פעם אחת ולתמיד -

u r i el

New member
פעם אחת ולתמיד -

האם חד משמעית כל סיר בעל תחתית שנצמד אליה מגנט טובה לכיריים אינדוקציה ?

אם כן, האם יש עדיין חשיבות לרכוש סירים מיוחדים לשיטת חימום זו ?
 

רוני1955

Active member
התשובה שלי לשאלה הראשונה.

לגבי השניה, אין חשיבות. בדוק עם מגנט את תחתיות הסירים שלך, ותחליט (לי יש סירים שרק התחתית מתמגנטת). לגבי שאלה אחרת ששאלת, "סולתם" מייצרת מגוון של סירים, ולא כולם מתאימים לאינדוקציה, אפילו שאיש המכירות אמר. מה שעוד חשוב, שלסיר תהיה תחתית שטוחה, ולא קעורה כמו של ווק.
 

u r i el

New member
תודה רבה.

אז אם אני מבין נכון ניתן לסכם בפשטות כך :
רק סיר עם תחתית שטוחה שמגנט נצמד אליה בחוזקה טובה לאינדוקציה.
נכון ?
 

SicTransit

Active member
נצל"ש: שתי שאלות

סתם, מסקרנות:
&nbsp
1. האם המצב הוא שכל סיר שמתמגנט מתחמם באותה יעילות באינדוקציה או שיעילות החימום משתנה בהתאם לרמת הפרמגנטיות שלו (כפי שההגיון הפיזיקלי שלי טוען)?
&nbsp
2. למה היצרנים לא מוסיפים שכבה דקה מתמגנטת על הכיריים עצמן ובכך חוסכים את כל הבעיה מלכתחילה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
סתם תשובות....
מקווה שאני עונה על השאלות שלך, באינדוקציה, הגלים החשמליים גורמים למתכת של הסיר להתחמם, לכיריים עצמם אין תפקיד, חוץ מלאחסן את המערכת שמפיקה את אותם גלים. וכמובן לשאת את הסיר....
לגבי כמות החום המופקת, אני מעריך שיש בקרת טמפרטורה של הסיר המחומם, והמערכת יודעת להגביר או להחליש את הגלים בהתאם. ולכן בהתאם להגיון הפיזקלי שציינת, ברור שסיר עם "פחות" מתכת, ידרוש עוצמה גבוהה של גלים.
 

SicTransit

Active member
ענית, בערך...

1. אני מבין את המצב הקיים, אני שואל למה לא לשנות אותו קצת כפי שהצעתי. האנרגיה שתתבזבז על חימום אותה פלטה מתכתית דקה אמורה להיות מזערית (חום סגולי נמוך, ואם הסיר מכסה את הפלטה אין לחום לאן לברוח אלא אליו).
&nbsp
2. אם כך לא מספיק לדעת שסיר כלשהו "מתאים" לכירת אינדוקציה אלא יש צורך לדרג את הסירים בהתאם להענות שלהם לשדה המגנטי? האם הפרמטר הזה מצויין על גבי הסיר, בדומה לציון האנרגטי של מכשירים חשמליים?
 

רוני1955

Active member
גם אני אתיחס

1. ההצעה שלך סותרת את צורת העבודה של הכיריים האלה. אם תהיה פלטת ברזל על הכיריים כחלק מהם, יש לה גודל קבוע. לסירים אין גודל קבוע, והפעילות המגנטית מתבצעת לפי גודל הסיר. זה אומר שבשיטה שלך, יהיה חימום מיותר כשיהיה שם סיר קטן, או שיהיה חימום חסר כשיהיה סיר גדול. אתה רוצה לקחת כיריים אינדוקציה, ולהפוך אותם לכיריים כמו של גופי חימום.
2. אני לא יודע, אבל אני משער שסיר בעל תחתית מאד דקה, יהיה פחות יעיל. אצלי, הסירים והמחבתות שיש לי לאינדוקציה, הם בעלי תחתית לא דקה מדי. לפי מהירות החימום, לא נראה לי שיש בעיה.
(אני בגדול מבשל על כירת גז, אבל יש לי כירת אינדוקציה בודדת לשימוש בחוץ, כשהריח מפריע לאשתי...)
 

