שרשור הפתיתים של ה"חלבי"

נירהמ1

New member
פירגוש - יופי של קישור../images/Emo39.gif../images/Emo45.gif

בתחתית המאמר עם המתכונים יש קישורים נוספים למתכונים.
רבה. אוסיף לקישורי הפורום.
 

נירהמ1

New member
../images/Emo8.gifבמחשבה שניה - אולי נפתח שרשור פתיתים?

בטוח שלכל אחד מאיתנו יש מתכון של פתיתים שהוא אוהב. לי, למשל, יש מתכון פתיתים מטוגנים ומבושלים מבית אמא. אוכל להוסיף אותו בכייף לשרשור.
מה את/ם אומרת/ים?
 

נירהמ1

New member
מחר דבר ראשון בבוקר../images/Emo24.gif את הקישור

הזה אחבר לשרשור החדש.
הולכת קודם לשחרר את שרשור הארטישוק שלא יסתום לנו את הפורום.
 

pirge

New member
גנירוש, יהיה נהדר שרשור פתיתים,כי לא פעם

שואלים לגבי הכנתם. לבריאות ובכיף.
 

raya

Well-known member
פתיתים - קישור למתכון של baronm10 הכנתי ונכדתי אהבה מאוד! רעיה
 

simad1

New member
הפייבוריט אצלנו- פתיתים עם אטריות מטוגנות

פתיתים ואטריות דקות מטוגנות / סימה.ד. כוס אטריות דקות כוס וחצי פתיתים ארוכים 2 בצלים קצוצים מלח/פלפל שחור כפית אבקת מרק בצל 1/2 כפית פפריקה מתוקה לטגן את האטריות (תוך עירבוב-הן נשרפות מהר) במעט שמן.שומרים בצד. מוסיפים לסיר 5-6 כפות שמן קנולה ומטגנים בתוכו את קוביות הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך עירבוב עוד דקה-שתיים. מוסיפים את האטריות המטוגנות ומאחדים הכל יחד תוך עירבוב. מתבלים ומוסיפים מים לגובה מחצית תערובת הפתיתים. מנמיכים להבה ומבשלים עד לריכוך הפתיתים.
 

s h i R 1 2 3

New member
סלט פתיתים-רותי קינן

סלט פתיתים / רותי קינן חומרים: -------- 3 כפות שמן זית 500 גרם פתיתים (רצוי בשלושה צבעים) 4 כוסות מים רותחים 1 כפית מלח 2 עגבניות 1 פלפל אדום 1 פלפל צהוב 2 בצלים ירוקים צרור נענע לרוטב: ------ 2 כפות חומץ בן יין לבן 6 כפות שמן זית 1 כפית חרדל 1 כפית מלח פלפל שחור אופן ההכנה ------------ 1. מבשלים את הפתיתים: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כדקה, עד שהם מכוסים היטב בשמן. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על להבה נמוכה 6 דקות. מכסים את הסיר, ממתינים 5 דקות לפחות. 2. בינתיים, חוצים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים והנוזלים וקוצצים לקוביות. חותכים לקוביות גם את הפלפלים. קוצצים דק את הבצלים והנענע. 3. מניחים את כל הירקות בקערה. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מניחים לתערובת לעמוד כ 30 דקות. 4. מערבבים את הפתיתים בעודם חמימים עם הירקות המתובלים. מקשטים בעלי נענע.
 

pirge

New member
פתיתים חומוס ועשבי תיבול

פתיתים עם גרגרי חומוס ואטריותו pirge / בישול לילדים ו 12:25 | 04/01/05 פתיתים חומוס ועשבי תיבול מאת:פירגה שקית 500 גרם פתיתים של אוסם זה נקרא" קוסקוס" מטגנים בצל קצוץ גדול ומזהיבים מעט מוסיפים כוס וחצי חומוס מבושל של סנפרוסט וכוס אטריות רחבות קצרות שבושלו תחילה . מטגנים ביחד כ-5 דקות ובוחשים מדי פעם. להוסיף את הפתיתים ולבחוש. להוסיף כף גדולה עשבי תיבול של "קנור" בטעם פיקנטי כף צ'ילי כפית מלאה , כפית פפריקה, מלח, פלפל שחור. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים בדיוק לפי הוראות האריזה. טועמים ומשפרים טעם. מבשלים 6 דקות ביחד בסיר מכוסה. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה. אפשר לגוון עם פטריות תהנו
 

