כרובית
- מה עוד?

pirge

New member
חמוצי ירקות וגם כרובית-נהדרים

אגב, הכרובית יוצאת הכי הכי טעימה 17:54 | 20/02/04 מחמציםו pirge / מתכונים ו גמבה, פלפל ירוק, גזר, קישואים .מלפפונים ירוקים, כרובית, סלרי, כרוב ירוק, כרוב אדום, זיתים ירוקים ,לימונים. כוס חומץ על כוס וחצי מים + כפית מלח. את הכרובית להרתיח כדי לגרש דיירים לא רצויים. את הגזר החתוך לפרוסות לתבל במלח ולעשות לו מס"ג',ולתת לו לנוח, 10 דקות. לחתוך הכל לחתיכות די גדולות. למלא צנצנות,לשים בין המחמצים הרבה פרוסות לימון. לצקת רוטב לפי הצורך. לטעום - לשפר תהנו
 

silvia_too

New member
שאלה לפירגה

כיוון שהכרובית יוצאת הכי טעימה האם כדאי להחמיץ רק כרובית? או שהירקות לוקחים טעמים אחד מהשני? תודה
 

pirge

New member
רוטב לפסטה כרובית בשמנת

רוטב כרובית \ברוקוליו pirge / מתכונים ו 13:21 | 07/07/05 08:52 | 11/02/05 רוטב כרובית עשיר לפסטהו pirge / מתכונים ו לבשל כרובית בפרחים קטנים במיקרו או בסיר עם מים. שהפרחים לא יתפוררו. שיישארו שלמים. פריכים. לסנן ולשים בקערה בצד.--------- רוטב: 100 גרם אגוזי מלך קצוצים כף חמאה 2\\1 כוס יין לבן יבש מיכל שמנת מתוקה קורט אגוז מוסקט מלח ופלפל מחממים במחבת חמאה ומשחימים בה מעט את האגוזים. מוסיפים יין ומצמצמים את הרוטב לחצי.. מוסיפים שמנת, אגוז מוסקט מלח ופלפל. מבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב על אש קטנה. מערבבים בעדינות עם פרחי הכרובית. מגישים על פסטה מוכנה \\\\ חמה. להגיש עם פרמג'ן מגורר. אפשר להוסיף לתיבול כף פפריקה מתוקה. תהנו
 

pirge

New member
כרובית מוקרמת בפירורי לחם ביתיים

כרובית מוקרמת בפירורי לחםו pirge / מתכונים ו 09:20 | 03/02/05 כרובית מוקרמת בכיסוי פירורים פריכים כרובית גדולה 3 פרוסות לחם לבן או חלה פרוסה דק -- זה בשביל הפירורים.... 50 גרם חמאה כף שמן כפית טימין טרי מלח פלפל שחור כף קמח קורט אגוז מוסקט 4\\1 כפית פפריקה או פלפלת חריפה בצלצל שלוט קצוץ דק כרישה קצוצה דק 2\\1 1 כוסות שמנת מתוקה 2\\1 כוס גבינת קשקבל מגוררת מפרידים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים חמים עם מלח כ-15 דקות. מסננים. תנור 220 מעלות. מכניסים למעבד מזון: לחם , כ-30 גרם מהחמאה חתוכה לקוביות: טימין:מלח:מעט פלפל. מערבבים מעט רק עד שתתקבל תערובת פירורית לחה. מניחים בצד. בסיר ממיסים את יתרת החמאה עם כף השמן ומטגנים את הבצל והכרישה כשהם קצוצים דק. מטגנים כ-7 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים כף קמח ומערבבים חצי דקה. מוסיפים את השמנת ומרתיחים.מערבבים שוב ומוסיפים מעט פלפל, מלח,פפריקה, אגוז מוסקט. מערבבים ומרתיחים ביחד כדקה. מוסיפים כחופן מהגבינה, מערבבים ומסירים מהאש. משמנים תבנית בינונית בחמאה ומסדרים צפוף את פרחי הכרובית . יוצקים מעליה באופן שווה את הרוטב. מפזרים את הפירורים ואת הגבינה המגוררת שנשארה. אופים כ-12-15 דקות עד שהרוטב מבעבע והפירורים מזהיבים. מהמחברת שלי. מתכון ישן.
 

