כרובית
- מה עוד?

גילור

New member
כרובית../images/Emo3.gif - מה עוד?

כרובית בטחינה- עשיתי. כרובית מטוגנת - עשיתי. כרובית בביסלי - עשיתי. כרובית סתנור עם שמן זית - עשיתי. מה עוד אפשר לעשות עם המעדן הזה?
 

s h i R 1 2 3

New member
סלט

את הסלט הביאה לפורום שרי49 סלט "חי" שאין מי שלא נפל בקסמיו. מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל ביס ושמים בקערה. ומה שנותר זה להכין את הרוטב שהוא ביחס של 1/4: 1/4 כוס סוכר 1/4 כוס רוטב סויה 1/4 כוס שמן 1/4 כוס חומץ להרתיח ולשפוך על הכרובית. להקפיץ צנוברים, שומשום, גרעינים וכ'ד ולהוסיף. כיף של סלט
 

pirge

New member
מאפה לבן בכרובית

פשטידת כרובית לבנה - גם המאפה לבן לבן. מקור:פירגה כרובית גדולה טרייה --חתוכה לפרחים גדולים מכניסים לקערה מתאימה למיקרו מוסיפים כוס מים-מכסים בניילונית ומרככים כ-10 דקות.או עד לפריכות. מוציאים מהמיקרו. שופכים את המים. מוסיפים לקערה עם פרחי הכרובית: (להשתדל להשאיר את הפרחים שלמים-ולא מעוכים) 4\3 כוס קמח רגיל 5 ביצים טרופות היטב במזלג בצל אחד מגורר במגררת גסה - כדאי לטגן בשמן ולהזהיב. חבילה גבינה "טוב טעם" 3 % כוס גבינה צהובה מגוררת-סוג הגבינה,לפי בחירה שלכם 4-5 כפות שמן קנולה מלח פלפלשחור אגוז מוסקט לשמן תבנית קפיץ עגולה 24. מכניסים את הבלילה ומיישרים מעט עם כף היד. אופים כשעה וחצי בחום 170. הלמעלה נהיה זהוב ומתחיל לקבל גוון חום. להגיש עם טחינה מוכנה מתובלת היטב או עם יוגורט מתובל בשום ושמיר ,תבלינים,ועשבי תיבול. תהנו
 

נירהמ1

New member
מכניסה את השרשור הזה למאמרים

נקרא לו "אוסף מתכוני הכרובית של פירגה".
 

נירהמ1

New member
אופס - משנה את השם - יש

בשרשור מתכונים נוספים שהביאו שיר וקיטי. אקרא לו "אוסף מתכוני כרובית" באדיבות חברי פורום אוכל חלבי.
 

נירהמ1

New member
ו/או נוסיף לשרשור מתכונים ונקרא לו

"שרשור הכרובית הגדול של "אוכל חלבי". מה אתם אומרים?
 

pirge

New member
נשמע מצויין,נירוש, במשך היום בוודא

יחתווספו עוד מתכונים. בקר טוב
 

pirge

New member
מאפה כרישה וכרובית

מאפה כרובית כרישה מקור : פירגה כרובית פרחים מרוככת במיקרו 1 כרישה חתוכה לעיגולים מרוככת (לבשל במעט מים עד לריכוך) ---רק החלק הלבן. תפוח אדמה אחד מקולף---- חתוך לקוביות ------מרוכך במיקרו לשים את הירקות בקערה ולמעוך חלקית להוסיף לקערה: בצל קטן קצוץ פטרוזיליה טרייה קצוצה דק בצל ירוק קצוץ דק דק כף אבקת מרק בצל 5 ביצים 2\1 כוס קמח 4 כפות שמן קנולה מלח,פלפל שחור,פפריקה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת לפרווה להוריד את הגבינה , כמובן. לערבב ולאפות בתבנית מרובעת או מלבנית – משומנת - לא גדולה. תהנו.
 

pirge

New member
לביבות מלובבות מכרובית ו"פירה"

