חג שמייח תרבחו ותסעדו

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
חג שמייח תרבחו ותסעדו../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

אני כבר בחצי היום כאן.... וההכנות כבר בעיצומן... המגשים עוד מעט יערכו..עם מה שהוכן. הדג לשולחן כבר פה.... ורק רוצה לברך אותכם כמנהג עדתנו. תרבח'ו ותסעדו... באשר אתם ובאשר תהיו. חג שמייח.
 

wan

New member
מלכת הערב המופלטה והדבש../images/Emo47.gif

והמופלטה - מלכת הערב מופלטה- 1 ק"ג קמח רגיל- 2 כפיות מלח 3 כפות שמן רגיל 500 מ"ל מי ברז הכנה: לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות. ללוש בידיים או במיקסר. ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות. הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח. להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות. לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג. לכדרר בצק לכדור חלק. את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים. לכסות ולהניח בצד מכוסה בשמן לפחות שעה עד שעתיים. ממש אמבט שמן-שאח"כ נתן לסנן ולשמור לטיגון..פזואלוס למשל..או שבקייה.. לטיגון: לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה. מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים. לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת. להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו. ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות. אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה . ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך. להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה. להגשה- דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל. כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה. והרבה שמחה. | דרך אגב הפירוש של השם מופלטה- הוא מהמילה משוטחת, שטוחה. ובין ביס ללגימת תה. להשמיע אנחות הנאה .שכל יוצאי עדות המזרח מכירים....ויש כמובן לברך "בתירבחו ותיסעדו" מקור : אמא של Wan
 

wan

New member
אלמרה או שרונה חברו את ההודעה

לא שמתי לב שהשרשור נעוץ... ושמתי טרי... תודה
 

wan

New member
חמאת דבש לעצלנים

חמאת דבש למופלטה-מתכון לעצלנים מנסיון החמאה בערב המימונה נמסה וניראית ממש כמו המתכון הזה למטה, כי באותה סכין שהאורחים מורחים את החמאה לפעמים הם גם לוקחים דבש, ואז הבלגאן חוגג. זה אמור לפתור אתת הבעיה. וגם לעצלנים , מורחים הכל בפעם אחת. חמאת דבש- למופלטה 200 גר' חמאה בלי מלח חצי כוס דבש טוב אם רוצים אפשר מעט קינמון ממש כמה גרגרים רק לבשם. חמאה בטמפרטורת החדר, לערבב עם מטרפת יד עד שחלקה, לאט להוסיף את הדבש כמו שמן למיונז, עד שהדבש נבלע בחמאה, והמירקם אחיד. לאכסן סגור במקרר עד השימוש. נהדר על הכל. מקור: האוסף של WAN
 

wan

New member
הנה העתקתי לכם

כי עד שתתעוררו אוליכבר לא יהיה שם.. לקראת המימונה המופלטות ושאר מאכלי החגיגה כבר בדרך. בואו להתכונן ביחד עם חברי הפורום לחגיגה הגדולה (פורום תרבות מרוקו)
 

שרונהה

New member
תרבחו ותסעדו../images/Emo130.gif../images/Emo57.gif../images/Emo104.gif../images/Emo57.gif

קולולולולולוולולולולולולוללללללללללו
לכל בית ישראל באשר אתם תרבחו ותסעדו שיבואו השלום והשלווה אל ביתכם כתמר תפרחו, כארז בלבנון תשגו שהבריאות תשכון בגופכם השפע והשגשוג בביתכם ההצלחה בכל מעשי ידיכם והאהבה בלבבותיכם
טנא ירוק, פרח לבן, יין אדום, שולחן ערוך בכל טוב, מופלטה נוטפת דבש, זה מה שיש, שב איתנו כאן
עם ישראל חי וקיים
 

vera2

New member
קולולוו... תודה עבור ההזמנה לאלמרה

אתם הבית הראשון אליו אני ניכנסת עם בירכתכם "תרבחו ותסעדו"תודה עבור קבלת האורחים הנהדרת כפי שרק אתם יודעים לקבל. הבית השני יהיה אצל כלתי שתחיה שנישאה לבני לפני כשלושה חודשים. גם את הסדר הראשון לאחר הנישואין ערכה בביתם. ערב שמח והרבה בריאות לכל עם ישראל. שלום שלוה ובריאות שישכון בכל בית בעם ישראל. תודה.
 

