מתכונים לשבועות - החג של ה"חלבי"

pirge

New member
עוגת גבינה ללא סוכר-המלצה

עוגת גבינה ללא סוכר מקור:פירגה. העוגה נוסתה בנוסחים דומים-אבל זו הכי הכי הצליחה לי-- תבנית עגולה 26--- משומנת . בזמן האפיה העוגה גבוהה מאד מאד . אחרי הקירור-העוגה צונחת לגובה התבנית . לא חיממתי את התנור מראש. מכניסים את העוגה לתנור בחום 175 מעלות-----ופותחים דלת אחרי 50 דקות בדיוק. מקררים. מכניסים למקרר ושוכחים ממנה לפחות לחמש שעות. 750 גרם גבינה 5% 1 מיכל שמנת חמוצה 9% 6 ביצים מופרדות כוס ורבע "כמו סוכר" או---.........20 מ"ל נוזל "דיאטיפ" 3 כפות קמח רגיל(גדושות) 2 כפות קורנפלור (גדושות) שקית אבקת אפיה (שלמה) 2 שקיות סוכר וניל קליפה מלימון מגורר קורט מלח מקציפים חלבונים ומוסיפים קורט קטנטן של מלח. מוסיפים תחליף סוכר. מקציפים עד שנהיה קצף –לא קשה. מערבבים בקערה שניה את כל החומרים כולל החלמונים מערבבים בתנועות קיפול הכל ביחד. יוצקים לתבנית. לקשט כיד הדמיון . אני אוהבת להקציף שמנת מתוקה , עם אינסטנט פודינג וניל דיאט וכוס חלב . ולצפות. העוגה נהדרת גם בלי הציפוי. תהנו
 

pirge

New member
בית לזית/קרואסון/בואיקום-בצק גבינות רב כיווני

כאן בצק גבינות שמתאין למאפים מלוחים נהדרים כמו: בית לזית: קרואסון גבינות: בואיקום מקור:פירגה בצק גבינות : 200 גרם חמאה/מחמאה/ מרגרינה 3 כוסות קמח תופח 150 גרם קשקבל מגורר 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת 100 גרם פרמז'ן מגורר מיכל גבינת קוטג' ללוש לבצק ולהכניס לשעתיים במקרר. לחלק ל-3 כדורים. לקרואסונים: לרדד כל כדור לעיגול ולחתוך למשולשים. כל משולש לגלגל מהצד הרחב לצר. לטרוף ביצה ולהבריש על פני הקרואסון. לפזר שומשום. בית לזית: להכין כדורונים "להטיבע" בכל אחד זית מגולען להניח בספלוני ניר -לאפות בחום 175 עד הזהבה בואיקום: להכין כדורים/שבלולים לגלגל בביצה ואחר כך בשומשום להניח בספלוני ניר - לאפות בחום 175 עד הזהבה "טיפ" נהדר לאפות, אבל לא להשחים את המאפים - אני משחימה אותם בחימום בטוסטר/תנור לפני ההגשה אפשר לשמור בפריזר. להוציא 10 דקות לפני ההגשה לחימום בטוסטר אובן- או בתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות. ת ה נ ו
 

pirge

New member
מאפינס חמים בגבינה עם נגיעות תמרים

מאפינס מוגשים חמימים ----גבינה "טוב-טעם" בנגיעת תמרים מקור:פירגה. יוצאים 23 מאפינס. שמים בקערה: 2 חבילות גבינה "טוב-טעם" = 500 גרם 3 ביצים טרופות במזלג תמצית וניל צימוקים - לא חובה 2\1 כוס שמן קנולה 2\1 2 כוסות קמח תופח 2\1 1 כוסות סוכר ערבבתי הכל בכף (הבצק נפרד מדפנות הקערה) לא להוסיף קמח. להכין כדורים בגודל ביצה (בערך) להניח בתבניות המאפינס. לשים מעל לכל מאפינס כפית שטוחה ממרח תמרים ולהכניס מעט פנימה. לאפות בחום 175 כ-30 דקות עד שמזהיב ומתחיל לקבל צבע חום. מאפינס גבינה לא אופים יותר מדי, אחרת טעם הגבינה הולך לאיבוד. אם אופים קודם את הנגלה הראשונה, יש להשאיר את הבלילה במקרר. שומרים בפריזר ומחממים קלות לפני ההגשה. תהנו,מפירגה.
 

