לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור הכרובית הגדול של אוכל חלבי'
שרשור הכרובית הגדול של אוכל חלבי
<< ההודעה הנוכחית
15/03/2007 | 21:14
68
215
נא שרשרו מתכוני כרובית. את השרשור כולו אכניס לקישורים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית - מה עוד?'
כרובית - מה עוד?
14/03/2007 | 21:23
51
36
כרובית בטחינה- עשיתי.
כרובית מטוגנת - עשיתי.
כרובית בביסלי - עשיתי.
כרובית סתנור עם שמן זית - עשיתי.
מה עוד אפשר לעשות עם המעדן הזה?
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט'
סלט
14/03/2007 | 21:39
30
את הסלט הביאה לפורום שרי49

סלט "חי" שאין מי שלא נפל בקסמיו.

מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל ביס ושמים בקערה.
ומה שנותר זה להכין את הרוטב שהוא ביחס של 1/4:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חומץ
להרתיח ולשפוך על הכרובית.
להקפיץ צנוברים, שומשום, גרעינים וכ'ד
ולהוסיף.

כיף של סלט
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפה לבן בכרובית'
מאפה לבן בכרובית
14/03/2007 | 22:05
7
42
פשטידת כרובית לבנה   -  גם המאפה לבן לבן.
מקור:פירגה

כרובית גדולה טרייה --חתוכה לפרחים גדולים
מכניסים לקערה מתאימה למיקרו מוסיפים כוס מים-מכסים בניילונית
ומרככים כ-10 דקות.או  עד לפריכות.
מוציאים מהמיקרו.
שופכים את המים.
מוסיפים לקערה עם פרחי הכרובית:    (להשתדל להשאיר את הפרחים שלמים-ולא מעוכים)
4\3 כוס קמח רגיל
5 ביצים טרופות היטב  במזלג
בצל אחד מגורר במגררת גסה - כדאי לטגן בשמן ולהזהיב.
חבילה גבינה "טוב טעם" 3 %
כוס גבינה צהובה מגוררת-סוג הגבינה,לפי בחירה שלכם
4-5 כפות שמן קנולה
מלח
פלפלשחור
אגוז מוסקט
לשמן תבנית קפיץ עגולה 24.
מכניסים את הבלילה ומיישרים מעט עם כף היד.
אופים כשעה וחצי בחום 170.
הלמעלה נהיה זהוב ומתחיל לקבל גוון חום.

להגיש עם טחינה מוכנה מתובלת היטב
או עם יוגורט מתובל בשום ושמיר ,תבלינים,ועשבי תיבול.
תהנו



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מכניסה את השרשור הזה למאמרים'
מכניסה את השרשור הזה למאמרים
15/03/2007 | 09:06
6
17
נקרא לו "אוסף מתכוני הכרובית של פירגה".
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אופס - משנה את השם - יש'
אופס - משנה את השם - יש
15/03/2007 | 09:07
5
14
בשרשור מתכונים נוספים שהביאו שיר וקיטי.

אקרא לו "אוסף מתכוני כרובית" באדיבות חברי פורום אוכל חלבי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ו/או נוסיף לשרשור מתכונים ונקרא לו'
ו/או נוסיף לשרשור מתכונים ונקרא לו
15/03/2007 | 09:10
4
8
"שרשור הכרובית הגדול של "אוכל חלבי". מה אתם אומרים?
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נשמע מצויין,נירוש, במשך היום בוודא'
נשמע מצויין,נירוש, במשך היום בוודא
15/03/2007 | 09:16
1
9
יחתווספו עוד מתכונים.
בקר טוב  
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-''
15/03/2007 | 09:20
2
לצפיה ב-''
15/03/2007 | 09:36
לצפיה ב-' גם אני בעד, איזה יופי '
גם אני בעד, איזה יופי
15/03/2007 | 09:54
3
לצפיה ב-'מאפה לבן בכרובית - התמונה'
מאפה לבן בכרובית - התמונה
14/03/2007 | 22:07
66
לצפיה ב-'מאפה כרישה וכרובית'
מאפה כרישה וכרובית
14/03/2007 | 22:09
42
מאפה כרובית כרישה

מקור :  פירגה

כרובית פרחים מרוככת במיקרו
1 כרישה חתוכה לעיגולים מרוככת (לבשל במעט מים עד לריכוך)  ---רק החלק הלבן.
תפוח אדמה אחד מקולף---- חתוך לקוביות ------מרוכך במיקרו
לשים את הירקות בקערה ולמעוך חלקית


להוסיף לקערה:

בצל קטן קצוץ
פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
בצל ירוק קצוץ דק דק
כף אבקת מרק בצל
5 ביצים
2\1 כוס קמח
4 כפות שמן קנולה
מלח,פלפל שחור,פפריקה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת

לפרווה להוריד את הגבינה , כמובן.



לערבב ולאפות בתבנית מרובעת או מלבנית – משומנת - לא גדולה.
תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לביבות מלובבות מכרובית ו"פירה"'
לביבות מלובבות מכרובית ו"פירה"
14/03/2007 | 22:12
1
364
לביבות "פירה" כרובית

לשים בקערה:
כ-3 כוסות "פירה" -----להכין מתפוחי אדמה מבושלים.
2 כפות אבקת מרק בצל
כרובית שלמה רכה (ריכוך בניילון במיקרו)למעוך את הכרובית  (אפשר ביד)
2\1 כוס פירורי לחם או יותר לפי הצורך....
ביצה אחת
תבלינים להתחשב באבקת מרק בצל--- לא להגזים.
עשבי תיבול: בצל ירוק:פטרוזיליה
מערבבים הכל ביחד.
מכינים לביבות.
מטגנים ומשחימים במעט שמן מ-2 הצדדים בחמחבת ח מ ה.

מעבירים על ניר אפיה לתנור\אובן ל-40 דקות להשחמה.
באובן פחות זמן. לשים לב ולבדוק.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'זה נראה ט-ע-י-ם במיוחד!'
זה נראה ט-ע-י-ם במיוחד!
14/03/2007 | 23:01
8
וזה גם אכן בטוח ככה ... כל הדברים נראים טעימים סוף הדרך.. אבל הלביבות האלה נראות עסיסיות במיוחד... יאמממממממממי...

