לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'קניתי חבילת בצק פריך מוכן של'
קניתי חבילת בצק פריך מוכן של
<< ההודעה הנוכחית
24/01/2007 | 09:13
13
578
מעדנות ואני רוצה להשתמש רק בחצי ממנו,
אז איך מפשירים רק חצי חבילה??
רשום שאסור להפשיר ולהקפיא שנית.
וחוץ מזה למישהו יש מתכון לפשטידת בצק פריך עם פטריות? תודה!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אי אפשר להקפיא את הבצק שנית'
אי אפשר להקפיא את הבצק שנית
24/01/2007 | 09:49
52
את יכולה לשים אותו במקרר (ליום-יומיים ואז להשתמש).

וקישים-פשטידות - יש המון מתכונים מעולים במאמרים. תיכנסי לקטגוריה של "מאפים מלוחים" ומשכם ל"פשטידות".
רוב המתכונים שם נוסו על ידי כל חברי הפורום.

אם תרצי עזרה - פשוט תגידי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפה פטריות וגבינות'
מאפה פטריות וגבינות
24/01/2007 | 09:56
7
52
תפשירי רק ל-10 דקות ותחצי ל-2 בסכין חדה.

את המאפה פטריות הזה תכיני עם משטח של בצק פריך -דוקרים אותו בכמה מקומות.
אופים אותו בחום 175 כ-10 דקות.
יוצקים את המלית וזהו......



מאפה פטריות ובצל / pirge

בצק עלים
50 גרם חמאה
750 גרם פטריות טריות או מקופסה חתוכות. (אני קונה קופסה גדולה)
3 בצלים גדולים קצוצים
2 כפות קמח רגיל
מיכל וחצי שמנת לבישול 15 אחוז
100 גרם עמק מגוררת (הכי טעים עם טל העמק)
מלח פלפל
טיפת אגוז מוסקט.
תבנית מלבנית 33 על 27   מ ש ו מ נ ת.
לחמם תנור 180 מעלות.
לרדד בצק עלים על משטח מקומח בגודל שיכסה את התבנית ואת הדפנות.
ש י ג ל ו ש      מ ע  ב  ר       ל  ת  ב  נ  י  ת .
לחורר במזלג את פני הבצק במספר מקומות ולהכניס למקרר.
ב י נ ת י י ם......
ממיסים במחבת את החמאה.מוסיפים בצלים  ומזהיבים.   מוסיפים את
הפטריות בלי נוזלים. ומטגנים עד שאין נוזלים במחבת. מלח  פלפל.
מוסיפים קמח..מערבבים.    מוסיפים שמנת ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב
מסמיך.  מסירים מהאש.
אופים את הבצק לבד לצבע זהוב.   מוציאים.  אם הוא תפוח מאד.
להנמיך אותו בדחיסה קלה.
יוצקים את המלית, זורים גבינה.  אופים 20 דקות.    מחכים 20 דקות,
ואז חותכים ומגישים.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש - נשמע טעים טעים - אולי'
פירגוש - נשמע טעים טעים - אולי
24/01/2007 | 10:02
3
18
יש לך גם תמונה של הקיש היפה הזה? - רק מלדמיין אותו עושה לי חשק להיכנס למטבח ולהכין.
אני לא זקוקה לתמונה (יכולה לדמיין לעצמי איך הוא נראה), אבל במאמרים זה עושה הרבה רושם כשרואים את התמונה. זה נותן אינדיקציה לאופים פחות מנוסים איך המאפה נראה.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לא. אבל הנה מתכון למאפה פטריות שלך'
לא. אבל הנה מתכון למאפה פטריות שלך
24/01/2007 | 10:10
2
30
שונה לפי מצרכים שהיו לי בבית באותו יום.  גם יפה וגם טעים.

אין תחתית אבל מומלץ בחום.





פשטידת פטריות/נירהמ1                


מומלצת בחום.      

