לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
86088,608 עוקבים אודות עסקים

פורום תרבות מרוקו

אהלן וסאהלן וברוך הבא ביקום, לפורום תרבות מרוקו. כאן המקום המאפשר לנו להתחבר לשורשים הנפלאים ולדבר עלההוואי המרוקאי המופלא והקסום.נדבר כאן על התרבות והמסורת העשירה והנפלאה של יהדות מרוקו, על בית אבא ואמא, על פולקלור מרוקאי, על מנהגים ואמונות, על "תרופות סבתא", נספר סיפורים ומעשיות ששמענו, נחליף מתכונים, על המוסיקה האותנטית והמיוחדת, על טקס החינההמסורתי, המחמם והמשמח כל לב אנוש מכל עדה. נדבר גם על מרוקו, נופיה ואנשיה. כל מי שנולד או טייל בה, מוזמן לספר במילים ותמונות. כל מי שמתעתד לטייל, מוזמן לשאול. כאן המקום לפגוש אנשים, לשוחח על שורשי האהבה, כילידי דור שני ונכדים, להורים, לסבים וסבתות ילידי מרוקו.על ההורים שלנו שדרכם הציונית הביאה אותם לארץ ישראל-ארץ הקודש.בני כל העדות מוזמנים לרב שיח איתנו, לשמוע ולהישמע.וכמובן באהבה ובניחוחות ובחמימות האופיינית לתרבות מרוקו. בלמחבא ובסלאמא ובל-פרחא או בל-סחא....עלמה ושרונהה

אודות הפורום תרבות מרוקו

אהלן וסאהלן וברוך הבא ביקום, לפורום תרבות מרוקו. כאן המקום המאפשר לנו להתחבר לשורשים הנפלאים ולדבר עלההוואי המרוקאי המופלא והקסום.נדבר כאן על התרבות והמסורת העשירה והנפלאה של יהדות מרוקו, על בית אבא ואמא, על פולקלור מרוקאי, על מנהגים ואמונות, על "תרופות סבתא", נספר סיפורים ומעשיות ששמענו, נחליף מתכונים, על המוסיקה האותנטית והמיוחדת, על טקס החינההמסורתי, המחמם והמשמח כל לב אנוש מכל עדה. נדבר גם על מרוקו, נופיה ואנשיה. כל מי שנולד או טייל בה, מוזמן לספר במילים ותמונות. כל מי שמתעתד לטייל, מוזמן לשאול. כאן המקום לפגוש אנשים, לשוחח על שורשי האהבה, כילידי דור שני ונכדים, להורים, לסבים וסבתות ילידי מרוקו.על ההורים שלנו שדרכם הציונית הביאה אותם לארץ ישראל-ארץ הקודש.בני כל העדות מוזמנים לרב שיח איתנו, לשמוע ולהישמע.וכמובן באהבה ובניחוחות ובחמימות האופיינית לתרבות מרוקו. בלמחבא ובסלאמא ובל-פרחא או בל-סחא....עלמה ושרונהה
x
הודעה מהנהלת הפורום

ברוכים הבאים לפורום תרבות מרוקו

המשך >>

לצפיה ב-'סבאח אל חיר -בוקר טוב '
סבאח אל חיר -בוקר טוב
12/10/2004 | 05:08
21
15
ספאנג' עלא סבאח ....

זה מה שהייתי רוצה עכשו.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'ועל יד ומלווה'
ועל יד ומלווה
12/10/2004 | 05:11
1
כוס קפה כזה במדרחוב בתל אביב.
אך איזה קפה זה.

לא צריך יותר.
שיהיה לכם יום נפלא.
עם עוד הרבה סיפורים מרגשים כמו שקראתי כאן.
למשל סיפורה של ברוריה ביטון.

איזה סיפור נפלא.
תודה לך ברוריה.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'זו התעללות WAN. אבל בוקר נפלא!!!'
זו התעללות WAN. אבל בוקר נפלא!!!
12/10/2004 | 07:11
3
2
אם את רוצה את הספינז'את הכי טובים, הכי חומים, חמים וגדולים (לא ספוגים בשמן!), לכי אל פינת ה"מדינה" שליד השוק לא הרחק ממלון "רויאל מנסור" בקזבלנקה.
שם עומדים אנשים בתור לפני דוכן קטן ודי עלוב, בפינה דלוחה של קרן הרחוב מגישים לך את הספינז' מושחלים על גבי חוט העשוי מעלה של כפות תמרים...WYWYWY!!!!
והתעללות מדוע? כי את כעת צריכה, אבל במהירות! להספיק ולכתוב לנו גם את המתכון להכנת הספינז'...
הקפה, אפילו יותר טוב מזה שבת"א שם. עלי WAN!
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'בלפרח'אה אה חיי- ספינ'ג הדונאטס'
בלפרח'אה אה חיי- ספינ'ג הדונאטס
<< ההודעה הנוכחית
12/10/2004 | 08:35
2
236
המרוקני0אולי פעם אחת ולתמיד מישהו יאמר ,איך ? מרוקני או מרוקאי?)
יום אחד אגיע למקום שתארת....לצערי את מרוקו לא ראיתי מעולם.
מלבד העובדה שרק נולדתי שם....והורי עלו מיד ארצה.
זה עדיין חלום שלא התגשם.
אך אם יתגשם. מבטיחה ללכלת לדוכן הזה.
התיאורים האלה עושים המון חשק לנסוע.
תודה.
הספינג' באדיבות אמא שלי(יטוואל עמארהה). הצילום שלי.