לביבות "פירה" כרובית לשים בקערה: כ-3 כוסות "פירה" -----להכין מתפוחי אדמה מבושלים. 2 כפות אבקת מרק בצל כרובית שלמה רכה (ריכוך בניילון במיקרו)למעוך את הכרובית (אפשר ביד) 2\1 כוס פירורי לחם או יותר לפי הצורך.... ביצה אחת תבלינים להתחשב באבקת מרק בצל--- לא להגזים. עשבי תיבול: בצל ירוק:פטרוזיליה מערבבים הכל ביחד. מכינים לביבות. מטגנים ומשחימים במעט שמן מ-2 הצדדים בחמחבת ח מ ה. מעבירים על ניר אפיה לתנור\אובן ל-40 דקות להשחמה. באובן פחות זמן. לשים לב ולבדוק. תהנו
 

kittiecat86

New member
זה נראה ט-ע-י-ם במיוחד!

וזה גם אכן בטוח ככה ... כל הדברים נראים טעימים סוף הדרך.. אבל הלביבות האלה נראות עסיסיות במיוחד... יאמממממממממי...
אסור אסור לי להכנס לפורום הזה יותררר.. אני תמיד רעבה כאן
כאובית זה טעים - תודה על המתכונים פירג'וש!
 

pirge

New member
לביבות כרובית בכרישה

קציצות כרישה פשוט וטעים מאת:פירגה כרישה אחת חתוכה לפרוסות-שטופה היטב תפוח אדמה גדול מקולף שמים בסיר עם מים +כפית מלח ומבשלים עד שרך--ל-20 דקות או עד שרך. מוציאים לקערה: מועכים במזלג ומוסיפים ביצה אחת 2\1 כוס קמח מצה 2 עלים קצוצים מבצל ירוק טרי 3 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה מלח פלפל פפריקה מערבבים וצרים 10 קציצות יפות . מטגנים מ-2 הצדדים עד להשחמה יפה מגישים ברוטב שמנת/יוגורט או טחינה תהנו
 

pirge

New member
קציצות כרובית ופרחי כרובית ברוטב

קציצות ופרחי כרוביות ברוטב עגבניות ----- מעדן חדש מקור : פירגה כרובית גדולה מרוככת במיקרו שמים את הכרובית בקערה גדולה עם 2 כוסות מים ----מכסים בניילונית----ומכניסים למיקרו ל-10 דקות. הכרובית צריכה להיות מרוככת , אבל עדיין קשה מעט. מקררים. להשאיר לפחות 4 פרחי כרובית לקציצות ---את יתר פרחי הכרובית, לטבול בקמח ולטגן אותם במעט שמן מכל הצדדים שישחימו קלות. ממש רק צריבה ולא טיגון. את פרחי הכרובית שהורדנו להכנת הקציצות, מרסקים בפומפיה גסה --לתוך קערה מוסיפים אליה: 2 פרוסות לחם קל מפורר 3 כפות קמח רגיל 2 ביצים מגררים בצל קטן מוסיפים מלח ופלפל מכינים בידיים לחות--- קציצות ומטגנים במעט שמן כדי ששני הצדדים ישחימו. כדאי על מחבת טפלון. להשחים היטב ומותר להפוך מידי פעם את הקציצות. הצעה: ( את הקציצות נפלא לאכול כמו שהם עם טחינה וסלט ) מניחים את פרחי הכרוביות המטוגנות קלות-----ואת הקציצות בתבנית (לא גדולה)---משומנת. בשכבה אחת. מכינים רוטב עגבניות פיקנטי: מטגנים 2 בצלים ושום מוסיפים 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות מלח וכף גדושה אבקת מרק בצל או אחר פלפל שחור מעט סוכר כף קטשופ וצ'ילי מתוק 2 כוסות מם רותחים מעט מיץ לימון מרתיחים. טועמים ומשפרים טעם. יוצקים את הרוטב על הכרוביות. לאפות - לא מכוסה -20 דקות. 175 מעלות. תהנו.
 

