לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'יאללה,בנות-שרשור טיפים'
יאללה,בנות-שרשור טיפים
<< ההודעה הנוכחית
07/02/2007 | 12:31
56
102
למטבח

לכל אחד מאיתנו יש טיפ אחד או יותר, שמאוד שימושי בהכנות היומיומיות.

אז קדימה ואם יהיה שרשור מכובד, אולי כדאי גם לשמור אותו במאמרים של הפורום.

אז ככה: הטיפים שלי:

מכיוון שאנחנו משפחה, שמאוהבת קשות בתפו"א יש לי טיפ לפירה:

1. אחרי שתפו"א מוכן ורך והוספתי חמאה, אחרי המעיכה - אני מקציפה אותו עם המיקסר ואז הפירה יוצא אורירי במיוחד
והטעם - חבל"ז.

2. ע"מ לזרז את תהליך בישול תפו"א - מוסיפים לסיר חתיכת חמאה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הטיפים של דרומית המקסימה שלנו'
הטיפים של דרומית המקסימה שלנו
07/02/2007 | 12:32
2
37
דרומיתי, העתקתי אותן משרשור אחר, ברשותך - מוסיפה כאן:כדאי להכניס מקל וניל לתוך צנצנת סוכר, מתקבל סוכר וניל משגע לקינוחים.

לא לקלף את פירות ההדר בעונה לפני ששטפנו, גיררנו והקפאנו את הקליפה לשימושים עתידיים....

שמיר ועירית מאד נח לקצוץ במספריים ישר לתבשיל.

נשאר קצת אורז? לא לזרוק אלא להוסיף למרק.

וגם פסטה שנשארה לא זורקים, מוסיפים תירס מקופסה, זיתים ללא חרצנים וטונה, מתבלים לפי הטעם ויש אחלה סלט....
או... מכינים פשטידה: מערבבים עם 3 ביצים, גבינות שיש במקרר ושלוש כפות קמח, מתבלים ואופים.

ונשאר מרק עוף שאין חשק לאכול ממנו יותר? אפשר לחמם ולהוסיף כמה כפות סולת ואם אוהבים גם פטרוזיליה קצוצה דק.
ואפשר גם להכין מרק סיני: קופסת תירס, קצת סויה ולטפטף ביצה טרופה ומיד המרק הופך לסיני....

שקשוקה בדקותיים: מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים קופסת מטבוחה קנויה ולאחר שהתחממה היטב שופכים פנימה כמה ביצים. ממליחים, מפלפלים וזוללים....

זה מה שעולה בדעתי כרגע....



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוד כמה טיפים...'
עוד כמה טיפים...
07/02/2007 | 14:06
1
28
טוב, בטח כבר כמעט כולן יודעות:
תבשיל מלוח מדי או חריף מדי- לזרוק כמה קוביות של תפוח אדמה-הוא סופח את כל החריפות והמליחות(אח"כ כמובן להוציא אותו מהתבשיל)


משהו שלמדתי לפני כמה ימים מחברה טובה:
נתקעתי בלי גבנ"צ מגוררת אז קניתי קוביה ומרחתי ממש מעט שמן על הפומפייה משני הצדדים ורק אז גיררתי את הגבינה- כך הגבינה לא נדבקת לפומפייה.


מאכלים בסיר שנוטים לגלוש-כמו פסטה, קטניות מסוימות-כדי למנוע את הגלישה , לקחת חתיכת מרגרינה ולמרוח אותה בשכבה דקה מסביב לסיר (בחלק הפנימי שלו)-כאילו שעושים לו מסגרת, קרוב לסוף הסיר וזה לא ייתן לתבשיל להגיע לסוף הסיר ולגלוש(הודות לחברתי החכמה)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יסמין, אהבתי את הטיפ של מריחת'
יסמין, אהבתי את הטיפ של מריחת
07/02/2007 | 15:14
17
שמן על הפומפיה לפני שמגרדים גבינ"ץ. עוד לא ניסיתי אך אם נכון הדבר, תהיה שמחתי רבה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גליתוש - כל הכבוד על היוזמה'
גליתוש - כל הכבוד על היוזמה
07/02/2007 | 12:35
17
את השרשור הזה אשים בקישורים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גליתוש - כל הכבוד על היוזמה'
גליתוש - כל הכבוד על היוזמה
07/02/2007 | 12:35
11
את השרשור הזה אשים בקישורים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'|טיפהטיפ לגרגרי חומוס ושעועית'
|טיפהטיפ לגרגרי חומוס ושעועית
07/02/2007 | 12:38
16
משרה  בהרבה מים קרים  ל-12 שעות לפחות
שוטפת היטב במים נקיים.
מבשלת בהרבה מים עד לריכוך
מקררת.
מעבירה לפריזר בשקיות קטנות.  מוכן לשולף ולהכין....בעיקר סלט חומוס בטחינה.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' למיץ הדרים'
למיץ הדרים
07/02/2007 | 12:40
1
17
לימונים,קלמנטינות, תפוזים
לסחוט ולגלען
ליצוק לכוסות חד פעמיות
להעמיד את הכוסות בתבנית גדולה בפריזר עד שיקפאו
אחר כך להעביר לשקיות ניילון,לשימוש מהיר של עוגות, קינוחים,בישולים
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נהדרפירגוש'
נהדרפירגוש
07/02/2007 | 15:22
9
לצפיה ב-'לי דווקא יש טיפ נחמד לא קשור לאוכל'
לי דווקא יש טיפ נחמד לא קשור לאוכל
07/02/2007 | 12:58
5
24
כן קשור לעזרה במטבח.

בארון התבלינים יש לי מעין מתקן קטן שמחזיק דבק סלוטייפ, כאשר מושכים קצת אפשר לחתוך עם הקצה המשונן שלו. אני משתמשת בזה תמיד. כל שקית שאני פותחת אני מיד סוגרת ומדביקה עם הדבק. אין צורך בסוגרים, גומיות וכו'.

אוי למי שלוקח לי את הדבק סלוטייפ מהארון ולא מחזיר אצלי הוא בשימוש קבוע
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גם לי יש סילוטייפ במטבח.!'
גם לי יש סילוטייפ במטבח.!
07/02/2007 | 13:00
4
17
אולי אנחנו תאומות? הצחקתי את עצמי (בושות)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לניקוי מיקרוגל טיפ שקיבלתי'
לניקוי מיקרוגל טיפ שקיבלתי
07/02/2007 | 13:01
1
58
לשים כוס מים ולהפעיל את המיקרוגל שיצרו לחות ואז עם מטלית לנגב.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'האן, זה גדול עם המיקרוגל'
האן, זה גדול עם המיקרוגל
07/02/2007 | 17:51
16
לצפיה ב-'האן הכבוד הוא לי'
האן הכבוד הוא לי
07/02/2007 | 22:17
1
12
הכל יכול להיות

