שרשור סלטים- רעיון מעולה של chli

pirge

New member
סלט סלק

סלט סלק בחומץ מאת:פירגה 4 סלקים מבושלים וחתוכים לפרוסות. אפשר לגרר במגררת גסה. מניחים בקערה ומוסיפים: כפית מלח 3 כפות חומץ סוכר לטעם 2 כפות שמן-אפשר יותר 6 שיני שום מעוך-אפשר יותר מערבבים טועמים. משפרים טעמים ומגישים קר בקישוט עלי פטרוזיליה טריים. תהנו
 

pimpf

New member
סלט בריאות (מומלץ!)

סלט משגע. המתכון לקוח מ"זמנים מודרניים", ומאז שנתקלנו בו, הוא מככב אצלנו בארוחות ערב חגיגיות
סלט בריאות. החומרים: ½ ראש כרוב ירוק קטן 1 ½ כוסות גזר מגורר 1 כוס סלק מקולף ומגורר (לא מבושל) ½ כוס נבטי צנונית או אלפלפא (או נבטי חמניות) ½ כוס צימוקים 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ (לבן וחלק מהירוק) 1 תפוח חתוך לקוביות החומרים לרוטב: ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי ½ כוס שמן זית, קנולה או זרעוני ענבים בכבישה קרה 1 כף דבש מלח ים גס פלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה: חותכים את הכרוב דק, או מגררים על פומפיה גסה. מסדרים בקערה את כל החומרים ויוצקים את הרוטב. אפשר לפזר אגוזי מלך, פקאנים, או זרעי חמניות/שומשום/פשתן/או זרעי דלעת. מעולה!
 

pimpf

New member
סלט גזר וקישואים עם שומשום

סלט גזר וקישואים עם שומשום (לקוח מחוברת של "גזר") (עוד סלט שמככב אצלנו הרבה) חומרים: 2 גזרים 2 קישואים ¼ כוס שומשום לרוטב: ¼ כוס שמן זית ¼ כוס מיץ לימון 1 כפית דבש 2 שיני שום כתושות 1 כפית ג'ינג'ר מגורר מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ההכנה: 1. קולפים את הגזרים והקישואים. מסירים מהם רצועות בקולפן. מתקבלות רצועות דקות ומסולסלות מעט. מניחים את רצועות הגזר והקישואים בצלחת הגשה. 2. קולים את השומשום במחבת חמה מאוד ויבשה. מפזרים על הירקות. 3. שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת עם סגירה הרמטית. מנערים היטב, יוצקים על הסלט ומגישים. (סרקתי את התמונה)
 

clcl

New member
סלט כרוב סיני

סלט כרוב סיני ראש כרוב סיני חתוך לרצועות, 100 גרם גבינה צהובה חתוכה לרצועות, 4 צנוניות מרוסקות על פומפיה עבה. מלפפון כבוש חתוך לרצועות דקות, שמיר קצוץ, מלח, פלפל, מעט סוכר, שמנת חמוצה, מיץ לימון, ושן שום כתוש.
 

clcl

New member
סלט אביב

סלט אביב ראש כרוב סיני חתוך לרצועות , 1 אבוקדו חתוך לקוביות, 1 גמבה כבוש חתוך לקוביות, 2 מלפפונים כבושים , 2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות 5 זיתים שחורים, פטרוזיליה קצוצה, שמן, מלח, פלפל, חרדל, מיץ לימון או חומץ, אבקת שום.
 

clcl

New member
סלט בננות

סלט בננות החומרים: 1 ק"ג בננות לא בשלות, ירוקות וקשות, 1/4 1 כוסות חלב, 1 ליטר מים, 1 כפית מלח, 1/3 כוס חומץ תפוחים, 2/3 כוס שמן זית, 2/3 כוס זיתים ירוקים, 5-4 גרגרי פלפל שחור שלמים, 2 עלי דפנה. אופן ההכנה: חוצים כל בננה לרוחבה, לא קולפים, מרתיחים בסיר את החלב והמים מוסיפים את הבננות והמלח ומבשלים על סף הרתיחה 25-20 דקות עד שהבננות רכות אך עדיין מוצקות, מסננים קולפים ופורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מכינים תחמיץ מהחומץ והשמן. מוסיפים את הבננות הזיתים הפלפל ועלי הדפנה, משהים בכלי סגור במקרר שעה לפחות (רצוי במשך הלילה) לפני ההגשה ומגישים קר. לגיוון : אפשר להוסיף גם בצל סגול כדי לגוון את צבע הסלט, אפשר להחליף את הזיתים הירוקים בשחורים.
 

