מתכוני ארטישוק
- את השרשור אוסיף

נירהמ1

New member
../images/Emo41.gifמתכוני ארטישוק../images/Emo41.gif - את השרשור אוסיף

לקישורי הפורום. תחת הקטגוריה "שרשורים לפי נושאים".
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.
 

pirge

New member
ארטישוק לבבות בשמן זית

ארטישוק בשמן זיתו pirge / אוכל חלבי ו 16:32 | 23/12/05 לבבות ארטישוק בשמן זית מקור: איילת לטוביץ' המתכון הזה דורש מעט מיומנות, שבאה כמובן עם התרגול. אם אתם מרגישים שהעבודה הקשה הזאת היא לא בשבילכם,רכשו לבבות ארטישוק קפואים המופיעים ברוב המרכולים.אני אכעס רק קצת. החומרים: 12 ארטישוקים גדולים וטריים 3 בצלים פרוסים דק ראש שום חצוי לשניים חופן גרגרי כוסברה ליטר מרק עוף או מים 2\\1 בקבוק יין לבן יבש מיץ מ-6 לימונים מלח פלפל שחור מנקים את הארטישוקים וחותכים את החצי העליון של העלים. בעזרת סכין חדה מאד מסירים את מעטפת העלים החיצוניים וחושפים את הלב. ניתן להשאיר 5 ס"מ של גבעול. יש לשמור את הלבבות במים עם מעט מיץ לימון. בסיר בינוני מזהיבים קלות את הבל והשום עם שמן הזית. מוסיפים את גרגרי הכוסברה, הנוזלים והלבבות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. נותנים לסיר לעמוד עשר דקות ומסננים. כשהלבבות מתקררים מעט, נוטלים כף ומסלקים את השערות מהמרכז. מתבלים במלח ופלפל. אפשר לשמור את נוזל הבישול ולהגישו כרוטב, או להשתמש בו כבסיס למרק ירקות. תהנו
 

pirge

New member
סלט ניצה

ניצהו pirge / מתכונים ו 15:45 | 09/05/04 סלט ניצה--ללא מקור ספציפי קופסה שימורי שעועית ירוקה 3 תפוחי אדמה מבושלים 3 עגבניות עלי חסה 2 ביצים קשות רצועות פילה אנשובי זיתים שחורים 3 לבבות ארטישוק כמה רצועות אספרגוס קופסה טונה רוטב: 3 שיני שום כתושות שמן 3\\1 כוס חומץ חצי כפית חרדל מלח פלפל שחור קורט סוכר מרפדים עלי חסה . מסדרים בצורה אסטטית ונאה את הירקות יוצקים רוטב ומגישים מיד תהנו
 

pirge

New member
סלט ארטישוק חנה שאולוב

2 של חנה שאולובו pirge / מתכונים ו 07:53 | 18/03/04 רוטב: גביע יוגורט ביצה קשה נגוררת כף רסק עגבניות כף מיונית 6 טיפות טבסקו 10 שיני שום כתושות 4\\1 כוס יין לבן מלח פלפל אם משתמשים באספרגוס טרי,יש לקלוף אותו בקולפן ולבשל מעט: חותכים לפיסות באורך 2 ס'מ. מוסיפים זיתים מגולענים וקופסה לבבות ארטישוק חתוך. לערבב ולהגיש עם עגבניות שרי מפוזרות.. תהנו
 

נירהמ1

New member
מאמר על ארטישוק – פלוס מתכונים/ג'אקומו

מאמר על ארטישוק – פלוס מתכונים/ג'אקומו, מ"כאן נעים" ארטישוק – קבלו את הקוץ סליחה, הירק הנפלא הזה "אכילת הארטישוק היא פעולה חברתית מהנה ואפשר לדמות אותה מעט לאכילת ארוחת פונדו, כאשר במרכז השולחן מניחים קערה עם כמה פירות מבושלים ומסביבה צלוחית קטנות עם רטבים שונים. ..." http://www.kan-naim.co.il/article.asp?id=8218&cid=333
 

