לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'שירשור מתכונים לחג הוולנטיין|לב'
שירשור מתכונים לחג הוולנטיין|לב
<< ההודעה הנוכחית
12/02/2007 | 00:56
50
23
יש לכן מתכונים מעניינים וטעימימימימים להציע? :)

נו, בטח שיש... אני מחכהההה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מקפיצה שתראו'
מקפיצה שתראו
12/02/2007 | 07:53
2
את הבקשה.

הייתי שמחה לחפש מתכונים בעצמי, אבל הולכת לעבודה עכשיו ואחזור רק בלילה מאוחר.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בלינצ'ס אישי בקרם וניל ותות'
בלינצ'ס אישי בקרם וניל ותות
12/02/2007 | 08:41
5
3
אפשר גם מילויים מלוחים ולקשט בהתאם.....
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בלינצ'ס אישי בקרם וניל ותות -|כן'
בלינצ'ס אישי בקרם וניל ותות -|כן
12/02/2007 | 08:43
4
3
ניתן למלא במילויים מלוחים
בבקשה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מזווית אחרת '
מזווית אחרת
12/02/2007 | 08:49
3
לצפיה ב-'פירגה,תמונת אומנות יפיפיה'
פירגה,תמונת אומנות יפיפיה
12/02/2007 | 14:20
2
7
לצפיה ב-'חנהלי, כשמכניסים את עלה הבלינצ'ס'
חנהלי, כשמכניסים את עלה הבלינצ'ס
12/02/2007 | 14:39
1
1
לתוך כלי אישי קטן הוא מקבל באופן טבעי את הקימטוטים האלה ולא נשאר אלא למלא במה שרוצים וכיד הדמיון.
סתם אילתור קטן וחמוד
תהני בכיף.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגה רעיון'
פירגה רעיון
12/02/2007 | 21:46
1
כביר. אימצתי!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' אפשר לאפות בתבניות '
אפשר לאפות בתבניות
12/02/2007 | 08:51
2
4


הנה למשל מאפינס

אפשר להכין מתוק

או אפילו מלוח

אני מניחה בתבנית עטרות נייר

רגילות, עגולות - ויוצא לב






אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ואיפה המתכון? שואלת אניתודה|'
ואיפה המתכון? שואלת אניתודה|
13/02/2007 | 00:02
1
3
לצפיה ב-'היי Hun'
היי Hun
13/02/2007 | 12:42
1


זה מאפינס בריאות

הבאתי את המתכון לפני המון זמן

(אני לא ליד המחשב בבית - אבל כדאי לחפש בפורום )







אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עם שוקולד'
עם שוקולד
12/02/2007 | 08:53
5
לצפיה ב-'פרוסה תותי פרוטי'
פרוסה תותי פרוטי
12/02/2007 | 08:58
1
7
עוגת "טוטי פרוטי פונטש רום-קרה

מקור:פירגה

חבילה בסקויטים כ- 2\1 קילו ----(איזה סוג שרוצים)
לשבור לחצאים.   (לא לפורר)

4\1  כוס שרי ברנדי\יין מתוק


קרם:
200 גרם מרגרינה "בלו-בנד" - רכה  (בטמפרטורת החדר)
200  גרם שוקולד מריר
כף גדושה שוקולית (אבקה)
3 כפות מים רותחים
2\1 כוס סוכר
2 כפיות נס קפה
כפית תמצית וניל ---וכפית רום .

תוספות :
50 גרם קליפות הדרים קצוצים גס  מסוכרים.לשלב גם צימוקים.
50 גרם אגוזים קלויים קצוצים גס .  או קליפות הדרים מסוכרות.
6 יחידות מרשמלו צבעוני (ורוד-לבן) ---חתוכים לפרוסות.
50 גרם דובדבנים מסוכרים שלמים.


לבשל את חומרי הקרם  פרט למרגרינה תוך כדי בחישה.
כשהכל נמס לסגור את האש ולהוסיף את המרגרינה בחתיכות קטנות.
לבחוש עד לקבלת קרם חלק.
                                                 לשמור כ-4 כפות קרם בצד, לציפוי העוגה.
ליתר להוסיף את התוספות ולערבב.
להוסיף גם את העוגיות. לא בבת אחת--- לערבב ביחד.
צריכה להיות עיסה דביקה-לא נוזלית ולא קשה.
לצקת הכל ל-2 תבניות ארוכות (אינגליש קייק)
כדאי להניח ניר אפיה בתחתית התבניות.
לצקת מעל  את הקרם ששמרנו בצד ולקשט בקוקוס\ אגוזים גרוסים \ סוכריות צבעוניות.סוכריות "קליק"-- או כיד דמיונכם.
לשמור בפריזר.
להכין לפחות יום לפני ההגשה.
פורסים לפרוסות דקות ומגישים ליד תה\קפה.
תהנו



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בוקר טוב ויום אהבה שמח לכולם, |'
בוקר טוב ויום אהבה שמח לכולם, |
13/02/2007 | 08:24
2
פירגה מקסימה ופורום יקר, מזמן לא נכנסתי בגלל סיבות אישיות ועימכם הסליחה, אך חייבת אני לומר מילה בשיבחה של עוגת התותיפרוטי של פירגה - אתם חייבים לנסות היא מדהימה, מבחינת הטעם אין מילים, כל מילה מיותרת, ואין גם כמעט עבודה, היא ללא אפיה, אני לקחתי רינג מעוטר, עטפתי בניילון נצמד מעל העיסה, סגרתי בניילון נצמד שוב והידקתי היטב בעזרת כלי כלשהו על מנת שהעוגה תקבל את העיטורים של התבנית-רינג, בהקפאה וכל האורחים נשארו בפה פעור....ו7זה קרה פעמיים ועם אנשים שונים, פירגה תבורכנה ידייך, לא אקפח כי יש כאן הרבה אנשים יקרים עם ידע וניסיון רב, פשוט כיף להיות בחברתכם ולקבל מתכונים, מקווה שבהזדמנות תהיה לי מצלמה וארף אף אני תמונות להתפאר, אוהבת מאוד את המטבח, יום טוב וחג אהבה שמח.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אישי- מאפינספיצה-מהיר וטעים'
אישי- מאפינספיצה-מהיר וטעים
12/02/2007 | 09:32
9
4
מאפינס פיצה אישי   -  מהיר ללא שמרים  (בצק חלה)
מאת:פירגה


8 מאפינספיצה -- אישיים     האפיה בתבנית מאפינס סיליקון

בצק:
כוס קמח תופח (לא כוס גדושה)
מיכל אשל או יוגורט או שמנת חמוצה
מעט מלח
לערבב.  הבצק מאד דבקי.

