שרשור סלטים- רעיון מעולה של chli

שרי49

New member
סלט קוסקוס וחמוציות

סלט קוסקוס שקית קוסקוס 350 גרם בין רגע 2 כוסות ציר באיכות טובה 3/4 כפית קינמון 1/2 כפית ג'ינג'ר (זנגוויל) טחון 1/2 כפית כמון 1/4 כפית כורכום 1 גזר בינוני חתוך לפרוסות דקות (6 מ"מ) 1 בצל סגול קטן חתוך כנ"ל 1 גמבה (פלפל אדום) חתוך כנ"ל 1 תפוח עץ סמיט, חתוך כנ"ל 1/3 כוס אוכמניות או צימוקים ו-1/3 כוס חמוציות צנוברים קלויים 1/4 כוס מיץ לימון טרי שמן זית 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי במחבת בינונית כבדה לערבב את הציר עם קינמון, ג'ינג'ר, כמון וכורכום. להוסיף את הקוסקוס באיטיות תוך כדי ערבוב מתמיד. לערבב עד רתיחה ועוד דקה. לכסות היטב ולהוריד מהאש. לחכות 15 דקות. לאוורר את הקוסקוס עם מזלג ולהעביר לקערה גדולה. לערבב בעדינות עם האצבעות ולפורר גושים. להוסיף את הירקות, תפוח, צימוקים, חמוציות וצנובר, לערבב בהקפצה. בצנצנת קטנה עם מכסה לנער יחד חצי כף שמן זית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל. אחרי שהרוטב אחיד, למזוג על הקוסקוס ושוב לערבב בהקפצה. לכסות ולקרר לכמה שעות (מקסימום עד שלשה ימים). ניתן לתבל בעוד מלח, פלפל ומיץ לימון טרי.
 

שרי49

New member
סלט פטריות ואגוזי פקאן מסוכרים

סלט פטריות/שרי49 מאת: s h i R 1 2 3ו 04/07/06 | 22:26 מומלץ בחום!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 סלסלות פטריות שפניון פרוסות 1 כוס בצל ירוק קצוץ רוטב 1 כף שמן 2 כפות סויה 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק 1/2 כוס אגוזי פקאן סיני מסוכרים קצוצים גס בקערה לשים את הפטריות והבצל להוסיף את הרוטב והאגוזים להכין 1/2 שעה לפני ההגשה לספיגת הטעמים מקור: שרי49
 

שרי49

New member
סלט חסה אגסים ואגוזים מסוכרים

1 חסה 1 עלי ביבי 2 אגסים לא לקלף לחתוך לקוביות ולשים לימון 100 גרם גבינת רוקפור מגוררת אגוזים מסוכרים חצויים שמן זית חומץ בלסמי דבש
 

שרי49

New member
סלט כרובית וצנובר

סלט "חי" שאין מי שלא נפל בקסמיו. אז ככה............ מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל ביס ושמים בקערה. ומה שנותר זה להכין את הרוטב שהוא ביחס של 1/4: 1/4 כוס סוכר 1/4 כוס רוטב סויה 1/4 כוס שמן 1/4 כוס חומץ להרתיח ולשפוך על הכרובית. להקפיץ צנוברים, שומשום, גרעינים וכ'ד ולהוסיף. כיף של סלט
 

שרי49

New member
סלט פמלות

3 חבילות פמלות מקולפות (יש במרכולים) חופן צימוקים בהירים חופן צימוקים כהים צנובר מטוגן צרור עירית קצוצה לימון, שמן זית, מלח, סוכר לפורר את הפמלות בזהירות (להקפיד לא למעוך עם האצבעות) להוסיף את כל המרכיבים את הצנוברים להוסיף בהגשה לטעום ולתקן תיבול
 