לא בושות ולא נעליים, את ממי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יהלומה'
יהלומה
07/02/2007 | 23:08
13
לצפיה ב-' לקליית חצילים'
לקליית חצילים
07/02/2007 | 12:59
3
21
אני קולה חציל במחבת שמיועדת לקליית חציל
לדקור את החצילים במזלג לפני הקליה שלא יתפוצצו   - לא לכסות. לקלות צד אחד---  להפוך לצד השני לקלייה מושלמת.
כשהחצילים קלויים היטב ועדיין רותחים---לכבות את הלהבה.
לחצות את החציל ל-2 ולשטח  אותו.
לקרב צלחת גדולה או קערה שטוחה ממש עד לדופן החציל.
להוציא את התוכן הרותח לצלחת (הוא יוצא בקלי קלות כשהחציל רותח)ומשאיר את הקליפה ריקה ונקייה מתוכן
להעביר למסננת לניקוז.
וזהו............
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יש מחבת מיוחדת לזה? איזה מחבת?'
יש מחבת מיוחדת לזה? איזה מחבת?
08/02/2007 | 09:11
1
12
לצפיה ב-'לא מיוחדת. מחבת שייעדתי במיוחד לקלי'
לא מיוחדת. מחבת שייעדתי במיוחד לקלי
08/02/2007 | 09:55
7
לקליית החצילים.  אין לה שימוש אחר.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פרג'י נכון גם לי יש את המחבת'
פרג'י נכון גם לי יש את המחבת
08/02/2007 | 10:06
6
לצפיה ב-'אם יצא לי עוד היום יש לי המון טיפים'
אם יצא לי עוד היום יש לי המון טיפים
07/02/2007 | 13:09
3
21
שאספתי מזמנים מודרנים שבידיעות אחרונות

ואשרשר לכם אותם כאן שיהיה לעזר לכולנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' אומנם באיחור אבל הנה'
אומנם באיחור אבל הנה
09/02/2007 | 21:54
17
אוסף הטיפים לחיים קלים


טיפ 1:
נקניקים: נקניקים יבשים רצוי לתלות במקום קריר ויבש, כשהם
עטופים בבד אוורירי - כך יישמרו מספר חודשים. לא רצוי
לאחסן נקניקים בכלים אטומים לגמרי, ועדיף להשתמש באריזות מאווררות. כשהאריזה אטומה, רצוי לרפד את תחתיתה בנייר מגבת סופג, לספיגת הלחות.

טיפ 2:
על מנת למנוע לכלוך מיותר בעת הכנת שניצלים, רצוי לחבוט
את הבשר כשהוא מצוי בתוך שקית ניילון, כך יימנעו הנתזים.

טיפ 3:
קפה טחון ניתן לאחסנה ממושכת, בכלי אטום לאוויר בתא
ההקפאה של המקרר.

טיפ 4:
אגס, תפוח, בננה לא ישחירו לאחר קילופם אם מטפטפים עליהם מעט מיץ
לימון שימנע את החמצון.

טיפ 5:
הפשרת בשר בדרך נכונה: כאשר קונים בשר קפוא במשקל. רצוי לחלק אותו לשקיות קטנות שווה בשווה. לאחר מכן, כאשר מפשירים את הבשר, לוקחים רק כמה שצריך , כך הבשר שנשאר לא מתקלקל ולא מתבזבז לריק, מכיוון שאין להקפיא שנית בשר שהופשר.

טיפ 6:
כדי להסיר בקלות את הקליפה מעגבניה, יש לחרוץ את קליפתה בחריץ ולשפוך עליה מים רותחים.

טיפ 7:
ירקות ממולאים: כאשר מבשלים פלפלים/עגבניות/קישואים
וכו'... רצוי לפני שמכניסים לסיר, לעשות בהם חורים עם מזלג בפיזור אחיד על פני הירק. בצורה זו טעם הרוטב יחדור למילוי ויבשל אותו, עוד לפני שהירק יתחיל לאבד מחזקו ולהתפרק.

טיפ 8:
תות שדה: את תות השדה עדיף לשמור באחסון בתוך סלסלת רשת או מסננת
בעלת חורים גדולים, שעליה יונח מגבון מטבח מנייר. כך יזכה התות לאיוורור טוב יותר, ויאריך ימים באחסון.

טיפ 9:
את סימני הירקות הנשארים על קרש הפלסטיק לחיתוך ירקות, ניתן להסיר בקלות על ידי שפיכת מעט אקונומיקה והשהיה למס' דקות ואח"כ שטיפה
יסודית באמצעות סבון כלים.

טיפ 10:
שאריות בזיליקום (ריחן) שנשארו, ניתן להקפיא במקפיא בתוך נייר ניגוב בשקית ניילון, כך תישמר טריותן לשימוש מאוחר.

טיפ 11:
תירס יבושל בצורה הטובה ביותר במים המכילים קורט סוכר ושתי
כפיות חמאה. אסור להוסיף למי הבישול של תירס מלח, אלא רק בעת ההגשה. הוספת מלח בעת הבישול, תגרום לקלחי התירס להפוך קשים.

טיפ 12:
פסטה שהוכנה זה מכבר, ניתן לחמם בשנית על ידי הכנסתה לתוך מסננת,
שפיכת מים רותחים דרכה, ולאחר מכן טפטוף מעט שמן זית.

טיפ 13:
ניתן למנוע את השחרתו של תפוח אדמה שקולף לא מכבר, על ידי אחסנתו
בכלי מלא מים עד לשימוש בו.

טיפ 14:
בקבוקי יין בעלי פקקי שעם יש לאחסן בשכיבה. היין שבבקבוק מרטיב
את חלקו הפנימי של הפקק ושומר על הלחות הדרושה.

טיפ 15:
בעת בישול פסטה יש להוסיף מלח למים רק לאחר רתיחתם, הן משום
שמלח המונח על קרקעיתו של סיר פסטה יצור עליה כתמים והן משום
שהוספת המלח מאריכה מעט את זמן הרתיחה.

טיפ 16:
למניעת סדקים בכוס זכוכית שאליה מוזגים מים רותחים, יש להציב
בתוך הכוס כפית מתכת, אשר תספוג חלק מן החום ותמנע את היסדקות
הזכוכית.

טיפ 17:
טיגון נכון: כאשר מטגנים סופגניות, שניצלים, כו'... בכדי לדעת
שרמת חום השמן נכונה, יש לזרוק לשמן לפני שמניחים את המאכל פירור
קטן מהמאכל. אם הוא צף ומתנתק מהקרקעית, סימן שרמת חום השמן נכונה והמאכל לא יישרף ולא יספוג שמן בתוכו.

טיפ 18:
בישול במחבת ווק: כאשר מבשלים במחבת "ווק" אחרי
ששופכים שתי כפות שמן, רצוי לנענע את המחבת ולפזר את השמן עד
גובה חצי המחבת בכדי שהאוכל יבושל בחום בצורה הכי מהירה והכי נכונה. בצורה זו יקוצר זמן הבישול והמזון יבושל בצורה שווה מבפנים ומבחוץ.

טיפ 19:
מוס שוקולד, בכדי שהמוס יצא קטיפתי ומאוורר, רצוי להוציא
את הביצים שעה לפני ההכנה, ולא להכין אותו ישר מביצים קרות מהמקרר.

