לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'מתכוני ארטישוק - את השרשור אוסיף'
מתכוני ארטישוק - את השרשור אוסיף
<< ההודעה הנוכחית
20/04/2007 | 10:06
55
925
לקישורי הפורום. תחת הקטגוריה "שרשורים לפי נושאים".

אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מישהי יודעת מה אפשר לעשות עם ארטישוק?'
מישהי יודעת מה אפשר לעשות עם ארטישוק?
19/04/2007 | 01:45
8
29
אשמח לקבל תשובה
סופ"ש נפלא נעים וטעים


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מבקשת עזרתכן בבקשה,'
מבקשת עזרתכן בבקשה,
20/04/2007 | 00:25
1
13
פניתי אתמול אליכן, וכנראה לא הבחנתן בי,
קיבלתי במתנה מג'ימיקס, ואיני ימכירה את חלקיו, זה דגם ישן מלפני 10 שנים, כתוב עליו 3000,
מי יודעת מה עושים עם חלקי הפלסטיק שלו, איני מכירה כאלה מקודם, אנא עזרתכן.
בתודה מראש, ולילה טוב.
נ. ב. אשמח אם תשלחו לי מסר, כי חיפשתי את הודעתי מאתמול, והתקשיתי למצוא, ובסוף לא היתה גם תשובה.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אתי - לי יש פוד פרוססור של מג'ימקס מאוד ישן'
אתי - לי יש פוד פרוססור של מג'ימקס מאוד ישן
20/04/2007 | 02:14
13
מה שנשאר לי זה רק סכין המתכת - תמיד השתמשתי רק בה.

חושבת שעם החלק הפלסטי שלו מכינים בצק - לא בטוחה (אני לשה בצק בידיים).

סליחה על התשובה המאוחרת. לא הייתי ליד המחשב בבית.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בבקשה - סלט ארטישוק/chli'
בבקשה - סלט ארטישוק/chli
20/04/2007 | 02:08
51
שהביאה אתמול אילנית - נראה טעים.

סלט ארטישוק/chli

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

אפשר גם למלא תחתיות ארטישוק בבשר, או בתערובת של פטריות מטוגנות קלות, בצל מטוגן, תפוחי אדמה מבושלים, ביצה, פלפל שחור, מלח - מערבבים הכל וממלאים את התחתיות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט ארטישוק'
סלט ארטישוק
20/04/2007 | 07:47
50
סלט ארטישוק
2 קופסאות--- או סנפרוסט--- חצאי ארטישוק  ללא נוזלים חתוכים לקוביות
קופסה פטריות גדולה  - או טריות--- חתוכות  ללא הנוזלים
3 ביצים קשות פרוסות בפורס ביצים
בצל קצוץ טרי
4 כפות מיונז
כף חומץ
3 גבעולי שמיר קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
לטעום ולשפר טעם..תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק ממולא צמחוני'
ארטישוק ממולא צמחוני
20/04/2007 | 08:02
69
ארטישוק ממולא נוסח מונטרייו סימונה 5 / מתכונים   ו 06:28 | 26/03/06  


מתאים כמנה ראשונה צמחונית

12 תחתיות ארטישוק (או יותר תלוי בגודל)
3 כפות שמן זית
2 בצלים קטנים קצוצים
2 פלפלים אדומים קצוצים
2 פלפלים ירוקים קצוצים
1 באגט חתוך לקוביות קטנטנות
חצי כפית מלח
פלפל שחור
כוס עד כוס וחצי מים ( תלוי בספיגה של הלחם)
400 גרם גבינת פרמזן מגוררת ( אפשר להחליף חצי כמות בקשקבל)
100 גרם צנוברים קלויים

שמים את התחתיות בסיר מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות .
מסדרים את התחתיות בתבנית.

המלית:

מחממים שמן זית במחבת גדולה, מטגנים את הבצל והפלפלים עד שהם מתרככים.
מסירים מהאש מוסיפים חתיכות באגט, מלח פלפל ומים ומערבבים.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים שוב.
בעזרת כף ממלאים את תחתיות הארטישוק מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בערך חצי שעה בחום של 165 מעלות.
מפזרים את הצנוברים ומגישים חם.

מתוך הספר : מבשלים אמריקה

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק בקנלוני פרמז'ני'
ארטישוק בקנלוני פרמז'ני
20/04/2007 | 08:09
10
קנלוני בארטישוק ופרמז'ןו pirge / מתכונים   ו 14:00 | 18/05/05  


חבילה קנלוני מוכנה יבשה.500 ג......ו pirge / מתכונים   ו 14:03 | 22/02/04  
אין מקור.

חבילה קנלוני  500 ג'

מילוי: 500 גרם ריקוטה טרייה
250 גרם פרמז'ן מגורדת
4 לבבות ארטישוק קפואים, חתוכים לקוביות
4 כפות צנוברים    ק ל ו י י ם
2\\\\1 כוס עשבים"פטרוזיליה,בזיליקום,עירית,מרווה)
ביצה
4 כפות שמן זית
מלחפלפל , מעט אגוז מוסקט.
רוטב בשמל: 50 גרם חמאה,   2 שיני שום קצוצות, 3 בצלי שאלוט קצוצים,
3 כפות קמח, 3   כ ו סו ת חלב, מלחפלפל,אגוז מוסקט.
מטגנים קוביות ארטישוק במעט שמן זית,עד שהם שחומים מעט.
בקערה, מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה. כולל הארטישוק.
ממלאים את הקנלונים, מסדרים בתבנית יפה, אפשר 2 קומות. בצפיפות.
הבשאמל: שמים בסיר חמאה, שום , בצלי שאלוט, ומאדים שתי דקות,
מוסיפים את הקמח, מערבבים כדקה, ומוסיפים את החלב.  מבשלים תוך
כדי  ב ח י ש ה עד שהרוטב יסמיך יפה.......      ולסנן......
יוצקים את הרוטב לתבנית, מפזרים מעל שיכבה דקה של גבינת פרמז'ן,
ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות, כ-30 דקות.


תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפה ארטישוק בבצק עלים'
מאפה ארטישוק בבצק עלים
20/04/2007 | 08:15
79
מתכון: פשטידת ארטישוקו דָנִיאֶלָה / מתכונים   ו 11:37 | 14/07/04  


מתכון: פשטידת ארטישוק

רכיבים:
בצק עלים
2 קופסת לבבות ארטישוק (לא תחתיות),חצויות ל-4.
200 גר' גבינת מוצרלה,מגוררת
מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
ביצה טרופה

אופן הכנה:
מחממים מראש תנור ל 180 מ"צ,מרדדים בצק עלים לעובי חצי ס"מ , מניחים בתבנית מלבנית (20*30) ,מחוררים בעזרת מזלג, מברישים בביצה טרופה את הבצק ,
ואופים עד להזהבה. בקערה מערבבים את השמנת המתוקה,הארטישוק והמוצרלה ,ומתבלים במלח פלפל גרוס גס ואגוז מוסקט.
אופים בחום של 180 מ"צ כחצי שעה. מצננים.

הערות:
פשטידת ארטישוק מוצלחת מאוד. אני אוהב את החיבור בין החלביות שבגבינה והשמנת והחמיצות של לבבות הארטישוק.

ניתן להשתמש בשמנת לבישול במקום השמנת המתוקה, אך מכוון שלמתוקה אחוזי שומן גבוהים יותר היא עדיפה במקרה זה.

מקור המתכון:
אמא של adidushim

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' כמה מתכוני ארטישוק בקובץ word'
כמה מתכוני ארטישוק בקובץ word
20/04/2007 | 08:48
60
שאספתי. המתכון הראשון שלי.

להנאתך,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק לבבות בשמן זית'
ארטישוק לבבות בשמן זית
20/04/2007 | 11:23
61
ארטישוק בשמן זיתו pirge / אוכל חלבי   ו 16:32 | 23/12/05  


לבבות ארטישוק בשמן זית

מקור: איילת לטוביץ'

המתכון הזה דורש מעט מיומנות, שבאה כמובן עם התרגול. אם אתם מרגישים שהעבודה הקשה הזאת היא לא בשבילכם,רכשו לבבות ארטישוק קפואים המופיעים ברוב המרכולים.אני אכעס רק קצת.
החומרים:
12 ארטישוקים גדולים וטריים
3 בצלים פרוסים דק
ראש שום חצוי לשניים
חופן גרגרי כוסברה
ליטר מרק עוף או מים
2\\1 בקבוק יין לבן יבש
מיץ מ-6 לימונים
מלח
פלפל שחור
מנקים את הארטישוקים וחותכים את החצי העליון של העלים.
בעזרת סכין חדה מאד מסירים את מעטפת העלים החיצוניים וחושפים את הלב.
ניתן להשאיר 5 ס"מ של גבעול.
יש לשמור את הלבבות במים עם מעט מיץ לימון.
בסיר בינוני מזהיבים קלות את הבל והשום עם שמן הזית.
מוסיפים את גרגרי הכוסברה, הנוזלים והלבבות.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
נותנים לסיר לעמוד עשר דקות ומסננים.
כשהלבבות מתקררים מעט, נוטלים כף ומסלקים את השערות מהמרכז. מתבלים במלח ופלפל.
אפשר לשמור את נוזל הבישול ולהגישו כרוטב, או להשתמש בו כבסיס למרק ירקות.
תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט ניצה'
סלט ניצה
20/04/2007 | 11:27
10
ניצהו pirge / מתכונים   ו 15:45 |
09/05/04  
סלט ניצה--ללא מקור ספציפי

קופסה שימורי שעועית ירוקה
3 תפוחי אדמה מבושלים
3 עגבניות
עלי חסה
2 ביצים קשות
רצועות פילה אנשובי
זיתים שחורים
3 לבבות ארטישוק
כמה רצועות אספרגוס
קופסה טונה
רוטב:
3 שיני שום כתושות
שמן
3\\1 כוס חומץ
חצי כפית חרדל
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר
מרפדים עלי חסה .  מסדרים בצורה אסטטית ונאה את הירקות
יוצקים רוטב ומגישים מיד

תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט ארטישוק חנה שאולוב'
סלט ארטישוק חנה שאולוב
20/04/2007 | 11:30
36
2 של חנה שאולובו pirge / מתכונים   ו 07:53 | 18/03/04  


רוטב: גביע יוגורט
ביצה קשה נגוררת
כף רסק עגבניות
כף מיונית
6 טיפות טבסקו
10 שיני שום כתושות
4\\1 כוס יין לבן
מלח   פלפל
אם משתמשים באספרגוס טרי,יש לקלוף אותו בקולפן ולבשל מעט:
חותכים לפיסות באורך 2 ס'מ.
מוסיפים זיתים מגולענים
וקופסה לבבות ארטישוק חתוך.
לערבב ולהגיש עם עגבניות שרי מפוזרות..
תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המחללטה - אל מסוקי – תבשיל ירקות עם ארטישוק'
המחללטה - אל מסוקי – תבשיל ירקות עם ארטישוק
20/04/2007 | 14:04
22
המחללטה - אל מסוקי – תבשיל ירקות עם ארטישוק (מהמטבח הטוניסאי)/יהודה מימוני (Ayuda), מאתר עמית – העמותה הבינלאומית לשימור מורשת יהדות טוניס

http://www.amit4u.net/data/categdoc1487/categdoc14...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאמר על ארטישוק – פלוס מתכונים/ג'אקומו'
מאמר על ארטישוק – פלוס מתכונים/ג'אקומו
20/04/2007 | 14:05
17
מאמר על ארטישוק – פלוס מתכונים/ג'אקומו, מ"כאן נעים"

ארטישוק – קבלו את הקוץ סליחה, הירק הנפלא הזה


"אכילת הארטישוק היא פעולה חברתית מהנה ואפשר לדמות אותה מעט לאכילת ארוחת פונדו, כאשר במרכז השולחן מניחים קערה עם כמה פירות מבושלים ומסביבה צלוחית קטנות עם רטבים שונים. ..."

http://www.kan-naim.co.il/article.asp?id=8218&cid=...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת וזעפרן'
ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת וזעפרן
20/04/2007 | 14:08
90
ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת וזעפרן/שף אנטוניו מנסה, מסעדת "אלי אולי", מ"כאן נעים"

http://www.kan-naim.co.il/artical.asp?id=452&cid=3...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תחתיות ארטישוק במלית דניס'
תחתיות ארטישוק במלית דניס
20/04/2007 | 14:09
7
תחתיות ארטישוק במלית דניס – מתכון פלוס סרטון וידאו/אריה מרקוביץ' עם צחי בוקששתר, מ"טעמים"

