לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
86258,625 עוקבים אודות עסקים

פורום תרבות מרוקו

אהלן וסאהלן וברוך הבא ביקום, לפורום תרבות מרוקו. כאן המקום המאפשר לנו להתחבר לשורשים הנפלאים ולדבר עלההוואי המרוקאי המופלא והקסום.נדבר כאן על התרבות והמסורת העשירה והנפלאה של יהדות מרוקו, על בית אבא ואמא, על פולקלור מרוקאי, על מנהגים ואמונות, על "תרופות סבתא", נספר סיפורים ומעשיות ששמענו, נחליף מתכונים, על המוסיקה האותנטית והמיוחדת, על טקס החינההמסורתי, המחמם והמשמח כל לב אנוש מכל עדה. נדבר גם על מרוקו, נופיה ואנשיה. כל מי שנולד או טייל בה, מוזמן לספר במילים ותמונות. כל מי שמתעתד לטייל, מוזמן לשאול. כאן המקום לפגוש אנשים, לשוחח על שורשי האהבה, כילידי דור שני ונכדים, להורים, לסבים וסבתות ילידי מרוקו.על ההורים שלנו שדרכם הציונית הביאה אותם לארץ ישראל-ארץ הקודש.בני כל העדות מוזמנים לרב שיח איתנו, לשמוע ולהישמע.וכמובן באהבה ובניחוחות ובחמימות האופיינית לתרבות מרוקו. בלמחבא ובסלאמא ובל-פרחא או בל-סחא....עלמה ושרונהה

אודות הפורום תרבות מרוקו

אהלן וסאהלן וברוך הבא ביקום, לפורום תרבות מרוקו. כאן המקום המאפשר לנו להתחבר לשורשים הנפלאים ולדבר עלההוואי המרוקאי המופלא והקסום.נדבר כאן על התרבות והמסורת העשירה והנפלאה של יהדות מרוקו, על בית אבא ואמא, על פולקלור מרוקאי, על מנהגים ואמונות, על "תרופות סבתא", נספר סיפורים ומעשיות ששמענו, נחליף מתכונים, על המוסיקה האותנטית והמיוחדת, על טקס החינההמסורתי, המחמם והמשמח כל לב אנוש מכל עדה. נדבר גם על מרוקו, נופיה ואנשיה. כל מי שנולד או טייל בה, מוזמן לספר במילים ותמונות. כל מי שמתעתד לטייל, מוזמן לשאול. כאן המקום לפגוש אנשים, לשוחח על שורשי האהבה, כילידי דור שני ונכדים, להורים, לסבים וסבתות ילידי מרוקו.על ההורים שלנו שדרכם הציונית הביאה אותם לארץ ישראל-ארץ הקודש.בני כל העדות מוזמנים לרב שיח איתנו, לשמוע ולהישמע.וכמובן באהבה ובניחוחות ובחמימות האופיינית לתרבות מרוקו. בלמחבא ובסלאמא ובל-פרחא או בל-סחא....עלמה ושרונהה
x
הודעה מהנהלת הפורום

ברוכים הבאים לפורום תרבות מרוקו

המשך >>

לצפיה ב-'המימונה שלי 2005'
המימונה שלי 2005
<< ההודעה הנוכחית
01/05/2005 | 13:56
96
36

כמו בכל שנה ההכנות נעשות לא ביום אחד...אלא על פני 7 ימי החג..ואף יותר מזה...כשמדובר בריבות,מרקחות...

אז הנה כמה מהדברים שהיו על שולחננו במימונה הזו.

וללא מילים מיותרות..אעלה צילומים להנאתכם.
מה שאצליח עכשו ..ומה שלא בהמשך..


תרבחו ותסעדו.


תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מנסה להחליט איזו מפה לפרוס השנה...'
מנסה להחליט איזו מפה לפרוס השנה...
01/05/2005 | 13:58
7
ההחלטה איזו מפה לשים-סידור שולחןו wan   [מצורף קובץ jpg]   ו 12:05 | 01/05/05  


חשבתי לכבד את זכרה של סבתי...ולהשתמש בצעיף -שיבנייה המרוקאית שירשתי..
אך מחשש שיקרה לו משהו..
רק צילמתי..

עצם הוצאתו..היה כבר כבוד לזכרה...
וההחלטה נפלה על סידור אחר.


תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אז החלטתי על זו מעל'
אז החלטתי על זו מעל
01/05/2005 | 14:01
7
אז המפה של המימונה יצאה -מפת פייזלי משי וזהב.עבודת יד.

