לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור הפתיתים של ה"חלבי"'
שרשור הפתיתים של ה"חלבי"
<< ההודעה הנוכחית
21/04/2007 | 19:41
47
444
אוסיף אותו לקישורי הפורום ל"שרשורים לפי נושאים".
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פטפוטיפתיתים'
פטפוטיפתיתים
21/04/2007 | 09:28
15
177
http://food.walla.co.il/?w=/900/623954


http://food.walla.co.il/?w=/900/623954

תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש - יופי של קישור'
פירגוש - יופי של קישור
21/04/2007 | 10:52
57
בתחתית המאמר עם המתכונים יש קישורים נוספים למתכונים.

רבה. אוסיף לקישורי הפורום.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'במחשבה שניה - אולי נפתח שרשור פתיתים?'
במחשבה שניה - אולי נפתח שרשור פתיתים?
21/04/2007 | 10:54
4
52
בטוח שלכל אחד מאיתנו יש מתכון של פתיתים שהוא אוהב. לי, למשל, יש מתכון פתיתים מטוגנים ומבושלים מבית אמא. אוכל להוסיף אותו בכייף לשרשור.

מה את/ם אומרת/ים?
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העם איתך כל שרשור מכל סוג יתקבל'
העם איתך כל שרשור מכל סוג יתקבל
21/04/2007 | 11:01
2
32
לצפיה ב-'מחר דבר ראשון בבוקר את הקישור'
מחר דבר ראשון בבוקר את הקישור
21/04/2007 | 11:05
1
24
הזה אחבר לשרשור החדש.

הולכת קודם לשחרר את שרשור הארטישוק שלא יסתום לנו את הפורום.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גנירוש, יהיה נהדר שרשור פתיתים,כי לא פעם'
גנירוש, יהיה נהדר שרשור פתיתים,כי לא פעם
21/04/2007 | 15:23
28
שואלים לגבי הכנתם. לבריאות ובכיף.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים - קישור למתכון של baronm10'
פתיתים - קישור למתכון של baronm10
21/04/2007 | 16:04
147
הכנתי ונכדתי אהבה מאוד!

רעיה
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'פירוגש טנקס על הלינק '
פירוגש טנקס על הלינק
21/04/2007 | 11:01
1
22
לצפיה ב-'הפייבוריט אצלנו- פתיתים עם אטריות מטוגנות'
הפייבוריט אצלנו- פתיתים עם אטריות מטוגנות
21/04/2007 | 15:57
1074
פתיתים ואטריות דקות מטוגנות / סימה.ד.


כוס אטריות דקות
כוס וחצי פתיתים ארוכים
2 בצלים קצוצים
מלח/פלפל שחור
כפית אבקת מרק בצל
1/2 כפית פפריקה מתוקה


לטגן את האטריות (תוך עירבוב-הן נשרפות מהר) במעט שמן.שומרים בצד.
מוסיפים לסיר 5-6 כפות שמן קנולה ומטגנים בתוכו את קוביות הבצלים עד להזהבה.
מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך עירבוב עוד דקה-שתיים. מוסיפים את האטריות המטוגנות ומאחדים הכל יחד תוך עירבוב.
מתבלים ומוסיפים מים לגובה מחצית תערובת הפתיתים. מנמיכים להבה ומבשלים עד לריכוך הפתיתים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט פתיתים-רותי קינן'
סלט פתיתים-רותי קינן
21/04/2007 | 16:38
47
סלט פתיתים / רותי קינן  

חומרים:
--------
3 כפות שמן זית  
500 גרם פתיתים (רצוי בשלושה צבעים)
4 כוסות מים רותחים  
1 כפית מלח  
2 עגבניות  
1 פלפל אדום  
1 פלפל צהוב  
2 בצלים ירוקים  
צרור נענע  

לרוטב:
------
2 כפות חומץ בן יין  לבן
6 כפות שמן זית  
1 כפית חרדל  
1 כפית מלח  
פלפל שחור  


אופן ההכנה  
------------

1. מבשלים את הפתיתים: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כדקה, עד שהם מכוסים היטב בשמן. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על להבה נמוכה 6 דקות. מכסים את הסיר, ממתינים 5 דקות לפחות.

2. בינתיים, חוצים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים והנוזלים וקוצצים לקוביות. חותכים לקוביות גם את הפלפלים. קוצצים דק את הבצלים והנענע.

3. מניחים את כל הירקות בקערה. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מניחים לתערובת לעמוד כ 30 דקות.

4. מערבבים את הפתיתים בעודם חמימים עם הירקות המתובלים. מקשטים בעלי נענע.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים חומוס ועשבי תיבול'
פתיתים חומוס ועשבי תיבול
21/04/2007 | 18:08
56
פתיתים עם גרגרי חומוס ואטריותו pirge / בישול לילדים   ו 12:25 | 04/01/05  


פתיתים חומוס ועשבי תיבול
מאת:פירגה
שקית 500 גרם פתיתים של אוסם זה נקרא" קוסקוס"

מטגנים בצל קצוץ גדול ומזהיבים מעט
מוסיפים כוס וחצי חומוס מבושל של סנפרוסט
וכוס אטריות רחבות קצרות שבושלו תחילה .
מטגנים ביחד כ-5 דקות ובוחשים מדי פעם.
להוסיף את הפתיתים ולבחוש.
להוסיף כף גדולה  עשבי תיבול של "קנור" בטעם פיקנטי
כף צ'ילי כפית מלאה ,  כפית פפריקה, מלח, פלפל שחור.
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים בדיוק לפי הוראות האריזה.
טועמים ומשפרים טעם.
מבשלים 6 דקות ביחד בסיר מכוסה.  מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר  מכוסה.