לשים כמות של כף  (לא גדושה) בתחתית המאפינס ולאפות כ-15 או 20 דקות עד שזהוב ונוטה לחום (הבצק אפוי)


מלית:

לטגן במחבת:
בצל קצוץ  ולהזהיב ב-4-5 כפות שמן זית.
להוסיף:
2\1 כוס  תירס
2\1 קופסה טונה קטנה בלי השמן - אפשר יותר.
2\1 מארז  פטריות חתוכות  לפרוסות
כף רסק עגבניות
כף קטשופ
מלח,פלפל שחור,עשבי תיבול
מעט מים.
לבחוש דקה או שתיים ולהוריד מהאש.
  
לשטח מעל לבצק האפוי כף גדושה מלית
לפזר מעל למלית בנדיבות גבינה צהובה מגוררת

לקשט בזית שחור מגולען-- או פטריה (מהפטריות שטוגנו במחבת)



לאפות שוב בחום 175 מעלות כ-20 דקות נוספות— או עד שהגבינה מבעבעת ומתחילה לקבל צבע נוטה לחום.

תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגה אני גם מכינה את זה'
פירגה אני גם מכינה את זה
12/02/2007 | 09:38
3
אין צורך לאפות את הבצק.

לשטח , תוספות ולתנור.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תיקון , אני מכינה עם שק"מ'
תיקון , אני מכינה עם שק"מ
12/02/2007 | 09:40
7
3
ואותו אין צורך לאפות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מה הר"ת של שק"מ?'
מה הר"ת של שק"מ?
12/02/2007 | 09:49
3
1
אני תמיד שוכחת.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בצק שק"מ'
בצק שק"מ
12/02/2007 | 09:54
2
5
שמנת
350 ג' קמח
מרגרינה

אני בענין של חש"קיותר טוב.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חמאה שמרים קמח??'
חמאה שמרים קמח??
12/02/2007 | 14:09
1
לצפיה ב-''
12/02/2007 | 14:52
1
לצפיה ב-' אבל זה בצק דמוי חלה וחייבים לא'
אבל זה בצק דמוי חלה וחייבים לא
12/02/2007 | 10:14
2
1
לאפות שיהיה מוכן לפני הציפויים.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אז איזה בצק יותר טעים\טוב??'
אז איזה בצק יותר טעים\טוב??
14/02/2007 | 09:47
1
1
עם מרגרינה או בלי?
מצד אחד במתכון של פירגה (שאני רק מוסיפה למועדפים שלי את המתכונים שלה) אין בכלל שמן\מרגירנה זה בכל זאת ייצא בצק טוב?
השכילו אותי נא
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עלמתי, הבצק של האשל יוצא מעולה,יש'
עלמתי, הבצק של האשל יוצא מעולה,יש
14/02/2007 | 10:38
2
לו מרקם של חלה.
אחרי שתאפי אותו (לפני הרוטב והמלית,כבר תרגישי את הבצק ומירקמו)
אצלינו זה הפך למעדן קבע בביתנו. ואורחים שבאים ללא התראה מוקדמת תמיד מתמוגגים ולוקחים את המתכון.

ועוד משהו....מי שלא אוהב את מירקם החלה ישטח יותר דק בתבנית יותר גדולה, וא יצא מירקם קריספי יותר.
תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אישי-בלינצ'טוסט ממולא פטריות'
אישי-בלינצ'טוסט ממולא פטריות
12/02/2007 | 10:12
בלינצ'טוסט אישי-ממולא בפטריות ואפוי בטוסטר

  מקור:פירגה           ניתן למלא בטונה ,  "פירה" ובצל    ועוד.......
בצק:
2ביצים טרופות
2  כוסות  חלב   (אפשר להמיר כוס אחת במים)
3 כפות שמן קנולה
קמח רגיל כמה שנכנס...שיהיה מרקם של שמנת דלילה. להתחיל עם 2\1 1 כוסות קמח רגיל.
מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים.(אפשר במג'ימיקס)
משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה.
בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון.

מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה.

מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת--- ומשאירים כדקה עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים.
הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.להשתדל שהעלה יהיה דק.
מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים.

מכינים מלית:

מטגנים 2 בצלים ומזהיבים---  מוסיפים 2\1 קילו פטריות חתוכות
מטגנים ביחד ומוסיפים מעט מלח ופלפל שחור
סוגרים להבה ומוסיפים 2\1 כוס קוביות גבינה מלוחה עדינה
ממלאים את הבלינצ'ס וסוגרים לחצי בצורת סהרון גדול.
מצפים בגבינה צהובה מגוררת ומקשטים בפפריקה ותבלון פטרוזיליה יבשה

ממש לפני הארוחה מכניסים לטוסטר אובן ואופים עד שהגבינה מבעבעת.
מגישים מיד.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אישי כושי שוקולדי'
אישי כושי שוקולדי
12/02/2007 | 10:58
כושים שוקולדיים אישי - חלום שוקולדיו pirge / אוכל חלבי   [מצורף קובץ jpg]   ו 22:47 | 23/01/07  



• כושים שוקולדייםאישי|המלצהו pirge / אוכל חלבי   [מצורף קובץ jpg]   ו 15:49 | 23/12/06  


מתכון לכושים שוקולדיים במיוחד--אישיים -   בחוש - אין צורך במיקסר.   כ-10- 12 קעריות אישיות מפיירקס או קרמיקה לאפיה.
הכושים נוטפים בשוקולד חם ומשכר. נפלא לפינוק זוגי  או להנאת כל המשפחה.

מאת פירגה.

לשים בקערה:

כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב ולהוסיף:
2 כוסות מים רותחים
מערבבים בכף הכל לבלילה דלילה - לא להוסיף קמח.
אפשר לתבל בכף רום\\\\\\\\קוניאק\\\\\\\\ליקר
יוצא בלילה דלילה.

ציפוי:
מיכל שמנת מתוקה –  פרווה
100 גרם שוקולד מריר
מחממים שמנת לסף רתיחה ומכבים להבה.
מכניסים קוביות שוקולד מערבבים ומחכים דקה.


לשמן צלוחיות פיירקס קטנות לאפיה- ולצקת מהבלילה 4\\\\\\\\3 כמות
בגובה לכל צלוחית.
לשים בכל צלוחית למעלה קובית שוקולד מריר. אפשר 2 קוביות .
ולהכניס לאפיה בחום 175 כ-20 דקות או 30 .....עד שמוכן. לבדוק בעזרת מגע אצבע, או קיסם.