טיפ 20:
להכנת מילוי טעים לבלינצ'ס ופנקייק, אפשר להשתמש בקופסת שימורים
של אוכמניות שאותה מבשלים בסיר עם מעט סוכר עד שהיא נעשית נוזלית, ומפזרים על הבלינצ'ס.

טיפ 21:
כאשר התבשיל מלוח מדי, הוספת תפוח אדמה תשפר את טעמו ותוריד
את המליחות.

טיפ 22:
לחיתוך קל ונוח של עוגת קרם קרה, רצוי להשתמש בסכין שהוטבלה לפני כן בכוס מים רותחים. החום של הסכין יסייע בחיתוך וימנע הידבקות העוגה לסכין.

טיפ 23:
הוספת קובית סוכר אחת לבקבוק של שמן זית, תשמור על טעמו וצבעו
למשך זמן.

טיפ 24:
לפעמים קוביות הקרח הורסות את הטעם של המשקה. ניתן להקפיא
חתיכה קטנה מאשכול ענבים או ענבים בודדים וכשרוצים לשתות משהו
קר שמים את הענבים כקוביות קרח, הטעם לא נהרס ואפשר בכיף לאכול את הענבים אחר כך.

טיפ 25:
הכנתם רוטב ממתכון והרוטב יצא דליל מדי? תוכלו להוסיף לרוטב
מעט קורנפלור, (תוך שמירה על יחס המרכיבים הקיים) לצורך הפיכתו
לסמיך יותר.

טיפ 26:
בדרך כלל ניתן לחשב את כמות שיני השום אותן יש להוסיף לתבשיל,
בדרך הבאה: את מספר הסועדים יש לחלק בשניים והתוצאה היא מספר
שיני השום אותן יש להוסיף.

טיפ 27:
ביצים - להשתמש תמיד בביצים טריות, הן צפות במיטבן
שוקעות כשהן ישנות. לשמור בקרור, אבל להשתמש כשהן
שרו זמן מה והגיעו לטמפ' החדר, אז נפחן בעת ההקצפה,
עשוי לגדול בשליש לעומת ביצים קרות.

טיפ 28:
חלבונים - כשם מוקצפים או מעורבלים, תורמים לכל מאפה
ל"התרומם". יש להקציף בכלי נקי נקי, עם מקצפת נקיה. אפשר
וכדאי להוסיף מעט מלח לימון (קרם טרטר) שיאפשר הקצפה
נקיה יותר. אם הקצף בתחתית נוזלי, אפשר להקציף מחדש.
כל הוספת מרכיב - אבקת סוכר, אבקת קקאו, נוזל כלשהוא,
רק לאחר שקצף מתחיל להתגבש.

טיפ 29:
חלמונים - תורמים לטעם ולנפח. מוקצפים בדרך כלל עם סוכר,
לצרכי עוגות או גלידות. יש להוסיף את הסוכר/אבקה לאט ולא בבת אחת,
רק לאחר תחילת ההקצפה.

טיפ 30:
בצל- על מנת להימנע מבכי, אפשר להניח את הבצל לזמן מה
במקרר, הקור מונע התפשטות מהירה של גורמי הבכי. יש המלצה
של שילוב 2 גפרורים בקצות הפה, כאשר ראש הגופרית אינו משומש
ומופנה כלפי חוץ.


מתוך זמנים מודרניים - monday




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המשך טיפים לחיים קלים'
המשך טיפים לחיים קלים
09/02/2007 | 22:02
12
טיפ 31:
קיפול- זוהי פעולה שבדרך כלל נעשית לשלוב קצף חלבונים
לתערובת נוספת. הקפול נעשה באופן ידני וזהיר ונועדה לשלב
בצורה שווה את קצף הביצים בתוך התערובת. בדרך כלל
נוטלים שליש מהקצף ומשלבים אותו בתנועות מעלה/מטה לתוך התערובת
ולאחר מכן שליש נוסף וכן הלאה. אין כמובן להשתמש במקציף ידני
או חשמלי.

טיפ 32:
בן מארי- אמבט של מים חמים המקיפים את התבשיל, עוגה או דומה.
המטרה לתת חום שווה לתבשיל מכל צידיו לעוגות שוקולד, קרם ברולה,
פואה גרא. כשהתנור חם, מכינים תבנית וממלאים אותה עם מים חמים,
עד לגובה משוער של מחצית גובה הכלי של התבשיל. יש לדאוג שכלי
התבשיל יהיה אטום או מכוסה בכמה שכבות של נייר אלומיניום.

טיפ 33:
עטיפתו של בצל ברדיד אלומיניום, תשמור אותו כשיר לשימוש
לתקופה ארוכה ותמנע ממנו להצמיח עלים בעת איחסונו.

טיפ 34:
בעת הגשת גבינות לבנות קשות, כגון גבינה בולגרית,
צפתית, קממבר ורוקפור, רצוי להוציאן מן המקרר כ- 45 דקות
לפני הגשתן, כך יתעצם הריח שהן מפיקות וטעמם ישתבח.

טיפ 35:
כאשר מכינים ציר עוף, בקר או דגים מומלץ להכינו בכמות גדולה
ולהקפיא במנות קטנות המתאימות לשימוש במתכונים שונים
(למשל בתבנית קרח מכוסה). ציר קפוא טוב לשימוש במשך מספר חודשים.

טיפ 36:
איך קולפים רימונים בלי שהידיים יהיו שחורות???
שמים רבעים של רימונים בשקיות ניילון עם הגרעינים כלפי מטה,
דופקים בעדינות גדולה עם הפטיש של השניצלים כל הגרעינים
נופלים לשקית והידיים נקיות לגמרי.

טיפ 37:
מספר עצות למנגל: לעולם לא להניח על האסכולה בשר
שעדיין קפוא. השריית הבשר לילה לפני הצלייה במרינדה או ביין,
תשפר את טעמו פלאים. לצליית דגים כדאי להניח על האסכולה צרור
של עשבי תיבול טריים, הדבר ימנע את הידבקות הדג לאסכולה וישפר
את טעמו של הדג. בשר טלה שטעמו עדין, עדיף לתבל כמה שפחות.
שיפודי פרגיות הם בעצם חתיכות מירכי עוף, שכל אחד יכול להכין
בעצמו בבית.

טיפ 38:
על מנת לשבח את טעם השניצל מומלץ לקמח אותו לפני ששמים את
הביצה ופירורי הלחם. בנוסף, אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ומלח לביצה.

טיפ 39:
כדי לשמור לאורך זמן רסק עגבניות במקרר יש להוציא אותו
מהקופסא, להעביר לכלי איחסון קטן עם תחתית משומנת, ולמזוג
מעט שמן מעל לרסק העגבניות.

טיפ 40:
הידעתם? כדי להסיר כתם של יין אדום מהשטיח ניתן
להשתמש ביין לבן.

טיפ 41:
לשימוש בבצק עלים בחבילה של 1 ק"ג מומלץ להשתמש
בכל הכמות. אם אין ברירה-פשוט בחצי ההפשרה, לחתוך לחצי,
ולהקפיא את השאר. עצה מאת אורן גירון שף.

