מתכונים לשבועות - החג של ה"חלבי"

רגע פירגההההה

אם את כבר כאן, רציתי בבקשה להכין עוגה לאמא שלי שאסור לה מוצרי חלב בכלל [!!!] היא גם סכרתית אבל בזה היא פחות מקפידה. אם יש לך, אז אפילו כמה סוגים כדי שלא אצטרך להפריע לך שוב. תודה מכל הלב
 

pirge

New member
עוגת בוואריה בפירורים

עוגת בוואריה גבינות בפירורים בסוף המתכון יש מלית גבינה ושמנת לעוגה - המלצה מקור:פירגה להכניס לקערה: חבילת גולדבנד 200 גרם 2\1 כוס סוכר 2\1 מיכל שמנת חמוצה 2 חלמונים אבקת סוכר וניל שקית קמח תופח לשים בצק ומוסיפים במידה וצריך.....עוד קמח ללישה גמישה ונעימה. משמנים תבנית עגולה 26 ועוד תבנית אינגליש קייק לשטח על התבנית העגולה קפיץ מספר 26 3\2 מכמות הבצק ואת היתר לשטח באינגליש קייק לאפות בחום 175 עד הזהבה חומית מלית בווארית גבינות 1 כוס חלב 1 שקית ג'לטין- ס"ה 14גרם 2 קופסאות גבינה לבנה 5% --ס"ה 500 גרם 1 שמנת חמוצה 9% 1שמנת מתוקה 38% 1 שקיות סוכר וניל 1כוס סוכר לשים בסיר את החלב והג'לטין לבחוש היטב עד לסף רתיחה. לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין. לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה. ל ק ר ר . להוסיף לקערת החלב: 2 קופסאות גבינה לבנה = 500 גרם 1 שמנת חמוצה 1סוכר וניל 1כוס סוכר לערבב ביחד. להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף בבחישה. למזג את כל החומרים ביחד. לבלילה חלקה. לצקת את כל הקרם לתבנית העגולה מעל לבצק האפוי להכניס לשעה למקרר. לפורר את הבצק מהתבנית הקטנה לפירורים עדינים-- כדאי לפורר במג'ימיקס כדי לקבל פירורים עדינים מאד ולפזר מעל למלית לשמור במקרר -----להכין יום לפני ההגשה תהנו קרם גבינה לעוגה בלי ג'לטין: המלצה להקציף במיקסר: 2 שמנת מתוקה 2\1 כוס סוכר 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל להקציף לקרם יציב להוסיף תוך כדי ערבול איטי ביותר במיקסר: 2 חבילות גבינה לבנה 5% = 500 גרם 2\1 מיכל שמנת חמוצה 9% וניל לטעם לערבב ולצקת על הבסיס לפזר את הפירורים ולשמור במקרר עד יממה לפני ההגשה. תהנו
 

pirge

New member
גלידה בגבינה לבנה שמנת ועוד

גלידה-קינוח- מגבינה לבנה שוקולד ועוגיות קינוח נהדר אחרי ארוחה חלבית קלילה, או סתם לנישנוש. נהדר להכין בקוקוטים אישיים ולהגיש מקושט. אפשר לשלב בגלידה: פירות יבשים,דבדבנים,צימוקים,סוגי אגוזים,סוגי עוגיות בסקויטים שבורים,ופלים,חתיכות שוקולד בטעמים וכו............. מקור:פירגה שימו בקערת מערבל: 500 גרם גבינה לבנה 5% כוס חלב מיכל שמנת מתוקה 2 כפות ליקר טריפל סק 4\3 כוס סוכר שקית אינסטנט פודינג וניל הפעילו את המיקסר עד שיהיה קרם. להוציא את הקערה לשיש ולהוסיף: 2 כוסות של עוגיות שבורות לחתיכות וגם פירורי שוקולד מריר או אחר (כ-50 גרם) לערבב בכף ולצקת לתבנית גדולה אינגליש קייק, או לקוקוטים אישיים. להצמיד ניילונית ולהקפיא לכמה שעות. לפרוס מנות,לקשט כל מנה בשערות חלבה, וזירזופי טחינה גולמית וסילאן. חשוב: יש להוציא כחצי שעה לפני....... תהנו.
 