בסרטון המנה נראה טעימה להפליא.

http://food.msn.co.il/msnFood/Recipes/First/200511...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פאייה ים עם אספרגוס, ארטישוק וזעפרן'
פאייה ים עם אספרגוס, ארטישוק וזעפרן
20/04/2007 | 14:11
11
פאייה ים עם אספרגוס, ארטישוק וזעפרן/שף איתי פרידמן מחברת הקייטרינג "פרידמנ'ס" והשפית מיקה שרון, מ-nrg, מעריב

http://www.nrg.co.il/online/12/ART1/428/488.html
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוקים ממולאים/אודליה בן חמו, מ-ifeel'
ארטישוקים ממולאים/אודליה בן חמו, מ-ifeel
20/04/2007 | 14:11
22
ארטישוקים ממולאים/אודליה בן חמו, מ-ifeel

http://ifeel.co.il/page/1914
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'14 מתכוני ארטישוק/מועצת הירקות'
14 מתכוני ארטישוק/מועצת הירקות
20/04/2007 | 14:13
50
מתכוני ארטישוק/מועצת הירקות

14 מתכוני ארטישוק מצד ימין של העמוד שבקישור:

http://www.yerek.co.il/customer/vegetables.php
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מתכוני ארטישוק לרגל פסטיבל הארטישוק בניר בנים'
מתכוני ארטישוק לרגל פסטיבל הארטישוק בניר בנים
20/04/2007 | 14:14
26
מתכוני ארטישוק לרגל פסטיבל הארטישוק בניר בנים/מ"חדשות אשדוד"

גולש צמחוני מארטישוק ירוק וסלט ארטישוק ופלפלים

http://www.ashdodnews.co.il/food_p2.asp?page_id=11...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק בחצילים ופרמזן/eingedi'
ארטישוק בחצילים ופרמזן/eingedi
20/04/2007 | 17:34
14
ארטישוק בחצילים ופרמזן/eingedi

רכיבים:
לבבות ארטישוק
חציל
עגבניות
פלפל חריף
שום טרי
פרמזן
שמן זית

הכנה:
- נתחיל משריפת החציל על האש הפתוחה או בתנור חם מאד
עד שיתרכך, נחצה אותו לשניים ונניח לניקוז על מסננת
- נרוקן את בשרו בכף עץ ונקצוץ גס
- נוסיף לתערובת קוביות של עגבניות קלופות
- פלפל חריף טרי קצוץ דק דק שום טרי ופרמזן.
- נערבב עם מעט שמן זית.
- את לב הארטישוק נחלוט שיתרכך קצת נסנן, נמליח מעט ונמלא בתערובת
- נכניס לתנור על 200 מעלות ל-30 דקות.

הערות:
אפשר להגיש על רוטב שמנת חמוצה ועירית קצוצה עם שמן זית.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לבבות ארטישוק ברוטב עגבניות/eingedi'
לבבות ארטישוק ברוטב עגבניות/eingedi
20/04/2007 | 17:36
16
לבבות ארטישוק ברוטב עגבניות/eingedi

"אני דווקא חושב שזה כן רעיון ללכת על משהו לפני חמין, גם בגלל שזה נחמד וגם משום שזה מוריד מכמות החמין שאוכלים, אבל עדיין נהנים..." (eingedi)

החומרים:
8 לבבות ארטישוק (יש תחתיות קפואות של סנפרוסט)
500 גרם בשר טחון
1 בצל יבש גדול קצוץ דק
פלפל שחור ומלח
מעט קינמון ומעט בהרט.

- מערבבים את הבשר והתבלינים ומצננים שעה
- את הלבבות שוטפים ומתבלים במלח
- ממלאים כל תחתית בבשר עם תלולית קטנה
- מכניסים לקמח ומנערים מעודף. טובלים בביצה טרופה.
ומכסים בפירורי לחם.
- מטגנים על סיר כבד במעט שמן עד להשחמה משני הצדדים
- מוסיפים לסיר קופסא של עגבניות מרוסקות
- מתבלים במלח פלפל מעט כמון, ו-6 שיני שום שלמות מעוכות מעט.
- מוסיפים חופן כוסברה קצוצה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מעל עוד שמן זית ומעט מים רותחים, מכסים את הסיר
ומבשלים חצי שעה.
- אפשר להכין היום ולחמם בשבת. זה יהיה הרבה יותר טעים אז.

תיהנו מהשבת
קובי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מנגולד ממולא ארטישוק ופלפל קלוי/Ayuda'
מנגולד ממולא ארטישוק ופלפל קלוי/Ayuda
20/04/2007 | 17:38
7
מנגולד ממולא ארטישוק ופלפל קלוי/Ayuda

"למנה זו יש להכין לפני הכנתה כוס עראק עם 3 קוביות קרח ומים קרים.
ללגום שלשה שלוקים נדיבים, לתת לעראק לזרום טוב בדם, לחוש את העקצוצים בקצות האצבעות לחייך ולעבודה.
מנה חגיגית, טעימה עד דמעות, מורכבת אך שווה...." (Ayuda)

החומרים:
1 חבילת עלי מנגולד גדולים .

- חשוב לבדוק שהעלים אינם אכולים על יד מרעין בישין למיניהם.
- את העלים יש לחלוט לחצי דקה במים רותחים ולהכניסם לצינון במים קרים או מי קרח.
- את הגבעול מסירים כך שנוצרים שני חצאי עלה שלמים.
- את הגבעולים מקלפים כפי שירון 1 תאר וחותכים לקוביות קטנות.

