לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום עשו זאת במו ידיכם

האדם משחר בריאתו עשה הכל במו ידיו, אם מתוך יצר ההשרדות ,ואם מתוך הרצון ליצור במו ידיו.תכונה בסיסית זאת נמצאת אצל כל אחד מאיתנו עד היום. הרצון ,האהבה ,והסיפוק שיש לנו לעשות במו ידנו .מקווה לצור בית לכל העושים במלאכה - במו ידהם.הפורום יהיה פתוח לכל נושא , מתוך שיתוף של ידע בכל תחום שתמצאו לנכון לעלות. וזאת מתוך כוונה לעשות זאת במו ידנו.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום עשו זאת במו ידיכם

האדם משחר בריאתו עשה הכל במו ידיו, אם מתוך יצר ההשרדות ,ואם מתוך הרצון ליצור במו ידיו.תכונה בסיסית זאת נמצאת אצל כל אחד מאיתנו עד היום. הרצון ,האהבה ,והסיפוק שיש לנו לעשות במו ידנו .מקווה לצור בית לכל העושים במלאכה - במו ידהם.הפורום יהיה פתוח לכל נושא , מתוך שיתוף של ידע בכל תחום שתמצאו לנכון לעלות. וזאת מתוך כוונה לעשות זאת במו ידנו.
x
הודעה מהנהלת הפורום
 
מה מותר, ומה אסור - עבודות חשמל,  במו ידך .
ביצוע עבודות חשמל מותרות ע"פ החוק רק לאנשים שהוסמכו לכך,ובידם רשיון שקיבלו מהרשויות המוסמכות.

הפורום שעיסוקו אכן בעשה זאת במו ידך , לא עוסק ,ולא יעסוק בכל מה שקשור בעשיה במו ידך בכל מה שקשור במערכות חשמל.

מערכות חשמל מבחינתי מוגדרים בכל מה שנמצא בתוך מכשיר או מתקן המופעל ע"י חשמל . בחיבורים שלו למערכת החשמל הביתית או הארצית.וברשת החשמל הביתית או הארצית.(ואם פיספסתי משהוא, אשמח לעדכן).

מעבר לאי קיום החוק, יש להבין שכל טיפול במערכת חשמלית מהווה סכנת חיים שתוצאותיה יכולות להיות איבוד חיים .

לכן יש לפנות לבעל מקצוע /חשמלאי מוסמך בכל בעיה או בקשה הקשורים לחשמל בכל פעם שנדרש.

והבהרה : החלפת נורות מותרת ,ותמיד רצוי לסגור תחילה את המפסק שמפעיל את אותה נורה.
המשך >>

לצפיה ב-'טאבון ביתי --- המשך...'
טאבון ביתי --- המשך...
<< ההודעה הנוכחית
19/10/2008 | 18:11
16
1877
זה מה שעשיתי בסופו של דבר :
זרקו לידינו אבנים משתלבות ועשיתי מהן מערום . מעל הנחתי שכבה נדיבה של תערובת החימר שהכנתי (קש + אדמה חרסיתית + חול + גללי פרות . כל החומרים זמינים בשפע איפה שאני גר) .
מעל שכבת החימר הנחתי 2 פלטות של אבני שמוט לפיצה (הייתי משתמש בהן כדרך קבע בבית לפיצה) . המידות של הפלטות ביחד הן 35 ס"מ על 70 ס"מ . הצמדתי את שתיהן והידקתי אותן לחימר .

היום הבאתי חבית ברזל וחציתי אותה לאורך עם דיסק . הנחתי אותה מעל מערום האבנים והידקתי אותה מבפנים ומבחוץ - עם עוד שכבת חימר שהכנתי .
אח"כ ציפיתי את כל החבית בשכבת חימר (מאחור , בצדדים...) . היא יושבת די חזק !

חוררתי חור למעלה בשביל ארובה . ריתחתי לחור חתיכת צינור .
משארית החבית שנותרה , עשיתי מעין חצי דלת וחיברתי אותה עם ציר לפתח הטאבון .
וזהו . סה"כ לא עבדתי על זה הרבה זמן .