טיפ 42:
מהי מידת rare בטונה?
היא מידת עשייה או דרגת צלייה של בשרים, והכוונה היא נא,
לא עשוי. משתמשים בשיטה זו גם בדגים מסויימים, כגון הטונה,
מאחר ודג זה בבישול ממושך נוטה להתייבש.

טיפ 43:
בהכנת בצק ללחם כדאי למנוע מגע ישיר בין השמרים למלח.
מוסיפים אותו לאחר הלישה הראשונית.
מאת השף ארז קומרובסקי

טיפ 44:
בהכנת בצק שמרים לא מומלץ לערבב את השמרים עם המים,
אלא ישירות עם הקמח. מאת השף ארז קומרובסקי.

טיפ 45:
ניתן להקפיא כל פשטידה פרט לפשטידות תפוחי אדמה,
כי הן סופגות נוזלים, טעמם הופך מיימי ולא נחמד אחרי הקפאה.
להפשיר ואז לחמם בתנור ולא במיקרו.

טיפ 46:
כדי למנוע ליכלוך והתזות של חציל על האש, יש לנקב בחציל
3-4 חורים עם מזלג ועל הגז להניח את "מגיני הכיריים" המרובעים מאלומיניום.

טיפ 47:
איך להיפטר מכתמי הזיעה על הבגדים?
כתמי זיעה רואים על חולצה בכל צבע ויש לטפל בהם מיד. לסובלים
מריח זיעה מומלץ להשרות את החולצה לפחות שעה בתמיסה של 1 ליטר
מים חמים עם 3 כפות מלח. הכתמים ייעלמו לחלוטין, אם משרים את
הבד בתמיסה של מים וחומץ ומכבסים באופן רגיל במכונה.
אפשרות נוספת לחסרי הזמן והסבלנות:
להוסיף שתי כפות מלח לאבקת הכביסה בעת
הכביסה. אם הכתמים ממש עקשניים, מורחים את האזור בשמפו
לחפיפת שיער, ממתינים כמה דקות ומכניסים למכונה.

טיפ 48:
בתקופת החורף אנו שוהים במשך זמן רב בחדרים סגורים ומחוממים,
מומלץ להניח בחדר כלי ובו מים פושרים עם כמה טיפות של תמצית
אקליפטוס.

טיפ 49:
ניילון דביק כדאי לשמור במקפיא, כך הוא נצמד יותר טוב נפרד
יותר טוב ואינו נקרע.

טיפ 50:
הכינונו מראש: שניצלים לסנדוויצ'ים אפשר להכין מראש עם הציפוי.
שמים בפריזר עם ניילונים מפרידים, ובעת הצורך מוציאים ומטגנים.

טיפ 51:
פיתוח מרוקני: עלי מנגולד מבושלים מוסיפים המון טעם לסלט הגזר
המרוקני המסורתי. כדאי לנסות.

טיפ 52:
לחם משוחזר: הלחם התייבש? מטפטפים עליו מעט מים ומחממים
בתנור 15 דקות. הוא יוצא טרי טרי.

טיפ 53:
טוסטר מצוחצח: אם נמאס לכם לנקות את הטוסטר שוב ושוב, לפני
שאתם מניחים את הטוסט, שימו עליו נייר אפיה.

טיפ 54:
יצאנו מחוזקים: גזר רך שעומד להתקלקל, טובלים במים ליממה -
והוא יוצא חזק, קשה וטרי.

טיפ 55:
ידיות נקיות: תתפלאו, אבל אפשר להוריד אפילו את הליכלוך
שמסביב לידיות של סירי הנירוסטה. פשוט משרים במי סבון
ללילה אחד, ואח"כ משפשפים עם מעט חול ניקוי.

טיפ 56:
שידרוג ממולאים: לתערובת שבה אתם ממלאים את הממולאים שלכם
כדאי להוסיף גם צנוברים, ציפורן, קינמון ובהרט. בשביל הטעם.

טיפ 57:
הטבילה הגדולה: לקופסת גבינה לבנה, אפשר וכדאי מאוד להוסיף
חצי כפית אבקת מרק ושלוש כפיות מים חמים. ייצא לכם מטבל
משגע לגמרי.

טיפ 58:
יבשים ומיוחדים: פירות יבשים (לא תאנים) אפשר להניח בצנצנת עם שני מקלות קינמון. כעבור כמה ימים נוצר מעדן מיוחד, שנשמר לאורך זמן.

טיפ 59:
מסילות מצוחצחות: אם רוצים ניקוי מושלם של מסילות התריסים
והחלונות, עושים את זה עם מברשת שיניים, במקביל לפעולת
שואב האבק.

טיפ 60:
שלא נתייבש: המעוניינים למנוע את התייבשות הלחמים והלחמניות
בקופסה, יניחו בתוכה פרוסה טריה של תפוח או תפוח-אדמה.


מתטך זמנים מודרנים - monday




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המשך טיפים לחיים קלים'
המשך טיפים לחיים קלים
09/02/2007 | 22:14
9
טיפ 61:
בגוון אחיד: אם יש לכן שמלה עם חגורה תואמת, אל תשכחו את החגורה
כשאתם מכבסים את השמלה, כדי שלא יהיו ביניהן הבדלי גוונים.

טיפ 62:
תוכנית ההפרדה: כשחוזרים מחופשה, ממילא מכבסים את כל הבגדים.
אז כבר כשאורזים במלון, אפשר להפריד בין סוגי הכביסה-לבנה
וצבעונית, וכשחוזרים הביתה זורקים הכל ישר למכונה.

טיפ 63:
הדג משתין: כשמנקים אקווריומים, כדאי להשתמש בכפפות גומי
חד-פעמיות. במים מסתובבים דברים משונים מאוד.

טיפ 64:
צייד הרסיסים: אם נשברת לכם כוס בבית, אפשר לתפוס גם
את הרסיסים הקטנטנים והמסוכנים ביותר בעזרת מטלית רטובה.

טיפ 65:
טיפת אנרגיה: מרגישים עייפים וחסרי אנרגיה בבוקר? קחו
חמישה שקדים לא קלויים, כף דבש וכוס מים, ותרגישו בהבדל.

טיפ 66:
קציצה מקורית: לתוספת מעניינת בתערובת קציצות, מרסקים
מעט שקדים במעבד, מפזרים גרעיני חמניה קלופים ומטגנים.

טיפ 67:
תחתית לעוגה: בישקוטים הם התחתית הנוחה ביותר לטורטים
ועוגות גבינה: חוסכים זמן, לא מתפוררים ושומרים על יציבות.

טיפ 68:
ניקוי שיפודים: שיפודי מנגל ממתכת אפשר לנקות בעזרת מסיר
שומנים רגיל.

טיפ 69:
הטיפה האחרונה: לפני שסוחטים הדרים, כדאי להניח אותם ל-5
דקות במים רותחים, אח"כ הם נסחטים בקלילות ועד הטיפה האחרונה.

טיפ 70:
משחקי כדור: לשידרוג כדורי שוקולד, הוסיפו לתערובת "מקופלת" אחת,
לפני הלישה.

