שרשור סלטים- רעיון מעולה של chli

גלית2006

New member
../images/Emo25.gifתודה, פירגוש-מקסימה../images/Emo39.gif

קיבלתי... נשמע מאוד טעיםםםםם
 

pirge

New member
סלט ספגטי של נירה שקד

הביאה לפורום נירה שקד ספגטי דק (לאחר בישול אל-דנטה כמובן) כרוב אדום - חתוך רצועות דקות דקות סום-סום קלוי (מקווה שכך כותבים) לערבב את הספגטי, הכרוב והסום-סום רוטב: להרתיח על הגז, לקרר מעט ולשפוך על הספגטי והכרוב : 1/4 כוס שמן 1/4 כוס חומץ קצת פחות מ-1/4 כוס סוכר (אני אשים סוכר חום) 2 כפות סויה יאמי...יאמי
 

pirge

New member
סלט טונה צבעוני

סלט טונה בצבעים וטעמים סלט טונה שישגע אתכם בשלל טעמים. כל ביסססססס מתסיססססססס מקור: עצמי לשים בקערה: 2 קופסאות טונה קטנות מסוננות להשאיר בגושים 7 זיתים שחורים-מגולענים- חתוכים לרצועות דקות 1 גמבה אדומה טרייה- בשרנית חתוכה לקוביות קטנות 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים (כולל הירוק) 4 ביצים קשות מגוררות במגררת גסה מלפפון חמוץ גדול חתוך לקוביות לימון סחוט 3 כפות מיונז פלפל שחור גרוס טרי מעט מלח – בזהירות -לטעום ולשפר. למי שאוהב חריףףף להוסיףףףף פלפלון אחד קצוץ דקיק למנה האישית. תהנו
 

pirge

New member
סלט טונה בגרגרי חומוס

11:37 | 04/01/05 סלט טונה וחומוס של פירגה ו limim ו עשיתי אותו בשבוע שעבר ושכחתי להמליץ עליו, אז הנה... כרגיל עם המתכונים של פירגה, התוצאה מעולה. מתכון: סלט טונה וחומוס רכיבים: אופן הכנה: 2 כוסות גרגרי חומוס רכים שלמים קופסה קטנה או שתיים טונה בשמן בצל קטן קצוץ קטנצ'יק 2 כפות רוטב צ'ילי\קטשופ מלח פלפל לטעם מעט מיץ לימון לסחוט את השמן מהטונה ולהכניס לקערה עם יתר המרכיבים. לערבב. לשמור בכלי סגור במקרר. אפשר לטגן פרוסות תפוחי אדמה בשמןולהגיש את הסלט מעל. הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-pirge הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

Hun1

New member
סלט טונה פשוט וטעים

1 קופסא טונה מסוננת מלפפונים חמוצים במלח (4-5 בינוניים) 2 - 3 ביצים קשות קצוצות 2-3 כפות מיונז, לפי הטעם מעט לימון לטיבול 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ פלפל שחור גרוס לפי הטעם מפוררים בקערה את הטונה, מוסיפים מלפפונים חתוכים לקוביות, ביצים קשות קצוצות, בצל קצוץ, מיונז פלפל וממש מעט לימון ומערבבים. טועמים ומטבלים לפי הטעם. אין לי מקור מוגדר למתכון, לפני שנים עוד כשהייתי ילדה לקחתי את זה מאמא של חברה.
 

pirge

New member
חצילים בתחמיץ - שכבות של מיונז ועוד

10:35 | 16/01/05 חצילים בתחמיץ עם מיונז- מעדן.ו pirge ו מאת:פירגה 2 חצילים פרוסים ומושהים במלח כשעה. מייבשים ומטגנים. או אופים בתנור (מרססים עליהם משני הצדדים שמן). מכינים רוטב: 3 כפות מיונית 3\1 כוס חומץ רגיל 3-5 שיני שום כתושות 4\1 כפית פפריקה חריפה או משולבת עם פפריקה מתוקה- לפי טעם... מלח לטעם 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה לעיטור מסדרים בכלי יפה שכבות של חצילים ורוטב ולמעלה מצע של פטרוזליה. נותנים לנוח כמה שעות מכוסה היטב. אפשר להוסיף בין השכבות צבע מקוביות של גמבה כבושה ומלפפונים חמוצים. מי שלא רוצה לטגן בצורה האמורה......יכול לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות בינוניות. לשים במחבת 5-7 כפות שמן זית ובעזרת 2 כפות עץ להקפיץ את הקוביות ללא הפסקה--- עד שיתרככו ויקבלו צבע חום. לקרר ולהוסיף את יתר המרכיבים. בבקשה ותהנו.
 

