יאללה,בנות-שרשור טיפים

גלית2006

New member
../images/Emo182.gif../images/Emo182.gifיאללה,בנות-שרשור טיפים

למטבח
לכל אחד מאיתנו יש טיפ אחד או יותר, שמאוד שימושי בהכנות היומיומיות. אז קדימה
ואם יהיה שרשור מכובד, אולי כדאי גם לשמור אותו במאמרים של הפורום. אז ככה: הטיפים שלי: מכיוון שאנחנו משפחה, שמאוהבת קשות בתפו"א יש לי טיפ לפירה: 1. אחרי שתפו"א מוכן ורך והוספתי חמאה, אחרי המעיכה - אני מקציפה אותו עם המיקסר ואז הפירה יוצא אורירי במיוחד והטעם - חבל"ז. 2. ע"מ לזרז את תהליך בישול תפו"א - מוסיפים לסיר חתיכת חמאה.
 

גלית2006

New member
הטיפים של דרומית המקסימה שלנו

דרומיתי, העתקתי אותן משרשור אחר, ברשותך - מוסיפה כאן:כדאי להכניס מקל וניל לתוך צנצנת סוכר, מתקבל סוכר וניל משגע לקינוחים. לא לקלף את פירות ההדר בעונה לפני ששטפנו, גיררנו והקפאנו את הקליפה לשימושים עתידיים.... שמיר ועירית מאד נח לקצוץ במספריים ישר לתבשיל. נשאר קצת אורז? לא לזרוק אלא להוסיף למרק. וגם פסטה שנשארה לא זורקים, מוסיפים תירס מקופסה, זיתים ללא חרצנים וטונה, מתבלים לפי הטעם ויש אחלה סלט.... או... מכינים פשטידה: מערבבים עם 3 ביצים, גבינות שיש במקרר ושלוש כפות קמח, מתבלים ואופים. ונשאר מרק עוף שאין חשק לאכול ממנו יותר? אפשר לחמם ולהוסיף כמה כפות סולת ואם אוהבים גם פטרוזיליה קצוצה דק. ואפשר גם להכין מרק סיני: קופסת תירס, קצת סויה ולטפטף ביצה טרופה ומיד המרק הופך לסיני.... שקשוקה בדקותיים: מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים קופסת מטבוחה קנויה ולאחר שהתחממה היטב שופכים פנימה כמה ביצים. ממליחים, מפלפלים וזוללים.... זה מה שעולה בדעתי כרגע....
 

יסמין 29

New member
עוד כמה טיפים...

טוב, בטח כבר כמעט כולן יודעות: תבשיל מלוח מדי או חריף מדי- לזרוק כמה קוביות של תפוח אדמה-הוא סופח את כל החריפות והמליחות(אח"כ כמובן להוציא אותו מהתבשיל) משהו שלמדתי לפני כמה ימים מחברה טובה: נתקעתי בלי גבנ"צ מגוררת אז קניתי קוביה ומרחתי ממש מעט שמן על הפומפייה משני הצדדים ורק אז גיררתי את הגבינה- כך הגבינה לא נדבקת לפומפייה. מאכלים בסיר שנוטים לגלוש-כמו פסטה, קטניות מסוימות-כדי למנוע את הגלישה , לקחת חתיכת מרגרינה ולמרוח אותה בשכבה דקה מסביב לסיר (בחלק הפנימי שלו)-כאילו שעושים לו מסגרת, קרוב לסוף הסיר וזה לא ייתן לתבשיל להגיע לסוף הסיר ולגלוש(הודות לחברתי החכמה)
 

חנהלילי

New member
../images/Emo140.gifיסמין, אהבתי את הטיפ של מריחת

שמן על הפומפיה לפני שמגרדים גבינ"ץ. עוד לא ניסיתי אך אם נכון הדבר, תהיה שמחתי רבה.
 

נירהמ1

New member
גליתוש - כל הכבוד על היוזמה../images/Emo45.gif

את השרשור הזה אשים בקישורים.
 

נירהמ1

New member
גליתוש - כל הכבוד על היוזמה../images/Emo45.gif

את השרשור הזה אשים בקישורים.
 

pirge

New member
|טיפהטיפ לגרגרי חומוס ושעועית../images/Emo182.gif

משרה בהרבה מים קרים ל-12 שעות לפחות שוטפת היטב במים נקיים. מבשלת בהרבה מים עד לריכוך מקררת. מעבירה לפריזר בשקיות קטנות. מוכן לשולף ולהכין....בעיקר סלט חומוס בטחינה. בבקשה.
 

pirge

New member
../images/Emo182.gif למיץ הדרים

לימונים,קלמנטינות, תפוזים לסחוט ולגלען ליצוק לכוסות חד פעמיות להעמיד את הכוסות בתבנית גדולה בפריזר עד שיקפאו אחר כך להעביר לשקיות ניילון,לשימוש מהיר של עוגות, קינוחים,בישולים בבקשה.
 
לי דווקא יש טיפ נחמד לא קשור לאוכל

כן קשור לעזרה במטבח. בארון התבלינים יש לי מעין מתקן קטן שמחזיק דבק סלוטייפ, כאשר מושכים קצת אפשר לחתוך עם הקצה המשונן שלו. אני משתמשת בזה תמיד. כל שקית שאני פותחת אני מיד סוגרת ומדביקה עם הדבק. אין צורך בסוגרים, גומיות וכו'. אוי למי שלוקח לי את הדבק סלוטייפ מהארון ולא מחזיר
אצלי הוא בשימוש קבוע
 

Hun1

New member
גם לי יש סילוטייפ במטבח.!

אולי אנחנו תאומות?
הצחקתי את עצמי (בושות)
 

Hun1

New member
לניקוי מיקרוגל טיפ שקיבלתי

לשים כוס מים ולהפעיל את המיקרוגל שיצרו לחות ואז עם מטלית לנגב.
 

pirge

New member
../images/Emo182.gif לקליית חצילים

אני קולה חציל במחבת שמיועדת לקליית חציל לדקור את החצילים במזלג לפני הקליה שלא יתפוצצו - לא לכסות. לקלות צד אחד--- להפוך לצד השני לקלייה מושלמת. כשהחצילים קלויים היטב ועדיין רותחים---לכבות את הלהבה. לחצות את החציל ל-2 ולשטח אותו. לקרב צלחת גדולה או קערה שטוחה ממש עד לדופן החציל. להוציא את התוכן הרותח לצלחת (הוא יוצא בקלי קלות כשהחציל רותח)ומשאיר את הקליפה ריקה ונקייה מתוכן להעביר למסננת לניקוז. וזהו............
 

pirge

New member
לא מיוחדת. מחבת שייעדתי במיוחד לקלי

לקליית החצילים. אין לה שימוש אחר. בבקשה.
 

monday

New member
אם יצא לי עוד היום יש לי המון טיפים

שאספתי מזמנים מודרנים שבידיעות אחרונות ואשרשר לכם אותם כאן שיהיה לעזר לכולנו
 
למעלה