מיד כשהעוגות חמות--- לצקת את הקרם החם.
לכסות בקרם את העוגות. לצקת מהקרם ממש בנדיבות. שהקרם יצוף למעלה.
                                         &n bsp;           ראו תמונה.

לטרוף מיד חם , לוהט ומטריףףףף------- או להכניס למקרר ולחמם במיקרו לפני ההגשה. חימום של כ-10 שניות למנה.

השוקולד יימס והקרם יעטוף את העוגיות.


אפשר להגיש עם  קצפת או גלידה בדבדבנים.


אפשר להכין כמובן גם כעוגה בתבנית עגולה ---24 או 26 משומנת או כמאפינס רגילים בתבנית סיליקון.
בבקשה.
תהנו מאד.


  





אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כדורי שוקולד משמנת מתוקה '
כדורי שוקולד משמנת מתוקה
12/02/2007 | 11:40
1
4
כדורי שוקולד משמנת – חדש חדש
ס"ה 28 כדורים  ג ד ו ל י ם בגודל ביצה.  אין מרגרינה וכד'......
מקור:פירגה.
כדורים שוקולדיים מעולים – משובחים מאד.

אוכלים בביסים קטנים ומתענגים מכל ביס.

להמיס במיקרו 200 גרם שוקולד.

מיכל שמנת מתוקה
כף גדושה קקאו
4\3 כוס סוכר
רום
וניל
מעט ליקר שוקולד – לא חובה
להביא לסף רתיחה.  לבחוש כל הזמן שהסוכר יימס והחומרים יתאחדו.
לצקת את השמנת לשוקולד ולבחוש לקרם נוזלי.
לשבור 450 גרם בסקויטים "פתי בר" להשאיר עד כמה שאפשר חתיכות גדולות מהבסקויטים.
ללוש כמו שלשים בצק-לשמור שהבסקויטים לא יתפוררו-טעים להרגיש את החתיכות בכדורים.
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס:סוכריות צבעוניות קטנות:שוקולד גרוס:
אפשר ליצור את הכדורים בידיים לחות מעט.
לשים בספלוני ניר ולשמור ב מ ק ר ר . אין צורך לשמור בפריזר.
תהנו.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טיפ קטן,כדורים פחותי קלוריות טעימים'
טיפ קטן,כדורים פחותי קלוריות טעימים
14/02/2007 | 20:32
במקום הבסקויטים המכילים הרבה  הסוכר,
אפשר לקצוץ פריכיות אורז.(קיצוץ בפולסים במעבד המזון).
ולהוסיף את שאר המרכיבים ולהקפיא בפריזר לשעתיים.
הכנתי  כך ויצא טעים מאוד.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ריבת אגסים '
ריבת אגסים
12/02/2007 | 11:45
3
2
ריבת אגסים

מקור:פירגה

קילו אגסים קלופים מנוקים מליבה
חותכים כל אגס ל-4
שמים בסיר
מוסיפים קילו סוכר
מוסיפים כף מיץ לימון
מתחילים בבחישה עד שהסוכר מתחיל להפריש נוזלים ומתמזג עם האגסים
מבשלים על להבה מאד מאד נמוכה ----3 עד 4 שעות

תוך כדי הבישול מצטבר קצף שיש להסירו.
אם בסוף הבישול נשארים נוזלים יש 2 אפשרויות
1.
להוציא את הפרי לקערה  ולסנן את הנוזלים ואז להחזיר את הפירות לסיר ולתת כמה בחישות.
2.
יש אפשרות להגדיל את הלהבה למקסימום ולבחוש כל הזמן עד לאידוי הנוזלים.
ריבה נהדרת וטעימה מאד.
תהנו.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יש מצב לעשות את זה עם תפוחים?'
יש מצב לעשות את זה עם תפוחים?
14/02/2007 | 09:50
2
2
לצפיה ב-'עלמתי, אפשרי וזה שאלה'
עלמתי, אפשרי וזה שאלה
14/02/2007 | 18:36
1
של טעם. אישית מעדיפה אגסים.
תפוחים קשים מסוג חרמון יכולים להתאים.  כדאי לקלף את התפוחים.
אותה הכנה.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה על שתי התשובות'
תודה על שתי התשובות
15/02/2007 | 08:16
שיהיה יום טוב.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת מוס תותים ורודה'
עוגת מוס תותים ורודה
12/02/2007 | 11:52
2
    עוגת מוס תותים ורודה  חגיגית - pirge   ו

מאת:פירגה

חומרים לעוגה:
קילו תותים
2\1 קילו מהתותים המושרים ישמש למלית בתוך העוגה.
2\1 קילו תותים נוסף , ישמש למוס התותים לציפוי מעל לעוגה

העוגה:
5 ביצים מופרדות
כוס קמח תופח
שקית תמצית וניל
4\1 כוס שמן
4\3 כוס סוכר

שקית אינסטנט פודינג וניל
מיכל שמנת מתוקה
כף ליקר תפוזים


הכנה:
5 ביצים
כוס קמח תופח
שקית תמצית וניל
רבע כוס שמן
4\3 כוס סוכר
להקציף חלבונים עם סוכר לקצף קשה ולהוסיף את החלמונים.
לערבב שמן עם סוכר וניל ולהוסיף. בסוף להוסיף את הקמח.
לאפות חצי שעה בחום 175 מעלות.

8 תותים שלמים ויפים להשאיר לקישוט.

להשרות קילו תותים יפים ואדומים חתוכים לפרוסות עם
10  כפות סוכר וחצי  כוס יין מתוק + כף ליקר תפוזים
אחרי  כשעה התותים מפרישים המון רוטב אדום.
לחתוך את העוגה שהתקררה ל-2.
את החצי התחתון של העוגה להרטיב בחצי מכמות הרוטב  ולסדר  מחצית מכמות התותים.

הכנת מוס התותים:
להקציף שמנת מתוקה עם חבילה אינסטנט פודינג וניל ואחר כך לשדך את  2\1 קילו התותים הנותר.
במידה והמוס סמיך,להוסיף כמה כפות חלב .  

להניח את החלק השני של העוגה  מעל לתותים, וליצוק עליו את יתרת הרוטב מהתותים.

לכסות במוס התותים את כל העוגה.