נירהמ1

New member
ארטישוק בחצילים ופרמזן/eingedi../images/Emo39.gif

ארטישוק בחצילים ופרמזן/eingedi
רכיבים: לבבות ארטישוק חציל עגבניות פלפל חריף שום טרי פרמזן שמן זית הכנה: - נתחיל משריפת החציל על האש הפתוחה או בתנור חם מאד עד שיתרכך, נחצה אותו לשניים ונניח לניקוז על מסננת - נרוקן את בשרו בכף עץ ונקצוץ גס - נוסיף לתערובת קוביות של עגבניות קלופות - פלפל חריף טרי קצוץ דק דק שום טרי ופרמזן. - נערבב עם מעט שמן זית. - את לב הארטישוק נחלוט שיתרכך קצת נסנן, נמליח מעט ונמלא בתערובת - נכניס לתנור על 200 מעלות ל-30 דקות. הערות: אפשר להגיש על רוטב שמנת חמוצה ועירית קצוצה עם שמן זית.
 

נירהמ1

New member
לבבות ארטישוק ברוטב עגבניות/eingedi../images/Emo39.gif

לבבות ארטישוק ברוטב עגבניות/eingedi "אני דווקא חושב שזה כן רעיון ללכת על משהו לפני חמין, גם בגלל שזה נחמד וגם משום שזה מוריד מכמות החמין שאוכלים, אבל עדיין נהנים..." (eingedi) החומרים: 8 לבבות ארטישוק (יש תחתיות קפואות של סנפרוסט) 500 גרם בשר טחון 1 בצל יבש גדול קצוץ דק פלפל שחור ומלח מעט קינמון ומעט בהרט. - מערבבים את הבשר והתבלינים ומצננים שעה - את הלבבות שוטפים ומתבלים במלח - ממלאים כל תחתית בבשר עם תלולית קטנה - מכניסים לקמח ומנערים מעודף. טובלים בביצה טרופה. ומכסים בפירורי לחם. - מטגנים על סיר כבד במעט שמן עד להשחמה משני הצדדים - מוסיפים לסיר קופסא של עגבניות מרוסקות - מתבלים במלח פלפל מעט כמון, ו-6 שיני שום שלמות מעוכות מעט. - מוסיפים חופן כוסברה קצוצה ומביאים לרתיחה. - מוסיפים מעל עוד שמן זית ומעט מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה. - אפשר להכין היום ולחמם בשבת. זה יהיה הרבה יותר טעים אז. תיהנו מהשבת קובי
 

נירהמ1

New member
מנגולד ממולא ארטישוק ופלפל קלוי/Ayuda../images/Emo39.gif

מנגולד ממולא ארטישוק ופלפל קלוי/Ayuda
"למנה זו יש להכין לפני הכנתה כוס עראק עם 3 קוביות קרח ומים קרים. ללגום שלשה שלוקים נדיבים, לתת לעראק לזרום טוב בדם, לחוש את העקצוצים בקצות האצבעות לחייך ולעבודה. מנה חגיגית, טעימה עד דמעות, מורכבת אך שווה...." (Ayuda) החומרים: 1 חבילת עלי מנגולד גדולים . - חשוב לבדוק שהעלים אינם אכולים על יד מרעין בישין למיניהם. - את העלים יש לחלוט לחצי דקה במים רותחים ולהכניסם לצינון במים קרים או מי קרח. - את הגבעול מסירים כך שנוצרים שני חצאי עלה שלמים. - את הגבעולים מקלפים כפי שירון 1 תאר וחותכים לקוביות קטנות. 6-5 תחתיות ארטישוק טרי קפוא 3 פלפלים בצבעים שונים קלויים וקלופים 4-3 שיני שום קצוצות. מיץ מלימון אחד כפית שטוחה סוכר מלח פלפל שחור גרוס פטרזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה שמן זית - את תחתיות הארטישוק חולטים לחצי דקה במים רותחים וחותכים לקוביות קטנות. - את הפלפל חותכים כנ"ל. - לחמם 3 כפות שמן זית ולטגן את קוביות גבעול המנגולד ולהוסיף לאחר זמן מה את שיני השום הקצוצות. - להוסיף את הארטישוק ואת הפלפלים להרתיח ולהוסיף מיץ לימון מלח סוכר ופלפל גרוס. - לצנן ולסנן מנוזלים - הנוזלים ישמשו לרוטב אחר כך. - לאחר הסינון והצינון להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה. - למלא את העלים במלים הארטישוק כפי שממלאים עלי גפן או בלינצ'ס. - להניח המלית במרכז תחתית העלה לקפל צידי העלה על המלית ולגלגל תוך כדי הידוק העלה. - להניח בסיר צמוד וצפוף ככל האפשר. - לנוזלים אשר סוננו מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, חצי כוס יין לבן חצי-יבש או מוסקט. מלח פלפל וסוכר. - לשפוך על העלים המגולגלים ולבשל כ-45 דקות על להבה בינונית. אפשר להגיש קר כמתאבן.
 

