יאללה,בנות-שרשור טיפים

pirge

New member
../images/Emo182.gifלסנדויצ'ים

אם אתם מקפיאים לחם או לחמניות או פיתות במצב טרי טרי ורוצים להכין סנדויצ'ים כדי לקחת לעבודה או לטיול. תוציאי מהמקפיא את הלחם (תמיד מקפיאה פרוס) או לחמניה , או פיתה....ואחרי כמה דקות כ-10 דקות בערך.... כשרק מתחיל להפשיר,תכינו את הסנדויץ' עם כל ה
תעטפו בניר פרגמנט ושימו בניילון. הסנדויץ' יתקבל כטרי טרי ובטעם של עוד. (לעולם לא להפשיר במיקרו לחם ולהכין ממנו סנדויץ')
 

pirge

New member
../images/Emo182.gifלקציצות בשר מטוגנות

רוצים קציצות עסיסיות ותפוחות? תוסיפו 4\1 כוס מי סודה (מים קופצים) על 2\1 קילו בשר טחון. כמובן להוסיף את המרכיבים של ביצים,פירורי לחם, תבלינים וכו'......
 

Hun1

New member
נראה לי פירגה יכולה בשקט להוציא ספר

כל הכבוד לכולם
 

Hun1

New member
בדיוק אחותי שלחה לי מייל עם ../images/Emo182.gif

הנה: *ריכוך חמאה רוצים לרכך חמאה מבלי להמיס אותה ? לפעמים יש מתכונים שדורשים חמאה רכה, ואתם שכחתם להוציא מן המקרר להפשרה ! המסה טוטאלית של החמאה (במיקרו או על הגז) תגרור שינוי של מרקם העוגה, וחבל . דרך קלה לרכך אותה - לחמם סיר קטן עם מים על האש, להביא לרתיחה, לתת לרתוח חזק כמה דקות , לשפוך את המים ומיד להפוך את הסיר הריק על חבילת החמאה המונחת על השיש. כעבור כחמש דקות החמאה מתחת לסיר רכה וקלה לעיבוד. *עוגה אוורירית לקבלת עוגות אווריריות, החליפו 2 כפות קמח מכל כוס קמח שבמתכון, בשתי כפות קורנפלור. העוגה תהיה קלילה ואוורירית כמו פוך... *הוספת דבש לתערובת כשרוצים למדוד כף של דבש מתוך מיכל, שמנו לפני כן את הכף במעט שמן. הדבש יחליק מן הכף בקלילות. כנ"ל אם צריך כוס מלאה. אם יש במתכון גם שמן וגם דבש, השתמשו באותה כוס, רק לפי הסדר: שפכו קודם את השמן ואחריו את הדבש. אף טיפת דבש לא תישאר בכוס. יש עוד אם תרצו
 

רננות

New member
../images/Emo182.gif../images/Emo41.gifטבלת המרות../images/Emo41.gif../images/Emo182.gif