אפשר לגוון עם פטריות
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת פתיתים בבשר בציפוי טחינה'
עוגת פתיתים בבשר בציפוי טחינה
21/04/2007 | 18:13
1
25
עוגת פתיתים ובשר

500 גרם פתיתים –לבשל אותם 6 דקות במים רותחים
מסננים ומוסיפים:
כוס מרק צח----- או בטעמים של עוף\ בשר\בצל
4 ביצים טרופות
פטרוזיליה קצוצה דק
2\1 כוס קמח רגיל
מלח
פלפל שחור
לערבב היטב .
לשמן תבנית מס' 28 עגולה—רצוי קפיץ---- ולשטח חצי כמות – להדק וליישר
לפזר  את הבשר------- באופן שווה.
הכנת הבשר:
מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים
מוסיפים 2\1 קילו בשר טחון ומפוררים תוך כדי הטיגון.
מוסיפים כף רוטב צ'ילי
2 ביצים טרופות
ירק טרי קצוץ (פטרוזיליה\כוסברה)
עגבניה מגוררת
פפריקה
כמון
מלח ופלפל
כמון
לערבב כ-2 דקות (הבשר והרוטב צריכים להישאר עסיסיים ולא יבשים)
מעל לבשר לפזר את הפתיתים שנשארו ושוב ליישר ולהדק.
אופים בחום 175 כשעה.
כדאי לראות אחרי 2\1 שעה-אם מתחיל להתייבש—לכסות בניר אפיה , ולהמשיך לאפות.

לקרר מעט----לשחרר בעזרת סכין את המאפה מהדפנות----ולהפוך את המאפה.
לא חובה להפוך......
להגיש עם טחינה.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חלביים----תכינו עם תחליף בשר צמחי '
חלביים----תכינו עם תחליף בשר צמחי
21/04/2007 | 18:15
32
לצפיה ב-'פתיתים מטוגנים שלא אמא/נירהמ1'
פתיתים מטוגנים שלא אמא/נירהמ1
21/04/2007 | 19:38
84
פתיתים מטוגנים/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1 - אמי עליה השלום

"כמה פשוט - ככה טעים. אין כמו מתכונים של אמא..." - נירה

החומרים:
1 חבילה פתיתים (של בארילה - הם נראים כמו אורז)
1 בצל בינוני חתוך לטבעות דקות
שמן קנולה לטיגון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
מים לכיסוי הפתיתים

הכנה:
- שמים שמן בסיר (עם תחתית כבדה) ומטגנים את הבצל, ומוציאים לאחר שהוא מזהיב-משחים
- מכניסים את הפתיתים לשמן, ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים מזהיבים (זהוב כהה). זהירות לא לחרוך – השלב שבין זהוב-חום לשרוף הוא מהיר מאוד.
- מוסיפים מים לכיסוי הפתיתים (בדיוק כמו עם אורז)
- מוסיפים חזרה את הבצל
- מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומערבבים
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים נספגים בפתיתים.

מגישים חם או קר. עם מנה בשרית או חלבית עם סלט ירקות.

תיהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה יופי של קישור פרג'י'
איזה יופי של קישור פרג'י
22/04/2007 | 10:08
19
לצפיה ב-'פתיתים איטלקיים/רותי קינן, מ-ynet'
פתיתים איטלקיים/רותי קינן, מ-ynet
23/04/2007 | 13:18
92
פתיתים איטלקיים/רותי קינן, מ-ynet
מאמר פלוס מתכונים

"אנחנו קוראים להם פתיתים והאיטלקים קוראים להם - אורצו (ריזוני). אלו פתיתי פסטה זעירים ששוחים כמו גדולים במרקים, נזידים ורטבים. מכאן, הכל תלוי בדמיון שלכם…"

הוא יותר דומה לריזוטו מאשר למרק ומוגדר כפסטה זעירה – האורצו, שקוראים לו גם "ריזוני" ומכונה אצלנו "פתיתים", הוא מאכל איטלקי שזוכה לעדנה מחודשת. פתיתי הבצק היבשים דמויי האורז שייכים למשפחה מורחבת מאוד של פסטה, המיועדת במקור למרקים. האחים והאחיות שלה נושאים צורות שונות מגרגרי קוסקוס זעירים, דרך קונכיות מיקרוסקופיות, כוכבים עם חור באמצע ועד לאותיות האלפבית. המשותף לכולם הוא הגודל, שבמקרה זה ממש קובע: ככל שהפתיתים קטנים יותר, הם שוחים ברטבים, מרקים ונזידים עדינים ודלילים יותר.

גרסה מקומית ארץ-ישראלית לאורצו זכתה בשנות הצנע לכינוי "אורז בן-גוריון" ושימשה תחליף לדגן המפורסם. ההבדל בינה לבין המקור האיטלקי משתמע כבר משם המשפחה שאליה היא משתייכת – "פתיתים אפויים". את האורצו והריזוני מכינים ממש כמו פסטה, מחיטת דורום ומים שהפכו לבצק, עוצבו ויובשו. הפתיתים שלנו, לעומת זאת, אפויים, ויש הבדל בטעם וגם בחלק מהשימושים. במהות (אף כי לא בצורה) האור - צו קרוב יותר לאטריות ולפתיתי המרק הוותיקים שלנו.

למרות ההבדל, אפשר להכין ולהגיש אורצו כמו פתיתים אפויים – מבושלים כך שכל הנוזלים נספגו בהם ומשמשים תוספת למנה עיקרית או בסיס לסלטים קרים. באיטליה שוחים פתיתי האורצו, הריזוני ועמיתיהם בתבשילים הנקראים "ברודו" – ספק מרק ספק רוטב. ואולם, בניגוד לאטריות או פתיתי המרק, שהם רק תוספת קטנה למרקי העוף או הבשר המיתולוגיים שלנו, אין להתבלבל בתפקיד הראשי שהם ממלאים: כמו שהרוטב הוא רק המלווה הנאמן של הפסטה, גם האורצו והריזוני תופשים את מרכז הבימה.