חומרים לתבנית פאי מסולסלת או לתבנית פיירקס מלבנית:
1 סלסלה של פטריות שמפיניון, נקיות, חתוכות לפרוסות בעובי בינוני
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
4 ביצים סופר טריות    
1/2 כוס פירורי לחם לא מתובלים (יש מספיק תבלינים בפשטידה)  
2 גביעי שמנת חמוצה –            
1 גביע קוטג'  
מלח, פלפל גרוס טרי, מעט עשבי טוסקאנה (נמצא במדף התבלינים בסופר)
שמן קנולה לטיגון

ההכנה:
- במחבת עם קצת שמן לטגן בצל קצוץ עד להזהבה – להוציא מהמחבת
- לטגן את הפטריות עד להזהבה
- להעביר לקערה את הבצל והפטריות, הביצים, פירורי לחם, שמנת חמוצה, קוטג', פלפל שחור, מלח ומעט עשבי טוסקנה ולבחוש היטב.
- להעביר את התערובת לתבנית משומנת, ליישר
- לפזר מעל מעט עשבי טוסקנה
- לאפות בחום בינוני עד להשחמה.

הערות:

מקור המתכון:
נירהמ1 - עצמי

הערות של פירגה למתכון:
תבנית פאי סיליקון מס' 26
שמתי יותר פטריות
במקום 2 שמנת חמוצה    =   חבילה של גבינה "טוב טעם"
במקום גביע קוטג'           =   2\1 גביע קוטג' + מיכל יוגורט ביו 3%
במקום פירורי לחם          =    פוררתי 10 כעכים שהכנתי השבוע לפירורים גסים
אופים בחום 175 – 50 דקות.
ל"פינלה"    הפכתי את המאפה---הנחתי עליו 2 פרוסות גבינת "טל העמק" והכנסתי לאפיה לעוד 10 דקות.  
נירוש---אומץ בחום.
השינויים שנעשו בגלל אילוצים------ חומרים שהיו לי בבית.  
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש - היכנסי...'
פירגוש - היכנסי...
24/01/2007 | 10:21
1
14
אם תשימי את ההערות שלך מעל המתכון זה ייראה כמו מתכון בפני עצמו - זו למעשה וריאציה על נושא שלי. זה לא המתכון שלי.

את יכולה גם לשרשר  את הווריאציה כמתכון בפני עצמו ולכתוב - וריאציה על נושא של נירהמ1/pirge (דווקא מוצא חן בעיני השם החדש).
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אוקיי. להבא. ראית את התמונה היפה'
אוקיי. להבא. ראית את התמונה היפה
24/01/2007 | 10:23
2
שמצאתי?  לירי בזמנו הכינה וצילמה ושיבחה את המאפה.
תהני.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' במאמרים - "פשטידות"'
במאמרים - "פשטידות"
24/01/2007 | 10:42
2
10
לצפיה ב-'נירוש, מנצלת הזדמנות להודות לך על'
נירוש, מנצלת הזדמנות להודות לך על
24/01/2007 | 11:10
1
7
הכנסת העוגה למאמרים. (אני כבר בע"מ 2 לכן אני מודה לך פה!)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העוגה יפהפיה - העונג כולו שלי'
העוגה יפהפיה - העונג כולו שלי
24/01/2007 | 11:15
7
תמיד אשמח לראות יצירות שלך.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מצאתי תמונה לקיש הפטריות'
מצאתי תמונה לקיש הפטריות
24/01/2007 | 10:20
2
25
זכרתי שלירי הכינה את המאפה וגם שיבחה אותו.
אז תהנו גם מהתמונה.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אפילו יפה יותר ממה שדימיינתי'
אפילו יפה יותר ממה שדימיינתי
24/01/2007 | 10:22
1
11
המתכון והתמונה יצורפו למאמרים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה נירוש'
תודה נירוש
24/01/2007 | 10:24
2
לצפיה ב-'תודה רבה לכולכן '
תודה רבה לכולכן
24/01/2007 | 12:33
4
אני אשאיר החצי השני במקרר ומחר נאפה עוד פשטידה,
עכשיו רק נותר לי לבחור מכל המאפים המעולים שלכם כאן...
האם בקישים היכן שרשום שמנת לבישול אפשר להחליף במשהו פחות משמין
כמו חלב? מישהו ניסה ?
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

08:09 | 08.12.16 Suzi Lolo
18:06 | 06.12.16 tradetech100
05:08 | 06.12.16 אילנית12
07:14 | 05.12.16 אילנית12
18:12 | 04.12.16 ימימימה
11:34 | 20.11.16 לוליתית1
19:10 | 01.11.16 חברות מבשלות
11:19 | 01.11.16 אורחים בפורום
15:52 | 26.10.16 אורחים בפורום
22:19 | 25.10.16 Yehoram645
15:26 | 25.10.16 מיתר400

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