טיפ 71:
ניקוי יבש: אם נדבק לכם סיליקון לידיים, אל תשטפו – זה רק
מדביק אותו עוד יותר. עדיף רק לנגב במגבת נייר.

טיפ 72:
אוהב/ת דגים: לדג מושלם, שמים בו שיני שום קלופות, רוזמרין
או טימין פלחי לימון ותבלינים, מורחים מיונז וחרדל, ואופים שעה.

טיפ 73:
מה שנשאר: להכנת פשטידת שאריות – אוספים מהמקרר עשבי תיבול,
פלפלים, בצלים וגבינות שנותרו, קוצצים ומערבבים, מוסיפים שתי
ביצים, שתי כוסות פסטה, מלח ופלפל, ואופים בתנור.

טיפ 74:
אבוקדו: כדי שלא ישחיר, חותכים לשניים ושמים מיץ לימון ומלח.

טיפ 75:
פח ריחני: למניעת ריח רע בפחי האשפה בבית, הניחו בתחתית הפח
מגבון ריחני ועליו פירסו את שקית הניילון. כשריח המגבון פג,
החליפו אותו.

טיפ 76:
שירותים חשאיים: כדי למנוע מכלבים להגיע ולעשות את צרכיהם
בחצר הפרטית שלכם, השכיבו על הדשא כמה בקבוקי פלסטיק של
משקאות קלים, מלאים במים. הכלבים יחפשו בית שימוש אחר.

טיפ 77:
הקשחת ירקות: אם הגזר נעשה רך מדי, השרו אותו במים. גם עלי
החסה ייעשו רעננים יותר אחרי טבילה במים.

טיפ 78:
להיט של טיפקס: כשהצבע הלבן מתקלף מנעל או מסנדל, מירחו מעט
"טיפקס" לכיסוי.

טיפ 79:
ידית הגנה: אם אתם זקוקים לכמות קטנה של חמאה מומסת, מים רותחים
או חלב חם, צקו אותם לתוך מצקת של מרק בעלת ידית ארוכה וחממו את
הנוזל ישירות מעל להבה. הידית הארוכה תמנע מהאצבעות כוויות.

טיפ 80:
בידוד מלפפון: כדי לשמור על המלפפונים זמן ממושך ככל האפשר,
עיטפו כל מלפפון בניילון נצמד.

טיפ 81:
עלים קפואים: זרי פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכו', כדאי לשטוף
ולהקפיא בשקית, ואז אפשר לגזור אותם במספריים – ישר לתוך התבשיל
או הסלט.

טיפ 82:
לביבות קלות: בהכנת לביבות, נסו להשתמש בקמח תופח – כך אין
צורך להשהות את הבצק, והלביבות יוצאות קלות, תפוחות ופריכות.

טיפ 83:
קוסמטיקה לפשטידה: כדאי מאוד לפזר על ציפוי הפשטידה שום כתוש או
פירורי לחם. זה יוצא גם יפה וגם טעים.

טיפ 84:
קיצור הליכים: הצמידו דף חלק במגנט למקרר, שעליו יוכל כל אחד
מבני הבית לכתוב מה חסר לו לפני שיוצאים לקניות.

טיפ 85:
עוצרים בירוק: רוצים שהאפונה הירוקה תשמור על צבעה היפה גם
בבישול? פשוט מאוד, רק הוסיפו למי הבישול כפית סוכר.

טיפ 86:
שלא נתייבש: המעוניינים למנוע את התייבשות הלחמים והלחמניות
בקופסה טריה של תפוח או תפוח-אדמה.

טיפ 87:
בגוון אחיד: אם יש לכן שמלה עם חגורה תואמת, אל תשכחו את
החגורה כשאתם מכבסים את השמלה, כדי שלא יהיו ביניהן הבדלי גוונים.

טיפ 88:
הדג משתין: כשמנקים אקווריומים, כדאי להשתמש בכפפות גומי
חד-פעמיות. במים מסתובבים דברים משונים מאוד.

טיפ 89:
צייד הרסיסים: אם נשברת לכם כוס בבית, אפשר לתפוס גם את הרסיסים הקטנטנים והמסוכנים ביותר בעזרת מטלית רטובה.

טיפ 90:
שידרוג ממולאים: לתערובת שבה אתם ממלאים את הממולאים שלכם כדאי
להוסיף גם צנוברים, ציפורן, קינמון ובהרט. סתם בשביל הטעם.

טיפ 91:
הטבילה הגדולה: לקופסת גבינה לבנה, אפשר וכדאי מאוד להוסיף
חצי כפית אבקת מרק ושלוש כפיות מים חמים. ייצא לכם מטבל משגע
לגמרי.

טיפ 92:
יבשים ומיוחדים: פירות יבשים (לא תאנים!) אפשר להניח בצנצנת עם
שני מקלות קינמון. כעבור כמה ימים נוצר מעדן מיוחד, שנשמר לאורך
זמן.

טיפ 93:
מסילות מצוחצחות: אם רוצים ניקוי מושלם של מסילות התריסים והחלונות, עושים את זה מברשת שיניים, במקביל לפעולת שואב-האבק.

טיפ 94:
ידיות נקיות: תתפלאו, אבל אפשר להוריד אפילו את הליכלוך
שמסביב לידיות של סירי הנירוסטה. פשוט משרים במי סבון ללילה אחד,
ואחר כך משפשפים עם מעט חול ניקוי.

טיפ 95:
הכינונו מראש: שניצלים לסנדוויצ'ים אפשר להכין מראש עם הציפוי.
שמים בפריזר עם ניילונים מפרידים, ובעת הצורך מוציאים ומטגנים.

טיפ 96:
פיתוח מרוקני: עלי מנגולד מבושלים מוסיפים המון טעם לסלט הגזר
המרוקני המסורתי. כדאי לנסות.

טיפ 97:
לחם משוחזר: הלחם התייבש? מטפטפים עליו מעט מים ומחממים
בתנור 15 דקות. הוא יוצא טרי טרי.

טיפ 98:
טוסטר מצוחצח: אם נמאס לכם לנקות את הטוסטר שוב ושוב, לפני
שאתם מניחים את הטוסט, שימו עליו נייר אפיה.
יצאנו מחוזקים: גזר רך שעומד להתקלקל, טובלים במים ליממה –
והוא יוצא חזק, קשה וטרי.

טיפ 99:
חומץ: עם חומץ אפשר להסיר כתמים, קרומי סבון שדבוקים
לאמבטיה ולכיור, הוא גם יודע להסיר כתמי חלודה מכלי נחושת
וממטבעות ישנים – ואם תפזרו אותו בפינות הנכונות הוא ידחה
ג'וקים ויקטול חרקים.

טיפ 100:
שמן זית: במקום חומרי פוליטורה להברקת רהיטים אפשר להשתמש בכפית
שמן זית, מיץ לימון ומים.

טיפ 101:
קינמון: במקום מטהרי אוויר (שגם מזיקים לאוזון) הרתיחו ציפורנים וקינמון והשתמשו בהם כתרסיס טבעי. או פשוט אווררו.