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה וורה2

חברינו הטובים בתרבויות השונות כולם מוזמנים ומתכבדים במטעמים.
 

itaf10

New member
אחותי, אנחנו מאותו הכפר ../images/Emo140.gif

כנ"ל אצל ילדנו.
 

itaf10

New member
שרונהה, לא ידעתי שאת "כאן" ../images/Emo9.gif

אני האשכנזיה האמיתית(הונגריה) חגגתי אמש את "המימונה" המסורתית של העדה המרוקאית. מה אומר לכם, מי שלא נכח הפסיד... רשמי מהאירוע הנהדר והמרשים שבני וכלתי עורכים כמדי שנה בשנה. מי שלא נכח פיספס אירוע שלא ישכח מאת: itaf10ו 01/05/05 | 10:36 בוקר טוב חברים אמש התארחתי בבית בני וכלתי באירוע יוצא דופן (לי לאשכנזים) אירוע המימונה המסורתי של העדה המרוקאית. מי שלא נוכח הפסיד ופיספס בגדול. אירוע מרשים על טהרת האוטנטיות המרוקאית (יבוא ממרוקו) היופי של הטלמן (מקווה שכתבתי נכון) התפאורה המרשימה הכלים המיוחדים, תחושה שאתה נמצא בארמון מרוקאי, הצבעים האדום-בורדו והכחול החזקים משהו מרשים ביופיו. התאורה, השטיחים אין אין מילים לתאר רק צריך היה לראות... האירוע נערך בביתם-חצרם (השתרע על בערך דונם של מרחב ויופי) והכל מעשה במו ידיה להתפאר של כלתי אסתי בל ובעזרתו של בני. נעבור למתוקים ולעוגות, הפיצוחים והמופלטה. רק לסבר לכם את האוזן, 26 ק"ג של מופלטה הוכנה וזה נגמר עוד בטרם החל. זרימת האנשים מכל קצבי הארץ זרמו בהמוניהם, רדיו דרום ונכבדים אחרים. צילמו והתפעמו מהיופי והארגון של הגב. הקטנה אסתי. הגעתי עם פמליית החברים\ות שלי והתחלנו לעזור בעריכת השלחנות העגולים הקטנים בתוך המתחם של הטלמן עם המתוקים, הדבש שנעשה הכל במו ידיה להתפאר של אסתי לבד לבד, ללא עזרתו של אף אחד. אסתי התלבשה בהתאם למסורת המרוקאית (בעיצובה) וקיפצה ורצה כדי לספק את האורחים הרבים שזרמו בלי סוף. אסתי בל היא מעצבת אופנה שעורכת אירועי חינה לכל העדות המזרחיות עם תלבושות שהיא בעצמה תופרת ומעצבת במו ידיה. יש לה פריטים ולבוש כ-3000 במספר (שמלות), אולם תצוגה שלא היה מבייש כל בית עסק. האזינו היום בין 12 בצהרים ל-14 לרדיו דרום 95.8 ותהנו. מקווה שבשנה הבאה עלינו לטובה תצטרפו גם אתם לחגיגה המסורתית המרשימה שעוד ידובר עליה רבות.
 

שרונהה

New member
ברוכה הבאה איטף../images/Emo24.gif

נתת פה יופי של תיאור לחגיגת מימונה אמיתית בבית מרוקאי עם כל התפאורה והתלבושות והכלים. זו באמת היתה חגיגה אמיתית וחווינו אותה בבית הורינו. נהדר ונעים להיזכר. כל הכבוד לכלתך על פועלה בשימור המסורת הנפלאה הזו. ראיתי את האתר שלה והוא בהחלט מרשים. תודה שהבאת אלינו מרשמיך
 

itaf10

New member
בשנה הבאה עלינו לטובה כולנו חוגגים

את המימונה אצלה, אינשאללה.
 

שרונהה

New member
מתכון למופלטה../images/Emo47.gif

המתכון באדיבות wan, השפית של פורום תרבות מרוקו: מופלטה - מצרכים: 1 ק"ג קמח רגיל- 2 כפיות מלח 3 כפות שמן רגיל 500 מ"ל מי ברז הכנה: לנפות קמח לקערה גדולה, להוסיף שמן ומלח, להוסיף את המים. כל הכמות. ללוש בידיים או במיקסר. ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות. הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה. לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח. להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות. לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג. לכדרר בצק לכדור חלק. את כל הבצק לכדרר........ להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או שאפשר לחלק לשני כלים. לכסות ולהניח בצד מכוסה בשמן לפחות שעה עד שעתיים. לטיגון: לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח ולשטח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה. מופלטה מטגנים רק מצד אחד. אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים. לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת. להמשיך כך תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתית של המחבת. והשכבה שמוכנה מעליו. ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם לכלי ולכסות. אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג. ומעל גם נייר סופג כדי שהאדים לא ירטיבו את המופלטה אך ישמרו עליה חמה . ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך. להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה. וחוזר חלילה. להגשה- דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל. כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה. והרבה שמחה. דרך אגב הפירוש של השם מופלטה - הוא מהמילה משוטחת, שטוחה. ובין ביס ללגימת תה. להשמיע אנחות הנאה. שכל יוצאי עדות המזרח מכירים.... ויש כמובן לברך "בתירבחו ותיסעדו" מקור : אמא של Wan(כפרה עליה, כמו שעין גדי אמר) תרבחו ותסעדו
 

שרונהה

New member
והמופלטה../images/Emo47.gif

במלוא הדרה.... לטבול בחמאה ודבש..... ולברך בברכת "תרבחו ותסעדו"
 