6-5 תחתיות ארטישוק טרי קפוא
3 פלפלים בצבעים שונים קלויים וקלופים
4-3 שיני שום קצוצות.
מיץ מלימון אחד
כפית שטוחה סוכר
מלח פלפל שחור גרוס
פטרזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה
שמן זית

- את תחתיות הארטישוק חולטים לחצי דקה במים רותחים וחותכים לקוביות קטנות.
- את הפלפל חותכים כנ"ל.
- לחמם 3 כפות שמן זית ולטגן את קוביות גבעול המנגולד ולהוסיף לאחר זמן מה את שיני השום הקצוצות.
- להוסיף את הארטישוק ואת הפלפלים להרתיח ולהוסיף מיץ לימון מלח סוכר ופלפל גרוס.
- לצנן ולסנן מנוזלים  - הנוזלים ישמשו לרוטב אחר כך.
- לאחר הסינון והצינון להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה.
- למלא את העלים במלים הארטישוק כפי שממלאים עלי גפן או בלינצ'ס.
- להניח המלית במרכז תחתית העלה לקפל צידי העלה על המלית ולגלגל תוך כדי הידוק העלה.
- להניח בסיר צמוד וצפוף ככל האפשר.
- לנוזלים אשר סוננו מוסיפים  מיץ לימון, שמן זית, חצי כוס יין לבן חצי-יבש או מוסקט. מלח פלפל וסוכר.
- לשפוך על העלים המגולגלים ולבשל כ-45 דקות על להבה בינונית.

אפשר להגיש קר כמתאבן.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט ארטישוק ותפוחי אדמה חמוץ-חריף/Ayuda'
סלט ארטישוק ותפוחי אדמה חמוץ-חריף/Ayuda
20/04/2007 | 17:40
64
סלט ארטישוק ותפוחי אדמה חמוץ-חריף/Ayuda

"זהו סלט ארטישוק אשר מוכן תמיד בחורף עם הדרת כבוד ליד הקוסקוס.
הארטישוק ללא ספק הוא ירק מלכותי אשר תקופתו קצרה וטעמו בעל אוקטן מאוד גבוה. מקדמא דנא, מאז ינקותי, סלט זה וירק זה היה מקור לכל
אהבת אוכל עבורי..." (Ayuda)

והנה במתכון:
לבבות ארטישוק טריים

- את הארטישוק צריך לדעת לנקות היטב על מנת לא לבזבז את לב הירק.
אני יוצא מתוך הנחה שהניקוי ידוע על ידך.
ישנן תחתיות ארטישוק קפואות והם נהדרות כל השנה
3-2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
5-4 שיני שום
2 לימונים מקולפים וחתוכים לקוביות ללא גרעינים
2 כפות רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
1 כף הרישה חריפה
פלפל שחור
מלח
מים

- פשוט מאוד מניחים כל המרכיבים הנ"ל בסיר ומביאים לרתיחה.
- כאשר הסיר רותח להנמיך הלהבה ולבשל עד לריכוך הארטישוק ותפוחי האדמה.
- לשפר טעם ע"י מלח או הוספת חריפות.
- סלט נפלא אשר טעים יותר מספר ימים אחרי.

בהצלחה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אנטיפסטי ארטישוק בלימון/מהמטבח האיטלקי'
אנטיפסטי ארטישוק בלימון/מהמטבח האיטלקי
20/04/2007 | 17:42
155
אנטיפסטי ארטישוק בלימון/מהמטבח האיטלקי של מריה לוצ'י
הובא ל"מתכונים" ע"י: ליאת מלונדון

החומרים:
6 ארטישוקים מנוקים (להסיר את התחתית ואת העלים הגסים)
2 בצלים, פרוסים לעיגולים
2 גזרים, פרוסים לעיגולים בעובי 4-3 מ"מ
שמן זית לפי הצורך
6-4 עלי דפנה
מיץ מ-2 לימונים (1/3 כוס)
כמה גבעולי טימין קצוץ
4-3 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

-  בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל, הגזר והארטישוק ומטגנים 10 דקות. מדי פעם הופכים את הארטישוק.
- מוסיפים את עלי הדפנה, מיץ הלימון, הטימין, שום, מלח ופלפל.
- מוסיפים מים כך שמפלס הנוזלים יגיע למחצית גובה הארטישוק.
- מכסים ומבשלים כ-35  דקות על אש בינונית-נמוכה' עד שהארטישוקים מתרככים. אם חסרים נוזלים במהלך הבישול, אפשר להוסיף מעט מים.
- במהלך הבישול הופכים מדי פעם את הארטישוקים כדי להבטיח בישול אחיד.
- בתום הבישול מסירים עוד שכבה חיצונית של עלי ארטישוק וזורקים אותם. מגישים את הארטישוקים חמימים עם הרוטב שבו בושלו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פסטה פנה עם ארטישוק ולימון/שף קווין קולדוול'
פסטה פנה עם ארטישוק ולימון/שף קווין קולדוול
20/04/2007 | 17:44
46
פסטה פנה עם ארטישוק ולימון/ שף קווין קולדוול, מסעדת "סטוצי" תל אביב
הובא ל"מתכונים" ע"י: ליאת מלונדון

החומרים:
200  גרם פסטה יבשה מסוג "פנה"
100 מ"ל שמן זית
1 שן שום פרוסה
2 לבבות ארטישוק, גדולים פרוסים (עדיף טריים, אם אין – משומרים)
500 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מיץ מלימון אחד
לקישוט:פטרוזיליה קצוצה

הכנה:
- בסיר עם מי מלח רותחים מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.
- במקביל מחממים מחבת עם שמן זית מעל להבה בינונית.
- מוסיפים שום ולבבות ארטישוק ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים שמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי. מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים פרמזן.
- כשהרוטב מתעבה מוסיפים את הפסטה המבושלת ויוצקים מיץ לימון.
- מנערים היטב כדי שהפסטה תצופה מכל הצדדים.
- מגישים עם מעט פטרוזיליה ופרמזן.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שקשוקה של ארטישוק ופול/יניבניב, מ"מתכונים"'
שקשוקה של ארטישוק ופול/יניבניב, מ"מתכונים"
20/04/2007 | 17:46
5
שקשוקה של ארטישוק ופול/יניבניב, מ"מתכונים"

החומרים (ל- 4 מנות):
5 תחתיות ארטישוק
2 כוסות פול ירוק
1 בצל גדול, פרוס דק
1 עגבנייה, קלופה וקצוצה
מיץ וגרידה מחצי לימון
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
מרק צח, כדי כיסוי
4 ביצים
מעט שמן זית, מלח ופלפל

