שרשור סלטים- רעיון מעולה של chli

נירהמ1

New member
../images/Emo41.gifשרשור סלטים- רעיון מעולה של chli

את השרשור נוסיף לקישורי הפורום.
יום נעים.
 

chli

New member
סלט עלי אנדיב=עולש

3 או 4 אנדיב להפריד את העלים אחד אחד להניח בצלחת גדולה עגולה לפי כמות הסועדים.... לפורר גבינה כחולה ולערבב עם אגוזים ולהניח בכל עלה מעט מהתערובת... להכין רוטב וינגרט משמן אגוזים או שמן זית חומץ בלסמיק או חומץ רגיל מ.פ. לערבב טוב ולפזר מעל העלים...ולהנות עם לחם עם שקדים...יאמי מעולה. מתכון של בעלי. נירוש תודה על היוזמה
 

clcl

New member
../images/Emo124.gif סלט שומית מפולפלת../images/Emo59.gif

סלט "מסוכן" ביותר וטעים סוף הדרררררררררררךךךךךךךךךךךךךךך!!!!!!!!!!!!!!!(סדגש| הסלט נקרא שומית מפולפלת -היצרנית סלטי נאש נאש אביזרים: מעבד מזון עם דיסקית פריסה גדולה לצ'יפס, מסננת מאזנייםו כפיות מדידה החומרים: 1,300 ק"ג (נטו) פלפל ירוק בשרני קצוצים לקוביות של 1 ס"מ לשים במסננת ל12 שעות-בסוף ישאר 850 גרם פלפלים. 60 גרם פרוסות שום יבש-לשבור קצת לחתיכות(לשים את השום במצב יבש-לא שום טרי) 5 גרם מלח לימון 15 גרם קוביות קטנות פלפל ירוק טרי חריף עם הגרעינים. 200 סי סי(1 כוס)שמן סויה רגיל אופן הכנה: קוצצים פלפלים ומסננים. שמים קוביות פלפל ירוק מסונן בקערה נקיה מוסיפים לזה את כל שאר חומרי הרשימה ומערבבים היטב . שמים בקופסת פלסטיק אטומה ומאפסנים במקרר.אחרי 3 ימי מקרר הסלט מוכן }הדגש|והכי טעים בעולם.(סדגש| תהנו מקור המתכון : הובא ע"י אודטה בידיעות אחרונות
 

clcl

New member
סלט לבבות דקל וארטישוק../images/Emo91.gifחמה

סלט מ ד ה י ם זה אשר טעים לי מאוד ואני ממליצה בחום (clcl) סלט לבבות דקל וארטישוק **************************** 1 קופסה לבבות דקל - לחתוך לעיגולים ברוחב אצבע 1 קופסה לבבות ארטישוק - לחתוך ל 8-6 חתיכות כל אחד 6 שיני שום כתושות 2 כפות חומץ 2 כפות שמן 2 כפות מיונז 1 כפית חרדל קורט מלח 1 שמנת חמוצה לערבב היטב את כל המצרכים. מומלץ להכין מס´ שעות לפני ההגשה
 