pirge

New member
עוגת גבינה דובדבנים--מאד גבוהה

17:26 | 03/06/06 עוגת גבינה גבוההו pirge ו עוגת גבינה עשירה וגבוהה יש להכין הגבהה לתבנית-יש שקפים מיוחדים להגבהה.או רינג. מקור:פירגה. תבנית עגולה 26--- משומנת . בזמן האפיה העוגה גבוהה מאד מאד . אחרי הקירור-העוגה צונחת לגובה התבנית ויותר. לא חיממתי את התנור מראש. מכניסים את העוגה לתנור בחום 175 מעלות-----ופותחים דלת אחרי 50 דקות בדיוק. מקררים. מכניסים למקרר ושוכחים ממנה לפחות לחמש שעות. 750 גרם גבינה 5% 1 מיכל שמנת חמוצה 9% 6 ביצים מופרדות 3 כפות קמח רגיל(גדושות) 2 כפות קורנפלור (גדושות) שקית אבקת אפיה (שלמה) 2 שקיות סוכר וניל קליפה מלימון מגורר 2\1 1 כוסות סוכר קורט מלח קטנטן מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר מקציפים עד שנהיה קצף –לא קשה. מערבבים בקערה שניה את כל החומרים כולל החלמונים מערבבים בתנועות קיפול הכל ביחד. יוצקים לתבנית. לקשט כיד הדמיון . אני אוהבת להקציף שמנת מתוקה , עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב . לצפות. לקשט בדובדבנים. "טיפ" – אחרי 15 דקות אפיה,מעבירים סכין חדה בין דופן העוגה לתבנית. תהנו
 

pirge

New member
עוגת גבינה בפירורים - אפויה

עוגת גבינה פירורים-בחושה ועדינה במיוחד בהמלצה מקור:מחברת של פירגה תבנית לעוגה 27X33 משומנת. לעוגה הזו דרושה רק קערה אחת . מכינים את הבצק ובאותה קערה (ללא שטיפה) מכינים את המלית. אין צורך להקציף. אופים את העוגה בפעם אחת. בצק: 200 גרם מרגרינה מזולה רכה 2\1 כוס סוכר ביצה שלמה שקית סוכר וניל 4\1 2 כוסת קמח תופח קורט קינמון –לא חובה...אבל מוסיף המון ארומה. ללוש לכדור בצק נעים------- ולחלק ל- 3\2 ו- 3\1. לשמן תבנית ולפזר מעט קמח. לשטח את 3\2 הבצק באופן שווה בתחתית התבנית. בתבנית עגולה לשטח גם מעט בדפנות. את ה-3\1 הנותר להוציא לצלחת-והוא ישמש אחר כך לפירורים.אפשר לשמור בפריזר,כדי שיקל על הגירור. מלית: באותה קערה בלי לשטוף לשים: 4 מיכלי גבינה לבנה 5% מיכל שמנת חמוצה 9% חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה) 4\3 כוס סוכר ביצה שלמה צימוקים וקליפת לימון לפי טעם אישי - לא חובה לערבב בעזרת כף------- לצקת על הבצק. ליישר. לפורר במגררת גסה את הבצק שהשארנו לפירורים, באופן שווה על פני הגבינה. מכניסים לתנור חם - 175 מעלות. אחרי 45 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 15 דקות. הפירורים צריכים להיות זהובים ונוטים לחום. לא שחומים. העוגה עדיין לא יציבה.....היא תתייצב אחרי קירור של כמה שעות במקרר. אפשרי לקרר היטב, לחתוך לריבועים,לשים במנג'טים,ולשמור בפריזר. יש להפריד בין השכבות בניר אפיה. להוציא חצי שעה לפני....ולהנות. אין צורך לחמם.
 