אסור אסור לי להכנס לפורום הזה יותררר.. אני תמיד רעבה כאן   

כאובית זה טעים - תודה על המתכונים פירג'וש!

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לביבות כרובית בכרישה'
לביבות כרובית בכרישה
14/03/2007 | 22:17
35
קציצות כרישה פשוט וטעים
מאת:פירגה

כרישה אחת חתוכה לפרוסות-שטופה היטב
תפוח אדמה גדול מקולף
שמים בסיר עם מים +כפית מלח ומבשלים עד שרך--ל-20 דקות או עד שרך.
מוציאים לקערה:
מועכים במזלג ומוסיפים
ביצה אחת
2\1 כוס קמח מצה
2 עלים קצוצים  מבצל ירוק טרי
3 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח
פלפל
פפריקה
מערבבים וצרים 10 קציצות
יפות .
מטגנים מ-2 הצדדים עד להשחמה יפה

מגישים ברוטב שמנת/יוגורט או טחינה
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קציצות כרובית ופרחי כרובית ברוטב'
קציצות כרובית ופרחי כרובית ברוטב
14/03/2007 | 22:22
43
קציצות ופרחי כרוביות ברוטב עגבניות ----- מעדן חדש  

מקור :  פירגה

כרובית גדולה מרוככת במיקרו
שמים את הכרובית בקערה גדולה עם 2 כוסות מים ----מכסים בניילונית----ומכניסים למיקרו ל-10 דקות.
הכרובית צריכה להיות מרוככת , אבל עדיין קשה מעט.
מקררים.
להשאיר לפחות 4 פרחי כרובית לקציצות ---את יתר פרחי הכרובית, לטבול בקמח  ולטגן אותם במעט שמן מכל הצדדים שישחימו קלות.  ממש רק צריבה ולא טיגון.

את פרחי   הכרובית  שהורדנו להכנת הקציצות,  מרסקים  בפומפיה גסה  --לתוך קערה
מוסיפים אליה:
2 פרוסות לחם קל מפורר
3 כפות קמח רגיל
2 ביצים
מגררים בצל קטן
מוסיפים מלח ופלפל
מכינים בידיים לחות--- קציצות ומטגנים במעט שמן כדי ששני הצדדים ישחימו. כדאי על מחבת טפלון. להשחים היטב ומותר להפוך מידי פעם את הקציצות.

    הצעה:     ( את הקציצות  נפלא לאכול כמו שהם עם טחינה וסלט )

מניחים את פרחי הכרוביות המטוגנות קלות-----ואת הקציצות בתבנית (לא גדולה)---משומנת.  בשכבה אחת.

מכינים רוטב עגבניות פיקנטי:
מטגנים 2 בצלים ושום
מוסיפים 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
מלח וכף גדושה אבקת מרק בצל או אחר
פלפל שחור
מעט סוכר
כף קטשופ וצ'ילי מתוק
2 כוסות מם רותחים
מעט מיץ לימון
מרתיחים.
טועמים ומשפרים טעם.
יוצקים את הרוטב על הכרוביות.

לאפות  -  לא מכוסה  -20  דקות. 175 מעלות.
תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קציצות כרובית פשוטות וטעימות'
קציצות כרובית פשוטות וטעימות
14/03/2007 | 22:25
44
קציצות כרובית

כרובית בינוניתטרייה
את פרחי   הכרובית    מרסקים  בפומפיה גסה  --לתוך קערה  -  לא לבשל
מוסיפים אליה:
2 פרוסות לחם קל מפורר
3 כפות קמח רגיל
2 ביצים
מגררים בצל קטן
מוסיפים מלח ופלפל
מכינים בידיים לחות--- קציצות ומטגנים במעט שמן כדי ששני הצדדים ישחימו.
כדאי על מחבת טפלון.
להשחים היטב ומותר להפוך מידי פעם את הקציצות.
להגיש עם טחינה וסלט
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית בטחינה וסילאן-אפוי'
כרובית בטחינה וסילאן-אפוי
14/03/2007 | 22:27
31
כרובית  בטחינה וסילאן –אפוי בפירורים - חדש
מקור:פירגה.
                            בהגשה, פורסים פרוסות כמו עוגה.
לדעתי, זו אחת המנות היותר טובות שאכלתי מכרובית. פשוט חובה להכין.

כרובית שלמה
מרתיחים סיר גדול עם מים.
כשהמים רותחים.....מכניסים את הכרובית ומבשלים 8 דקות.
מוציאים את הכרובית ומניחים אותה  בסיר עם מי קרח לדקה.מוציאים למסננת לניקוז נוזלים .
מקררים את הכרובית.

חותכים את הכרובית לרוחבה ל-2.
מניחים בתבנית על ניר אפיה. החלק הקמור למעלה.

מכינים בקערה מרינדה:

2 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
2 כפות סילאן
2 כפות קטשופ
כף גרודת לימון
כף פפריקה מתוקה גדושה
מלח
פלפל
4\1 כוס מים
לערבב היטב
לשפר טעמים.

למרוח (בידיים)---בתערובת את הכרובית -למרוח כמה פעמים. להיכנס לכל הפינות והחורים. למרוח בשכבה נדיבה.
מזרזפים בצורת "שתי-וערב" כף  שמן קנולה על פני הכרובית.

ציפוי פירורים על הכרובית:

להעביר במג'ימיקס:
50    גרם אגוזי מלך
2 פרוסות לחם חתוכות
כף אבקת מרק בצל
כף שומשום
לגרוס לפירורים בגודל בינוני.
מצפים ומפזרים  את כל הציפוי על הכרובית.[
מגררים מעל עוד קליפה מחצי לימון.

אפיה  30 דקות בחום 180 מעלות.
מגישים עם פלחי לימון טריים.
תהנו.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית "מועשרת"'
כרובית "מועשרת"
14/03/2007 | 22:29
54
כרובית מוקרמת מועשרת חדשה

מקור:פירגה

כרובית גדולה מבושלת ומסוננת
לשמן תבנית פיירקס בינונית ולשטח ביד את הכרובית לשכבה עבה
לזלף על הכרובית 3 כפות שמן באופן שווה
לפזר כף  פפריקה מתוקה באופן שווה
לפזר 3 כפות בצל מטוגן באופן שווה

להכין בכלי גדול:
3 ביצים שלמות
כוס חלב קר
כף פפריקה מתוקה
כף רוטב צ'ילי
מלח ופלפל שחור
כף קטשופ
2\1 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
לערבב היטב ולצקת באופן שווה על הכרובית
לפזר עוד 2\1 כוס גבינה צהובה
לפזר גם 3 כפות פירורי לחם
לאפות עד שהמאפה מזהיב ומוקרם.
תהנו.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית מוקפצת ואפויה'
כרובית מוקפצת ואפויה
14/03/2007 | 22:31
43
כרובית מוקפצת-אפויה.

