מתכון: עוגת גבינה בסגנון אוסטרי
מתכון: עוגת גבינה בסגנון אוסטרי המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ): לקלתית: 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן 100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס, מהודקת היטב) אבקת שקדים / שקדים מולבנים טחונים דק קורט מלח דק לגבינה: 1 ק"ג גבינה לבנה 5% (רצוי: מסוננת בבד חיתול) 3 מיכלים (600 גרם) שמנת חמוצה 5 ביצים מס' 2, שלמות, טרופות 370 גרם (2 כוסות פחות 2-3 כפות) סוכר 100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן לציפוי: 450 (1/4 2 מיכלים) שמנת חמוצה 140 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר, מנופה אופן ההכנה: מסננים גבינה בבד חיתול נקי המונח מעל מסננת, מעל קערה. מניחים כך למשך חצי שעה -שעה, על השיש (תלוי בטמפרטורה במטבח) או במקרר. מחממים תנור לחום 150 מעלות. מעבדים את כל חומרי הקלתית יחדיו במעבד מזון, עד לקבלת פירורים (אצלי יצא כמעט-בצק, ולא פירורים- זה בסדר גמור גם כך). מניחים את הפירורים/בצק על תחתית תבנית משומנת בחמאה מומסת, מהדקים היטב ומיישרים את השוליים (לקרר את הקלתית המרודדת במשך 10-20 דקות במקפיא). אופים עד לקבלת גוון זהוב (לאפות 10 דקות כשנייר אלומיניום מכסה את הבצק ו-5 דקות נוספות בלעדיו). מוציאים ומהדקים את הבצק לתבנית בעזרת גב של כף, לפני שהבצק מצטנן. מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק האפוי. מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים לחום 140 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות (בתנורים מסויימים יכול לקחת כמעט 60-75 דקות) עד שהעוגה נראית יציבה דיה. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר מנופה עד לקבלת קרם חלק. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים את התבנית על גבי צלחת גדולה ממנה (עבור עודפי הציפוי העתידים לטפטף אליה), מורחים עליה מיד את הציפוי, מצננים בחוץ ומעבירים למקרר למשך לילה לפני שניתן להגישה. הערות: עוגה פשוט מדהימה! גבוהה, מרשימה, דחוסה, עשירה, טעימה ומענגת - ועם זאת קלה להכנה. קחו בחשבון שיש לצננה במשך לילה לפני שניתן להגישה. מקור המתכון: שף-קונדיטור אלון גולדמן, פטיסרי "מזארין"