כמו בכל שנה.
אך בנוסף..
אהבתי לפרח הלוטוס..לא התאפקה..
והוספתי מעל לאורך ראנאר עם פרח לוטוס לכל אורכו..


תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מתחילים לארגן עוגיות והשאר על מגשים'
מתחילים לארגן עוגיות והשאר על מגשים
01/05/2005 | 14:03
10
לצפיה ב-'וגם פירות טרופיים טריים'
וגם פירות טרופיים טריים
01/05/2005 | 14:06
6
מנגוסטין ממ העונה החלה פה..
הולך נהדר עם דוריאן.

האסיאתיים מחשיבים את המנגוסטין למלכת הפירות.
והדוראין למלך הפירות...

המנגוסטין נאכל אחרי אכילת דוריאן..לניטרול החום שהדוריאן מייצר בגוף..

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'רמבוטאנג'
רמבוטאנג
01/05/2005 | 14:08
2
הפרי השעיר -כך במלאזית..
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הר מופלטה=50 בהר אחד...'
הר מופלטה=50 בהר אחד...
01/05/2005 | 14:09
12
לצפיה ב-'ריבות'
ריבות
01/05/2005 | 14:11
8
לצפיה ב-'ריבת פיטנגו מהשנה'
ריבת פיטנגו מהשנה
01/05/2005 | 14:13
10
לצפיה ב-'מרוזיה'
מרוזיה
01/05/2005 | 14:16
4
90
לצפיה ב-'WOW פעם ראשונה אני רואה כך את'
WOW פעם ראשונה אני רואה כך את
01/05/2005 | 16:04
3
4
המרוזיה בצורת פירמידה. יפה מאד.
בד"כ מכינים אותה בצימוקים ואגוזי המלך.
אני מבינה ששמת צנוברים, נכון?
בכל מקרה, זה נראה טעים יאמי יאמי
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'כבר מתקנת את עצמי'
כבר מתקנת את עצמי
01/05/2005 | 16:05
2
אלה לא צנוברים אלא שקדים קלופים לבנים.
טעים טעים ביותר.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מרוזיה אולי את מכירה כך'
מרוזיה אולי את מכירה כך
01/05/2005 | 17:34
1
6
בשנה שעברה הכנתי אצל אמא מצימוקים בהירים.
השנה הוכנה מצימוקים כהים
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'התכוונתי למרוזיה בדיוק כפי שעשית'
התכוונתי למרוזיה בדיוק כפי שעשית
01/05/2005 | 17:46
6
עם צימוקים כהים עם אגוזי המלך.
פשוט את הוספת לצימוקים גם אגוזי המלך וגם שקדים לבנים קלופים.
דווקא המרוזיה שלך נראית טעימה להפליא.

ואנוש, מהו המתכון למרוזיה? נגיד 1/2 ק"ג צימוקים שחורים. מכאן, תמשיכי לעמרה
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'עו ד מרוזיה'
עו ד מרוזיה
01/05/2005 | 14:19
7
לצפיה ב-'דבש ומייפל-קרן השפע למופלטה המלכה'
דבש ומייפל-קרן השפע למופלטה המלכה
01/05/2005 | 14:26
7
לצפיה ב-'קומקווטים בסירופ'
קומקווטים בסירופ
01/05/2005 | 14:27
16
לצפיה ב-'עסטרסה לתה ולארומה-גירניום לימוני'
עסטרסה לתה ולארומה-גירניום לימוני
01/05/2005 | 14:30
1
23
לצפיה ב-'ונענע כמובן'
ונענע כמובן
01/05/2005 | 15:14
2
לצפיה ב-'ועוד..'
ועוד..
01/05/2005 | 14:32
1
לצפיה ב-'מגש מעורב'
מגש מעורב
01/05/2005 | 14:33
4
לצפיה ב-'עוד מגש'
עוד מגש
01/05/2005 | 14:35
5
לצפיה ב-'עוד'
עוד
01/05/2005 | 14:37
2
לצפיה ב-'ההתפעלות גוברת והולכת...כעת אין ספק'
ההתפעלות גוברת והולכת...כעת אין ספק
01/05/2005 | 14:39
3
4
שבשנה הבאה אני חוגג בסינגפור...
התמונות תאספנה למצגת שתפורסם באתר לתפארת
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'צודק אלמרה, זה בהחלט דורש מצגת'
צודק אלמרה, זה בהחלט דורש מצגת
01/05/2005 | 15:59
2
ראויה לכל מטעמיה של ואן המוגשים כאן.

