כרובית
- מה עוד?

pirge

New member
מאפה כרובית מוקרם בשמנת

11:36 | 05/12/05 מאפה ברוקולי/כרובית ביצים ושמנת ו pirge ו כ-800 גרם ברוקולי/כרובית מחולק לפרחים חצויים- מ א ו ד ה מאודה-הכוונה שהירקות יהיו כבר מוכנים לאכילה-אבל לא קווץ'. אפשר למלא סיר עם מים רותחים ולהכניס את הברוקולי—לבשל כ-10 דקות ולבדוק שרך. במידה ועדיין קשה, להמשיך לבשל עד שרך.לסנן. כף חמאה מומסת מיכל שמנת מתוקה 100 גרם פתיתי גבינת עמק מגוררת או גבינה אחרת 3 ביצים טרופות במזלג שן שום כתושה כף קמח רגיל מערבבים הכל בקערה. משמנים תבנית פיירקס בינונית מפזרים מעט פירורי לחם מסדרים צפוף את הברוקולי. מערבבים את יתר החומרים ויוצקים מעל לירקות באופן שווה. לגרר מעט גבינה צהובה נוספת מעל למאפה לפני שמכניסים לתנור. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. תהנו.
 

pirge

New member
מאפה פסטה וכרובית

מאפה כרובית בפסטה מקור:פירגה 2\1 1 כוסות פסטה לפני בישול לבשל בהרבה מים ולסנן. לרכך במיקרו את הכרובית (שמים אותה בקערה עם כוס מים-מכסים בניילון ומפעילים ל-6 דקות או עד שתתרכך. שמים בקערה גדולה את הכרובית (מפורקת) ואת הפסטה. מוסיפים: 2 בצלים קצוצים מטוגנים ב-4 כפות שמן-- מוזהבים מיכל ביו או שמנת חמוצה כף מרק בצל 3-4 ביצים כוס גבינה צהובה בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה טריים קצוצים מלח,פלפל שחור, פפריקה,קורט אגוז מוסקט מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת. מפזרים מעט פפריקה לפני האפיה אופים כ-45 דקות תהנו
 

pirge

New member
סלט כרובית טרייה

סלט כרובית טרייה ולא מבושלת כרובית חתוכה לפרחים קטנטנטנים 2 גזרים מגוררים במגררת גסה 2 כפות בצל ירוק קצוץ 2 שיני שום כתושות גביע אשל או שמנת חמוצה כפית סוכר כפית מלח פלפל שחור 2 כפות חומץ מיץ מחצי לימון 4 כפות מיוקל כף פטרוזיליה טרייה קצוצה לערבב הכל ביחד שעתיים לפני הארוחה. תהנו
 

pirge

New member
סלט כרובית וסלק

סלט כרובית וסלק ראש כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים ומבושלים במים רותחים עד לריכוך 2 סלקים מבושלים – מגוררים על מגררת גסה או חתוכים לקוביות קטנות 3 כפות מיונית מיץ מלימון מלח ופלפל מניחים את פרחי הכרובית על הסלק המגורר יוצקים רוטב מיונית ומגישים. טעים קר או חם.
 

pirge

New member
מאפה כרובית בשמנת וגבינות

מאפה כרובית בשמנת וגבינות מאת:פירגה כרובית מאודה ומפורקת גס שמים בקערה ומוסיפים: 2 בצלים קצוצים מטוגנים-מוזהבים ב-4 כפות שמן מיכל שמנת מתוקה 3 כפות שמן קנולה בנוסף לשמן של טיגון הבצל 250 גרם גבינה צהובה מגוררת חבילה גבינה "טוב-טעם" 50 גרם גבינת "פטינה" מגוררת 4 ביצים גדולות 2\1 כוס קמח מלח,פלפל שחור,קורט אגוז מוסקט לאפות בתבנית עגולה קפיץ משומנת מס' 24 או 26 תהנו
 

אנפה2

New member
וסלט כרובית כמו סלט תפ"א.

כרובית שלמה מופרדת לפרחים ומבושלת במים רותחים 10 דקות. 3 ביצים קשות קופסת שימורים של אפונה וגזר 3 מלפפונים חמוצים 4 כפות מיונז כף חרדל פלפל שחור 1/4 כפית לערבב הכל ביחד ו ב ת א ב ו ן.
 

s h i R 1 2 3

New member
../images/Emo124.gifפירגה.....

