יאללה,בנות-שרשור טיפים

monday

New member
../images/Emo52.gif אומנם באיחור אבל הנה

אוסף הטיפים לחיים קלים טיפ 1: נקניקים: נקניקים יבשים רצוי לתלות במקום קריר ויבש, כשהם עטופים בבד אוורירי - כך יישמרו מספר חודשים. לא רצוי לאחסן נקניקים בכלים אטומים לגמרי, ועדיף להשתמש באריזות מאווררות. כשהאריזה אטומה, רצוי לרפד את תחתיתה בנייר מגבת סופג, לספיגת הלחות. טיפ 2: על מנת למנוע לכלוך מיותר בעת הכנת שניצלים, רצוי לחבוט את הבשר כשהוא מצוי בתוך שקית ניילון, כך יימנעו הנתזים. טיפ 3: קפה טחון ניתן לאחסנה ממושכת, בכלי אטום לאוויר בתא ההקפאה של המקרר. טיפ 4: אגס, תפוח, בננה לא ישחירו לאחר קילופם אם מטפטפים עליהם מעט מיץ לימון שימנע את החמצון. טיפ 5: הפשרת בשר בדרך נכונה: כאשר קונים בשר קפוא במשקל. רצוי לחלק אותו לשקיות קטנות שווה בשווה. לאחר מכן, כאשר מפשירים את הבשר, לוקחים רק כמה שצריך , כך הבשר שנשאר לא מתקלקל ולא מתבזבז לריק, מכיוון שאין להקפיא שנית בשר שהופשר. טיפ 6: כדי להסיר בקלות את הקליפה מעגבניה, יש לחרוץ את קליפתה בחריץ ולשפוך עליה מים רותחים. טיפ 7: ירקות ממולאים: כאשר מבשלים פלפלים/עגבניות/קישואים וכו'... רצוי לפני שמכניסים לסיר, לעשות בהם חורים עם מזלג בפיזור אחיד על פני הירק. בצורה זו טעם הרוטב יחדור למילוי ויבשל אותו, עוד לפני שהירק יתחיל לאבד מחזקו ולהתפרק. טיפ 8: תות שדה: את תות השדה עדיף לשמור באחסון בתוך סלסלת רשת או מסננת בעלת חורים גדולים, שעליה יונח מגבון מטבח מנייר. כך יזכה התות לאיוורור טוב יותר, ויאריך ימים באחסון. טיפ 9: את סימני הירקות הנשארים על קרש הפלסטיק לחיתוך ירקות, ניתן להסיר בקלות על ידי שפיכת מעט אקונומיקה והשהיה למס' דקות ואח"כ שטיפה יסודית באמצעות סבון כלים. טיפ 10: שאריות בזיליקום (ריחן) שנשארו, ניתן להקפיא במקפיא בתוך נייר ניגוב בשקית ניילון, כך תישמר טריותן לשימוש מאוחר. טיפ 11: תירס יבושל בצורה הטובה ביותר במים המכילים קורט סוכר ושתי כפיות חמאה. אסור להוסיף למי הבישול של תירס מלח, אלא רק בעת ההגשה. הוספת מלח בעת הבישול, תגרום לקלחי התירס להפוך קשים. טיפ 12: פסטה שהוכנה זה מכבר, ניתן לחמם בשנית על ידי הכנסתה לתוך מסננת, שפיכת מים רותחים דרכה, ולאחר מכן טפטוף מעט שמן זית. טיפ 13: ניתן למנוע את השחרתו של תפוח אדמה שקולף לא מכבר, על ידי אחסנתו בכלי מלא מים עד לשימוש בו. טיפ 14: בקבוקי יין בעלי פקקי שעם יש לאחסן בשכיבה. היין שבבקבוק מרטיב את חלקו הפנימי של הפקק ושומר על הלחות הדרושה. טיפ 15: בעת בישול פסטה יש להוסיף מלח למים רק לאחר רתיחתם, הן משום שמלח המונח על קרקעיתו של סיר פסטה יצור עליה כתמים והן משום שהוספת המלח מאריכה מעט את זמן הרתיחה. טיפ 16: למניעת סדקים בכוס זכוכית שאליה מוזגים מים רותחים, יש להציב בתוך הכוס כפית מתכת, אשר תספוג חלק מן החום ותמנע את