clcl

New member
סלט גבינות

סלט גבינות החומרים: 200 גרם גבינה מלוחה "חמד",200 גרם גבינת ברינזה, פלפל או מלפפון ירוק, גמבה טריה או כבושה, מלפפון חמוץ אחד, 50 גרם זיתים ירוקים, 50 גרם זיתים שחורים, פטרוזיליה קצוצה, גביע שמנת חמוצה. אופן ההכנה: חותכים את הגבינות לקוביות קטנות, מוסיפים את הפלפל, הגמבה הזיתים והמלפפון החמוץ כשהם חתוכים לקוביות בגודל קוביות הגבינה, מוסיפים את הפטרוזיליה והשמנת, מערבבים הכל יחד משהים כשעה לפני ההגשה.
 

clcl

New member
סלט מלפפונים בבצל

סלט מלפפונים בבצל החומרים: חצי ק"ג מלפפונים, ליטר מים רותחים,2 בצלים גדולים, גביע שמנת חמוצה, שן שום, מלח, מיץ לימון לפי הטעם, פטרוזיליה קצוצה. אופן ההכנה: מרתיחים את המים, מכניסים בצלים חתוכים לטבעות, מרתיחים שנית, מורידים מהאש, מסננים ומקררים. קולפים את המלפפונים, חותכים לעיגולים ומערבבים עם הבצל, מוסיפים שום מעוך עם מעט מלח, שמנת מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה
 

clcl

New member
סלט חצילים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטי החומרים: 2 חצילים בינוניים (בערך שלושת רבעי ק"ג),3 בצלים בינוניים חצי כוס שמן,3 עגבניות בשלות, 100 גרם (קופ' קטנה) רסק עגבניות, 2 פלפלים ירוקים, 2 פלפלים חריפים, כף פלפלת מתוקה, כף פטרוזיליה קצוצה, כפית כוסברה, מלח לפי הטעם ,מעט מיץ לימון-אם רוצים. אופן ההכנה: קולפים את החצילים, חותכים לקוביות קטנות, ממליחים קצת ומשהים לזמן מה. בינתיים קוצצים את הבצל ומאדים בתוך סיר בשמן עד שנעשה שקוף. מוסיפים את קוביות החצילים ופלפלים ירוקים וחריפים חתוכים לרבועים קטנטנים, מכסים את הסיר וצולים עד שהכל מתרכך. מוסיפים עגבניות מרוסקות בפומפיה גסה ורסק עגבניות וממשיכים בצליה, עד שמסמיך. סמוך לגמר הבישול מתבלים בפלפלת, כוסברה, פטרוזיליה ומלח אפשר להוסיף גם מעט מיץ לימון, מקררים את הסלט, שמים בצנצנת ושומרים במקרר.
 

clcl

New member
סלט אבוקדו באגוזים

סלט אבוקדו באגוזים החומרים: 1 אבוקדו מוכן לאכילה, 1-2 כפיות מיץ לימון,2 מלפפונים ירוקים קטנים או אחד גדול שהושרו במעט חומר לאחר שקולפו, 1 כף אגוזים קצוצים,1-2 כפיות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, 1 שן שום, 4 עלי נענע (לא הכרחי) 1 כף מיונית. אופן ההכנה: חוצים את האבוקדו לאורכו, מוציאים את הגלעין, מקלפים וחותכים את בשר האבוקדו לריבועים, שמים בקערה ,בוזקים את מיץ הלימון ומערבבים קלות, חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות ומוסיפים לאבוקדו יחד עם האגוזים. מוסיפים שמן זית ומתבלים, מועכים את שן השום ומערבבים עם המיונית ועלי המנתה הכתושים. שופכים מעל לאבוקדו ומערבבים קלות כך שהאבוקדו יכוסה ברוטב. מקררים מעט. מחלקים לשתי צלחות ומגישים עם לחם טרי שחור או לחמניות חמות.
 

