לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
86198,619 עוקבים אודות עסקים

פורום תרבות מרוקו

אהלן וסאהלן וברוך הבא ביקום, לפורום תרבות מרוקו. כאן המקום המאפשר לנו להתחבר לשורשים הנפלאים ולדבר עלההוואי המרוקאי המופלא והקסום.נדבר כאן על התרבות והמסורת העשירה והנפלאה של יהדות מרוקו, על בית אבא ואמא, על פולקלור מרוקאי, על מנהגים ואמונות, על "תרופות סבתא", נספר סיפורים ומעשיות ששמענו, נחליף מתכונים, על המוסיקה האותנטית והמיוחדת, על טקס החינההמסורתי, המחמם והמשמח כל לב אנוש מכל עדה. נדבר גם על מרוקו, נופיה ואנשיה. כל מי שנולד או טייל בה, מוזמן לספר במילים ותמונות. כל מי שמתעתד לטייל, מוזמן לשאול. כאן המקום לפגוש אנשים, לשוחח על שורשי האהבה, כילידי דור שני ונכדים, להורים, לסבים וסבתות ילידי מרוקו.על ההורים שלנו שדרכם הציונית הביאה אותם לארץ ישראל-ארץ הקודש.בני כל העדות מוזמנים לרב שיח איתנו, לשמוע ולהישמע.וכמובן באהבה ובניחוחות ובחמימות האופיינית לתרבות מרוקו. בלמחבא ובסלאמא ובל-פרחא או בל-סחא....עלמה ושרונהה

אודות הפורום תרבות מרוקו

אהלן וסאהלן וברוך הבא ביקום, לפורום תרבות מרוקו. כאן המקום המאפשר לנו להתחבר לשורשים הנפלאים ולדבר עלההוואי המרוקאי המופלא והקסום.נדבר כאן על התרבות והמסורת העשירה והנפלאה של יהדות מרוקו, על בית אבא ואמא, על פולקלור מרוקאי, על מנהגים ואמונות, על "תרופות סבתא", נספר סיפורים ומעשיות ששמענו, נחליף מתכונים, על המוסיקה האותנטית והמיוחדת, על טקס החינההמסורתי, המחמם והמשמח כל לב אנוש מכל עדה. נדבר גם על מרוקו, נופיה ואנשיה. כל מי שנולד או טייל בה, מוזמן לספר במילים ותמונות. כל מי שמתעתד לטייל, מוזמן לשאול. כאן המקום לפגוש אנשים, לשוחח על שורשי האהבה, כילידי דור שני ונכדים, להורים, לסבים וסבתות ילידי מרוקו.על ההורים שלנו שדרכם הציונית הביאה אותם לארץ ישראל-ארץ הקודש.בני כל העדות מוזמנים לרב שיח איתנו, לשמוע ולהישמע.וכמובן באהבה ובניחוחות ובחמימות האופיינית לתרבות מרוקו. בלמחבא ובסלאמא ובל-פרחא או בל-סחא....עלמה ושרונהה
x
הודעה מהנהלת הפורום

ברוכים הבאים לפורום תרבות מרוקו

המשך >>

לצפיה ב-'ראס אל חנות..התערובת הארומטית'
ראס אל חנות..התערובת הארומטית
<< ההודעה הנוכחית
22/03/2005 | 10:47
38
1637

המרוקאית......משכרת בניחוחות..מרכיביה...

הנה גירסה קלה...



מכיוון שאמרוקאי שאל מה זה?הנה הסבר ומתכון...
בצילום נתן לראות חלק מהמרכיבים.
אם תרצה שמות באנגלית רק תבקש..



ראס אל חנות- הכתר או הנזר ...הארומאטי של המטבח המרוקאי..

תערובת ארומאטית משכרת בניחוחותיה..

