שרשור דרקונית המרק

debby12

New member
מנהל
שרשור דרקונית המרק


מרק הוא סוג מזון חביב עלי, בין היתר כי אפשר להכין סיר גדול ואז יש לגמדות הבית "מה לאכול" (שאיננו איזה קשקוש/חטיף) למשך 3-4 ימים. בנוסף, זה סוג מזון "סלחני" שלא דורש דיוק מקסימלי בכמויות ו/או הקצפות או כישורי על קולינריים

אני יודעת שזו לא העונה... אבל איזה מרק אתן יודעות להכין ויוצא שוס? ומה הסוד שלו?
 

debby12

New member
מנהל
אני מכירה רק 2 סוגים...

מרק עוף - בצל, תפוחי אדמה, בטטות, גזר, קוביות, שורש פטרוזיליה (מקופסה קטנה שהקפאתי מראש), שום כתוש מהצנצנת, עוף וצרור פטרוזיליה ושמיר ששולפים מהמרק בסוף אחרי שגומר להתבשל

מרק כתום - בערך אותו כנ"ל רק בלי העוף ועם קצת יותר גזר ולפעמים דלורית כלשהי. אפשר לטחון בסוף בבלנדר מוט מה שמונע מגמדות הבית לבחור/לדלות את הדבר וחצי שהן מעדיפות.

מה עוד?
 

mitmit11

New member
הפולנים שלי לא משתפים פעולה עם שומדבר חוץ ממרק עוף קלאסי

אבל לי ולחצי אני מכינה לפעמים מרק כתום (גזר, בטטה, דלעת והרבה שורשים - פטרוזיליה, סלרי וכו).
המרק הכי אהוב הוא דוקא מרקר עדשים. שוטפים ומשרים את העדשים (ירוקות/חומות) במים. בזמן הזה חותכים לקוביות בצל, גזר, תפו"א, מטגנים קלות (רצוי עם שמאלץ) את הבצל והגזר ואז מוסיפים מים, את העדשים, סלרי ופטרוזיליה - עלים ושורש. מבחינת תיבול - מלח, פלפל וכמון.
 
מרק ערמונים מאתר "פתיתים"


http://www.ptitim.com/chestnuts-soup/
&nbsp
המרק הזה קל להכנה יחסית, קל להשיג את החומרים להכנתו והוא יחסית מהיר.
אני מאוד אוהבת להכין אותו.
פעם ראשונה שהכנתי אותו זה היה פה בניו יורק, ביום מאוד סגרירי ולא נעים. הכנתי והבאתי בכוסות אישיות חד פעמיות לכל אחד מהדורמנים בבניין והם עדיין זוכרים לי את זה. קצת חששתי מהתגובות אבל הם כל כך התלהבו כי זה היה בדיוק במקום (גם לי וגם להם).
&nbsp
זה מרק שנדיר שלא מצליח ומשאיר רושם מאוד גדול
 

debby12

New member
מנהל
וואו - מעניין! מעודי לא שמעתי על כזה מרק

באמת נשמע מרשים ומתוחכם (ורב קלוריות)

איפה בסופר את מוצאת "ערמונים בוואקום"?
 
אני קונה כאלה שנמכרים בארץ


יש פה חנות בשם seasons שמוכרת דברים מהארץ ומוכרים ב-2 דולר לחבילה-טעימים בטירוף!
 
רואים שאת לא בארץ ...

אני חושבת שכל מסעדה שניה בערך מגישה ורסיה כזו או אחרת על המרק הזה
הוא באמת מאד טעים
תודה על המתכון , אנסה בהקדם
 

debby12

New member
מנהל
מעניין

אני אוכלת בכל מיני מקומות מוזרים על פני כדור הארץ - בעיקר באירופה ובאסיה - ומעולם לא נתקלתי במרק ערמונים. נתקלתי בערמונים רק בקינוחים (מוס ערמונים וכאלה)

ישראל היא תמיד המקום הכי מיוחד
 
בשנים האחרונות הערמונים עברו מהמנות האחרונות

לתחילת הארוחה :)
אני מסכימה איתך שנראה כי מנה אחרונה היא מקומם האולטימטיבי
אבל הם חווים פריחה , נדמה לי שזה התחיל עם מנת ניוקי ערמונים במסעדת טוטו
ואחרכ הם התפשטו כאש בשדה קוצים בעוד מנות/מסעדות מלבד מנות אחרונות
 

winterfell

New member
מרק עדשים כתום של ניקי ב

עדשים, בטטה ורסק עגבניות בתור בסיס. בנוסף כל עשב ירוק שיש לי במקרר או בפריזר (פטרוזיליה וסלרי בד"כ...) וגם פפריקה וכמון.
אני גם טוחנת הכל בסוף, בניגוד למתכון המקורי.
להיט.
 

debby12

New member
מנהל
רגע - והירוק לא צובע את הכל בירוק?