היסדקות הזכוכית. טיפ 17: טיגון נכון: כאשר מטגנים סופגניות, שניצלים, כו'... בכדי לדעת שרמת חום השמן נכונה, יש לזרוק לשמן לפני שמניחים את המאכל פירור קטן מהמאכל. אם הוא צף ומתנתק מהקרקעית, סימן שרמת חום השמן נכונה והמאכל לא יישרף ולא יספוג שמן בתוכו. טיפ 18: בישול במחבת ווק: כאשר מבשלים במחבת "ווק" אחרי ששופכים שתי כפות שמן, רצוי לנענע את המחבת ולפזר את השמן עד גובה חצי המחבת בכדי שהאוכל יבושל בחום בצורה הכי מהירה והכי נכונה. בצורה זו יקוצר זמן הבישול והמזון יבושל בצורה שווה מבפנים ומבחוץ. טיפ 19: מוס שוקולד, בכדי שהמוס יצא קטיפתי ומאוורר, רצוי להוציא את הביצים שעה לפני ההכנה, ולא להכין אותו ישר מביצים קרות מהמקרר. טיפ 20: להכנת מילוי טעים לבלינצ'ס ופנקייק, אפשר להשתמש בקופסת שימורים של אוכמניות שאותה מבשלים בסיר עם מעט סוכר עד שהיא נעשית נוזלית, ומפזרים על הבלינצ'ס. טיפ 21: כאשר התבשיל מלוח מדי, הוספת תפוח אדמה תשפר את טעמו ותוריד את המליחות. טיפ 22: לחיתוך קל ונוח של עוגת קרם קרה, רצוי להשתמש בסכין שהוטבלה לפני כן בכוס מים רותחים. החום של הסכין יסייע בחיתוך וימנע הידבקות העוגה לסכין. טיפ 23: הוספת קובית סוכר אחת לבקבוק של שמן זית, תשמור על טעמו וצבעו למשך זמן. טיפ 24: לפעמים קוביות הקרח הורסות את הטעם של המשקה. ניתן להקפיא חתיכה קטנה מאשכול ענבים או ענבים בודדים וכשרוצים לשתות משהו קר שמים את הענבים כקוביות קרח, הטעם לא נהרס ואפשר בכיף לאכול את הענבים אחר כך. טיפ 25: הכנתם רוטב ממתכון והרוטב יצא דליל מדי? תוכלו להוסיף לרוטב מעט קורנפלור, (תוך שמירה על יחס המרכיבים הקיים) לצורך הפיכתו לסמיך יותר. טיפ 26: בדרך כלל ניתן לחשב את כמות שיני השום אותן יש להוסיף לתבשיל, בדרך הבאה: את מספר הסועדים יש לחלק בשניים והתוצאה היא מספר שיני השום אותן יש להוסיף. טיפ 27: ביצים - להשתמש תמיד בביצים טריות, הן צפות במיטבן שוקעות כשהן ישנות. לשמור בקרור, אבל להשתמש כשהן שרו זמן מה והגיעו לטמפ' החדר, אז נפחן בעת ההקצפה, עשוי לגדול בשליש לעומת ביצים קרות. טיפ 28: חלבונים - כשם מוקצפים או מעורבלים, תורמים לכל מאפה ל"התרומם". יש להקציף בכלי נקי נקי, עם מקצפת נקיה. אפשר וכדאי להוסיף מעט מלח לימון (קרם טרטר) שיאפשר הקצפה נקיה יותר. אם הקצף בתחתית נוזלי, אפשר להקציף מחדש. כל הוספת מרכיב - אבקת סוכר, אבקת קקאו, נוזל כלשהוא, רק לאחר שקצף מתחיל להתגבש. טיפ 29: חלמונים - תורמים לטעם ולנפח. מוקצפים בדרך כלל עם סוכר, לצרכי עוגות או גלידות. יש להוסיף את הסוכר/אבקה לאט ולא בבת אחת, רק לאחר תחילת ההקצפה. טיפ 30: בצל- על מנת להימנע מבכי, אפשר להניח את הבצל לזמן מה במקרר, הקור מונע התפשטות מהירה של גורמי הבכי. יש המלצה של שילוב 2 גפרורים בקצות הפה, כאשר ראש הגופרית אינו משומש ומופנה כלפי חוץ. מתוך זמנים מודרניים - monday
 