SicTransit

Active member
תודה

1. כנראה אני לא מבין מספיק את שיטת העבודה של הכיריים. לא בטוח שזה מספיק מעניין אותי כדי ללמוד.
2. לדעתי לא עובי התחתית אלא בעיקר סוג המתכת (קבוע קירי אם זה אומר משהו למישהו) עלול להיות משמעותי, אבל מהתשובה שלך לסעיף 1 אני מבין שבעצם השינוי יהיה רק בזמן החימום ולא בצריכת האנרגיה הכוללת.
&nbsp
אגב, אצלנו כשהריח ממש מפריע לזוגתי אני הולך להתקלח
 

עומר TT

New member
הכיריים יוצרות שדות מגנטיים מתחלפים

אלה, בתורם, יוצרים זרמי פוקו (אדי) במתכת המתמגנטת של הסיר. זה יכול להיות (עדיף) בכל הסיר, לפיזור חום אחיד יותר, או בתחתית בלבד למקרה ששאר הסיר לא מתמגנט.
עובי התחתית תורם לשימור החום ואחידות החימום, כמו בכל שיטת חימום אחרת.
יש לקנות פלטות מתכת בשביל לאפשר שימוש בכלי בישול שאינם מתמגנטים עם כיריים אינדוקציה כפי שהצעת, אבל לא כחלק מהכיריים עצמן.
 

SicTransit

Active member
אוקיי

ההערה של רוני גורמת לי לשער שיצירת השדות המגנטיים בתחום שאינו מכוסה ע"י הסיר (כמעט) אינה צורכת אנרגיה, ורק הזרם המושרה בסיר יוצר שדה מגנטי הפוך שפועל נגד השדה המקורי ולכן נדרשת אנרגיה לבטל את השפעתו, אבל זה קורה, כמובן, רק מתחתיו. לפני שקראתי הנחתי שהמקומות שאינם מכוסים פולטים קרינה אלקטרומגנטית לאויר כך שהם צורכים אנרגיה כמו השטחים שהסיר מכסה.
&nbsp
אם רוני צודק, נראה לי שיש שאפשר להסיק שתי מסקנות: 1. כירת אינדוקציה שאין עליה סיר לא צורכת כמעט חשמל גם כשהיא מופעלת. 2. עובי התחתית (לפחות העובי של החלק המתמגנט בתחתית) משנה את זמן החימום (ואם כך, אותן פלטות שאפשר לקנות כדבריך גם הן אמורות לזרז את החימום. נכון?
&nbsp
אני מתחיל להצטער שאין לי כירת אינדוקציה רק בשביל לבדוק

&nbsp
&nbsp
 

רשר

Well-known member
מנהל
אם אין לך שכנים עם כיריים לבדיקה קנה כירת יחיד ובדוק

https://www.electrophoto.co.il/product/כיריים-אינדוקציה-tefal-ih201840-טפאל

נראה שסוף סוף הבינו היצרנים שניתן לעבוד עם 4 להבות חד-פזי 16A כי האינדוקציה צורכת חשמל רק לפי קוטר הסיר ורק לזמן השימוש המעשי ולא כפי שהתאוריה המקסימלית כשכל הלבות עובדות יחד בעוצמה מלאה כל הזמן, כך גם חוסכים את הצורך לבצע קו חשמל חדש
http://www.galeykor.co.il/product/כיריים-אינדוקציה-קונסטרוקטה--constrocta-ca431234y
 

רשר

Well-known member
מנהל
אכן, לא התיחסתי למחיר, גם בקישור השני יקר

 

SicTransit

Active member
כל ההתעניינות שלי היא מסקרנות

אבל טוב לדעת שהאופציה קימת בבית החד-פאזי שלי (אם כי הפיוז של המטבח בטח לא ישמח לקבל עומס נוסף).
 

רשר

Well-known member
מנהל
כיום אין בשיווק סיר שאינו מתאים לאינדוקציה

חנות שאין בה סיר מתאים נסגרת מהר מחוסר קונים,
אבל אם חשקה נפשך בסיר לא מתאים תמצא זאת בשווקי "יום בשבוע" ובמגזר החרדי

למי שראה הערב "הפחדת קרינה" נדגמה בתוכנית שיטת הגזמה רק כדי להכנס לזמן שידור ולא בדיקת סיכון מעשית במצב השימוש הרגיל בציוד חשמלי
 

gb228

Active member
אני מניח שהשאלה היא עבור סיר ישן שכבר נמצא ברשותו

 

u r i el

New member
אכן.

יש לנו הרבה סירים של סולתם. לגמרי לא בעניין להיפטר מהם בעבור כיריים אינדוקציה.
מגנט לא ממש נצמד לקרקעית סירים אלה וגם לא לדופן.

בחנות נאמר לי במפורש שסירי סולתם פועלים באינדוקציה, אז או שעובד החנות שיקר או שמבחן המגנטיות איננו נכון.

בבדיקה מתברר לי שיש לכלי מטבח מתכתיים דרגות שונות של משיכה מגנטית. נראה לי למשל שסירי נירוסטה אינם מגנטיים כלל, ואולי יש סירים העשויים סגסוגות שמכילות ברזל.

בקיצור - סירי סולתם מתאימים לאינדוקציה או לא ?
 
למעלה