לביבות לביבות חמות וטעימות

ניקו 45

New member
לביבות לביבות חמות וטעימות


שלא תגידו שלא הכנתי אתכם ....

חמה ומתוקה: לביבות ירקות
לקראת חנוכה, קבלו את ספיישל הלביבות הגדול בסלונה. ולפתיחה: לביבות גזר, לביבות בטטה והמוצלחות והמקוריות ביותר לטעמנו – לביבות פסטו וזיתים. כולן של מירי ארזי מרשת מתוקה
אוכל, 02/12/2012
0
לביבות גזר
רכיבים (ל-20 לביבות):
4 גזרים
1 בצל סגול קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
מקלפים את הגזר ומגרדים בפומפייה, חותכים את הבצל לקוביות קטנות, מכניסים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים.
מכינים לביבות מהתערובת.
מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס”מ) ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
מוציאים את הלטקס מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
.
לביבות פסטו וזיתים
רכיבים (ל-20 לביבות):
2 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות קמח
5 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל בינוני
1 כוס זיתי קלמטה
75 גרם רוטב פסטו
1 כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
מגרדים בפומפייה את התפו”א, קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מגלענים את הזיתים וקוצצים, מכניסים הכל, כולל הפסטו, לקערה ומערבבים.
מכינים כדורי לביבות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
.
לביבות בטטה
רכיבים (ל-20 לביבות):
2 בטטות גדולות
1 בצל קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
מגרדים בפומפייה את הבטטות, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומערבבים את כל שאר החומרים בקערה.
מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס”מ), מכינים לביבות מהתערובת, ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה.






 

itaf10

New member
כמה מתוקים, ילדים וכלבים עושים לי את זה...

המשך יום נפלא לכולם
 

itaf10

New member
אמא, חכי חכי שעוד תגדל...

מה שלומך, שלומכם, מזג האויר האביבי ממש נהדר
שיהיה המשך יום נעים שטוף שמש ואור
 


למרות שלא חנוכה אני מוכנה לאכול כל לביבה בכל שעה
אממממ יאמייייייי אוהבת את המאכל הזה

רק טוב!!!
 


הסתיים יום רביעי למעשה כבר חמישי כאן. חזרתי הביתה לפני שעה קלה אחרי יום עבודה מתיש אבל נהדר נה נני נננה נה
ועכשיו יש לי כמה שעות בודדות (מי סופר?!)
אני כמובן עד פתיחתו הרשמית של יום חמישי
שיהיה ליל מנוחה ובוקר נפלא לה לכוווולם

רק טוב!!!
 
הלוווווווווווווווו

אומנם משנכנס אדר, מר בין בשמחה
אבל הלוווווווווווווו
לביבות , עסיסיות , נוטפות שמן , מעלות ניחוח אלוהי
בכל הבית , מגרות , לא די היה לנו בחנוכה ?????

ובעיני, דווקא התינוקת המקסימה שהבאת ,
מראה לאמא'שלה מאופו הדג עושה פיפי.......

אהבתי , בעיקר את הרצינות על הפנים שלה למרות שהיא
בהחלט מבינה מה היא עושה.

אגב אנשימים , צאו לטייל, יהיה סוף שבוע מדהים,
עמק יזראל הכרמל והגליל התחתון מדהימים , מדהים, מדהים היופי
הפריחה, הירוק, מרבדי הכלניות , התורמוסים בשיא פריחתם
כפי שיהודית רביץ אומרת בשירה
"והירוק היום ירוק מאוד " ........
אתמול כשטיילנו פתאום הבנתי את משמעות המשפט.

והכנרת ......... אין אין, כל מה שאומר לגבייה יחטא לאמת .

סוף שבוע נפלא לכולםםםםםםםםםםםםםםםםם
 
למעלה