יש לך ילדים שמוכנים לאכול מרק עם צבע *ירוק*? (
זו מפלצת הקנאה הירוקה...)
 

winterfell

New member
א. הילד שלי יושב ליד עציץ עם עירית ופטרוזיליה ומנשנש להנאתו

ב. זה לא באמת יוצא ירוק. מילא אפשר להגיד שזה יוצא עם חתיכות של עלים, ויש שזה מפריע להם. אפשר לדוג אותם אחרי הבישול...
ג. על אף האמור בסעיף א', הילד שלי לא אוכל את זה. למה? כי ככלל, הוא לא ממש אוהב מרק...

&nbsp
 

aurora0

New member
הכתום הכי מוצלח אצלנו

זה תמיד דלעת ובטטות, לפעמים גם עדשים כתומות וגזר, וחלב קוקוס לרוב.
&nbsp
מוצלח וסירים ענקיים נגמרים פה, אבל רק בחורף.
גם אחלה מרק לתינוקות בשלבי הטעימות השונים
 
אצלנו: מרק כתום, מרק עוף, מרק אפונה

מרק כתום - אני אוהבת לכלול הרבה פלפלים צהובים, וכתוספת בטטה וגזר, כך שהוא לא כבד. טחון.
מרק אפונה - אפונה קפואה של סנפרוסט, בצל ותפו"א. תבלינים. גם טחון. חוץ ממרק עוף, אני אוהבת אך ורק מרקים טחונים.
 

debby12

New member
מנהל
גם אני הכי אוהבת טחונים חוץ ממרק עוף

כי הטעמים מתערבבים וגם מונע מילדות הבית לדוג החוצה חצי מהרכיבים
(בלי זה הצעירה שבהם מוכנה רק "מים של מרק בלי כלום עם שקדי מרק")

הבעיה היא שהישן לצידי הוא מעדות ה"איכס, זה כמו גרבר".

הרבה פעמים אנחנו מחלקים לשני סירים במקרר - אחד טחון ואחד לא. אבל זה מחזיר את הבעיה כי גמדות הבית מעדיפות את שלו שמאפשר להעיף החוצה את רוב/כל הרכיבים. אכן מורכבים וקשים הם החיים...

המרק אפונה נאכל גם על ידי הטף? לקח להם זמן להתרגל או שמיד?
 
המרקים שלי

המושלם-
קישואים, שום ובצל מאודים בהרבה חמאה ומלח.
הקישואים מפרישים המון נוזלים ולכן רק לאחר הטחינה אני מוסיפה - אם צריך - מים רותחים.
הטעם של קישואים שמתבשלים במיץ של עצמם יוצר טעם אלוהי.
&nbsp
הכתום-
דלורי, בטטה, תפוא ושום. סה-טו.
נטחן למרקם חלק ואם רוצים מוסיפים שמנת.
&nbsp
הירוק-
כרישה גזר ושום מאודים בחמאה,
אחכ מוסיפים מים וברוקולי.
וגם הוא נטחן - שוב, אפשר להוסיף שמנת.
&nbsp
תירס-
טוחנת בצל, שום ותירס לעיסה,
מאדה בחמאה.
מוסיפה נוזלים - טוחנת ולבסוף מוסיפה גרגירים שלמים.
אני אוהבת להכין למרק הזה בצקיות - קמח, ביצה, מלח וקצת מהמרק.
כשהמרק רותח מפילה פנימה עם כפית מהבצק.
&nbsp
טוב אני יכולה להמשיך ככה עד מחר...
יש לציין שאת כל המרקים הטחונים הבנות שלי אוכלות באהבה ובהנאה..
 

debby12

New member
מנהל
וואו - יש אליפות אולימפית במרקים?

כי אם כן, ברגע זה לקחת מדליית זהב בקלות

תודה על הרעיונות

תגידי לבני משפחתך שהם זכו
 

michal@gal

Active member
מנהל
מרק כתום מתחסל אצלי

דלעת, גזר, בטטה, תפוחי אדמה, בצל.
&nbsp
גם מרק ירוק נאכל, למרות שבפחות התלהבות. קישואים, שומר, בצל, תפוחי אדמה.
&nbsp
כשמחפשים משהו זריז, מרק עגבניות עם אורז הולך טוב ומתחסל בארוחה אחת. רסק עגבניות, אורז, עדשים כתומות.
 
למעלה