הקישור הובא היום לפורום האוכל בYENT הנה בבקשה וחבל שמידות הכוס לא מצוינות בכוס אחת יש: אבקת סוכר = 120 גרם (כוס דחוסה) / 100 גרם (כוס לא דחוסה) אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה = 85 גרם אגוזים/שקדים, קצוצים = 100 גרם אורז ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 158 גרם אורז קצר: יבש = 200 גרם ; מבושל = 205 גרם אורז מלא ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 195 גרם אורז מלא קצר: יבש = 190 גרם ; מבושל = 195 גרם אטריות ביצים: לפני בישול = 38 גרם ; מבושלות = 160 גרם אננס קוביות מקופסא = 300 גרם אפונה יבשה חצויה = 197 גרם אפונה, מוכן לאכילה = 145 גרם אפונה סינית, טריה = 225 גרם אפרסק, טרי, חתוך לקוביות = 170 גרם ביצה חלבונים 8-10 ביצה חלמונים 12-14 בצל קצוץ = 160 גרם ברוקולי, פרחים = 88 גרם גבינה מגורדת = 100 גרם גזר חתוך = 128 גרם דבש = 339 גרם חמאה = 200 גרם חצילים, קוביות = כ-82 גרם לחם פירורים יבשים = כ- 110 גרם = כ-4 פרוסות לחם מלח = 250 גרם משמש יבש - חצאים = 130 גרם מרגרינה = 200 גרם סובין חיטה = 58 גרם סוכר = 200 גרם כמו-סוכר = 40 גרם סוכר חום דחוס = 240 גרם סוכר חום לא דחוס = 145 גרם סולת = 200 גרם סילאן, דבש תמרים = 270 גרם ספגטי, לפני בישול = 57.5 גרם סלרי , גבעולים, חתוך - 100 גרם עדשים = 192 גרם עוגיות פירורים = 110 גרם = כ-14 פתי בר ענבים = כ-220 גרם פטל (טרי) = 125 גרם פטריות טריות = כ-225 גרם פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם ; שלמים = 130 גרם פירורי ביסקוויטים = 88 גרם פירורי לחם טרי = 45 גרם פירורי לחם יבש = 108 גרם פיצפוצי אורז = 24 גרם פלפל קוביות, אחד גדול אדום / כתום/ צהוב / ירוק = 150 גרם פסטה מבושלת = 140 גרם צימוקים = 145 גרם (לא דחוס) = 165 גרם (דחוס) קוואקר = 80 גרם קוסקוס לפני בישול = 210 גרם קוקוס, שבבים - טרי = 80 גרם קורנפלור = 140 גרם קורנפלקס = 28 גרם קינואה (לא מבושלת) = 170 גרם ; (מבושלת) = 240 גרם קמח חומוס = 92 גרם קמח מלא = 120 גרם קמח מצה = 120 גרם קמח רגיל או תופח = 125 גרם קמח שיפון = 102 גרם קמח תירס = 100 גרם קקאו = 87 גרם ריבה = 320 גרם שזיפים מיובשים - ללא גרעין = 170 גרם שעושית ירוקה טריה = כ-225 גרם שקדים מולבנים = 145 גרם תירס גרעינים, מקופסא = 210 גרם תירס, סירופ = 316 גרם תמרים חתוכים = 135 גרם תרד טרי = 28 גרם תפוח עץ, רסק = 246 גרם בכף אחת יש: אבקת אפיה = 8 גרם אבקת סוכר = 7.5-8 גרם אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם ג'ינג'ר, שורש, טרי = 6 גרם דבש = 22 גרם לימון, קליפה = 6 גרם מלח = 20 גרם סודה לשתיה = 8 גרם סויה (רוטב) = 18 גרם סוכר = 12.5 גרם פירורי לחם = 7 גרם פרג = 10 גרם קורנפלור = 8 גרם קימל = 6 גרם קמח מצה = 7.5 גרם קמח רגיל - כ-8 גרם ריבה = 20 גרם שום כתוש – 2 שיניים שוקולד צ'יפס = 15 גרם = 30 יחידות שמרים יבשים = 10 גרם מידות של נוזלים: 5 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כפית 15 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כף או 3 כפיות 240 מיליליטר / Cc / גרם = 1 כוס 480 מיליליטר/ Cc / גרם = 2 כוסות 960 מיליליטר / Cc / גרם = 4 כוסות המרות של מוצרים יבשים: 3 כפיות = 1 כף 2 כפות = 1/8 כוס 4 כפות = 1/4 כוס 5 כפות + 1 כפית = 1/3 כוס 8 כפות = 1/2 כוס 16 כפות = 1 כוס ביצים: ביצה XL מס‘ 1 = 65 גרם ומעלה ביצה M-L מס‘ 2 = 55-60 גרם ביצה S מס‘ 3 = 50 גרם מכוס לכף/כפית: 1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות 3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות 1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות 1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית 1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות 1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות 2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס 1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף 480 מ"ל = 2 כוסות 960 מ"ל = 4 כוסות משקלים של מאכלים שונים: אגס בינוני = כ-115 גרם אפרסק, טרי - גדול = כ-157 גרם ; בינוני = כ-98 גרם ; קטן = 79 גרם ארטישוק ירושלמי בינוני = כ-38 גרם בטטה בינונית = כ-150 גרם בננה בינונית = 150 גרם = כ-3/4 כוס פרוסות או כ-1/3 מרוסקות בצל ירוק, כולל גבעול (לבן) ועלים (ירוק): גדול=25 גרם, בינוני=15 גרם בצל יבש בינוני = כ-135 גרם בצל יבש גדול = כ-225 גרם בצל יבש קטן = כ-90 גרם בצל שאלוט = 35 גרם גבינה צהובה - פרוסה אחת = כ-28 גרם גזר - גדול = 72 גרם, בינוני = 61 גרם, קטן = 50 גרם דג, סלומון - מנת הגשה לפני בישול = 200 גרם עוד ע.ת של דגים: כאן חציל, בינוני מקולף = כ-460 גרם חציל בינוני, כולל קליפה = כ-550 גרם כרוב גדול, כ-18 ס"מ קוטר = 1250 גרם כרובית בינונית = כ-575 גרם לחם פרוסת אחת = כ-27-33 גרם לימון בינוני = כ-90 גרם לימון בינוני - קליפה בלבד = כ-24 גרם לימון בינוני - מיץ = כ-47 גרם מלפופון בינוני = כ-227 גרם משמש = 35 גרם משמש מיובש, 1/2 = 4 גרם עגבניה בינונית = כ-150 גרם עגבנית תמר בינונית = כ-90 גרם ערמונים 3.5 = 100 גרם (1=28 ג', 55 ק', 0 ש') פלפל אדום / כתום / צהוב / ירוק גדול = כ-150 גרם פלפל חריף = 45 גרם קישוא בינוני = כ-150 גרם קלמנטינה בינונית = כ-85 גרם שום, שן אחת = 3 גרם שזיף בינוני = כ-75 גרם שזיף מיובש = 8 גרם שעועית יבשה 150 גרם = 2 כוסות שעועית מבושלת תות שדה אחד בינוני = 12 גרם , כוס חצאים = 150 גרם תמר אחד = 8 גרם תפוז בינוני = כ-150 גרם תפוח אדמה בינוני = כ-220 גרם תפוח עץ בינוני = 150 גרם = כ-1 כוס קוביות ממעומעם למוחשי קורט = הכמות שאפשר לקחת בשתי אצבעות (האצבע המורה והאגודל) קמצוץ = פחות מ-1/8 כפית לימון אחד = כ-3-4 כפות מיץ לימון תפוז אחד = 1/3 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס שמנת מתוקה = כוס אחת קצפת 230 גרם ספגטי לפני בישול = 4 כוסות ספגטי מבושל 4 כוסות אטריות לפני בישול = 2 כוסות אטריות מבושלות 1 כוס אורז יבש לפני בישול = 3 כוסות אורז מבושל 1/2 כוס סוכר = 20 גרם כמו-סוכר
 