pirge

New member
עוגת גבינה לימונית - קרה

בסיס: חבילת פתי בר גדולה בטעם שוקולד\\וניל או חבילת בישקוטים מורטבים ביין\חלב\נס קפה....... או להכין בצק מ : 100 גרם חמאה מעורבבת עם 2\1 1 כוס פירורי בסקויטים+גרידת לימון לערבב ולהדק על ניר אפיה בתבנית פיירקס מילוי: 500 גרם גבינה לבנה שמנה 1 שמנת חמוצה של פעם 4\3 כוס סוכר 2 שמנת מתוקה 38 אחוז 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל גרודת לימון שלם ציפוי: לפי בחירה הכנת העוגה: להקציף את השמנות המתוקות עם הסוכר. לערבב את יתר החומרים בקערה אחרת. לאחד את 2 התערובות בתנועות קיפול. לשטח שכבה בסקויטים רטובה . מעל ליצוק את קרם הגבינה. להכין ציפוי לפי בחירה לשמור בקירור כמה שעות לפני ההגשה. אפשר להכין ציפוי גנאש. אפשר להכין את העוגה בשכבות לסירוגין של בסקויטים –קרם גבינה וקרם שוקולד ----לא לשכוח להרטיב את הבסקויטים. תהנו
 

pirge

New member
עוגת גבינה שיש שוקולדה

] ו 18:50 | 21/01/07 שיש גבינה ושוקולד מריר ח ד ש עוגה מהממת וטעימה גם חמימה. מאת: פירגה תבנית עגולה 26 משומנת 2 מיכלי גבינה לבנה 5% 2\1 כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר 3 ביצים כוס קמח תופח 2 שקיות סוכר וניל כף קוניאק או רום 2 כפות קורנפלור 150 גרם מרגרינה רכה ממיסים 50 גרם מרגרינה ומערבבים היטב ללא גושים עם הגבינה מוסיפים 2\1 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, את הקורנפלור, ביצה אחת מערבבים לבלילה אחידה. מכניסים למיקרו בקערה מתאימה 100 גרם מרגרינה וממיסים. כשמומס, מוסיפים 200 גרם קוביות שוקולד וממיסים שוב. מוסיפים 2 ביצים שנשארו ותמצית רום או קוניאק מוסיפים גם כוס קמח תופח. מערבבים היטב היטב למסה אחידה. יוצקים 4\3 מהשוקולד לתבנית ומיישרים. מעל יוצקים את כל הגבינה ומיישרים. יוצקים את 4\1 כמות השוקולד שנשארה, בגושים קטנים מעל לגבינה ומיישירים בעזרת כף. אפשר לראות דוגמת שיש שוקולד וגבינה ואין צורך לכסות הכל. אופים בחום 175 כ-40 דקות. גם אם העוגה רוטטת מעט,יש להוציא מהתנור ולתת לה להתייצב על השיש. העוגה מוגשת בטמפרטורת החדר או מחוממת שניות ספורות במיקרו. מי שרוצה ישבור 50 גרם קוביות שוקולד וימיס אותם על העוגה החמה מיד בצאתה מהתנור - ליישר וזהו...... תהנו
 

pirge

New member
עוגת גבינה בציפוי שמנת/פירות יער

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה המתכון מחברה. עוגה בלי הקצפות גבינתית ונימוחה מאד - ממש נמסה בפה בצק: 4\3 חבילה מרגרינה רכה\חמאה חלמון ביצה 2 כוסות קמח תופח 2\1 כוס סוכר ללוש. לשטח בתבנית עגולה קפיצית-26- משומנת. מלית: לערבב ביחד: 2 חבילות גבינה לבנה 9% 2 שקיות סוכר וניל 4\3 כוס סוכר או כוס שלמה לאוהבי המתוק 3 ביצים שלמות+החלבון שנשאר מהבצק - (לא צריך להקציף) 2 כפות קורנפלור לשטח על הבצק (אין צורך לאפות את הבצק מראש) לאפות ביחד כ-50 דקות. להוציא ולמרוח ציפוי: 2 שמנת חמוצה+2 כפיות סוכר לאפות שוב עוד 15 דקות. לשמור במקרר – כדאי להכין יום לפני ההגשה. תהנו. אפשר להמיר את הציפוי לפירות יער או אחר.
 