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אני ג'נטלמן, ממתין שהיא תגמור'
אני ג'נטלמן, ממתין שהיא תגמור
01/05/2005 | 16:07
1
1
ואז אכין את המצגת...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'לא רק ג'נטלמן, גם דרפא או-לעמר אתה'
לא רק ג'נטלמן, גם דרפא או-לעמר אתה
01/05/2005 | 16:41
2
לצפיה ב-'פירות יבשים להכנת סנדויץ אגוזים או'
פירות יבשים להכנת סנדויץ אגוזים או
01/05/2005 | 14:40
3
לצפיה ב-'ועוד'
ועוד
01/05/2005 | 14:42
4
לצפיה ב-'ונמשיך'
ונמשיך
01/05/2005 | 14:58
1
יין מוסקט מהארץ...
היינות היו מאוסטרליה ,ניו זילנד.

והרבה תה עם נענע.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ואל תצחקו אבל ממש אוהבים פה '
ואל תצחקו אבל ממש אוהבים פה
01/05/2005 | 15:05
3
שוקולד השחר יש לקנות במכולת של הקהילה...

וגם יין פטישים..למדו איך קוראים לו...חחח
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ומקרוב על כמה מאפים'
ומקרוב על כמה מאפים
01/05/2005 | 15:06
11
לצפיה ב-'ועוד מקרוב'
ועוד מקרוב
01/05/2005 | 15:09
7
לצפיה ב-'וגם שוקלד'
וגם שוקלד
01/05/2005 | 15:11
4
לצפיה ב-'וקצת כלים גם'
וקצת כלים גם
01/05/2005 | 15:12
6
לצפיה ב-'ועוד מקרוב'
ועוד מקרוב
01/05/2005 | 15:16
5
לצפיה ב-'וגם זה מקרוב'
וגם זה מקרוב
01/05/2005 | 15:17
3
לצפיה ב-'וגם זה מקרוב'
וגם זה מקרוב
01/05/2005 | 15:26
3
לצפיה ב-'ועוד קצת ודי'
ועוד קצת ודי
01/05/2005 | 15:33
8
6
לצפיה ב-'איזה יופי של תמונות ,מדהים ,של לדבר'
איזה יופי של תמונות ,מדהים ,של לדבר
01/05/2005 | 15:55
1
1
על הטעמים
תרבחו ותסעדו
כל הכבוד
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תודה רבה דרדרה תרבחו ותסעדו גם'
תודה רבה דרדרה תרבחו ותסעדו גם
01/05/2005 | 16:32
4
לצפיה ב-'מה פתאום "עוד קצת ודי"'
מה פתאום "עוד קצת ודי"
01/05/2005 | 15:57
3
1
ז'יד אחתי ז'יד
בלי עין הרע ובן-פורת יוסף
תאוה לעיניים
מזכיר לי את הימים היפים שאמי היקרה הכינה את המאפים מכל מיני צבעים, מכל מיני טעמים ובכמויות רבות.
ואן תהיי בריאה ותמשיכי לעשות.

כפי שידוע לך, אני ממש לא יודעת להכין כלום מכל העוגיות הטעימים האלה. אחיותיי הגדולות יודעות ועליהן, אני סומכת שיכינו את כל העוגיות האלה לקראת הבר-מצוה של מתן.

עם זאת, הכנתי מופלטה בבית משפחת בעלי אמש כ-3 ק"ג ואף הבוקר הכנתי בשביל הכוס תה של הבוקר לילדים.

שוב מברכת אותך ואן, איעיישו אידייק ו-תבארק-אללה עליק
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'עכשו אני מבינה לאן נעלמת'
עכשו אני מבינה לאן נעלמת
01/05/2005 | 16:31
2
5
לצפיה ב-'ואנואנה מתוקה'
ואנואנה מתוקה
01/05/2005 | 16:37
1
כל השבוע שחלף הייתי עסוקה מדי עם המשפחה, בין היציאות הפיקניק הסיורים וגם בחיק המשפחה המורחבת.

ואן כולי מתפעלת מהשירשורים הרוויים והעשירים שלך במהלך השבוע. ת-ע-נ-ו-ג.

איך עבר אצלך השבוע, את רוצה להגיד שהיית כל הזמן עסוקה בהכנת העוגיות והריבות? מראש אני אומרת לך שאת גדולה מהחיים.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'כל השבוע עסוקים כרגיל'
כל השבוע עסוקים כרגיל
01/05/2005 | 16:45
וגם מכינים לאט לאט...
לא ביום אחד..
ריבות יש מכל השנה..
ושכחתי כמובן עוד כמה במקרר..
ריבת חצילונים יפניים עם ציפורן..
שזיפים.
נו מכבר לשנה הבאה...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ליקר פיטנגו בן שנתיים'
ליקר פיטנגו בן שנתיים
01/05/2005 | 16:16
1
5
מיושן טעים וממש פצצה לראש...