pirge

New member
עוגת פתיתים בבשר בציפוי טחינה

עוגת פתיתים ובשר 500 גרם פתיתים –לבשל אותם 6 דקות במים רותחים מסננים ומוסיפים: כוס מרק צח----- או בטעמים של עוף\ בשר\בצל 4 ביצים טרופות פטרוזיליה קצוצה דק 2\1 כוס קמח רגיל מלח פלפל שחור לערבב היטב . לשמן תבנית מס' 28 עגולה—רצוי קפיץ---- ולשטח חצי כמות – להדק וליישר לפזר את הבשר------- באופן שווה. הכנת הבשר: מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים מוסיפים 2\1 קילו בשר טחון ומפוררים תוך כדי הטיגון. מוסיפים כף רוטב צ'ילי 2 ביצים טרופות ירק טרי קצוץ (פטרוזיליה\כוסברה) עגבניה מגוררת פפריקה כמון מלח ופלפל כמון לערבב כ-2 דקות (הבשר והרוטב צריכים להישאר עסיסיים ולא יבשים) מעל לבשר לפזר את הפתיתים שנשארו ושוב ליישר ולהדק. אופים בחום 175 כשעה. כדאי לראות אחרי 2\1 שעה-אם מתחיל להתייבש—לכסות בניר אפיה , ולהמשיך לאפות. לקרר מעט----לשחרר בעזרת סכין את המאפה מהדפנות----ולהפוך את המאפה. לא חובה להפוך...... להגיש עם טחינה. תהנו
 

נירהמ1

New member
פתיתים מטוגנים שלא אמא/נירהמ1../images/Emo39.gif

פתיתים מטוגנים/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1 - אמי עליה השלום "כמה פשוט - ככה טעים. אין כמו מתכונים של אמא..." - נירה החומרים: 1 חבילה פתיתים (של בארילה - הם נראים כמו אורז) 1 בצל בינוני חתוך לטבעות דקות שמן קנולה לטיגון מלח, פלפל שחור גרוס טרי מים לכיסוי הפתיתים הכנה: - שמים שמן בסיר (עם תחתית כבדה) ומטגנים את הבצל, ומוציאים לאחר שהוא מזהיב-משחים - מכניסים את הפתיתים לשמן, ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים מזהיבים (זהוב כהה). זהירות לא לחרוך – השלב שבין זהוב-חום לשרוף הוא מהיר מאוד. - מוסיפים מים לכיסוי הפתיתים (בדיוק כמו עם אורז) - מוסיפים חזרה את הבצל - מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומערבבים - מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים נספגים בפתיתים. מגישים חם או קר. עם מנה בשרית או חלבית עם סלט ירקות. תיהנו.
 

נירהמ1

New member
../images/Emo41.gifשרשור הפתיתים של ה"חלבי"../images/Emo41.gif

אוסיף אותו לקישורי הפורום ל"שרשורים לפי נושאים".
 

pirge

New member
עוגת פתיתים וטונה

"פתיתים" ו pirge / מתכונים ו 15:49 | 16/07/05 עוגת "פתיתים" מאד מתאים עם סלט לערב pirge נהדרת במיוחד יום אחרי... תבנית עגולה גדולה בלי קפיץ (אטומה) 500 גרם פתיתים היה לי בבית בנוסח קוסקוס של אוסם קופסה טונה קטנה----- עם השמן קופסה פטריות קטנה------ בלי המים 5 כפות קמח תופח כוס חלב שקית אישית של מרק כרישה ותפוחי אדמה (או כף גדושה אבקת מרק פטריות) בצל אחד גדול חצוי ופרוס דק דק 4 ביצים 3 כפות שמן מלח פלפל שחור לערבב כוס חלב עם שקית מרק כרישה ותפוחי אדמה לבשל את הפתיתים לפי ההוראות - מספיק 5 דקות—לסנן- לשים בקערה את הכל ביחד ולערבב לשמן תבנית (לא מתפרקת) וליצוק את הבלילה. אני יצקתי לתבנית עגולה 26. הבלילה מילתה כמעט לגמרי את התבנית. לחמם תנור מראש 175 מעלות אפיה כשעה ------עד השחמה. אפשר להמיר את הטונה בעוד קופסת פטריות או---.... להמיר את הפטריות בעוד קופסת טונה מקור: פ י ר ג ה. אנחנו מאד אהבנו. מאד. עם טונה ופטריות ביחד. תהנו
 

monday

New member
../images/Emo24.gif היי בנות ../images/Emo140.gif

WOW איזה יופי של שרשורים רצים כאן התגעגעתי אליכם לא יצא לי להיכנס לפורום מה שלומכן? מקוה שכולכן מרגישות מצוין...אני פשוט עסוקה ואין זמן להיכנס לפורום... כבר נותנת לכם גם מתרומתי לפורום במתכוני "פתיתים" שבוע טוב נהדר ונפלא לכולם
 