monday

New member
המשך טיפים לחיים קלים

טיפ 31: קיפול- זוהי פעולה שבדרך כלל נעשית לשלוב קצף חלבונים לתערובת נוספת. הקפול נעשה באופן ידני וזהיר ונועדה לשלב בצורה שווה את קצף הביצים בתוך התערובת. בדרך כלל נוטלים שליש מהקצף ומשלבים אותו בתנועות מעלה/מטה לתוך התערובת ולאחר מכן שליש נוסף וכן הלאה. אין כמובן להשתמש במקציף ידני או חשמלי. טיפ 32: בן מארי- אמבט של מים חמים המקיפים את התבשיל, עוגה או דומה. המטרה לתת חום שווה לתבשיל מכל צידיו לעוגות שוקולד, קרם ברולה, פואה גרא. כשהתנור חם, מכינים תבנית וממלאים אותה עם מים חמים, עד לגובה משוער של מחצית גובה הכלי של התבשיל. יש לדאוג שכלי התבשיל יהיה אטום או מכוסה בכמה שכבות של נייר אלומיניום. טיפ 33: עטיפתו של בצל ברדיד אלומיניום, תשמור אותו כשיר לשימוש לתקופה ארוכה ותמנע ממנו להצמיח עלים בעת איחסונו. טיפ 34: בעת הגשת גבינות לבנות קשות, כגון גבינה בולגרית, צפתית, קממבר ורוקפור, רצוי להוציאן מן המקרר כ- 45 דקות לפני הגשתן, כך יתעצם הריח שהן מפיקות וטעמם ישתבח. טיפ 35: כאשר מכינים ציר עוף, בקר או דגים מומלץ להכינו בכמות גדולה ולהקפיא במנות קטנות המתאימות לשימוש במתכונים שונים (למשל בתבנית קרח מכוסה). ציר קפוא טוב לשימוש במשך מספר חודשים. טיפ 36: איך קולפים רימונים בלי שהידיים יהיו שחורות??? שמים רבעים של רימונים בשקיות ניילון עם הגרעינים כלפי מטה, דופקים בעדינות גדולה עם הפטיש של השניצלים כל הגרעינים נופלים לשקית והידיים נקיות לגמרי. טיפ 37: מספר עצות למנגל: לעולם לא להניח על האסכולה בשר שעדיין קפוא. השריית הבשר לילה לפני הצלייה במרינדה או ביין, תשפר את טעמו פלאים. לצליית דגים כדאי להניח על האסכולה צרור של עשבי תיבול טריים, הדבר ימנע את הידבקות הדג לאסכולה וישפר את טעמו של הדג. בשר טלה שטעמו עדין, עדיף לתבל כמה שפחות. שיפודי פרגיות הם בעצם חתיכות מירכי עוף, שכל אחד יכול להכין בעצמו בבית. טיפ 38: על מנת לשבח את טעם השניצל מומלץ לקמח אותו לפני ששמים את הביצה ופירורי הלחם. בנוסף, אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ומלח לביצה. טיפ 39: כדי לשמור לאורך זמן רסק עגבניות במקרר יש להוציא אותו מהקופסא, להעביר לכלי איחסון קטן עם תחתית משומנת, ולמזוג מעט שמן מעל לרסק העגבניות. טיפ 40: הידעתם? כדי להסיר כתם של יין אדום מהשטיח ניתן להשתמש ביין לבן. טיפ 41: לשימוש בבצק עלים בחבילה של 1 ק"ג מומלץ להשתמש בכל הכמות. אם אין ברירה-פשוט בחצי ההפשרה, לחתוך לחצי, ולהקפיא את השאר. עצה מאת אורן גירון שף. טיפ 42: מהי מידת rare בטונה? היא מידת עשייה או דרגת צלייה של בשרים, והכוונה היא נא, לא עשוי. משתמשים בשיטה זו גם בדגים מסויימים, כגון הטונה, מאחר ודג זה בבישול ממושך נוטה להתייבש. טיפ 43: בהכנת בצק ללחם כדאי למנוע מגע ישיר בין השמרים למלח. מוסיפים אותו