יין פטישים כלום לעומת הליקר הזה...
תראו כמה צלול...

כאן דגמתי אותו לפני שהוגש...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ככה ליקר פיטנגו נראה'
ככה ליקר פיטנגו נראה
01/05/2005 | 16:23
3
בתחילת דרכו...

ככה כמונו....
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ליקר רימונים בן שלוש'
ליקר רימונים בן שלוש
01/05/2005 | 16:20
9
3
מעניין שהגוון די דומה הטעם לא.

הפיטנג יותר מתובל...

הפיטנגו בהתחלה יוצא בצבע מדהים..עם היישון משנה גוון.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ואן, האם נהוג גם אצלכם להניח'
ואן, האם נהוג גם אצלכם להניח
01/05/2005 | 16:45
5
קערת קמח ועליו 5 תמרים? כך היה אצל אמי.
עם הקמח שמונח על שולחן המימונה, היתה מכינה בו יום למחרת את הלחם הראשון, ללא שמרים. היה יוצא מעוו'אד ומגרמייל.

את יודעת, דבר נוסף, ביקרתי את בת-דודתי ברחובות והכינה בנוסף למופלטה גם קוסקוס. פעם ראשונה ראיתי קוסקוס בערב המימונה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'בהחלט בידאוויה אחותי ראי בשרשור'
בהחלט בידאוויה אחותי ראי בשרשור
01/05/2005 | 17:01
4
של המתכונים שלי שהעלתה שרונה.
יש צלחת עם דג,ואגודת שעורה.
זה מהשנה שעברה במימונה אצל אמא.

קערת קמח וביצים עם מטבע גם מנהגנו.

וכמובן החמירה
קמח מעורבב עם בירה לבנה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'בלאבאש' מאיאחדקום כלקום.עקבאל'
בלאבאש' מאיאחדקום כלקום.עקבאל
01/05/2005 | 17:03
1
1
ענדקום.

ובידאוייה סומכת על אחיותייך שיעזרו לך עם ענין העוגיות.
אם הייתי שם בלפרח'ה הייתי כמובן מתגייסת לכבודך,ולכבוד המצווה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'כפרה עליך, אני בטוחה שלו היית כאן'
כפרה עליך, אני בטוחה שלו היית כאן
01/05/2005 | 17:08
היית נרתמת. בלא-באש מייכדיק ותדעי לך שתחסרי לי מ'אד מ'אד.
אני מבטיחה לך תבואי מתי שלא יהיה, אשמור לך במקפיא בקופסא קטנה (לא גדולה) את המאפים של הבר-מצוה.


תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הנה הדג במיוחד בשבילך ולמנהג'
הנה הדג במיוחד בשבילך ולמנהג
01/05/2005 | 17:28
1
3
לצפיה ב-'תודה ואן'
תודה ואן
01/05/2005 | 18:12
אני רואה בקערה 5 ביצים.
אצלנו, היתה קערה מלאה בקמח ו-5 תמרים.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הנה העליתי עוד מה שהיה בעוד סטיק'
הנה העליתי עוד מה שהיה בעוד סטיק
01/05/2005 | 17:07
2
2
עוגה קפואה...

צורתה הייתה מרובעת..זה הפס שנשאר...

לחולי מתוק...
אני לא טועמת אבל מכינה..

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'וגם ככה'
וגם ככה
01/05/2005 | 17:08
2
לצפיה ב-'ומקרוב מאד'
ומקרוב מאד
01/05/2005 | 17:11
3
לצפיה ב-'וככה'
וככה
01/05/2005 | 17:10
2
לצפיה ב-'ומהטבע'
ומהטבע
01/05/2005 | 17:13
2
לצפיה ב-'ומלאכת אומן'
ומלאכת אומן
01/05/2005 | 17:15
2
2
לצפיה ב-'מפה יפהפייה ביופיה'
מפה יפהפייה ביופיה
01/05/2005 | 17:50
1
1
כלים נאים - אישה נאה
אשת חיל את במלוא מובן המילה

טפו טפו טפו בלי עין הרע
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ומה צריך יותר?'
ומה צריך יותר?
01/05/2005 | 19:52
2
אביאדו המאושר...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'פרי הלוטוס ברקמה'
פרי הלוטוס ברקמה
01/05/2005 | 17:17
5
לצפיה ב-'פרי הלוטוס טבעי'
פרי הלוטוס טבעי
01/05/2005 | 17:43
1
הפרח להנאה ותפילה כאן.
השורש-לבישול.
והזרעים לאכילה..