הכנה:
1. חולטים את הארטישוקים והפול במים רותחים כ- 5 דקות ומעבירים מיד למי קרח לרענון. חותכים את הארטישוקים לקוביות. מקלפים את הפולים מהקליפה הדקה.
2. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפולים, קוביות הארטישוק, הפטרוזיליה, העגבניות, מיץ וגרד לימון. מוסיפים מרק צח כדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה, עד שהירקות רכים ורוב המרק נספג בהם. שוברים פנימה את הביצים ומבשלים כמה דקות עד שהלבן עשוי והצהוב עדיין רך ורוטט. מגישים מיד.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ברבוניות עם ארטישוק וחמאת לימון/יניבניב'
ברבוניות עם ארטישוק וחמאת לימון/יניבניב
20/04/2007 | 17:50
2
ברבוניות עם ארטישוק וחמאת לימון/יניבניב, מ"מתכונים"

חומרים (4 מנות):
8 דגי ברבוניה מפולטים
4 תחתיות ארטישוק חצויות
מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית
2 שיני שום פרוסות
1 כפית טימין טרי קצוץ
1 כפית צ'ילי טרי קצוץ
1 כפית קליפת לימון מגורדת
2 כפות קונקסה עגבניות (יענו עגבניה ללא קליפה וללא גרעינים, חתוכה לקוביות קטנות)
4 כפות מיץ לימון
3 כפות יין לבן
70 גרם חמאה (רצוי חמאה צהובה הנמכרת במעדניות רוסיות)

לארטישוק:
- מחממים תנור ל-200 מעלות, מתבלים ארטישוק במלח, פלפל ושמן זית וחורכים בתנור החם 12 דקות.

לרוטב:
- מטגנים שום להזהבה קלה, מוסיפים טימין, צ'ילי, קליפת לימון ועגבניות קונקסה ומטגנים עוד דקה.
- מתבלים במלח, מוסיפים מיץ לימון ויין לבן ומסירים מהאש.
- מוסיפים פנימה את החמאה, קוביה אחרי קוביה, תוך כדי ערבוב, עד שהיא נמסה ונוצר רוטב אחיד.

לברבוניות:
- מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בשמן זית, כחצי דקה מכל צד.

להגשה:מסדרים בצלחת ארטישוק, מעל מניחים ברבוניות ומסביב יוצקים רוטב.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק חמצמץ בגריל/adidushim'
ארטישוק חמצמץ בגריל/adidushim
20/04/2007 | 17:53
10
ארטישוק חמצמץ בגריל/adidushim

קישור לתמונה היפהפיה של המנה:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

"מנה עם טעמים עדינים של ארטישוק. טועמים מהעלים עם המלית החמצמצה,ומגיעים לבסוף ללב הארטישוק- מעולה כמנת פתיחה..."

חומרים:
4 ארטישוקים
2 עגבניות
1/2 1 פרורי לחם
1/2 כוס חומץ יין לבן
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
2 עגבניות, ללא זרעים, קצוצות לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנה:
- מנקים את הארטישוקים: חותכים את הגבעול אם יש וגוזמים את קצוות העלים.
- את העלים הפנימיים יש להסיר, וכמו כן  את ה"שערות" שקיימות בתוך הארטישוק - בעזרת כפית.
- מרתיחים מים עם מיץ מלימון ומלח בסיר, מכניסים את ארטישוקים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות
- במהלך הבישול מכינים את מלית פרורי הלחם והעגבניות:
הרעיון הוא לשים בקערה פרורי לחם ולהוסיף חומץ ושמן זית ע"פ טעמכם האישי (לא חובה להשתמש בכל כמות החומץ אם אינכם אוהבים את טעמו הדומיננטי).
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת העגבניות,ומתבלים.
- בעזרת האצבעות מכניסים בין העלים כמות קטנה של המלית וכך פותחים את הארטישוק לצורת פרח.
- אופים בתנור במשך 10-5 דקות על גריל.
- מעבירים לצלחת, מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק ברוטב ויניגרט/גלי ברמן,על השולחן'
ארטישוק ברוטב ויניגרט/גלי ברמן,על השולחן
20/04/2007 | 17:56
283
ארטישוק ברוטב ויניגרט/גלי ברמן, על השולחן
הובא ל"מתכונים" ע"י: clcl

החומרים:
6 ארטישוקים יפים וטריים
מיץ מלימון אחד

לרוטב ויניגרט:
1 כף חרדל דיז´ון חלק
1 כף חרדל דיז´ון גרגירים
1/2 כוס חומץ יין
1/4 כוס חומץ בלזמי
1 כוס שמן זית או מזולה
1/2 כוס מים
מלח, פלפל, שום כתוש
1 כפית סוכר
מעט חומץ פטל - לא חובה

להגשה: פלחי לימון

- מבשלים את הארטישוקים בעודם שלמים במים רותחים בערך 20 דקות, עד שהם רכים. רצוי להוסיף מיץ לימון למי הבישול. גם מוסיף לטעם וגם מונע השחרה של הארטישוק.
- מוציאים ומקררים במי קרח.
- חותכים לרבעים לאורך.
- בעזרת כפית מוציאים היטב את הליבה השעירה.
- משפשפים בפלח לימון את החלק שנחשף, כדי למנוע השחרה.  
- מניחים את הארטישוקים בתבנית או בקערה שטוחה.
- מערבבים את חומרי הוויניגרט, רצוי בבלנדר, כדי לקבל חיבור טוב של חומרים, ויוצקים על הארטישוקים. משרים כיממה.
- מגישים עם פלחי לימון. הסועדים תולשים את העלים, סוחטים עליהם מיץ לימון (אם רוצים), טובלים ברוטב הוויניגרט ואוכלים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ממרח טופו, ארטישוק וטימין/מ"על השולחן"'
ממרח טופו, ארטישוק וטימין/מ"על השולחן"
20/04/2007 | 17:58
15
ממרח טופו, ארטישוק וטימין/מ"על השולחן"
הובא ל"מתכונים" ע"י: clcl

החומרים:
1 קוביית טופו "סילקן" יפני, מפורר
6 תחתיות ארטישוק קפואות
2 כפות טימין טרי, קצוץ
4 כפות שמן זית
6 שיני שום
2 כפות זיתים שחורים, קצוצים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

-  אופים את שיני השום בתנור עד שהן מזהיבות, כ-15 דקות.
- פורסים את תחתיות הארטישוק לפרוסות. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את התחתיות משני הצדדים עד שיזהיבו. מוציאים מהמחבת וקוצצים.
- טוחנים במעבד מזון את הטופו ושיני השום הקלופות במשך 5 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- מוסיפים את הארטישוק הקצוץ, הטימין, הזיתים, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט ארטישוק וגבעולי חורשף/angel10, מ"מתכונים"'
סלט ארטישוק וגבעולי חורשף/angel10, מ"מתכונים"
20/04/2007 | 18:00
49
סלט ארטישוק וגבעולי חורשף/angel10, מ"מתכונים"