שרי49

New member
סלט אפרסמון ואגוזים

סלט אפרסמון הכי טעים שאכלתיו --- 6 אפרסמונים קשים קוביות 5 ענפי סלרי אמריקאי קצוץ (רק הגזע) 50 גרם אגוזי פקאן 50 גרם אגוזי לוז את האגוזים לטגן בשמן זית רוטב 2 כפות שמנת של פעם 2 כפות מיונז 2 כפות תרכיז תפוזים (פריגת) פלפל, מלח, לימון
 

שרי49

New member
סלט אפרסקים

סלט אפרסקים חתוכים עם עלי בזיליקום טריים, חומץ בלסמי וחצאי אגוזי לוז, שמן זית, מלח פלפל וזהו....
 

שרי49

New member
סלט ברוקולי וחזה אווז

סלט ברוקולי חזה אווז וצנוברו שרי49 / מתכונים ו 12:07 | 02/04/06 אופן ההכנה מגש ברוקולי, לחתוך רק את הפרחים(אין צורך לבשל) 1/2 כוס חמוציות 1/2 כוס בצל אדום 6 פרוסות חזה אווז מטוגן ללא שמן רוטב 1/2 כוס מיונז 1/4 כוס דבש 3 כפות חומץ בלסמי לערבב הכל יחד
 

שרי49

New member
סלט מנגו

סלט מנגו 2 מנגו קוביות 2 אבוקדו קוביות 1 פלפל אדום רצועות פקאן מסוכר חבילה רוטב 1 כפית חרדל 1 כף גדושה מיונז 1 לימון שלם שמן זית, מלח לחתוך את המנגו והאבוקדו ולשפוך מעל מהלימון לפני ההגשה לערבב עם הרוטב
 

שרי49

New member
סלט עלי ביבי

סלט עלי ביבי עלי ביבי קצוצים פרמג'ן אבקת שום אבקת חרדל מלח דבש 1/4 כפית סוכר חום חומץ בלסמי חומץ רגיל 1/2 לימון שמן רגיל שמן זית לטגן 100 גרם צנוברים 1/2 מהכמות לרסק
 

שרי49

New member
סלט תאנים ומוצרלה

סלט תאנים ומוצרלה.....ו שרי49 / מתכונים ו 11:16 | 02/04/06 תאנים קוביות להשרות 1/2 שעה ב- (אני מכינה את הסלט כמה שעות לפני 1 כפית דבש ההגשה) כך שלא משרה, מכינה יחד) חומץ יין שמן זית חומץ בלסמי לימון מלח, פלפל. להוסיף (לתאנים עם הרוטב) מוצרלה קוביות גרעיני חמניות (קלויים) גרעיני דלעת (קלויים) בזיליקום לערבב הכל יחד מדהים
 

שרי49

New member
סלט אבוקדו וטחינה

סלט אבוקדו וטחינה נגמר בניגוב או שנייםו --- אלה מצחיק שאני בכלל שמה את זה בשרשור מתכונים. המקור- שף ששכחתי את שמו מ"בית התה של ויסוצקי" שנסגר בשנת 2001. 1 אבוקדו רך (קלוף כמובן וללא גלעין) כף טחינה - אם האבוקדו גדול אפשר להוסיף עוד כף מעט מיץ לימון טרי מעט מלח מעט פלפל לערבב בעזרת מזלג לכדי מחית, נראה קצת כמו מסיכה לפנים אבל טעים טעים בטירוף. לא להגזים עם הטחינה כי היא משתלטת.
 