pirge

New member
כרובית מטוגנת בלימון ושום-בני סיידא

מאת: pirgeו 11/04/05 | 13:35 כרובית בלימוןו pirge / מתכונים ו 17:34 | 16/12/04 כרובית מטוגנת בלימון ושום / בני סיידא חומרים 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים שמן לטיגון עמוק 6 שיני שום פרוסות 1/2 כוס מיץ לימון 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מלח גס 1/4 כוס שמן זית 1 כפית סוכר אופן ההכנה 1. מטגנים את הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לקערה. 2. מערבבים בקערה אחרת את שאר המרכיבים, יוצקים על הכרובית ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר. תהנו
 

pirge

New member
פשטידת פטריות וכרובית-שפוי

פשטידת פטריות וכרובית דייאטו pirge / מתכונים ו 12:15 | 08/02/05 6 מנות 2 כפיות שמן בצל קצוץ 2 קופסאות קטנות פטריות חתוכות ללא נוזלים כרובית קטנה חתוכה לפרחים קטנים --מבושלת ורכה פלפל לבן כפית אבקת מרק עוף (אפשר להשתמש במרק "10") כפית אבקת מרק בצל אפשר להשתמש במרק בצל "10" 5 ביצים טרופות 2 כפות קמח תפוחי אדמה שבבי שום שבבי בצל לפיזור מעל הפשטידה. חצי גביע גבינה צפתית אחוז אחד, מגוררת. גביע גבינה לבנה 5 אחוז משחימים בצל קצוץ בשמן ומוסיפים את הפטריות. מטגנים 2 דקות.. שמים בקערה ביחד עם הכרובית. מתבלים: בפלפל שחור, קורט אגוז מוסקט, ואבקות מרק. מורידים מהאש לקערה. לא להוסיף מלח. המרקים מלוחים . מוסיפים את הכל פרט לשבבי בצל. את השבבים מפזרים מעל הפשטידה לפני האפיה. אופים בחום 175 מעלות כ-40 דקות. תבנית פיירקס לא גדולה מדי משומנת. לזרות גם מעט פירורי לחם. תהנו.
 

pirge

New member
אנטיפסטי בשמן זית ומלח עבה

אנטיפסטי מאת: pirgeו 12/04/05 | 13:51 בטטות חתוכות פרוסות גדולות פלפלים צבעוניים חתוכים גדול פטריות שמפיניון שלמות גדולות קישואים ל-4 מקלות עבות פרחי כרובית שלמה מקלות גזר 20 שיני שום בין הירקות לשמן היטב תבנית גדולה. לסדר בשכבה אחת את הירקות. לצקת שמן זית בכמות נדיבה. הרבה.... לפזר מלח גס. לאפות בחום 175. כ-50 דקות כדאי פעם אחת להפוך בזהירות. אם תכינו על מצע של ניילון "קוקי" (לא בתוך הניילון--רק כמצע)===== יותר קל להפוך את הירקות בלי מגע יד. פשוט להרים כל פעם צד אחד של הניילון והירקות יתערבבו באופן טבעי.... להגיש עם נענע טריה ומיץ לימון. תהנו
 

Hun1

New member
Cauliflower cheese

Sorry I don't have any particular recipe but that's how I do it Cauliflower cheese I make some bechamel sauce with lots of grated cheddar cheese and black pepper sometimes I add portobello mushrooms or others bake in the oven untill it gets a bit crispy and eat
 

chli

New member
פירגוש איזה עושר ואושר

כל הכבוד לך
אין עלייך
תודה רבה על כל מה שאת עושה בשבילנו
לילה טוב לך ולכולם
 

נירהמ1

New member
השרשור התווסף לקישורי הפורום

בקטגוריה "מתכונים לפי נושאים".
 
למעלה