סמבוסק גבינה/חמותי ההודית
עם שיפורים שלי. סמבוסק גבינה לבצק : 1 קג' קמח שטיבל ללחם – מס' 2 (1 חבילה) 2 חב' מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) 1 שמרית + משפר אפיה כפית וחצי מלח כ-400-450 מ"ל מים (להתחיל עם 400 והוסיף או לא לפי איך שמרגישים את הבצק) לחתוך את המחמאה לקוביות ולשים בקערה גדולה, להמיס קלות במיקרוגל. לשפוך מעל את הקמח+שמרית+משפר אפיה+מלח, להוסיף את המים וללוש היטב, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש, חלק וללא גושים. לכסות את הקערה עם צלחת (גם במשך העבודה, ע"מ שהבצק לא יתייבש). מלית : 3 חב' גבינת חמד 2 חב' גבינת כנען 2 ביצים 2 כפיות מלח לפורר את החמד (ע"י גירוד המגרדת או עם מזלג או בידיים), להוסיף את הכנען, לפורר עם מזלג, להוסיף הביצים עם המלח, לערבב היטב. ניתן ללוש מעט את התערובת כדי לפורר חתיכות גדולות של החמד (אפשר להכין את תערובת הגבינות יום מראש). אופן ההכנה : לקמח קלות את משטח העבודה, לקחת חלק מהבצק, ללוש אותו שוב במשך כדקה, לרדד על המשטח המקומח לעובי של כ – 3-4 מ"מ, לקרוץ עיגולים ע"י כוס בקוטר 8-9 ס"מ, לרדד כל עיגול בנפרד, לשים גוש גבינה מהתערובת, להרטיב השוליים של חצי מהעיגול במעט מים, עם האצבע, לקפל לשניים ולסגור ע"י הידוק. כמה בדיוק גבינה לשים? תנסו ותראו לפי כמה שנכנס בלי שהבצק נקרע, לראות שלא נוזל מידי באפיה... אם הבצק קצת נקרע, אפשר לשים טלאי קטן. לסדר בתבנית, על ניר אפיה, לא צפוף מידי, לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, במשך 16-17 דקות. לצנן על גבי רשת, לאחר שקר לגמרי לאחסן בקופסא (אפשר במקרר ואפשר להקפיא). לחמם כדאי בטוסטר.