בלפרח'אה אה חיי- ספינ'ג הדונאטס
המרוקני0אולי פעם אחת ולתמיד מישהו יאמר ,איך ? מרוקני או מרוקאי?) יום אחד אגיע למקום שתארת....לצערי את מרוקו לא ראיתי מעולם. מלבד העובדה שרק נולדתי שם....והורי עלו מיד ארצה. זה עדיין חלום שלא התגשם. אך אם יתגשם. מבטיחה ללכלת לדוכן הזה. התיאורים האלה עושים המון חשק לנסוע. תודה. הספינג' באדיבות אמא שלי(יטוואל עמארהה). הצילום שלי.
ספאנג'- דונאטס מרוקאי מצרכים: 1 ק"ג קמח רגיל כף וחצי שמרים יבשים 2 ביצים גדולות. 2 כפות קוניאק מים כ- 800מ"ל מים (כ-4 כוסות של 200 סי.סי)או כמו שאמא שלי אומרת כמה שנכנס שיהיה בצק דליל. 1 כף סוכר חצי כפית מלח- להוסיף בסוף אחרי שלשנו את הבצק עם השמרים ושאר המרכיבים. לזרייה- אבקת סוכר לזרייה. או אבקת סוכר מתובלת בקינמון ומעט ציפורן. נסו גם אבקת סוכר מתובלת בקצתFIVE SPICE יוצא מעניין.וטעים מאד מאד. הכנה: מתפיחים שמרים יחד עם כוס מים פושרים וסוכר. מערבבים ביצים יחד במזלג. מוסיפים הכל לקמח ולשים לבצק מאד מאד רך . כדי להמחיש כמה רך, אפשר ביד להקציף את הבצק. ולכן מומלץ להכינו ביד. אבל אם במיקסר. יש ללוש היטב, ולהקציפו . כשנרים חופן מהבצק הוא ינזל כלפי מטה כמו שרוך ארוך , אך לא יטפטף. זאת אומרת לא יתנתק מכף היד. להתפיחו מכוסה היטב בניילון נצמד. עד הכפלת נפח. יש להקציפו שנית . ושוב להתפיח. לפני הכנת הסופגניות, יש להקציף שנית. להכין קערה עם מים פושרים על ידנו. לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. השמן צריך להיות בטמפרטורה של 190 מעלות שזו הטמפרטורה האידאילית לטיגון. לטבול כפות ידיים קלות במים ,לתלוש חתיכת בצק,לנעוץ בוהן ליצירת החור באמצע,להרחיבו מעט,ולהטיל את העיגול לשמן החם. לטגן עד הזהבה . להוציא למסננת. לאכול כשעדיין חם. לפזר מעל אבקת סוכר. הערות שלי: נפלא עם כוס תה מהביל משיבה, או נענע,אבל בחורף עדיף שיבה. אצלנו אכלו את זה עם סוכר ,הייתה צלחת מרכזית של סוכר , כל אחד לקח ספינג'ה, נגס טבל בסוכר,ולגם מהתה.. וזה היה יאמי. ההקצפה של הבצק הכרחית וחשובה ואין לדלג עליה. וכמו שאמא שלי אומרת הבצק צריך להיות "חפיף"כלאמר קליל.ואורירי. הקוניאק מצויין לדחיית השמן. ולכן לא תהיה ספיגה מרובה של שמן. כמו כן הביצים במתכון מהסיבה הנ"ל. הן צריכות להיות קלות . לסופגניה גדןולה קוראים ספינג'. ולקטנה- ספינג'ה. מקור:אמא שלי- WAN