אחרי שקלטנו שמדובר כאן למעשה במנת פסטה משביעה ומנחמת, כל מה שנותר הוא להשתלח במגוון אינסופי של צורות להכנתה. תנו דרור לדמיון, או פשוט השתמשו בשאריות כל מרק שיש, כדי לשדרג אותו למחרת למנה נפלאה ושונה לחלוטין. על מדפינו תמצאו בקלות את פתיתי הריזוני (דמויי האורז) והסטליני (כוכבים) המצויינים מתוצרת "ברילה", ויש כמובן גם פתיתים מקבילים וטובים מתוצרת מקומית (אך יש להקפיד לא להשתמש במקרים אלה בפתיתים אפויים).

אורצו במרק

החומרים (ל-4-6 מנות):
1 בצל קטן
2 כפות שמן זית או חמאה
1/2 1 כוסות אורצו (ריזוני)
מלח, פלפל
3 כוסות מרק
25 גרם גבינת פרמזן מגוררת

הכנה:
1. קוצצים את הבצל. מחממים את השמן או החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים את האורצו ובוחשים כדקה. מוסיפים 3 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות תוך בחישה מדי פעם.
2. כשהאורצו רך וכל הנוזלים נספגו, מוסיפים את המרק ומגבירים את הלהבה. בוחשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מכבים את הלהבה ובוחשים פנימה את הגבינה. מגישים מיד.
הערה: אפשר להשתמש בכל סוג של מרק – ממרק צח (אפילו מאבקה) ועד שאריות של מרק ירקות, עוף, בשר או קטניות. אם אין מספיק שאריות מרק – אפשר להגדיל את הכמות בתוספת מים.

אורצו עם פטריות ואספרגוס

החומרים (ל-6 מנות):
1 בצל קטן (או 2-3 בצלים ירוקים)
100 גרם פטריות
1 צרור אספרגוס
2 כפות שמן זית או חמאה
1/2 1 כוסות אורצו (ריזוני)
3 כוסות מרק צח
מלח, פלפל
מעט פפריקה
1 כף פטרוזיליה קצוצה (לא הכרחי)
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

הכנה:
1. קוצצים את הבצל. מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות. קוטמים את ראשי האספרגוס ושומרים בצד. חותכים את הגבעולים לפיסות בגודל 1 ס"מ.
2. בסיר בינוני, מחממים מעט את השמן או את החמאה ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הפטריות ואת גבעולי האספרגוס ומטגנים תוך בחישה תכופה כ-5 דקות. מוסיפים את האורצו ובוחשים עוד דקה. מוסיפים 3 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהפסטה רכה וכל הנוזלים נספגו, כ-10 דקות.
3. מוסיפים לסיר את המרק ומגבירים את הלהבה. מביאים לרתיחה ומוסיפים את ראשי האספרגוס. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים את הפפריקה, הפטרוזיליה והפרמזן, בוחשים ומגישים.

הערה:אפשר להכין את התבשיל כמה שעות מראש עד שלב 3. ממש לפני ההגשה מוסיפים את ראשי האספרגוס והמרק, ומחממים מחדש תוך בחישה והפרדת הגרגרים במזלג או בכף.

אורצו "יבש" מתובל
כמו אורז, תוספת מצויינת לתבשילי בשר עתירי רוטב.

החומרים (ל-4-6 מנות):
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כוס אורצו (ריזוני)
2 כוסות מרק עוף צח
מלח, פלפל
1 כף גדושה עשבי תיבול מעורבים מיובשים (ריחן, רוזמרין, מיורן, אורגנו, או תערובת עשבי פרובנסאו תערובת איטלקית)

הכנה:
הכנה:
1. בסיר קטן מחממים את השמן ובוחשים לתוכו את השום. מטגנים דקה ומוסיפים את האורזו. בוחשים עוד דקה ומוסיפים את המרק, המלח, הפלפל ועשבי התיבול. בוחשים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
2. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים והאורצו רך. רצוי לבחוש מדי פעם במהלך הבישול. מגישים מיד.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת פתיתים וטונה'
עוגת פתיתים וטונה
21/04/2007 | 19:50
26
"פתיתים" ו pirge / מתכונים   ו 15:49 | 16/07/05  





עוגת "פתיתים" מאד מתאים עם סלט לערב pirge    



נהדרת במיוחד יום אחרי...
  

תבנית עגולה גדולה בלי קפיץ  (אטומה)

500 גרם פתיתים היה לי בבית  בנוסח קוסקוס של אוסם
קופסה טונה קטנה----- עם השמן
קופסה פטריות קטנה------ בלי המים
5 כפות קמח תופח
כוס חלב
שקית אישית של מרק כרישה ותפוחי אדמה (או כף גדושה אבקת מרק פטריות)
בצל אחד גדול חצוי ופרוס דק דק
4 ביצים
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור

לערבב כוס חלב עם שקית מרק כרישה ותפוחי אדמה
לבשל את הפתיתים לפי ההוראות  -  מספיק 5 דקות—לסנן-

לשים בקערה את הכל ביחד ולערבב
לשמן תבנית (לא מתפרקת) וליצוק את הבלילה.
אני יצקתי לתבנית עגולה 26. הבלילה מילתה כמעט לגמרי את התבנית.

לחמם תנור מראש 175 מעלות
אפיה כשעה ------עד השחמה.