לא ידעתי שאפשר לעשות כל כך הרבה דברים עם כרובית. נראה שהמתכונים נהדרים והתמונות ממש עושות חשק להכין... "גזרתי ושמרתי" תודה רבה לך
 

satr

New member
אוסף הכרובית הגדול -מעולה ../images/Emo45.gifאהבתי

 

NavaZuke

New member
כרובית בתנור - מתכון של חמותי

לוקחים כרובית ומפרקים לפרחים מכניסים למים ולאחר רתיחה מבשלים עוד כחמש דקות מצננים היטב את הכרובית (אני משאירה ללילה במקרר) מכינים תערובת הכולל: פרורי לחם, קווקר, תבלים שום, כמון, מחל ופלפל שחור בצד מכינים ביצה טרופה (או שתיים - תלוי בגודל הכרובית) טובלים את הפרחים בביצה ולאחר מכן בתערובת ומניחים על תבנית גדולה (לשים נייר אפייה או כסף). לאחר סידור הפרחים מפזרים שמן זית ואופים בתנור אז שמשחים. יש להפוך את הפרחים מדי פעם. טעים לאללה. מרגיש כמו מטוגן... אבל לא .....
 

נירהמ1

New member
כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות/נירהמ1

כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות/ נירהמ1 מקור המתכון: אמא שלי המצרכים: כרובית אחת גדולה מחולקת לפרחים חלוטה במי מלח (לא לבשל, רק לחלוט!) קמח 2 ביצים טרופות (אם צריך יותר במהלך טבילת הכרובית אז להוסיף) בצל גדול קצוץ דק כמה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות 2 שיני שום שבורות 3 שיני שום קצוצות דק 5 עגבניות אדומות וקשות קצוצות דק (בלי הגרעינים והמים) 1 קופסה קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה 1 כף סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה וחריפה. הכנה: - טורפים את הביצים - שמים קמח מתובל במעט מלח בצלחת - מחממים שמן במחבת כבדה - טובלים את פרחי הכרובית בקמח ולאחר מכן בביצה - מטגנים עד שהכרובית חומה-זהובה - מוציאים למסננת - בסיר עם תחתית כבדה שמים מעט שמן, מוסיפים את שני שיני השום השבורות ואת הבצל ומטגנים עד שמזהיב (בשלב זה אפשר להוציא את השום – אם רוצים. אני משאירה, או מוציאה ואוכלת אותה בעצמי – מאוד טעים). - מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן בערך דקותיים. - שמים בסיר את תפוחי האדמה ומכסים במים, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. - מנמיכים את להבת הגז ומוסיפים את פרחי הכרובית המטוגנים, מוסיפים את השום הקצוץ, את הסוכר. - מדללים את רסק העגבניות במים, שופכים מעל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (בערך כ-15 שעה). - להשגיח שלהבת הגז תהיה נמוכה משום שרסק העגבניות נחרך בקלות. טיפ: לאחר הטיגון, אם אתם רוצים שתישאר כרובים לבישול, לא להשאיר את הכרובית במטבח ללא השגחה – אני רק מסובבת את הגב וכבר מגיעים "גנבי כרובית" – "גנבי כרובית" = ילדים ובעלים (וגם כלבים שתולים בהם עיניים מתחננות והם לא יודעים להתעלם מהמבט שלהם ונותנים גם להם) וסוחבים את "הפרחים" המטוגנים. מקור המתכון: נירהמ1 – אמא שלי
 

נירהמ1

New member
פשטידת כרובית/נירהמ1../images/Emo39.gif

פשטידת כרובית/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים ומבושלת במי מלח עד לריכוך חלקי – מסוננת 1 פלפל אדום קצוץ 1 בצל בינוני קצוץ דק-דק 6-5 שיני שום כתושות 300 גר' גבינת מוצרלה קשה מגוררת 1 יוגורט 3% 1/2 שקית שבבי בצל מטוגנים (אפשר לשים יותר אם אוהבים – ואפשר במקום לטגן בצל) 4 ביצים גדולות חב' קטנה של כוסברה – קצוצה (אפשר פטרוזיליה – או שניהם) 5-4 גבעולי בצל ירוק – קצוצים 3 כפות פירורי לחם מעט מלח פלפל שחור גרוס טרי 2 ענפי טימין טריים (רק העלים) – אם אין טימין אפשר לשים מעט עשבי טוסקאנה (נמצא על מדפי התבלינים. מגיע בצנצנת עם מטחנה) 1 ענף רוזמרין (רק העלים) קצוצים הכנה: - מחממים תנור ל-180 מעלות - מערבבים את כל החומרים, משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה - אופים עד שפני הפשטידה משחימים (כ-50-45 דקות – תלוי בתנור) הערות (נירהמ/1): - אני אוהבת לאפות את הפשטידות עם מוצרלה, אבל לא הכרחי - אפשר לאפות עם גבינות אחרות כמו עמק, או כל גבינה שיש במקרר. - אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה (או ב-1/2 כוס שמנת מתוקה) - למי שלא מוכרח לחסוך קלוריות – אפשר לטגן את הבצל והפלפל המתוק. מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
 