נירהמ1

New member
סלט ארטישוק ותפוחי אדמה חמוץ-חריף/Ayuda../images/Emo39.gif

סלט ארטישוק ותפוחי אדמה חמוץ-חריף/Ayuda
"זהו סלט ארטישוק אשר מוכן תמיד בחורף עם הדרת כבוד ליד הקוסקוס. הארטישוק ללא ספק הוא ירק מלכותי אשר תקופתו קצרה וטעמו בעל אוקטן מאוד גבוה. מקדמא דנא, מאז ינקותי, סלט זה וירק זה היה מקור לכל אהבת אוכל עבורי..." (Ayuda) והנה במתכון: לבבות ארטישוק טריים - את הארטישוק צריך לדעת לנקות היטב על מנת לא לבזבז את לב הירק. אני יוצא מתוך הנחה שהניקוי ידוע על ידך. ישנן תחתיות ארטישוק קפואות והם נהדרות כל השנה 3-2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות 5-4 שיני שום 2 לימונים מקולפים וחתוכים לקוביות ללא גרעינים 2 כפות רסק עגבניות פפריקה מתוקה 1 כף הרישה חריפה פלפל שחור מלח מים - פשוט מאוד מניחים כל המרכיבים הנ"ל בסיר ומביאים לרתיחה. - כאשר הסיר רותח להנמיך הלהבה ולבשל עד לריכוך הארטישוק ותפוחי האדמה. - לשפר טעם ע"י מלח או הוספת חריפות. - סלט נפלא אשר טעים יותר מספר ימים אחרי. בהצלחה.
 

נירהמ1

New member
אנטיפסטי ארטישוק בלימון/מהמטבח האיטלקי

אנטיפסטי ארטישוק בלימון/מהמטבח האיטלקי של מריה לוצ'י
הובא ל"מתכונים" ע"י: ליאת מלונדון החומרים: 6 ארטישוקים מנוקים (להסיר את התחתית ואת העלים הגסים) 2 בצלים, פרוסים לעיגולים 2 גזרים, פרוסים לעיגולים בעובי 4-3 מ"מ שמן זית לפי הצורך 6-4 עלי דפנה מיץ מ-2 לימונים (1/3 כוס) כמה גבעולי טימין קצוץ 4-3 שיני שום פרוסות מלח ופלפל שחור, טחון טרי - בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל, הגזר והארטישוק ומטגנים 10 דקות. מדי פעם הופכים את הארטישוק. - מוסיפים את עלי הדפנה, מיץ הלימון, הטימין, שום, מלח ופלפל. - מוסיפים מים כך שמפלס הנוזלים יגיע למחצית גובה הארטישוק. - מכסים ומבשלים כ-35 דקות על אש בינונית-נמוכה' עד שהארטישוקים מתרככים. אם חסרים נוזלים במהלך הבישול, אפשר להוסיף מעט מים. - במהלך הבישול הופכים מדי פעם את הארטישוקים כדי להבטיח בישול אחיד. - בתום הבישול מסירים עוד שכבה חיצונית של עלי ארטישוק וזורקים אותם. מגישים את הארטישוקים חמימים עם הרוטב שבו בושלו.
 