אפשר להמיר את הטונה בעוד קופסת פטריות
או---....
להמיר את הפטריות בעוד קופסת טונה

מקור:  פ י ר ג ה.   אנחנו מאד אהבנו. מאד. עם טונה ופטריות ביחד.
תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' היי בנות '
היי בנות
21/04/2007 | 21:08
14
WOW איזה יופי של שרשורים רצים כאן התגעגעתי אליכם לא יצא לי להיכנס לפורום

מה שלומכן? מקוה שכולכן מרגישות מצוין...אני פשוט עסוקה ואין זמן להיכנס לפורום...


כבר נותנת לכם גם מתרומתי לפורום במתכוני "פתיתים"  


שבוע טוב נהדר ונפלא לכולם






אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תבשיל פתיתים ירקות ועוף/אהרוני'
תבשיל פתיתים ירקות ועוף/אהרוני
21/04/2007 | 21:19
1743
תבשיל פתיתים עם ירקות ועוף


מקור:אהרוני.

מצרכים:
500 גר' פתיתים
שליש  כוס שמן זית
3 שיני שום פרוסות
4 בצלי שאלוט פרוסים
כף טימין
1 פלפל אדום חריף, קצוץ
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
2 זוקיני חתוכים לקוביות
כוס וחצי אפונה קפואה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף קליפת לימון
2 כפות כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות עריסה
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
חצי כוס צנוברים
600 גר' פרגיות חתוכות לחתיכות בינוניות
למשרה:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
1 כף עלי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
•    מערבבים חומרי המשרה ומשרים בם את העוף למשך מספר שעות, מינימום שעה
•    מבשלים את הפתיתים בהרבה מי מלח כחמש שש דקות, ממש כמו פסטה. שוטפים ומקררים
•    מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר עד שהם מזהיב קלות
•    מוציאים, מוסיפים מעט שמן ומטגנים בו את השום, בצל, טימין ופלפל חריף
•    מוסיפים את הבטטות וממשיכים לטגן עוד דקה
•    מוסיפים את הזוקיני לעד דקת טיגון ולבסוף את האפונה. ממליחים ומפלפלים
•    מוסיפים את העוף והפתיתים למחבת ומטגנים עוד כמה דקות קצרות
•    יוצקים פנימה את קליפת הלימון ומיץ הלימון והעריסה ומבשלים עוד דקה
•    מכסים את האש, מערבבים פנימה את הכוסברה ומפזרים מעל את הצנוברים




    







    

















    

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים בעשבי תיבול'
פתיתים בעשבי תיבול
21/04/2007 | 21:35
64
פתיתים בעשבי תיבול/monday


1 חב' פתיתים
1 כפית עלי בזיליקום קצוצים או בזיליקום יבש
בצל גדול חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
6 עגבניות מיובשות קצוצות
1 כף אבקת מרק בצל מלאה
פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה גריל עוף
מעט מלח


מטגנים בצל עד לשקיפותו, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים יחד כדקה.
מטגנים את הפתיתים כ-2 דקות, ומוסיפים אליהם את תערובת הבצל,
השום והעגבניות המיובשות קצוצות. אל הפתיתים מוסיפים כוס מים רותחים על כל כוס פתיתים,
(וזו הנוסחה בעצם לבישול פתיתים בשביל שהם לא יצאו דייסתיים).
מוסיפים את כל שאר התבלינים, נותנים ערבוב אחד עדין,
ומבשלים בערך עוד כ-5-7 דקות על אש נמוכה ומגישים.


הערות monday:
שמתי 3/4 2 כוסות מים רותחים בהתאם לכמות הפתיתים ששמתי
בישלתי כ-5 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין
מדי פעם ובסיר מכוסה חלקית כדי שהמים לא יתאיידו
כל כך מהר.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים בנוסח ים-תיכוני'
פתיתים בנוסח ים-תיכוני
21/04/2007 | 21:43
124
פתיתים בנוסח ים-תיכוני/חב' חטיפים מן הטבע


1 חב' פתיתים אפויים (קוסקוס) (500 גר')
6 כוסות מים רותחים
2 בצלים גדולים קצוצים
1 שן שום גדולה קצוצה
1 פלפל אדום או ירוק חתוך לקוביות
1/2 חב' כוסברה קצוצה גס
1 כף גדושה רסק עגבניות
מלח פלפל שחור
1/2 1 כפיות אבקת מרק עוף
שמן לטיגון


מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את השום, הבצל והפלפל עד לריכוכם.
מוסיפים את תערובת הבצל אל הפתיתים בסיר תוך עירבוב
למשך דקה. מוסיפים את המים הרותחים, הכוסברה ורסק העגבניות ומערבבים היטב הכל ביחד.
מתבלים במלח, פלפל ובאבקת המרק ומערבבים בעדינות יחדיו, מבשלים
על אש נמוכה במשך 5 דקות ומגישים עם שניצל או קציצות.


הערות monday:
הוספתי 3 כפות גדושות רסק עגבניות ובמקום כוסברה
הוספתי 1/2 חב' עירית חתוכה גס. יוצא מעדן.




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תבשיל שוקי עוף עם פתיתים'
תבשיל שוקי עוף עם פתיתים
21/04/2007 | 21:51
57
תבשיל שוקי עוף עם פתיתים/ישראל אהרוני


8 פולקעס של עוף
1 כוס אפונה קפואה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף גבעולי טימין שלמים
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום מנוקה מחרצנים קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
1 ראש סלרי חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
2-3 גבעולי סלרי מראש הסלרי
כוס פטרוזיליה קצוצה
30 עלי בזיליקום פרוסים דק
מלח פלפל שחור טחון טרי
1 קילו פתיתים אפויים אסם
1/4 כוס מים
2 כפיות כורכום
1 כף גרגירי כוסברה כתושים


ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מטגנים אותם במחבת עם שמן זית והטימין עד
שהם שחומים יפה סביב סביב.
מבשלים את הפתיתים בסיר עם מלח, כמו פסטה כ- 5 דקות ומסננים, שוטפים במים קרים,
ומערבבים 2-3 כפות שמן שלא ידבקו הפתיתים.
מוסיפים את כל הירקות למחבת חוץ מהפטרוזיליה ל- 5 דקות. מוסיפים את המלח ופלפל ומערבבים.
מעבירים לקערת הפתיתים, מוסיפים תבלינים פטרוזיליה ובזיליקום ומערבבים היטב.
שמים קצת יותר מ- 1/2 ס"מ שמן זית בסיר (טפלון אלכסוני) וממלאים ב- 1/2 מכמות הפתיתים ומהדקים.
שמים את הפולקעס. מוסיפים את חציה השני של כמות הפתיתים ומהדקים. מבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות,
עד ששומעים שזה מטוגן. מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה בדיוק.


