לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'שלום - חדשה כאן! '
שלום - חדשה כאן!
19/05/2007 | 10:32
16
4
שלום לפורום המקסים. אני קוראת ונהנית מהמתכונים שלכם כבר כמה זמן - ואשמח להצטרף אליכם!
הנה מתכון נחמד שהכנתי אתמול - "קוביות אורז".
זה מתכון שלמדתי מחברה שלי שהיא במקור ממלזיה (אני גרה בסקוטלנד), וזה משהו שהיא מכינה לאירועים מיוחדים (למרות שהמתכון ממש ממש פשוט!)


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קוביות אורז'
קוביות אורז
<< ההודעה הנוכחית
19/05/2007 | 10:33
47
קוביות אורז

מקור: חברה ממלזיה

1 כוס אורז פרסי (גרגרים מאורכים)
1 כפית מלח
4-5 כוסות מים

לשים אורז בסיר עם 4 כוסות מים וכפית מלח. להביא לרתיחה.
להנמיך לאש הכי קטנה ולבשל בסיר מכוסה כ-1.5 שעות. מדי פעם לבחוש בחוזקה (על מנת "לשבור" את הגרגרים). אם רואים שחסר מים תוך כדי בישול (למשל עם אחרי כ40 דקות כל המים כבר נספגו באורז) להוסיף עוד קצת מים.  המרקם הסופי צריך להיות סמיך ודייסתי.

לרפד תחתית של תבנית שטוחה בניילון נצמד, ולשטח את האורז המבושל. לכסות בניילון נצמד ומגבת ולהדק היטב עם הידיים. לשים מעל משהו כבד מאד (זה הזמן להוציא את האינצקלופדיות מהבוידעם!) ולהשאיר בחוץ כ-3 שעות.  (אני שמתי תבנית נוספת באותו גודל מעל המגבת ועליה הנחתי ספרים – כדי שהמשקל יתחלק באופן שווה על כל האורז) .

להכניס למקרר למס' שעות (רצוי כל הלילה) על מנת שהתערובת תתקשה ותתמצק.
זהו – להוציא מהמקרר ולחתוך לריבועים.

האורז שמתקבל הוא בעל מרקם חלק וממש נמס בפה. הטעם הוא טעם של אורז (קצת יותר מעודן) אבל החוויה החושית היא אחרת לגמרי...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'רוטב בוטנים'
רוטב בוטנים
19/05/2007 | 10:36
10
במלזיה נהוג להגיש את האורז עם רוטב בוטנים (זה מה שאני הכנתי). אבל לדעתי אין מניעה להגיש עם כל רוטב אחר – בתנאי שהוא יהיה סמיך בעל טעם דומיננטי (כי האורז תפל).



מקור: חברה ממלזיה

300 גרם בוטנים קלויים
1 גבעול למון גראס
1 בצל גדול
1.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1 כפית אבקת צ'ילי חריף
1/2 כוס תמרהינדי מהול במים (אפשר במקום כפית חומץ מהולה במים)
1 כוס חלב קוקוס
1.5 כפות סוכר
מלח

לגרוס את הבוטנים (אפשר במעבד מזון), גריסנה בינונית (שלא יהיו חתיכות גדולות מדי אבל שזה יהיה קראנצ'י.
לגרר בפומפיה עדינה את הלמון גראס, הבצל והג'ינג'ר. לטגן בסיר מס' דקות עם טיפ-טיפה שמן.
להוסיף את אבקת הצ'ילי ולערבב.
להוסיף לסיר חלב קוקוס, מים + תמרהינדי, סוכר ובוטנים גרוסים.
לערבב עד שהרוטב מסמיך (מס' דקות)

