פסח כשר ושמח

פסח כשר ושמח


גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.


לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו

https://www.facebook.com/tapuz.co.il/

חג פסח שמח!



 

debby12

New member
מנהל
חרוסת "לא אשכנזית" - הצילו

המארחים שלנו ביקשו שנביא חרוסת "אבל מיוחדת - לא אשכנזית" בתור הישראליים (מדובר בארה"ב - איכשהו נראה שכל היהודים פה אשכנזים לפחות בסביבתנו)

בתור לא בת לשום עדה, ולא בשלנית באופן מיוחד - אין לי מושג מה לעשות. עצות וטיפים יתקבלו בברכה
 

miaamor

New member
חרוסת של אמאשלי


אמאשלי עושה לעניות דעתי את ה-חרוסת (בולגרית כלומר לא אשכנזית.. בינינו מה ההבדל?) קונה גוש של תמרים בוואקום - מועכת היטב עם יין אדום (הרבה יין) ועם אגוזי מלך. טעים להפליא, כל פעם שמתקשה קצת מוסיפים יין לתערובת. היא טובה ונשמרת זמן רב כי אין בה תפוחים שמשחירים או דברים נוספים. כמה בסיסי כמה טעים!
 

debby12

New member
מנהל
מעולה - תודה רבה!!

"בולגרי" זה אחלה
- כולנו בולגרים (ובכלל כל דבר שאני יכולה "למכור" שם מחר כ"לא אשכנזי" זה אחלה). ובתור בונוס מיוחד זה המתכון הכי פשוט שראיתי אי פעם

תודה מקרב לב.
 
יין אדום מתוק, כן?

לפחות ככה במתכון שאני מכירה.
בגרסה שאני מכירה, מבשלים את התמרים בוואקום עם מים, טוחנים ומסננים (יש שם לא מעט חתיכות קשות, קליפות וכל מיני בררה), מבשלים מחדש את מה שסונן יחד עם סוכר, מורידים מהאש, מוסיפים שקדים ואגוזי לוז קלויים (לא מומלחים) קצוצים, ומדללים ביין אדום מתוק.
מורחים כמו נוטלה על כל מה שבא.
 

miaamor

New member
אז זהו שלנו

היא יציקה ראויה לשמה. לא מתמסרת בקלות לממרחים וכו'. אמא שלי שמאד רגישה למרקמים מצליחה למעוך היטב את התמרים (הם כבר במילא בואקום מעוכים רק צריך לבדוק את הרכות שמעידה על טריות), אגוזי מלך קצוצים דק ואת זה עם הרבה יין אדום. אנחנו אוכלים את זה בכל ארוחה אחר כך. רק בשביל החרוסת אני מוכנה לסבול את פסח.
 

debby12

New member
מנהל
אה - תודה. לא ממש הייתי סגורה על זה


חשבתי שבכלל מוסיפים מיץ ענבים ולא יין.
 
החרוסת של חמותי העירקית

סילאן עם אגוזים טחונים.

תמיד שעושים אצלה היא מודיעה לכולם שזאת החרוסת הכי טעימה

<האמת, טעים, אבל כלה לא יכולה להסכים עם החמות
>
 

debby12

New member
מנהל
חוזרת לעדכן שיצא שוס

אמנם הנגלה הראשונה כמעט שברה את מעבד המזון, למרות שהוספנו יין מתוק ביד נדיבה, כי התמרים היו קשים להפליא. את הנגלה השניה כבר חתכנו לחתיכות קטנות יותר והשרינו במים רותחים 5 דקות מה שעשה הבדל עצום.

ילדות הבית עזרו לי להכין, תוך כדי דיון מעמיק על יציאת מצרים, ארכיאולוגיה, עבדים ואבות אבותינו - מה שהיה כיף [לקח זמן כי התמרים נזקקו לעיבוד - הוצאת גלעינים והכתר הקשה מהצד וחיתוך לחתיכות קטנות יותר]

המארחים התעלפו מהתרגשות והערצה שכן מעולם לא ראו/טעמו חרוסת על בסיס תמרים.
 

miaamor

New member
שמחה שיצא שווה.

תמרים בוואקום מגולענים כך שמעולם לא נתקלתי בבעייה וכן להשקות ביין אדום בנדיבות עושה את ההבדל...
 
תודות לגיסתי, לסדר שלנו הצטרף השנה סטודנט מברזיל

(חצי יהודי) מעבר לחגיגיות המיוחדת של הערב הזה, זה הפך את הערב למשהו מיוחד (ואולי אפילו עשינו לו חשק לעשות עליה)
 

debby12

New member
מנהל
שווה ולא טריביאלי שגרמתם לו להרגיש בבית עם משפחה שאיננה שלו

אצלנו היתה מארחת-מהסוג-המפעיל ילדים. וכך לכל ילד היה תפקיד בהמחזת אחת ממכות מצרים. צעירת בנותי המטירה "ברד" על המסובין (סוכריות מרשמלו קטנות - יש בארה"ב מרשמלו שמגיע בחתיכות קטנות יחסית), האמצעית המטירה צפרדעים קטנות מגומי, והבכורה הובילה את הקהל בהתגרדות רבתי להמחשת שחין...
ילד אחר חילק עם מכחול "דם" לכולם על כף יד ועוד.
 
הילדים שלי היו מתים לכזאת הפעלה


אני חושבת שאמא שלי / חמותי היו מתלהבות פחות אם זה היה בבית שלהן
 
למעלה