"פררש לולאד נאס פאיין ירקדו אולאדכ"

wan

New member
תראה איזה קסם הודפי תורגם לצרפתית

לא על ידי .אך על ידי גוגל האדיר , איזה מזל שיש גוגל ,לדעתי עדיין לא מתרגם לעיברית. אך אתרגם לך גם לעיברית אם בקשת.אתרגם בגוף הכתוב בהודעה נפרדת L'alose américaine ou l'alose blanche, sapidissima d'Alosa, est la plus connue des six espèces de l'alose et des harengs qui nagent dans le compartiment de chesapeake. Cette alose est un poisson beau, avec un dos bleu-vert métallique qui éclaire pour argenter le long des côtés et a une tache noire à l'épaule, avec plusieurs plus petites taches traînant derrière. L'alose américaine peut atteindre une longueur de 30 pouces, et est grand-et a considéré le plus délicieux à manger-de toutes aloses
 

הודפי

New member
../images/Emo140.gif כל הכבוד WAN!! תודה לך.

תסבירי לי איך מתרגמים טקסט?
 

wan

New member
קלי קלות

הולכים לגוגל ובוחרים באופציית שפה ושם יש מקום אליו יש להדביק את הקטע הרצוי לתרגום...ובוחרים תרגום מאיזה שפה שרוצים. אני פה למשל בחרתי באופציית אנגלית לצרפתית. שימושי מאד.
 

wan

New member
בעיברית

The American shad or white shad Alosa sapidissima, is the best-known of the six species of shad and herring that swim in the Chesapeake Bay. This shad is a handsome fish, with a metallic blue-green back that lightens to silver along the sides and has a black spot at the shoulder, with several smaller spots trailing behind. The American shad can reach a length of 30 inches, and is the largest—and considered the most delicious to eat–of all the shads הSHAD האמריקאי או הSHAD הלבן הוא הכי מוכר וידוע בין 6 זנים של דג הSHAD וההרינג השוחים בממימי מפרץChesapeake. הדג הזה הוא דג יפה,בצבע מיטלי כחול - ירוק על גבו, ומכסיף לאורך צדיו, יש לו נקודות שחורו על כתיפיו ועוד מספר נקודות קטנות יותר מאחרו. הדג מהזן האמריקאי יכול להגיע לאורך של 30 אינץ , הואו הכי גדול ונחשב לטעים ביותר למאכילה בין כל הזנים . .
 

הודפי

New member
איווא הא לעזובאת? סבחאן ללאה!

אללאה איטוואלכ עמראכ א-WAN. עכשיו את רשאית לכתוב בסינית. אני כבר אמצא את התרגום. למשל: "ניחאמה"? (מה שלומך?) וואכה...וואכה (תודה). לא כך WAN?
 

שרונהה

New member
חחחח באמת לעזובאת../images/Emo6.gif

ותודה לwan על הטיפ לתרגום. זה בהחלט יעזור מאוד
 

אמרוקאי

New member
חד משמעית ../images/Emo88.gif

סאבּל (בערבית מרוקאית) הוא sábalo (בספרדית) הוא alose (בצרפתית) הוא עֲלוֹזָה (בעברית) הוא... shad (באנגלית). השאלה היא רק איזה shad? שהרי ידוע שישנם "רק" 25 (עשרים וחמישה!) סוגים של shad. ואני חושד שהרשימה בויקיפדיה היא רשימה חלקית בלבד... אני מהמר על הזן הים-תיכוני, או בשמו הלטיני: Alosa fallax nilotica. מהו הניחוש שלכם? בינתיים מצאתי גירסה אינטרנטית לספר מעניין בשם "מסעות במרוקו" מאת ג'יימס ריצ'ארדסון, שם הוא כותב על הסאבל:
These rivers of the North are shortest, but have the largest volume of water; those of the South are larger, but are nearly dry the greater part of the year. None of them are navigable far inland. Some abound with fish, particularly the Shebbel, or Barbary salmon. It is neither so rich nor so large as our salmon, and is whitefleshed; it tastes something like herring, but is of a finer and more delicate flavour. They are abundant in the market of Mogudor. The Shebbel, converted by the Spaniards Sabalo, is found in the Guadalquivir.​
תמצית הדברים: חלק מהנהרות (במרוקו) שופעים בדגים, במיוחד השאבל (או "הסלמון הברברי"). דג זה איננו עשיר או גדול כמו הסלמון שלנו (הכוונה כנראה לסלמון האטלנטי), ובשרו לבן. טעמו כטעם מָלִיחַ, אך הוא עדין יותר. ניתן למצאו בשפע בשוק של מוגדור. השאבל, מתורגם ע"י הספרדים ל- Sabalo מצוי גם בגואדלקיוויר. גואדלקיוויר, למי שאינו יודע, הוא הנהר של סביליה... ולמי שסקרן עוד יותר, מקור השם הוא בערבית... "וואד אל כּבִּיר" - הנהר הגדול.
 
