לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
86238,623 עוקבים אודות עסקים

פורום תרבות מרוקו

אהלן וסאהלן וברוך הבא ביקום, לפורום תרבות מרוקו. כאן המקום המאפשר לנו להתחבר לשורשים הנפלאים ולדבר עלההוואי המרוקאי המופלא והקסום.נדבר כאן על התרבות והמסורת העשירה והנפלאה של יהדות מרוקו, על בית אבא ואמא, על פולקלור מרוקאי, על מנהגים ואמונות, על "תרופות סבתא", נספר סיפורים ומעשיות ששמענו, נחליף מתכונים, על המוסיקה האותנטית והמיוחדת, על טקס החינההמסורתי, המחמם והמשמח כל לב אנוש מכל עדה. נדבר גם על מרוקו, נופיה ואנשיה. כל מי שנולד או טייל בה, מוזמן לספר במילים ותמונות. כל מי שמתעתד לטייל, מוזמן לשאול. כאן המקום לפגוש אנשים, לשוחח על שורשי האהבה, כילידי דור שני ונכדים, להורים, לסבים וסבתות ילידי מרוקו.על ההורים שלנו שדרכם הציונית הביאה אותם לארץ ישראל-ארץ הקודש.בני כל העדות מוזמנים לרב שיח איתנו, לשמוע ולהישמע.וכמובן באהבה ובניחוחות ובחמימות האופיינית לתרבות מרוקו. בלמחבא ובסלאמא ובל-פרחא או בל-סחא....עלמה ושרונהה

אודות הפורום תרבות מרוקו

אהלן וסאהלן וברוך הבא ביקום, לפורום תרבות מרוקו. כאן המקום המאפשר לנו להתחבר לשורשים הנפלאים ולדבר עלההוואי המרוקאי המופלא והקסום.נדבר כאן על התרבות והמסורת העשירה והנפלאה של יהדות מרוקו, על בית אבא ואמא, על פולקלור מרוקאי, על מנהגים ואמונות, על "תרופות סבתא", נספר סיפורים ומעשיות ששמענו, נחליף מתכונים, על המוסיקה האותנטית והמיוחדת, על טקס החינההמסורתי, המחמם והמשמח כל לב אנוש מכל עדה. נדבר גם על מרוקו, נופיה ואנשיה. כל מי שנולד או טייל בה, מוזמן לספר במילים ותמונות. כל מי שמתעתד לטייל, מוזמן לשאול. כאן המקום לפגוש אנשים, לשוחח על שורשי האהבה, כילידי דור שני ונכדים, להורים, לסבים וסבתות ילידי מרוקו.על ההורים שלנו שדרכם הציונית הביאה אותם לארץ ישראל-ארץ הקודש.בני כל העדות מוזמנים לרב שיח איתנו, לשמוע ולהישמע.וכמובן באהבה ובניחוחות ובחמימות האופיינית לתרבות מרוקו. בלמחבא ובסלאמא ובל-פרחא או בל-סחא....עלמה ושרונהה
x
הודעה מהנהלת הפורום

ברוכים הבאים לפורום תרבות מרוקו

המשך >>

לצפיה ב-'חג שמייח תרבחו ותסעדו'
חג שמייח תרבחו ותסעדו
<< ההודעה הנוכחית
30/04/2005 | 06:45
68
624

אני כבר בחצי היום כאן....
וההכנות כבר בעיצומן...
המגשים עוד מעט יערכו..עם מה שהוכן.
הדג לשולחן כבר פה....
ורק רוצה לברך אותכם כמנהג עדתנו.
תרבח'ו ותסעדו...

באשר אתם ובאשר תהיו.

חג שמייח.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מלכת הערב המופלטה והדבש'
מלכת הערב המופלטה והדבש
30/04/2005 | 06:51
2
84
והמופלטה - מלכת הערב

מופלטה-

1 ק"ג קמח רגיל-
2 כפיות מלח
3 כפות שמן רגיל
500 מ"ל מי ברז

הכנה:

לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות.

ללוש בידיים או במיקסר.
ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות.

הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח.
להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות.
לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג.

לכדרר בצק לכדור חלק.

את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים.
לכסות ולהניח בצד מכוסה בשמן לפחות שעה עד שעתיים.
ממש אמבט שמן-שאח"כ נתן לסנן ולשמור לטיגון..פזואלוס למשל..או שבקייה..

לטיגון:

לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה.

מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים.

לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת.
להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו.
ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות.
אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה .

ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך.
להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה.


להגשה-

דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל.

כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה.

והרבה שמחה.
|

דרך אגב הפירוש של השם מופלטה- הוא מהמילה משוטחת, שטוחה.

ובין  ביס ללגימת תה. להשמיע אנחות הנאה .שכל יוצאי עדות המזרח מכירים....ויש כמובן לברך "בתירבחו ותיסעדו"



מקור : אמא של Wan
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אלמרה או שרונה חברו את ההודעה'
אלמרה או שרונה חברו את ההודעה
30/04/2005 | 06:52
7
לא שמתי לב שהשרשור נעוץ...
ושמתי טרי...
תודה
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'חמאת דבש לעצלנים'
חמאת דבש לעצלנים
30/04/2005 | 07:20
17

חמאת דבש למופלטה-מתכון לעצלנים


מנסיון החמאה בערב המימונה נמסה וניראית ממש כמו המתכון הזה למטה, כי באותה סכין שהאורחים מורחים את החמאה לפעמים הם גם לוקחים דבש, ואז הבלגאן חוגג. זה אמור לפתור אתת הבעיה. וגם לעצלנים , מורחים הכל בפעם אחת.


חמאת דבש- למופלטה

200 גר' חמאה בלי מלח
חצי כוס דבש טוב
אם רוצים אפשר מעט קינמון ממש כמה גרגרים רק לבשם.

חמאה בטמפרטורת החדר, לערבב עם מטרפת יד עד שחלקה, לאט להוסיף את הדבש כמו שמן למיונז, עד שהדבש נבלע בחמאה, והמירקם אחיד.
לאכסן סגור במקרר עד השימוש.

נהדר על הכל.

מקור: האוסף של WAN





תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הנה העתקתי לכם'
הנה העתקתי לכם
30/04/2005 | 08:31
8
23
כי עד
שתתעוררו אוליכבר לא יהיה שם..