pirge

New member
מוצרלה בעגבניות עלי ריחן ושמן זית

מוצרלה בעגבניות עלי ריחן ושמן זית. תהנו
 

pirge

New member
זר גארטן תפוחי אדמה ובטטה

גארטן----- זר תפוחי אדמה ובטטה מאת:פירגה תפוחי אדמה ובטטה פרוסים (דק) רצוי במג'ימיקס שמן זית או חמאה 2-3 שיני שום כחצי מיכל שמנת מתוקה מלח פלפל שחור גרוס אגוז מוסקט מנגבים בשן שום תבנית עגולה ומורחים במעט שמן מסדרים פרוסות תפוחי אדמה ובטטה חופפות זו על זו כמו בתמונה בצורת זר עגול מזרזפים שמן זית ותבלינים (בלי השמנת המתוקה) מכסים בניר כסף ואופים כ-40 דקות או יותר עד שרכים מוציאים ומזרזפים שמנת מתוקה מעל לכל (לא הרבה) מחזירים לאפיה של כ-10 דקות או יותר לפי הצורך עד להזהבה יפה. (לא מכוסה) תהנו
 

pirge

New member
זר גארטן תפוחי אדמה ובטטה

גארטן----- זר תפוחי אדמה ובטטה מאת:פירגה תפוחי אדמה ובטטה פרוסים (דק) רצוי במג'ימיקס שמן זית או חמאה 2-3 שיני שום כחצי מיכל שמנת מתוקה מלח פלפל שחור גרוס אגוז מוסקט מנגבים בשן שום תבנית עגולה ומורחים במעט שמן מסדרים פרוסות תפוחי אדמה ובטטה חופפות זו על זו כמו בתמונה בצורת זר עגול מזרזפים שמן זית ותבלינים (בלי השמנת המתוקה) מכסים בניר כסף ואופים כ-40 דקות או יותר עד שרכים מוציאים ומזרזפים שמנת מתוקה מעל לכל (לא הרבה) מחזירים לאפיה של כ-10 דקות או יותר לפי הצורך עד להזהבה יפה. (לא מכוסה) תהנו
 

pirge

New member
תפוח ענק שלם אפוי ---מוקרם פטריות גבינה

תפוחי אדמה ברוטב פטריות מוקרם - ניתן לגוון את ההגשה עם מבחר סלטים ומטבלים מאת:פירגה שעה וחצי לפני ארוחת ערב להכניס לתנור תפוחי אדמה גדולים מאד עטופים בניר כסף משומן בשמן זית. אופים על חום 200 מעלות. חצי שעה לפני הארוחה מטגנים 2 בצלים קצוצים ומזהיבים. מוסיפים מארז פטריות חתוכות. מטגנים ביחד כ-3 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט. מוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה. בוחשים. מוסיפים חצי כפית קורנפלור ובוחשים עד שמתחיל להתעבות. ומיד סוגרים להבה. טועמים ומשפרים טעם. מגישים את התפוחים חמים מאד---עם הניר כסף---- חצויים, מעוכים----- כשהרוטב מעל. אפשר להוסיף לפני ההגשה גבינה מגוררת ולהקרים אפשר להגיש עם רוטב אחר-לא מבושל----- כמו: מיכל של שמנת חמוצה מתובלת ב-2 שיני שום ו-2 כפות שמיר, מלח. או- סלט מקופסת טונה קטנה מפוררת בקערה. מוסיפים בצל טרי מגורר \ או בצל ירוק קצוץ --ו-2 ביצים קשות מגוררות. 2-3 כפות מיונז. מלח,פלפל שחור. אפשר להגיש בנפרד את התפוחים האפויים בתוך ניר הכסף----- ואת התוספות בצלוחיות ליד. תהנו
 