pirge

New member
סלט כבד

כבד קצוץ אופן ההכנה וההגשה שלי פירגה למטה כבד קצוץ כבד כפרי פאטה כבד קצוץ: 500 גרם כבדי עוף טריים נקיים 4 בצלים קצוצים גס רבע כוס שמן או שומן אווז מלח פלפל שחור 4 ביצים קשות מחממים את השומן\שמן ומזהיבים בצלים. מוסיפים את הכבדים ומטגנים 10 דקות על להבה נמוכה. כשהופכים אותם כשהם חומים הם מתחילים להתפורר. ממליחים ומפלפלים.מוציאים את הכבדים בכף מחוררת. ושומרים בכלי נפרד את השומן (הרוטב). מכניסים למקרר את הכבדים והכלי עם הרוטב. אחרי שעה טוחנים את הכבד, הבצל, והביצים הקשות במטחנת בשר, או קוצצים בעזרת סכין חדה. אם רוצים מוסיפים את השומן ששמרנו בכלי במקרר. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור. כבד כפרי: ממירים כבד עוף בחלקו בכבד בקר\עגל. המרקם יוצא מחוספס יותר. ההכנה אותו דבר. פאטה כבד: מכינים לפי המתכון . מוציאים בכף מחוררת......מקררים ומתבלים ב-2 כפות ברנדי וטוחנים את הכבד והביצים במעבד מזון לקבלת מחית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד.מקררים כמה שעות במקרר. הופכים לצלחת להכין פרוסות דקיקות של לחם קלוי ולהגיש ביחד. אני פירגה מטגנת ב-5-6 כפות שמן קנולה-- 4 בצלים גדולים קצוצים לצבע זהוב בהיר ומוסיפה את הכבדים הנקיים כחצי קילו. מטגנת ביחד עד השחמה קלילה של הכבדים. מדי פעם יש להפוך ולבחוש.... מוציאה את הכבדים למעבד מזון מוסיפה גם 4 ביצים קשות---ומערבלת בפולסים קצרים תוך כדי הוספת מלח ופלפל שחור. ניתן להעביר במכונת בשר או לגרר על מגררת גסה. הגשה לסלט כבד עוף 1.בתוך חצאי ביצים קשות—לטחון רק עם החלבונים ואת החלמונים לגרר מעל—להגיש על עלי חסה טריים. 2.להגיש מנה אישית של כבד בצלחת קטנה על עלה חסה טרי ורענן—לגרר חלמון ביצה ולהניח מעט בצל מטוגן. 3.כשמכינים כמות גדולה להגשה,ניתן לסדר בשכבות.להכין את הכבד רק עם חלבונים--את החלמונים לגרר במגררת גסה ואת הבצלים לטגן לצבע זהוב חומי. לסדר שכבה כבד ומעל חלמון מגורר ושכבת בצל וכן הלאה....שכבה עליונה חלמון ומעל תלולית בצל מטוגן. להגיש על מצע של עלי חסה רעננים. תהנו.
 

pirge

New member
אוקיי חמודה. נירוש תמחוק../images/Emo6.gif../images/Emo51.gif

 

WiKi

New member
הסלט האהוב עלי ביותר

עכשיו אני צריכה בבקשה חלה, חזרת וצנוניות. אוי אלוהים, רק 10 בבוקר והגרגרנות שלי בשיאה
 

pirge

New member
קישואים בטעם כבד

13:07 | 13/10/04 קישואים כבדו pirge / מתכונים ו לטגן 2 בצלים קצוצים גס ולהזהיב. להוסיף חצי קילו קישואים מגוררים. לבחוש עד שכל הנוזלים ייתאדו. להמשיך לטגן עוד 2 דקות. שיהיה מטוגן טוב --צבע חום. לקרר ולהוסיף 2-4 ביצים קשות מגוררות על פומפיה . להעביר במג'ימקס כמה פולסים למירקם הרצוי. ניתן להוסיף מיונז + מלח+פלפל שחור. אפשר להשאיר את הסלט ללא טחינה במג'ימיקס במרקם גס יותר. תהנו
 

chli

New member
לבבות סלט חסה

מקווה שזה נימכר בארץ...פה זה נימכר בשקית ורק לבבות הסלט ממש טעים...סלט פשוט אבל מרענן לארוחה מהירה. להפריד את העלים לחתוך עגבניות שרי לחצי.... בצל סגול חתוך לעיגולים ומעט קוסברה קצוצה [לא חייב אבל אני אוהבת] להכין וינגרט מחרדל שמן זית וחומץ יין מלח ולערבב עם הסלט... להגיש עם פרוסות לחם שחיממתם בטוסטר עם גבינה טובה מעל וכוס יין למשל חההה
 

pirge

New member
סלט חצילים בטעם כבד

סלט חצילים בטעם כבד מאת:פירגה לטגן 3בצלים קצוצים גס ולהזהיב. להוסיף 2 חצילים גדולים מקולפים ומגוררים. לבחוש עד שכל הנוזלים ייתאדו ---להמשיך לבחוש עד שהצבע יהיה חום. לקרר ולהוסיף 2-4 ביצים קשות מגוררות על פומפיה . להעביר במג'ימקס כמה פולסים למירקם הרצוי. מי שאוהב יכול להוסיף 2 כפות מיונית + מלח+פלפל שחור. אפשר להשאיר את הסלט ללא טחינה במג'ימיקס במרקם גס יותר. תהנו
 