נירהמ1

New member
סלט כרובית/נירהמ1../images/Emo39.gif

סלט כרובית/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1 החומרים: 1 כרובית בינונית או גדולה (תלוי במספר האנשים) מפורקת לפרחים, מבושלת במי מלח ומסוננת - לא לבשל עד לריכוך מלא הכרובית צריכה להיות קצת קרנצ'ית 1 חב' קטנה של כוסברה קצוצה - שמים בקערה לרוטב ויניגרט: 1/4 כוס שמן זית מיץ מלימון טרי עסיסי 5 שיני שום כתושות 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים מעט מלח פלפל שחור גרוס טרי - מכניסים את חומרי הרוטב לצנצנת, אוטמים היטב במכסה ומנערים. - שופכים את הרוטב מעל הכרובית ומערבבים - משהים כשעה במקרר לספיגת טעמים, ומגישים הערות: מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
 

נירהמ1

New member
קציצות כרובית/נירהמ1../images/Emo39.gif

קציצות כרובית/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 1 כרובית קטנה – מבושלת במי מלח עד לריכוך ומסוננת מנוזלים 5 תפוחי אדמה – מבושלים במי מלח ומסוננים מנוזלים 1 בצל בינוני מטוגן ומסונן מהשמן 4 ביצים צרור קטן של כוסברה (או פטרוזיליה) 2 גבעולי בצל ירוק - קצוץ מעט פרורי לחם – כמה שתופס (לא יותר מדי כדי שהעיסה לא תהיה יבשה) מלח, פלפל שחור גרוס טרי שמן קנולה לטיגון הכנה: - מערבבים את כל החומרים בקערה - מקררים כשעה במקרר - יוצרים קציצות - מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות הערה (של נירה): מצויינות גם להכנה בתנור – פשוט מוסיפים מעט שמן לבלילה, מקררים במקרר מכינים את הקציצות ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בחום בינוני עד שהקציצות משחימות משני הצדדים. מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
 

נירהמ1

New member
מאפה כרובית ותפוחי אדמה/נירהמ1../images/Emo39.gif

מאפה כרובית ותפוחי אדמה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים לתבנית פיירקס מלבנית: 1 כרובית מפורקת לפרחים, מבושלת במי מלח עד לריכוך קל ומסוננת מנוזלים 6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומבושלים במי מלח עד לריכוך – מסוננים מהמים 200 גר' גבינת מוצרלה קשה מגוררת 1 בצל בינוני מטוגן 2 בצלים ירוקים קצוצים צרור קטן של כוסברה קצוצה 4 ביצים (מס' 1) 4 כפות פירורי לחם 1 מכל יוגורט ביו (3%) 50 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות מלח, פלפל שחור גרוס טרי הכנה: - מסדרים את הכרובית ותפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפיה - מפזרים מעליה את גבינת המוצרלה - מפזרים על הכרובית ותפוחי האדמה את הבצל הירוק והכוסברה - מחממים תנור ל-180 מעלות - בקערה קטנה מכינים רביכה: טורפים את הביצים, מוסיפים את היוגורט, פירורי הלחם, הבצל המטוגן, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס טרי, ומערבבים - שופכים את הבלילה בצורה אחידה על הכרובית ותפוחי האדמה שבתבנית - מנקדים את פני המאפה בקוביות החמאה - מכניסים לתנור ואופים עד שפני המאפה שחומים-זהובים. - מוציאים, ומגישים מיד בלוויית שמנת חמוצה, גבינות וירקות חתוכים. הערות: מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
 

נירהמ1

New member
כרובית מטוגנת בטחינה ירוקה/נירהמ1

כרובית מטוגנת בטחינה ירוקה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1 החומרים: 1 כרובית מפורקת לפרחים ומבושלת במי מלח עד לריכוך קל 3 ביצים טרופות קערה עם פירורי לחם מתובלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס טרי, ומעט שום גבישי שמן קנולה לטיגון להגשה: טחינה ירוקה (עם הרבה פטרוזיליה ומיץ לימון) הכנה: - מחממים שמן במחבת - טובלים את פרחי הכרובית בתוך בלילת הביצים - מצפים את הפרחים בפירורי לחם - מטגנים בשמן עד להזהבה בהגשה: שופכים את הטחינה מעל הכרובית ומגישים עם פלחי לימון, סלט ירקות ופיתות טריות לניגוב. הערה (של נירה): - אפשר במקום טחינה ירוקה להגיש עם יוגורט ושום מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
 

חנהלילי

New member
פירגוש, מתכוני הכרובית שלך מעדן אחד

אחד
וזה מצטרף כמובן לשאר המעדנים והתמונות שהבאת לאחרונה. איזה עושר
ואיזה אושר לנו
המון
 

pirge

New member
תודה חנהל'י,בגלל שאני אוהבת מאד

כרובית, אני כל פעם מנסה משהו חדש שיהיה לי טעים. מקווה שגם אתם תאהבו ותכינו
בכיף
 
למעלה