אילנית12

New member
תבשיל פתיתים ירקות ועוף/אהרוני

תבשיל פתיתים עם ירקות ועוף מקור:אהרוני. מצרכים: 500 גר' פתיתים שליש כוס שמן זית 3 שיני שום פרוסות 4 בצלי שאלוט פרוסים כף טימין 1 פלפל אדום חריף, קצוץ 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות 2 זוקיני חתוכים לקוביות כוס וחצי אפונה קפואה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כף קליפת לימון 2 כפות כוס מיץ לימון סחוט טרי 2 כפות עריסה 1 כוס כוסברה טרייה קצוצה חצי כוס צנוברים 600 גר' פרגיות חתוכות לחתיכות בינוניות למשרה: 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון 2 שיני שום קצוצות 1 כף עלי טימין מלח, פלפל שחור גרוס אופן הכנה: • מערבבים חומרי המשרה ומשרים בם את העוף למשך מספר שעות, מינימום שעה • מבשלים את הפתיתים בהרבה מי מלח כחמש שש דקות, ממש כמו פסטה. שוטפים ומקררים • מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר עד שהם מזהיב קלות • מוציאים, מוסיפים מעט שמן ומטגנים בו את השום, בצל, טימין ופלפל חריף • מוסיפים את הבטטות וממשיכים לטגן עוד דקה • מוסיפים את הזוקיני לעד דקת טיגון ולבסוף את האפונה. ממליחים ומפלפלים • מוסיפים את העוף והפתיתים למחבת ומטגנים עוד כמה דקות קצרות • יוצקים פנימה את קליפת הלימון ומיץ הלימון והעריסה ומבשלים עוד דקה • מכסים את האש, מערבבים פנימה את הכוסברה ומפזרים מעל את הצנוברים
 

monday

New member
פתיתים בעשבי תיבול

פתיתים בעשבי תיבול/monday 1 חב' פתיתים 1 כפית עלי בזיליקום קצוצים או בזיליקום יבש בצל גדול חתוך לקוביות 2 שיני שום כתושות 6 עגבניות מיובשות קצוצות 1 כף אבקת מרק בצל מלאה פלפל שחור 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית שטוחה גריל עוף מעט מלח מטגנים בצל עד לשקיפותו, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים יחד כדקה. מטגנים את הפתיתים כ-2 דקות, ומוסיפים אליהם את תערובת הבצל, השום והעגבניות המיובשות קצוצות. אל הפתיתים מוסיפים כוס מים רותחים על כל כוס פתיתים, (וזו הנוסחה בעצם לבישול פתיתים בשביל שהם לא יצאו דייסתיים). מוסיפים את כל שאר התבלינים, נותנים ערבוב אחד עדין, ומבשלים בערך עוד כ-5-7 דקות על אש נמוכה ומגישים. הערות monday: שמתי 3/4 2 כוסות מים רותחים בהתאם לכמות הפתיתים ששמתי בישלתי כ-5 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין מדי פעם ובסיר מכוסה חלקית כדי שהמים לא יתאיידו כל כך מהר.
 

monday

New member
פתיתים בנוסח ים-תיכוני

פתיתים בנוסח ים-תיכוני/חב' חטיפים מן הטבע 1 חב' פתיתים אפויים (קוסקוס) (500 גר') 6 כוסות מים רותחים 2 בצלים גדולים קצוצים 1 שן שום גדולה קצוצה 1 פלפל אדום או ירוק חתוך לקוביות 1/2 חב' כוסברה קצוצה גס 1 כף גדושה רסק עגבניות מלח פלפל שחור 1/2 1 כפיות אבקת מרק עוף שמן לטיגון מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את השום, הבצל והפלפל עד לריכוכם. מוסיפים את תערובת הבצל אל הפתיתים בסיר תוך עירבוב למשך דקה. מוסיפים את המים הרותחים, הכוסברה ורסק העגבניות ומערבבים היטב הכל ביחד. מתבלים במלח, פלפל ובאבקת המרק ומערבבים בעדינות יחדיו, מבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות ומגישים עם שניצל או קציצות. הערות monday: הוספתי 3 כפות גדושות רסק עגבניות ובמקום כוסברה הוספתי 1/2 חב' עירית חתוכה גס. יוצא מעדן.
 
למעלה