"סלט אלג´יראי טעים לאללה רק שצריך להתאמץ ולהשיג אצל הירקן חורשף שנקרא גם קרדון.
שווה להתאמץ ולבקש מהירקן חורשף. הסלט טעים, מרענן ומיוחד..." (angel10)

מרכיבים:
7 גבעולי חורשף
7 תחתיות גדולות של ארטישוק רצוי טריים
מיץ מ-1.5 לימונים
6 כפות שמן
1 כפית פלפלת חריפה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
18 שיני שום קצוצות

הכנה:
- מנקים את גבעולי החורשף - מגרדים בסכין את הגבעולים מורידים את הסיבים, ומשפשפים במיץ לימון.
- חותכים את הגבעולים לרצועות באורך 3 ס"מ ומניחים בקערה עמוקה.
- משפשפים את תחתיות הארטישוק במיץ הלימון, חותכים לפלחים ומוסיפים לחורשף.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- מגישים קר.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק בשמן זית ועשבי תיבול/אהרוני'
ארטישוק בשמן זית ועשבי תיבול/אהרוני
20/04/2007 | 18:03
1
48
מתכון של אהרוני שהובא ע"י yaron1 ל"מתכונים" (סרוק בסקאנר).

ארטישוק בשמן זית ועשבי תיבול/אהרוני
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לוקח זמן עד שהתמונה עולה - תגדילו'
לוקח זמן עד שהתמונה עולה - תגדילו
20/04/2007 | 18:04
לצפיה ב-'תחתיות ארטישוק ממולאות גבינה/מ-GoodFood'
תחתיות ארטישוק ממולאות גבינה/מ-GoodFood
20/04/2007 | 18:06
70
תחתיות ארטישוק ממולאות גבינה/מ-GoodFood

החומרים:
12 יחידות ארטישוק - תחתיות
100 גרם גבינת רוקפור
100 גרם גבינת בשן - מעושנת
100 גרם גבינת מוצרלה
50 גרם חמאה
100 גרם סומסום קלוי
1 יחידה לימון
3 כפות חרדל דיזו'ן
4 כפות מיונז
1/2 כוס מיץ לימון
5 גרם מלח
15 גרם סוכר
2 יחידות שן שום כתושה
100 מיליליטר שמן זית

הכנה:
1. מעבדים את הגבינות והחמאה ביחד ויוצרים 12 כדורים. מגלגלים את הכדורים בסומסום הקלוי.
2. מבשלים את תחתיות הארטישוק כ-5 דקות במים רותחים ,מומלחים עם תוספת של מיץ מלימון אחד.
3. לאחר בישול וצינון ממלאים את תחתיות הארטישוק בכדורי הגבינה שיצרתם.
4. יוצרים לתבנית חסינת חום רוטב חרדל(לפי החומרים המפורטים מעלה) ,מכניסים לתוכו את הארטישוק, מחממים (חום עליון בתנור) 180 מעלות כ 5 דקות ומגישים חם.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט לבבות ארטישוק ופטריות בשמנת ואגוזים/תנובה'
סלט לבבות ארטישוק ופטריות בשמנת ואגוזים/תנובה
20/04/2007 | 18:09
13
סלט לבבות ארטישוק ופטריות בשמנת ואגוזים/תנובה
הובא ע"י קשיו ל"מתכונים"

רכיבים:
2 קופסאות לבבות ארטישוק משומרים (לא קפוא!)
300 גרם פטריות שמפיניון טריות
4 כפות עירית קצוצה
4 כפות חומץ

לרוטב:
2 גביעי שמנת חמוצה
5 כפות מיונז משובח
1 כפית חרדל
4 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור

לקישוט:
80 גרם אגוזי מלך קלויים

הכנה:
- מסננים את הארטישוק, חותכים לחצאים או רבעים ושמים בקערה בינונית.
- מסירים את רגלי הפטריות, שוטפים ומייבשים היטב.
- מוסיפים לארטישוק יחד עם עירית וחומץ ומערבבים. אם הפטריות גדולות יש לחתוך אותן לחצאים, אך לא לפרוסות.
- מכניסים את מרכיב הרוטב לצנצנת בעלת סגר טוב, מנערים היטב ויוצקים על הארטישוק והפטריות.
- מפזרים את האגוזים ומגישים עם באגט חם ויין לבן צונן.

הערות:
- ניתן להחליף את הארטישוק והפטריות ב-1/2 ק"ג שזיפים מגולענים שהושרו ביין לבן יבש למשך כמה שעות.
- מסננים היטב, מייבשים ומוסיפים את הרוטב האגוזים ללא העירית והחומץ.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ריזוטו זעפרן,ארטישוק ופטריות/אבי שטייניץ'
ריזוטו זעפרן,ארטישוק ופטריות/אבי שטייניץ
20/04/2007 | 18:12
11
ריזוטו זעפרן, ארטישוק ופטריות/אבי שטייניץ, "זמנים מודרניים"

רכיבים:
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז עגול
1 בצל קלוף
4 ארטישוקים קטנים - אפשר מקופסא מנוקים וחצויים
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 2 כוסות ציר עוף או מים עם אבקת מרק עוף
10 פטריות שמפיניון קטנות חצויות ל-2
5 חוטי זעפרן
מלח/פלפל
3 כפות חמאה
פרמן מגורר

החומרים לעיטור:
פטרוזיליה קצוצה
רצועות פלפל קלוי

הכנה:
- מניחים את חוטי הזעפרן במחבת קטנה, קולים קלות, מוסיפים מעט מים ומסירים מהאש.
- מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. - מוסיפים את הפטריות והארטישוקים ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז הזעפרן המדולל במים עם מחצית הנוזלים, היין הלבן ומבשלים בסיר לא מכוסה עד שהנוזלים נספגו באורז.
- מוסיפים את שאריות הנוזל, מבשלים כ-15 דקות נוספות - האורז צריך להיות מעט רטוב.
- סה"כ הבישול כ-35-30 דקות.
- מסירים מהאש מוסיפים את החמאה והפרמזן, מערבבים.
- מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ופלפל קלוי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים/ג'אקומו'
ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים/ג'אקומו
20/04/2007 | 18:13
4
ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים/ג'אקומו, מ"מתכונים"