pirge

New member
חצילים,פטריות מוקפץ בפירורים ומוקרם

חצילים פטריות מוקפצים בפירורי לחם ומוקרמים מאת:פירגה מטגנים קוביות חציל מקולף או מקולף למשעי במעט שמן ומקפיצים מכל הצדדים עד להשחמה מוציאים לקערה מטגנים את הפטריות ומזהיבים מוציאים גם את הפטריות לקערה. באותה מחבת שמים: כוס פירורי לחם מלחם קלוי חלקי שמעבירים במג'ימיקס 2 כפות סילאן אגוזים או קשיו או מעורב כף רוטב סויה פלפל שחור מערבבים היטב ומחזירים את הירקות מקפיצים קלות שיתערבבו בטעמים. אפשר לשים מעט גבינה צהובה ולהקרים בתנור. תהנו. המתכון משוחזר ממאפה שאכלתי במסעדה לפני המון שנים.
 

pirge

New member
עלי תרד/בייבי תפוז דבלה ומשמש

סלט תרד ועלי בייב בתפוז דבלה ומשמש חבילת תרד טרי שטוף ורחוץ (קונים מוכן בסופר בחבילות במקרר הירוקים) שקית כנ"ל עלי בייבי (לא חובה) אפשר להסתפק בתרד ויצא נפלא. 2 תפוזים 4 משמש יבש 4 תאנים יבשות רוטב: 4\1 כוס שמן קנולה 3 כפות יין לבן יבש 3 כפות סוכר 3 כפות חומץ רגיל 2 כפות מיץ לימון חרדל להוסיף לפי הטעם לטעום ולשפר. לשמור בצנצנת סגורה היטב במקרר. את התפוזים מפלחים וחותכים לקוביות ממש קטנות כל פלח מקבל תשומת לב בנפרד. להוריד את החוטים הלבנים עד כמה שאפשר. לחתוך את המשמש והתאנים לחתיכות קטנטנות. את הירק והפירות אפשר לאחד שעה לפני הארוחה. את הרוטב לאחד 10 דקות לפני הארוחה. כדאי להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. מתכון מחברה. נפלא. מומלץ. סלט שמקבל המוני מחמאות. תהנו.
 

pirge

New member
סלט תפוחי אדמה או אטריות פנה קר

סלט תפוחי אדמה או אטריות פנה קר מאת:פירגה 5 תפוחי אדמה מבושלים-קלופים נקיים חתוכים לקוביות 3 כפות מיונית 3 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קופסה אפונה וגזר ללא נוזלים בצל קצוץ קטן מלח ופלפל מערבבים מי שאוהב ביצים קשות—יוסיף 3 ביצים קשות חתוכות לקוביות. או במקום לשים את הביצים בסלט-אז לקשט בטבעות ביצים מלמעלה עם זיתים וגמבה. אפשר גם לתבל בתוספת של כפית שטוחה חרדל תהנו
 

pirge

New member
סלט עגבניות בפלפלים

18:58 | 18/02/07 עגבניות עם פלפליםו pirge [מצורף קובץ jpg] ו סלט עגבניות בפלפלים מאת: פירגה סלסלה עגבניות שרי חצויות או עגבניות רגילות חתוכות לקוביות 3 בצלים חתוכים גס 5 שיני שום חצויות 4 פלפלים טריים בצבעים חתוכים לרצועות מלח פלפל שחור מעט סוכר מטגנים בצלים ומזהיבים מוסיפים רצועות פלפלים ומטגנים כ-3 דקות מוסיפים עגבניות ומטגנים ביחד כ-2 דקות בסוף מוסיפים את השום (לא מטגנת) אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית תהנו
 