לקשט ב-8 התותים השלמים, כיד הדמיון.
תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' עוגת גבינה לימונית בתותים- קרה'
עוגת גבינה לימונית בתותים- קרה
12/02/2007 | 12:04
8
עוגת גבינה לימונית קרה





07:36 | 07/10/04     עוגת פתי בר שמנת קרה שלי pirge / מתכונים   ו

בסיס:
חבילת פתי בר גדולה בטעם שוקולד\\וניל או חבילת בישקוטים מורטבים ביין\חלב\נס קפה.......
או להכין בצק מ :
100 גרם חמאה מעורבבת עם 2\1 1 כוס פירורי בסקויטים

לערבב ולהדק על ניר אפיה בתבנית פיירקס
מילוי:
500 גרם גבינה לבנה שמנה
1 שמנת חמוצה של פעם
4\3   כוס סוכר
2 שמנת מתוקה 38 אחוז
1  חבילה  אינסטנט פודינג וניל
גרודת לימון

ציפוי: תותים וקצפת

הכנת העוגה:
להקציף את השמנות המתוקות עם  הסוכר.
לערבב את יתר החומרים בקערה אחרת.
לאחד את 2 התערובות בתנועות קיפול.

לצקת על השכבה שבתבנית.

למלא חצאי תותים שהושרו ולצפות בקצפת

לשמור בקירור כמה שעות לפני ההגשה.
תהנו





אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פרג'י את אלופה '
פרג'י את אלופה
12/02/2007 | 14:06
5
2
לצפיה ב-'תודה מפרג'י'
תודה מפרג'י
12/02/2007 | 14:40
4
1
לצפיה ב-'Pirge את מדהימה!! וואי כמה מתכונים'
Pirge את מדהימה!! וואי כמה מתכונים
12/02/2007 | 18:48
3
קשה לבחור במה לפנק את החבר בוולנטיין... ויש רק עוד יומיים!!!!

תודה על המתכונים :)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
12/02/2007 | 19:17
2
1
לצפיה ב-'פירגוש איזה יופי של מתכונים'
פירגוש איזה יופי של מתכונים
13/02/2007 | 07:50
1
אגב העוגות שוקולד הנימוחות הכנתי כמו מאפין
יצא כמובן מעולה....בהידמנות אשלח והראה לך.....תודה יקרה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שלי, אשמח מאד. ואני מוסיפה מעל'
שלי, אשמח מאד. ואני מוסיפה מעל
13/02/2007 | 12:54
למאפינס הכושי קוביות שוקולד לפני האפיה.  
בבקשה חמודה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ועוד ווריאציה של פירגה לעוגת גבינה'
ועוד ווריאציה של פירגה לעוגת גבינה
14/02/2007 | 11:26
1
לימונית קרה


עוגת גבינה קרה לימונית/pirge


לבסיס:
חבילת פתי בר גדולה בטעם שוקולד/וניל או חבילת בישקוטים
או:
100 גרם חמאה מעורבבת עם 1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויטים

למלית:
500 גרם גבינה לבנה שמנה 5%
1 מיכל שמנת חמוצה של פעם
3/4 כוס סוכר
2 מיכלי שמנת מתוקה 38 אחוז
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
גרידת לימון

לציפוי:
10 ביסקוויטי פתי בר מפוררים עם 2 כפות סוכר חום
ו-50 גרם אגוזים



הכנת הבסיס:
לערבב ולהדק על נייר אפיה בתבנית פיירקס.

הכנת המלית:
להקציף את השמנות המתוקות עם  הסוכר. לערבב את יתר
החומרים בקערה אחרת. לאחד את 2 התערובות בתנועות קיפול.
לשטח שכבה ביסקוויטים רטובה בחלב או נס קפה או יין
מהול במים. מעל ליצוק את קרם הגבינה.
לפזר את הציפוי. לשמור בקירור כמה שעות לפני ההגשה.
העוגה צריכה להיות כמה שעות בתא העליון של המקרר ולהתייצב.

אפשר ציפוי גנאש, ואפשר לשים שכבות של ביסקוויט גבינה
וקרם שוקולד לסירוגין.

אם רוצים עוגה יציבה - ולשמור במקרר חייבים להוסיף
ג'לטין. ממיסים שקית של 14 גרם ג'לטין במעט מים חמים
ומערבבים עם כל המסה.

הכנת הציפוי:
להכניס ולעבד ב-3-4 פולסים קצרים במג'ימיקס שיישאר פירורים גסים.




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה מנדיי'
תודה מנדיי
14/02/2007 | 12:56
1
לצפיה ב-'איזה שרשור נפלא - מוסיפה לקישורים'
איזה שרשור נפלא - מוסיפה לקישורים
12/02/2007 | 23:30
1
תודה על המתכונים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בהנאה רבה נירוש'
בהנאה רבה נירוש
13/02/2007 | 12:54
1
לצפיה ב-'השרשור התווסף גם לקישורים וגם'
השרשור התווסף גם לקישורים וגם
13/02/2007 | 03:47
לטאג-ליינס.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארוחה לשניים לוולנטיינ'ס דיי'
ארוחה לשניים לוולנטיינ'ס דיי
13/02/2007 | 23:18
1
7
הקדמה
מהו בעצם יום ולנטיין? להלן מתוך ויקיפדיה:
יום ולנטיין הקדוש החל כציון נוצרי לזכרו של ולנטינוס הקדוש - למעשה, לזכר שלושה קדושים, כי לנוצרים יש שלושה קדושים בשם זה. האגדה מספרת כי אחד מהם השיא בסתר זוג אוהבים לפי דיני הנצרות בתקופת הקיסר קלאודיוס השני גותיקוס ועל כך נידון למוות. לפני מותו כתב מכתב לבת הסוהר שעימה התיידד וחתם "שלך ולנטיין". במשך השנים נעשה ולנטיין לפטרון האוהבים. עם השנים התחזק מעמדו של היום המוקדש לקדוש זה כיום חג. הוא נחגג באמצעות העברת מסרי אהבה (שירים, פרחים וכו').
ומה בדבר השמועות על כך שהיה אנטישמי?
שווה לקרוא כאן: http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=105691

עכשיו, אחרי שנרגענו, מה מאפיין ארוחה כזו?
מדובר בארוחה חושנית, כלומר כזו שיש בה מקסימום חושים: טעם, ריח, מישוש, ראייה. לכן הכל צריך להיות מאוד מושקע ברמות השונות. צריכים להיות בה מרקמי אוכל שונים (קראנצ'י, קריספי, קראסטי, סמות'י, נימוח וכו')
זו גם צריכה להיות ארוחה עם מנות קטנות, ממש כמו כל ארוחת שף טובה, על מנת לספק את הטעמים השונים, לאפשר לאכול לאט ובנחת, ולהסתיים בבטן שאינה מלאה מדי.
וכמובן, יש פריטי מזון שנחשבים מעוררי חשק (אפרודיזיאקים), מסוגים שונים. לא רק תותים, שמנת ושוקולד (אל דאגה, גם תורם יבוא), אלא גם עגבניה (חשבתם על משמעות השם?), אגס ותפוח (מה מקור השם apple?) ואפילו חיטה, אורז ודגים (כמו הסלמון) המסמלים זוגיות ופריון ביהדות, ולא רק בה. תאנים, תמרים ורימונים ואפילו זיתים וחרובים, בקיצור: "ים" של סגולות לאוהבים. וכמובן – אלכוהול ויין ושאר פירות טרופיים כמו קיווי, פסיפלורה, דובדבנים וכיוצא באלה. כל אלה יהוו בסיס בארוחה שלפנינו.