התערובת היא סוד כמוס שתבלינאים בשוק במרוקו שומרים לעצמם מכל משמר.
במקור התעורובת מורכבת מ כ 27 סוגים שונים של תבלינים.
באנגלית – RAS EL HANUT
הראש של החנות-כלאמר הכתר של החנות. וזה מדבר בעד עצמו , עד כמה תערובת זו היא מיוחסת.
אמא שלי מכינה תערובת זו בעצמה.לא כמות גדולה. כדי שיהיה טרי כל הזמן.
המון תבלינים חסרים , והוחסרו עם השנים בגלל חוסר זמינותם.
אך רק למען הידיעה, התערובת בסודי סודות ..הכילה גם מיני חזזיות..שגדלו והיו טפילי עצים מסויימים במרוקו..והן חלק מהמרכיב הסודי בתערובת...
כל בעל חנות תבלינים נשבע בתערובת שלו..שהיא היא הדבר האמיתי..
אך למעשה..זהו ענין של טעם והעדפה ..מה אוהים יותר..
יש שיוסיפו יותר זנגויל.ויש שפחות משייה..
אתם שחקו עם התערובת..
ואל תשכחו להחזיק מחברת ועט על יד..
לתעד כמויות..כי אם ימצא חן בעינכם... תוכלו לחזור על  
התערובת בדיוק .

התערובת הבסיסית.

1 כפית קינמון-טחון טרי
1 כפית זנגויל טחון(ג'ינג'ר)
1 כף  כורכום-טחון טרי
1 כף פלפל אנגלי-טחון טרי
1 אגוז מוסקט שלם  בגודל בינוני מגורר דק מאד.

כף וחצי משיה- טחונה מראש
1 כף פלפל שחור-טחון טרי
לערבב את כל האבקות יחד לשמור בצנצנת .

על מנת לשמור על הטריות אפשר לשמור בפריזר.
על כל 1 ק"ג בשר טחון אפשר להוסיף כפית וחצי מתערובת תבלינים זו.
בפעם הראשונה מומלץ להוסיף פחות עד שמתרגלים לטעם . ואז להוסיף בהתאם.

הערות: תערובת זו מתאימה לתיבול קציצות לבישול.


מקור:WAN



תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'קופסת התבלינים היומיומית שלי...'
קופסת התבלינים היומיומית שלי...
22/03/2005 | 10:52
46
ואיך לא?
ראס אל חנות...

באמצע..כיאה לתבלין מיוחס..

למי שגר בארץ..אין בעייה להגיע לשוק לחנות תבלינים ולקנות את התערובת..רק לבדוק שהיא טרייה.

אמא שלי למשל נהגה להכין כמות ענקית ולחלק לנו.

היום אני אפילו סוחבת עבורה חלק מהתבלינים מפה...
כמו למשל אגוז מוסקט נפלא שיש כאן..ועוד..
פעם נהגו להכין הכל עם ה"מהראג'"..

היום אמא לוקחת את התבלינים בשלמותם..לפי יחס שהיא מודדדת.
לתבלינאי מרוקאי שלה...והוא טוחן לה במקום...
מוכר לכם?

אני בכלל אוהבת את הקטע הזה של..התבלינאי הקבוע..
מוכר הבשר הקבוע...
שמכיר אותך..
זה די מוכר בארץ..
גם פה יש לי כאלה עם הזמן..
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'על נושא התבלינים אמא שלי ואחותי'
על נושא התבלינים אמא שלי ואחותי
22/03/2005 | 11:59
25
עדיין אחראיות....הן קונות לי, תוחנות לי ואני מקפיאה בפריזר.
אמא עד היום קונה הכל שלם ותוחנת בעצמה ומחלקת לכולם.

התבלין שאת מדברת עליו, אני לא מכירה, משתמשת בחלק מהמרכיבים שלו.

מה שמצחיק זה בגלל שהורי מאלג'יר אמא מושפעת מהמטבח הצרפתי.
אז יש לה קטעים מהסוג של לא שמים כרכום עם פלפל אדום ביחד.
ומה שכן יש הרבה "גוזה" אצל אימי (אגוז מוסקט)
במטבח של אמא (וגם אצלי) האגוז מוסקט שולט ונדרש כמעט לכל תבשיל
וחשוב מאד באגוזים שלמים ומגררים לתוך התבשיל.
או למשל את האפונה מבשלים לבד, ללא בשר או עוף וללא פלפל אדום ותיבול
בהיר, ובגללה אני לא אוכלת אפונה, כי היתה עושה אותה עם חמאה וז'ה
נראה מכובס.
בקיצור מתי שהוא אמא ש'תכנזה.

לעומת זאת בן זוגה של אחותי מרוקאי עסלי מכל הכיוונים, והיא למדה עם השנים ממשפחתו ממש לבשל על טהרת המרוקאי וגם לימדה אותנו .......

