מתכון: עוגת שוקולד עם גנאש ארל גריי
מתכון: עוגת שוקולד עם גנאש ארל גריי ליום האוהבים חומרים לעוגת שוקולד 140 גרם חמאה 70 גרם סוכר 120 גרם חלמונים (6 חלמונים) 140 גרם שוקולד מריר 140 גרם קמח 180 גרם חלבונים + 70 גרם סוכר אופן ההכנה: מקציפים בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמקבל נפח והופך לבהיר. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את החלמונים ולבסוף את השוקולד המומס במיקרוגל או על אמבט מים חמים. כאשר התערובת תפוחה ואוורירית. מקפלים בעדינות את הקמח עם מרית אפיה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים לתערובת בעדינות. שופכים את המסה לתבנית קוטר 24 ס"מ ואופים בחום 200 מעלות למשך 40 דקות. כאשר קיסם, שמוחדר פנימה למרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה. מניחים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות והופכים אותה על פניה. גנאש שוקולד עם ארל גריי *************************** חומרים 500 גרם שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריר 2 שקיות תה ארל גריי. אופן ההכנה : מרתיחים שמנת מתוקה, מכבים הלהבה ומוסיפים את שתי שקיות התה מניחים למשך 10 דקות. מוציאים את שקיות התה ומכניסים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד כולו נמס. מכניסים למקרר למשך הלילה. גנאש שוקולד לציפוי העוגה חומרים 200 גרם שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר 40 גרם סוכר 40 גרם חמאה אופן ההכנה: בעזרת תבנית בצורת לב שקוטרה כקוטר העוגה קורצים לב. פורסים את העוגה לשתי פרוסות ומרטיבים מעט עם ליקר תפוז. מקציפים את הגנאש (ארל גריי) עם המטרפה עד שמקבלים מסה יציבה. מחזירים פרוסה אחת של העוגה לתבנית ומורחים עליה גנאש שוקולד. מעל הגנאש מניחים את הפרוסה השניה, מהדקים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות. כאשר העוגה קפואה מחלצים אותה מהתבנית, מניחים על רשת ושופכים את הגנאש לציפוי באופן שיכסה את כל העוגה כולל צדדים. מניחים לעוגה לטפטף מעט, להתייצב ואז מעבירים עם ספטולה רחבה לצלחת הגשה. רצוי להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר. הערות: אפשר לקשור סביבה סרט לקישוט או לפזר עלי זהב שניתן לקנות בחנויות לצרכי קונדיטוריה. מקור המתכון: "אסף ארטיזנל" רמת-השרון
מתכון: עוגת שוקולד עם גנאש ארל גריי ליום האוהבים חומרים לעוגת שוקולד 140 גרם חמאה 70 גרם סוכר 120 גרם חלמונים (6 חלמונים) 140 גרם שוקולד מריר 140 גרם קמח 180 גרם חלבונים + 70 גרם סוכר אופן ההכנה: מקציפים בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמקבל נפח והופך לבהיר. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את החלמונים ולבסוף את השוקולד המומס במיקרוגל או על אמבט מים חמים. כאשר התערובת תפוחה ואוורירית. מקפלים בעדינות את הקמח עם מרית אפיה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים לתערובת בעדינות. שופכים את המסה לתבנית קוטר 24 ס"מ ואופים בחום 200 מעלות למשך 40 דקות. כאשר קיסם, שמוחדר פנימה למרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה. מניחים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות והופכים אותה על פניה. גנאש שוקולד עם ארל גריי *************************** חומרים 500 גרם שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריר 2 שקיות תה ארל גריי. אופן ההכנה : מרתיחים שמנת מתוקה, מכבים הלהבה ומוסיפים את שתי שקיות התה מניחים למשך 10 דקות. מוציאים את שקיות התה ומכניסים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד כולו נמס. מכניסים למקרר למשך הלילה. גנאש שוקולד לציפוי העוגה חומרים 200 גרם שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר 40 גרם סוכר 40 גרם חמאה אופן ההכנה: בעזרת תבנית בצורת לב שקוטרה כקוטר העוגה קורצים לב. פורסים את העוגה לשתי פרוסות ומרטיבים מעט עם ליקר תפוז. מקציפים את הגנאש (ארל גריי) עם המטרפה עד שמקבלים מסה יציבה. מחזירים פרוסה אחת של העוגה לתבנית ומורחים עליה גנאש שוקולד. מעל הגנאש מניחים את הפרוסה השניה, מהדקים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות. כאשר העוגה קפואה מחלצים אותה מהתבנית, מניחים על רשת ושופכים את הגנאש לציפוי באופן שיכסה את כל העוגה כולל צדדים. מניחים לעוגה לטפטף מעט, להתייצב ואז מעבירים עם ספטולה רחבה לצלחת הגשה. רצוי להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר. הערות: אפשר לקשור סביבה סרט לקישוט או לפזר עלי זהב שניתן לקנות בחנויות לצרכי קונדיטוריה. מקור המתכון: "אסף ארטיזנל" רמת-השרון