ועוד הערה:
זה נראה מורכב אבל גם מאוד מיוחד, גם שווה השקעה וגם לא כל כך הרבה השקעה כמו שזה נראה


קוקטייל
1 כמות מוסקטו של רמת הגולן
½ כמות ליצ'י טחון במעבד מזון עם קצת נוזלים ומסונן היטב
כל זה – בכוס מרטיני, ובתוכה גם "קוביית ליצ'י ודובדבן"

לקוביה:
מבשלים כמות שווה של מוסקטו ונוזלי שימור של ליצ'י
מוסיפים ג'לטין לפי הוראות יצרן
מעבירים לתבנית ריבועית של קרח (עדיף מסיליקון)
שמים דובדבן בתוך ליצ'י בודד ואת זה משקיעים בתבנית הקרח עם הנוזל הג'לטיני
דואגים שלא יצוף
ממתינים שיקריש ומוציאים מהתבנית. יוצאת קוביה מאוד אסתטית וטעימה


מתאבן
תאנה ממולאת גבינת רוקפור
משרים תאנים מיובשות (שתי תאנים לסועד) ביין לבן לילה במקרר
"מותחים" את התאנים לצורה הדומה למקורית ועושים חתך בצד
שמים בחתך מעט טפנד (ממרח זיתים, עדיף מזיתי קלמטה) ופיסת גבינת רוקפור
מניחים בתבנית חסינת חום
זורים מעל תערובת של אגוזים ופרמז'ן איכותית
קולים כמה דקות בחום גבוה
מגישים על מצע עלי בייבי'ס עם ויניגרט של שמן זית (שלושת רבעי כמות) חומץ בן יין לבן (רבע כמות) מעט דבש ומעט חרדל דיז'ון. וכמובן מלח ופש"ג. ניתן לשלב גם חמוציות.
המלצה: להשתמש ביין בו שרו התאנים במקום החומץ.


מנה ראשונה
מרק עגבניות וחיטה (שני סמלי אהבה ופריון) עם טוויסט של כוסברה וניחוח קימל
מטגנים קוביות בצל לא קטנות עד שקיפות בשמן זית
מוסיפים שום ומקפיצים מעט
מוסיפים עגבניות קלופות ומקפיצים מעט
מוסיפים מים כדי כיסוי ומעט פפריקה מתוקה וטיפת אגוז מוסקט טחונטרי, וכמובן מלח ופלפל שחור טחונטרי
מוסיפים חופן קטן של חיטה שהושרתה לילה ובושלה אל דנטה במים ללא תבלינים במיקרו
מבשלים כחצי שעה
טוחנים חלקית במקל בלנדר או בבלנדר או במעבד מזון
מגישים בכלים יפים מזכוכית כך: כוסברה קצוצה דק בתחתית, עליה מרק רותח ומעל עוד כוסברה קצוצה דק. מעל הכל ניתן לשים :"קרוטון אהבה"

לקרוטון אהבה:
מטגנים כמות גדולה של קימל במעט שמן קנולה ומסננים את השמן. בשמן הזה מטגנים משני הצדדים את הקרוטון, שהוא פרוסת חלה משלשום חתוכה בצורת לב (פורמה עושה את העבודה מצוין). קימל וכוסברה מקפיצים את הטעמים והמרקמים של המרק הזה למקום אחר.


מנה עיקרית
טריו אצבעות סלמון ברטבים שונים: סילאן, בלסמי ורימון-חרוב, ליד מניפת אגס צלוי ביין
חותכים פילה סלמון לאצבעות לא גדולות מדי, ממליחים ומפלפלים בפלפל לבן בעדינות רבה
מטגנים בצורה הבאה:
1.    במעט שמן עד סגירה ואז מוסיפים סילאן בכמות נדיבה וממתינים שיבעבע מעט.
2.    במעט שמן עד סגירה ואז בלסמי באותו הנוהל של הסילאן.
3.    במעט שמן עד סגירה ואז בסירופ רימונים וכפית אבקת חרובים, שוב – באותו נוהל
הצבעים של האצבעות כמעט זהים, אבל הטעמים שונים לגמרי
את האצבעות מגישים על מצע עלי אורוגולה מעורבבים עם ויניגרט אהוב ומעט אגוזי מלך גרוסים די עבה.

לידן שמים מניפת אגס, אותה מכינים כך:
מקלפים אגס חצי בשל שעוקצו העליון נשאר, הוא קולף וליבתו הוצאה בלי לפגום במראה החיצוני. מבשלים ביין לבן (זוכרים את שאריות המוסקטו?) וכמה תרמילי הל עד ריכוך. חותכים מהבסיס כלפי מעלה לא לגמרי ופורסים כמניפה מחוברת בבסיסה. יוצקים מעל מעט סוכר ומשחימים בברנר או בגריל העליון של התנור.

וליד, בצד השני של הצלחת: אורז
מעבר להיותו מסמל פריון בעמים מסוימים, הוא גם סופג טעמים נהדר של מה שמסביב. אז מבשלים אורז בסמתי בדרך האהובה ומערבבים במעט תמרים מיובשים חתוכים גס, כנ"ל שזיפים, כנ"ל משמשים מיובשים וכנ"ל שקדים או צנוברים קלויים. מוודאים שלא יבש מדי, שמים בכוס אספרסו (בקיצור: פורמה לא גדולה) והופכים על הצלחת

אז כך זה נראה:
ערימת אורוגולה במרכז הצלחת שעליה 3 אצבעות סלמון בצורה אסתטית
מצד אחד אגס צלוי
ומצד שני אורז יפה וטעים
ובכלל: אפשר להגיש בצלחת לזוג ולאכול יחד מאותה צלחת


קינוח
פינלה איכותי לארוחה מיוחדת:
כדורי טראפלס שוקולד מריר ופיסטוק מיניאטורים במוס שוקולד לבן עם תותים ורוטב שוקולד

לטראפלס:
מבשלים 125 מ"ל שמנת מתוקה עם 4 כפות תרכיז חלב משפורפרת עד רתיחה ומכבים
מוסיפים פנימה 300 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70%) ופיסטוקים לא מומלחים טחונים גס במעבד מזון. אפשר גם צימוקים ששרו בברנדי או בשרי ברנדי כולל חלק מהאלכוהול. מערבבים היטב עד שהכל נמס.
יוצקים לתבנית קטנה מצופה בנייר אפיה ומכסים ושמים במקרר או במקפיא עד שמתייצב היטב. אז פורסים לריבועים קטנים ואותם מגלגלים בידיים "מקומחות" באבקת קקאו איכותי. זה גם הציפוי של הטראפלס.