מקור:פירגה
כרוביות קטנות מוקפצות בשמן זית ותבלינים
עוברים לאפיה בתנור ומקבלים ארומה נפלאה.

כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים.
שמים את הפרחים בקערה גדולה ויוצקים  מים רותחים.
משהים 5 דקות ומסננים.
מקררים ומעבירים את הפרחים לשקית ניילון גדולה.
מכניסים לשקית תבלינים:
2 כפות פפריקה מתוקה   (מי שרוצה ישלב גם חריפה)
2 כפות רוטב סויה
כף גדושה סילאן
2 כפות פטרוזיליה-תבלון
מלח ופלפל לטעם (לא להגזים עם המלח-בגלל הסויה)
סוגרים אתה השקית ומנערים בעדינות שכל הפרחים יצופו בתבלינים.

מעבירים את הכרוביות בלי הניילון) את הניילון ל ז ר ו ק....   לסי ר  ג ד ו ל   עם 4\1 כוס שמן זית.אין צורך לחמם את השמן.
מקפיצים כ-5 דקות.  מקפיצים ומערבבים בעדינות.
אחרי 5 דקות........

מעבירים את הכרוביות לתבנית בינונית .

אופים כ-40 דקות –   (  לא לכסות)----הופכים כ-פעמיים במהלך האפיה.
תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפה כרובית מוקרם בשמנת'
מאפה כרובית מוקרם בשמנת
14/03/2007 | 22:33
71
11:36 | 05/12/05     מאפה ברוקולי/כרובית ביצים ושמנת  ו pirge   ו



כ-800 גרם ברוקולי/כרובית     מחולק לפרחים חצויים-  מ א ו ד ה
מאודה-הכוונה שהירקות יהיו כבר מוכנים לאכילה-אבל לא קווץ'.
אפשר למלא סיר עם מים רותחים ולהכניס את הברוקולי—לבשל כ-10 דקות ולבדוק שרך.
במידה ועדיין קשה, להמשיך לבשל עד שרך.לסנן.

כף חמאה מומסת
מיכל שמנת מתוקה
100  גרם פתיתי גבינת עמק מגוררת או גבינה אחרת
3 ביצים טרופות במזלג
שן שום כתושה
כף קמח רגיל
מערבבים הכל בקערה.

משמנים תבנית פיירקס בינונית
מפזרים מעט פירורי לחם

מסדרים צפוף את הברוקולי.
מערבבים את יתר החומרים ויוצקים מעל לירקות באופן שווה.
לגרר מעט גבינה צהובה נוספת מעל למאפה לפני שמכניסים לתנור.
אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות.
תהנו.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפה פסטה וכרובית'
מאפה פסטה וכרובית
14/03/2007 | 22:35
25
מאפה כרובית בפסטה

מקור:פירגה

2\1 1 כוסות פסטה לפני בישול
לבשל בהרבה מים ולסנן.

לרכך במיקרו את הכרובית (שמים אותה בקערה עם כוס מים-מכסים בניילון
ומפעילים ל-6 דקות או עד שתתרכך.
שמים בקערה גדולה את הכרובית (מפורקת) ואת הפסטה.
מוסיפים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים ב-4 כפות שמן-- מוזהבים
מיכל ביו או שמנת חמוצה
כף מרק בצל
3-4 ביצים
כוס גבינה צהובה
בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה טריים קצוצים
מלח,פלפל שחור,
פפריקה,קורט אגוז מוסקט
מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת.
מפזרים מעט פפריקה לפני האפיה
אופים כ-45 דקות

תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט כרובית טרייה'
סלט כרובית טרייה
14/03/2007 | 22:38
38
סלט כרובית טרייה ולא מבושלת
כרובית חתוכה לפרחים קטנטנטנים
2 גזרים מגוררים במגררת גסה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום כתושות
גביע אשל או שמנת חמוצה
כפית סוכר
כפית מלח
פלפל שחור
2 כפות חומץ
מיץ מחצי לימון
4 כפות מיוקל
כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
לערבב הכל ביחד שעתיים לפני הארוחה.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט כרובית וסלק'
סלט כרובית וסלק
14/03/2007 | 22:40
67
סלט כרובית וסלק
ראש כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים ומבושלים במים רותחים עד לריכוך
2 סלקים מבושלים – מגוררים על מגררת גסה או חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות מיונית
מיץ מלימון
מלח ופלפל
מניחים את פרחי הכרובית על הסלק המגורר
יוצקים רוטב מיונית ומגישים.
טעים קר או חם.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפה כרובית בשמנת וגבינות'
מאפה כרובית בשמנת וגבינות
14/03/2007 | 23:04
4
36
מאפה כרובית בשמנת וגבינות

מאת:פירגה

כרובית מאודה ומפורקת גס
שמים בקערה ומוסיפים:
2 בצלים קצוצים מטוגנים-מוזהבים ב-4 כפות שמן
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות שמן קנולה בנוסף לשמן של טיגון הבצל
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
חבילה גבינה "טוב-טעם"
50 גרם גבינת "פטינה" מגוררת
4 ביצים גדולות
2\1 כוס קמח
מלח,פלפל שחור,קורט אגוז מוסקט
לאפות בתבנית עגולה קפיץ משומנת מס' 24 או 26
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וסלט כרובית כמו סלט תפ"א.'
וסלט כרובית כמו סלט תפ"א.
14/03/2007 | 23:13
18
כרובית שלמה מופרדת לפרחים ומבושלת במים רותחים 10 דקות.
3 ביצים קשות
קופסת שימורים של אפונה וגזר
3 מלפפונים חמוצים
4 כפות מיונז
כף חרדל
פלפל שחור 1/4 כפית

לערבב הכל ביחד

ו ב ת א ב ו ן.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגה.....'
פירגה.....
15/03/2007 | 07:18
1
11
לא ידעתי שאפשר לעשות כל כך הרבה דברים עם כרובית.
נראה שהמתכונים נהדרים והתמונות ממש עושות חשק להכין...