נירהמ1

New member
פסטה פנה עם ארטישוק ולימון/שף קווין קולדוול

פסטה פנה עם ארטישוק ולימון/ שף קווין קולדוול, מסעדת "סטוצי" תל אביב
הובא ל"מתכונים" ע"י: ליאת מלונדון החומרים: 200 גרם פסטה יבשה מסוג "פנה" 100 מ"ל שמן זית 1 שן שום פרוסה 2 לבבות ארטישוק, גדולים פרוסים (עדיף טריים, אם אין – משומרים) 500 מ"ל שמנת מתוקה מלח ופלפל לבן 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת מיץ מלימון אחד לקישוט:פטרוזיליה קצוצה הכנה: - בסיר עם מי מלח רותחים מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה ומסננים. - במקביל מחממים מחבת עם שמן זית מעל להבה בינונית. - מוסיפים שום ולבבות ארטישוק ומטגנים עד להזהבה. - מוסיפים שמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי. מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים פרמזן. - כשהרוטב מתעבה מוסיפים את הפסטה המבושלת ויוצקים מיץ לימון. - מנערים היטב כדי שהפסטה תצופה מכל הצדדים. - מגישים עם מעט פטרוזיליה ופרמזן.
 

נירהמ1

New member
שקשוקה של ארטישוק ופול/יניבניב, מ"מתכונים"

שקשוקה של ארטישוק ופול/יניבניב, מ"מתכונים"
החומרים (ל- 4 מנות): 5 תחתיות ארטישוק 2 כוסות פול ירוק 1 בצל גדול, פרוס דק 1 עגבנייה, קלופה וקצוצה מיץ וגרידה מחצי לימון צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה מרק צח, כדי כיסוי 4 ביצים מעט שמן זית, מלח ופלפל הכנה: 1. חולטים את הארטישוקים והפול במים רותחים כ- 5 דקות ומעבירים מיד למי קרח לרענון. חותכים את הארטישוקים לקוביות. מקלפים את הפולים מהקליפה הדקה. 2. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפולים, קוביות הארטישוק, הפטרוזיליה, העגבניות, מיץ וגרד לימון. מוסיפים מרק צח כדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה, עד שהירקות רכים ורוב המרק נספג בהם. שוברים פנימה את הביצים ומבשלים כמה דקות עד שהלבן עשוי והצהוב עדיין רך ורוטט. מגישים מיד.
 

נירהמ1

New member
ברבוניות עם ארטישוק וחמאת לימון/יניבניב../images/Emo39.gif

ברבוניות עם ארטישוק וחמאת לימון/יניבניב, מ"מתכונים"
חומרים (4 מנות): 8 דגי ברבוניה מפולטים 4 תחתיות ארטישוק חצויות מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית 2 שיני שום פרוסות 1 כפית טימין טרי קצוץ 1 כפית צ'ילי טרי קצוץ 1 כפית קליפת לימון מגורדת 2 כפות קונקסה עגבניות (יענו עגבניה ללא קליפה וללא גרעינים, חתוכה לקוביות קטנות) 4 כפות מיץ לימון 3 כפות יין לבן 70 גרם חמאה (רצוי חמאה צהובה הנמכרת במעדניות רוסיות) לארטישוק: - מחממים תנור ל-200 מעלות, מתבלים ארטישוק במלח, פלפל ושמן זית וחורכים בתנור החם 12 דקות. לרוטב: - מטגנים שום להזהבה קלה, מוסיפים טימין, צ'ילי, קליפת לימון ועגבניות קונקסה ומטגנים עוד דקה. - מתבלים במלח, מוסיפים מיץ לימון ויין לבן ומסירים מהאש. - מוסיפים פנימה את החמאה, קוביה אחרי קוביה, תוך כדי ערבוב, עד שהיא נמסה ונוצר רוטב אחיד. לברבוניות: - מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בשמן זית, כחצי דקה מכל צד. להגשה:מסדרים בצלחת ארטישוק, מעל מניחים ברבוניות ומסביב יוצקים רוטב.
 
למעלה