לקראת המימונה
המופלטות ושאר מאכלי החגיגה כבר בדרך. בואו להתכונן ביחד עם חברי הפורום לחגיגה הגדולה (פורום תרבות מרוקו)
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרבחו ותסעדו'
תרבחו ותסעדו
30/04/2005 | 10:22
7
227
קולולולולולוולולולולולולוללללללללללו

לכל בית ישראל באשר אתם

תרבחו ותסעדו

שיבואו השלום והשלווה אל ביתכם
כתמר תפרחו, כארז בלבנון תשגו
שהבריאות תשכון בגופכם
השפע והשגשוג בביתכם
ההצלחה בכל מעשי ידיכם
והאהבה בלבבותיכם

טנא ירוק,
פרח לבן,
יין אדום,
שולחן ערוך בכל טוב,
מופלטה נוטפת דבש,

זה מה שיש, שב איתנו כאן

עם ישראל חי וקיים
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'קולולוו... תודה עבור ההזמנה לאלמרה'
קולולוו... תודה עבור ההזמנה לאלמרה
30/04/2005 | 18:37
3
11
אתם הבית הראשון אליו אני ניכנסת עם בירכתכם "תרבחו ותסעדו"תודה עבור קבלת האורחים הנהדרת כפי שרק אתם יודעים לקבל. הבית השני יהיה אצל כלתי שתחיה שנישאה לבני לפני כשלושה חודשים. גם את הסדר הראשון לאחר הנישואין ערכה בביתם.
ערב שמח והרבה בריאות לכל עם ישראל. שלום שלוה ובריאות שישכון בכל בית בעם ישראל. תודה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'נ.ב אני מפורום תרבות הונגריה.'
נ.ב אני מפורום תרבות הונגריה.
30/04/2005 | 18:40
1
13
לצפיה ב-' ברוכה הבאה וורה2'
ברוכה הבאה וורה2
30/04/2005 | 19:23
4
חברינו הטובים בתרבויות השונות כולם מוזמנים ומתכבדים במטעמים.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אחותי, אנחנו מאותו הכפר '
אחותי, אנחנו מאותו הכפר
01/05/2005 | 14:45
1
כנ"ל אצל ילדנו.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'שרונהה, לא ידעתי שאת "כאן" '
שרונהה, לא ידעתי שאת "כאן"
01/05/2005 | 13:12
2
4
אני האשכנזיה האמיתית(הונגריה) חגגתי אמש את "המימונה" המסורתית של העדה המרוקאית.
מה אומר לכם, מי שלא נכח הפסיד...
רשמי מהאירוע הנהדר והמרשים שבני וכלתי עורכים כמדי שנה בשנה.

מי שלא נכח פיספס אירוע שלא ישכח

מאת: itaf10ו   01/05/05 | 10:36

בוקר טוב חברים
אמש התארחתי בבית בני וכלתי באירוע יוצא דופן (לי לאשכנזים)
אירוע המימונה המסורתי של העדה המרוקאית.
מי שלא נוכח הפסיד ופיספס בגדול.
אירוע מרשים על טהרת האוטנטיות המרוקאית (יבוא ממרוקו)
היופי של הטלמן (מקווה שכתבתי נכון) התפאורה המרשימה הכלים המיוחדים, תחושה שאתה נמצא בארמון מרוקאי, הצבעים האדום-בורדו והכחול החזקים
משהו מרשים ביופיו. התאורה, השטיחים אין אין מילים לתאר רק צריך היה לראות...
האירוע נערך בביתם-חצרם (השתרע על בערך דונם של מרחב ויופי)
והכל מעשה במו ידיה להתפאר של כלתי אסתי בל ובעזרתו של בני.
נעבור למתוקים ולעוגות, הפיצוחים והמופלטה.
רק לסבר לכם את האוזן, 26 ק"ג של מופלטה הוכנה וזה נגמר עוד בטרם החל.
זרימת האנשים מכל קצבי הארץ זרמו בהמוניהם, רדיו דרום ונכבדים אחרים.
צילמו והתפעמו מהיופי והארגון של הגב. הקטנה אסתי.
הגעתי עם פמליית החברים\ות שלי והתחלנו לעזור בעריכת השלחנות העגולים הקטנים בתוך המתחם של הטלמן עם המתוקים, הדבש שנעשה הכל במו ידיה להתפאר של אסתי לבד לבד, ללא עזרתו של אף אחד.
אסתי התלבשה בהתאם למסורת המרוקאית (בעיצובה) וקיפצה ורצה כדי לספק את האורחים הרבים שזרמו בלי סוף.
אסתי בל היא מעצבת אופנה שעורכת אירועי חינה לכל העדות המזרחיות עם תלבושות שהיא בעצמה תופרת ומעצבת במו ידיה.
יש לה פריטים ולבוש כ-3000 במספר (שמלות), אולם תצוגה שלא היה מבייש כל בית עסק.
האזינו היום בין 12 בצהרים ל-14 לרדיו דרום 95.8 ותהנו.
מקווה שבשנה הבאה עלינו לטובה תצטרפו גם אתם לחגיגה המסורתית המרשימה שעוד ידובר עליה רבות.






תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ברוכה הבאה איטף'
ברוכה הבאה איטף
01/05/2005 | 20:52
1
3
נתת פה יופי של תיאור לחגיגת מימונה אמיתית בבית מרוקאי עם כל התפאורה והתלבושות והכלים. זו באמת היתה חגיגה אמיתית וחווינו אותה בבית הורינו.

נהדר ונעים להיזכר. כל הכבוד לכלתך על פועלה בשימור המסורת הנפלאה הזו. ראיתי את האתר שלה והוא בהחלט מרשים.

תודה שהבאת אלינו מרשמיך
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'בשנה הבאה עלינו לטובה כולנו חוגגים'
בשנה הבאה עלינו לטובה כולנו חוגגים
01/05/2005 | 20:58
5
את המימונה אצלה, אינשאללה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מתכון למופלטה'
מתכון למופלטה
30/04/2005 | 10:50
2
33
המתכון באדיבות wan,
השפית של פורום תרבות מרוקו:

מופלטה - מצרכים:

1 ק"ג קמח רגיל-
2 כפיות מלח
3 כפות שמן רגיל
500 מ"ל מי ברז

הכנה:

לנפות קמח לקערה גדולה,
להוסיף שמן ומלח,
להוסיף את המים.
כל הכמות.

ללוש בידיים או במיקסר.
ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות.

הבצק שיתקבל צריך להיות
רך ונעים לעבודה.
לא דביק. אם דביק מדי,
אפשר להוסיף קמצוץ קמח.
להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות.

לחלק לשלושה כדורים.
כל כדור לגלגל לנקניק,
לחתוך עם סכין או לתלוש חתיכות
בגודל של כדור פינג פונג.

לכדרר בצק לכדור חלק.

את כל הבצק לכדרר........
להניח בתבנית אפיה
או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם
או שאפשר לחלק לשני כלים.

לכסות ולהניח בצד מכוסה בשמן
לפחות שעה עד שעתיים.

לטיגון:

לחמם מחבת כבדה,
על משטח השיש או משטח עבודה.
לקחת כדור לפתוח ולשטח
אותו ביד לעיגול דק מאד ,
להניח על המחבת החמה.

מופלטה מטגנים רק מצד אחד.
אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים.

לפתוח עוד עיגול
להניח על העיגול שכבר במחבת.
להמשיך כך תוך כדי שהופכים כל פעם
את העיגול שהינחנו אחרון למטה
שיהיה על התחתית של המחבת.
והשכבה שמוכנה מעליו.
ומדי פעם כשכבר מצטברים
כמה עיגולים
להעבירם לכלי ולכסות.

אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה
כשבתחתית יש נייר סופג.
ומעל גם נייר סופג כדי שהאדים
לא ירטיבו את המופלטה אך ישמרו עליה חמה .

ובקיצור.
להניח עיגול אחד לטיגון.
כשמוכן להפוך.
להניח עליו עוד עיגול,
ומיד להופכו למטה.
וחוזר חלילה.


להגשה-

דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל.

כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה.

והרבה שמחה.


דרך אגב הפירוש של השם מופלטה -
הוא מהמילה משוטחת, שטוחה.