טיפ 102:
פפריקה: נגד נמלים השתמשו בפפריקה, עלי דפנה או עלי מנטה מיובשים.

טיפ 103:
סודה לשתיה: אבקת הסודה לשתיה תסייע בהלבנת ספלי תה מוכתמים,
ואם תוסיפו אותה למחזור השטיפה במדיח הכלים – היא תמנע
ריחות דוחים.


מתוך זמנים מודרנים - monday




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'להקפיא פירות שלא בעונה'
להקפיא פירות שלא בעונה
07/02/2007 | 13:16
10
כמו תותים , מנגו.

נהדר לשייקים כל השנה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' הפקת ריח אורז מלא ועוד כמה'
הפקת ריח אורז מלא ועוד כמה
07/02/2007 | 13:30
16
טיפים:

כשהעוגיות קשות:         לשים לחם פרוס ביחד עם העוגיות ולסגור בניילון לכמה שעות.



מלית ריבה לעוגה ועוגיות: להוסיף מעט מאד ג'לי אינסטנט לייצוב הריבה



אורז מלא,הפגת ריח:  להשרות לילה במים ולמחרת לשטוף ולסנן.


תחליף למי סודה   =   מים ומעט מיץ לימון


אגוזים טוחנים עם מעט סוכר



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'למגש מים באפיית גבינה:'
למגש מים באפיית גבינה:
07/02/2007 | 14:02
1
16
במקום למזוג מים לתוך המגש (כי אצלי חובה שהמים יישפכו בדרך לתנור) - פשוט
לשים 10-20 קוביות קרח.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-''
07/02/2007 | 15:25
1
לצפיה ב-'טוסטר - בטוח מוכר, אבל בכ"ז'
טוסטר - בטוח מוכר, אבל בכ"ז
07/02/2007 | 14:05
8
14
להניח על הטוסטר חצי דף אפייה (אפיון) ואז הטוסט לא נדבק לטוסטר
ולא צריך לנקות אותו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גלית, וגם במיקרו תמיד מונח ניר מגבת'
גלית, וגם במיקרו תמיד מונח ניר מגבת
07/02/2007 | 14:36
7
12
לצפיה ב-'לא הבנתי... אם את יכולה להסביר?'
לא הבנתי... אם את יכולה להסביר?
07/02/2007 | 15:21
7
תודה!!!

ואכן הטיפים כאן משהו משהו!!!
כבר מתחילה לאמץ כמה!


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'על הצלחת של המיקרו תמיד אני מניחה'
על הצלחת של המיקרו תמיד אני מניחה
07/02/2007 | 15:28
1
13
דף מניר מגבת.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה יופי'
איזה יופי
07/02/2007 | 16:17
3
לצפיה ב-'פרג'י ולא קורה כלום לנייר? לא נשרף?'
פרג'י ולא קורה כלום לנייר? לא נשרף?
07/02/2007 | 15:30
3
74
לצפיה ב-'לא מה פתאום נשרף?במיקרו לא נשרף.'
לא מה פתאום נשרף?במיקרו לא נשרף.
07/02/2007 | 16:31
31
לצפיה ב-'תודה פרג'י אאמץ את הרעיון בשמחה'
תודה פרג'י אאמץ את הרעיון בשמחה
08/02/2007 | 10:05
1
6
לצפיה ב-''
08/02/2007 | 18:58
2
לצפיה ב-'גליתי '
גליתי
07/02/2007 | 14:48
6
גליתי אין מילים בפי על כמה השרשור מוצלח ....
איזה
תודה רבה לכן על כל הטיפים הנהדרים .
בנתיים .
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המסת שוקולד וחמאה לעוגה'
המסת שוקולד וחמאה לעוגה
07/02/2007 | 15:00
21
לשים את השוקולד והחמאה בסיר קטן
מושיבים את הסיר בתוך מחבת עמוקה עם מים רותחים
דואגים שהמים במחבת ירתחו בעדינות ובוחשים את השוקולד והחמאה עד להמסה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' לעונת האבוקדו'
לעונת האבוקדו
07/02/2007 | 15:06
13
אם נשאר לכם חצי אבוקדו
תשאירו את הגלעין (לא להוציא)  ותכניסו את החצי אבוקדו עם הגלעין לכלי קטן עם מים שיכסו כליל את מקום החתך.
שימו במקרר וזהו......לא צריך לכסות
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' לפח האשפה'
לפח האשפה
07/02/2007 | 15:11
8
להניח נייר עיתון מקופל לפחות לשניים לפני הניילון בקרקעית הפח---- וגם מעל לניילון כדאי להניח נייר עיתון מקופל לפחות לשניים.
אתם בוודאי מבינים למה?

ועוד "טיפ" נחמד לבית שאין ילדים קטנים.

כשבאים אורחים ורוצים שיהיה ריח נעים בשירותי האורחים?
שימו נר ריחני דולק על האסלה
אבל-----............שהנר הדולק יהיה בתוך כלי שיכיל את החלב שנוזל...אחרת כל השירותים יהיו חלביים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ספר טיפים שנמצא בידי'
ספר טיפים שנמצא בידי
07/02/2007 | 15:15
3
12
תהנו ספר הטיפים של אודטה דנין! מאת חתיך הורס ולא מהסס
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אחלה רעיון כל הכבוד גלית'
אחלה רעיון כל הכבוד גלית
07/02/2007 | 15:31
2
4
לצפיה ב-'איזה יופי של שירשור כל הכבוד'
איזה יופי של שירשור כל הכבוד
07/02/2007 | 16:16
1
3
לצפיה ב-'בנות, בנות.. די, אני מסמיקהתודה'
בנות, בנות.. די, אני מסמיקהתודה
07/02/2007 | 16:19
3
לצפיה ב-'לסנדויצ'ים'
לסנדויצ'ים
07/02/2007 | 16:41
2
8
אם אתם מקפיאים לחם או לחמניות או פיתות במצב טרי טרי ורוצים להכין סנדויצ'ים כדי לקחת לעבודה או לטיול.
תוציאי מהמקפיא את הלחם (תמיד מקפיאה פרוס) או לחמניה , או פיתה....ואחרי כמה דקות כ-10 דקות בערך.... כשרק מתחיל להפשיר,תכינו את
הסנדויץ' עם כל ה תעטפו בניר פרגמנט ושימו בניילון.
הסנדויץ' יתקבל כטרי טרי ובטעם של עוד.  
                                                              (לעולם לא להפשיר במיקרו לחם ולהכין ממנו סנדויץ')
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'למה לא במיקרו?'
למה לא במיקרו?
08/02/2007 | 16:41
1
111
לצפיה ב-'המיקרו מאד מייבש.את הפרוסות/./לחם'
המיקרו מאד מייבש.את הפרוסות/./לחם
08/02/2007 | 19:00
6
לצפיה ב-'לקציצות בשר מטוגנות'
לקציצות בשר מטוגנות
07/02/2007 | 17:10
2
11
רוצים קציצות עסיסיות ותפוחות?  תוסיפו 4\1 כוס מי סודה (מים קופצים) על 2\1 קילו בשר טחון.
כמובן להוסיף את המרכיבים של ביצים,פירורי לחם, תבלינים וכו'......
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נראה לי פירגה יכולה בשקט להוציא ספר'
נראה לי פירגה יכולה בשקט להוציא ספר
07/02/2007 | 17:20
1
5
כל הכבוד לכולם
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בדיוק אחותי שלחה לי מייל עם '
בדיוק אחותי שלחה לי מייל עם
07/02/2007 | 17:28
5
הנה:
*ריכוך חמאה
רוצים לרכך חמאה מבלי להמיס אותה ?
לפעמים יש מתכונים שדורשים חמאה רכה, ואתם שכחתם להוציא מן המקרר להפשרה !
המסה טוטאלית של החמאה (במיקרו או על הגז) תגרור שינוי של מרקם העוגה, וחבל .
דרך קלה לרכך אותה - לחמם סיר קטן עם מים על האש, להביא לרתיחה, לתת לרתוח חזק כמה דקות ,
לשפוך את המים ומיד להפוך את הסיר הריק על חבילת החמאה המונחת על השיש.
כעבור כחמש דקות החמאה מתחת לסיר רכה וקלה לעיבוד.