pirge

New member
קציצות כרובית פשוטות וטעימות

קציצות כרובית כרובית בינוניתטרייה את פרחי הכרובית מרסקים בפומפיה גסה --לתוך קערה - לא לבשל מוסיפים אליה: 2 פרוסות לחם קל מפורר 3 כפות קמח רגיל 2 ביצים מגררים בצל קטן מוסיפים מלח ופלפל מכינים בידיים לחות--- קציצות ומטגנים במעט שמן כדי ששני הצדדים ישחימו. כדאי על מחבת טפלון. להשחים היטב ומותר להפוך מידי פעם את הקציצות. להגיש עם טחינה וסלט תהנו
 

pirge

New member
כרובית בטחינה וסילאן-אפוי

כרובית בטחינה וסילאן –אפוי בפירורים - חדש מקור:פירגה. בהגשה, פורסים פרוסות כמו עוגה. לדעתי, זו אחת המנות היותר טובות שאכלתי מכרובית. פשוט חובה להכין. כרובית שלמה מרתיחים סיר גדול עם מים. כשהמים רותחים.....מכניסים את הכרובית ומבשלים 8 דקות. מוציאים את הכרובית ומניחים אותה בסיר עם מי קרח לדקה.מוציאים למסננת לניקוז נוזלים . מקררים את הכרובית. חותכים את הכרובית לרוחבה ל-2. מניחים בתבנית על ניר אפיה. החלק הקמור למעלה. מכינים בקערה מרינדה: 2 כפות טחינה גולמית 3 שיני שום כתושות 2 כפות סילאן 2 כפות קטשופ כף גרודת לימון כף פפריקה מתוקה גדושה מלח פלפל 4\1 כוס מים לערבב היטב לשפר טעמים. למרוח (בידיים)---בתערובת את הכרובית -למרוח כמה פעמים. להיכנס לכל הפינות והחורים. למרוח בשכבה נדיבה. מזרזפים בצורת "שתי-וערב" כף שמן קנולה על פני הכרובית. ציפוי פירורים על הכרובית: להעביר במג'ימיקס: 50 גרם אגוזי מלך 2 פרוסות לחם חתוכות כף אבקת מרק בצל כף שומשום לגרוס לפירורים בגודל בינוני. מצפים ומפזרים את כל הציפוי על הכרובית.[ מגררים מעל עוד קליפה מחצי לימון. אפיה 30 דקות בחום 180 מעלות. מגישים עם פלחי לימון טריים. תהנו.
 

pirge

New member
כרובית "מועשרת"

כרובית מוקרמת מועשרת חדשה מקור:פירגה כרובית גדולה מבושלת ומסוננת לשמן תבנית פיירקס בינונית ולשטח ביד את הכרובית לשכבה עבה לזלף על הכרובית 3 כפות שמן באופן שווה לפזר כף פפריקה מתוקה באופן שווה לפזר 3 כפות בצל מטוגן באופן שווה להכין בכלי גדול: 3 ביצים שלמות כוס חלב קר כף פפריקה מתוקה כף רוטב צ'ילי מלח ופלפל שחור כף קטשופ 2\1 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת לערבב היטב ולצקת באופן שווה על הכרובית לפזר עוד 2\1 כוס גבינה צהובה לפזר גם 3 כפות פירורי לחם לאפות עד שהמאפה מזהיב ומוקרם. תהנו.
 

pirge

New member
כרובית מוקפצת ואפויה

כרובית מוקפצת-אפויה. מקור:פירגה כרוביות קטנות מוקפצות בשמן זית ותבלינים עוברים לאפיה בתנור ומקבלים ארומה נפלאה. כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים. שמים את הפרחים בקערה גדולה ויוצקים מים רותחים. משהים 5 דקות ומסננים. מקררים ומעבירים את הפרחים לשקית ניילון גדולה. מכניסים לשקית תבלינים: 2 כפות פפריקה מתוקה (מי שרוצה ישלב גם חריפה) 2 כפות רוטב סויה כף גדושה סילאן 2 כפות פטרוזיליה-תבלון מלח ופלפל לטעם (לא להגזים עם המלח-בגלל הסויה) סוגרים אתה השקית ומנערים בעדינות שכל הפרחים יצופו בתבלינים. מעבירים את הכרוביות בלי הניילון) את הניילון ל ז ר ו ק.... לסי ר ג ד ו ל עם 4\1 כוס שמן זית.אין צורך לחמם את השמן. מקפיצים כ-5 דקות. מקפיצים ומערבבים בעדינות. אחרי 5 דקות........ מעבירים את הכרוביות לתבנית בינונית . אופים כ-40 דקות – ( לא לכסות)----הופכים כ-פעמיים במהלך האפיה. תהנו
 
למעלה