שרי49

New member
סלט צנון וקולורבי

3 צנון (בגודל הקולורבי) גפרורים 4 קולורבי גפרורים 5 בצל ירוק מלח 3 לימון המיץ שמן זית סוכר
 

רחלי63

New member
לכל חברי הפורום ../images/Emo43.gif ../images/Emo51.gif על

שרשור טטעיםםםםםםםםם..........יאמיייייייי
 

chli

New member
סלט סלק פשוט וטעים

מבשלים סלק אדום ואפשר גם צהוב יש כאלה מקלפים ומגררים בפומביה בצד העבה יותר מכינים רוטב עם שום קטוש קוסברה קצוצה דק שמן זית וחומץ מ.פ מערבבים ושופכים על הסלק שני הצבעים או רק אחד ומפזרים צנוברים קלויים...מעדן
 

chli

New member
סלט אנדיב עם פיטריות

3 אנדיב=עולש קופסה של פיטריות בקופסה או פיטריות טריות עדיף אם אפשרי מעט שום שמן זית לטיגון ופטרוזיליה קצוצה להפריד את עלי האנדיב בצלחת הגשה לטגן את הפיטריות לקראת הסוף להוסיף את השום והפטרוזיליה ולטגן טיגון קצר להוסיף מלח פילפל ולפזר לכל עלה ולהגיש חם...השילוב של העלה קר והפיטריות החמות משהו.. אגב הכנה של בעלי
 

חנהלילי

New member
סלט אבוקדו

קיים הרבה שנים במתכונים שלי, לא יודעת מי המקור. מאוד אהוב אצלי בבית בעונת האבוקדו. מצטערת אין לי תמונה, אך אצרף לכם במקום, תמונה מהמקום בו טיילתי היום, יער הרקפות בגלעד. הסלט פשוט וקל להכנה. המתכון: 2 פרוסות טוסט מרוחות בשום (כשהטוסט חם השום נמס על הפרוסה) חותכים לקוביות. להוסיף: 2 אבוקדו חתוכים לקוביות, לטפטף עליהם לימון. גם שלא ישחירו וגם לטעם. חסה קרועה גבינה מלוחה לפי טעם ולטיבול: שמן זית, זעתר, מלח.
 

חנהב

New member
סלט לבבות ארטישוק מעניין

סלט לבבות ארטישוק המצרכים: 1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות 15 עגבניות שרי, חצויות 3 כפות שמן זית 1/2 כוס עלי בזיליקום פלפל שחור גרוס, מעט מלח מיץ מ-1/2 לימון לקישוט: 50 גרם צנוברים קלויים ההכנה: שמים את תחתיות הארטישוק יחד עם 3 כפות מים, ומפשירים במיקרוגל כ-8-10 דקות. מוציאים, שוטפים במים קרים וחותכים לרבעים. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הארטישוקים כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ומפזרים מעל את הבזיליקום מערבבים לפני ההגשה מפזרים מעל את הצנוברים. ניתן להגיש חם או קר בתאבון אני השתמשתי במקום צנוברים בגרעיני חמניה שחורים מקולפים
 

אילנית12

New member
סלט זיתים.

זיתים מבושלים מקור התמונה:אילנית קופסא זיתים מגולענים ומסוננים 1 גמבה קטן.חתוכה 6 שיני שום קצוצים דק פפריקה מתוקה/חריפה פלפל שחור מעט מלח. 2 קופסאות קטנות של עגבניות מרוסקות. מרתיחים את כול החומרים חוץ מהזיתים. לאחר הרתיחה להוסיף את הזיתים,להנמיך את הגז.לבשל בערך חצי שעה. מידי פעם לערבב. אם יש צורך להוסיף מים,אז להוסיף מים רותחים. אפשר לאכול חם או קר. עצמי.
 

אילנית12

New member
ממרח טונה

ממרח טונה מהיר. מקור התמונה:אילנית. החומרים: 2 קופסאות טונה בשמן מסוננת 2-3 ביצים קשות 2 מלפפונים חמוצים 1 כף מיונז 1 כף חרדל 1 שן שום כתוש פלפל שחור לפי הטעם מלח לפי הטעם עירית קצוצה דק דק אופן ההכנה 1 טוחנים את כול החומרים מלבד העירית במעבד מזון.טועמים ומתקנים תיבול. 2 מוסיפים את העירית הקצוצה ומערבבים. מקור המתכון:מגזין דרך האוכל
 
למעלה