"גזרתי ושמרתי"
תודה רבה לך
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בהנאה רבה ולבריאות'
בהנאה רבה ולבריאות
15/03/2007 | 09:35
4
לצפיה ב-'אוסף הכרובית הגדול -מעולה אהבתי'
אוסף הכרובית הגדול -מעולה אהבתי
15/03/2007 | 07:31
8
לצפיה ב-'כרובית בתנור - מתכון של חמותי'
כרובית בתנור - מתכון של חמותי
15/03/2007 | 08:12
123
לוקחים כרובית ומפרקים לפרחים
מכניסים למים ולאחר רתיחה מבשלים עוד כחמש דקות
מצננים היטב את הכרובית (אני משאירה ללילה במקרר)
מכינים תערובת הכולל: פרורי לחם, קווקר, תבלים שום, כמון, מחל ופלפל שחור
בצד מכינים ביצה טרופה (או שתיים - תלוי בגודל הכרובית)
טובלים את הפרחים בביצה ולאחר מכן בתערובת ומניחים על תבנית גדולה (לשים נייר אפייה או כסף). לאחר סידור הפרחים מפזרים שמן זית ואופים בתנור אז שמשחים. יש להפוך את הפרחים מדי פעם.

טעים לאללה. מרגיש כמו מטוגן... אבל לא .....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות/נירהמ1'
כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות/נירהמ1
15/03/2007 | 09:19
5
13
כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות/ נירהמ1
מקור המתכון: אמא שלי

המצרכים:
כרובית אחת גדולה מחולקת לפרחים חלוטה במי מלח (לא לבשל, רק לחלוט!) קמח
2 ביצים טרופות (אם צריך יותר במהלך טבילת הכרובית אז להוסיף)
בצל גדול קצוץ דק
כמה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
2 שיני שום שבורות
3 שיני שום קצוצות דק
5 עגבניות אדומות וקשות קצוצות דק (בלי הגרעינים והמים)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה
1 כף סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה וחריפה.

הכנה:
- טורפים את הביצים
- שמים קמח מתובל במעט מלח בצלחת
- מחממים שמן במחבת כבדה
- טובלים את פרחי הכרובית בקמח ולאחר מכן בביצה
- מטגנים עד שהכרובית חומה-זהובה
- מוציאים למסננת
- בסיר עם תחתית כבדה שמים מעט שמן, מוסיפים את שני שיני השום השבורות ואת הבצל ומטגנים עד שמזהיב (בשלב זה אפשר להוציא את השום – אם רוצים. אני משאירה, או מוציאה ואוכלת אותה בעצמי – מאוד טעים).
- מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן בערך דקותיים.
- שמים בסיר את תפוחי האדמה ומכסים במים, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מנמיכים את להבת הגז ומוסיפים את פרחי הכרובית המטוגנים, מוסיפים את השום הקצוץ, את הסוכר.
- מדללים את רסק העגבניות במים, שופכים מעל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (בערך כ-15 שעה).
- להשגיח שלהבת הגז תהיה נמוכה משום שרסק העגבניות נחרך בקלות.

טיפ: לאחר הטיגון, אם אתם רוצים שתישאר כרובים לבישול, לא להשאיר את הכרובית במטבח ללא השגחה – אני רק מסובבת את הגב וכבר מגיעים "גנבי כרובית" – "גנבי כרובית" = ילדים ובעלים (וגם כלבים שתולים בהם עיניים מתחננות והם לא יודעים להתעלם מהמבט שלהם ונותנים גם להם) וסוחבים את "הפרחים" המטוגנים.

מקור המתכון:
נירהמ1 – אמא שלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פשטידת כרובית/נירהמ1'
פשטידת כרובית/נירהמ1
15/03/2007 | 21:25
19
פשטידת כרובית/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים ומבושלת במי מלח עד לריכוך חלקי – מסוננת
1 פלפל אדום קצוץ
1 בצל בינוני קצוץ דק-דק
6-5 שיני שום כתושות
300 גר' גבינת מוצרלה קשה מגוררת
1 יוגורט 3%
1/2 שקית שבבי בצל מטוגנים (אפשר לשים יותר אם אוהבים – ואפשר במקום לטגן בצל)
4 ביצים גדולות
חב' קטנה של כוסברה – קצוצה (אפשר פטרוזיליה – או שניהם)
5-4 גבעולי בצל ירוק – קצוצים
3 כפות פירורי לחם
מעט מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 ענפי טימין טריים (רק העלים) – אם אין טימין אפשר לשים מעט עשבי טוסקאנה (נמצא על מדפי התבלינים. מגיע בצנצנת עם מטחנה)
1 ענף רוזמרין (רק העלים) קצוצים

הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים את כל החומרים, משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
- אופים עד שפני הפשטידה משחימים (כ-50-45 דקות – תלוי בתנור)

הערות (נירהמ/1):
- אני אוהבת לאפות את הפשטידות עם מוצרלה, אבל לא הכרחי -  אפשר לאפות עם גבינות אחרות כמו עמק, או כל גבינה שיש במקרר.
- אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה (או ב-1/2 כוס שמנת מתוקה)
- למי שלא מוכרח לחסוך קלוריות – אפשר לטגן את הבצל והפלפל המתוק.  