pirge

New member
סלט פסטונה או פסטה וטונה

פסטונה - המלצה.ו pirge / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 13:23 | 19/12/06 פסטונה או- פסטה וטונה מאת: pirgeו 02/07/06 | 10:34 פסטונה מאת: pirgeו 09/03/06 | 19:43 פסטונה ו pirge / אוכל חלבי ו 10:11 | 16/01/06 מקור:פירגה.11:15 | 05/12/05 ספגטי ברוטב טונה אדום ו pirge ו מכינים לפי הוראות היצרן איזה אטריות\\\\ספגטי שרוצים. ובינתיים- במקביל מכינים את הרוטב: כ-4 כפות שמן זית בצל קצוץ שן שום קצוצה פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות ----אפשר לשלב עוד צבע קופסה רסק עגבניות קטנה קופסה של עגבניות כתושות ברסק--- טל וטרי תכולה 400 גרם אפשר להשתמש בעגבניות טריות מגוררות. חצי כוס מים 2 או 3 קופסאות טונה בלי השמן 2 כפות פטרוזיליה טריה או כוסברה למי שמעדיףמלחפלפל שחור.כפית סוכר. גרגרי חומוס מבושלים ואגוזים שבורים גס לקישוט מטגנים בשמן הזית בצל ומשקפים אותו. מוסיפים שום ומטגנים להזהבה. מוסיפים את הרסק והעגבניות ומערבבים ביחד. מוסיפים תבלינים ועשבי תיבול כשהכל רותח ומצטמצם מעט---- מכבים את הלהבה. טועמים ומשפרים טעם. מוסיפים את הטונה בגושים בלי השמןמערבבים בעדינות רבה שהטונה לא תתפורר מדי. מורידים מנה ספגטי ויוצקים עליה מצקת מרוטב הטונה. מערבבים קלות.מקשטים בחומוס והאגוזים.הכל צריך להיעשות סמוך מאד לארוחה. תהנו
 

pirge

New member
סלט תירס חם

סלט תירס חם מקור:פירגה 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים מטוגנים עד הזהבה מוסיפים 300 גרם פטריות פרוסות ומטגנים ביחד אחרי שאין נוזלים מוסיפים את התירס (350 גרם) ומערבבים. תיבול: רוטב צ'ילי מתוק חריף (כף או שתיים) מעט סויה- (כף) קטשופ _כ-3 כפות) פפריקה מתוקה (הרבה) לצבע וטעם. פלפל שחור מלח וכפית אבקת מרק עוף – לפי טעם.(הסויה מלוחה—לשים לב למליחות) כף מיץ לימון טרי טועמים ומגיעים לטעם. אפשר להוסיף ירק קצוץ טרי. (שמיר\פטרוזיליה) אפשר להוסיף קוביות קטנות של גמבה אדומה לצבע. בבקשה.
 

pirge

New member
סלט חצילים במיונז וביצים -נוסטלגיה

חצילים במיונז חציל גדול קלוי למעוך במזלג ולהוסיף: 3 ביצים קשות מגוררות במגררת גסה בצל בינוני מגורר במגררת גסה מי שאוהב שום ימיר את הבצל ב-3-4 שיני שום קצוץ כף גדושה מיונז מלח פלפל שחור מיץ לימון רק טיפונת לערבב ולהנות מסלט נהדר. תהנו
 

pirge

New member
חצילים שלמים קלויים בהגשה עם טחינה

את החצילים פורשים שלמים בקליפה----- מי שרוצה יוריד את הקליפה אבל לא לקצוץ את החציל להשאיר בשלמותו. להניח על צלחת הגשה יפה ולצקת את החומוס או הטחינה מעליו. לקשט בשמן זית,גרגרי חומוס,פטרוזיליה טרייה,פפריקה. | 01/02/07 חומוסו pirge ו חומוס מאת:פירגה להשרות ללילה חצי קילו גרגרי חומוס למחרת לשטוף היטב ולבשל במים רותחים עד שיתרככו. לבשל כשעה. אפשר להשתמש בגרגרי חומוס סנפרוסט שכבר בושלו ורק צריכים הרתחה. להשאיר גרגרים לקישוט.(מבושלים) לשטוף את הגרגרים ולטחון במג'ימיקס (מעבד מזון) לשים בקערה עם כוס טחינה גולמית מוסיפים 2\1 כוס מיץ לימון טרי 6 שיני שום מעוכים לטעם מעט כמון – לא חובה מלח להכניס מים קרים לפי הצורך, שיהיה ממרח סמיך. לטעום. להוסיף לימון טרי ושום ומלח עד שיתקבל הטעם הרצוי. כשמגישים: על צלחת הגשה יפה שוטחים את החומוס ומפזרים גרגרי חומוס מבושלים שלמים. מפזרים פפריקה חריפה ומתוקה מפזרים עלי פטרוזיליה טריה קצוצים מזלפים שמן זית בנדיבות תהנו טחינה: 2\1 קילו טחינה לערבב עם 2\1 כוס מים מהברז מיץ מ-2 לימונים 5 שיני שום מלח פטרוזיליה קצוצה בוחשים ומוסיפים עוד מים למירקם רצוי. טועמים ומשבחים טעם בתוספת לימון, מלח, ושום. תהנו.
 