הערות monday:
הכנתי את הפתיתים עם חב' של חצי ק"ג פתיתים.
העברתי למסננת ושטפתי במים קרים. בינתיים הכנתי את הירקות לפתיתים
ועשיתי עם גזרים חתוכים לקוביות, בצלים סגולים גדולים קצוצים ומטוגנים בשמן זית.
הוספתי 1/4 חב' שמיר קצוץ וערבבתי הכל יחדיו עם הפתיתים.
הנחתי בתבנית קפיצית מס' 26 חלק מהפתיתים
מעל הנחתי את 7 שוקי העוף המטוגנים עם מלח, פלפל שחור
ופטרוזיליה קצוצה. מעל שוקי העוף שמתי את שאר הפתיתים
ומעל הכל מזגתי 1/2 כוס מים והכנסתי לתנור לאפיה
בחום בינוני של 180 מעלות למשך שעה.
(אפיתי בתבנית ולא בישלתי כדי לא להפוך לצלחת
וכך ישר פותחים את התבנית ורואים את שכבות המאפה,
יצא מעדן).


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תבשיל הפתיתים מכוסה'
תבשיל הפתיתים מכוסה
21/04/2007 | 21:53
4
94
עם שכבת הפתיתים השניה מעליו ויוצא כאילו "הפתעה" בתוך הפתיתים....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יופי של מתכוני פתיתים תודה לכולם אהבתי'
יופי של מתכוני פתיתים תודה לכולם אהבתי
22/04/2007 | 10:12
3
1514
לצפיה ב-'את מוזמנת להוסיף משלך'
את מוזמנת להוסיף משלך
22/04/2007 | 10:24
2
22
לצפיה ב-'ניר'לה אצלי לא אוהבים פתיתים רק אני'
ניר'לה אצלי לא אוהבים פתיתים רק אני
23/04/2007 | 13:44
1
43
לצפיה ב-'אצלי כולם אוהבים אבל אני לא מכינה לעתים'
אצלי כולם אוהבים אבל אני לא מכינה לעתים
23/04/2007 | 13:49
8
קרובות. למעשה, מזמן לא הכנתי. הגיע הזמן שאתחיל להכין שוב (לאור כל המתכונים שבשרשור).
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אני מכינה פתיתים עם רוטב עגבניות'
אני מכינה פתיתים עם רוטב עגבניות
22/04/2007 | 11:26
4
47


לא יודעת אם מישהו כבר העלה מתכון כזה, אשמח לתת מתכון.

שרונה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שרונה- נשמח/אשמח עם תעלי את המתכון'
שרונה- נשמח/אשמח עם תעלי את המתכון
22/04/2007 | 11:30
12
לצפיה ב-'פתיתים ברוטב עגבניות'
פתיתים ברוטב עגבניות
22/04/2007 | 13:18
2
67
אין לי כמויות מדוייקות

מטגנים בצל בסיר, לאחר שהזהיב מוסיפים מים כ3/4 סיר ומוסיפים תבלינים: מלח, כורכום, פפריקה, קצת מרק עוף ו 2 קופסאות של רסק עגבניות קטן. נותנים לזה לרתוח יחד. כשרותח מוסיפים 3/4 שקית גדולה של פתיתים אפויים קוסקוס/אורז/לבבות מערבבים נותנים לזה לרתוח יחד, לאחר שרתח לכסות חצי סיר עם מכסה ולתת לזה להתבשל (להנמיך קצת את הגז). מוכן כאשר הפתיתים מתנפחים והרוטב סמיך.

מעדן תנסו ותבינו, לאחר כמה ניסיונות תגיעו לכמויות הנכונות וכמות הרוטב שאתם אוהבים.

בהצלחה, וסליחה על הסירבול של המתכון.

והכי טעים להגיש את זה עם שניצלים וסלט ירקות.

שרונה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שרון האם את מבשלת את הפתיתים בתוך הרוטב?'
שרון האם את מבשלת את הפתיתים בתוך הרוטב?
23/04/2007 | 13:48
1
34
לצפיה ב-'אם תקראי טוב את ההוראות תביני שכן'
אם תקראי טוב את ההוראות תביני שכן
23/04/2007 | 15:57
14
לצפיה ב-' יאאא איזה כייף ! '
יאאא איזה כייף !
22/04/2007 | 14:51
11
שירשור פתיתים... יאמממממי

כל הכבוד על היוזמה פירג'וש, ניר'וש וכל מי שצירף מתכונים משלו
זה מזכיר לי שלא אכלתי פתיתים - ים זמן !!   והכי מצחיק - אין לי מושג איך להכין .... חחח

כבר העתקתי לי את הכל.... תודה על השירשור!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים אפויים שילדים אוהבים/baronm10'
פתיתים אפויים שילדים אוהבים/baronm10
23/04/2007 | 13:09
45
פתיתים אפויים שילדים אוהבים/baronm10, מ"מתכונים"

מקור המתכון: חיים כהן, עם שינויים של הברון

קישור בשביל התמונה היפהפיה של הברון:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