מקור המתכון:
נירהמ1, עצמי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט כרובית/נירהמ1'
סלט כרובית/נירהמ1
15/03/2007 | 21:33
10
סלט כרובית/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1

החומרים:
1 כרובית בינונית או גדולה (תלוי במספר האנשים) מפורקת לפרחים, מבושלת במי מלח ומסוננת - לא לבשל עד לריכוך מלא הכרובית צריכה להיות קצת קרנצ'ית
1 חב' קטנה של כוסברה קצוצה

- שמים בקערה

לרוטב ויניגרט:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון טרי עסיסי
5 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
מעט מלח
פלפל שחור גרוס טרי

- מכניסים את חומרי הרוטב לצנצנת, אוטמים היטב במכסה ומנערים.
- שופכים את הרוטב מעל הכרובית ומערבבים
- משהים כשעה במקרר לספיגת טעמים, ומגישים

הערות:

מקור המתכון:
נירהמ1, עצמי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קציצות כרובית/נירהמ1'
קציצות כרובית/נירהמ1
15/03/2007 | 21:41
11
קציצות כרובית/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים:
1 כרובית קטנה – מבושלת במי מלח עד לריכוך ומסוננת מנוזלים
5 תפוחי אדמה – מבושלים במי מלח ומסוננים מנוזלים
1 בצל בינוני מטוגן ומסונן מהשמן
4 ביצים
צרור קטן של כוסברה (או פטרוזיליה)
2 גבעולי בצל ירוק - קצוץ
מעט פרורי לחם – כמה שתופס (לא יותר מדי כדי שהעיסה לא תהיה יבשה)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה
- מקררים כשעה במקרר
- יוצרים קציצות
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות

הערה (של נירה):
מצויינות גם להכנה בתנור – פשוט מוסיפים מעט שמן לבלילה, מקררים במקרר
מכינים את הקציצות ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בחום בינוני עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.

מקור המתכון:
נירהמ1, עצמי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפה כרובית ותפוחי אדמה/נירהמ1'
מאפה כרובית ותפוחי אדמה/נירהמ1
15/03/2007 | 21:57
9
מאפה כרובית ותפוחי אדמה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים לתבנית פיירקס מלבנית:
1 כרובית מפורקת לפרחים, מבושלת במי מלח עד לריכוך קל ומסוננת מנוזלים
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומבושלים במי מלח עד לריכוך – מסוננים מהמים
200 גר' גבינת מוצרלה קשה מגוררת
1 בצל בינוני מטוגן
2 בצלים ירוקים קצוצים
צרור קטן של כוסברה קצוצה
4 ביצים (מס' 1)
4 כפות פירורי לחם
1 מכל יוגורט ביו (3%)
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

הכנה:
- מסדרים את הכרובית ותפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפיה
- מפזרים מעליה את גבינת המוצרלה
- מפזרים על הכרובית ותפוחי האדמה את הבצל הירוק והכוסברה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- בקערה קטנה מכינים רביכה: טורפים את הביצים, מוסיפים את היוגורט, פירורי הלחם, הבצל המטוגן, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס טרי, ומערבבים
- שופכים את הבלילה בצורה אחידה על הכרובית ותפוחי האדמה שבתבנית
- מנקדים את פני המאפה בקוביות החמאה
- מכניסים לתנור ואופים עד שפני המאפה שחומים-זהובים.
- מוציאים, ומגישים מיד בלוויית שמנת חמוצה, גבינות וירקות חתוכים.

הערות:

מקור המתכון:
נירהמ1, עצמי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית מטוגנת בטחינה ירוקה/נירהמ1'
כרובית מטוגנת בטחינה ירוקה/נירהמ1
15/03/2007 | 22:14
9
כרובית מטוגנת בטחינה ירוקה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1

החומרים:
1 כרובית מפורקת לפרחים ומבושלת במי מלח עד לריכוך קל
3 ביצים טרופות
קערה עם פירורי לחם מתובלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס טרי, ומעט שום גבישי
שמן קנולה לטיגון

להגשה: טחינה ירוקה (עם הרבה פטרוזיליה ומיץ לימון)

הכנה:
- מחממים שמן במחבת
- טובלים את פרחי הכרובית בתוך בלילת הביצים
- מצפים את הפרחים בפירורי לחם
- מטגנים בשמן עד להזהבה

בהגשה: שופכים את הטחינה מעל הכרובית ומגישים עם פלחי לימון, סלט ירקות ופיתות טריות לניגוב.

הערה (של נירה):
- אפשר במקום טחינה ירוקה להגיש עם יוגורט ושום

מקור המתכון:
נירהמ1, עצמי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש, מתכוני הכרובית שלך מעדן אחד'
פירגוש, מתכוני הכרובית שלך מעדן אחד
15/03/2007 | 09:26
3
14
אחדוזה מצטרף כמובן לשאר המעדנים והתמונות שהבאת לאחרונה. איזה עושרואיזה אושר לנוהמון
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה חנהל'י,בגלל שאני אוהבת מאד'
תודה חנהל'י,בגלל שאני אוהבת מאד
15/03/2007 | 09:34
2
10
כרובית, אני כל פעם מנסה משהו חדש שיהיה לי טעים.
מקווה שגם אתם תאהבו ותכינו
בכיף
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כמובן פירגוש, מבטיחה!'
כמובן פירגוש, מבטיחה!
15/03/2007 | 10:18
1
2
לצפיה ב-'יופי'
יופי
15/03/2007 | 12:39
לצפיה ב-'חמוצי ירקות וגם כרובית-נהדרים'
חמוצי ירקות וגם כרובית-נהדרים
15/03/2007 | 10:16
2
33

אגב, הכרובית יוצאת הכי הכי טעימה

17:54 | 20/02/04     מחמציםו pirge / מתכונים   ו


גמבה, פלפל ירוק, גזר, קישואים .מלפפונים ירוקים, כרובית, סלרי, כרוב ירוק, כרוב אדום,
זיתים ירוקים ,לימונים.
כוס חומץ על כוס וחצי מים + כפית מלח.
את הכרובית להרתיח כדי לגרש דיירים לא רצויים.

את הגזר החתוך לפרוסות לתבל במלח ולעשות לו מס"ג',ולתת לו לנוח,
10 דקות.

לחתוך הכל לחתיכות די גדולות. למלא צנצנות,לשים בין

המחמצים הרבה פרוסות לימון.
לצקת רוטב לפי הצורך.
לטעום  -  לשפר

תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שאלה לפירגה'
שאלה לפירגה
15/03/2007 | 17:24
1
11
כיוון שהכרובית יוצאת הכי טעימה האם כדאי להחמיץ רק כרובית?
או שהירקות לוקחים טעמים אחד מהשני?
תודה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'את יכולה רק כרובית יוצא בבקשה'
את יכולה רק כרובית יוצא בבקשה
15/03/2007 | 17:29
71
לצפיה ב-'רוטב לפסטה כרובית בשמנת'
רוטב לפסטה כרובית בשמנת
15/03/2007 | 10:19
10
רוטב כרובית \ברוקוליו pirge / מתכונים   ו 13:21 | 07/07/05  




08:52 | 11/02/05     רוטב כרובית עשיר לפסטהו pirge / מתכונים   ו


לבשל כרובית בפרחים קטנים במיקרו או בסיר עם מים.
שהפרחים לא יתפוררו. שיישארו שלמים. פריכים.
לסנן ולשים בקערה בצד.---------

רוטב:
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
כף חמאה
2\\1 כוס יין לבן יבש
מיכל שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
מחממים במחבת חמאה ומשחימים בה מעט את האגוזים.
מוסיפים יין ומצמצמים את הרוטב לחצי.. מוסיפים שמנת, אגוז מוסקט מלח ופלפל.
מבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב על אש קטנה.