לאחר הלישה הראשונית. מאת השף ארז קומרובסקי טיפ 44: בהכנת בצק שמרים לא מומלץ לערבב את השמרים עם המים, אלא ישירות עם הקמח. מאת השף ארז קומרובסקי. טיפ 45: ניתן להקפיא כל פשטידה פרט לפשטידות תפוחי אדמה, כי הן סופגות נוזלים, טעמם הופך מיימי ולא נחמד אחרי הקפאה. להפשיר ואז לחמם בתנור ולא במיקרו. טיפ 46: כדי למנוע ליכלוך והתזות של חציל על האש, יש לנקב בחציל 3-4 חורים עם מזלג ועל הגז להניח את "מגיני הכיריים" המרובעים מאלומיניום. טיפ 47: איך להיפטר מכתמי הזיעה על הבגדים? כתמי זיעה רואים על חולצה בכל צבע ויש לטפל בהם מיד. לסובלים מריח זיעה מומלץ להשרות את החולצה לפחות שעה בתמיסה של 1 ליטר מים חמים עם 3 כפות מלח. הכתמים ייעלמו לחלוטין, אם משרים את הבד בתמיסה של מים וחומץ ומכבסים באופן רגיל במכונה. אפשרות נוספת לחסרי הזמן והסבלנות: להוסיף שתי כפות מלח לאבקת הכביסה בעת הכביסה. אם הכתמים ממש עקשניים, מורחים את האזור בשמפו לחפיפת שיער, ממתינים כמה דקות ומכניסים למכונה. טיפ 48: בתקופת החורף אנו שוהים במשך זמן רב בחדרים סגורים ומחוממים, מומלץ להניח בחדר כלי ובו מים פושרים עם כמה טיפות של תמצית אקליפטוס. טיפ 49: ניילון דביק כדאי לשמור במקפיא, כך הוא נצמד יותר טוב נפרד יותר טוב ואינו נקרע. טיפ 50: הכינונו מראש: שניצלים לסנדוויצ'ים אפשר להכין מראש עם הציפוי. שמים בפריזר עם ניילונים מפרידים, ובעת הצורך מוציאים ומטגנים. טיפ 51: פיתוח מרוקני: עלי מנגולד מבושלים מוסיפים המון טעם לסלט הגזר המרוקני המסורתי. כדאי לנסות. טיפ 52: לחם משוחזר: הלחם התייבש? מטפטפים עליו מעט מים ומחממים בתנור 15 דקות. הוא יוצא טרי טרי. טיפ 53: טוסטר מצוחצח: אם נמאס לכם לנקות את הטוסטר שוב ושוב, לפני שאתם מניחים את הטוסט, שימו עליו נייר אפיה. טיפ 54: יצאנו מחוזקים: גזר רך שעומד להתקלקל, טובלים במים ליממה - והוא יוצא חזק, קשה וטרי. טיפ 55: ידיות נקיות: תתפלאו, אבל אפשר להוריד אפילו את הליכלוך שמסביב לידיות של סירי הנירוסטה. פשוט משרים במי סבון ללילה אחד, ואח"כ משפשפים עם מעט חול ניקוי. טיפ 56: שידרוג ממולאים: לתערובת שבה אתם ממלאים את הממולאים שלכם כדאי להוסיף גם צנוברים, ציפורן, קינמון ובהרט. בשביל הטעם. טיפ 57: הטבילה הגדולה: לקופסת גבינה לבנה, אפשר וכדאי מאוד להוסיף חצי כפית אבקת מרק ושלוש כפיות מים חמים. ייצא לכם מטבל משגע לגמרי. טיפ 58: יבשים ומיוחדים: פירות יבשים (לא תאנים) אפשר להניח בצנצנת עם שני מקלות קינמון. כעבור כמה ימים נוצר מעדן מיוחד, שנשמר לאורך זמן. טיפ 59: מסילות מצוחצחות: אם רוצים ניקוי מושלם של מסילות התריסים והחלונות, עושים את זה עם מברשת שיניים, במקביל לפעולת שואב האבק. טיפ 60: שלא נתייבש: המעוניינים למנוע את התייבשות הלחמים והלחמניות בקופסה, יניחו בתוכה פרוסה טריה של תפוח או תפוח-אדמה. מתטך זמנים מודרנים - monday
 

