מתכונים לשבועות - החג של ה"חלבי"

silvey

New member
לקינוח-פבלובה קלי קלות

השנה, לא באתי איתה למסיבת יום העצמאות והליידיס "סחטו ממני הבטחה" לא לשכוח להביא בשנה הבאה... פבלובה עם פירות יער - קלי קלות - סילבי -2 שמנת מתוקה 32% + 3 כפות גדושות סוכר / כמו סוכר -1 חבילה פירות יער קפואים - 350 גרם -1 קופסה נשיקות לבנות מוכנות - 350 גרם -3-5 כפות סוכר / כמו סוכר + מיץ מ-1/2 לימון אופן ההכנה:- - לערבב בקערה את פירות היער, הסוכר והלימון. להניח למיזוג טעמים כ-3 שעות. אפשר להוסיף קצת יין מתוק או ליקר - להניח נשיקות בתבנית ולהזליף עליהן מקצת מהרוטב של פירות היער. - להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר לקצב יציב ולמרוח מעל. - להניח פירות יער למעלה לקישוט. - לשים מכוסה במקרר. לפני ההגשה להכניס למקפיא לשעה שעתיים, או פעולה הפוכה:-לשים במקפיא ולהוציא למקרר לפני ההגשה. וכך נראית התוצאה הסופית. 12 מנות יפות. מצרפת שלבי הכנה...
 
מתכוני גבינות

קבלו בכייף קובץ של 75 מתכונים של עוגות מתכוני גבינות ודגים לחג השבועות תהנו
 

נירהמ1

New member
../images/Emo41.gifמתכונים לשבועות - החג של ה"חלבי"../images/Emo41.gif

השרשור ייתווסף לקישורי הפורום בקטגוריה "חגים", "שבועות".
 

אילנית12

New member
-../images/Emo39.gif תאנים עם גבינה

תאנים עם גבינה. מקור:דיין2/פורום יהודי עירק הביאה לפורום:אילנית12 .תאנים עם גבינה. לקחת תאנים גדולות,אם יש אדמדמות (לא שחורות)אז הן משובחות,חותכים מעט מן החלק העליון ויוצרים חור באמצע,לתוכו מכניסים קוביות אחדות של גבינה בולגרית מלוחה ושמים בתבנית, מכניסים לתנור על 200 מעלות עד שהגבינה מותכת,מוציאים, מקררים ומכניסים למקרר למשך כשעתים,אוכלים ומתמוגגים מהנאה. אפשר להוסיף מעט דבש לפני שמכניסים לתנור,למי שאובים מאד מתוק. דיין.
 

אילנית12

New member
"קאהי" :חביתיות.

: חביתיות/קאהי מתוך הספר:מטעמי עירק/פסקל פרץ. חומרים:ל 6-8 מנות 1 וחצי כוס קמח 1 כפית מיץ לימון 1 וחצי כף שמן חצי כפית אבקת אפיה 1/2 -3/4 כוס מים שמן לטיגון ומריחה. לציפוי: דבש או סוכר עם קינמון. אופן ההכנה: 1 מנפים את הקמח לקערה עמוקה,מוסיפים את המיץ לימון,השמן אבקת האפיה,ובוחשים.מוסיפים את המים בהדרגה,תוך לישה לבצק רך וגמיש. 2 מרדדים את הבצק למשטח עבודה מקומח לעלה דק,וקורצים עיגולים בכוס.מורחים מעט שמן על כול עיגול,חורצים חריץ בסכין במרכזו. 3 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את החביתיות משני הצדדים,עד שהן מזהיבות. 3 טובלים את החביתיות בדבש,או זורים עליהן סוכר וקינמון,מגישים חם או קר. הקלידה את המתכון:אילנית12 .
 

אילנית12

New member
קינוח:"קיאמר"

מאת: ע מ ר ה: פורום יהודי עירק "קיאמר. הכנה וצילום::אילנית12 נהוג להכין בשבועות "קיאמר" עירקי. . החומרים: 1 שמנת מתוקה 3 כפיות גדושות קורנפלור 2\1 כוס חלב+ מעט מאוד(שלוק קטן) אופן ההכנה: 1. לערבב היטב את החלב והקורנפלור. 2. לחמם את השמנת תוך כדי בחישה מתמדת על אש קטנה -7 דקות (נא לדייק). 3. לבחוש שוב את הקורנפלור,לשפוך לתוך השמנת החמה ולהמשיך לבחוש עד שיסמיך(לסמיכות הרצויה). 4. למזוג לכלי עמוק מעט ופתוח או למספר צלויחיות עמוקות מעט שיהיה מוכן להגשה). 5. להניח על השיש,30 דקות , להכניס למקרר ל-10 שעות לפחות לפני שאוכלים אוכלים עם סילאן לבריאות והנאה!!!
 