מערבבים בעדינות  עם פרחי הכרובית.

מגישים על פסטה מוכנה \\\\ חמה.    להגיש עם פרמג'ן מגורר.
אפשר להוסיף לתיבול כף פפריקה מתוקה.
תהנו



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית מוקרמת בפירורי לחם ביתיים'
כרובית מוקרמת בפירורי לחם ביתיים
15/03/2007 | 10:30
232



כרובית מוקרמת בפירורי לחםו pirge / מתכונים   ו 09:20 | 03/02/05  


כרובית מוקרמת בכיסוי פירורים פריכים


כרובית גדולה
3 פרוסות לחם לבן או חלה פרוסה דק -- זה בשביל הפירורים....
50 גרם חמאה
כף שמן
כפית טימין טרי
מלח
פלפל שחור
כף קמח
קורט אגוז מוסקט
4\\1 כפית פפריקה או פלפלת חריפה
בצלצל שלוט קצוץ דק
כרישה קצוצה דק
2\\1 1 כוסות שמנת מתוקה
2\\1 כוס גבינת קשקבל מגוררת

מפרידים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים חמים עם מלח כ-15 דקות. מסננים.
תנור 220 מעלות.

מכניסים למעבד מזון:  לחם , כ-30 גרם מהחמאה חתוכה לקוביות: טימין:מלח:מעט פלפל.
מערבבים מעט רק עד שתתקבל תערובת פירורית לחה.   מניחים בצד.

בסיר ממיסים את יתרת החמאה עם כף השמן ומטגנים את הבצל והכרישה כשהם קצוצים דק.
מטגנים כ-7 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים כף קמח ומערבבים חצי דקה. מוסיפים את השמנת ומרתיחים.מערבבים שוב ומוסיפים  מעט פלפל, מלח,פפריקה, אגוז מוסקט. מערבבים ומרתיחים ביחד כדקה.
מוסיפים כחופן מהגבינה, מערבבים ומסירים מהאש.
משמנים תבנית בינונית בחמאה ומסדרים צפוף  את פרחי הכרובית .
יוצקים מעליה באופן שווה את הרוטב.
מפזרים את הפירורים ואת הגבינה המגוררת שנשארה.
אופים כ-12-15 דקות עד שהרוטב מבעבע והפירורים מזהיבים.
מהמחברת שלי. מתכון ישן.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית מטוגנת בלימון ושום-בני סיידא'
כרובית מטוגנת בלימון ושום-בני סיידא
15/03/2007 | 10:38
33


מאת: pirgeו   11/04/05 | 13:35

כרובית בלימוןו pirge / מתכונים   ו 17:34 | 16/12/04  


    
   כרובית מטוגנת בלימון ושום / בני סיידא

חומרים  


1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים
שמן לטיגון עמוק  
6 שיני שום פרוסות
1/2 כוס מיץ לימון  
1/2 כפית פלפל שחור גרוס  
מלח גס  
1/4 כוס שמן זית  
1 כפית סוכר  


אופן ההכנה  



1. מטגנים את הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לקערה.

2. מערבבים בקערה אחרת את שאר המרכיבים, יוצקים על הכרובית ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.
תהנו




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פשטידת פטריות וכרובית-שפוי'
פשטידת פטריות וכרובית-שפוי
15/03/2007 | 10:44
15
פשטידת פטריות וכרובית דייאטו pirge / מתכונים   ו 12:15 | 08/02/05  




6 מנות
        
2 כפיות שמן
בצל קצוץ
2 קופסאות קטנות פטריות חתוכות ללא נוזלים
כרובית קטנה חתוכה לפרחים קטנים  --מבושלת ורכה
פלפל לבן
כפית אבקת מרק עוף    (אפשר להשתמש במרק "10")
כפית אבקת מרק בצל  אפשר להשתמש במרק בצל "10"
5 ביצים טרופות
2 כפות קמח תפוחי אדמה    
שבבי שום
שבבי בצל לפיזור מעל הפשטידה.
חצי גביע גבינה צפתית אחוז אחד,  מגוררת.
גביע גבינה לבנה 5 אחוז
משחימים בצל קצוץ בשמן ומוסיפים את הפטריות. מטגנים 2 דקות..
שמים בקערה ביחד עם הכרובית.  מתבלים:
בפלפל שחור, קורט אגוז מוסקט, ואבקות מרק. מורידים מהאש לקערה. לא להוסיף מלח. המרקים מלוחים .
מוסיפים את הכל פרט לשבבי בצל.   את השבבים מפזרים מעל הפשטידה לפני האפיה.
אופים בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
תבנית פיירקס לא גדולה מדי משומנת. לזרות גם מעט פירורי לחם.
תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אנטיפסטי בשמן זית ומלח עבה'
אנטיפסטי בשמן זית ומלח עבה
15/03/2007 | 11:24
4
9
אנטיפסטי

מאת: pirgeו   12/04/05 | 13:51

בטטות חתוכות פרוסות גדולות
פלפלים צבעוניים חתוכים גדול
פטריות שמפיניון שלמות גדולות
קישואים ל-4 מקלות עבות
פרחי כרובית שלמה
מקלות גזר
20 שיני שום בין הירקות
לשמן היטב תבנית גדולה.
לסדר בשכבה אחת את הירקות.

לצקת שמן זית בכמות נדיבה.   הרבה....

לפזר מלח גס.

לאפות בחום 175. כ-50 דקות
כדאי פעם אחת להפוך בזהירות.

אם תכינו על מצע של ניילון "קוקי"    (לא בתוך הניילון--רק כמצע)===== יותר קל להפוך את הירקות בלי מגע יד.
פשוט להרים כל פעם צד אחד של הניילון והירקות יתערבבו באופן טבעי....