החומרים:
5-4 ארטישוקים גדולים
1 ספל פירורי לחם
1/2 ספל גבינת פרמזן מגוררת
1 גבעול סלרי חתוך דק
3 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק
2 פילטים של אנשובי מעוכים לממרח
2 כפיות צלפים
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות מיץ לימון
4-3 כוסות מים

הכנה:
1. מערבבים הקערה את פירורי הלחם, הפרמזן, הסלרי, הפטרוזיליה, האנשובי, הצלפים, שמן הזית והשום.
2. מתבלים בחצי מכמות המלח ובפלפל שחור.
3. חותכים בסכין את השליש העליון של כל ארטישוק, מסלקים את כל העלים הקשים וחותכים את הגבעול.
4. מסלקים שתי שורות של העלים החיצוניים.
5. קולפים את הגבעול של הארטישוק, כדי למנוע מרירות.
6. מברישים את החלק החתוך של הארטישוקים במיץ לימון ומבשלים במי מלח במשך כ-15 דקות.
7. משתמשים בכפית ושולפים בעזרתה את החלק הפנימי של הארטישוקים המכיל את העלים הסגולים והשערות.
8. ממלאים את הארטישוקים במילוי. מניחים אותם בסיר, מכסים במים ומוסיפים את שארית מיץ הלימון והמלח.
9. מבשלים על אש קטנה במשך כ-50 דקות עד שעה.

- מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם שמן זית וגבינת פרמזן מגוררת מעל.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק ממולא גבינת עזים/ארז קומרובסקי'
ארטישוק ממולא גבינת עזים/ארז קומרובסקי
20/04/2007 | 18:15
2
15
ארטישוק ממולא גבינת עזים/ארז קומרובסקי

החומרים:
4 ארטישוקים עגולים גדולים ונקיים
8 עגבניות קטנות בשלות חצויות
250 גר' גבינת עזים
חופן בזיליקום קצוץ
כף שום כתוש
שמן זית
מלח גס פלפל שחור גרוס
יין לבן יבש
1 כפית זרעי כוסברה

- מערבבים את גבינת העזים עם מעט שמן זית, בזיליקום ושום וממלאים את הלבבות  
- מניחים את הארטישוקים הממולאים בתבנית קטנה, מכסים כל ארטישוק בחצי עגבניה ומפזרים את יתרת העגבניות בין הארטישוקים
- מציפים במעט יין לבן
- יוצקים מעל עוד שמן זית ובוזקים זרעי כוסברה, מלח ןפלפל שחור מכסים
- בנייר כסף ואופים בתנור במשך 20 דקות.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות בתנור חם מאוד עוד עשר דקות מגישים חם.

בתיאבון.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה שירשור טעים-'
איזה שירשור טעים-
20/04/2007 | 19:21
1
1
לצפיה ב-''
20/04/2007 | 19:59
2
לצפיה ב-'בצק ארטישוקים עם גבינת סולונגוני/ארז קומרובסק'
בצק ארטישוקים עם גבינת סולונגוני/ארז קומרובסק
20/04/2007 | 20:43
4
בצק ארטישוקים עם גבינת סולונגוני/ארז קומרובסקי, מתוך גיליון 181  של "על השולחן"

קישור בשביל התמונה היפה של קומרובסקי ב"על השולחן":

http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?Ca...

"שילוב טעמים נפלא של הארטישוק בשיא עונתו עם גבינה גרוזינית, שאפשר להשיג עכשיו בארץ והג’יבני העיראקי..."

חומרים ל-6 מנות:
לבצק:
6 לבבות ארטישוק טריים
1 ק”ג קמח לבן
2 כפיות מלח דק
40 גרם שמרים טריים
3 ביצים
250 גרם חמאה בטמפ’ החדר
50 גרם סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
150 מ”ל (כ-2/3 כוס) חלב

למלית:
1/2 ק”ג גבינת סולונגוני גרוזינית מגוררת (להשיג במחלבת “עברי", מושב עזריה וברשת “ארז”), או גבינת מוצרלה טרייה מגוררת
1/2 ק”ג גבינת ג’יבני עיראקית מגוררת (להשיג במחלבת “עברי”, מושב עזריה,  או ברשת “ארז”), או גבינת צפתית כבשים מגוררת

- מבשלים לבבות ארטישוק במעט מים מומלחים קלות כ-15 דקות, עד שהם מתרככים לגמרי. מסננים ומביאים לטמפ’ החדר. מועכים במזלג למחית אחידה.  -  מערבבים את כל חומרי הבצק, למעט חמאה, עם הארטישוקים. לשים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד, ואז מוסיפים את החמאה בהדרגה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח במקום קריר כשעתיים וחצי.
- מחלקים את הבצק לכדורים בני 100 גרם כל אחד, עוטפים בניילון ומתפיחים עוד כשעה.
-  מחממים תנור ל-230 מעלות.
- מרדדים כל עיגול בצק לדיסק רך. ממלאים בכף גדושה מתערובת הגבינות. סוגרים היטב בצורת צרור ומניחים על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה.
- אופים כ-25-20 דקות עד שמזהיב. מגישים ואוכלים מיד.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט טונה וארטישוק/אבי מ"פסטו"'
סלט טונה וארטישוק/אבי מ"פסטו"
20/04/2007 | 22:27
3
6
סלט טונה וארטישוק/אבי מ"פסטו"
הובא ע"י: אילנית12

  3מנות
30 דקות ופחות
דרגת קושי: קל הכנה

מרכיבים:
מרכיבים:
250 גר' לבבות ארטישוק
1 פלפל אדום
1 בצל קטן
1 קופסה טונה משומרת
1 כף שמן
1 כפית חומץ יין לבן
1 כף מים פושרים
1 שן שום קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט פטרוזיליה קצוצה גס
פלפלון חריף קצוץ (לבחירה)

הכנה:
- חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומניחים בקערה.
- פורסים את הפלפל לרצועות אורך וחותכים ל-3 ומסיפים לקערה.
- מסננים את הטונה ומפוררים גס לקערה.
- מוסיפים את הפלפלון החריף אם רוצים.
- חוצים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות, מוסיפים לקערה.
- מערבבים את השמן, החומץ, המים, מלח ופלפל והשום הקצוץ בקערה או בצנצנת סגורה ומנערים, יוצקים על הסלט ומערבבים קלות.
- מוסיפים מעט פטרוזיליה מעל.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה ופירגה תודה על המתכונים,פשוט טעים'
נירה ופירגה תודה על המתכונים,פשוט טעים
20/04/2007 | 23:20
2
נירה רציתי לבקש גם משהו בשרי אם אפשר במסר

ושוב תודה!!!