monday

New member
המשך טיפים לחיים קלים

טיפ 61: בגוון אחיד: אם יש לכן שמלה עם חגורה תואמת, אל תשכחו את החגורה כשאתם מכבסים את השמלה, כדי שלא יהיו ביניהן הבדלי גוונים. טיפ 62: תוכנית ההפרדה: כשחוזרים מחופשה, ממילא מכבסים את כל הבגדים. אז כבר כשאורזים במלון, אפשר להפריד בין סוגי הכביסה-לבנה וצבעונית, וכשחוזרים הביתה זורקים הכל ישר למכונה. טיפ 63: הדג משתין: כשמנקים אקווריומים, כדאי להשתמש בכפפות גומי חד-פעמיות. במים מסתובבים דברים משונים מאוד. טיפ 64: צייד הרסיסים: אם נשברת לכם כוס בבית, אפשר לתפוס גם את הרסיסים הקטנטנים והמסוכנים ביותר בעזרת מטלית רטובה. טיפ 65: טיפת אנרגיה: מרגישים עייפים וחסרי אנרגיה בבוקר? קחו חמישה שקדים לא קלויים, כף דבש וכוס מים, ותרגישו בהבדל. טיפ 66: קציצה מקורית: לתוספת מעניינת בתערובת קציצות, מרסקים מעט שקדים במעבד, מפזרים גרעיני חמניה קלופים ומטגנים. טיפ 67: תחתית לעוגה: בישקוטים הם התחתית הנוחה ביותר לטורטים ועוגות גבינה: חוסכים זמן, לא מתפוררים ושומרים על יציבות. טיפ 68: ניקוי שיפודים: שיפודי מנגל ממתכת אפשר לנקות בעזרת מסיר שומנים רגיל. טיפ 69: הטיפה האחרונה: לפני שסוחטים הדרים, כדאי להניח אותם ל-5 דקות במים רותחים, אח"כ הם נסחטים בקלילות ועד הטיפה האחרונה. טיפ 70: משחקי כדור: לשידרוג כדורי שוקולד, הוסיפו לתערובת "מקופלת" אחת, לפני הלישה. טיפ 71: ניקוי יבש: אם נדבק לכם סיליקון לידיים, אל תשטפו – זה רק מדביק אותו עוד יותר. עדיף רק לנגב במגבת נייר. טיפ 72: אוהב/ת דגים: לדג מושלם, שמים בו שיני שום קלופות, רוזמרין או טימין פלחי לימון ותבלינים, מורחים מיונז וחרדל, ואופים שעה. טיפ 73: מה שנשאר: להכנת פשטידת שאריות – אוספים מהמקרר עשבי תיבול, פלפלים, בצלים וגבינות שנותרו, קוצצים ומערבבים, מוסיפים שתי ביצים, שתי כוסות פסטה, מלח ופלפל, ואופים בתנור. טיפ 74: אבוקדו: כדי שלא ישחיר, חותכים לשניים ושמים מיץ לימון ומלח. טיפ 75: פח ריחני: למניעת ריח רע בפחי האשפה בבית, הניחו בתחתית הפח מגבון ריחני ועליו פירסו את שקית הניילון. כשריח המגבון פג, החליפו אותו. טיפ 76: שירותים חשאיים: כדי למנוע מכלבים להגיע ולעשות את צרכיהם בחצר הפרטית שלכם, השכיבו על הדשא כמה בקבוקי פלסטיק של משקאות קלים, מלאים במים. הכלבים יחפשו בית שימוש אחר. טיפ 77: הקשחת ירקות: אם הגזר נעשה רך מדי, השרו אותו במים. גם עלי החסה ייעשו רעננים יותר אחרי טבילה במים. טיפ 78: להיט של טיפקס: כשהצבע הלבן מתקלף מנעל או מסנדל, מירחו מעט "טיפקס" לכיסוי. טיפ 79: ידית הגנה: אם אתם זקוקים לכמות קטנה של חמאה מומסת, מים רותחים או חלב חם, צקו אותם לתוך מצקת של מרק בעלת ידית ארוכה וחממו את הנוזל ישירות מעל להבה. הידית הארוכה תמנע מהאצבעות כוויות. טיפ 80: בידוד מלפפון: כדי לשמור על המלפפונים זמן ממושך ככל האפשר, עיטפו כל מלפפון בניילון נצמד. טיפ 81: עלים קפואים: זרי פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכו', כדאי לשטוף ולהקפיא בשקית, ואז אפשר לגזור אותם במספריים – ישר לתוך התבשיל או הסלט. טיפ 82: לביבות קלות: בהכנת לביבות, נסו להשתמש בקמח תופח – כך אין