ובין  ביס ללגימת תה.
להשמיע אנחות הנאה.
שכל יוצאי עדות המזרח מכירים....
ויש כמובן לברך "בתירבחו ותיסעדו"

מקור : אמא של Wan(כפרה עליה, כמו שעין גדי אמר)

תרבחו ותסעדו

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'והנה כדורי הבצק למופלטה'
והנה כדורי הבצק למופלטה
30/04/2005 | 11:28
1
14
מוכנים לטיגון
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'והמופלטה'
והמופלטה
30/04/2005 | 11:30
8
במלוא הדרה....

לטבול בחמאה ודבש.....

ולברך בברכת "תרבחו ותסעדו"
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מתכון לענני מרנג... לשולחן המימונה'
מתכון לענני מרנג... לשולחן המימונה
30/04/2005 | 11:03
50
ענני מרנג- למימונה וכל השנה
באדיבות wan

המצרכים:

50 גר' אגוזים קלויים וקצוצים
2 חלבונים(כל חלבון בערך 44 גר')
רבע כפית מלח
7.5 מ"ל קורנפלור
175 גר' סוכר דק מאד.

תנור ל140 מעלות.
לפזר אגוזים ולאפות אותם מעט.
לקרר , ולכתוש.
להנמיך טמפרטורה ל120 מעלות.

הקצף:

להקציף חלבונים עם מלח
עד שמתקבל קצף רך,
לפזר מעל קורנפלור,
להמשיך להקציף,עד שהקצף חזק ומחזיק.
להוסיף מחצית הסוכר להמשיך להקציף.
עד שמתקבל קצף מאד מבריק.

להוציא קמץ לקערה,
להוסיף ידנית את שארית הסוכר
בצורת קיפול, בעדינות.
להוסיף אגוזים, בתנועת קיפול.

בעזרת שתי כפות ליצור צורה
כמו של אובל, אני קוראת להם עננים.
או בכל דרך שתחברו,
אפשר סתם להניח עם כף.
באיזה גודל שרוצים.
או בעזרת שקית זילוף.

אפיתי כשעתיים,
שעה ראשונה דלת סגורה,
אח"כ פתחתי את הדלת
ותקעתי כף עץ
להחזיק את הדלתת עם חריץ פתוח
לא פתוח לרווחה. להוצאת אדים.

אחרי גמר האפיה,
להפוך קצפיות על הצד השני
ולהשאיר להתקרר בתנור .

הערות:

יש תנורים ש 120 זה חם מדי.
אז בבקשה לשים לב,
העננים צריכים להיות צחים כשלג.
הם הרבה יותר טעימים ביום המחרת.

לא להיבהל ביום הראשון
זה טיפה מלוח, אך זה נעלם ביום שאחרי.

אני ממליצה אולי לכולם
לנסות לאפות על 110 ליתר ביטחון.

לא לטעום לפני שממש קר.

חג שמח

מתכון:WAN

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מתכון מרוזיה - ממתק צימוקים ושקדים'
מתכון מרוזיה - ממתק צימוקים ושקדים
30/04/2005 | 11:19
1
38
באדיבות wan

מרוזיה

ממתק צימוקים לליל המימונה.

6 כוסות צימוקים שחורים  ובהירים מעורבים – ללא חרצנים
כוס ורבע סוכר דק
1 כוס אגוזים קלויים- פקאן או מלך או חצי חצי- קצוצים גס מאד
1 כוס שקדים על קליפתם קלויים – וקצוצים.גס מאד
מיץ מחצי לימון
2 כפות ליקר תפוזים
מים להשריית הצימוקים
שמן רגיל לטיגון הצימוקים.
כוס נוספת של שקדים או תערובת של אגושזים ושקדים קלויים , לפיזור בתחתית סלסלות הנייר ומעל לתערובת המרוזיה בסלסלות.

הכנה:

שוטפים צימוקים במסננת, משרים במים לפחות לשעתיים.
מסננים ומייבשים על מגבות נייר מהמים.

מחממים את השמן כחצי כוס במחבת או סיר נמוך.
מטגנים את הצימוקים, מוסיפים סוכר למחבת, ומבשלים על ללהבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, להמסת הסוכר, להוסיף את השקדים והאגוזים הקצוצים גס וקלויים.מערבבים ומיד מוסיפים את מיץ הלימון. ממשיכים בבישול על אש נמוכה עם מבודד מתחת. עוד  כ15- 20 דק'.
מקררים.
מכינים מגש גדול ובו מסודרות סלסלות קטנות, יש כאלה מאלומיניום חד פעמיות של טראפלס, לפזר בתחתית שקדים או תערובת אגוזים קלויים וקצוצים דק. כדי שלא יידבק או לא יהיה נוזלי מהצימוקים.

לכל סלסלה למלא כמה שרוצים מהתערובת, ולפזר מעל שוב מהתערובת הקצוצה .
להגיש עם תה חם , או כוסית ערק.

ממתק חובה על שולחנה של אמא, וגם שלי. בערב המימונה.

אבל כל השנה זהו מילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עלים.

חג שמח

מקור:WAN

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'כך נראית המרוזיה'
כך נראית המרוזיה
30/04/2005 | 11:26
25
על השולחן
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ריבת תפוזים ולימונים - למימונה'
ריבת תפוזים ולימונים - למימונה
30/04/2005 | 11:22
1
25
באדיבות wan

ריבת תפוזים
________

5 תפוזים – לשטוף ולקרץ מרעלים
2 לימונים- כנ"ל
2 תפוחי עץ ירוקים על קליפתם – לחתוך לרבעים

את הנ"ל להכניס חתוך לרבעים לפוד פרוסאסור ולעבד לרסק גס.

בסיר גדול וגבוהה
1 ק"ג סוכר.להוסיף פרי מרוסק, להוסיף שתי כפות ליקר תפוז . אני הוספתי גראנד מרינייה.

להביא לרתיחה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד.
להחליש להבה אך לשמור על בעבוע חזק. אם לא חזק מדי פעם להגביר אש להביא לרתיחה ולבחוש כל הזמן. ושוב להחליש.

לחזור על התהליך מס' פעמים לזרז אידוי של נוזלים.

לבשל על אש נמוכה לקראת הסוף .

כל התהליך לוקח לי שעתיים.

הריבה מוכנה כשהביעבוע ניראה סמיך . הבועות די צפופות ואין נוזלים צפים מעל.
הריבה לא מאד קרושה, סמיכה אך לא נוזלית..


וטעימה כטעם האביב.

זוהי ריבה שהיא חובה על שולחן המימונה אצלי.

מקור:WAN
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'והנה מסדר ריבות - לשולחן המימונה'
והנה מסדר ריבות - לשולחן המימונה
30/04/2005 | 11:33
26
מי יש לו ריבה כזו?
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ריבת גזר מרוקאית.. יאמי יאמי'
ריבת גזר מרוקאית.. יאמי יאמי
30/04/2005 | 11:32
1
32
באדיבות wan

ריבת גזר מרוקאית
_____________


500 גר' גזר גמדי , או גזר רגיל חתוך למקלות
500 גר' סוכר דק
20 מ"ל קוניאק
מיץ מתפוז שלם
מיץ מלימון שלם, אחרי כ שלושת רבעי השעה לסחוט מיץ מחצי לימון לסיר.
1 מקל קינמון כ- 10 ס"מ אורך
כ- חצי מקל וניל חצוי
1 תפוח עץ ירוק לרבעים על חרצנין וקליפתו
חצי כפית  אבקתקינמון או יותר, לפי הטעם.
כ- 5-6 מסמרי ציפורן
רבע כפית אבקת ג'ינג'ר לא חובה

הכנה":

אני השתמשתי בגזר גמדי טרי, וחלק בגזר רגיל שחתכתי למקלות באורל של זרת ארוכה.
בסיר(לא אלומיניום, נירוסטה זה טוב)להניח גזר, תפוח, תבלינים לפזר סוכר, לצקת מעל קוניאק, ומיץ מתפוז. ולהניח להגרת נוזלים.