ולא להאמין שהוא צומח בביצות..
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מראה על הפרי יפה יותר'
מראה על הפרי יפה יותר
01/05/2005 | 17:49
1
אני פשוט מעריצה את הפרח הזה...

שמתחיל מתחת למים ועולה ועולה ופורח לפרח מרהיב ביופיו.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אין מילים, פשוט נהדר '
אין מילים, פשוט נהדר
01/05/2005 | 18:35
2
5
לצפיה ב-'בייקירי תרבח ותסעד איש יקר'
בייקירי תרבח ותסעד איש יקר
01/05/2005 | 19:06
תודה שכבדתה אותנו בנוכחותך בביתנו החם.
גם אם זו מימונה וירטואלית...

התכבד נא בכוס תה עם נענע...
מופלטה ומה שתבחר.

תרבאח ותסעד
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-' ברוך בואך Bakery'
ברוך בואך Bakery
01/05/2005 | 19:55
שמעך יצא למרחוק...
שמחים שבאת עד הלום.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ואחתום בפרח ונשיקות לכולכם'
ואחתום בפרח ונשיקות לכולכם
01/05/2005 | 17:53
2
תרבחו תסעדו.
וקונו פרח'נאן כל השנה....

אצלנו ישנה אמונה...
שהבוקר.
כלומר הבוקר שלאחר המימונה..הוא בוקר שחייב להתחיל עם שחר.

שאם לא...עצלנים  ועצלים נהיה כל השנה...
ולכן כילדה אני זוכרת..את מסדר הבוקר שאמא שתהיה בריאה עשתה לנו בבוקר השכם.
ולא רק העירה אותנו..אלא אף הגישה לנו מים לנטילת ידיים ופנים..
ולומר ברכה שאני כרגע ממש לא זוכרת..

מי זוכר? או מכיר?

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אופס הנשיקה ברחה למקום הלא נכון'
אופס הנשיקה ברחה למקום הלא נכון
01/05/2005 | 17:57
אפשר להחזירה למקומה?
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'לא זכורה לי ברכה מיוחדת'
לא זכורה לי ברכה מיוחדת
01/05/2005 | 18:06
2
חוץ מתרבחו ותסעדו והברכות ההחמות שלה, לא היתה ברכה מיוחדת ליום למחרת.
מעניין מה שאת אומרת, תנסי להיזכר ותעלי את הברכה כאן.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'איזה יופי של מימונה!!!'
איזה יופי של מימונה!!!
01/05/2005 | 23:17
1
אפשר את המתכונים של מאכלים אלו.
אני יודע לעשות רק את ריבה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ברוך הבא dlav '
ברוך הבא dlav
01/05/2005 | 23:33
בטח אפשר את כל המתכונים האלו
תוכל למצוא אותם כאן ממש בפורום

וזו הזדמנות להודות ל-wan השפית של הפורום
שפית בחסד עליון, מומחית במתכונים של מאכלים מרוקאיים

אין על וואן

תודה לך wan על תרומתך הרבה בהכנת המימונה,
כאן בפורום תרבות מרוקו
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'WAN the only ONE'
WAN the only ONE
02/05/2005 | 02:27
2
8
לתפארת המימונה ולהוקרה על הצטיינות השקעה וכל כך הרבה חן ויופי מוקדשת לחברתנו WAN המצגת מפרי עמלה.
לא נשכח להודות גם לחרוצה כמו נמלה האוספת ומלקטת כל פרור ומביאה לנו בצורה מרוכזת הכל מכל הטוב שבעולם - שרונהה המינהלת המקסימה.

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אמת ויציב - WAN the only ONE'
אמת ויציב - WAN the only ONE
03/05/2005 | 13:49
1
אלמרה, נהניתי לראות את המצגת, מרהיבה ומגרה ביותר.
קולה כבוד לך אחי על ריכוז החומרים לאתר לעז'יז'
ולשרונה שליקטה את כל המתכונים של ואן
ולואן היקרה שמפארת את הפורום ממטעמיה הנפלאים.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תודה ענקית לך אלמרה היקר'
תודה ענקית לך אלמרה היקר
02/05/2005 | 06:15
18
1
בזכות כשרונך יש לנו מצגות ואתר לתפארת.