"מתכון פשוט ,מהיר, צבעוני וטעים.
המקור למתכון של חיים כהן מבוסס יותר על עשבי תיבול שפחות מתאים לילדים, לעומת המתכון שלי שמשולב בירקות מוקפצים.
לפעמים אני מוסיף למתכון כוס אפונה ירוקה או תירס..." (כך הברון)

החומרים:
500 גרם פתיתים אפויים "קוסקוס" של אסם
4 כוסות מרק עוף צח
1 כוס פטרוזיליה
2 גזרים חתוכים לפרוסות או מגורדים
2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לקוביות
2 פלפלים דומים כנ"ל
1 בצל גדול קצוץ דק
שמן זית
מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום

הכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה ומוסיפים את הגזר , והפלפלים
מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הפתיתים .מתבלים עם התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את 4 כוסות מרק העוף והפטרוזיליה הקצוצה.
- מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה ל6 דקות .ומערבבים פעם פעמיים .
משאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים עם זוקיני וזיתים/איילת בן-יוסף, מ-ynet'
פתיתים עם זוקיני וזיתים/איילת בן-יוסף, מ-ynet
23/04/2007 | 13:20
11
פתיתים עם זוקיני וזיתים/איילת בן-יוסף, מ-ynet

"אם לוקחים את המנה הזאת לנסיעה מומלץ להוסיף לה עוד שלוק של שמן זית לפני האריזה…"

חומרים (6 מנות):
4 זוקיני (קישואים ירוקים) או קישואים צעירים חתוכים לקוביות
מעט שמן זית לטיגון
3 שיני שום פרוסות
1 חבילת פתיתים אורז
4 כוסות מים רותחים
חופן זיתים ירוקים קצוצים
צרור עירית קצוצה דק
מלח ופלפל

1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הקישואים והשום עד שהם מתרככים ומקבלים קצת צבע. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים ביחד עוד חצי דקה.
2. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומכסים. מבשלים כ-5 דקות, עד שהפתיתים מוכנים. מכבים את האש ומוסיפים זיתים ועירית. מערבבים היטב וסוגרים את הסיר. נותנים לפתיתים לנוח עוד 5 דקות ורק אז מגישים. או אורזים בקופסה ויוצאים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת פתיתים עם עגבניות מיובשות, זוקיני ועגבני'
עוגת פתיתים עם עגבניות מיובשות, זוקיני ועגבני
23/04/2007 | 13:24
28
עוגת פתיתים עם עגבניות מיובשות, זוקיני ועגבניות/אהרוני מבשל לחברים, ערוץ 2

חומרים:
לבישול הפתיתים:
מים + כף מלח
3 כפות שמן זית
750 גר' פתיתים

לתערובת הירקות:
5 כפות שמן זית
3 תפוחי אדמה חצויים וקלופים
בצל סגול גדול וקצוץ גס
3 שיני שום קצוצות
כף עלי תימין טריים
5 עלי מרווה טריים
3 זוקיני טריים חתוכים לקוביות
ארבע פרוסות לאורך ואז בעובי ס"מ וחצי
1/2 כוס עגבניות מיובשות מושרות במים וקצוצות גס
1/2 כוס צנוברים
מלח פלפל
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים קרועים ביד
1 ביצה
100 גר' פטה מפוררת
150 גר' כדורי מוצרלה קטנים
רבע כוס שמן זית
1/3 כוס מים

הכנה:
- שמים בסיר גדול מים עם כף מלח ו-3 כפות שמן
- כשהמים רותחים שופכים 750 גר' פתיתים. מבשלים 8-10 דקות.
- מחכים עד שהפתיתים רכים, לא עשויים דיים ואז מסננים ומוציאים החוצה. מוסיפים מלח ופלפל.
- מכניסים לסיר 5 כפות שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה על הצד החתוך עד שהם מזהיבים. מוציאים ומקררים.
שמים בסיר:
בצל סגול גדול וקצוץ גס, את שיני השום הקצוצות, כף עלי תימין טריים ו-5 עלי מרווה טריים.
מטגנים ומערבבים כ- 3 דקות.

מוסיפים עוד:
3 זוקיני טריים חתוכים לקוביות (4 פרוסות לאורך ואז קוביות בעובי של ס"מ וחצי).
מטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים עוד:את העגבניות המיובשות והצנוברים.
מטגנים עוד 2 דקות.
ממליחים ומפלפלים.
בשלב הזה רצוי לטעום ולתקן את התיבול.
מערבבים בקערה את הפתיתים, תערובת הירקות עם הפטה המפוררת וכדורי המוצרלה הקטנים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים להמונים/גיל חובב, מהאתר של אסם'
פתיתים להמונים/גיל חובב, מהאתר של אסם
23/04/2007 | 13:29
84
פתיתים להמונים/גיל חובב, מהאתר של אסם|סהדגש|
מאמר פלוס מתכונים

יותר משהם חביבי הילדים, הפתיתים הם חביבי הגננות: הם זולים, זמינים, לא מאיימים, דביקים במידה, חמודים, באים בצורות מרהיבות (יש לבבות!) וכמעט אין מי שאינו אוהב אותם. מחקרים וסטטיסטיקות הוכיחו מזמן שהפתיתים הם לחם חוקם של ילדי הגנים והצהרונים ונראה שאין מי שיתלונן על זה – כי אולי הם לא הכי מזינים בעולם, אבל הם בטח לא מזיקים, וברור שהם עדיפים על קרמבואים, חטיפים מלוחים ושאר אסונות קלוריים.
כן, אבל מה עושים איתם? האם יש דרך לנסוך עליהם נופך אמנותי, שלא לומר גסטרונומי? נו כן, אפשר למלא בהם ירקות. את זה כולנו כבר עשינו והרגשנו יצירתיים נורא. אבל מה הלאה? ובכן, הנה עוד שני רעיונות לשימוש בפתיתים: קודם פשטידה מתובלת שצועקת שום למרחוק ואחר כך סלט עם תעלול מרקם קטלני (היכנסו למתכון ותודו שהפעם הייתי נועז). ורק תזכורת: אם זה לילדים, פשוט תרתיחו להם את הפתיתים וזהו. לטעמם הזעיר והבלתי מפותח (זמנית), כל המוסיף גורע.