*עוגה אוורירית
לקבלת עוגות אווריריות, החליפו 2 כפות קמח מכל כוס קמח שבמתכון, בשתי כפות קורנפלור.
העוגה תהיה קלילה ואוורירית כמו פוך...

*הוספת דבש לתערובת
כשרוצים למדוד כף של דבש מתוך מיכל, שמנו לפני כן את הכף במעט שמן. הדבש יחליק מן הכף
בקלילות. כנ"ל אם צריך כוס מלאה.
אם יש במתכון גם שמן וגם דבש, השתמשו באותה כוס, רק לפי הסדר: שפכו קודם את השמן ואחריו את
הדבש. אף טיפת דבש לא תישאר בכוס.

יש עוד אם תרצו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טבלת המרות'
טבלת המרות
07/02/2007 | 18:19
1162
הקישור הובא היום לפורום האוכל בYENT

הנה בבקשה וחבל שמידות הכוס לא מצוינות

בכוס אחת יש:
אבקת סוכר = 120 גרם (כוס דחוסה) / 100 גרם (כוס לא דחוסה)
אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה = 85 גרם
אגוזים/שקדים, קצוצים = 100 גרם
אורז ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 158 גרם
אורז קצר: יבש = 200 גרם ; מבושל = 205 גרם
אורז מלא ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 195 גרם
אורז מלא קצר: יבש = 190 גרם ; מבושל = 195 גרם
אטריות ביצים: לפני בישול = 38 גרם ; מבושלות = 160 גרם
אננס קוביות מקופסא = 300 גרם
אפונה יבשה חצויה = 197 גרם
אפונה, מוכן לאכילה = 145 גרם
אפונה סינית, טריה = 225 גרם
אפרסק, טרי, חתוך לקוביות = 170 גרם
ביצה חלבונים 8-10
ביצה חלמונים 12-14
בצל קצוץ = 160 גרם
ברוקולי, פרחים = 88 גרם
גבינה מגורדת = 100 גרם
גזר חתוך = 128 גרם
דבש = 339 גרם
חמאה = 200 גרם
חצילים, קוביות = כ-82 גרם
לחם פירורים יבשים = כ- 110 גרם = כ-4 פרוסות לחם
מלח = 250 גרם
משמש יבש - חצאים = 130 גרם
מרגרינה = 200 גרם
סובין חיטה = 58 גרם
סוכר = 200 גרם
כמו-סוכר = 40 גרם
סוכר חום דחוס = 240 גרם
סוכר חום לא דחוס = 145 גרם
סולת = 200 גרם
סילאן, דבש תמרים = 270 גרם
ספגטי, לפני בישול = 57.5 גרם
סלרי , גבעולים, חתוך - 100 גרם
עדשים = 192 גרם
עוגיות פירורים = 110 גרם = כ-14 פתי בר
ענבים = כ-220 גרם
פטל (טרי) = 125 גרם
פטריות טריות = כ-225 גרם
פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם ; שלמים = 130 גרם
פירורי ביסקוויטים = 88 גרם
פירורי לחם טרי = 45 גרם
פירורי לחם יבש = 108 גרם
פיצפוצי אורז = 24 גרם
פלפל קוביות, אחד גדול אדום / כתום/ צהוב / ירוק = 150 גרם
פסטה מבושלת = 140 גרם
צימוקים = 145 גרם (לא דחוס) = 165 גרם (דחוס)
קוואקר = 80 גרם
קוסקוס לפני בישול = 210 גרם
קוקוס, שבבים - טרי = 80 גרם
קורנפלור = 140 גרם
קורנפלקס = 28 גרם
קינואה (לא מבושלת) = 170 גרם ; (מבושלת) = 240 גרם
קמח חומוס = 92 גרם
קמח מלא = 120 גרם
קמח מצה = 120 גרם
קמח רגיל או תופח = 125 גרם
קמח שיפון = 102 גרם
קמח תירס = 100 גרם
קקאו = 87 גרם
ריבה = 320 גרם
שזיפים מיובשים - ללא גרעין = 170 גרם
שעושית ירוקה טריה = כ-225 גרם
שקדים מולבנים = 145 גרם
תירס גרעינים, מקופסא = 210 גרם
תירס, סירופ = 316 גרם
תמרים חתוכים = 135 גרם
תרד טרי = 28 גרם
תפוח עץ, רסק = 246 גרם


בכף אחת יש:
אבקת אפיה = 8 גרם
אבקת סוכר = 7.5-8 גרם
אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם
ג'ינג'ר, שורש, טרי = 6 גרם
דבש = 22 גרם
לימון, קליפה = 6 גרם
מלח = 20 גרם
סודה לשתיה = 8 גרם
סויה (רוטב) = 18 גרם
סוכר = 12.5 גרם
פירורי לחם = 7 גרם
פרג = 10 גרם
קורנפלור = 8 גרם
קימל = 6 גרם
קמח מצה = 7.5 גרם
קמח רגיל - כ-8 גרם
ריבה = 20 גרם
שום כתוש – 2 שיניים
שוקולד צ'יפס = 15 גרם = 30 יחידות
שמרים יבשים = 10 גרם



מידות של נוזלים:
5 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כפית
15 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כף או 3 כפיות
240 מיליליטר / Cc / גרם = 1 כוס
480 מיליליטר/ Cc / גרם = 2 כוסות
960 מיליליטר / Cc / גרם = 4 כוסות


המרות של מוצרים יבשים:
3 כפיות = 1 כף
2 כפות = 1/8 כוס
4 כפות = 1/4 כוס
5 כפות + 1 כפית = 1/3 כוס
8 כפות = 1/2 כוס
16 כפות = 1 כוס



ביצים:  
ביצה XL מס‘ 1 = 65 גרם ומעלה
ביצה M-L מס‘ 2 = 55-60 גרם
ביצה S מס‘ 3 = 50 גרם