למוס שוקולד לבן:
ממיסים שוקולד לבן בכמות 300 גרם במיכל שמנת מתוקה על סף רתיחה, מוסיפים כף תמצית וניל איכותית ואת הכל מצננים לילה. את זה מקציפים היטב למחרת.
במקביל מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם סוכר וניל איכותי ומעט סוכר רגיל
מקפלים זה לזה. ניתן לשלב פיסות קטנטנות של שוקולד מקופלת בהיר או כהה ליצירת הקראסט הרצוי

להגשה:
קוביות תות שדה מעורבבות עם מעט ברנדי ומעט סוכר בתחתית הכלי
מעל כמות נאה של מוס שוקולד לבן
בתוכו מטביעים 2-3 טראפלס
מעל מניפת תות ומעליה מעט גנאש שוקולד (1:1 שמנת מתוקה ושוקולד מריר)

לילה טוב...

כל טוב,
רונן

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וואו, נקרא נפלא, חבל שראיתי רק עכשי'
וואו, נקרא נפלא, חבל שראיתי רק עכשי
14/02/2007 | 20:48
לצפיה ב-'ארוחת וונלטיינ'ס לשניים/הרברונן'
ארוחת וונלטיינ'ס לשניים/הרברונן
14/02/2007 | 02:39
1
17
הקדמה
מהו בעצם יום ולנטיין? להלן מתוך ויקיפדיה:
יום ולנטיין הקדוש החל כציון נוצרי לזכרו של ולנטינוס הקדוש - למעשה, לזכר שלושה קדושים, כי לנוצרים יש שלושה קדושים בשם זה. האגדה מספרת כי אחד מהם השיא בסתר זוג אוהבים לפי דיני הנצרות בתקופת הקיסר קלאודיוס השני גותיקוס ועל כך נידון למוות. לפני מותו כתב מכתב לבת הסוהר שעימה התיידד וחתם "שלך ולנטיין". במשך השנים נעשה ולנטיין לפטרון האוהבים. עם השנים התחזק מעמדו של היום המוקדש לקדוש זה כיום חג. הוא נחגג באמצעות העברת מסרי אהבה (שירים, פרחים וכו').
ומה בדבר השמועות על כך שהיה אנטישמי?
שווה לקרוא כאן: http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=105691

עכשיו, אחרי שנרגענו, מה מאפיין ארוחה כזו?
מדובר בארוחה חושנית, כלומר כזו שיש בה מקסימום חושים: טעם, ריח, מישוש, ראייה. לכן הכל צריך להיות מאוד מושקע ברמות השונות. צריכים להיות בה מרקמי אוכל שונים (קראנצ'י, קריספי, קראסטי, סמות'י, נימוח וכו')
זו גם צריכה להיות ארוחה עם מנות קטנות, ממש כמו כל ארוחת שף טובה, על מנת לספק את הטעמים השונים, לאפשר לאכול לאט ובנחת, ולהסתיים בבטן שאינה מלאה מדי.
וכמובן, יש פריטי מזון שנחשבים מעוררי חשק (אפרודיזיאקים), מסוגים שונים. לא רק תותים, שמנת ושוקולד (אל דאגה, גם תורם יבוא), אלא גם עגבניה (חשבתם על משמעות השם?), אגס ותפוח (מה מקור השם apple?) ואפילו חיטה, אורז ודגים (כמו הסלמון) המסמלים זוגיות ופריון ביהדות, ולא רק בה. תאנים, תמרים ורימונים ואפילו זיתים וחרובים, בקיצור: "ים" של סגולות לאוהבים. וכמובן – אלכוהול ויין ושאר פירות טרופיים כמו קיווי, פסיפלורה, דובדבנים וכיוצא באלה. כל אלה יהוו בסיס בארוחה שלפנינו.

ועוד הערה:
זה נראה מורכב אבל גם מאוד מיוחד, גם שווה השקעה וגם לא כל כך הרבה השקעה כמו שזה נראה

קוקטייל:
1 כמות מוסקטו של רמת הגולן
½ כמות ליצ'י טחון במעבד מזון עם קצת נוזלים ומסונן היטב
כל זה – בכוס מרטיני, ובתוכה גם "קוביית ליצ'י ודובדבן"

לקוביה:
מבשלים כמות שווה של מוסקטו ונוזלי שימור של ליצ'י
מוסיפים ג'לטין לפי הוראות יצרן
מעבירים לתבנית ריבועית של קרח (עדיף מסיליקון)
שמים דובדבן בתוך ליצ'י בודד ואת זה משקיעים בתבנית הקרח עם הנוזל הג'לטיני
דואגים שלא יצוף
ממתינים שיקריש ומוציאים מהתבנית. יוצאת קוביה מאוד אסתטית וטעימה

מתאבן:
תאנה ממולאת גבינת רוקפור
משרים תאנים מיובשות (שתי תאנים לסועד) ביין לבן לילה במקרר
"מותחים" את התאנים לצורה הדומה למקורית ועושים חתך בצד
שמים בחתך מעט טפנד (ממרח זיתים, עדיף מזיתי קלמטה) ופיסת גבינת רוקפור
מניחים בתבנית חסינת חום
זורים מעל תערובת של אגוזים ופרמז'ן איכותית
קולים כמה דקות בחום גבוה
מגישים על מצע עלי בייבי'ס עם ויניגרט של שמן זית (שלושת רבעי כמות) חומץ בן יין לבן (רבע כמות) מעט דבש ומעט חרדל דיז'ון. וכמובן מלח ופש"ג. ניתן לשלב גם חמוציות.
המלצה: להשתמש ביין בו שרו התאנים במקום החומץ.