להביא הכל לרתיחה , תוך כדי בחישה, להחליש אש , ולשמור שיהיה כל הזמן בעבוע , גם אם מדי פעם צריך להגביר את חוזק הלהבה. ושוב להחלישה.

בישלתי שעה ורבע. והיה מוכן.

הערות:
אפשר אם רוצים להוסיף כשני חופנים גדולים של חתיכות משמש מיובש. מוסיף טעם וחמצמצות לגזר. לא חובה.

אצלי הריבה הייתה מוכנה אחרי שעה ורבע, והנוזל לא מאד סמיך, הריבה הזו היא יותר קונפיטורה לאכילה כממתק, לכן הנוזל צריך להיות לא מאד סמיך.
לא לבשל יותר מדי, אחרת יהיה קראמל. וכשיתקרר יהיה קשה להפריד בין מקלות הגזר.

מגישים  בערב המימונה עם תה חם, או עם כוסית ערק.

וכל השנה זוללים את השאר, שנהדר להוסיף לתבשילי עוף ובשר, או לקומפוט.

חג שמח

מתכון:WAN אוסף המימונה
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'והנה ריבת הגזר'
והנה ריבת הגזר
30/04/2005 | 11:40
13
ללקק ת'אצבעות
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'סיגרים ממולאים שקדים... ממממ'
סיגרים ממולאים שקדים... ממממ
30/04/2005 | 11:43
19
באדיבות wan

סיגרוס חלו

בצק-

חצי ק"ג קמח רגיל
1 כוס שמן רגיל
1 כוס יין לבן
שמן לטיגון

מילוי שקדים:

250 גר, שקדים מולבנים0ללא קליפה חומה)
200 גר' סוכר דק
1 חלבון ביצה גדולה
גרד קליפת לימון שלם

הכנה:

בצק-

לערבב שמן ויין יחד, להוסיף קמח, לערבב היטב . ולתת לבצק לנוח כחצי שעה.
לחלק בצק ל4 כדורים שווים.
לרדד כל כדור לעלה דק מאד.
לקרוץ עיגולים בעזרת כוס, במרכז כל עיגול להניח מהמלית.
לגלגל כמו סיגר כשהקצוות קופלו פנימה כמו עלי גפן. או אגרול.
לטגן בשמן חם עדד הזהבה.
לטבול בסירופ חם ולהניח על רשת להגרת סירופ.

מלית שקדים:

לטחון שקדים עם קליפת לימון, להוסיף סוכר וחלבון ביצה, לערבב וללוש לבצק.


סירופ:

250 גר' סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
לבשל על אז נמוכה עד שהנוזל יעלה בועות ויסמיך.

הערות :

מומלץ חבל"ז

מקור:אמא של WAN
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'נשיקות מרנג - קוקוס'
נשיקות מרנג - קוקוס
30/04/2005 | 11:46
33
מצרכים:

1 כוס חלבון ביצה

שתיים ורבע כוסות סוכר עדין

3 כוסות פתיתי קוקוס

הכנה:

בסיר נירוסטה לערבב חלבונים וסוכר, להניח מבודד מתחת לסיר כדי לא להרתיח .

לערבב עד שהסוכר נמס. לא להקציף, רק לערבב, עד שהכל מקבל גוון נוזלי וושקוף.להזהר לא לבשל יותר מדי(ככה אמא מבירה)

להכניס הכל לקערת הקצפה של מיקסר ולהקציף במהירות חזקה מאד, כ- 15-20 דקות.
עד שהקצף נוקשה מאד.
להוסיף קוקוס בעדינות עד שנבלע. להוסיף ידנית.
להכניס הכל למזלף עם צנטר מתאים לעוגיות.
על נייר פרגמנט להזליף עיגול שטוח קודם ולאט לעלות בשלושה שלבים עד שמקבלים צורה של פרח.
לאפות בחום של 120 מעלות בלי חימום מראש. עד שהעוגיות מתייבשות.

הצלחה מובטחת.

מקור : מילה במילה כמו שאמא הסבירה
        אמא של WAN
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'עוגיות קוקוס אננס קרות - ללא אפיה'
עוגיות קוקוס אננס קרות - ללא אפיה
30/04/2005 | 11:48
76
באדיבות wan

עוגיות קוקוס אננס קרות

מצרכים

1 קופסא טבעות אננס או חתיכות.

2 כוסות סוכר
2 כוסות קוקוס-
להפריש כוס אחת נוזלים מקופסת האננס- לא לשימוש

הכנה:

להשתמש בכל מה שיש בקופסת האננס אחרי שהיפרשנו כוס מיץ אחת.
אם יש לנו טבעות לחתוך אותן,להוסיף לסיר נירוסטה עמוק, להוסיף סוכר
להניח מבודד על להבת הגז, לבשל את התערובת על אש נמוכה אחרי שהבאנו קודם לרתיחה עדינה.
עם מועך של פירה לערבב כל הזמן ולמעוך, כשהכל נספג ומקבל גוון זהוב, ללהוסיף קוקוס לתערובת,לקרר, וליצור עיגולים ,להניח בעטרות של טראפלס,.

אם התערובת לחה מדי אפשר להוסיף עוד קוקוס עד שאפשר לעבוד עם זה ולגלגל לכדורים.
להחזיק במקרר, אך לא חובה.
גם את זה אני מכינה בכל ערב מימונה, כי קל וזמין.וניראה כמו משהו שעבדו עליו המון שעות....

מקור:מתכון שאומץ על ידי אמא מחברה לא מרוקאית.

רשמה :WAN
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'פירות מיובשים מלאים מרציפן או תמר'
פירות מיובשים מלאים מרציפן או תמר
30/04/2005 | 11:56
1
26
באדיבות wan

תמרים משמשים ושזיפים ממולאים מרציפן או חרוסת.

מצרכים:

מרציפן
תמרים גדולים ומגולענים
שזיפים גדולים מיובשים ומגולענים
משמשים גדולים מיובשים


מילו הפירות במרציפן:

לקנות מרצפן מוכן או להכין בבית למי שיודע.

אפשר לצבוע את המרצפן בצבעי מאכל שונים למי שרוצה.

לגלגל כדורים קטנים כמו גלעיני הפירות.
לחרוץ את הפירות המיובשים .רק בצד אחד ולמלא במרצפן.
להניח כל פרי בסלסלתת נייר.

למילוי חרוסת-
__________

חבילת תמרים מגולענים
1 כוס שקדים  
1 כוס אגוזים- פקאן , ומלך
2 כוסות צימוקים כהים- להשרות בקוניאק או רום
1 כוסית יין מתוק.-או לטפטף תוך כדי טחינה למעבד לפי הטעם את היין
חצי כוס יין מוסקט-להוסיף רק אחרי שהכל טחון כבר עם מעט מהיין המתוק ואז להוסיף גם יין מוסקט לפי הטעם.

לתיבול:חצי כפית ציפורן טחונה
           חצי כף קינמון – או לפי הטעם
           רבע כפית אבקת ג'ינג'ר.