pirge

New member
קרמשניט

קרמשניט מתכון ישן - במחברת של אמא של פירגה 10 כפות מחוקות סוכר 2 שקיות סוכר וניל 6 כפות= 60 גרם קורנפלור 3 ביצים 4/3 כוס חלב לערבב את החומרים ביחד. להרתיח 2 כוסות חלב. כשרותח להכניס את תערובת הביצים ולבחוש כל הזמן עד שיסמיך בבועות. להמשיך לבחוש 2 דקות. לכבות את האש ולבזוק כפית סוכר למעלה כדי למנוע קרום. לצנן היטב. למיקסר: 100 ג' מרגרינה בלי מלח + 50 גרם חמאה מקציפים היטב לצבע לבן כ-15 דקות. כן. כן. לא להתייאש.... להכניס כף אחרי כף מהפודינג וניל שהתקרר. לבחוש כל הזמן. להקציף 2 שמנות מתוקות + 4 כפות סוכר ולאחד עם הקרם. 2 דפי קרמשניט מוכנים , או אפויים בבית, מבצק עלים. אם אופים בבית, לאפות על ניר אפיה ולא לרדד את הבצק. למרוח על עלה קרמשניט אחד את כל הקרם. את החלק השני לפורר מעל לקרם. וכך יהיה קל לחתוך... לפזר בנדיבות אבקת סוכר. תהנו. יש אפשרות להכין את הקרם משמנת מתוקה+כוס חלב+ אינטנט פודינג+סוכר לטעם - להכפיל כמויות
 

pirge

New member
קנלוני

קנלוני במלית טונה גבינות ברוטב שמנת אפשר למלא מילויים אחרים מקור:פירגה קונים צינורות קנלוני מוכנות למילוי השתמשתי רק ב-8 צינורות. לכל הכמות יש להכפיל את המצרכים. מלית: 2 בצלים 2 קופסאות טונה סחוטה מהשמן 150 גרם פטריות פרוסות כף קטשופ מלח,פלפל שחור מטגנים את הבצל ומזהיבים ומוסיפים את הפטריות. מטגנים ביחד כמה דקות בבחישה ומוסיפים תיבול. מוסיפים 50 גרם קוביות גבינה מלוחה עדינה בוחשים טועמים ומשפרים טעם ממלאים בדחיסה עם הבוהן(אני עובדת עם הידיים וזה הכי נוח) מניחים בתבנית קטנה שתכיל את הקנלוני כולם בשורה אחת (בלי קומות) לצקת מיכלשמנת מתוקה שהורתחה קלות עם כף חמאה ומלח לצפות בגבינה צהובה מגוררת או פרוסה לכסות בניר כסף ולאפות כשעה להוריד ניר לאפות עוד כ-10 דקות ולהגיש מיד. תהנו
 

pirge

New member
בלינצ'ס

11:04 | 02/06/05 רוטב אחד ל-בלינצ'סים לפי בחירהו pirge ו רוטב גבינה: ל- 5 בלינצ'ס לפי בחירה 50 גרם חמאה 2 כפות קמח רגיל שמנת מתוקה לבישול כוס חלב 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת מלח , פלפל. ממיסים בסיר חמאה, מסירים מהאש, מוסיפים קמח ובוחשים לבל יווצרו גושים.מוסיפים שמנת וחלב. מבשלים תוך בחישה עד הסמכה. מסירים מהאש , מוסיפים גבינה, מלח ,פלפל ומערבבים. מלית פטריות: 20 גרם חמאה בצל קצוץ סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות מלח פלפל 4 כפות רוטב גבינה 100 גרם גבינת רוקפור מגוררת ממיסים חמאה, מוסיפים בצל ומזהיבים. מוסיפים פטריות, מלח, פלפל, מטגנים עד שלא יהיו נוזלים.מעבירים לקערה מוסיפים רוטב גבינה וגבינת רוקפור ומערבבים. אני שמה גבינה בולגרית עדינה. מלית תירס: 250 גרם תירס משומר ומסונן 3 כפות רוטב גבינה 150 גרם גבינה צפתית פיראוס מגוררת 100 גרם גבינה לבנה 5 אחוז. מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מלית תרד: 200 גרם תרד טחון מוקפא ומופשר 100 גרם גבינת פיראוס פטה מגוררת 100 גרם גבינת קולאז' קצ'קבל מגוררת 100 גרם גבינת תנובה 5 אחוז 3 כפות רוטב גבינה מלח פלפל. סוחטים את התרד. ומערבבים הכל ביחד. מלית פלפלים וגבינה: 3 פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות קטנות 30 גרם חמאה 225 גרם גבינת נפוליון בטעם שום שמיר 100 גרם גבינת קולאז' מגוררת. ממיסים במחבת חמאה,ומטגנים את הפלפלים עד הזהבה. מוסיפים את היתר. מלית טונה: 2 קופסאות טונה קטנות מסוננות משמן. 2 בצלים קצוצים 2 ביצים קשות מגוררות גס. מלח פלפל. 3 כפות רוטב גבינה . להוסיף לפי בחירה: כף תירס או קוביות גמבה אדומה או ירוקה.או כף פטריות . מערבבים ביחד. מהאינטרנט ללא מקור בשינויים ומילויים בחלקם שלי. תהנו
 

