עוגת מוס גבינה ומילקי
עוגת מוס גבינה ומילקי/פסקל פרץ-רובין ביסקוויטי פתי בר של עלית או בסיס עוגת תופין אפויה 1 כוס שוקו יוטבתה 250 גרם גבינת סקי 5% או 9% 4 גביעי מילקי 1 שקית ג'לטין 14 גרם 1/3 כוס מים רותחים 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה ½ כוס סוכר לקישוט: גביע מעדן בטעם שוקולד לתבנית קפיצית מס' 26. 1. טובלים ביסקוויטים ומפזרים בתחתית התבנית או מרפדים תבנית עם עוגת תופין. 2. בקערה רחבה מערבבים את גבינת הסקי והמילקי. טורפים בכוס את הג'לטין עם המים החמים ומבליעים לתוך בלילת הסקי והמילקי. 3. מקפיצים במערבל חשמלי את הקצפת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. 4. מקפלים אותה אל הבלילה עד לקבלת עיסה אוורירית. 5. יוצקים לתבנית ומחליקים את פני העיסה. מעליה מזליפים זרזיפים של מעדן שוקולד. מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה. הערה: להגשת המנה כמוס בקעריות במקום כעוגה, יש להכין את השלבים 2, 3, 4 לצקת את הבלילה האוורירית לתוך הקעריות, ולעטר בתלוליות מעדן שוקולד או לפזר שוקולד מגורר. הערות monday: את השקף שמתי מיד כשסיימתי להכין את תחתית הביסקוויטים לעוגה, ואז כשהביסקוויטים עדיין רכים תקעתי פנימה את הגליליות צמודים אל השקף ובתוך תחתית הביסקוויטים. אחרי ערבוב כל התערובת מזגתי לתבנית, מחליקים מעט אם יש צורך ומעבירים למקפיא למשך הלילה. אחרי שהעוגה מוקפאת לוקחים מעדן שוקולד ובעזרת מזרק וצנטר פרח, מכינים פרחים במרחק מה אחד מהשני כי הם מתפזרים ומכניסים שוב להקפאה. כשרוצים להגיש מוציאים למקרר כשעה לפני.
monday
עוגת מוס גבינה ומילקי/פסקל פרץ-רובין ביסקוויטי פתי בר של עלית או בסיס עוגת תופין אפויה 1 כוס שוקו יוטבתה 250 גרם גבינת סקי 5% או 9% 4 גביעי מילקי 1 שקית ג'לטין 14 גרם 1/3 כוס מים רותחים 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה ½ כוס סוכר לקישוט: גביע מעדן בטעם שוקולד לתבנית קפיצית מס' 26. 1. טובלים ביסקוויטים ומפזרים בתחתית התבנית או מרפדים תבנית עם עוגת תופין. 2. בקערה רחבה מערבבים את גבינת הסקי והמילקי. טורפים בכוס את הג'לטין עם המים החמים ומבליעים לתוך בלילת הסקי והמילקי. 3. מקפיצים במערבל חשמלי את הקצפת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. 4. מקפלים אותה אל הבלילה עד לקבלת עיסה אוורירית. 5. יוצקים לתבנית ומחליקים את פני העיסה. מעליה מזליפים זרזיפים של מעדן שוקולד. מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה. הערה: להגשת המנה כמוס בקעריות במקום כעוגה, יש להכין את השלבים 2, 3, 4 לצקת את הבלילה האוורירית לתוך הקעריות, ולעטר בתלוליות מעדן שוקולד או לפזר שוקולד מגורר. הערות monday: את השקף שמתי מיד כשסיימתי להכין את תחתית הביסקוויטים לעוגה, ואז כשהביסקוויטים עדיין רכים תקעתי פנימה את הגליליות צמודים אל השקף ובתוך תחתית הביסקוויטים. אחרי ערבוב כל התערובת מזגתי לתבנית, מחליקים מעט אם יש צורך ומעבירים למקפיא למשך הלילה. אחרי שהעוגה מוקפאת לוקחים מעדן שוקולד ובעזרת מזרק וצנטר פרח, מכינים פרחים במרחק מה אחד מהשני כי הם מתפזרים ומכניסים שוב להקפאה. כשרוצים להגיש מוציאים למקרר כשעה לפני.