ויבוא השלישי ויכריע ביהם

כל הכבוד לכל אנשי הפורום, חוץ מהודפי שעשה טעות, אך נסלח לו על זה, הפירוט והאינפורמציה שהביאו כאן את אנשי הפורום, מחממת את הלב, והכל החל כפי שאמר ידידי הודפי ( לפעמים הוא צודק ) מדבר קטן והנה ביארנו את הסאבל מכל צדדיו, הגענו לספרד לנהר הגדול, אך מה הטעם בכל זה אם אין לנו איזה סאבל קטן אחד, עם כוסית מאחייא ירוקה מבית יוצרו של ידידינו הודפי, שכחתי לספר לכם ידידיי, ששבוע שעבר הפתעתי את הודפי וסול, ראשית זכיתי בארוחת מלכים, ולא הייתי רעב בכלל, בקבוק של המאחייא ההיא, והעיקר העיקר, סבר פניהם היפות של משפחת הודפי. זה היה שווה הרבה,זה המקום להודות להודפי וסול, אלך תודות, על האירוח, ועל הכל. הרבה שמחה תשרה בביתכם, וכך תמשיכו לקבל אורחים ת מ י ד. לייהו נ.ב הודפי התכונן, גם השבוע אני מבקר אותך, ראה הוזהרת. לייהו
 

הודפי

New member
אלי יקירי, תתקשה מאוד להבהילני...

...באיום של ביקור חוזר. לכבוד לנו לשוב ולארחך בביתנו בכל עת וזמן. ראש חודש לברכה לחיים טובים ולשלום לך ולכל בני ביתך.
 

אמרוקאי

New member
../images/Emo163.gif שכחתי להודות על האוצר הבלום

שהביאו כאן כולם (ובמיוחד ranofroy ו- wan) בדמות המידע הרב שהוביל לפיצוח סופי וחד משמעי של התעלומה. נכון שהודפי תרגם בטעות את המילה האנגלית shad ל- "לחות אל בלדי", אבל היה זה הוא שהביא את שמו הצרפתי - שעזר (לי בכל אופן) לחבר את כל חלקי הפאזל לכלל תמונה שלמה וברורה. עכשיו... אני מתקן את הניחוש שלי לגבי סוג ה-shad שהיה נפוץ בפאס. עכשיו זה הרבה יותר מניחוש - אני כמעט בטוח שמדובר בזן Allis shad, הידוע בשמו הלטיני Alosa alosa. וזאת למה? כי במסמך מדהים המסכם את היכחדות שני זנים של ה-shad, בעמוד 8 מוזכר במפורש נהר ה-Sebou כאחד הנהרות שבהם נכחד לחלוטין זן ה- Allis shad. תחברו "אחד ועוד אחד" עם מה שאמר הודפי על כך שלא ניתן למצוא את הדג הזה יותר במרוקו, ותגיעו למסקנה שיכול להיות מדובר רק ב- Allis shad. ומכיוון שידוע לי עד כמה חביב דג השאבל על הודפי הגדול וכמה ערב הוא לחיכו, הרי טיפ המבוסס על אותו עמוד 8 שישלח אותו לנהרות בהן עדיין ניתן למצוא את הדג הזה בשפע. הודפי
תכין את החכה
בצרפת - נהרות ה- Dordogne, Garonne וה- Charente.
בספרד ופורטוגל - נהר ה-Lima. בתיאבון - וחודש אדר שמח!
 
אל-סאבל על שום מה?