מאד מאד טעים.
בתאבון! להגיש עם אורז.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז אחרי בישול ארוך'
אורז אחרי בישול ארוך
19/05/2007 | 10:38
8
צריך להיות בסמיכות כזאת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'משטחים בתבנית'
משטחים בתבנית
19/05/2007 | 10:38
10
לצפיה ב-'מכסים בבד ומהדקים'
מכסים בבד ומהדקים
19/05/2007 | 10:39
10
לצפיה ב-'ושמים משקל כבד מעל'
ושמים משקל כבד מעל
19/05/2007 | 10:40
7
ואחרי כמה שעות - למקרר
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ברוכה הבאה שוקולית '
ברוכה הבאה שוקולית
19/05/2007 | 11:35
4
9
נשמע מעניין ומיוחד... אף פעם לא שמעתי על המתכון הזה, יש לו שם? (ז"א במלאזית...)
מה שבטוח ההגשה יפהפיה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה pimpf'
תודה pimpf
19/05/2007 | 11:44
3
5
למתכון קוראים באנגלית lotong
חברה שלי מכינה אותו בתוך שקיות פלסטיק מחוררות ששקועות בתוך המים - אבל זה נראה לי יותר מדי בלגא אז היא נתנה לי גם את הגרסה לעצלנים שתארתי למעלה...
צורת ההגשה היא הרעיון שלי - תודה!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'באמת לא שגרתי ומיוחד מאד. אני מבינה'
באמת לא שגרתי ומיוחד מאד. אני מבינה
19/05/2007 | 11:53
2
6
שאוכלים קר?
ברוכה הבאה לחלבי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה פירגה'
תודה פירגה
19/05/2007 | 12:06
1
6
אוכלים קר - עם רוטב חם.
אבל אני חיממתי את קוביות האורז במיקרו - לדעתי יותר טעים חם!

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
19/05/2007 | 12:12
3
לצפיה ב-'שוקולית - ברוכה הבאה ל"חלבי"'
שוקולית - ברוכה הבאה ל"חלבי"
19/05/2007 | 12:34
1
23
הפורום נעים וחמים. את מוזמנת להישאר איתנות. הנה הכנתי לך גם קפה עם "משהו קטן בצד".

ותודה רבה על המתכון הטעים ועל הסדנה - אוסיף אותה לקישורי הפורום לקטגוריה "סדנאות און-ליין".
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לכבוד הוא לי!'
לכבוד הוא לי!
19/05/2007 | 16:12
5
לצפיה ב-'תודה על הרעיון'
תודה על הרעיון
19/05/2007 | 21:53
2
5
כיף להחשף לסוג חדש של בישול
המתכון מזכיר לי בישול כוסמת וחיתוך לקוביות, ואפשר לאכול עם מרק עוף, או עם רטבים שונים
שבוע טוב
פוקסי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בכיף פוקסי - וגיוונים נוספים'
בכיף פוקסי - וגיוונים נוספים
19/05/2007 | 23:01
1
7

פה אני כבר חורגת מהמתכון המלזי המקורי, אבל לדעתי הגיוונים האפשריים הם אינסופיים:
צורות -  אפשר לחתוך את האורז לכל צורה שתרצן: עיגולים, משולשים, אפשר להשתמש בחותכני עוגיות כדי לעשות צורות יותר מעניינות.
צבעים – אפשר להוסיף מעט צבע מאכל (או משהו טבעי שיתן לאורז צבע כמו כורכום) ולקבל אורז צבעוני. או להוסיף לאורז עשבי תיבול קצוצים ולקבל אורז מנוקד ירוק.
טעמים – אפשר לתבל את האורז לפני הבישול בצורה האהובה עליכם (לקחת בחשבון שצריך לתבל יותר חזק מהרגיל כי האורז מדולל בהרבה מים).
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שוקולית ברוכה הבאה.ועוד באת עם ידייים'
שוקולית ברוכה הבאה.ועוד באת עם ידייים
19/05/2007 | 23:48
4
מלאות...איזה יופי...נישמע מאוד מעניין...
תבורכיושבוע טוב לך
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