chli

New member
גליתי יופי של רעיון../images/Emo140.gif

וגם תודה לכל הבנות שהוסיפו טיפים מעולים.
 

pirge

New member
קילוף חבושים

כדי להקל על קילוף חבושים, יש להרתיח אותם 10 דקות במים. לקרר ולקלף בכיף.
 
עוד טיפים....

כדאי להכניס מקל וניל לתוך צנצנת סוכר, מתקבל סוכר וניל משגע לקינוחים. לא לקלף את פירות ההדר בעונה לפני ששטפנו, גיררנו והקפאנו את הקליפה לשימושים עתידיים.... שמיר ועירית מאד נח לקצוץ במספריים ישר לתבשיל. נשאר קצת אורז? לא לזרוק אלא להוסיף למרק. וגם פסטה שנשארה לא זורקים, מוסיפים תירס מקופסה, זיתים ללא חרצנים וטונה, מתבלים לפי הטעם ויש אחלה סלט.... או... מכינים פשטידה: מערבבים עם 3 ביצים, גבינות שיש במקרר ושלוש כפות קמח, מתבלים ואופים. ונשאר מרק עוף שאין חשק לאכול ממנו יותר? אפשר לחמם ולהוסיף כמה כפות סולת ואם אוהבים גם פטרוזיליה קצוצה דק. ואפשר גם להכין מרק סיני: קופסת תירס, קצת סויה ולטפטף ביצה טרופה ומיד המרק הופך לסיני.... שקשוקה בדקותיים: מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים קופסת מטבוחה קנויה ולאחר שהתחממה היטב שופכים פנימה כמה ביצים. ממליחים, מפלפלים וזוללים.... כאשר משרים קטניות לחמין(חומוס או שעועית) כדאי להכפיל את הכמות ולהקפיא חלק. כאשר נרצה להכין מאכל מקטניות נחסוך את שלב ההשריה.
 

גלית2006

New member
דרומיתי, הוספתי את הטיפים שלך

בשורה השנייה של השרשור
אחלה טיפים
 

pirge

New member
../images/Emo182.gif שידרוג לעוגות נפל שלא הצליחו

לעוגיות שלא כל כך אוהבים....לחלה שנארה מיותמת ועוד כאלה: 12:51 | 05/07/05 שידרוג "בריאות"ו pirge / מתכונים ו לעוגות או עוגיות שפג תוקפן והם לא טעימו, יבשות, לא אכילות, לא טעימות וכו'................... ל א ל ה ז ב י ל ....... להעביר את העוגה במג'ימקס או לפורר ביד ולהכניס לקערה. להוסיף: 4 כפות סילאן תמרים 2 כפות גדושות טחינה כף אבקת קקאו כוס וחצי מים רותחים---אבל להתחיל עם פחות מים.... ולשים לפי הצורך. יוצאת עיסה דלילה ודי נוזלית. אחרי שהות בפריזר הבלילה תתמצק. לערבב הכל ביחד. להוסיף סוכר אם צריך..... ניתן להוסיף: אגוזים,צימוקים או פירות יבשים,שוקולד צ'יפס, וכו'....... לשטח בתבנית גדולה מלבנית. להקפיא לכמה שעות לחתוך לריבועים. לשים במנג'טים ולהעביר למקרר. או לפריזר. ולא תאמינו כמה שזה טעיםםםםםםםםםם. תהנו.
 
למעלה