צורך להשהות את הבצק, והלביבות יוצאות קלות, תפוחות ופריכות. טיפ 83: קוסמטיקה לפשטידה: כדאי מאוד לפזר על ציפוי הפשטידה שום כתוש או פירורי לחם. זה יוצא גם יפה וגם טעים. טיפ 84: קיצור הליכים: הצמידו דף חלק במגנט למקרר, שעליו יוכל כל אחד מבני הבית לכתוב מה חסר לו לפני שיוצאים לקניות. טיפ 85: עוצרים בירוק: רוצים שהאפונה הירוקה תשמור על צבעה היפה גם בבישול? פשוט מאוד, רק הוסיפו למי הבישול כפית סוכר. טיפ 86: שלא נתייבש: המעוניינים למנוע את התייבשות הלחמים והלחמניות בקופסה טריה של תפוח או תפוח-אדמה. טיפ 87: בגוון אחיד: אם יש לכן שמלה עם חגורה תואמת, אל תשכחו את החגורה כשאתם מכבסים את השמלה, כדי שלא יהיו ביניהן הבדלי גוונים. טיפ 88: הדג משתין: כשמנקים אקווריומים, כדאי להשתמש בכפפות גומי חד-פעמיות. במים מסתובבים דברים משונים מאוד. טיפ 89: צייד הרסיסים: אם נשברת לכם כוס בבית, אפשר לתפוס גם את הרסיסים הקטנטנים והמסוכנים ביותר בעזרת מטלית רטובה. טיפ 90: שידרוג ממולאים: לתערובת שבה אתם ממלאים את הממולאים שלכם כדאי להוסיף גם צנוברים, ציפורן, קינמון ובהרט. סתם בשביל הטעם. טיפ 91: הטבילה הגדולה: לקופסת גבינה לבנה, אפשר וכדאי מאוד להוסיף חצי כפית אבקת מרק ושלוש כפיות מים חמים. ייצא לכם מטבל משגע לגמרי. טיפ 92: יבשים ומיוחדים: פירות יבשים (לא תאנים!) אפשר להניח בצנצנת עם שני מקלות קינמון. כעבור כמה ימים נוצר מעדן מיוחד, שנשמר לאורך זמן. טיפ 93: מסילות מצוחצחות: אם רוצים ניקוי מושלם של מסילות התריסים והחלונות, עושים את זה מברשת שיניים, במקביל לפעולת שואב-האבק. טיפ 94: ידיות נקיות: תתפלאו, אבל אפשר להוריד אפילו את הליכלוך שמסביב לידיות של סירי הנירוסטה. פשוט משרים במי סבון ללילה אחד, ואחר כך משפשפים עם מעט חול ניקוי. טיפ 95: הכינונו מראש: שניצלים לסנדוויצ'ים אפשר להכין מראש עם הציפוי. שמים בפריזר עם ניילונים מפרידים, ובעת הצורך מוציאים ומטגנים. טיפ 96: פיתוח מרוקני: עלי מנגולד מבושלים מוסיפים המון טעם לסלט הגזר המרוקני המסורתי. כדאי לנסות. טיפ 97: לחם משוחזר: הלחם התייבש? מטפטפים עליו מעט מים ומחממים בתנור 15 דקות. הוא יוצא טרי טרי. טיפ 98: טוסטר מצוחצח: אם נמאס לכם לנקות את הטוסטר שוב ושוב, לפני שאתם מניחים את הטוסט, שימו עליו נייר אפיה. יצאנו מחוזקים: גזר רך שעומד להתקלקל, טובלים במים ליממה – והוא יוצא חזק, קשה וטרי. טיפ 99: חומץ: עם חומץ אפשר להסיר כתמים, קרומי סבון שדבוקים לאמבטיה ולכיור, הוא גם יודע להסיר כתמי חלודה מכלי נחושת וממטבעות ישנים – ואם תפזרו אותו בפינות הנכונות הוא ידחה ג'וקים ויקטול חרקים. טיפ 100: שמן זית: במקום חומרי פוליטורה להברקת רהיטים אפשר להשתמש בכפית שמן זית, מיץ לימון ומים. טיפ 101: קינמון: במקום מטהרי אוויר (שגם מזיקים לאוזון) הרתיחו ציפורנים וקינמון והשתמשו בהם כתרסיס טבעי. או פשוט אווררו. טיפ 102: פפריקה: נגד נמלים השתמשו בפפריקה, עלי דפנה או עלי מנטה מיובשים. טיפ 103: סודה לשתיה: אבקת הסודה לשתיה תסייע בהלבנת ספלי תה מוכתמים, ואם תוסיפו אותה למחזור השטיפה במדיח הכלים – היא תמנע ריחות דוחים. מתוך זמנים מודרנים - monday
 