אני מקווה שאמא לא קוראת פה  כי היא אוהבת לשלוט במטבח
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'התבלינים הכי נפוצים במטבח שלי הם'
התבלינים הכי נפוצים במטבח שלי הם
22/03/2005 | 12:59
27
פפריקה אדומה
פלפל לבן
כרכום
שלושת התבלינים, אי-אפשר בלעדם.

אח"כ מגיעה הרשימה שמשלימה:
אגוז מוסקט
פלפל אנגלי
כנמון
כמון

אלה למעשה התבלינים שאני עושה בהם שימוש יומיומי.


תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'רק מי שלוקה ב"ראס להאנד"...'
רק מי שלוקה ב"ראס להאנד"...
22/03/2005 | 14:15
1
26
לא יקוד ל"ראס לחנות"! שנקרא גם "לאאמה דלכווארי".
ויעידו עליו אוהבי ה"סכינה". וככזה, אני מופקד על הכנתו וחלוקתו לגיסותיי משני הצדדים. ולחמותי, שבאשמתי גרמתי לה לנתק מגע עם התבלינאי שלה.
ולעניין סוד הכנתו, גם כאן, כמו אלמרה, אמרוקאי ועוד חובבי בישול, שינקו משדי אימם את המגע הקוסמי, והחוש "להרגיש" את התבשיל. אני עדיין מקובע בשיטת ה"שניטפה", והכל בטחינה עצמית, בבית. ולספר לכם על הריחות שהבית מתמלא בו...? "זר לא יבין זאת"!
וכמו שהזכירה WAN, אין תבשיל בשרי (אדום) שה"לאאמה דלכווארי" אינה יאה לו. ולא לצלי כמובן! התבלין העיקרי לקציצות על האש.. זה לא אחר משומן כבש, והכל טחון גס יחד. וואו! כבר בא לי להדליק את הפחמים.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'שלמה גם אני כמוך מבשלת ללא'
שלמה גם אני כמוך מבשלת ללא
22/03/2005 | 16:58
13
מדידות או תכנון בכלל..
אך מכיון שבשנים האחרונות גלשתי בפורום אוכל...
ועל מנת שיצליח לאחרים גם...
נאלצתי למדוד ולשקול לטובתם.
אני מבשלת ללא שקילות...כשמדובר בתבשיל..
אך כשמדובר במאפה כמו עוגה עוגיות וכו'...שהם קצת כמו מתמתיקה עם חוקים..שקילה היא הכרח...ורצוי ..על מנת להגיע לאותה תוצאה .

ואהבתי את ההגדרה..."ראס דאל להאנד"....חחחח

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'עד שלא שמעתי על התערובת הזו...'
עד שלא שמעתי על התערובת הזו...
22/03/2005 | 11:01
22
30
וזה קרה לי לפני כשנה וחצי בערך, לא ידעתי ולא הבנתי כמה לוקים בחסר אלה שלא ניסו ונהנו מ"הראש של החנות".
זו תערובת מופלאה ומה שWAN אמרה נכון ובכל חנות יש תערובת "סודית" משלה, והיא הנחשבת בעיני בעל החנות.

החשוב הוא שזו תערובת ארומטית מאוד ומשבחת ומשדרגת כל תבשיל קציצות ובשר לעילא ולעילא...
אני יוצא במיוחד לשוק כדי לצלם כמה דברים עבור WAN ואכלול גם את דוכן התבלינים המועדף שלי...

אתם, אל תזוזו לשום מקום.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ממני לבקש רשות'
ממני לבקש רשות
22/03/2005 | 12:42
8
הצביעי יפה, בצורה כזו


מה שלומך ואנואנה?
התגעגעתי אליכם.