להגיש עם נענע טריה ומיץ לימון.

תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'Cauliflower cheese'
Cauliflower cheese
15/03/2007 | 17:51
11
Sorry I don't have any particular recipe but that's how I do it
Cauliflower cheese
I make some bechamel sauce with lots of grated cheddar cheese and black pepper
sometimes I add portobello mushrooms or others
bake in the oven untill it gets a bit crispy and eat
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש איזה עושר ואושר'
פירגוש איזה עושר ואושר
15/03/2007 | 21:49
2
3
כל הכבוד לך
אין עלייך
תודה רבה על כל מה שאת עושה
בשבילנו
לילה טוב לך ולכולם
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'השרשור התווסף לקישורי הפורום'
השרשור התווסף לקישורי הפורום
15/03/2007 | 22:26
1
1
בקטגוריה "מתכונים לפי נושאים".
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וגם לטאג-ליינס'
וגם לטאג-ליינס
15/03/2007 | 22:30
3
לצפיה ב-'נירה את עושה חיל '
נירה את עושה חיל
16/03/2007 | 07:44
1
3
יופי של שרשור

תודה על והעדכון
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העונג כולו שלי - ואת מוזמנת לשרשר'
העונג כולו שלי - ואת מוזמנת לשרשר
16/03/2007 | 07:49
1
גם מתכונים.

שבת שלום,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'רעיון נפלא ומבורך לשרשר מתכונים'
רעיון נפלא ומבורך לשרשר מתכונים
16/03/2007 | 08:37
1
5
של ירקות שונים. וכל אחד בנפרד.
שישמר  במאמרים.

ישר כוח נירה....

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שרי תודה - את מוזמנת לשרשר'
שרי תודה - את מוזמנת לשרשר
16/03/2007 | 08:51
4
את מתכונייך.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית בפירורי לחם ואגוזי מלך בתנור'
כרובית בפירורי לחם ואגוזי מלך בתנור
16/03/2007 | 09:04
48
כרובית בפירורי לחם ואגוז המלך בתנור – שרית FRIGE


4-5 ביצים
2 שיני שום כתושות

לטרוף ביחד עם מלח ופלפל שחור גרוס

200 גרם פירורי לחם זהב
100 גרם אגוזי מלך קצוצים

לערבב ביחד עם מלח ופלפל שחור גרוס

כרובית גדולה מחולקת לפרחים

להרתיח את הפרחים במים ולתת עוד 10 דקות רתיחה.

לסנן ולקרר את הכרובית.

לטבול בתערובת הביצה ולאחר מכן לצפות טוב טוב בתערובת הפירורים עם האגוזים.

בתבנית אפייה להניח נייר אפייה. על הנייר למרוח כ- 3-4 כפות שמן זית. להניח את הפרחים, אחד ליד השני ולהזליף מעל עוד קצת שמן זית. לפזר מלח.

200 מעלות כשעה ורבע בתנור.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית פצצה'
כרובית פצצה
16/03/2007 | 09:14
31
כרובית פצצה    



מקור: דידי דמרר

ל-2-8 מנות:
1 כרובית שלמה, טרייה ויפה
1 כף גדושה מיונז אסם
2 כפיות חרדל אמיתי אסם
1 כף מים
מלח ופלפל לפי הטעם

    

אופן ההכנה


1. שוטפים את הכרובית ומרחיקים בעדינות פגמים. אפשר לנקות את הכרובית בעזרת קולפן ירקות, המסיר שכבה דקה. שמים בתבנית אפייה עגולה המתאימה למיקרוגל (תבנית פאי מפיירקס, למשל).

2. מערבבים יחד בכלי קטן את המיונז עם החרדל, המים, מלח ופלפל, ומורחים בידיים על הכרובית תוך עיסוי קל, כדי להחדיר את הרוטב מעט פנימה.

3.מכסים מעל בניילון נצמד ומבשלים במיקרוגל בעוצמה גבוהה 10 דקות בדיוק. מסירים את הניילון הנצמד.

4. מעבירים את הכרובית עם התבנית לתנור אפייה מחומם מראש לחום בינוני-גבוה (º180-º200 צל’) ואופים כ-30 דקות עד שהכרובית משחימה.
מגישים מיד.

הערה: ניתן להחליף את המיונז בשמן זית




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פרחי כרובית בבלילת חומוס'
פרחי כרובית בבלילת חומוס
16/03/2007 | 09:17
13
פרחי כרובית בבלילת חומוס  


החומרים

½ כרובית
½ כוס קמח חומוס
כפית אבקת שום
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון ועשבי תיבול
½ כוס מים
שמן לטיגון

ההכנה

מחלקים את הכרובית לפרחים, מבשלים במים רותחים כעשר דקות ומסננים.

מערבים את יתר החומרים עד לקבלת בלילה אחידה.

טובלים את פרחי הכרובית בבלילת החומוס כך שהבלילה מכסה את שטח הפנים של הפרחים.

מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד שהציפוי משחים, ומניחים את הפרחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

מתוך: אתר הצימחונות הישראלי
המתכון פורסם לראשונה ב"זכויות בעלי-חיים השבוע".

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית עם ברייזל (פירורי לחם)'
כרובית עם ברייזל (פירורי לחם)
16/03/2007 | 09:19
14
מקור: מתכון של מתילדה מפורום האוכל של וואלה

מצרכים
מים רותחים
כרובית מופרדת לפרחים
מלח גס
שמן זית
פירורי לחם
שום
מלח
  
אופן ההכנה
1. שופכים 1-2 ס"מ מים רותחים לסיר ומסדרים בו את פרחי הכרובית.

2. מפזרים מעל מלח גס ומבשלים על אש גדולה עד שהמים רותחים.

3. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהכרובית רכה אך לא רכה מדי (אני אוהבת שהיא נשארת מעט קשה).

4. מוציאים את פרחי הכרובית ומסדרים בכלי הגשה (במים אפשר להשתמש להכנת מרק או משהו אחר).

5. שופכים בנדיבות שמן למחבת (אני בדרך כלל משתמשת בשמן זית) ומוסיפים פירורי לחם כך שהמרקם נוזלי.

6. מבשלים על אש גדולה תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ושום.