בוקר טוב! ...לפי רוח חג הפורים. מה שמו של דג זה או אחר, אינו אלא לתפריט בלבד. העיקר הוא טעמו בלבד, ועד כמה שזכור לי כילד, טעמו של אל-סאבל, היה כצפיחית בדבש. קראתי אתכם בדיון המעמיק אודות תולדותיו של הדג, עד שמרוב התאווה אליו, בלעתי את רוקי עם "הקוצים". בארץ מרוק כילד, הכרתי שלושה מיני דגים בלבד, והם: אלסאבל, בורי ומרלה בלבד, כמובן גם סרדינים. במיוחד קציצות סרדינים וחריפים כטעם צפיחית באל-סודניה אלחמרה. בארץ, הגפילטעפיש, דחק את אל-סאבל הצידה. אמי שתחיה, למדה להכין לנו אותו, רק בשינוי אחד מהותי, במקום סוכר, שמה לנו חריף. הגזר שמתחתיו והשמיכה הרועדת (השומן של הקרפיון) כעסו על אמי, אך כלום לא עזר להם. אל-סאבל דמרוק, בדא כ-יגז'דר על התחליף (הסאבל החל לקונן על התחליף...). לכן, לא נותר לנו אלא להזכיר אותו בהגדה של פסח. הוא היה אומר: כל מי שלא אכל בפסח, אלסאבל, אל-פול ואל-קוק (ארטישוק, והספראוויין אומרים: אל-אוא) לא יצא ידי חובתו. על אותו משקל כל מי שלא אמר שלושה דברים בפסח, לא יצא ידי חובתו והם: פסח, מצא ומרור. לית מאן דפליג, כי אל-סאבל, דג נהרות הוא ואינו חי בים, כי עזייזי אלסאבל מפונק הוא ואינו אוהב את מליחות הים. היות ובהגדה של פסח, מוזכר נהר "הירדן" ככתוב: "מה לך הים כי תנוס הירדן יסוג לאחור". והדגים שהיו בירדן כאשר בני ישראל עברו בתוכו, אף הם נסוגו אחור, וירדו לארץ מרוק, עד עירו של ידידנו "הודפי" הלוא היא העיר רבתי "פאס", ושם הזדווגו עם כל מיני דגים אחרים, שהיו בנהר "שבו", וכך נולד לנו אל-סאבל. אמור מעתה: אלסאבל על שום מה?? על שום שהיו אבותינו דמרוק, נזכרים בירדן הנסוג לאחור, והסאבל חות דאלוואד הוא. הסאבל, ירד אתנו לגולה להבדיל אלפי הבדלות כמו "השכינה"......
 

wan

New member
מקסים../images/Emo140.gif

ואכן לא סתם שמו נישא אל שפתי אמותנו . הסאבל כל כך מפורסם שבכל פעם שדברו על דגים אמא דברה על הסאבל. מעולם לא ייחסתי לכך חשיבות. כי היית יבטוחה שהוא עוד דג שהיה שם...והכל ענין של געגועים למה שהיה. אך לפי התיאורים שלכם כאן..מסתבר שטעמו כטעם המן הוא....חבל שנכחד... כמו עוד הרבה דגים במקומות אחרים בעולם. את הכל אנחנ והורסים במו ידנו..א ושזה דייג מעל המותר..או זיהום סביבתי שהדגים לא יכולים לשאת..כמה חבל.
 

wan

New member
אכן תודה על המידע של כולם../images/Emo19.gif

ולא לשכוח את המורדי לי השם שהוא הביא עזר מאד...לחפש בגוגל. עכשו נותר להעלות מתכונים . אם לא אוכלים אותו לפחות נלמד איך בישלו אותו....
 

הודפי

New member
זיכרו איך נוצר שרשור זה!

תחילה נתחנו משמעות פתגם, עברנו "דרך השמיכה" של נכדתה של WAN, והגענו בסיועה של אותה WAN אל וואד פאס והסאבל המפורסם. וכאן, בהתערבותו החכמה של RANOFROY העשרנו את ידיעותנו בתחום הדגה. ומה צריך עוד? אני יודע מה צריך. צריכים את השתתפותם של כל החברים... הוותיקים והחדשים.
 
למעלה