קניתי חבילת בצק פריך מוכן של

חופשתית

New member
קניתי חבילת בצק פריך מוכן של

מעדנות ואני רוצה להשתמש רק בחצי ממנו, אז איך מפשירים רק חצי חבילה?? רשום שאסור להפשיר ולהקפיא שנית. וחוץ מזה למישהו יש מתכון לפשטידת בצק פריך עם פטריות?
תודה!
 

נירהמ1

New member
אי אפשר להקפיא את הבצק שנית

את יכולה לשים אותו במקרר (ליום-יומיים ואז להשתמש). וקישים-פשטידות - יש המון מתכונים מעולים במאמרים. תיכנסי לקטגוריה של "מאפים מלוחים" ומשכם ל"פשטידות". רוב המתכונים שם נוסו על ידי כל חברי הפורום. אם תרצי עזרה - פשוט תגידי.
 

pirge

New member
מאפה פטריות וגבינות

תפשירי רק ל-10 דקות ותחצי ל-2 בסכין חדה. את המאפה פטריות הזה תכיני עם משטח של בצק פריך -דוקרים אותו בכמה מקומות. אופים אותו בחום 175 כ-10 דקות. יוצקים את המלית וזהו...... מאפה פטריות ובצל / pirge בצק עלים 50 גרם חמאה 750 גרם פטריות טריות או מקופסה חתוכות. (אני קונה קופסה גדולה) 3 בצלים גדולים קצוצים 2 כפות קמח רגיל מיכל וחצי שמנת לבישול 15 אחוז 100 גרם עמק מגוררת (הכי טעים עם טל העמק) מלח פלפל טיפת אגוז מוסקט. תבנית מלבנית 33 על 27 מ ש ו מ נ ת. לחמם תנור 180 מעלות. לרדד בצק עלים על משטח מקומח בגודל שיכסה את התבנית ואת הדפנות. ש י ג ל ו ש מ ע ב ר ל ת ב נ י ת . לחורר במזלג את פני הבצק במספר מקומות ולהכניס למקרר. ב י נ ת י י ם...... ממיסים במחבת את החמאה.מוסיפים בצלים ומזהיבים. מוסיפים את הפטריות בלי נוזלים. ומטגנים עד שאין נוזלים במחבת. מלח פלפל. מוסיפים קמח..מערבבים. מוסיפים שמנת ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש. אופים את הבצק לבד לצבע זהוב. מוציאים. אם הוא תפוח מאד. להנמיך אותו בדחיסה קלה. יוצקים את המלית, זורים גבינה. אופים 20 דקות. מחכים 20 דקות, ואז חותכים ומגישים. תהנו
 

נירהמ1

New member
פירגוש - נשמע טעים טעים - אולי

יש לך גם תמונה של הקיש היפה הזה? - רק מלדמיין אותו עושה לי חשק להיכנס למטבח ולהכין.
אני לא זקוקה לתמונה (יכולה לדמיין לעצמי איך הוא נראה), אבל במאמרים זה עושה הרבה רושם כשרואים את התמונה. זה נותן אינדיקציה לאופים פחות מנוסים איך המאפה נראה.
 

pirge

New member
לא. אבל הנה מתכון למאפה פטריות שלך

שונה לפי מצרכים שהיו לי בבית באותו יום. גם יפה וגם טעים. אין תחתית אבל מומלץ בחום. פשטידת פטריות/נירהמ1 מומלצת בחום. חומרים לתבנית פאי מסולסלת או לתבנית פיירקס מלבנית: 1 סלסלה של פטריות שמפיניון, נקיות, חתוכות לפרוסות בעובי בינוני 2 בצלים בינוניים פרוסים דק 4 ביצים סופר טריות 1/2 כוס פירורי לחם לא מתובלים (יש מספיק תבלינים בפשטידה) 2 גביעי שמנת חמוצה – 1 גביע קוטג' מלח, פלפל גרוס טרי, מעט עשבי טוסקאנה (נמצא במדף התבלינים בסופר) שמן קנולה לטיגון ההכנה: - במחבת עם קצת שמן לטגן בצל קצוץ עד להזהבה – להוציא מהמחבת - לטגן את הפטריות עד להזהבה - להעביר לקערה את הבצל והפטריות, הביצים, פירורי לחם, שמנת חמוצה, קוטג', פלפל שחור, מלח ומעט עשבי טוסקנה ולבחוש היטב. - להעביר את התערובת לתבנית משומנת, ליישר - לפזר מעל מעט עשבי טוסקנה - לאפות בחום בינוני עד להשחמה. הערות: מקור המתכון: נירהמ1 - עצמי הערות של פירגה למתכון: תבנית פאי סיליקון מס' 26 שמתי יותר פטריות במקום 2 שמנת חמוצה = חבילה של גבינה "טוב טעם" במקום גביע קוטג' = 2\1 גביע קוטג' + מיכל יוגורט ביו 3% במקום פירורי לחם = פוררתי 10 כעכים שהכנתי השבוע לפירורים גסים אופים בחום 175 – 50 דקות. ל"פינלה" הפכתי את המאפה---הנחתי עליו 2 פרוסות גבינת "טל העמק" והכנסתי לאפיה לעוד 10 דקות. נירוש---אומץ בחום. השינויים שנעשו בגלל אילוצים------ חומרים שהיו לי בבית.
 

נירהמ1

New member
פירגוש - היכנסי...../images/Emo140.gif

אם תשימי את ההערות שלך מעל המתכון זה ייראה כמו מתכון בפני עצמו - זו למעשה וריאציה על נושא שלי. זה לא המתכון שלי. את יכולה גם לשרשר את הווריאציה כמתכון בפני עצמו ולכתוב - וריאציה על נושא של נירהמ1/pirge (דווקא מוצא חן בעיני השם החדש
).
 

pirge

New member
אוקיי. להבא. ראית את התמונה היפה

שמצאתי? לירי בזמנו הכינה וצילמה ושיבחה את המאפה. תהני.
 

חנהלילי

New member
נירוש, מנצלת הזדמנות להודות לך על

הכנסת העוגה למאמרים. (אני כבר בע"מ 2 לכן אני מודה לך פה!)
 

נירהמ1

New member
העוגה יפהפיה - העונג כולו שלי../images/Emo140.gif

תמיד אשמח לראות יצירות שלך.
 

pirge

New member
מצאתי תמונה לקיש הפטריות

זכרתי שלירי הכינה את המאפה וגם שיבחה אותו. אז תהנו גם מהתמונה. בבקשה.
 

נירהמ1

New member
אפילו יפה יותר ממה שדימיינתי

המתכון והתמונה יצורפו למאמרים.
 

חופשתית

New member
תודה רבה לכולכן ../images/Emo13.gif

אני אשאיר החצי השני במקרר ומחר נאפה עוד פשטידה, עכשיו רק נותר לי לבחור מכל המאפים המעולים שלכם כאן... האם בקישים היכן שרשום שמנת לבישול אפשר להחליף במשהו פחות משמין כמו חלב? מישהו ניסה ?
 
למעלה