תודה לשרונה שהפשילה שרוולים והעלתה את כל חומר המימונה לפורום..כשאני הייתי באמצע ההכנות למימונה נוספת..
תודה לכל אחד מכם כאן.
על עידוד פירגון ואהבת אין קץ.

על כך תודתי הגדולה.

אני הכי הכי מודה להורי היקרים שבחוכמתם ידעו להנחיל לי ,את המסורת המופלאה הזו.

וגאוותי על בתי הבכירה..שנישאה בקיץ האחרון...וכבר שנה שלישית שהיא חוגגת את המימונה כהלכתה.

והשנה מלבד מופלטה...אף הכינה מרוזיה ,ועוד.

אז היה שווה להשקיע ולבלבל לה את המוח..זה חלחלל בסוף...

מאחלת לכם רק שמחה אהבה ופירגון.

תרבחו ותסעדו(במבטא מרוקאי)

עקבאל ענדקום....

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'wan ה - זה מ-ד-ה-י-ם'
wan ה - זה מ-ד-ה-י-ם
02/05/2005 | 06:42
17
1
את בטוחה שאת לא מכינה את ספר הבישול/אפיה המרוקאי שיכבוש את העולם בסערה?

עכשיו... הכנתי הלילה מופלטה לילדים... הם התמוגגו מאושר...

אבל אני חייב לציין שזו היתה פעם ראשונה בחיי שאני מכין מופלטה (עד היום "התעלקתי" על אמא שלי) ולכן התוצאה היתה בהתאם: לא דקה מספיק כפי שאני מכיר אותה. היה לי קשה לרדד אותה לעלה דק, למרות שעשיתי כמצוותך ואת הרידוד עשיתי באויר.

שנית, לא הייתי בטוח לגבי מידת החום. ידעתי שזה לא יכול להיות חום גבוה, אבל לא ידעתי אם צריך להיות חום בינוני, חום נמוך, אולי ביניהם...

יש לך עוד כמה טיפים לפעם הבאה?

(למרות האמור לעיל, ולמרות שהילדים מכירים גם מכירים מופלטה מושלמת (מסבתא), כולם נהנו. גם אני. )
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אמרוקאי יקר תודות- מופלטה לא מרדדים'
אמרוקאי יקר תודות- מופלטה לא מרדדים
02/05/2005 | 14:37
14
מופלטה פותחים.

האם הבצק ככדורים טבל באמבט שמן לפני?

כי אם לא חבל...

אחרי הטבילה באמבט...
מניחים כדור על השיש.
ובעזרת כפות הידיים פותחים .
זה נפתח לעלה ממש דק מאד.
ממש אפשר להגיע לעובי של צלופן.
אני עובדת עם יד אחת בהתחלה עם כף היד.
אחר כך עוברת לשתי ידיים.

לא מרדדים באויר מה זה לאפה דרוזית?

אבל ראשית אני גאה בך..שבכלל ניסית..
ושנית כייף לילדים אני בטוחה.
נסה שוב לא חייבים לחכות לשנה הבאה...
זה טעים דרך אגב גם יום למחרת..בטוסטר אובן..אימי ממש מגרמלה...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'wan - בודאי שטבל באמבט שמן לפני'
wan - בודאי שטבל באמבט שמן לפני
03/05/2005 | 15:19
13
2
למעשה נתתי לו שעה "לנוח" ככה. אמנם לא הטבעתי את הכדורים בשמן, אלא רק גלגלתי אותם באמבט השמן לפני שנתתי להם לנוח שם.