clcl

New member
סלט דגים ואבוקדו

סלט דגים ואבוקדו החומרים: 2 כוסות ( ק"ג) של דג מבושל,4 אבוקדו,1 מיץ מלימון אחד, קמצוץ מלח-שום, קמצוץ כורכום,1 כף חומץ הדרים,2 כפיות סוכר,3/4 כפות מלח, קמצוץ פלפל חריף, 1 כף שמן, 4 בצלים ירוקים קצוצים,3 עגבניות גדולות חתוכות,4 כפות מיונז, פטרוזיליון. אופן ההכנה: לערבב מלח-שום, כרכום, חומץ, סוכר, מלח, פלפל, פלפל חריף, והוסיפי מיץ לימון. ליצוק את השמן ואח"כ את הבצלים העגבניות הפטרוזיליה ויתר התבלינים. להוסיף את הדג, לחתוך חצאי אבוקדו ולהרחיב את החלל של הגרעין לאחר שיצקת מיץ לימון פנימה, הוסיפי את התערובת, צפי במיונז.
 

clcl

New member
סלט קישואים בתחמיץ

סלט קישואים בתחמיץ החומרים: 3 קישואים בינוניים,2 כפות מיונית, מלפפון חמוץ, 1-2 ביצים קשות, מיץ לימון לפי הטעם, כף פטרוזיליה ושמיר קצוצים. לתחמיץ: כוס מים, 2 כפות חומץ, מעט מלח,2 עלי דפנה,3-5 גרגרי פלפל אנגלי. אופן ההכנה: רוחצים את הקישואים, מרחיקים את המקורות הפגומים וחותכים אותם לקוביות לא קלופים. מרתיחים את כל החומרים של התחמיץ ומבשלים בו את הקישואים במשך רבע שעה, מסננים ומקררים. מוסיפים מיונית, מלפפון חמוץ וביצים קשות חתוכים לקוביות קטנות והירק הקצוץ, מתבלים במידת הצורך במלח ובמיץ לימון. מגישים בעיטור של עגבניות.
 

רננות

New member
סלט מלפפונים וצנוניות

4 מלפפונים פרוסים דק דק . 1 שקית צנוניות פרוסה דק . חופן שמיר קצוץ . חופן עלי סלרי אמריקאי קצוצים . התיבול : שמן , לימון , מלח . בבקשה .
 

clcl

New member
סלט אורז באפונה

סלט אורז באפונה מערבבים שתי כוסות אורז מבושל עם כוס אפונה (משומרת או קפואה לאחר שבושלה) מוסיפים כוס קוביות מישמש טרי (או שזיפים או מילון),בננה אחת חתוכה לפרוסות, כף או שתיים צימוקים, ואפשר להוסיף גם כף אגוזים מפוררים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בשתי כפות שמנת ושתי כפיות מיונית.
 

clcl

New member
סלט פטריות במרינדה

סלט פטריות במרינדה החומרים: חצי ק"ג פטריות שמפיניון טריות, חצי כפית מלח,3 שיני שום מעוכים. 1 עלה דפנה, מיץ משני לימונים,6 כפיות מים, 1 כוס שמן זית. אופן ההכנה: לבשל את כל החומרים פרט לפטריות כרבע שעה, לסנן. ברוטב המסונן לבשל את הפטריות כ5- דקות, לצנן ולהגיש קר.
 

clcl

New member
סלט בצל

סלט בצל פורסים את הבצלים לפרוסות דקיקות, ממליחים ומוסיפים מלח לימון, פרוסות דקיקות של לימון שלם, פרוסות עגבניות דקיקות, פטרוזיליה קצוצה, נענה קצוצה, רצועות דקיקות של פלפל בהיר, מערבבים היטב ושומרים במקרר יום לפני ההגשה.
 