מנה ראשונה:
מרק עגבניות וחיטה (שני סמלי אהבה ופריון) עם טוויסט של כוסברה וניחוח קימל
מטגנים קוביות בצל לא קטנות עד שקיפות בשמן זית
מוסיפים שום ומקפיצים מעט
מוסיפים עגבניות קלופות ומקפיצים מעט
מוסיפים מים כדי כיסוי ומעט פפריקה מתוקה וטיפת אגוז מוסקט טחונטרי, וכמובן מלח ופלפל שחור טחונטרי
מוסיפים חופן קטן של חיטה שהושרתה לילה ובושלה אל דנטה במים ללא תבלינים במיקרו
מבשלים כחצי שעה
טוחנים חלקית במקל בלנדר או בבלנדר או במעבד מזון
מגישים בכלים יפים מזכוכית כך: כוסברה קצוצה דק בתחתית, עליה מרק רותח ומעל עוד כוסברה קצוצה דק. מעל הכל ניתן לשים :"קרוטון אהבה"

לקרוטון אהבה:
מטגנים כמות גדולה של קימל במעט שמן קנולה ומסננים את השמן. בשמן הזה מטגנים משני הצדדים את הקרוטון, שהוא פרוסת חלה משלשום חתוכה בצורת לב (פורמה עושה את העבודה מצוין). קימל וכוסברה מקפיצים את הטעמים והמרקמים של המרק הזה למקום אחר.

מנה עיקרית:
טריו אצבעות סלמון ברטבים שונים: סילאן, בלסמי ורימון-חרוב, ליד מניפת אגס צלוי ביין
חותכים פילה סלמון לאצבעות לא גדולות מדי, ממליחים ומפלפלים בפלפל לבן בעדינות רבה
מטגנים בצורה הבאה:
1. במעט שמן עד סגירה ואז מוסיפים סילאן בכמות נדיבה וממתינים שיבעבע מעט.
2. במעט שמן עד סגירה ואז בלסמי באותו הנוהל של הסילאן.
3. במעט שמן עד סגירה ואז בסירופ רימונים וכפית אבקת חרובים, שוב – באותו נוהל
הצבעים של האצבעות כמעט זהים, אבל הטעמים שונים לגמרי
את האצבעות מגישים על מצע עלי אורוגולה מעורבבים עם ויניגרט אהוב ומעט אגוזי מלך גרוסים די עבה.

לידן שמים מניפת אגס, אותה מכינים כך:
מקלפים אגס חצי בשל שעוקצו העליון נשאר, הוא קולף וליבתו הוצאה בלי לפגום במראה החיצוני. מבשלים ביין לבן (זוכרים את שאריות המוסקטו?) וכמה תרמילי הל עד ריכוך. חותכים מהבסיס כלפי מעלה לא לגמרי ופורסים כמניפה מחוברת בבסיסה. יוצקים מעל מעט סוכר ומשחימים בברנר או בגריל העליון של התנור.

וליד, בצד השני של הצלחת: אורז:
מעבר להיותו מסמל פריון בעמים מסוימים, הוא גם סופג טעמים נהדר של מה שמסביב. אז מבשלים אורז בסמתי בדרך האהובה ומערבבים במעט תמרים מיובשים חתוכים גס, כנ"ל שזיפים, כנ"ל משמשים מיובשים וכנ"ל שקדים או צנוברים קלויים. מוודאים שלא יבש מדי, שמים בכוס אספרסו (בקיצור: פורמה לא גדולה) והופכים על הצלחת

אז כך זה נראה:
ערימת אורוגולה במרכז הצלחת שעליה 3 אצבעות סלמון בצורה אסתטית
מצד אחד אגס צלוי
ומצד שני אורז יפה וטעים
ובכלל: אפשר להגיש בצלחת לזוג ולאכול יחד מאותה צלחת

קינוח
פינלה איכותי לארוחה מיוחדת:
כדורי טראפלס שוקולד מריר ופיסטוק מיניאטורים במוס שוקולד לבן עם תותים ורוטב שוקולד

לטראפלס:
מבשלים 125 מ"ל שמנת מתוקה עם 4 כפות תרכיז חלב משפורפרת עד רתיחה ומכבים
מוסיפים פנימה 300 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70%) ופיסטוקים לא מומלחים טחונים גס במעבד מזון. אפשר גם צימוקים ששרו בברנדי או בשרי ברנדי כולל חלק מהאלכוהול. מערבבים היטב עד שהכל נמס.
יוצקים לתבנית קטנה מצופה בנייר אפיה ומכסים ושמים במקרר או במקפיא עד שמתייצב היטב. אז פורסים לריבועים קטנים ואותם מגלגלים בידיים "מקומחות" באבקת קקאו איכותי. זה גם הציפוי של הטראפלס.

למוס שוקולד לבן:
ממיסים שוקולד לבן בכמות 300 גרם במיכל שמנת מתוקה על סף רתיחה, מוסיפים כף תמצית וניל איכותית ואת הכל מצננים לילה. את זה מקציפים היטב למחרת.
במקביל מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם סוכר וניל איכותי ומעט סוכר רגיל
מקפלים זה לזה. ניתן לשלב פיסות קטנטנות של שוקולד מקופלת בהיר או כהה ליצירת הקראסט הרצוי

להגשה:
קוביות תות שדה מעורבבות עם מעט ברנדי ומעט סוכר בתחתית הכלי
מעל כמות נאה של מוס שוקולד לבן
בתוכו מטביעים 2-3 טראפלס
מעל מניפת תות ומעליה מעט גנאש שוקולד (1:1 שמנת מתוקה ושוקולד מריר)

לילה טוב...

כל טוב,
רונן

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אופס - מצטערת - לא ראיתי שהוספת כבר'
אופס - מצטערת - לא ראיתי שהוספת כבר
14/02/2007 | 03:24
את המתכונים גם בשרשור הזה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מתכון: עוגת שוקולד עם גנאש ארל גריי'
מתכון: עוגת שוקולד עם גנאש ארל גריי
13/02/2007 | 16:25
1
28
מתכון: עוגת שוקולד עם גנאש ארל גריי ליום האוהבים

חומרים לעוגת שוקולד
140 גרם חמאה
70 גרם סוכר
120 גרם חלמונים (6 חלמונים)
140 גרם שוקולד מריר
140 גרם קמח
180 גרם חלבונים + 70 גרם סוכר


אופן ההכנה:

מקציפים בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמקבל נפח והופך לבהיר.

מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את החלמונים ולבסוף את השוקולד המומס במיקרוגל או על אמבט מים חמים. כאשר התערובת תפוחה ואוורירית. מקפלים בעדינות את הקמח עם מרית אפיה.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים לתערובת בעדינות.

שופכים את המסה לתבנית קוטר 24 ס"מ ואופים בחום 200 מעלות למשך 40 דקות. כאשר קיסם, שמוחדר פנימה למרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה. מניחים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות והופכים אותה על פניה.

גנאש שוקולד עם ארל גריי
***************************
חומרים
500 גרם שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
2 שקיות תה ארל גריי.