בנוסף:
חצי כוס או יותר של שקדים קלויים על קליפתם. טחונים דק. לגילגול הכדורים.
רבע כוס אבקת סוכר.
לערבב יחד שני מצרכים אלו. להניח . ישמש לגילגול אח"כ
הכנה:
משרים צימוקים במעט קוניאק, על צלחת שטוחה, לערבב מדי פעם.

במעבד מזון- לקצוץ גס את כל האגוזים. להוסיף תיבול. לתת עוד ערבוב.
להוסיף תמרים ,להוסיף צימוקים עם הקוניאק.יחד עם היין המתוק.

מקבלים עיסה, אם רטוב מדי להוסיף עוד אגוזים או שקדים גרוסים.

בצלחת מערבבים שקדים טחונים דק ואבקת סוכר.

קורצים עיגולים קטנים מגלגלים בתערובת. וממלאים פירות.

אפשר גם להכים כדורים מגולגלים בתערובת סוכר ושקדים ולהניח ישר בעטרות נייר לטראפלס.ולהגיש כך.
הערה:זה גם המתכון שלי לחרוסת לפסח.שאותה אני מגלגלת מראש בחלק הרך של עלה החסה, או בעלים של בייבי חסה. וכך מגישה לשולחן הסדר.
וזה גם ממתק מאד בריא, לא חייבים לגלגל בסוכר . אפשר רק באגוזים או שקדים כתושים.


מתכון:WAN

בברכת תרבחו ותסעדו..
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הלו לאט לאט היום זה יום דיאטה|בהצלח'
הלו לאט לאט היום זה יום דיאטה|בהצלח
30/04/2005 | 12:07
14
לצפיה ב-'והנה שולחן המימונה ערוך כהלכתו'
והנה שולחן המימונה ערוך כהלכתו
30/04/2005 | 12:07
22
תרבחו ותסעדו
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ועוד מימונה'
ועוד מימונה
30/04/2005 | 12:09
17
אהלאן וסהלאן ביקום
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ועוד על שולחן המימונה'
ועוד על שולחן המימונה
30/04/2005 | 12:10
15
טנא ירוק
פרח לבן
יין אדום
פת במלח
זה מה שיש
שב איתנו כאן
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מסמלי חג המימונה'
מסמלי חג המימונה
30/04/2005 | 12:33
2
17
היום ערב חג השביעי של פסח - חג המימונה

חג המימונה אותו חוגגת העדה המרוקאית על שום מה?

על שום שביום הזה קרה הנס של קריעת ים סוף ולכן חוגגים את המימונה מיד לאחר היום האחרון של פסח, היום שבו נקרע הים....

זוהי חגיגת הלל לנס קריעת ים סוף. מאמינים שבליל המימונה נפתחים שערי שמים וכל הבקשות מתקבלות ולכן נוהגים לברך בלילה זה איש את רעהו בברכת "תרבחו ותסעדו". "תרבחו" - תרוויחו, תצליחו "תסעדו" - שיהיה לכם מזל טוב.

נוהגים להכין מטעמים על השולחן. עוגיות ומרציפנים בשלל צבעים, והעיקר להכין "מופלטה" אותה טובלים בחמאה ודבש (מזכיר תפוח בדבש), פותחים את הדלת וכולם מוזמנים להתכבד, לברך ולהתברך בשפע של ברכות ומזל טוב.

מקור השם מימונה הוא במילה המרוקאית "מימון" - אושר, שפע.

יש אומרים שמקורו הוא על שם הרמב"ם, רבינו משה בן מימון שזהו יום פטירתו.

על שולחן המימונה שמים קערה עם קמח, טובלים בה כסף וצמידי זהב,  שמים שיבולת, ירק סמל לברכה, דג חי לפוריות, עוגיות מכל הצבעים והמינים ועוד.

זהו חג מלא הנאה ושמחה. במרוקו איש לא נעל את הבית שלו ביום הזה וכל המשפחות בקרו זה את זה באותו יום. הם עברו מבית לבית, נכנסו, טעמו, ברכו ויצאו להמשיך בסיבוב.

תרבחו ותסעדו
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'והכי חשוב להבין שהחגיגה האמיתית היא'
והכי חשוב להבין שהחגיגה האמיתית היא
30/04/2005 | 12:56
1
10
על פי המנהג המרוקאי (לא מנגלים ולא פיקניקים כפי שזה נראה כיום) אלא שבצאת הקהל מבית הכנסת, היו עוברים מבית לבית ומברכים ומתברכים וטועמים ממטעמי החג (וכפי שרואים כאן לא רק מופלטה אם כי מקומה חשוב ביותר לסמל גם את חזרתו של החמץ) וממשיכים כך מבית לבית ומבלים את הלילה בשתיה וטעימה ואכילה וברכות ואיחולים ושבחי הבית והנשים שטרחו ועמלו והביאו אל השלחן את מיטב היצירתיות והחן שיש רק אצל נשות מרוקו, ואין בלתן ומי שרוצה הוכחה הנה הן כאן בפורום הזה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-' נכון מאוד'
נכון מאוד
30/04/2005 | 16:43
3
אכן ביישובים בהם יש ריכוז גבוה של יוצאי מרוקו, המעבר מבית לבית היה נמשך עד לשעות הקטנות של הבוקר.

ועוד יש לציין שהביקורים היו אצל כל מי שדלתם פתוחה (ולא זכור לי בית מרוקאי שדלתו לא היתה פתוחה בלילה זה) - ולאו דוקא אצל מכרים או קרובים. עד היום נשמע לי מוזר כשמישהו מבקש הזמנה לבוא למימונה... למימונה לא צריך הזמנה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'השבח ל-WAN על המתכונים ולשרונהה'
השבח ל-WAN על המתכונים ולשרונהה
30/04/2005 | 12:49
6
על הבאתם במרוכז לכאן.
בנות חייל כאלה מי ימצא...
זהב טהור ודבש ניגר.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'wan מספרת על חוויות המימונה בביתה'
wan מספרת על חוויות המימונה בביתה
30/04/2005 | 12:51
13
חוויותיי מבית אמא ואבא

פעם כשאני הייתי ילדה המימונה הייתה ידועה רק לבני העדה. אך מאז ,עברו הרבה מים בירדן, ובתודעה הציבורית בארץ. והמימונה הפכה נחלת רבים , גם לא בני העדה. (ובמיוחד פוליטיקאים לצערי) רבים חוגגים או מוזמנים לחברים מהעדה.

אני רוצה לחלוק אתכם את סיפור המימונה , כפי שאני חגגתי בבית הוריי.וכפי שהיא זכורה לי בצורתה הכי אוטנטית שאפשר.

את המימונה חוגגים בערב האחרון של חג הפסח.

כילדה ציפיתי לערב הזה, כל שנה.ההכנות לערב הזה נעשות כל השנה. במשך כל השנה , וגם במשך הפסח.

את הריבות, אמא מכינה במשך כל השנה,לפי עונות הפרי, ושומרת למימונה.כל מרוקאית שמכבדת את עצמה ,חייבת להגיש ריבות מעשה ידיה בערב הזה. זה לא ממש ריבה אלא קונפיוטורה. או אפילו פירות שלמים . כמו חצילונים ,מבושמים בציפורן, קינמון וג´ינג´ר.טובלים בסירופ נהדר. תפוזים ולימונים שלמים חתוכים לארבע, ומסמרי ציפורן נעוצים בהם.ובושלו בסירופ סוכר. ריבת גזר . ריבת סלק אדום, ריבת חבושים, ריבת ענבים. ועוד.