7. מסירים מהאש כשהתערובת חומה כהה, ושופכים על הכרובית.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית מוקפצת בסיגנון הודי'
כרובית מוקפצת בסיגנון הודי
16/03/2007 | 09:22
659
כרובית מוקפצת בסיגנון הודי
מקור המתכון: אורלי פלאי-ברונשטיין, גיליון 118.
על השולחן


1 כרובית בינונית
מעט חומץ טבעי
1/4 כוס שמן
1 כפית זרעי כמון, טחונים גס
1/2 כפית זרעי כוסברה, טחונים גס
1/4 כפית כורכום
מעט צ'ילי גרוס
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
להגשה:
מיץ משני לימונים
צרור קטן של עלי כוסברה קצוצים


מתכון ל - 4 מנות


+ מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים במים עם מעט חומץ, למשך שעה. מסננים ומייבשים.
+ מחממים שמן בווק או במחבת גדולה, מוסיפים את התבלינים וכשמתחיל לעלות ריח מוסיפים את פרחי הכרובית, מטגנים תוך עירבוב ומתבלים במלח ופלפל. הכרובית צריכה להיות מושחמת מאוד, אבל עדיין פריכה מבפנים.
+ מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, ומגישים. אפשר להגיש גם פושר או קר, אך במקרה זה יש לתבל בלימון וכוסברה רק לפני ההגשה.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק כרובית עם קוביות בטטה'
מרק כרובית עם קוביות בטטה
16/03/2007 | 09:25
6
123
מצרכים
25 גרם חמאה
2 כפות שמן צמחי
1 בטטה בגודל בינוני, קלופה וחתוכה לקוביות של כ-1 ס"מ
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות
כרובית יפה במשקל כ-1.2 ק"ג
1 ליטר מרק עוף
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 כוס חלב (או מעט יותר, לפי הצורך)
מלח ופלפל
לקישוט: עירית או בצל ירוק, קצוצים
  
אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את החמאה וכף אחת של שמן, ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן שחומות ורכות. מוציאים את הבטטה ושומרים בצד.

2. מוסיפים לסיר את כף השמן השנייה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך אך לא משחים. מוסיפים את הכרובית, מרק העוף ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרובית מתרככת (כ-20 דקות). במעבד מזון או בבלנדר (והכי נוח - עם בלנדר מוט) טוחנים את המרק עד שהוא חלק לגמרי. מוסיפים את החלב ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול, ואם צריך מדללים בעוד מעט חלב.

3. מגישים את המרק עם קוביות הבטטה המטוגנות ומעט עירית או בצל ירוק קצוצים (ואפשר גם קרוטונים וזילוף של שמן זית משובח).

מקור: דורעם גונט, הארץ (כפי שהובא בוואלה)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מעדן כרובית במיונז.'
מעדן כרובית במיונז.
16/03/2007 | 11:24
5
41
מעדן כרובית במיונז/דרך האוכל

החומרים:

1 כרובית
1/3 כף מיונז
3 כפות אבקת מרק בצל
1 כף שומשום.

אופו ההכנה:

1 מבשלים את הכרובית במים רותחים במשך חמש-שבע דקות

עד שהיא מתרככת מעט.מסננים ומניחים בכלי חסין חום.

2 מערבבים את המיונז עם אבקת מרק הבצל ושופכים על כול הכרובית.

3 מפזרים את השומשום מעל.

4 אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהכרובית משחימה יפה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית מתובלת'
כרובית מתובלת
16/03/2007 | 11:28
4
12
כרובית מתובלת.
המצרכים:
כרובית גדולה וטרייה מופרדת לפרחים
4 כפות שמן
1 כפית גרגירי חרדל
1 כפית גרגירי שומר
2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
:
ההכנה:
שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים בה את גרגירי השומר והחרדל תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את השום והפלפל החריף וממשיכים לטגן מעט תוך ערבוב.
מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים יחד עוד דקה.
מוסיפים את שאר התבלינים והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כ-10 דקות.

מקור:דרך האוכל ערוץ 2

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כרובית מוקפצת'
כרובית מוקפצת
16/03/2007 | 11:29
3
13
כרובית מוקפצת בסיגנון הודי / על השולחן

מתכון ל - 4 מנות



1 כרובית בינונית
מעט חומץ טבעי
1/4 כוס שמן
1 כפית זרעי כמון, טחונים גס
1/2 כפית זרעי כוסברה, טחונים גס
1/4 כפית כורכום
מעט צ´ילי גרוס
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
להגשה:
מיץ משני לימונים
צרור קטן של עלי כוסברה קצוצים



מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים במים עם מעט חומץ, למשך שעה. מסננים ומייבשים.
מחממים שמן בווק או במחבת גדולה, מוסיפים את התבלינים וכשמתחיל לעלות ריח מוסיפים את פרחי הכרובית, מטגנים תוך עירבוב ומתבלים במלח ופלפל. הכרובית צריכה להיות מושחמת מאוד, אבל עדיין פריכה מבפנים.
מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, ומגישים. אפשר להגיש גם פושר או קר, אך במקרה זה יש לתבל בלימון וכוסברה רק לפני ההגשה.




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תבשיל כרובית/הודי'
תבשיל כרובית/הודי
16/03/2007 | 11:31
2
28
תבשיל  כרובית מתובלת בנוסח הודי
הביאה:אילנית
מקור התמונה:אילנית12
מקור:תוכנית "דרך האוכל"

החומרים:
כרובית גדולה וטריה מופרדת לפרחים
4 כפות שמן
1 כפית גרגירי חרדל
1 כפית גרגירי שומר(אילנית,שמתי טחון)
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כפית כורכום
מלח,פלפל שחור
שליש כוס מים

ההכנה:
שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את החרדל והשומר תוך עירבוב כדקה,מוסיפים את השום והפלפל החריף וממשיכים לטגן מעט,תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את הכרובית ומטגנים דקה.
מוסיפים את שאר התבלינים והמים.מביאים לרתיחה ומשלים מכוסה 10 דקות.

אילנית:לפני האכילה,הוספתי מעט לימון .
מומלץ להגיש עם אורז.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה יופי של מתכונים'
איזה יופי של מתכונים
16/03/2007 | 22:28
1
5
לצפיה ב-'איזה יופי של שרשור '
איזה יופי של שרשור
18/03/2007 | 12:31
4

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