pirge

New member
בלינצ'ס גבינה בסילאן

בלינצ'ס פשוט במלית גבינות צימוקים וסילאן מקור:פירגה. 2 ביצים טרופות 2 כוסות חלב (אפשר להמיר כוס אחת במים) כף סילאן 3 כפות שמן קנולה קמח רגיל כמה שנכנס...שיהיה מרקם של שמנת דלילה. מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס) משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה. בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון. מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה. מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת--- ומשאירים כדקה. עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים. הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו. להשתדל שהעלה יהיה דק. מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים. מכינים מלית: חבילה גבינה "טוב טעם" 250---- גרם קופסה גבינה לבנה 5% --250 ----גרם 3 כפות סילאן------ טועמים בקצה האצבע---ומחליטים אם להוסיף עוד סוכר. 2\\1 כוס צימוקים לבנים מעט תמצית וניל כף גדושה של פודינג אינסטנט וניל ( האבקה) ממלאים מהמלית באמצע העלה---- ועוטפים מ-2 הצדדים. אני לא סוגרת את הצדדים--(משאירה גלוי שיראו את הגבינה (כמו בצילום)זורים קוקוס ומזלפים סילאן. תהנו.
 

pirge

New member
בלינצ'ס אישי במלית קרם גבינה ותותים

בלינצ'ס במלית קרם קבינה ותותים מניחים את העלה על צלוחית אישית מתאימה ממלאים ומקשטים תהנו
 

pirge

New member
לביבות גבינה בסולת וסילאן

לביבות גבינה "טוב טעם" וסולת עם או בלי שוקולד צ'יפס לביבות חמות ומתוקות בציפוי סולת - אפשר לוותר על הציפוי ולטגן בלי, כמו שהכנתי היום. כשהשעוגיות מתקררות, השוקולדצ'יפס מתקשה.חוויה. מוגשות בשמנת קלה ובסילאן. מאת:פירגה 14 לביבות גדולות 2\1 כוס שוקולדצ'יפס חבילה טוב-טעם 2\1 מיכל שמנת חמוצה 9% 2\1 כוס סולת 2\1 כוס קמח מצה 2 ביצים 2\1 כוס סוכר מעט וניל לטעם צלחת עם כוס סולת נוספת לטבילה – לפני הטיגון מעט שמן במחבת גדולה. לערבב בנמרצות את כל החומרים לבלילה אחידה. להעביר בעזרת כף- לצלחת הסולת---- ומכאן,אפשר ליצור בעזרת הסולת וכפות הידיים-- לביבה יפה להגיש עם שמנת חמוצה וזירזופי סילאן. אפשר לוותר ולא לטבול את הלביבות בסולת . להפוך בעזרת מרית בזהירות --הלביבות מתייצבות אחרי קירור של כמה דקות. תהנו
 
כנאפה גבינות-אילנית 12

מתכון של אילנית 12 בשילוב ריקוטה צ'ייז על הדרך - תודה אילנית12, המתכון שלך קצר מחמאות בגדול.
 