את העוגיות הכינו במשך החג. עוגיות מרציפן ,פירות מיובשים ממולאים במרצפן ציבעוני,מספאנה ,אני קוראת להן עוגיות מלכותיות,עוגיות חובה בכל חינה מרוקאית, עוגיות קוקוס אפויות בסלסלות נייר קטנות, עוגיות מרנג עם קוקוס. כדורי גזר מבושל עטופות בפתיתי קוקוס. ועוד. לשולחן הוגשו מגשי אגוזים מכל המינים, ותמרים.ואיך לא קערת הז´אבן, הלא הוא קצף הביצים והמסטיקא. ז´באן מסמל טוהר. וחג.

וגולת הכותרת היא המופלטה שבלעדיה שום מימונה אינה ראויה להיקרא מימונה.שנאכלת עם חמאה ודבש. מלווה בתה נענע, חם ריחני, מתוק ומלא קצף.

כילדה זכור לי, שתפקידנו היה לעמוד בתור לפתיחת המכולת המרכזית במושב, שנפתחה במיוחד לכבוד המימונה, על מנת שאפשר יהיה לרכוש קמח, ושמרים למי שהכין מופלטה עם שמרים.(אמא שלי הכינה ללא שמרים), ובירה לבנה.

הבירה הלבנה שימשה להכנת ה"חמירה") שזה השאור, שממנו אח"כ יאפו לחם במשך השבוע.

בינתיים אמא החלה את מירוץ סידור ועריכת השולחן למימונה. השולחן המפורסם, שכולו מתוקים ,וסמלים מתנובת הארץ. כיאה לארץ זבת חלב ודבש. כל הסמלים הונחו על השולחן שלנו.

השולחן קושט בכד, ובו צרור יפה וטרי של נענע, כד עם שיבולים ירוקות מהשדה על יד הבית. וכד עם ענפי פול בתרמיליו, מהשדה של השכן. ועל זה היו אחראים הילדים. כולל קערת דבש, וצלחת חמאה למופלטה.

כד חלב, וכד של לבן, קערה עם תערובת של קמח ובירה. להכנת השאור.

על השולחן הייתה גם קערה, שהכילה קמח, 5 ביצים טריות, לא מבושלות, מטבע כסף, תרמילי פול, ותמרים .מהקערה הזו אמא פיזרה קמח על אורח שניכנס למזל ברכה והצלחה. לאנשים לא היה איכפת להתלכלך קצת, זה היה אחד ממנהגי החג. שנעלם לצערי מהרבה בתים מטעמי ניקיון.

היו גם שלבים שזכור לי שכהאנשים כבר ליבם טוב היה ביין ובערק, עפו גם ביצים תוך כדי קריאת תרבחו ותסעדו. ואף אחד לא התלונן. הייתה גם צלחת עם דג שלם למזל ברכה שפע ופריון.

לאמא יש כלים מדהימים ממרוקו, להגשה של הכיבודים. וראינו אותם רק במימונה.אלו הם כלי הכסף בעבודת יד , כלי לקוביות סוכר, כלי לעלי תה . וכלי לחמאה. וכמובן "הבראד" הלא הוא קומקום התה המרוקאי..

היה משהו שאמא מעולם לא שכחה להניח אחר כבוד על השולחן, והוא היה גאוותה. גוש סוכר שהיא הביאה אתה מקזבלנקה כשעלתה לארץ. קראנו לו חללית. כי הוא ניראה כמו אורביט של חללית.במרוקאית"לאקאלב דאה סכאר" הלב של הסוכר. אך הכוונה לליבה. כמו ליבת גזע. ואכן ניראה כך.והוא היה גאוותה בכל מימונה.כי אי אפשר היה למצוא בארץ. והוא היה גם הזיכרון ממרוקו. והיא שמרה עליו מכל משמר.זכור לי את השאלה שכל חברותיה שאלו מאיפה יש לך את זה. ובגאווה היא סיפרה איך היא שמרה על זה כל הדרך ממרוקו. וגם אותו ראינו רק במימונה (יהדות מרוקו בשנות החמישים, עלתה עם מזוודה ביד , בלי קונטיינר, הכל נישאר מאחור. רק דברים אישיים ביותר וחשובים ביותר הם העלו אתם.ואמא הביאה את כלי הנחושת שלה להכשרת בשר, וכלים למימונה.כוס קידוש. וספרי תפילה. הפטיפון ותקליטים .

לערב הזה יצאו גם כלי הכסף המדהימים . אחד לקוביות סוכר להמתקת התה. קוביות סוכר היו צ´ופר בימים ההם. והם הוגשו בפסח, במיוחד לסבתי שהמתיקה בהן את התה והקפה שלה. לפעמים היא המתיקה אותם, על ידי נגיסה קטנה, מתמר מתוק, שהחזיקה ביד תוך כדי לגימת התה או הקפה. תנסו מאד טעים.

התה המרוקאי עשוי מנענע, עלי תה אדום, והרבה סוכר. את התה מוזגים מגבוהה כשזרבובית הבראד נוטה לכיוון הכוס, ובתנועות עולות ויורדות נמזג התה , חייבים לראות בועות.

מטרת צורת המזיגה הנ"ל היא הפצת ניחוח הנענע ובזמן לגימת התה על האורח להשמיע קולות הנאה. כסימן הוקרה למארח, וכסימן שהוא נהנה אצל מארחו.

ואחר כבוד בין העוגיות לריבות לדבש והחמאה , נחה לה המופלטה המלכה של הערב על מגש . וכל הזמן מופלטות חמות, זרמו לשולחן כי נטרפו במהירות ע"י האורחים, שבוא ויצאו כל הערב.

אמא מכינה עד היום כמה ק"ג של מופלטה. כי את הראשונים טורפים בני הבית שמסתובבים סביב , והנכדים. שלא יכולים להתאפק. ורק אז השאר נישמר לאירוח.

הערב הזה הוא ערב של שמחה ובתים פתוחים. אנשים נוהגים לעבור מבית לבית. המנהג הוא ממרוקו שבו היהודים, כולם או רובם ,גרו בשכונות במרוכז,(מלח,= שכונה סגורה במרוקאית)וכך הדלתות היו פתוחות לרווחה בערב הזה לכולם.

אצלנו זה נחגג לפי מיטב המסורת גם של הדלת הפתוחה כי גרנו אז במושב, וכולם הכירו את כולם.. עברנו מבית לבית כילדים כי מותר. ואספנו אגוזים ודברי מתיקה. ואף אחד לא אמר אסור . זה היה מין כייף שקשה לתאר. כל החלומות של הילדים התגשמו באותו ערב.

במרוקו המימונה הייתה הזדמנות לארח את השכנים המוסלמים.וגם הם לקחו חלק בשמחה, ולפי סיפורי אמא הגיעו בקריאות שמחה וקריאות "תרבחו ותסעדו,עם כדי חלב , ולבן כאות וכסמל לאחווה וסובלנות , ומגשים עמוסי פירות ותמרים, מטעמי כשרות לא הביאו אוכל.ואכן יהודי מרוק חיו באחווה וסובלנות עם שכניהם המוסלמים.

יש הטוענים שזהו יום שנוצר עם הזמן, במיוחד כיום פתוח על מנת לחלוק ולשמוח עם השכנים המוסלמים.גם אם לא, עצם המחשבה מעוררת קינאה .שאפשר גם אחרת.