clcl

New member
ביצים קשות ברוטב קארי

ביצים קשות ברוטב קארי החומרים: 2 כפיות שמן, 2 כפיות אבקת קארי, כוס מיץ עגבניות,1 כוס מיונית,12 עלי חסה מנוקים,6 ביצים קשות,12 עלי פטרוזיליה. אופן ההכנה: מחממים את השמן בסיר קטן, מוסיפים את אבקת הקארי ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה כ2- דקות. מוסיפים את מיץ העגבניות ומבשלים על אש בינונית כ5- דקות או עד שנשארת רק מחצית מנפח המיץ, מניחים להתקרר. מערבבים את תערובת מיץ העגבניות עם המיונית, טועמים כדי לתקן את התיבול ומוסיפים עוד אבקת קארי אם יש צורך. את הרוטב אפשר להכין יום מראש ולשמור בכלי סגור במקרר. עורכים את עלי החסה על מגש, חוצים את הביצים לאורך ושמים אותן במרכז המגש כשהצד החתוך כלפי מטע והחלק הצר של הביצה פונה למרכז, בעזרת כף מכסים כל ביצה בשכבת רוטב קארי. מניחים עלי פטרוזיליה על כל אחת. טופחים עם המגש קלות על השולחן על מנת ששכבת המיונית תהיה יותר אחידה ודקה, מגישים את שאר הרוטב בכלי נפרד.
 

clcl

New member
סלט תירס עם גבינה צהובה ופלפלים

סלט תירס עם גבינה צהובה ופלפלים החומרים: 2 פלפלים אדומים קטנים או גמבות, 2 פלפלים ירוקים קטנים, 2 גבעולי סלרי עלים (אם רוצים) 150-100 גרם גבינה צהובה,12-10 עלי חסה מנוקים,200 גרם תירס משומר. תחמיץ סלט פשוט: 2 כפות חומץ או מיץ לימון, מלח ופלפל, כוס שמן. אופן ההכנה: חותכים את הפלפלים והסלרי והגבינה הצהובה לרצועות דקות ואחר כך לקוביות קטנות, את החסה חותכים לרצועות. מסננים את התירס מן הנוזלים, מכינים את התחמיץ, טועמים כדי לתקן את התיבול,(אפשר להוסיף זיתים שחורים או טונה)מגישים מיד, אפשר להכין את הסלט שעה או שעתיים מראש ולשמור אותו במקרר אולם את עלי החסה רצוי להוסיף ממש לפני ההגשה.
 

clcl

New member
סלט תפוזים

סלט תפוזים החומרים: 2 בצלים גדולים, חצי גמבה כבושה, 12 זיתים שחורים, שמן זית, מלח, פלפל לבן, פטרוזיליה קצוצה, 5 תפוזים. אופן ההכנה: לקלוף את התפוזים (הקליפה הצהובה והלבנה יחד),לפרוס ולהניח על הכלי שבו יוגש הסלט, לפרוס את הבצל בעיגולים, ולהניח בכלי נפרד ולהמליח מעט. לתת לבצל לעמוד כ15- דקות. להניח את עיגולי הבצל על התפוזים, לסלק את הגלעינים מהזיתים, לפרוס ולפזר על התפוזים, לחתוך את הגמבה לרצועות דקות ולהניח על התפוזים. לטפטף מעט שמן זית ולתבל במלח ופלפל, ולפזר את הפטרוזיליה הקצוצה.
 

clcl

New member
סלט קישואים עם תפוחי אדמה

סלט קישואים עם תפוחי אדמה החומרים: 10 קישואים קטנים וטריים,5 תפו"א בינוניים, שליש כוס שמן,3 שיני שום חתוכות לפרוסות, פלפל ירוק חתוך לקוביות, פלפל אדום חתוך לקוביות,100 גרם רסק עגבניות, חצי כוס מים, מלח, פפריקה אדומה חריפה, כפית סוכר, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה. אופן ההכנה: מכניסים את השמן לסיר רחב ושטוח ובו את שיני השום החתוכים לפרוסות ואת קוביות הפלפלים ומאדים. מדללים את רסק העגבניות במים ומתבלים במלח, פפריקה ומעט סוכר. כאשר המיץ רותח מכניסים את תפו"א ומבשלים על אש קטנה כ5- דקות. בינתיים רוחצים קולפים וחותכים את הקישואים לפרוסות ומוסיפים לסיר, וכן את הפטרוזיליה הקצוצה. ממשיכים לבשל על אש קטנה, טועמים ומשביחים את הטעם.
 
למעלה