אופן ההכנה :

מרתיחים שמנת מתוקה, מכבים הלהבה ומוסיפים את שתי שקיות התה מניחים למשך 10 דקות.

מוציאים את שקיות התה ומכניסים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד כולו נמס.

מכניסים למקרר למשך הלילה.

גנאש שוקולד לציפוי העוגה
חומרים
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
40 גרם סוכר
40 גרם חמאה

אופן ההכנה:

בעזרת תבנית בצורת לב שקוטרה כקוטר העוגה קורצים לב.

פורסים את העוגה לשתי פרוסות ומרטיבים מעט עם ליקר תפוז.

מקציפים את הגנאש (ארל גריי) עם המטרפה עד שמקבלים מסה יציבה.
מחזירים פרוסה אחת של העוגה לתבנית ומורחים עליה גנאש שוקולד.

מעל הגנאש מניחים את הפרוסה השניה, מהדקים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.

כאשר העוגה קפואה מחלצים אותה מהתבנית, מניחים על רשת ושופכים את הגנאש לציפוי באופן שיכסה את כל העוגה כולל צדדים. מניחים לעוגה לטפטף מעט, להתייצב ואז מעבירים עם ספטולה רחבה לצלחת הגשה.


רצוי להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.


הערות:
אפשר לקשור סביבה סרט לקישוט או לפזר עלי זהב שניתן לקנות בחנויות לצרכי קונדיטוריה.



מקור המתכון: "אסף ארטיזנל" רמת-השרון

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מתכון: עוגת שוקולד ופקאן מפוארת'
מתכון: עוגת שוקולד ופקאן מפוארת
14/02/2007 | 11:17
33
מתכון: עוגת שוקולד ופקאן מפוארת



החומרים:
200 גרם אגוזי פקאן קלויים קלות במחבת
4 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית שטוחה מלח
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות קפה חזק לא מסוכר (מים+קפה נמס)
3 כפות שמנת מתוקה
330 גרם חמאה רכה
כפית וחצי תמצית וניל
1 כפית ליקר שקדים אמרטו (אופצייה)
שתיים ורבע כוסות סוכר
6 ביצים
כוס ורבע חלב

לזיגוג:
200 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה


אופן ההכנה:

1.שוברים 2/3 מכמות הפקאנים לשברים גסים ומניחים בצד את השליש הנותר שוברים דק, לגודל של גרגרי אורז בערך.

2. מורחים בנדיבות חמאה רכה על תבנית של סיר פלא או גוגלהוף גדולה. חייבים תבנית עגולה, אם אין לכם כזאת עם חור במרכז, אז סתם תבנית עגולה תהיה גם בסדר, אם כי פחות יפה.

3. מפזרים את האגוזים הגרוסים דק על דפנות התבנית, החמאה אמורה להדביק ולהחזיק אותם על הדופן והתחתית
מנענעים את התבנית וטופחים עליה כדי לוודא שכל הדפנות והתחתית יהיו מצופים באגוזים.

4. מערבבים את הקמח, מלח ואבקת אפיה, שומרים בצד.

5. ממיסים את השוקולד עם 3 כפות קפה במיקרו או בבן מארי; מורידים מהאש ומערבבים לתערובת חלקה.

6. מוסיפים את השמנת המתוקה לשוקולד (לא מוקצפת) ומערבבים עד שהיא נבלעת בתוך קרם השוקולד

7. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם תמצית הוניל וליקר האמרטו עד שהחמאה רכה וחלקה.

8. מוסיפים את הסוכר ומקציפים יחד עוד שתי דקות, מוסיפים פנימה את הביצים, שלמות, אחת אחת, וממשיכים כל הזמן להקציף מוסיפים את החלב לבסוף מוסיפים את תערובת הקמח, בהדרגה, ותוך הנמכת מהירות ההקצפה (אחרי הוספת החלב העיסה קצת 'מתגבנת' ולא נראית יפה. זה בסדר, לא לדאוג).

9. שופכים את העיסה לתוך התבנית המצופה באגוזים, ומיישרים את פני העוגה.

10. בעזרת ידית של כף ארוכה עושים 'סיבוב' על פני העיסה בתבנית, כדי ליצור בו איזו חפירה לא עמוקה, מין תעלה כזאת סביב סביב לתוך התעלה הזאת שופכים את השוקולד המומס, ונזהרים שהוא לא יגלוש לצדדים אלא רק בתוך החפירה שעשינו
שומרים טיפת אגוזים לקישוט, ואת כל שאר הכמות מפזרים בנדיבות על פני העוגה, על עיסת הבצק ועל השוקולד
במהלך האפיה, תעלת השוקולד שוקעת לתוך העוגה, ויחד אתה גם רוב האגוזים. (במקום שבו היתה תעלת השוקולד ושקעה, יווצר איזה מין בקע כזה, לכל ההיקף, לא נורא.)

11. אופים במשך כ - 50 דקות בתנור שחומם מראש ל - 175 מעלות, לאחר 50 דקות מכסים את פני העוגה בנייר אלומיניום ואופים במשך כ - 10-15 דקות נוספות, או עד שקיסם יוצא יבש.

12. מקררים את העוגה המוכנה מחוץ לתנור בין 20 רגע לחצי שעה ואז מניחים על התבנית צלחת גדולה או מגש, והופכים אותה
משחררים את התבנית, היא אמורה להתנתק מהעוגה בקלות במקרה שהעוגה לא משתחררת, נסו להכניס להב של סכין, אבל בזהירות כדי לא להרוס את מעטה הפקאן.

13. ממיסים את השוקולד והחמאה של הזיגוג ויוצקים אותם למעלה על פני העוגה.

14. נותנים לשוקולד לנזול בחופשיות לצדדים בצורה לא שווה ואחידה.

15. מפזרים מעל השוקולד את קצת האגוזים שהשארנו בצד.


הערות:
זה נשמע כמו הרבה עבודה, פשוט כי יש הרבה שלבים - אבל זו לא עוגה שמכינים כל יום, והיא שווה!!
כשפורסים אותה יש בה מספר רבדים, והיא יפה וצבעונית: מלמעלה - שכבת פקאן, אח"כ זיגוג שוקולד,
אח"כ שכבת הפקאנים הגרוסים דק שנאפו ונקלו יפה על הדופן של התבנית, אח"כ העוגה הבהירה,
ובאמצע של כל פרוסה - פס השוקולד ששקע פנימה, ומסביבו כל הפקאנים שהיו למעלה ושקעו גם הם.
תאווה לעיניים ולחיך..



מקור המתכון: מתכונים נט.


אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