לפי המסורת אין בעל הבית חייב להימצא בביתו כל הזמן בערב הזה. אפשר לארח חלק מהזמן , וחלק מהזמן להתארח.

אמא גם יצאה מדי פעם עם אבא או שהם התפצלו אחד נישאר והשני יצא לברך אחרים ולהתארח.

הייתה שירה כל הערב של האורחים. פיוטים ושירה מרוקאית שזכורה לי עד היום. היה לנו גם פטיפון וג´ו עמר היה הסטאר אז.

ומדי פעם היו גם יללות זראראת, שזה מן קולות שמחה שמייצרים על ידי הזזת הלשון מצד לצד . וזה היה שמור רק לנשים. גברים לא עושים זאת. עד היום זהו קול של שמחה בכל אירוע מרוקאי. בדרך כלל הסבתה הייתה מומחית לזה. את זה אני לא יודעת לעשות. אולי כשאהיה זקנה.

והיום כשאני אמא לשלוש בנות מקסימות, זכור לי הכל. ואת היום הזה אני מעולם לא מפספסת. או אצל אמא, או בביתי. כל שנה הבית שלי פתוח לכל החברים, שמביאים חברים. והשמחה גדולה. וגם בנותיי כמוני מצפות לערב הזה. כי מופלטה אוכלים אצלנו רק במימונה. כי רק במימונה יש לה טעם מאד מיוחד.

ומי ייתן ושכולנו נוכל לארח ולהתארח אצל כל בני עמנו והסובבים אותנו, סובלנות ואחווה ולב פתוח , מי ייתן וימים אלו ישובו . והבתים והלבבות שוב יהיו פתוחים ללא מורא.

"פיין דוק ליאם" היכן הם הימים ההם?

תרבחו ותסעדו

כתבה: WAN
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'רציתי גם להוסיף ולהגיד'
רציתי גם להוסיף ולהגיד
30/04/2005 | 13:10
3
8
שמרוקאים זה לא רק מופלטה..........

המופלטה מסמלת את הבית הפתוח,


את האחווה,


את הרעות,


את הפירגון,


את החום,


את קבלת כל אדם באשר הוא אדם,


הבית פתוח לרווחה,


כולם מתקבלים ומברכים ומתברכים,


יש כאן אהבת הזולת,


יש כאן כבוד,


ערך עליון של היותנו בני אדם,


כולם שווים,


כולם מכבדים זה את זה.


הלוואי עלינו ועל כל בית ישראל

טנא ירוק, פרח לבן, יין אדום, פת במלח, זה מה שיש, שב איתנו כאן
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'האם זה לכבוד המימונה?????.'
האם זה לכבוד המימונה?????.
30/04/2005 | 14:11
1
19
הילה מדהימה בשעות אלו סביב השמש
צולמה לפני כמה דקות.

התמונה לקוחה מפורום מזג אוויר...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'זה פשוט מדהיםםםםם'
זה פשוט מדהיםםםםם
30/04/2005 | 14:25
4
והנה קישור לתמונות מרהיבות
על התופעה הזו שקורית ביום הזה ממש....

יום קריעת ים סוף...

יום המימונה......

שווה להכנס לכאן
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'כפרה עליך שרונה'
כפרה עליך שרונה
01/05/2005 | 02:16
5
מילותיך הן כדבש ומתואמות לריבות של ואן
קולה כבוד לך על ריכוז המתכונים המדהימים של שפית הפורום, ואן.

תרבחו ותסעדו
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרבחו ותסעדו '
תרבחו ותסעדו
30/04/2005 | 14:18
1
57
לצפיה ב-'תודה לך באה'
תודה לך באה
30/04/2005 | 14:24
7
מאחלת לך את כל הטוב, השפע,
הבריאות, ההגשמה וההצלחה שבעולם

תרבחי ותסעדי
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הלפ...'
הלפ...
30/04/2005 | 15:08
3
3
אני בגרמניה, ורוצה כל כך להכין לי ז'בן... לפחות שיהיה לי טיפה מימונה למישהו יש מתכון קל?
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרבחו ותיסעדו לכל עם ישראל'
תרבחו ותיסעדו לכל עם ישראל
30/04/2005 | 15:29
5
כל הכבוד על המרשמים המופלאים
תודה רבה .נשות חייל המרוקאיות .ושוב תרבחו ותיסעדו
אסתר
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הנה, כבקשתך... זבן בלוז נוגט בשקדים'
הנה, כבקשתך... זבן בלוז נוגט בשקדים
30/04/2005 | 15:30
1
89
באדיבות wan

זבן בלוז" נוגט שקדים- מרוקו-

"זבן בלוז" – נוגט שקדים

מצרכים

1 ק"ג אבקת סוכר
1 וחצי כוסות מים
1 ורבע כוסות שקדים מולבנים (מקולפים)
2 חלבונים
שלושת רבעי כוס סוכר (150גרם)
חצי כפית מסטיקה כתושה. או טחונה עם הסוכר במטחנת קפה.
1 כף סוכר למסטיקה
70 גר" שקדים עם הקליפה שלמים לקישוט -לויים קלות
50 גר' אגוזי מלך, או  פקאנים. לקישוט – קלויים קלות

קערה גדולה עמוקה

הכנה:

·    בסיר עמוק מניחים את אבקת הסוכר מוסיפים לזה את המים ובוחשים היטב. מבשלים על להבה נמוכה מאד. ובוחשים כל הזמן. מבשלים עד שמקבלים סירופ מאד סמיך . מצננים מעט.

·    קולים את השקדים המקולפים כמה דקות בתנור חם.

    
·    בקערת הקצפה מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר (שלושת רבעי הכוס) עד שמתקבל קצף יציב וסמיך.

·    מערבבים וכותשים יחד את גרגרי המסטיקה והסוכר(שתי כפות)

·    מוסיפים את המסטיקה הטחונה אל סירופ הסוכר הצמיגי והפושר ומערבבים טוב טוב לסירופ.

·    לאט לאט מוסיפים כף אחרי כף מקצף החלבון לתערובת הסוכר הפושרת  בוחשים  את התערובת  היטב בין הוספה להוספה עד שהכל נבלע פנימה והתערובת ניראית לבנה ומתקשה.

·    מוסיפים לתערובת את השקדים הקלויים המקולפים.

·    את התערובת נהוג לצקת לקערת זכוכית בצורת גביע גדול על רגל . הנוגט נערם לצורת גבעה , או אם תרצו הר. ומקשטים אותו בשורות שורות של אגוזי מלך ושקדים.

וכמובן מופלטה . כי אין מימונה ללא זבן ומופלטה.
כוסית ערק , או תה עם נענע.
הזבן נשמר טוב בחוץ .
וזה משמין חבל על הזמן
הערות: כשמבשלים את הסירופ צריך לבחוש כל הזמן על מנת למנוע השחמת הסירופ. הסירופ צריך להיות בהיר אך סמיך.