אילנית12

New member
טורט,עוגת גבינה.

טורט עוגת גבינה.כמו בחנות. מקור התמונה:אילנית12 מחממים את התנור.,לחום גבוה. החומרים:6 ביצים מופרדות/או 5 גדולות 4 כפות קורנפלור 1 שמנת חמוצה 4 כפות אינסטנט פודינג 2 קופסאות גבינה לבנה 5%(,שמתי של 3% ) כוס ורבע סוכר. ווניל ההכנה: מקציפים את החלבונים עם הסוכר,לקצף. מוסיפים את שאר החומרים,ומקפלים. לשמן תבנית מס' 26,. לשים בתוך תבנית נוספת מים רותחים ליצירת אדים. לאפות בחום 170 מעלות,במשך 45 דקות בערך. להשתדל לא לפתוח את התנור בזמן האפיה. לאחר שהעוגה נאפתה. לשים אותה במדף התחתון של העוגה ולהשאיר את העוגה בתנור הכבוי.,עד שהיא מתקררת. עוגה פשוטה וטעימה. מקור:גיסתי.
 

אילנית12

New member
יוגורט עם פירות ודבש

יוגורט עם פירות ודבש/אתר "הרדוף" הביאה לפורום:אילנית12 5 מנות חומרים: 1 ק"ג פירות עונה( רצוי אורגנים), שטופים ופרוסים דק. מעט פירות (יבשים אורגניים ) פרוסים דק 1 ליטר יוגורט 4 כפות דבש מעט צמרות נענע רעננות לקישוט אופן ההכנה: אפשרויות לסידור המנה: • לסדר בכלי זכוכית שכבות ע"פ הסדר המצוין. • לסדר גביעים אישיים בשכבות ע"פ הסדר המצוין.
 

אילנית12

New member
לביבות גמדים.

לביבות גמדים החומרים: הביאה:אילנית12 1/2 גביע גבינה לבנה 5% 1 גביע יוגורט גמדים בטעם אגסים (זה הסוד! אני מניחה שאפשר עם כל יוגורט בטעמים) 1 ביצה 1 כף סוכר 1/2 כוס קמח תופח אופן ההכנה: מערבבים ומטגנים לביבות בשמן מקור:אתר לול
 

אילנית12

New member
קיש קוטג' ופילפלים

מאת: אילנית12 נושא: קיש קוטג' פלפלים ונענע/שף עמרי בן פרז תוכן: ,מחוברת "בי בונוס". החומרים לתבנית פאי 26 זמן הכנה:15 דקות זמן אפיה :כשעה בצק עלים 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות בצל קצוץ לקוביות 3 ביצים גביע קוטג'5 אחוז 250 בולגרית 5 אחוז כפית נענע קצוצה כף קמח מלח פלפל 2 שיני שום כתושות 2 כפות שמן זית ההכנה.... פורסים את הבצק בתבנית,מהדקים היטב ומכניסים לקירור. מחממים שמן זית במחבת,ומקפיצים את הבצל ורצועות הפילפלים כ-5 דקות. מערבבים את יתר החומרים,פרט לנענע בקערה ומסיפים את הפלפלים והבצל. מוסיפים לתערובת את הנענע ויוצקים על הבצק בתבנית. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. בתיאבון........
 

אילנית12

New member
סלט פתוש

סלט פטוש/פסטו מרכיבים ל4 מנות מקור התמונה: אילנית12 2 עגבניות בינוניות 2 מלפפונים 1/2 בצל סגול 1 צנון בינוני 1 שן שום כתושה 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה 1 כף נענע קצוצה מיץ מלימון טרי מלח, פלפל 6 כפות שמן זית 1 פיתה, חתוכה לקוביות ( או 2 פרוסות לחם שחור) 1 כפית זעתר (או לפי הטעם) דרך הכנה 1. חותכים את העגבניות, המלפפונים, הצנון והבצל לקוביית בינוניות ומניחים בקערה. 2. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים במיץ לימון, שום, מלח, פלפל וכף שמן זית. 3. מחממים את שארית השמן במחבת ומטגנים את קוביות הפיתה או הלחם עד להזהבה. 4. מוסיפיס את הקוביות לסלט ומערבבים קלות. זורים מעל זעתר. 5. ניתן לגוון על ידי הוספת 200 גר' גבינת צאן רכה חתוכה לקוביות. 6. קיימת גירסה לסלט זה בה משתמשים רק בקוביות לחם השחור ישן ללא טיגונם. = =
 
למעלה