פשטידת פתיתים, שום ובצל ירוק/גיל חובב

מצרכים:
בעצם, אין הגבלה לכמות השום שיכולה להיכנס לפשטידה הזו. זה תלוי לגמרי בטעם האישי: חמש שיניים הן המינימום שיקנה לפשטידה טעם שומי, אבל אם ממש אוהבים שום – גם עשר, ואפילו תריסר שיניים תתקבלנה בברכה.

החומרים:
250 גרם (חצי חבילה) פתיתים אפויים, מבושלים
1 כוס חלק לבן של בצל ירוק, קצוץ
1 כוס חלק ירוק של בצל ירוק, קצוץ
5 שיני שום קצוצות דק
2 כפות שמן זית
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
חצי כוס עלי סלרי קצוצים
1 כף מלח גס
1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
4 ביצים
חצי כוס קצ’קבל מגוררת

הכנה:

1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות ההכנה שעל השקית. מקפידים שבתום הבישול הם יהיו יבשים ובודדים. אם לא – מבשלים עוד.
2. מטגנים יחד בשתי כפות שמן את החלק הלבן של הבצל ואת השום. כשהבצל מתחיל להזהיב מסירים מהאש, מוסיפים את הפתיתים, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.
3. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת. התערובת צריכה להיות בגובה של כשלושה ס"מ. אופים בחום בינוני כארבעים דקות, עד שהפשטידה שחומה.
4. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן עשר דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

סלט פתיתים, אבוקדו ואפונה מטוגנת/גיל חובב

מצרכים:
אפונה מטוגנת הם הגרגרים בצבע ירוק זוהר שנמכרים בפיצוציות (וגם במכולות ובמרכולים). מי שאמיץ יכול להשתמש באפונה מטוגנת מחנויות המזרח הרחוק – זו שמתובלת בהרבה ווסאבי. אבל גם זו הרגילה, שאין בה חריפות, תיטיב עם הסלט הזה מאוד ותתרום לו טעם ומרקם פריך ומפתיע.

החומרים:
250 גרם (חצי חבילה) פתיתים אפויים, מבושלים
1 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כוס שמיר קצות
1 כף גדושה מלח גס
1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון שלם
1 כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
1 כוס אפונה מטוגנת

הכנה:
1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות ההכנה שעל השקית. מקפידים שבתום הבישול הם יהיו יבשים ובודדים. אם לא – מבשלים עוד.
2. מערבבים את כל החומרים בעדינות ומגישים מיד.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ריזוטו ים תיכוני מפתיתי אורז אפוי'
ריזוטו ים תיכוני מפתיתי אורז אפוי
23/04/2007 | 13:32
12
ריזוטו ים תיכוני מפתיתי אורז אפוי (אורז בן-גוריון) עם ארטישוק (חלבי)/מהאתר של אסם

חומרים:
250 גר' פתיתים אפויים אסם – אורז בן גוריון
¼ כוס יין לבן
¼ כוס שמן זית
1 שן שום קצוצה
50 גר' תחתיות ארטישוק קפואות או טריות חלוטות חתוכות לרצועות
30 גר' בצלי שאלוט קצוצים
1 עגבניה
3 כפות אבקת מרק ירקות אסם
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון

להגשה:
120 גר' גבינת פרמזן
80 גר' חמאה

הכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים בו קלות את הבצל שאלוט והשום, מוסיפים את הארטישוק מטגנים כדקה, ומוסיפים את הפתיתים האפויים.
2. מוסיפים לסיר את היין ונותנים לו להתאדות מעט.
3. מוסיפים את המים בכמויות של כוס וחצי כל פעם וממשיכים לערבב, כאשר הפתיתים סופגים את כמות הנוזלים ממשיכים שוב.
4. קולפים את העגבניה וחותכים לקוביות.
5. כאשר נספגו כל המים הפתיתים מוכנים לאכילה, מתבלים, מוסיפים את העגבניה והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
6. לאחר כדקה מוסיפים את הפרמזן והחמאה, מערבבים היטב ומגישים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים אפויים ואנטיפסטי/מהאתר של אסם'
פתיתים אפויים ואנטיפסטי/מהאתר של אסם
23/04/2007 | 13:35
19
פתיתים אפויים ואנטיפסטי/מהאתר של אסם

המצרכים:
1 חב' 500 גרם פתיתים אפויים "אסם"
2 כפות שמן זית
800 מ"ל מים רותחים
1 כפית אבקת מרק עוף או טעם עוף "אסם"
מלח ופלפל שחור טחון
4-3 כפות שמן זית
3 שינים שום מעוכות
6 עלי מרווה
2-1 קישוא זוקיני חצוי ופרוס לפרוסות
פלפל אדום, צהוב וירוק, מנוקים וחתוכים לקוביות
זיתים שחורים מגולענים וחתוכים
15 עגבניות מיובשות לחות, או מושרות בשמן זית, חתוכות לפיסות
3 כפות חומץ בלסמי
צרור עלי רוקט מנוקים מגבעולים

