שלום - חדשה כאן!

שלום - חדשה כאן! ../images/Emo140.gif

שלום לפורום המקסים. אני קוראת ונהנית מהמתכונים שלכם כבר כמה זמן - ואשמח להצטרף אליכם! הנה מתכון נחמד שהכנתי אתמול - "קוביות אורז". זה מתכון שלמדתי מחברה שלי שהיא במקור ממלזיה (אני גרה בסקוטלנד), וזה משהו שהיא מכינה לאירועים מיוחדים (למרות שהמתכון ממש ממש פשוט!)
 
קוביות אורז

קוביות אורז מקור: חברה ממלזיה 1 כוס אורז פרסי (גרגרים מאורכים) 1 כפית מלח 4-5 כוסות מים לשים אורז בסיר עם 4 כוסות מים וכפית מלח. להביא לרתיחה. להנמיך לאש הכי קטנה ולבשל בסיר מכוסה כ-1.5 שעות. מדי פעם לבחוש בחוזקה (על מנת "לשבור" את הגרגרים). אם רואים שחסר מים תוך כדי בישול (למשל עם אחרי כ40 דקות כל המים כבר נספגו באורז) להוסיף עוד קצת מים. המרקם הסופי צריך להיות סמיך ודייסתי. לרפד תחתית של תבנית שטוחה בניילון נצמד, ולשטח את האורז המבושל. לכסות בניילון נצמד ומגבת ולהדק היטב עם הידיים. לשים מעל משהו כבד מאד (זה הזמן להוציא את האינצקלופדיות מהבוידעם!) ולהשאיר בחוץ כ-3 שעות. (אני שמתי תבנית נוספת באותו גודל מעל המגבת ועליה הנחתי ספרים – כדי שהמשקל יתחלק באופן שווה על כל האורז) . להכניס למקרר למס' שעות (רצוי כל הלילה) על מנת שהתערובת תתקשה ותתמצק. זהו – להוציא מהמקרר ולחתוך לריבועים. האורז שמתקבל הוא בעל מרקם חלק וממש נמס בפה. הטעם הוא טעם של אורז (קצת יותר מעודן) אבל החוויה החושית היא אחרת לגמרי...
 
רוטב בוטנים

במלזיה נהוג להגיש את האורז עם רוטב בוטנים (זה מה שאני הכנתי). אבל לדעתי אין מניעה להגיש עם כל רוטב אחר – בתנאי שהוא יהיה סמיך בעל טעם דומיננטי (כי האורז תפל). מקור: חברה ממלזיה 300 גרם בוטנים קלויים 1 גבעול למון גראס 1 בצל גדול 1.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר 1 כפית אבקת צ'ילי חריף 1/2 כוס תמרהינדי מהול במים (אפשר במקום כפית חומץ מהולה במים) 1 כוס חלב קוקוס 1.5 כפות סוכר מלח לגרוס את הבוטנים (אפשר במעבד מזון), גריסנה בינונית (שלא יהיו חתיכות גדולות מדי אבל שזה יהיה קראנצ'י. לגרר בפומפיה עדינה את הלמון גראס, הבצל והג'ינג'ר. לטגן בסיר מס' דקות עם טיפ-טיפה שמן. להוסיף את אבקת הצ'ילי ולערבב. להוסיף לסיר חלב קוקוס, מים + תמרהינדי, סוכר ובוטנים גרוסים. לערבב עד שהרוטב מסמיך (מס' דקות) מאד מאד טעים. בתאבון! להגיש עם אורז.
 

pimpf

New member
ברוכה הבאה שוקולית ../images/Emo140.gif

נשמע מעניין ומיוחד... אף פעם לא שמעתי על המתכון הזה, יש לו שם? (ז"א במלאזית...) מה שבטוח ההגשה יפהפיה
 
תודה pimpf

למתכון קוראים באנגלית lotong חברה שלי מכינה אותו בתוך שקיות פלסטיק מחוררות ששקועות בתוך המים - אבל זה נראה לי יותר מדי בלגא אז היא נתנה לי גם את הגרסה לעצלנים שתארתי למעלה...
צורת ההגשה היא הרעיון שלי - תודה!
 

pirge

New member
באמת לא שגרתי ומיוחד מאד. אני מבינה

שאוכלים קר? ברוכה הבאה לחלבי
 
תודה פירגה

אוכלים קר - עם רוטב חם. אבל אני חיממתי את קוביות האורז במיקרו - לדעתי יותר טעים חם!
 

נירהמ1

New member
שוקולית - ברוכה הבאה ל"חלבי"../images/Emo24.gif

הפורום נעים וחמים. את מוזמנת להישאר איתנות. הנה הכנתי לך גם קפה עם "משהו קטן בצד".
ותודה רבה על המתכון הטעים ועל הסדנה - אוסיף אותה לקישורי הפורום לקטגוריה "סדנאות און-ליין".
 

פוקסי99

New member
תודה על הרעיון

כיף להחשף לסוג חדש של בישול המתכון מזכיר לי בישול כוסמת וחיתוך לקוביות, ואפשר לאכול עם מרק עוף, או עם רטבים שונים שבוע טוב פוקסי
 
בכיף פוקסי - וגיוונים נוספים

פה אני כבר חורגת מהמתכון המלזי המקורי, אבל לדעתי הגיוונים האפשריים הם אינסופיים: צורות - אפשר לחתוך את האורז לכל צורה שתרצן: עיגולים, משולשים, אפשר להשתמש בחותכני עוגיות כדי לעשות צורות יותר מעניינות. צבעים – אפשר להוסיף מעט צבע מאכל (או משהו טבעי שיתן לאורז צבע כמו כורכום) ולקבל אורז צבעוני. או להוסיף לאורז עשבי תיבול קצוצים ולקבל אורז מנוקד ירוק. טעמים – אפשר לתבל את האורז לפני הבישול בצורה האהובה עליכם (לקחת בחשבון שצריך לתבל יותר חזק מהרגיל כי האורז מדולל בהרבה מים).
 

chli

New member
שוקולית ברוכה הבאה.../images/Emo140.gifועוד באת עם ידייים

מלאות...איזה יופי...נישמע מאוד מעניין... תבורכי
ושבוע טוב לך
 
למעלה