גם אמי קראה לתערובת של התבלינים "לקאמה דל-קווארי".
פעם היתה טוחנת בשבילי כל מיני תבלינים.
היום, אני קונה אותם טחונים אצל העטאר בשוק מחנה יהודה.
קונה אותם בכמויות ושומרת אותם במקרר.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אוי אלמרה איזה ברבוניות!!!'
אוי אלמרה איזה ברבוניות!!!
22/03/2005 | 12:54
8
יפות להפליא!!
אחחח, לא הייתי מתנגדת לטגן אותם ולאכול אותם לצהריים.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'והנה הר התבלינים'
והנה הר התבלינים
22/03/2005 | 13:01
7
24
אחד מיני רבים... כמו במרוקו
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'פול? מי רצה טרי טרי?'
פול? מי רצה טרי טרי?
22/03/2005 | 13:02
6
8
לצפיה ב-'אוף....כמה אוהבת פול טרי!!!מבשר את'
אוף....כמה אוהבת פול טרי!!!מבשר את
22/03/2005 | 13:16
2
6
האביב,ולא יכולה בלעדיו!!(פול ובמיה-שני הירקות הכוכבים שלי..)
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'בערב פסח, מכינים מרק תפו"א עם פול'
בערב פסח, מכינים מרק תפו"א עם פול
22/03/2005 | 13:23
1
16
אחסרה מרק טעים מאד ומשאיר טעם של עוד. אוטוטו מתקרב החג ונשתה אותו
יוווו ואן, תני לנו בבקשה את המתכון למרק הזה. האם זה על אותה מתכונת של מרק תפו"א רגיל שיש להוסיף פולים??
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'לבסארה דאל פול'
לבסארה דאל פול
22/03/2005 | 13:42
9
פסח זה גם חג מאד ריחני..תרתי משמע...

כמה פול זורם ...לבטננו.
פה יש כל השנה קפוא.
ועושה בו שימוש כל השנה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'שום'
שום
22/03/2005 | 13:17
2
3
לצפיה ב-'פלפלים בכל צבעי הקשת'
פלפלים בכל צבעי הקשת
22/03/2005 | 13:18
1
5
לא לריב יש לכולם
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אחסון תבלינים'
אחסון תבלינים
22/03/2005 | 13:19
25
בדוכן צפוף של השוק
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'כל מיני דגים'
כל מיני דגים
22/03/2005 | 13:21
4
לצפיה ב-'איימה איזה ברבוניות מדהימות....'
איימה איזה ברבוניות מדהימות....
22/03/2005 | 13:38
8
עכשו באמת לא יודעת אם מה שראיתי זה ברבוניה..אך יש לי הרגשה שכן...
אבל המלעונים השינוואה אמרו שזה ממים מתוקים הכיצד?
חשבתי ברבוניה זה ממי ים..
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אלמרה, נו כבר ....התייבשתי...'
אלמרה, נו כבר ....התייבשתי...
22/03/2005 | 12:38
3
2
בלי לזוז.

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'עלמה קחי חזק, געגעתי אליך'
עלמה קחי חזק, געגעתי אליך
22/03/2005 | 12:44
2
1
חחחחח
אמר לכן לא לזוז? איווה, שינאווה (תחכו לו).
מזל שלא קיבע אותי איתכן
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ובדרך אל השוק - איך לא?'
ובדרך אל השוק - איך לא?
22/03/2005 | 13:30
3
אני מקפיד לעבור דרך החנות של החברה המתוקה סנדי...
היא חביבה כתמיד ועיניה דבש!
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אויייייייייייי כמה יפה'
אויייייייייייי כמה יפה
22/03/2005 | 13:36
1
1
ירוקה מקינאה כולי....
איזה ברבוניות יפות.
אני אדפיס צילום..חחחח ואלך אתו לשוק.
נראה מה הדייג השינוואה יגיד...
גם ככה הם צוחקים בהבנה כשאני מגיעה..התרגלו אלי ולמצלמה שלי..ולחקירות שלי...

אלמרה כל הכבוד אל עמאר.איזה יופי.
פשוט נפלא.
עכשו חיבים להחליט..שכשאני ואמרוקאי נבקר....אם נהיה שם ביחד..
נארגן סיור..לשוק שלך בנתניה...
לשוק בעכו.
וואדי ניסנאס הייתי בשנה שעברה ונהניתי מכל רגע...
לוינסקי כמובן נפלא.
מה אתם אומרים?
טיול שנתי....
ולמארק דאל בסרה.... אין בעיה כפרה תקבלו ועוד איך...


תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'עלא ראסי ועלא עינייא WAN ואמרוקאי..'
עלא ראסי ועלא עינייא WAN ואמרוקאי..
22/03/2005 | 13:43
5
רק תבואו לכאן ונארגן לכבודכם חאפלה מרוקאית כולל סיור בשוק נתניה וארוחה במסעדת מראקש...
ומשתה כיד המלך עם מיה הרקדנית שלנו מחנוכה והכל בלפרחא ולהיבא.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ובחזרה מן השוק ....'
ובחזרה מן השוק ....
22/03/2005 | 13:55
3
צילמתי לכן הבנות המתוקות - פרח לוע הארי המציף את הככרות ושולי פנים הכבישים בעיר.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ואם בתבלינים עסקינן...'
ואם בתבלינים עסקינן...
22/03/2005 | 14:11
2
12
בשוק האוכל כאן...
אפשר לקנות אוכל..תבלינים..וגם....