הכנה:
- מבשלים את הפתיתים על פי הוראות היצרן
- מחממים במחבת שמן ומטגנים במשך דקה את שיני השום ועלי המרווה על אש בינונית ומניחים בצד. באותו שמן מטגנים את פרוסות הקישוא תוך ערבוב, עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות הפלפל, העגבניות והזיתים, מטגנים ומערבבים למשך 3 דקות יוצקים את החומץ בלסמי ומערבבים עוד דקה,  מוסיפים אל הפתיתים. - מתקנים את התיבול, מערבבים עם עלי הרוקט ומגישים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט פתיתים מגוון/2eat'
סלט פתיתים מגוון/2eat
23/04/2007 | 13:43
14
סלט פתיתים מגוון/2eat

מרכיבים:
1 חבילת פתיתים או קופסת קוסקוס מהיר הכנה
2 קוביות תיבולית בזיליקום
½ דלורית
1 עגבניה קצוצה
1 פלפלון ירוק חריף קצוץ דק
3-2 גבעולי סלרי טריים קצוצים דק
½ כוס זיתים שחורים מגולענים פרוסים לפרוסות
1 כוס גרעיני תירס ( מקופסה מסונן )
1 בצל סגול קצוץ דק
4 כפות שמן זית
4 כפות חומץ בן יין אדום
ניתן לגוון ובמקום חומץ בן יין אדום להוסיף:
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות חומץ בן יין אדום

הכנה:
1. מבשלים את הפתיתים או הקוסקוס לפי ההוראות
2. במקביל קוצצים את הדלורית לקוביות של 1 ס"מ ומבשלים (יש לוודא שלא יהיה רך מדי).
3. מערבבים את יתר החומרים (עגבניה, סלרי, פלפלון, זיתים, תירס, בצל)
4. ומוסיפים לפתיתים או לקוסקוס לאחר שהתקררו מעט.
להכנת הרוטב:
5. ממיסים את התיבוליות עם מעט מים רותחים או שמן שחומם במיקרו, מערבבים בצנצנת סגורה עם החומץ ומוסיפים לסלט לפני ההגשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים ופטריות/ממתכוני משפחתון דגנית, מ-ynet'
פתיתים ופטריות/ממתכוני משפחתון דגנית, מ-ynet
23/04/2007 | 13:45
23
פתיתים ופטריות/ממתכוני משפחתון דגנית, מ-ynet

חומרים:
בצל קצוץ
שום קצוץ
פטריות (מכל סוג שרוצים) חתוכות דק
פטרוזיליה קצוצה
מרק עוף (לא חובה)
מעט שמן זית
חבילת פתיתים

הכנה:
- מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את כל התבלינים, הפטרוזיליה ומרק העוף.
(אפשר להוסיף תבלינים כמו פפריקה מתוקה או כורכום) אחרי כשתי דקות מוסיפים את הפתיתים לסיר מטגנים עם הכול כשתי דקות ומוסיפים את המים.
(על כל כוס פתיתים כוס מים)
- מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים מתאדים.

ב ת י א ב ו ן!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים ברוטב (שורבה)/מאתר matkon.net'
פתיתים ברוטב (שורבה)/מאתר matkon.net
23/04/2007 | 13:52
224
פתיתים ברוטב (שורבה)/מאתר matkon.net

מצרכים:
7 כוסות מים רותחים
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם פתיתים אפויים
שמן לטיגון
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 1  כפית מלח (ניתן להוסיף לפי הטעם)

הכנה:
- מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים פפריקה, 1/2 כוס מים, 2 כפות רסק ומערבבים היטב.
- מוסיפים פלפל שחור, מלח ובהדרגה את יתר המים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
- מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה - דקות. מערבבים מדי פעם.
- בגמר הבישול מומלץ להשאיר את הסיר סגור כ-5 דקות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתים אפויים של אוסם במיקרו'
פתיתים אפויים של אוסם במיקרו
24/04/2007 | 01:11
4
264
פתיתים אפויים של אוסם - (קוסקוס) במיקרו - 6 דקות
מכינים אותם כמו שמכינים בבישול לפי ההוראות שעל השקית.
הכיריים היו תפוסים בסירים אחרים אז ניצלתי את המיקרו...

המצרכים:
1 שקית פתיתים קוסקוס - 500 ג'
1 כף אבקת מרק עוף גדושה - 15 ג'
4 כוסות מים - 800 מ"ל
פש"ג = פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1 כף שמן קנולה - 15 ג'

אופן ההכנה:
*  מכינים בדיוק לפי ההוראות שעל השקית. שמים שמן ופתיתים ומערבבים עד שהפתיתים מבריקים.
*  מוסיפים מים, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים.
*  מכסים ומכניסים למיקרו ל-6 דקות. אפשר בכלי פיירקס יותר גדול שיכיל היטב את כל הכמות או כל צלחת פיירקס עם כיסוי של ניילון נצמד .
*  כשמוכן, מערבבים בזהירות כדי להפריד בין הפתיתים. מכסים שוב ונותנים ל"נוח" קצת.
*  הערה - אפשר לטגן, בנפרד, בצל יבש קצוץ דקדק במשקל 100 ג' ולהוסיף לפתיתים.


ב ת י א ב ו ן .

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתיתי אוסם מוכנים במיקרו'
פתיתי אוסם מוכנים במיקרו
24/04/2007 | 01:13
3
68
כך הם נראים אחרי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נהדרת, תודה!'
נהדרת, תודה!
24/04/2007 | 01:31
2
20
היייתי צריכה הוראות הפעלה למיקרו

הפתיתים נראים מ ש ג ע י ם ! ... תודה על המתכון !
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אין בעד מה...כך אני מכינה גם'
אין בעד מה...כך אני מכינה גם
24/04/2007 | 01:45
1
21
קוסקוס מהיר הכנה. לפי ההוראות שעל השקית. מהיר, נקי ואלגנטי...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סילבוש - תודה על המתכונים'
סילבוש - תודה על המתכונים
24/04/2007 | 13:33
23

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