ספאנג'- דונאטס מרוקאי

מצרכים:

1 ק"ג קמח רגיל
כף וחצי שמרים יבשים
2 ביצים  גדולות.
2 כפות קוניאק
מים כ- 800מ"ל  מים (כ-4 כוסות של 200 סי.סי)או כמו שאמא שלי אומרת כמה שנכנס שיהיה בצק דליל.
1 כף סוכר
חצי כפית מלח- להוסיף בסוף אחרי שלשנו את הבצק עם השמרים ושאר המרכיבים.

לזרייה-
אבקת סוכר לזרייה.
או אבקת סוכר מתובלת בקינמון ומעט ציפורן.
נסו גם אבקת סוכר מתובלת בקצתFIVE SPICE
יוצא מעניין.וטעים מאד מאד.

הכנה:

מתפיחים שמרים יחד עם כוס  מים פושרים וסוכר.
מערבבים ביצים יחד במזלג.
מוסיפים הכל לקמח ולשים לבצק מאד מאד רך . כדי להמחיש כמה רך, אפשר ביד להקציף את הבצק.
ולכן מומלץ להכינו ביד.
אבל אם במיקסר. יש ללוש היטב, ולהקציפו . כשנרים חופן מהבצק הוא ינזל כלפי מטה כמו שרוך ארוך , אך לא יטפטף. זאת אומרת לא יתנתק מכף היד.
להתפיחו מכוסה היטב בניילון נצמד. עד הכפלת נפח.
יש להקציפו שנית . ושוב להתפיח.
לפני הכנת הסופגניות, יש להקציף שנית.
להכין קערה עם מים פושרים על ידנו.
לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר רחב.
השמן צריך להיות בטמפרטורה של 190 מעלות שזו הטמפרטורה האידאילית לטיגון.
לטבול כפות ידיים קלות במים ,לתלוש חתיכת בצק,לנעוץ בוהן ליצירת החור באמצע,להרחיבו מעט,ולהטיל  את העיגול לשמן החם.
לטגן עד הזהבה .
להוציא למסננת.
לאכול כשעדיין חם.
לפזר מעל אבקת סוכר.

הערות שלי:
נפלא עם כוס תה מהביל משיבה, או נענע,אבל בחורף עדיף שיבה.

אצלנו אכלו את זה עם סוכר ,הייתה צלחת מרכזית של סוכר , כל אחד לקח ספינג'ה, נגס טבל בסוכר,ולגם מהתה.. וזה היה יאמי.

ההקצפה של הבצק הכרחית וחשובה ואין לדלג עליה.

וכמו שאמא שלי אומרת הבצק צריך להיות "חפיף"כלאמר קליל.ואורירי.

הקוניאק מצויין לדחיית השמן. ולכן לא תהיה ספיגה מרובה של שמן.
כמו כן הביצים במתכון מהסיבה הנ"ל.
הן צריכות להיות קלות .
לסופגניה גדןולה קוראים ספינג'.
ולקטנה- ספינג'ה.

מקור:אמא  שלי- WAN
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אומרים מרוקאי..'
אומרים מרוקאי..
12/10/2004 | 09:22
8
יוצאי מרוקו שם עדתם הוא מרוקאים..השפה המדוברת במרוקו היא מרוקנית..לא כולם יודעים את זה אבל אם רצית לדעת אז הנה אמרתי לך ..
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תודה לך wan על המתכון'
תודה לך wan על המתכון
12/10/2004 | 18:24
4
אני שותה עכשיו כוס תה עם נענע ומפנטזת על הספינג'...
אני מכינה אותם בדיוק אותו דבר, אבל רק בחנוכה....