WiKi

New member
../images/Emo92.gif מנצל"שת ../images/Emo53.gif

עקב דיאטת דלת פחמימות וחיפוש בנרות אחר תחליפים לא בשריים: אני מחפשת מתכון למעין מאפה\פשטידת גבינות שאוכל להכין כמאפינס. ההגבלה: בלי קמח \ קורנפלור ושות' (או גג עם 2 כפות קמח לכל התערובת). אין הגבלה על ביצים ועל גבינות שמנות בתוך התערובת. עדיפות למאפינס מלוחים. תודה מראש וסליחה על ההתפרצות לשרשור הנפלא הזה
 

pirge

New member
מאפינס פטריות בלי קמח - המלצה

מאפינס פטריות - מרשם מחברה הכנתי בתבנית שקעים (סיליקון)(לא לשמן..) יוצא 24 מאפינס טעימים ויפים להפליא זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם ויצקתי את הבלילה הבאה: בצל גדול חתוך קוביות מטוגן ומוזהב במחבת עמוקה עם 2 כפות שמן. קופסה גדולה (או מארז פטריות טריות) חתוכות ללא נוזלים מטוגנת עם הבצל אחרי שהוזהב עד שלא יהיו נוזלים במחבת. מוסיפים: 5 ביצים תוך בחישה אחרי כל ביצה 2 שמנת חמוצה 2 כפות אבקת מרק פטריות 4\1 קילו גבינת קשקבל או גבינה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. מעל המאפים לזרזף מעט פפריקה אדומה ולאפות בחום 180 מעלות כ-35 דקות. תהנו
 

אורזיגל

New member
מצרפת קישור מלפני כמה ימים

על פשטידות ומאפים ללא או כמעט בלי פחמימות.
 

WiKi

New member
המון המון תודה אורזיגל

קראתי את השרשור ההוא, הבעיה העיקרית שלי היא שבזיתים, תירס ופטריות יש פחמימות, כנ"ל בקישואים (יש הגבלה על כמות הירקות) ואני תוהה אם הפשטידות יהיו טעימות בלי כל התוספות. בסופ"ש הקרוב אעשה כמה נסיונות ואדווח.
 

pirge

New member
פטריות ענקיות ממולאות בגבינות טונה ו......

פטריות ענקיות ממולאות טונה וגבינות ועוד מקור:פירגה. 6-8 פטריות שמפיניון ענק - קונים בתפזורת מורידים רגל מנקים בכפית את הפלומה הפנימית – בעדינות-לא לפגום בצורה. מקלפים את הקליפה החיצונית מניחים על ניר אפיה בתבנית. מלית: קופסה טונה גבינות מכל הבא ליד שיש בבית במידה והגבינות קשות-יש להוסיף מעט שמנת או יוגורט. אפשר לטגן בצל קטן ולהוסיף. או------......בצל ירוק קצוץ ולהוסיף. או מעט שמיר קצוץ.... מלח פלפל שחור לערבב ולמלא בנדיבות. לפזר בנדיבות גם גבינה צהובה למעלה. מכל סוג שיש בבית. לפזר קרוטונים צבעוניים-לא חובה. במקרה היו לי. לאפות 25 דקות בתנור בחום 175 מעלות. מגישים מיד בתוספת סלט. נהדר. מומלץ.
 

pirge

New member
מאפינס במגוון טעמים לפי בחירה

מאפינס שונים ומגוונים. פירגה ----- מרשם בסיסי מחברה מהכמות הזו יוצאים 24 מאפינס זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם . בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ כף אחת קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח. שקית אבקת אפיה 2 כפות אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל., מי שאוהב עשבי תיבול יכול להוסיף כ-2 כפות.(פטרוזיליה קצוצה או כוסברה) לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות תירס 3 כפות טונה ללא השמן 3 כפות ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות דלעת\בטטה מגוררת 3 כפות אגוזים קצוצים בצל ירוק כרובית רכה גרגרי חומוס אפונה וגזר ועוד כיד הדמיון. להכין מהבלילות מאפינס בתבניות שקעים. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים. תהנו
 

pirge

New member
מאפה ספגטי מועשר בגבינות לחג (פרפקטו)