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יש לי מתכון משפחתי טריפוליטאי נפלא. שולחת גם'
יש לי מתכון משפחתי טריפוליטאי נפלא. שולחת גם
21/04/2007 | 08:26
13
במסר.
תהני  ושימי לב גם לתמונה.   מפרום משודרג מאמא של חתני .
בקרטוב
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ענתי - שלחתי לך מתכון בשרי של נוואל אבו גוש'
ענתי - שלחתי לך מתכון בשרי של נוואל אבו גוש
21/04/2007 | 10:49
5
לצפיה ב-'נירוש יקרה על האוסף המדהים.'
נירוש יקרה על האוסף המדהים.
21/04/2007 | 08:21
1
ואוווווווווווווווכמה מטעמים שאפשר להכין מארטישוק.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חחח - זה רק "על קצה המזלג" - אל תשכחי'
חחח - זה רק "על קצה המזלג" - אל תשכחי
21/04/2007 | 10:48
2
שלא שמנו (כמעט - אולי יש בקובץ ה-word משהו אם אל מחקתי) מתכונים בשריים.

חוץ מזה, את לא טמנת את ידך בצלחת. חלק ניכר מהמתכונים בשרשור הזה הוא שלך, ורק שלך, כך שתודה רבה-רבה גם לך.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה ישר כחשרשור לתפארתכל הכבוד'
נירה ישר כחשרשור לתפארתכל הכבוד
21/04/2007 | 11:00
1
3
לצפיה ב-'תודה'
תודה
21/04/2007 | 11:03
לצפיה ב-'לביבות ארטישוק'
לביבות ארטישוק
21/04/2007 | 22:58
1
7
מצאתי אצלי ספרון מתכונים של "מועצת הירקות", בשם "ארטישוק מכל הלב", אז אני אראה מה אני יכולה להוסיף לכאן...


חומרים ל-4 מנות:
10 תחתיות ארטישוק מבושלות
300 גרם גבינת פטה מפוררת
2 ביצים
1/4 כוס קמח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון

ההכנה:
1. שמים את תחתיות הארטישוק, הגבינה, הביתים, הקמח, מלח ופלפל שחור בקערת מעבד מזון, ומעבדים לעיסה חלקה.
2. מחממים שמן במחבת גדולה וכבדה. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהעיסה לביבות שטוחות בגודל הרצוי. מטגנים משני הצדדים עד שמשחים.
מגישים חם עם שמנת חמוצה קרה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טוב, אני רואה שהמתכונים נמצאים בקישור'
טוב, אני רואה שהמתכונים נמצאים בקישור
21/04/2007 | 23:05
5
שנירה שמה למעלה, של מועצת הירקות, אז אני רק אצרף קובץ של הוראות הכנה בסיסיות לארטישוק (שלא ראיתי שיש שם באתר)

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק ממולא כרובית'
ארטישוק ממולא כרובית
21/04/2007 | 23:14
3
(מתכון של סנפרוסט)

חומרים:
8 תחתיות ארטישוק
1 שקית כרובית של סנפרוסט (טוב, לא חייב סנפרוסט כמובן)
3/4 כוס פטריות חתוכות
3 כפות בצל קצוץ
4 כפות חמאה
3/4 כוס חלב
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות קמח
כפית חרדל

אופן ההכנה:
רוטב- ממיסים 2 כפות חמאה, בוחשים בקמח, וכשנמס מוסיפים את החלב, מערבבים עד לרתיחה ומבשלים 10 דקות. מוסיפים לרוטב חרדל, גבינה, מלח ופלפל.
בשאר החמאה מקפיצים את הבצל, כשהוא הופך זהוב, מוסיפים את הפטריות. ממלאים בתחתיות הארטישוק ומניחים על תבנית.
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ומסדרים בתחתיות.
יוצקים את הרוטב, אופים מתחת לגריל בתנור, או בטוסטר אובן עד ששחום ומבעבע.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק בשמן זית- מתכון מ"שף" (לאשה)'
ארטישוק בשמן זית- מתכון מ"שף" (לאשה)
21/04/2007 | 23:19
29
6 ארטישוקים טריין ויפים
1 בצל פרוס דק
3 שיני שום פרוסות דק
1 גזר קלוף ופרוס
3 גבעולי טימין
2 עלי דפנה
1 כפית גרגרי שומר
1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
מעט מלח
1/2 כוס שמן זית

חותכים ומנקים את הארטישוקים, עד שנשארת הליבה בלבד. משרים מיד כל ארטישוק במי לימון למניעת השחרה. שמים את הארטישוקים בקערה.
שמים במחבת את השצן, השום, הבצל, הגזר, השומר והפלפל. מחממים ומבשלים ברתיחה עדינה מאוד את תוכן המחבת במשך כ-10 דקות. מקררים מעט ויוצקים על הארטישוקים. משהים כמה שעות לפני ההגשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פשטידת ארטישוק- גם כן מ"שף"'
פשטידת ארטישוק- גם כן מ"שף"
21/04/2007 | 23:25
406
מרכיבים לתבנית בקוטר 28:

חמאה לשימון התבנית
מעט קמח לקימוח התבנית

למלית:
8 לבבות ארטישוק, מבושלים וחתוכים דק
פטרוזיליה קצוצה
3 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל

לבצק:
250 גרם בצק עלים
1 חלמון טרוף

ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות, ומשמנים את התבנית בחמאה. מקמחים מעט ומנערים, כדי להפטר מעודפים.
2. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית.
3. הבצק: מניחים בצד מספר רצועות מהבצק ומרדדים את השאר לעיגול בקוטר התבנית. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית ומהדקים. יוצקים את המלית מעל הבצק. מקשטים ברצועות הבצק הנותרות ומושחים בחלמון. אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת.
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