שרונהה

New member
מתכון לענני מרנג... לשולחן המימונה

ענני מרנג- למימונה וכל השנה באדיבות wan המצרכים: 50 גר' אגוזים קלויים וקצוצים 2 חלבונים(כל חלבון בערך 44 גר') רבע כפית מלח 7.5 מ"ל קורנפלור 175 גר' סוכר דק מאד. תנור ל140 מעלות. לפזר אגוזים ולאפות אותם מעט. לקרר , ולכתוש. להנמיך טמפרטורה ל120 מעלות. הקצף: להקציף חלבונים עם מלח עד שמתקבל קצף רך, לפזר מעל קורנפלור, להמשיך להקציף,עד שהקצף חזק ומחזיק. להוסיף מחצית הסוכר להמשיך להקציף. עד שמתקבל קצף מאד מבריק. להוציא קמץ לקערה, להוסיף ידנית את שארית הסוכר בצורת קיפול, בעדינות. להוסיף אגוזים, בתנועת קיפול. בעזרת שתי כפות ליצור צורה כמו של אובל, אני קוראת להם עננים. או בכל דרך שתחברו, אפשר סתם להניח עם כף. באיזה גודל שרוצים. או בעזרת שקית זילוף. אפיתי כשעתיים, שעה ראשונה דלת סגורה, אח"כ פתחתי את הדלת ותקעתי כף עץ להחזיק את הדלתת עם חריץ פתוח לא פתוח לרווחה. להוצאת אדים. אחרי גמר האפיה, להפוך קצפיות על הצד השני ולהשאיר להתקרר בתנור . הערות: יש תנורים ש 120 זה חם מדי. אז בבקשה לשים לב, העננים צריכים להיות צחים כשלג. הם הרבה יותר טעימים ביום המחרת. לא להיבהל ביום הראשון זה טיפה מלוח, אך זה נעלם ביום שאחרי. אני ממליצה אולי לכולם לנסות לאפות על 110 ליתר ביטחון. לא לטעום לפני שממש קר. חג שמח מתכון:WAN
 

שרונהה

New member
מתכון מרוזיה - ממתק צימוקים ושקדים

באדיבות wan מרוזיה ממתק צימוקים לליל המימונה. 6 כוסות צימוקים שחורים ובהירים מעורבים – ללא חרצנים כוס ורבע סוכר דק 1 כוס אגוזים קלויים- פקאן או מלך או חצי חצי- קצוצים גס מאד 1 כוס שקדים על קליפתם קלויים – וקצוצים.גס מאד מיץ מחצי לימון 2 כפות ליקר תפוזים מים להשריית הצימוקים שמן רגיל לטיגון הצימוקים. כוס נוספת של שקדים או תערובת של אגושזים ושקדים קלויים , לפיזור בתחתית סלסלות הנייר ומעל לתערובת המרוזיה בסלסלות. הכנה: שוטפים צימוקים במסננת, משרים במים לפחות לשעתיים. מסננים ומייבשים על מגבות נייר מהמים. מחממים את השמן כחצי כוס במחבת או סיר נמוך. מטגנים את הצימוקים, מוסיפים סוכר למחבת, ומבשלים על ללהבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, להמסת הסוכר, להוסיף את השקדים והאגוזים הקצוצים גס וקלויים.מערבבים ומיד מוסיפים את מיץ הלימון. ממשיכים בבישול על אש נמוכה עם מבודד מתחת. עוד כ15- 20 דק'. מקררים. מכינים מגש גדול ובו מסודרות סלסלות קטנות, יש כאלה מאלומיניום חד פעמיות של טראפלס, לפזר בתחתית שקדים או תערובת אגוזים קלויים וקצוצים דק. כדי שלא יידבק או לא יהיה נוזלי מהצימוקים. לכל סלסלה למלא כמה שרוצים מהתערובת, ולפזר מעל שוב מהתערובת הקצוצה . להגיש עם תה חם , או כוסית ערק. ממתק חובה על שולחנה של אמא, וגם שלי. בערב המימונה. אבל כל השנה זהו מילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עלים. חג שמח מקור:WAN
 

שרונהה

New member
ריבת תפוזים ולימונים - למימונה

באדיבות wan ריבת תפוזים ________ 5 תפוזים – לשטוף ולקרץ מרעלים 2 לימונים- כנ"ל 2 תפוחי עץ ירוקים על קליפתם – לחתוך לרבעים את הנ"ל להכניס חתוך לרבעים לפוד פרוסאסור ולעבד לרסק גס. בסיר גדול וגבוהה 1 ק"ג סוכר.להוסיף פרי מרוסק, להוסיף שתי כפות ליקר תפוז . אני הוספתי גראנד מרינייה. להביא לרתיחה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד. להחליש להבה אך לשמור על בעבוע חזק. אם לא חזק מדי פעם להגביר אש להביא לרתיחה ולבחוש כל הזמן. ושוב להחליש. לחזור על התהליך מס' פעמים לזרז אידוי של נוזלים. לבשל על אש נמוכה לקראת הסוף . כל התהליך לוקח לי שעתיים. הריבה מוכנה כשהביעבוע ניראה סמיך . הבועות די צפופות ואין נוזלים צפים מעל. הריבה לא מאד קרושה, סמיכה אך לא נוזלית.. וטעימה כטעם האביב. זוהי ריבה שהיא חובה על שולחן המימונה אצלי. מקור:WAN
 
למעלה