שכבות ספגטי\גבינות בציפוי חלבי - מעדן מקור: פירגה 500 גרם ספגטי פרפקטו (דקים)—מבושלים 5 דקות בהרבה מים ,מסוננים –לא חתוכים .... 1 ביצה 1 חבילה גבינה "טוב טעם" 3 כפות שמן מלח ופלפל לערבב היטב לשטח 2\1 כמות בתבנית מצופה בניר אפיה (תבנית בגודל 27X33) לפזר באופן שווה: 250 גרם גבינה "פטינה" או מלוחה אחרת 300 גרם גבינה צהובה 3 כפות גבינה לבנה "טוב טעם" או אחרת לכסות ב-2\1 השני של המקרונים וליישר על המלית. לערבב היטב בכוס: כוס חלב או מיכל שמנת מתוקה 3 ביצים מלח פלפל לצקת באופן שווה על המקרונים. להמיס 25 גרם מרגרינה ולזרזף על המקרונים לפני הכנסתם לתנור.למנוע ייבוש השכבה העליונה. לזרזף מעט פפריקה ולאפות כ-35-40 דקות. לא לכסות. "טיפ" יש אפשרות להעשיר את המאפה בתרד או פטריות\זיתים..... תהנו.
 

pirge

New member
לזניה חגיגית ועשירה בפטריות וגבינות

לזניה "טוב טעם" גבינות ופטריות - עשירה וחגיגית מקור:פירגה לזניה גדולה בתבנית 34X38X5 -------- או ליותר שכבות בתבנית 27X33 לשמן את התבנית. לפזר מעט פירורי לחם. חבילה דפי לזניה 500 גרם ללא בישול מוקדם 300 גרם פטריות מקופסה או טריות –ללא הנוזלים 2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דקיק 4 כפות שמן קנולה 2 חבילות גבינה "טוב – טעם" 2 כוסות גבינה צהובה בטעם שאוהבים גביע יוגורט ביו 3% קופסה טל וטרי עגבניות כתושות –400 גרם קופסה קטנה רסק עגבניות מים (לשמור את הקופסה הריקה של טל וטרי) ולמלא בה מים. מלח פלפל שחור טימין אורגנו אגוז מוסקט בקערה אחת לערבב את הגבינות והביו ולתבל רק במלח ופלפל שחור –לטעום ולשפר. הגבינות יהיו במרקם קשה – לא להוסיף כלום. במחבת גדולה ועמוקה---- לטגן את הבצלים בשמן ולהזהיבם. להוסיף את הפטריות ולטגן בבחישה--- עד שלא יהיו נוזלים. להוסיף את תכולת קופסאות העגבניות והרסק למלאת מים בקופסה הגדולה של טל וטרי עד למעלה ולצקת למחבת. לתבל בכל התבלינים ולטעום. לשפר טעם. לתת רתיחה אחת ולסגור את הלהבה.שכל הרוטב יישאר. –לא לאדות. סידור התבנית: לסדר בתבנית משומנת---8 דפי לזניה (זה בדיוק ממלא את התבנית בגודל שנתתי) לצקת 2\\1 מרוטב העגבניות והפטריות מעל לשים 2\\1 מכמות הגבינה (אם הגבינה קשה-לקחת גושים קטנים ולסדר באופן שווה מעל ) לשים שוב שכבת דפי לזניה - להדק. לשים את יתר הגבינה וליישר להניח שוב דפי לזניה ולהדק להוסיף כוס מלאה מים לרוטב שנשאר ------ ולערבב. צריך להיות רוטב דליל. לצקת את הרוטב על כל הלזניה שיכסה את כולה. אחרת הלזניה תתייבש. להניח ניר אפיה ברפיון. אפיה בחום 175 כ-50 - 60 דקות או לפי הצורך. תהנו
 