מקור: wan

שבת שלום לכולם
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תודה רבה רבה'
תודה רבה רבה
30/04/2005 | 17:01
2
מברכת את כולם פה!
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרוויחו ותצליחו !!'
תרוויחו ותצליחו !!
30/04/2005 | 17:45
3
והרבה הרבה בריאות עם כמה שפחות "עצ'בים" - ערב מתוק !!!
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרבחו ותסעדו - ברכות לכל החוגגים'
תרבחו ותסעדו - ברכות לכל החוגגים
30/04/2005 | 19:06
1
4
לצפיה ב-'תודה תודה לכם'
תודה תודה לכם
30/04/2005 | 20:08
2
תרבחו ותסעדו

בריאות, שפע ואהבה לכולכולם

במוצאי שבת, מתחילה החגיגהההההההההההההההה
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'קו...לו לו קולולולו '
קו...לו לו קולולולו
30/04/2005 | 20:40
7
2
חברים יקרים ולכל בית ישראל

תרבחו ותסעדו



לראשונה בביתי המופלטה בעיצומה

לחיים חברימוס
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'קולולולולולולולולולולולוללו'
קולולולולולולולולולולולוללו
30/04/2005 | 21:18
6
11
כדורי הבצק של המופלטה מוכנים, נחים...
ממש כמו בתמונה---------->

עוד מעט קט, מגיע הרגע הגדול,
והם ישוטחו על המחבת הכבדה והחמה

ויאכלו עם חמאה ודבשששששששש

דבש ניגר כמי נהר........

תרבחו ותסעדו...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרבחו ותסעדו'
תרבחו ותסעדו
30/04/2005 | 21:48
5
3
תרבות מרוקו >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'איזה יופי LeBER חשוב לכולם!!'
איזה יופי LeBER חשוב לכולם!!
30/04/2005 | 21:54
2
לכל מי שרוצה להתארח במימונה הערב
ליבר הביא לנו את מפת המימונות
בה ניתן לראות את כל המקומות בהם חוגגים היום מימונה כיד המלך...

כדאי להכנס ולראות את המפה,
ולהתארח במקום הקרוב למקום מגוריכם

תרבחו ותסעדו
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הנה מפת המימונות'
הנה מפת המימונות
30/04/2005 | 21:56
10
שהתפספסה מההודעה הקודמת....

והתודה לליבר

מפת המימונות
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'נסיון נוסף....'
נסיון נוסף....
30/04/2005 | 21:58
2
9
מפת המימונות
תרבות מרוקו >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'שלום לכם תרבחו ותסעדו, תודה על'
שלום לכם תרבחו ותסעדו, תודה על
30/04/2005 | 22:30
1
2
ההזמנה, שרונהה תודה על המתכונים נראים עשר.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ציפורגנעדן תודה לך שבאת'
ציפורגנעדן תודה לך שבאת
01/05/2005 | 00:23
1
תרבחי ותסעדי אישה יקרה
מאחלת לך שפע ובריאות

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'חג שמח וטעים'
חג שמח וטעים
30/04/2005 | 22:46
2
3
רק לראות את התמונות ולהתענג
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-' תודה על הביקור היה נעים גם לנו'
תודה על הביקור היה נעים גם לנו
01/05/2005 | 00:01
4
בואי עוד ועוד.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'חג שמח אסטרלו וברוכה הבאה'
חג שמח אסטרלו וברוכה הבאה
01/05/2005 | 00:24
1
תרבחי ותסעדי ותבקרי אותנו כמה שיותר
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'חג שמייח למנהלת ולמנהל....'
חג שמייח למנהלת ולמנהל....
30/04/2005 | 23:47
2
7

ולכל הקהילה המכובדת, מפורום תרבות הונגריה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אלפי תודות טומי היקר....'
אלפי תודות טומי היקר....
01/05/2005 | 00:02
1
אתה וקהילתך היקרה - מתקבלים תמיד בחיבוק.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תודה טומי ידידי היקר'
תודה טומי ידידי היקר
01/05/2005 | 00:27
1
לך ולכל גולשי פורום תרבות הונגריה שלוחה תודה ענקית על הכבוד שהענקתם לנו בבואכם לשמוח עמנו ביום חג זה, חג של קירוב לבבות

תרבחו ותסעדו
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ועוד מקור מידע אודות המימונה'
ועוד מקור מידע אודות המימונה
01/05/2005 | 00:05
2
7
כאן ותודה ל-Shoosha
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'רק להסתכל על כל התמונות שצרפתם...'
רק להסתכל על כל התמונות שצרפתם...
01/05/2005 | 00:20
1
6
הריר כבר נוזל..... אבל אצלנו עדיין פסח..... נו מה לעשות נותר לנו עוד יום אחד לחכות
בניכר המימונה - ביום ראשון
ואנחנו כל האשכנזים.... באים ומברכים חחחח זה מה שנותר לנו לעשות...

שיהיה לכם את כל הטוב שבעולם

  

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ברוכה הבאה Pagazit '
ברוכה הבאה Pagazit
01/05/2005 | 00:46
4
תודה על הברכות. אנחנו מעריכים זאת מאוד

אשכנזים או לא, עוד יום אחד
וגם אצלכם נגמר הפסח ומתחילה המימונה.

מכאן, מישראל שלוחה לכם ברכת אהבה.
מאחלת לכם חג שמח, בריאות ושפע
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרבחו ותסעדו חבריי הכי יקרים'
תרבחו ותסעדו חבריי הכי יקרים
01/05/2005 | 01:44
2
12
קודם כל נשיקות וחיבוקים לכל אחד ואחד מכם


געגעתי אליכם מ'אד מ'אד
הרגע חזרתי מאירוח נפלא מאחותי
ואח"כ ביקורי המימונה שהסתיימו זה עתה.

מלכת המימונה, המופלטה היתה בכל בית מרוקאי
עם כל המאפים המתוקים והריבות הטעימות.

החג סוף סוף נגמר, בתקוה לחזור אליכם כמו פעם, לפני הנקיונות - אתם זוכרים ואם בכלל?????

ועם כל הכבוד לחג הנפלא והמשמח - אין כמו השיגרה, נקודה.

ואן, כל הכבוד לך על השירשור הזה. מגרה וטעים - אין כמוך אחותי
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרבחו ותסעד אחים יקרים'
תרבחו ותסעד אחים יקרים
01/05/2005 | 08:38
1
10
הייתם מאמינים שישנתי עד עכשו?

היה יופי ..ארוך מאד..לא רצו ללכת.
לקחו גם הבייתה.
נשאר המון.
יבואו אחרים היום.
מבטיחה תמונות אח"כ.

ותודות לשרונה שהעלתה מתכונים שלי לכאן.
אתמול הייתי עסוקה ..ושרונהה לקחת את המשימה כל הכבוד.

תודה לכל המברכים.
תבורכו.

תרבחו ותסעדו כל הימים.

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרבחו ותסעדו וחג שמח!'
תרבחו ותסעדו וחג שמח!
01/05/2005 | 16:06
5
מאחלים לכם מפורום איטלקית. אצלי בבית גם חגגנו מימונה אתמול כמיטב המסורת המרוקאית... ואין סוף לכמה דברים אפשר להוסיף לשולחן- תמונות נהדרות העלתם כאן!

אני נהנית מאוד מהפורום שלכם(בנתיים קוראת פסיבית).

אילוש
תרבות מרוקו >>

הודעות אחרונות

15:39 | 17.10.12 אורחים בפורום
11:49 | 03.09.12 אורחים בפורום
15:21 | 17.06.12 אורחים בפורום
15:26 | 12.06.12 אורחים בפורום
16:41 | 08.06.12 אורחים בפורום
13:40 | 03.06.12 אורחים בפורום
12:29 | 16.05.12 אורחים בפורום
15:17 | 05.05.12 אורחים בפורום
18:32 | 31.01.12 charlyknfon
12:47 | 10.12.09 בן תרבות
17:03 | 09.12.09 אלי פילו
20:23 | 07.12.09 אלי פילו

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