ראס אל חנות..התערובת הארומטית
המרוקאית......משכרת בניחוחות..מרכיביה... הנה גירסה קלה... מכיוון שאמרוקאי שאל מה זה?הנה הסבר ומתכון... בצילום נתן לראות חלק מהמרכיבים. אם תרצה שמות באנגלית רק תבקש.. ראס אל חנות- הכתר או הנזר ...הארומאטי של המטבח המרוקאי.. תערובת ארומאטית משכרת בניחוחותיה.. התערובת היא סוד כמוס שתבלינאים בשוק במרוקו שומרים לעצמם מכל משמר. במקור התעורובת מורכבת מ כ 27 סוגים שונים של תבלינים. באנגלית – RAS EL HANUT הראש של החנות-כלאמר הכתר של החנות. וזה מדבר בעד עצמו , עד כמה תערובת זו היא מיוחסת. אמא שלי מכינה תערובת זו בעצמה.לא כמות גדולה. כדי שיהיה טרי כל הזמן. המון תבלינים חסרים , והוחסרו עם השנים בגלל חוסר זמינותם. אך רק למען הידיעה, התערובת בסודי סודות ..הכילה גם מיני חזזיות..שגדלו והיו טפילי עצים מסויימים במרוקו..והן חלק מהמרכיב הסודי בתערובת... כל בעל חנות תבלינים נשבע בתערובת שלו..שהיא היא הדבר האמיתי.. אך למעשה..זהו ענין של טעם והעדפה ..מה אוהים יותר.. יש שיוסיפו יותר זנגויל.ויש שפחות משייה.. אתם שחקו עם התערובת.. ואל תשכחו להחזיק מחברת ועט על יד.. לתעד כמויות..כי אם ימצא חן בעינכם... תוכלו לחזור על התערובת בדיוק . התערובת הבסיסית. 1 כפית קינמון-טחון טרי 1 כפית זנגויל טחון(ג'ינג'ר) 1 כף כורכום-טחון טרי 1 כף פלפל אנגלי-טחון טרי 1 אגוז מוסקט שלם בגודל בינוני מגורר דק מאד. כף וחצי משיה- טחונה מראש 1 כף פלפל שחור-טחון טרי לערבב את כל האבקות יחד לשמור בצנצנת . על מנת לשמור על הטריות אפשר לשמור בפריזר. על כל 1 ק"ג בשר טחון אפשר להוסיף כפית וחצי מתערובת תבלינים זו. בפעם הראשונה מומלץ להוסיף פחות עד שמתרגלים לטעם . ואז להוסיף בהתאם. הערות: תערובת זו מתאימה לתיבול קציצות לבישול. מקור:WAN
המרוקאית......משכרת בניחוחות..מרכיביה... הנה גירסה קלה... מכיוון שאמרוקאי שאל מה זה?הנה הסבר ומתכון... בצילום נתן לראות חלק מהמרכיבים. אם תרצה שמות באנגלית רק תבקש.. ראס אל חנות- הכתר או הנזר ...הארומאטי של המטבח המרוקאי.. תערובת ארומאטית משכרת בניחוחותיה.. התערובת היא סוד כמוס שתבלינאים בשוק במרוקו שומרים לעצמם מכל משמר. במקור התעורובת מורכבת מ כ 27 סוגים שונים של תבלינים. באנגלית – RAS EL HANUT הראש של החנות-כלאמר הכתר של החנות. וזה מדבר בעד עצמו , עד כמה תערובת זו היא מיוחסת. אמא שלי מכינה תערובת זו בעצמה.לא כמות גדולה. כדי שיהיה טרי כל הזמן. המון תבלינים חסרים , והוחסרו עם השנים בגלל חוסר זמינותם. אך רק למען הידיעה, התערובת בסודי סודות ..הכילה גם מיני חזזיות..שגדלו והיו טפילי עצים מסויימים במרוקו..והן חלק מהמרכיב הסודי בתערובת... כל בעל חנות תבלינים נשבע בתערובת שלו..שהיא היא הדבר האמיתי.. אך למעשה..זהו ענין של טעם והעדפה ..מה אוהים יותר.. יש שיוסיפו יותר זנגויל.ויש שפחות משייה.. אתם שחקו עם התערובת.. ואל תשכחו להחזיק מחברת ועט על יד.. לתעד כמויות..כי אם ימצא חן בעינכם... תוכלו לחזור על התערובת בדיוק . התערובת הבסיסית. 1 כפית קינמון-טחון טרי 1 כפית זנגויל טחון(ג'ינג'ר) 1 כף כורכום-טחון טרי 1 כף פלפל אנגלי-טחון טרי 1 אגוז מוסקט שלם בגודל בינוני מגורר דק מאד. כף וחצי משיה- טחונה מראש 1 כף פלפל שחור-טחון טרי לערבב את כל האבקות יחד לשמור בצנצנת . על מנת לשמור על הטריות אפשר לשמור בפריזר. על כל 1 ק"ג בשר טחון אפשר להוסיף כפית וחצי מתערובת תבלינים זו. בפעם הראשונה מומלץ להוסיף פחות עד שמתרגלים לטעם . ואז להוסיף בהתאם. הערות: תערובת זו מתאימה לתיבול קציצות לבישול. מקור:WAN