אבקת חלבון לבן 16

ai21

New member
זאת לא פעם ראשונה שאני רואה דברים שכתבת.

תבחני את האמירה שלך "לפחות לא ברמה טוטאלית".
 

נוסעת27

New member
בינתיים

היחידי שקבע פה עובדות נחרצות על סמך כלום ידע או נסיון אישי זה אתה.
Just saying
 

ai21

New member
על סמך נסיון, שעד כה היה מאוד עקבי

היה רק מקרה אחד חריג שראיתי,
בחורה שלא עובדת.
מבשלת לעצמה, עושה כושר, ומצליחה לחיות באיזון לא רע בכלל.
 

נוסעת27

New member
אז אני מבינה שאתה עוקב באופן עקבי ונחרץ

אחרי דרך חייהם של טבעונים כה רבים ומגוונים. בודק את תפריטיהם, בדיקות הדם שלהם ומה הם אוכלים ביום יום. (רופא משפחה מומחה? סטוקר?)
נראה לי שמספיק הספמנו את השרשור. אבל היה בהחלט דיון נחמד ומפרה
 

ai21

New member
רק אחרי מכרים שלי

כשמישהו קרוב לך נהיה טבעוני,
קשה לא לשים לב,
לשינוי בדיאטה, להכרזות על כך, לשלל הסרטונים והקישורים שנשלחים, וגם לעניינים אחרים.
&nbsp
שאלתי חברים שלי שלמדו רפואה,
לצד השומנים האיכותיים בהרבה, וההפחתה בסוכרים (אם אלו נעשים),
יש גם עניינים הורמונליים שפועלים לרעה.
 

לאונידס

Active member
מאיפה טבעונים מקבלים ויטמין B12?

ואני לא מתכוון לכאלה שעברו לטבעונות לתקופה של כמה חודשים או שנים בודדות בה יש עוד ויטמין מהתקופה הלא טבעונית.
 

נוסעת27

New member
מטבליות מציצה

שמכילות את הויטמין שנספג בקלות בגוף.
פעם פעם כשעוד היינו חיים בטבע ולא הייתה נגישות מרובה לבשר, היו מקבלים את הויטמין מהצומח שלא היה עובר את השטיפה והחיטוי האינטנסיבי שעובר כיום, והיה סופג את הויטמין מחיידקים ודשן טבעי.
 

ai21

New member
מעולם לא קיבלנו את הויטמין מהצומח, פשוט היו הרבה הפלות

ובעיות התפתחותיות.
צמחים מסויימים מכילים אנלוגים של B12 - חומרים הדומים ל-B12 אבל שאינם B12, ולמעשה הם מעכבים את המטבוליזם ופוגעים בספיגה של B12 בגוף.
&nbsp
למעשה - הויטמין מגיע בכלל מחיידקים, ולא מבעלי החיים שהם גדלים בתוכם.
ניתן למצוא אותו גם במרמייט - ממרח מלוח (טבעוני) על בסיס שמרי-בירה.
&nbsp
&nbsp
טבעונים, ובעיקר אמהות טבעוניות - צריכים להקפיד על תוספת B12, עקב שיעורי חוסר גבוהים,
אבל בגלל ההשלכות הקשות של חוסר בויטמין - ממליצים לכל אישה פעילה מינית לצרוך את הויטמין (כי אולי אמצעי המניעה לא יעבדו).
 

מחשבות

New member
מתברר שבהודו הצמחונית אכן אין בעיית B12. שם לא שוטפים

פרי וירק והויטמין מתקבל מהחיידקים המקיפים את הפרי והירק.
 

לאונידס

Active member
אהה......מטבליות....וחלב זה טבעוני כי מגיע מקרטון?

ושניצל הוא טבעוני כי מגיע ממגשית או משקית?
אנשים אכלו בעבר דשן??????
 

ai21

New member
B12 מופק מחיידקים. תמיד

יש אותו בבשר - כי החיידקים נמצאים במעיים של בעלי חיים,
אבל באותה מידה ניתן לגדל את אותם חיידקים במעבדה, ולקבל טבליות.

אם מדשנים את האדמה בזבל בעלי חיים (לשלשת עופות, גואנו, זבל פרות), החיידקים מגיעים גם לצמחים,
אבל לא מדובר בפרקטיקה כזו אינטנסיבית שניתן להניח שתמיד התקיימה.
גם יש אצות שמכילות B12 - אבל לפני המאה ה20, מעולם לא התקיימה תרבות שניזונה אינטנסיבית מאצות.
ככל הידוע לי רק היפנים אכלו אצות - לצד דגים.
 