ניקי ב

New member
להקפיא פירות שלא בעונה

כמו תותים , מנגו. נהדר לשייקים כל השנה.
 

pirge

New member
../images/Emo182.gif הפקת ריח אורז מלא ועוד כמה

טיפים: כשהעוגיות קשות: לשים לחם פרוס ביחד עם העוגיות ולסגור בניילון לכמה שעות. מלית ריבה לעוגה ועוגיות: להוסיף מעט מאד ג'לי אינסטנט לייצוב הריבה אורז מלא,הפגת ריח: להשרות לילה במים ולמחרת לשטוף ולסנן. תחליף למי סודה = מים ומעט מיץ לימון אגוזים טוחנים עם מעט סוכר
 

גלית2006

New member
../images/Emo182.gifלמגש מים באפיית ../images/Emo212.gif גבינה:

במקום למזוג מים לתוך המגש (כי אצלי חובה שהמים יישפכו בדרך לתנור) - פשוט לשים 10-20 קוביות קרח.
 

גלית2006

New member
../images/Emo182.gifטוסטר - בטוח מוכר, אבל בכ"ז

להניח על הטוסטר חצי דף אפייה (אפיון) ואז הטוסט לא נדבק לטוסטר ולא צריך לנקות אותו.
 

גלית2006

New member
לא הבנתי... אם את יכולה להסביר?

תודה!!! ואכן הטיפים כאן משהו משהו!!! כבר מתחילה לאמץ כמה!
 

pirge

New member
על הצלחת של המיקרו תמיד אני מניחה

דף מניר מגבת.
 

רננות

New member
גליתי ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

גליתי אין מילים בפי על כמה השרשור מוצלח .... איזה
תודה רבה לכן על כל הטיפים הנהדרים . בנתיים .
 

pirge

New member
../images/Emo182.gifהמסת שוקולד וחמאה לעוגה

לשים את השוקולד והחמאה בסיר קטן מושיבים את הסיר בתוך מחבת עמוקה עם מים רותחים דואגים שהמים במחבת ירתחו בעדינות ובוחשים את השוקולד והחמאה עד להמסה.
 

pirge

New member
../images/Emo182.gif לעונת האבוקדו

אם נשאר לכם חצי אבוקדו תשאירו את הגלעין (לא להוציא) ותכניסו את החצי אבוקדו עם הגלעין לכלי קטן עם מים שיכסו כליל את מקום החתך. שימו במקרר וזהו......לא צריך לכסות
 

pirge

New member
../images/Emo182.gif לפח האשפה

להניח נייר עיתון מקופל לפחות לשניים לפני הניילון בקרקעית הפח---- וגם מעל לניילון כדאי להניח נייר עיתון מקופל לפחות לשניים. אתם בוודאי מבינים למה? ועוד "טיפ" נחמד לבית שאין ילדים קטנים. כשבאים אורחים ורוצים שיהיה ריח נעים בשירותי האורחים? שימו נר ריחני דולק על האסלה אבל-----............שהנר הדולק יהיה בתוך כלי שיכיל את החלב שנוזל...אחרת כל השירותים יהיו חלביים.
 
למעלה