נאגטס

New member
סלט פטרוזיליה מצויין

מקור: לא ידוע לי. מצרכים: 4-6 חבילות פטרוזיליה בשקיות (2-3 "צרור" פטרוזיליה אם קונים אצל הירקן). 3/4 קופסה של גבינה בולגרית חבילת שקדים לבנים פרוסים לחצאים 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי 1/4 כוס שמן זית (לא חובה). אופן ההכנה : 1) קוצצים דק-דק את עלי הפטרוזיליה (ללא הגבעולים - עד כמה שניתן לבצע את ההפרדה). 2) קולים על מחבת ללא שמן את השקדים, כשמשחימים קצת מפזרים מעל עלי הפטרוזיליה הקצוצים. 3) מפוררים את הגבינה מעל הפטרוזיליה + השקדים 4) מוסיפים את המיץ לימון (ושמן למי שרוצה) 5) מערבבים היטב ואוכלים. הערות: 1) הסלט נשמע "מוזר" אבל השילוב של הכל מאוד טעים גם למי ששונא פטרוזליה (כמוני). 2) הסלט מאוד בריא, אבל כדאי לאכול כשיש שירותים בקרבת מקום - מנקה את הכליות, עוזר מאוד לנשים בהריון עם בצקות ומשתן (
ראו הוזהרתן). 3) להגיש עם קיסמים (שלא יהיו "ירוקים" בשיניים")
 

pirge

New member
סלט ביצים

סלט ביצים מאת: פירגה 6 ביצים קשות קצוצות עלי בצל ירוק קצוצים -----לצבע בצל טרי קצוץ--ניתן לטגן ולהזהיב בכף שמן מלח פלפל שחור 3 כפות שטוחות מיונז מערבבים ומגישים על עלה חסה טרי תהנו
 

רננות

New member
סלט בורגול אוכמניות ונענע

500 גר' בורגול 1 בצל אדום קצוץ דק 1 פלפל כתום חתוך קטן 3-4 גבעולי סלרי חתוכים קטן חופן אוכמניות מיובשות שטופות עלי נענע קצוצים דק אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים לרוטב: 1/3 כוס שמן זית או קנולה מיץ מ-2 לימונים מלח, פלפל שחור להשרות בורגול ל-3 שעות במים לשטוף היטב ולסנן. להניח בקערה, להוסיף את כל התוספות מלבד האגוזים. להוסיף רוטב ולערבב. לפני ההגשה לפזר אגוזים. אפשר להכין כמה שעות לפני הארוחה. *** הערות שלי רננות *** הסלט הוא של פירחונית מYנט לא ניסיתי אבל ראיתי תמונה וזאת היתה אהבה ממבט ריאשון והסלט ציבעוני ויפה מאד .
 

רננות

New member
סלט חיטה וחמוציות

סלט חיטה וחמוציות 500 גר' חיטה 1 בצל אדום קצוץ דק 3 גבעולי סלרי עלים קצוצים דק 1 תפוז מקולף חתוך לחתיכות קטנות פטרוזיליה קצוצה דק חופן חמוציות 100 גר שקדים משובבים לרוטב: 1/3 כוס שמן זית או קנולה מיץ מתפוז אחד מיץ מלימון אחד מלח, פלפל שחור. להשרות חיטה לכמה שעות במים. לשטוף ולסנן . להניח בסיר, לכסות במים ולבשל כ-1/2 שעה עד שתתרכך. לשטוף ולקרר. להוסיף את כל התוספות מלבד השקדים ,להוסיף את הרוטב. לערבב. לפני ההגשה לפזר שקדים. *** גםהסלט הזה באדיבות פרחונית מYנט *** לפי התמונה שראיתי והמרכיבים שפתיים ישקו .
 

רננות

New member
סלט חצילים בולגרי קיופולו

לקלות 2 חצילים על אש פתוחה לשרוף היטב לפתוח ולהוציא את המלית לקערה . למעוך היטב. לקלות בגריל 2 פלפלים אדומים לקלוף ולחתוך לרצועות . להוסיף לפי הטעם כ7/8 שיני שום מעוכות ולהוסיף מלח לערבב היטב ולהכין יום לפני ההגשה .
 
למעלה