הבעיה היא , שנראה לי ששכבת החומר ששמתי מעל החבית - פשוט תיסדק . החומר הזה הוא די חזק (הופתעתי מזה) , אבל החום פשוט יסדוק אותו לדעתי . חשבתי פשוט לקחת מעט מלט ולעשות קצת בטון ולכסות מעל . זו תהיה גם הזדמנות לשלב איזה אבנים או שברי חרסינה מעל , בשביל שיהיה נעים לעין .
בקיצור , למבינים שבנינו , אפשר לצפות שכבה עדינה של בטון מעל השכבה של החימר ? זה יתפוס ?



*תכלס , לא רציתי להשקיע אגורה בעניין (אחרת הייתי קונה לבני שמוט ובונה משהו הרבה יותר איכותי ונעים לעין) . זה פשוט בשביל ההתנסות . אני רוצה להכין בזה פיצות ופיתות (על ווק הפוך שיונח בפנים) .
עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'2'
2
19/10/2008 | 18:11
2
50
לצפיה ב-'3'
3
19/10/2008 | 18:12
1
36
לצפיה ב-'4'
4
19/10/2008 | 18:12
28
לצפיה ב-'איך מחממים את הטאבון הזה?'
איך מחממים את הטאבון הזה?
19/10/2008 | 18:30
5
100
לצפיה ב-'מבעירים עצים בפנים'
מבעירים עצים בפנים
19/10/2008 | 18:51
4
82
לצפיה ב-'ולא צריך הפרדה בין העצים למאפים?'
ולא צריך הפרדה בין העצים למאפים?
19/10/2008 | 19:17
3
79
קח בחשבון שאתה מאבד לא מעט חום בזכות הארובה, צפה גם אותה.
ולגבי הסדיקה, בחימום הראשון תדאג לחמם בחום נמוך למס' שעות זה אמור להוציא את שאריות הלחות שלא התייבשו.

עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'ת'אמת , עכשיו כשאני מסתכל על זה...'
ת'אמת , עכשיו כשאני מסתכל על זה...
19/10/2008 | 19:23
2
122
יש משהו שלא חשבתי עליו - המבנה הפנימי !
המבנה אצלי הוא ישר , הוא לא מעוגל וכלפי חוץ הוא נעשה צר על מנת לשמור על החום  . אצלי יש בסך הכל חצי מכסה מקדימה .
נקווה שיהיה טוב .
מחר אני אעשה ניסוי כלים בטרם אמשיך להשקיע עוד עבודה .
עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'כמה הערות'
כמה הערות
19/10/2008 | 21:16
1
100
תפריד את חלל הבעירה מחלל האפייה או שתעבור לחימום בגז.
מגירת אפר לסילוק תקל את הניקוי - חבל שסגרת את הכל עם משתלבות מלמטה יותר נכון היה לפנות את הלכלוך לשם.
מלט יעודי ( שמוט ) יגן על השכבה הפנימית.
דלת ?
ווסת אוויר מכני?

עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'אחרי שאני מבעיר עצים , אני אפנה אותם..'
אחרי שאני מבעיר עצים , אני אפנה אותם..
19/10/2008 | 21:43
72
לצדדים או לאחור יותר ואת המאפים אני אאפה על אבן השמוט . השארתי בכוונה רווח מ-2 צידי פלטות השמוט . ככה בכל אופן אופים בתנור אבנים .
למה לווסת את האוויר ? (יש את פתח הדלת ואת הארובה)