לגבי "רידוד באויר", התכוונתי ל-"פתיחה" כפי שציינת. אבל אם תפרטי יותר למה את מתכוונת במילה "לפתוח" אולי אוכל לדעת היכן טעיתי. המופלטות של אמא שלי כל כך דקות שאפשר לראות דרכן... לצערי שלי לא יצאו כך כך דקות, אם כי הן לא היו עבות כמו "אְרֶסָה" (קרֶסָה במבטא לא פאסי).
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אמרוקאי.... הכוונה היא לשטח...'
אמרוקאי.... הכוונה היא לשטח...
03/05/2005 | 15:58
1
שים את כדור הבצק על משטח שיש ששומן קודם לכן, ובעזרת כפות ידיך שטח מהמרכז החוצה את הכדור עד שהוא הופך לעיגול דק דק... כשהוא דק כמו עלה, הרם אותו בזהירות והנח על המחבת הלוהט......
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אמרוקאי - מה רע בטבילה בשמן?'
אמרוקאי - מה רע בטבילה בשמן?
03/05/2005 | 16:09
9
2
אני נותן לכדורי הבצק לטבוע בשמן כל משך "המנוחה" כך הם גם לא מתיבשים באוויר...
והדרך שלי לעשות את ה"פתיחה" או ה"רידוד" לכדי כך שהבצק יהיה ממש כמו של אימך דק ושקוף היא באמצעות הטריק הבא:
מצאתי שהכי טוב לנצל את מכסה ה WOK שלי שהוא קמור מאוד. אני מסיר ממנו את ידית העץ המוברגת בראשו ומקבל משטח חלק ועגול עליו אני מרדד את הכדור של בצק המופלטה באמצעות אצבעות ידי בתנועות רכות וממושכות כלפי היקף המכסה, השמן שעטף את הכדור משמש לעידון המגע בין אצבעותי לבצק וזה נפרש לדף דק ושקוף וקל להסרה והנחה מידית על גבי המחבת.
והשנה השתמשתי במחבת חשמלי בטמפרטורה שאיפשרה לי לגעת בעת הפיכת המופלטות שהצטברו זו על גבי זו...
הציצו באנימציה הזו... למי שזה יראה מוכר - צודקים!
ובלא באש מיאחדקום, יצא לי טעים!
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'יופי של אנימציה אלמרה'
יופי של אנימציה אלמרה
03/05/2005 | 17:20
מי מכין שם?

וזה מוכר...

נראה יאמי בא לי עכשו עם כוס ונענע..
יש נענע נפלאה עכשו פה.

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אין רע בטבילה בשמן, אלא שששמתי '
אין רע בטבילה בשמן, אלא שששמתי
03/05/2005 | 21:46
7
1
שכשאמי מכינה מופלטה, היא מניחה את הכדורים בתוך מגש שהשמן בתוכו מגיע למקסימום 1 ס"מ. הקוטר של כדור פינג-פונג (כפי ש-wan הציעה) לעומת זאת הוא 3.81 ס"מ - מה שאומר שלפי "שיטת ההטבעה" גובה השמן צריך להגיע ללפחות 4 ס"מ...



תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אני מטביע...'
אני מטביע...
03/05/2005 | 22:18
6
1
השמן לא נספג - אל חשש הוא רק מקל על השיטוח...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'OK - פעם הבאה אטביע גם'
OK - פעם הבאה אטביע גם
03/05/2005 | 22:33
5
1
לצערי, אין לי את ידי הקסם שיש לאמי, ואין לי מושג איך היא עושה את הטריק בלי להטביע. לכן אשתמש בפטנטים שלכם...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הכנת הכדורים שלי לא טבועים בשמן!!'
הכנת הכדורים שלי לא טבועים בשמן!!
03/05/2005 | 22:47
4
1
אני מכינה את הכדורים ומניחה אותם על מטלית נקיה ומכסה אותם במטלית נוספת (כדי שהבצק לא ייצור קרום לא נעים).
אח"כ ממלאה קערה בשמן ומניחה אותה לידי.
את המשטח (שהוא השיש) משמנת אותו בשמן היטב וכל כדור שאני עושה בו שימוש, מניחה אותו על המשטח וטובלת את אצבעותיי בשמן ופותחת את הכדור עם אצבעותיי המשומנות לכדי עלה דק דק ומניחה בעדינות על מחבת לוהטת.

העלים יוצאים יבשים ולא משומנים כמעט.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'פעם שנייה שאני נתקל במילה "לוהטת"'
פעם שנייה שאני נתקל במילה "לוהטת"
03/05/2005 | 23:49
3
1
בהקשר של המופלטה כמובן. האם זה אומר שאת המחבת מחממים לחום גבוה? בכיריים שיש לי (חשמליות) אם אחמם את המחבת לחום גבוה, אהיה החלוץ הראשון שהמציא את המופלטה השחורה...

נכון לעכשיו, בכיריים שלי, החום האופטימלי שמצאתי למופלטה הוא בערך 1/3 (שליש) מהמקסימום.

אני מתגעגע לכיריים של גז, אבל בבתים מבוססי העץ שיש לנו כאן, להשתמש בכיריים של גז מגדיל את הסיכוי לשריפה פי כמה... נצטרך בינתיים לוותר על התענוג.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'כמו כל טיגון, יש לחמם את המחבת'
כמו כל טיגון, יש לחמם את המחבת
04/05/2005 | 00:16
2
1
בחום גבוה ואח"כ יש להנמיך את האש לאש בינונית כך שיהיה לך הזמן להפוך את העלים במחבת תוך כדי הכנת העלים הבאים.