כרגע יש לי רְרֵפָה... אני מכינה אותן בכמויות, בשביל התה
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'שיו עושה חשק...'
שיו עושה חשק...
12/10/2004 | 11:15
2
1
מי מוכנה להכין עכשיו שפינג'
תה עם נענע על חשבוני

יאלה נו תרימו את הכפפה

ע ו מ א ר
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אתה מוזמן לנסות!! המתכון כבר באתר!!'
אתה מוזמן לנסות!! המתכון כבר באתר!!
12/10/2004 | 11:42
1
לצפיה ב-'הפסדת ע ו מ א ר'
הפסדת ע ו מ א ר
12/10/2004 | 13:06
1
כמובן איך אפשר בלי ספינג' ותה עם נענע יום אחרי החתונה אצל המרוקאים..אחסרה..מממ..זה היה טעים...
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'שקון סבחת ערוסה? מעה לספינג'
שקון סבחת ערוסה? מעה לספינג
12/10/2004 | 13:18
12
9
לצפיה ב-'אנא, אח-סרא היו ימים טובים'
אנא, אח-סרא היו ימים טובים
12/10/2004 | 13:25
6
15
לצפיה ב-'עלאש א-כסרה???'
עלאש א-כסרה???
12/10/2004 | 17:21
5
6
חבּת דזוּוואז כּל נהַאר?

וּאילַא תוַואחסת לספנז' - תכּד תעמלום כּל סבַּח (אִילַא חתַזכּ בַּאש תרזע רלֵדַה פחַאל לבּרמַה דלמַא )

(מי שלא הבין שיצביע כדי שאדע אם לשים תרגום בגוף הסרט)



תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'אח-חסרה כי נגמרו הימים ההם'
אח-חסרה כי נגמרו הימים ההם
12/10/2004 | 17:54
4
343
להתחתן מחדש? מספיק לי פעם אחת בחיים, ושיחיה, בעלי היקר.
מה שמסומן בסוגריים - היה לי קשה להבין.
וכן, אני יודעת להכין ספינג', לא הכי הכי טוב יוצאים - אבל עדיף כך מאשר כלום.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'תרגום'
תרגום
12/10/2004 | 18:29
3
5
מרוקאית: חבּת דזוּוואז כּל נהַאר?
עברית: האם את רוצה להתחתן כל יום?

מרוקאית: וּאילַא תוַואחסת לספנז' - תכּד תעמלום כּל סבַּח (אִילַא חתַזכּ בַּאש תרזע רלֵדַה פחַאל לבּרמַה דלמַא )
עברית: ואם את רק מתגעגעת לסופגניות - תוכלי להכינם כל בוקר (אם את רוצה להפוך שמנה כמו חבית מים).
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'הלוואי ויכולתי לאכול אותם כל יום'
הלוואי ויכולתי לאכול אותם כל יום
12/10/2004 | 18:42
2
1
זה כל כך טעים - יאמי.
אבל מה לעשות שמצאו לי כולסטרול כזה גבוה שדרש ממני לוותר על כל סוגי הטיגונים (ושתדע לך, אני רחוקה מלהיות שמנה מכדי לעשות דיאטה).
אני מחכה לחג החנוכה כדי שתהיה לי סיבה טובה להכין אותם.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-' הדרך הבדוקה והיעילה ביותר'
הדרך הבדוקה והיעילה ביותר
12/10/2004 | 19:00
1
1
להורדת כולסטרול היא הרבה פעילות גופנית. הכי טוב זה להצמד לתוכנית המשלבת גם פעילות אירובית וגם פיתוח שרירים (במכון כושר).

זה, בשילוב תזונה נכונה, יכול לחולל פלאים בגוף (וגם נפש) האדם. זה בדוק.

תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'צודק מאד'
צודק מאד
12/10/2004 | 19:13
אז ככה, הרגלי אכילה - השתנה כמעט לחלוטין (כמובן שבחגים היה לי קשה לעמוד על המשמר).
ופעילות גופנית - אני לא מן המתמידות ובקטע הזה, אני לא מרוצה מעצמי.
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'גיסתי..'
גיסתי..
12/10/2004 | 17:09
4
לגיסתי הטריה היום היה סבחת ערוסה והיה מדהים...אתמול אחי נישא ..רק בשמחות
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מזל טוב שמים לי'
מזל טוב שמים לי
12/10/2004 | 18:12
3
רק בשמחות, ולזוג הצעיר אושר ושמחה
תרבות מרוקו >>
לצפיה ב-'מזל טוב והמון ברכות להצלחה...'
מזל טוב והמון ברכות להצלחה...
12/10/2004 | 18:58
49
לצפיה ב-' שיהיה להם רק אושר'
שיהיה להם רק אושר
12/10/2004 | 19:01
1
לצפיה ב-'שמים לימזל טוב לנשואח אחיך'
שמים לימזל טוב לנשואח אחיך
13/10/2004 | 19:30

הודעות אחרונות

15:39 | 17.10.12 אורחים בפורום
11:49 | 03.09.12 אורחים בפורום
15:21 | 17.06.12 אורחים בפורום
15:26 | 12.06.12 אורחים בפורום
16:41 | 08.06.12 אורחים בפורום
13:40 | 03.06.12 אורחים בפורום
12:29 | 16.05.12 אורחים בפורום
15:17 | 05.05.12 אורחים בפורום
18:32 | 31.01.12 charlyknfon
12:47 | 10.12.09 בן תרבות
17:03 | 09.12.09 אלי פילו
20:23 | 07.12.09 אלי פילו

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