מכוס לכף/כפית:
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף
480 מ"ל = 2 כוסות
960 מ"ל = 4 כוסות


משקלים של מאכלים שונים:
אגס בינוני = כ-115 גרם
אפרסק, טרי - גדול = כ-157 גרם ; בינוני = כ-98 גרם ; קטן = 79 גרם
ארטישוק ירושלמי בינוני = כ-38 גרם
בטטה בינונית = כ-150 גרם
בננה בינונית = 150 גרם = כ-3/4 כוס פרוסות או כ-1/3 מרוסקות
בצל ירוק, כולל גבעול (לבן) ועלים (ירוק): גדול=25 גרם, בינוני=15 גרם
בצל יבש בינוני = כ-135 גרם
בצל יבש גדול = כ-225 גרם
בצל יבש קטן = כ-90 גרם
בצל שאלוט = 35 גרם
גבינה צהובה - פרוסה אחת = כ-28 גרם
גזר - גדול = 72 גרם, בינוני = 61 גרם, קטן = 50 גרם
דג, סלומון - מנת הגשה לפני בישול = 200 גרם עוד ע.ת של דגים: כאן
חציל, בינוני מקולף = כ-460 גרם
חציל בינוני, כולל קליפה = כ-550 גרם
כרוב גדול, כ-18 ס"מ קוטר = 1250 גרם
כרובית בינונית = כ-575 גרם
לחם פרוסת אחת = כ-27-33 גרם
לימון בינוני = כ-90 גרם
לימון בינוני - קליפה בלבד = כ-24 גרם
לימון בינוני - מיץ = כ-47 גרם
מלפופון בינוני = כ-227 גרם
משמש = 35 גרם
משמש מיובש, 1/2 = 4 גרם
עגבניה בינונית = כ-150 גרם
עגבנית תמר בינונית = כ-90 גרם
ערמונים 3.5 = 100 גרם (1=28 ג', 55 ק', 0 ש')
פלפל אדום / כתום / צהוב / ירוק גדול = כ-150 גרם
פלפל חריף = 45 גרם
קישוא בינוני = כ-150 גרם
קלמנטינה בינונית = כ-85 גרם
שום, שן אחת = 3 גרם
שזיף בינוני = כ-75 גרם
שזיף מיובש = 8 גרם
שעועית יבשה 150 גרם = 2 כוסות שעועית מבושלת
תות שדה אחד בינוני = 12 גרם , כוס חצאים = 150 גרם
תמר אחד = 8 גרם
תפוז בינוני = כ-150 גרם
תפוח אדמה בינוני = כ-220 גרם
תפוח עץ בינוני = 150 גרם = כ-1 כוס קוביות

ממעומעם למוחשי
קורט = הכמות שאפשר לקחת בשתי אצבעות (האצבע המורה והאגודל)
קמצוץ = פחות מ-1/8 כפית
לימון אחד = כ-3-4 כפות מיץ לימון
תפוז אחד = 1/3 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמנת מתוקה = כוס אחת קצפת
230 גרם ספגטי לפני בישול = 4 כוסות ספגטי מבושל
4 כוסות אטריות לפני בישול = 2 כוסות אטריות מבושלות
1 כוס אורז יבש לפני בישול = 3 כוסות אורז מבושל
1/2 כוס סוכר = 20 גרם כמו-סוכר

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גליתי יופי של רעיון'
גליתי יופי של רעיון
07/02/2007 | 19:21
6
וגם תודה לכל הבנות שהוסיפו טיפים מעולים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קילוף חבושים'
קילוף חבושים
07/02/2007 | 22:56
584
כדי להקל על קילוף חבושים, יש להרתיח אותם 10 דקות במים.
לקרר ולקלף בכיף.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לכל הבנות על הטיפים המקסימים'
לכל הבנות על הטיפים המקסימים
08/02/2007 | 09:11
6
לצפיה ב-'עוד טיפים....'
עוד טיפים....
08/02/2007 | 18:53
1
12

כדאי להכניס מקל וניל לתוך צנצנת סוכר, מתקבל סוכר וניל משגע לקינוחים.

לא לקלף את פירות ההדר בעונה לפני ששטפנו, גיררנו והקפאנו את הקליפה לשימושים עתידיים....

שמיר ועירית מאד נח לקצוץ במספריים ישר לתבשיל.

נשאר קצת אורז? לא לזרוק אלא להוסיף למרק.

וגם פסטה שנשארה לא זורקים, מוסיפים תירס מקופסה, זיתים ללא חרצנים וטונה, מתבלים לפי הטעם ויש אחלה סלט....
או... מכינים פשטידה: מערבבים עם 3 ביצים, גבינות שיש במקרר ושלוש כפות קמח, מתבלים ואופים.

ונשאר מרק עוף שאין חשק לאכול ממנו יותר? אפשר לחמם ולהוסיף כמה כפות סולת ואם אוהבים גם פטרוזיליה קצוצה דק.
ואפשר גם להכין מרק סיני: קופסת תירס, קצת סויה ולטפטף ביצה טרופה ומיד המרק הופך לסיני....

שקשוקה בדקותיים: מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים קופסת מטבוחה קנויה ולאחר שהתחממה היטב שופכים פנימה כמה ביצים. ממליחים, מפלפלים וזוללים....

כאשר משרים קטניות לחמין(חומוס או שעועית) כדאי להכפיל את הכמות ולהקפיא חלק. כאשר נרצה להכין מאכל מקטניות נחסוך את שלב ההשריה.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'דרומיתי, הוספתי את הטיפים שלך'
דרומיתי, הוספתי את הטיפים שלך
08/02/2007 | 20:07
4
בשורה השנייה של השרשור

אחלה טיפים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' שידרוג לעוגות נפל שלא הצליחו'
שידרוג לעוגות נפל שלא הצליחו
08/02/2007 | 19:23
11
לעוגיות שלא כל כך אוהבים....לחלה שנארה מיותמת ועוד כאלה:

12:51 | 05/07/05     שידרוג "בריאות"ו pirge / מתכונים   ו

לעוגות או עוגיות  שפג תוקפן והם לא טעימו, יבשות, לא אכילות, לא טעימות
וכו'...................
         ל א    ל ה ז ב י ל .......

להעביר את העוגה במג'ימקס או לפורר ביד ולהכניס לקערה.
להוסיף:

4 כפות סילאן תמרים
2 כפות גדושות טחינה
כף אבקת קקאו
כוס וחצי מים רותחים---אבל   להתחיל עם פחות מים.... ולשים לפי הצורך.
יוצאת עיסה דלילה ודי נוזלית.  אחרי שהות בפריזר הבלילה תתמצק.
לערבב הכל ביחד.
להוסיף סוכר אם צריך.....
ניתן להוסיף:  אגוזים,צימוקים או פירות יבשים,שוקולד צ'יפס, וכו'.......
לשטח בתבנית גדולה  מלבנית.
להקפיא לכמה שעות
לחתוך לריבועים.
לשים במנג'טים ולהעביר למקרר. או לפריזר.
ולא תאמינו כמה שזה טעיםםםםםםםםםם.

תהנו.
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