פינת השבת- מתכון ללחוח (מוקדש ל-

פּרפרית

New member
פינת השבת- מתכון ללחוח (מוקדש ל-

גריפון היקר) לחוח החומרים: 3 כוסות קמח 3.5 כוסות מים חצי ריבוע שמרים טריים 1 כף סוכר 1 כפית מלח אופן ההכנה מערבבים את השמרים, המים, המלח, הסוכר וכף קמח. מניחים להתפחה כפולה. שמים את הקמח בקערה עמוקה, מוסיפים את השמרים המותפחים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה דלילה. משהים מכוסה במקום חמים כ- 20 דקות. מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט שמן. נוטלים בעזרת מצקת קטנה מהעיסה המוכנה ויוצקים למחבת , בערך בעובי ½ ס"מ, כאשר נוצרות בועות והחלק התחתון חום זהבהב הלחוח מוכן.
 

גריפון

New member
היא גדולה היא גדולה היא גדולה... |

איזה בול פגעת, פרפרית! ובדיוק עכשו הודיעה לי הג'וניורית שהיא רוצה לבוא לישון אצלי > מחר תהיה ארוחת בוקר חגיגית של שבת > סוף סוף משהו חדש... תודה רבה לך!
 

noa128

New member
אוי פרפר.. בקצב הזה

של הדברים הטובים - אתחיל בקרוב לבקש מתכונים דיאטטיים ...
תודה אהובה,
 

kisslali

New member
ואם כבר לחוח

אז להכין כמות ע נ ק י ת ולהקפיא. לשים בין כל אחד נייר אפיה או ניילון. ואז בשבת בבוקר לשלוף לאיזה עשר דקות להפשרה, להמיס מעט חמאה במחבת טפלון ושים את הלחוח על הצד בלי החורים ולמזוג ביצה מעורבבת מעל. כשהביצה נספגת להפוך ולטגן גם את הצד השני. לאכול עם מייפל (או סילאן) ואופפפפפפפפפפ מתחילה שבת אמיתית. ללי
 
למעלה