ובענין הכיריים מגז, אני עומדת להחליף אותם לחשמליים ומדבריך נשמע שאין כמו כיריים מגז.
אתה רוצה לומר שתוצאת הבישול בחשמל היא לא אותה תוצאה שבגז???
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-' שפים תמיד מעדיפים כיריים של גז'
שפים תמיד מעדיפים כיריים של גז
04/05/2005 | 00:24
1
1
הנמכת והגבהת הלהבה מיידית יותר בכיריים גז, מה שמאפשר יותר ביטוי למומחיותו של השף במשחקי דרגי חום למיניהם.

הנה, אפילו כאן כתוב למה שפים מעדיפים כיריים גז:

Why do the finest chefs prefer cooking with gas?

Because natural gas ranges respond to your touch instantly, giving you total control.  With a gas flame there's no waiting for the burner to warm up or cool down.  Contrary to an electric range, the cooking stops as soon as you turn off the burner.  Foods can cook faster and more evenly with natural gas.  No matter how experienced you are in the kitchen, control can mean the difference between a fabulous dinner and a flop.  

Best of all, a natural gas range can operate at about 50% of the cost of an electric range.  The pilot-less ignition of newer models eliminates the need for a standing pilot light.  This means that the flame burns only when the gas is turned on, cutting your gas usage by about one third.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תודה לך על המידע אמרוקאי'
תודה לך על המידע אמרוקאי
04/05/2005 | 00:33
ובכל זאת עדיין מתלבטת מה לרכוש.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אמרוקאי נשמה המופלטה הזו יוצאת'
אמרוקאי נשמה המופלטה הזו יוצאת
03/05/2005 | 17:09
1
2
דקה כמו נייר צלופן..
הכל ענין של איך וכמה אתה פותח....או משטח...

תעבוד על השיש .הכל חייב להיות משומן..ומכיוון שהעיגולים טובלים בהרבה שמן.
ממילא יש המון שמן מסביב...

אם יש לך HOT PLAT חשמלית זה בכלל מעולה...אנחנו אוכלים אפילו 3 ימים אחרי מהמופלטה..
היא נשמרת נהדר במקרר עטופה בנייר כסף או ניילון עטיף.
מחממים קלות סטוסטר אובן ויוצא כמו חדש ממש.
ואם אתה רוצה אותה מגרמלה....אז עוד קצת באובן...מממ טעים ..לטבול סלסה...
ולצאת במחול פלמנקו..
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'נייר כסף זה יקר מדי בשביל מופלטה'
נייר כסף זה יקר מדי בשביל מופלטה
03/05/2005 | 22:35
1
אני משתמש בנייר אלומיניום...

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'גם אני עשיתי בפעם הראשונה'
גם אני עשיתי בפעם הראשונה
03/05/2005 | 13:32
2
מופלטה. היה בסדר, במהלך ההכנה אני ואחותי התמקצענו.

בקיצור עד הפעם הבאה...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אני מסכימה איתך אמרוקאי'
אני מסכימה איתך אמרוקאי
03/05/2005 | 13:54
2
הגיע זמן שואן תרכז את כל החומרים שלה ותוציא ספר מתכונים משלה.
מה את אומרת ואן? אני פה כדי לעזור לך בזה

ולך אמרוקאי, כל הכבוד לך על הכנת המופלטה יש תמיד פעם ראשונה והנה גם אני לראשונה הכנתי מרוזיה
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'איזה יופי, לתפארת הפורום , '
איזה יופי, לתפארת הפורום ,
02/05/2005 | 08:58
וואנוואנה כל הכבוד, פשוט מדהים

את -
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תודה לכולםםםםםםםםםםםםםםם'
תודה לכולםםםםםםםםםםםםםםם
02/05/2005 | 14:32
2

הודעות אחרונות

15:39 | 17.10.12 אורחים בפורום
11:49 | 03.09.12 אורחים בפורום
15:21 | 17.06.12 אורחים בפורום
15:26 | 12.06.12 אורחים בפורום
16:41 | 08.06.12 אורחים בפורום
13:40 | 03.06.12 אורחים בפורום
12:29 | 16.05.12 אורחים בפורום
15:17 | 05.05.12 אורחים בפורום
18:32 | 31.01.12 charlyknfon
12:47 | 10.12.09 בן תרבות
17:03 | 09.12.09 אלי פילו
20:23 | 07.12.09 אלי פילו

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