לאונידס

Active member
אכן חלק מהגלולות מגיעות ממקור אנימלי וחלק מצמחי

כן שצימחוני אכן יכול למצוא ויטמין B12 ממקור צמחי בצורת גלולות.
אבל שלא מגלולות אלא מתזונה אני לא רואה איך יקבל את הויטמין הזה
[URL]https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB12-HealthProfessional/[/URL]
אולי רק מדגני בוקר שהוסיפו להם הרבה B12, זה אולי המקור להמלצה שהוזכרה על דגני בוקר. רק שבד"כ עם דגני בוקר מקבלים הרבה צרות אחרות.
 

ai21

New member
מתזונה מסורתית זה בטח לא סביר

מרמייט, טמפה, פטריות מסויימות, ואצות מסויימות מכילים B12,
אבל צריך לצרוך הרבה יחסית,
צריך לדעת האם הסוג שאתה צורך אכן מכיל B12,
וגם אז חומרים אחרים במזון עלולים לחסום את קליטת הוויטמין, או שצורת הבישול שלך תהרוס אותו.
מה שיוצר צורך לצרוך בכל יום סוג אחר - ולקוות לטוב,
או ללכת לבדיקות תקופתיות ולהשלים את החסר עם משהו שעשו במעבדה.
&nbsp
&nbsp
 

מחשבות

New member
הויטמין הזה ממש לא נספג בקלות ויש סוגים הנמכרים שהם ממש

גרועים. למשל, רוב ה-B12 בא בצורת סיאנוקובלמין, הנספג רע. המטילקובלמין נספק יותר טוב ונדיר יחסית. עוד דבר: יש כמובן עוד ויטמיני B ואם לוקחים אחד מהם, הוא מפריע לאחרים. צריך לקחת כמה וכמה מהם יחד.
 

נהורית1

New member
היי פשוטית.

אישית, אני נגד כל המצרכים הלא טבעיים. אני בעד אוכל אמיתי, גבינות, ביצים, חלב.
חוץ מזה, אם הוא בעל מבנה גוף קטן, לא נראה לי שכדאי להיסתפק בלפתח שרירים, כי זה רק ירחיב אותו. כדאי לטפל בלגבוהה. לעניות דעתי רצוי שישתמש במכשירי מתח לגובה. חוץ מזה, הוא בן 16 מה בוער? שיעבוד על הגוף לאט לאט, לא במהירות, כי זה יכול להזיק. למשל גיד שנקרע בגלל עומס, או שריר שנקרע, חלילה. כדאי שיעבוד על עצמו אבל בלי לחץ.
 
את לא מתייעצת עם חברי הפורום

לגבי האם לתת לו במבה, או ביסלי (זה רעל מצופה בשומן צימחי) או כל שטות אחרת שאנחנו אוכלים והיא ממש ממש לא בריאה לנו.
הנער רוצה אבקת חלבון , נכון שאפשר לקבל חלבונים מאוכל בצורתו הטיבעית יותר, אבל אני לא רואה כל פסול לשייק אחרי אימון להשלמת חלבונים שדרושים לפיתוח השרירים. כדאי לעשות בירור איזו אבקה היא האיכותית ביותר.
 

TheUnbreakable

New member
כמה שאלות/תשובות

  1. מהו "מבנה גוף קטן יחסית"? יחסית למי? לגילו? לגובהו? מה הגובה והמשקל שלו? ההאם הוא רזה/מלא/שמן?
  2. לא שותים אבקת חלבון, אלא שותים שייק חלבון, שעשוי מאבקה+ נוזל כלשהו (מים או חלב).
  3. אבקת החלבון עצמה אינה נחוצה כדי "לפתח קצת שרירים". כלומר שרירים לא לא-יתפחו לולא אבקת חלבון.
  4. "לאכול חלבונים" - גם אבקת חלבון היא (הפלא ופלא - חלבון). לא מדובר במוצר מהונדס או סינטתי. בסה"כ מדובר על חלבון שמקורו בחלב (WHEY - מי גבינה; אותם מים ששופכים אותם מגביע גבינה, שצפים למעלה...) ומיוצר בתהליך שדומה מאוד לזה שבאמצעותו מייצרים אבקה לכנסת קפה (קפה נס, או קפה מגורען). תסכימי איתי שאותה אבקה היא 100% קפה אמיתי, נכון? ההבדל הוא שהחלבון לבדו, המיוצר בתהליך הזה, הוא די חסר טעם ולכן מוסיפים עוד טעמים ועוד כל מני חמרים מזינים יותר או פחות.
  5. בהתאם לתשובתך ל-1 אפשר לדעת באופן כללי, כמה חלבון הילד שלך צריך לצרוך וגם זאת, בהתאם למטרות שלו בחדר הכושר.
  6. באופן כללי, תוספת של שייק חלבון, כדאי להוסיף רק אם לא מצליחים להגיע ל"מכסה היומית" באמצעות אוכל בלבד.
 
את יכולה להראות לבן שלך את התגובה שלי ואפילו עדיף

הוא מעקב את הצמיחה שלו
כל ספורט אינטנסבי גורם להפרשת חומרים בגוף המאיטים את הצמיחה ובכלל את הגובה!
שיזהר כי באמת חבל...
 

מירי,

New member
אהם...אז נגיד לכל הכדורסלנים שיתחילו להתאמן רק בגיל 21


או שאולי אם הם לא היו מתאמנים שחקני ה NBA היו מגיעים ל - 3 מ'?
 
למעלה