נירהמ1

New member
בלינצ'ס מוקרם שמנת ופטריות/pirge

בלינצ'ס מוקרם שמנת ופטריות אפשר למלא פטריות+גבינה --------- טונה+גבינה +"פירה"-----חצילים וגבינות----ועוד החומרים: מתכון:עצמי סלסלת פטריות שמפיניון טריות--רחוצות--נקיות --חצויות 2 בצלים חצויים פרוסים דק 2\1 מיכל שמנת מתוקה 100 גרם גבינת קשקבל קוביות גבינה בולגרית כוסית יין מלח פלפל שחור קורט אגוז מוסקט לטגן ב-3 כפות שמן קנולה את הבצלים כשהבצלים מוזהבים להוסיף פטריות ולבחוש כ-3 דקות. להוסיף שמנת מתוקה וכוסית יין----- ולצמצם מעט את הרוטב. להוסיף 50 גרם גבינה מגוררת ולבחוש. לתבל ולטעום. למלא את הבלינצ'ס. להוסיף לכל מנה כמה קוביות גבינה בולגרית. לקפל לצורת סהרון גדול כמו בתמונה לפזר את גבינת הקשקבל הנותרת מעל---- ולאפות עד לבעבוע של הגבינה. תיהנו.
 

clcl

New member
מתכון: ענני לימון

מתכון: ענני לימון חצי כדור קפוא של קציפת מסקרפונה, יוגורט ולימון עדינה. מוגשת על סלט פירות. חומרים ל-12 כיפות בנפח 80 מ”ל (בקוטר 7 ס”מ): לקרם גבינה: 180 מ”ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה 125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר 10 גרם ג’לטין מרוכך ב-5 כפות מים 2 גביעי יוגורט מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון 1 כפית תמצית או משחת וניל לסלט פירות: 3 קיווי חתוכים לקוביות קטנות 1 תפוח עץ גרנד סמית חתוך לקוביות קטנות 1 תפוז חתוך לקוביות קטנות 2 פסיפלורות 45 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים 50 גרם (1/4 כוס) סוכר 1 כף עלי נענע קצוצים מיץ מ-1/2 לימון אופן ההכנה: הכנת קרם גבינה: מקציפים שמנת, מסקרפונה וסוכר לקצפת יציבה. ממיסים ג’לטין מרוכך על ביין מארי או במיקרוגל ומקררים לטמפ’ החדר. מערבבים יוגורט עם מיץ וקליפת לימון ומשחת וניל לתערובת אחידה. מוסיפים ג’לטין מומס, מערבבים ומקפלים לתוך תערובת המסקרפונה. יוצקים לתבניות ומקפיאים. לפני ההגשה, מכינים סלט פירות: מערבבים פירות חתוכים עם ליקר, סוכר, נענע ומיץ לימון. שומרים בקירור עד ההגשה. מניחים סלט פירות בצלחת הגשה ומעליו חצי כדור ומגישים. הערות: מקור המתכון: רות אוליבר/"עוגות גבינה"
 

clcl

New member
מתכון: פאי גבינה ומרנג

מתכון: פאי גבינה ומרנג חומרים לתבנית טארט בקוטר 26 ס”מ: לקלתית: 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 200 גרם חמאה 1 ביצה למלית: 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן 250 גרם גבינת "כנען" 4 ביצים קליפה מגוררת מלימון אחד 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 15 גרם (2 כפות) קורנפלור 50 גרם (1/3 כוס) צימוקים שחורים לציפוי מרנג: 4 חלבונים 200 גרם (1 כוס) סוכר אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים. מרפדים תחתית ושוליים של תבנית בפירורי הבצק, מהדקים ומקפיאים רבע שעה. מניחים על הקלתית רדיד אלומיניום, מפזרים קטניות למשקולת ואופים 10 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 8 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מכינים את המלית ואופים: מערבבים את חומרי המלית. יוצקים על הקלתית ואופים 30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת. מצפים את העוגה ואופים שוב: בזמן שהטארט בתנור, מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצף על העוגה בדוגמת שפיצים. אופים עוד רבע שעה. מקררים היטב ושומרים במקרר עד ההגשה. הערות: הקלתית עשויה מבצק פריך קלאסי, הידוע בכינויו 1,2,3. הוא עובד יפה ושווה לאמץ אותו להכנת סוגי פאי שונים. את מלית הגבינה מכינים בקלות (פשוט מערבבים את כל החומרים), ומעליה יופיעו ענני מרנג. מקור המתכון: רות אוליבר/"עוגות גבינה"
 
למעלה