לקבל טיפול בשמנים ארומטיים וכוסות במבוק...
חחחח
נו מה אתה מעדיף?
פרג או זה?
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'רק לא זה!!! כפרה עליק!!'
רק לא זה!!! כפרה עליק!!
22/03/2005 | 14:35
1
2
השינוואה? מהבולין!!!
מוכן לפרג מהאוזניים כפשרה...
אבל! כמו בקשתו האחרונה של נידון למות:
רק פרוסת רולדת פרג נעבי באשק... ולמות.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'טוטב אלמרוש כבר אתרצה ...'
טוטב אלמרוש כבר אתרצה ...
22/03/2005 | 17:18
1
ותקבל את עוגת הפרג שלך..רק תצטרך לחכות טיפה....
אין פה פרג....
מחוץ לחוק...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'muchas gracias, la profesora'
muchas gracias, la profesora
22/03/2005 | 14:14
3
2
רבה wan על ההוראות המפורטות - ברגע הזה התכתרתי אותך לפרופסורית של הפורום בעניני שפים .

וכדי לא להעליב אף אחד אחר ובמיוחד לא את ה האגדי אדון מִינַהֵר - הריני מעניק לכל משתתף ומשתתפת בנפרד.

עכשיו בערך שבע ורבע בבוקר, ועוד מעט אני רץ לתת שיעור מבוא לחשמל לתלמידי כיתה ה' בבי"ס היסודי כאן. הגימיק של להדליק באמצעות תפוח אדמה כבר ישן ולעוס - במקום זה אני הולך לתת לילדים למדוד את ההתנגדות של... עצמם
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מונצ'ו גראסייאס סניור - בהצלחה'
מונצ'ו גראסייאס סניור - בהצלחה
22/03/2005 | 14:18
2
7
בשיעור....

ספר איך היה אח"כ.

והנה לך פלפלא סודנייה...
שפה נקראת "צ'ילי פאדי"
יש ירוק וגם אדום.
אבל למקסיקנים ואתה בטוח יכול להשיג שם..יש פלפל חריף הכי חריף בעולם...

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מונצ'ו=מונצ'וס...'
מונצ'ו=מונצ'וס...
22/03/2005 | 14:22
1
4
ואם אתה לא משיג טרי..יש מיובש....

וחוץ מזה שכל צ'ילי מתאים.

והנה המשייה מקרוב...לאמרוקאי..ששם בטוח תמצא..תחפש בחנויות מתאימות.יש בטוח..תחפש אצל הודים גם הם משתמשים.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תאמינו שהמשייה הזו שווה...'
תאמינו שהמשייה הזו שווה...
22/03/2005 | 14:25
13
200 ש"ח לק"ג??
מעניין, כמה זה עולה שם, ביבשות שלכם?
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ומי בכלל יתחרה עם הידע שלך...'
ומי בכלל יתחרה עם הידע שלך...
22/03/2005 | 14:31
5
אני כבר מעתיק את המתכון שיודפסו באותיות קידוש לבנה (מי יוכל להסביר למה הן נקראות כך) ואמסגר אותו כיאה ל"ראס לחנוט", שהוא ראש וראשון לכל התבלינים.

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'יו זה כ"כ טעים '
יו זה כ"כ טעים
22/03/2005 | 14:48
3
רק שלא ידעתי שזה נקרא כך.


את מלכה
תרבות מרוקו >>

הודעות אחרונות

15:39 | 17.10.12 אורחים בפורום
11:49 | 03.09.12 אורחים בפורום
15:21 | 17.06.12 אורחים בפורום
15:26 | 12.06.12 אורחים בפורום
16:41 | 08.06.12 אורחים בפורום
13:40 | 03.06.12 אורחים בפורום
12:29 | 16.05.12 אורחים בפורום
15:17 | 05.05.12 אורחים בפורום
18:32 | 31.01.12 charlyknfon
12:47 | 10.12.09 בן תרבות
17:03 | 09.12.09 אלי פילו
20:23 | 07.12.09 אלי פילו

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