pirge

New member
סהרוני גבינה ממכרים במלית גבינה

סהרוני בצק גבינה מתוקים במלית גבינה - ממכר וטעים ביותר כמות 22 יחידות גדולות. מאת:פירגה בצק: חבילה גבינה "טוב-טעם" 2 כוסות קמח תופח חבילה מרגרינה קורט מלח סוכר לטעם לשים בצק נעים ומוסיפים במידת הצורך עוד טיפונת קמח. לחלק ל-3 כדורים. לרדד במערוך---- בערת קמח לעלה. לקרוץ עיגולים גדולים 10X10 למלא במלית: חבילה גבינה "טוב טעם" חבילה אינסטנט פודינג וניל (האבקה) (שמתי אבקת קרם למלית עוגות) שמנת חמוצה או גבינה לבנה 5% לדילול הגבינה צריכה להיות די קשה ונוחה למלית. להמתיק בכ-4 כפות סוכר----ולהוסיף צימוקים לפי הטעם. לטעום ולהוסיף סוכר במידת הצורך. למלא כף מהגבינה באמצע העיגול ולסגור לצורת סהרון. לסגור היטב ולהדק היטב. לאפות בחום 175 עד שיקבל גוון זהוב ונוטה לחום. תהנו.
 

pirge

New member
מעטפות גבינה מלוחות או מתוקות

בבצק שמרים/עלים/פילו מעטפות במלית מלוחה/מתוקה/ pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 12:42 | 22/05/06 מעטפות גבינה ב ה מ ל צ ה. מקור: עצמי מתוק או מלוח ומוכן בצ'יק צ'אק לאורחים שהודיעו שהם בדרך. למי שיש בצק מגולגל –יש לחתוך לריבועים של 9X9. 8 ריבועי בצק עלים של מעדנות - ל א ל ר ד ד. מלית מלוחה: 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים מרוככים במיקרו חבילה גבינה סימפוניה 250 גרם 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% 100 גרם גבינה צהובה מגוררת מלח לטעם מי שאוהב זיתים או עשבי תיבול יוסיף. מערבבים ביחד. למעשה אפשר להכין מלית מתערובת של גבינות שיש בבית. מלית מתוקה: 2 חבילות גבינה "טוב טעם" - או סימפוניה שמנה. 3-4 כפות גבינה לבנה 5% 2\\\\1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל (האבקה) כפית סילאן או ממרח תמרים או ממרח ריבת חלב 2\1 כוס סוכר סוכר וניל לטעם 4\1 כפית קינמון למי שאוהב בשילוב עם הגבינה -- או לחילופין גרודת לימון 4\3 כוס צימוקים – לא חובה. לערבב. לטעום ולשפר טעם. להוסיף עוד גבינה לבנה רכה 5% במידה והמלית קשה מדי. עדיף מלית קשה על רכה. שתשמור על יציבות בזמן האפייה. תהנו
 

pirge

New member
מקלות גבינה בבצל/פטריות

חדש מקלות גבינה ובצל - המלצה כמות:35 מקור:פירגה לשים בקערה: 200 גרם מרגרינה רכה ביצה שלמה חבילה גבינה "טוב-טעם" 150 גרם גבינה קשקבל מגוררת - לא חובה להצמד לסוג הגבינה 100 גרם גבינה מלוחה מגוררת 2\1 1 כפות אבקת מרק בצל 2\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה ללוש לבצק טיפונת דביק ולא להוסיף קמח להכין בצד 2 כפות קמח בקערית כדי לעזור בהכנת המקלות ועוד צלחת גדולה שטוחה עם ביצה טרופה +כפית אבקת מרק בצל /פטריות-לערבב ביחד (יותר נוח לגלגל את המקלות כשהביצה במשטח רדוד--- ולא בקערית.) כנ"ל עם השומשום וצלחת שטוחה גדולה מלאה עם שומשום להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולשים את המקלות במרווחים אחד מהשני המקלות בעובי של 1 ס"מ ובאורך 10 ס"מ (הם תופחים באפיה) תנור מחומם ל-175 משך האפיה כ-25 דקות או לפי הצורך להקפיא ולחמם בתנור/אובן תהנו
 
למעלה