pirge

New member
סלט חצילים,פלפלים,כדורי לבנה

07:03 | 12/10/04 חצילים,פלפלים, לבנה,ולחם כפריו pirge / מתכונים ו מקור:עיתון ישן- בטעם של עוד . 3 חצילים ארוכים מעט שמן לטיגון 4 פלפלים אדומים 4 פלפלים צהובים 10 כדורי לבנה בשמן זית רוטב: מלח לטעם 2 שיני שום כתושות 1 כף חומץ ניתן להוסיף עוד כף כמובן לפי טעם אישי. 2 כפות מיץ לימון 2 כפות שמן זית כפית זעתר או פלפל שחור לעיטור. לחם כפרי שחור. ח ם ו פ ר י ך. קולפים את החצילים, פורסים לאורכם ומטגנים משני הצדדים. מניחים על מגבות ניר לספיגת השמן. קולים את הפלפלים על להבה פתוחה ומשחימים מכל הצדדים. מ צ נ נ י ם . קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות מאורכות כשבצד אחד הם מעוגלות. מסדרים את פרוסות החצילים על צלחת הגשה נאה (שטוחה). בין החצילים שמים לסירוגין את רצועות הפלפלים. במרכז הצלחת עורמים את כדורי הלבנה. את גבעולי העירית מקצרים בגודל החצילים ומניחים גבעול על כל חציל. מערבבים ביחד: מלח,שום כתוש,חומץ,מיץ לימון,שמן זית. ו י ו צ ק י ם מ ע ל . זורים זעתר או פלפל שחור גרוס. לחם, לא לשכוח את הלחם תהנו . אני פירגה טיגנתי את החצילים בקוביות טיגנתי באותה מחבת גם את הפלפלים.
 

pirge

New member
סלט ולדורף עשיר

17:07 | 29/01/06 סלט ולדורף מכל טוב.ו pirge ו של פירגה: החומרים: 6-8 תפוחי עץ חמצמצים מסוג גרנד ראש סלרי נקי מגורר חופן צימוקים לבנים 100 גרם אגוזים שונים קלויים על מחבת יבשה (מלך,קשיו,ברזיל) 3 כפות מיונית 2\1 מיכל שמנת חמוצה קוביות או פלחי אננס משומר מקופסא חופן גרגרי רימון טריים ועסיסיים. מיץ מלימון כף או שתיים סילאן מלח ופלפל אחרי טעימה – לפי הצורך ומעט מאד..... מגישים בכוסות אישיות על מצע עלי חסה גדולים שטופים ורעננים. מקשטים בדבדבנים תאנים ואגוזים-ומזרזפים סילאן. תהנו.
 

גלית2006

New member
סלט פטריות טעיםםםםםם

סלט
טעים חבל"ז מקור: לא ידוע, נלקח מחמותי קופסת
חתוכות קטנה - אפשר יותר 1 בצל 4 גזרים 4 ביצים מבושלות 150-200 ג'
שום מיונז אופן ההכנה: לטגן פטריות ובצל עד להיזהבות + לטבול בנייר מגבת, שיספוג את השמן המיותר. להוסיף גזר, ביצים מבושלות וגבינה צהובה (הכל מגורד בפומפיה גסה), קצת שום כתוש ומיונז. בתאבון
 

גלית2006

New member
שלי, כל הכבוד על היוזמה לשרשור

פירגוש - הסלטים שלך נראים מעלפים, אחד אחד,
אם אפשר - אשמח - למתכונים לסלטים לניצול שאריות ספגטי...
 

pirge

New member
גלית, אני מכינה משאריות אטריות סלט

"כמו תפוחי אדמה" ויוצא נהדר. יש לי גם מתכון ללביבות ספגטי. רוצה שאשלח לך למסר?
 

גלית2006

New member
פירגוש, סורי, רק עכשיו ראיתי...

כמובן, שאשמח למתכון! תודה! ותודה לך על המתכונים שהוספת
אומץ וינוסה!
 
למעלה