הבעיה היא שאני חושש שהחום לא ייאגר טוב בגלל המבנה הישר של החבית . לא חשבתי על זה לפני כן .
עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'שיפורים'
שיפורים
20/10/2008 | 07:39
140
לתערובת, לטאבון אתה מוסיף לתערובת החרס הרבה מלח
הארובה צרה מאד יש לי רושם שהיא בקושי תסחוב
עשית שילוב בין תנור אפיה ובין טאבון - בטאבון אין הפרדה בין תא הבעירה לתא האפיה אבל את הפיתות אופים על דפנות הטאבון- לכן הפתח לרוב מלמעלה כמו בתנור הטנדורי לך למאפיות בשכונת התקווה למשל ותראה את האפיה מול העיניים שם
בתנור האפייה גם באלה הישנים העובדים על עץ, יש הפרדה בין תא האפיה ותא הבערה.
אפשר ליצור הפרדה גם על ידי הכנסת כלי סגור שבתוכו המאפה.
עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'שיפורים'
שיפורים
20/10/2008 | 07:40
5
79
לתערובת, לטאבון אתה מוסיף לתערובת החרס הרבה מלח
הארובה צרה מאד יש לי רושם שהיא בקושי תסחוב
עשית שילוב בין תנור אפיה ובין טאבון - בטאבון אין הפרדה בין תא הבעירה לתא האפיה אבל את הפיתות אופים על דפנות הטאבון- לכן הפתח לרוב מלמעלה כמו בתנור הטנדורי לך למאפיות בשכונת התקווה למשל ותראה את האפיה מול העיניים שם
בתנור האפייה גם באלה הישנים העובדים על עץ, יש הפרדה בין תא האפיה ותא הבערה.
אפשר ליצור הפרדה גם על ידי הכנסת כלי סגור שבתוכו המאפה.
עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'וואלה , על להכניס כלי סגור בשביל העצים..'
וואלה , על להכניס כלי סגור בשביל העצים..
20/10/2008 | 08:40
4
75
לא חשבתי . אחלה רעיון .
היום אני אנסה אותו עם פיתות . בעיקרון אני אבעיר אש בחלק הקידמי של התנור ובחלק הרחוק יותר - העמוק יותר..... אני אניח ווק הפוך שעליו אני אכין את הפיתות .

בקשר לפיצות , אני אבעיר את האש בפנים מעל האבן שמוט ואחרי שהאבן תתחמם טוב - אני אעביר את האש לחלק הקידמי של התנור ואכניס את הפיצה (עם תרבד ארוך שיש לי) לחלק הרחוק - על האבן שמעליה היה את האש . ככה תהיה פחות או יותר אטימה של החום (מקדימה תהיה האש ובחלק הרחוק תהיה התחתית של החבית) .

החשש שלי שהחום פשוט יברח החוצה , לאוו דווקא מהארובה , אלא מהפתח עצמו - בגלל המבנה של הטאבון (הוא לא מעוגל ונעשה צר כלפי חוץ) . נקווה לטוב .


הכנסת כלי שבו יהיה המאפה לא כ"כ טוב נראה לי , כי הטאבון עצמו לא כ"כ גדול .
אבל הכנסת כלי נפרד שבו תהיה האש דווקא רעיון טוב .
היום אני אנסה את זה עם פיתות ונראה . אני מקווה שיתאפשר לי לצלם .
אם הכל ילך טוב , אני אניח שכבה דקה של בטון מעל וגם אתן לו מראה נעים לעין (מעין פסיפס) .














עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'בחיית תזהר'
בחיית תזהר
20/10/2008 | 10:00
76
ושמישהו יעמוד לידך עם איזה מטף, כי כל ההתעסקות הזאת עם עצים נשמעת לי מסוכנת.
ד"א כל הקטע באפיה בטאבון זה לאפות על הלבני שמוט (פיזור חום), אז הווק ההפוך מיותר שם.

עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'אם בפיתות חשקה נפשך'
אם בפיתות חשקה נפשך
21/10/2008 | 02:37
2
100
אולי כדאי לך לוותר על ציפויים ולהשאיר את חלק המתכת כמו שהוא, -רק יותר נקי. יש תנורי עצים שהבדואים קונים או טבונים לאפיית פיתות שבהם הסג' - הווק ההפוך שבו בד"כ משתמשים לאפיית פיתות על מדורה, בנוי כגג לתנור, אם תנקה טוב טוב את הברזל כך שיהיה רק ברזל [וקצת חלודה], תוכל לאפות עליו ישירות.
כלי נפרד שבו תהיה האש - לדעתי תחנוק את האש,
בטון או פסיפס - אם תלכוד אוויר בין הברזל /פסיפס/... יהיו לך פיצוצים, בכ"מ אני צופה שהבטון/פסיפס יתקלפו מהברזל. בהצלחה.
עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'תודה...'
תודה...
21/10/2008 | 07:36
1
44
הטאבון לא ממש סיפור הצלחה . ניסיתי אותו אתמול .
פיתות לא נוח להכין בתוכו (שמתי על ווק הפוך והכנסתי לאש) בגלל המבנה שלו ובגלל שזה לא נוח להחליק את הווק כל הזמן (הפיתה לפעמים נפלה) . לא יכולתי להדביק את הפיתה לצדדים של הטאבון כיוון שהחבית עם חלודה .

עשיתי פיתות על סאדג' - מעל מדורה , והן יצאו הרבה יותר טוב .

בעיקרון עשיתי את הטאבון בשביל פיצה - בגלל זה שמתי לוחות שמות בתחתית , רציתי לדמות יותר תנור אבן מאשר טאבון .
ניסיתי גם לאפות חתיכת בצק על אבן השמוט וזה לא ממש צלח . פשוט המבנה שבניתי הוא לא מתאים , הוא ישר והחום לא ממש נאגר בו . ניסיתי להביא לקדמת התנור את האש ולאפות את הפיצה בפלטת השמט הרחוקה - כדי לתחום את הפיצה בחום , אבל זה גם לא היה נוח ולא ממש עבד .
במבנה של תנור אבן מעוגל יש אפשרות לשחק וכו'
בפעם הבאה אני אבנה תנור אבן מעוגל (עם כיפה מעוגלת) מלבני שמוט . רק שזה יקר לאללה .
אגב , הבוץ מעל החבית - התפוצץ .
עשו זאת במו ידיכם >>
לצפיה ב-'בנייה מחדש'
בנייה מחדש
22/10/2008 | 14:41
88
א אל תזלזל בארובה, כתבתי לך כבר קודם שהיא ממש צרה מדי, אתה צריך להשתמש בצינור של לפחות 4 צול עדיף- עדיף אפילו כפול.
בתנור עם פתח עליון אתה לא צריך ארובה.
הבוץ - היה סביר שיתפוצץ - מלט שמוט או חימר אדובה עם הרבה מלח ובלי כל הגללים וקש שהשתמשת בהם יהיו יותר שימושיים - צריך ללוש הרבה ולהוציא את כל בועות האוויר ולא להניח על פח או ברזל כי אז גם אתה יוצר בועות אוויר בין החומרים השונים - אויר חם וכלוא מתפוצץ.
תנור מחביות מתכת או דוד מתכת עם תא בערה ותא אפייה או מנגל סגור - דוד מתכת חצוי לאורך ומחובר שוב בצד אחד עם צירים או מתקן הרמה והורדה, ובקו החצי רשת לצליה שתחתיה אתה מבעיר פחמים/עץ
תוכל להניח את הלבנים על הרשת למטרת פיצה,
לשם אפיית פיתות, הכי פשוט באמת הסג' או תנור שהכיפה שלו עשוייה מהסג'.
עשו זאת במו ידיכם >>

הודעות אחרונות

22:56 | 29.09.16 pitzuk1
09:41 | 29.09.16 אורחים בפורום
23:02 | 28.09.16 mekd
21:26 | 28.09.16 lionardo11
13:27 | 28.09.16 אילן המקורי1
08:42 | 28.09.16 timor191
21:40 | 27.09.16 gb228
19:50 | 27.09.16 קרייטיב
11:15 | 27.09.16 תמרולה4
10:09 | 26.09.16 תפוח המחץ

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