מתכון - חצילונים כבושים

silvey

New member
מתכון - חצילונים כבושים

חצילים קטנים כבושים כ-25 חצילים קטנים - 1 ק"ג 6-8 שיני שום פרוסות כמה עלי פטרוזיליה/כוסברה 1 פלפל חריף שלם על כל כוס מים רתוחים פושרים (מי הבישול...) 1 כוס חומץ הדרים 5% לכל ליטר נוזלים מוסיפים- 1/2 כפית סוכר 1 כף מלח גס אופן ההכנה:- - מרתיחים מים בסיר - רוחצים את החצילים, קוטמים/חותכים את ה"עוקץ" וחורצים חריץ לאורך עד חצי העומק ומכניסים לסיר למשך 5-10 דקות עד שמתרכך מעט מאוד. - מוציאים את החצילים ומניחים להתקרר קמעה. מקררים גם את מי הבישול עד שיהיו חמימים. - בינתיים שמים בצנצנת את צרור הפטרוזיליה/כוסברה, את שיני השום והפלפל. - מניחים את החצילונים בצפיפות בצנצנת. - שופכים מעל את הנוזלים, אחרי שערבבנו היטב - מוכן לאכילה כבר אחרי יממה, אבל יכול לעמוד בחוץ כמה ימים טובים... ב ת י א ב ו ן !
 

silvey

New member
מתכון - אורז מקושט

המתכון פשוט. אורז רגיל רק עם התערובת שקונים בחנויות תבלינים. קניתי בתבליני פרג תערובת שמכילה אפונה ירוקה יבשה ועוד כמה דברים טובים. האורז יצא אחד אחד בצבע צהבהב ומאוד טעים אורז 2-3 כפות שמן קנולה 2 כוסות אורז סוגת אחד אחד 3.5 כוסות מים רותחים 1 כף גדושה אבקת מרק (במקום מלח) פש"ג 1 כף גדושה תערובת מוכנה לאורז אופן ההכנה:- - מחממים שמן בסיר, ומוסיפים את האורז המבורר (בלי שטיפה). - כשהאורז משנה צבעו ללבן אטום מוסיפים, בזהירות, כי זה מתיז, את המים הרותחים ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב. - כשרותח שוב מקטינים ללהבה קטנה, סוגרים מכסה ונותנים להתבשל 20 דקות. - מכבים להבה ומחכים עוד 10 דקות ללא פתיחת המכסה. יצא אחד אחד...
 

נירהמ1

New member
סילבוש - נראה מעולה - תודה על

המתכונים.
 

silvey

New member
נירוש, יקירתי ../images/Emo24.gif

בספירת מלאי שעשיתן בשבוע שעבר ממש ממש לא זכרתן אותי...
אבל, מילא, לא חשוב
מגיע לי על זה שנעלמתי לכל כך הרבה זמן...
ככה זה כשישנם
כוכבים חדשים...
יאללה, שבוע טוב לכולנו
 

נירהמ1

New member
סילבוש - הכנסי...../images/Emo24.gif

לא שכחתי אותך כלל וכלל. פעם, ככשאלתי אותך למה לא רואים אותך, אמרת לי שאפילו שאת לא נכנסת, את תמיד כאן, רק לא מגיבה - כי אין לך מה לומר. ידעתי שאת כאן, אפילו אם לא נכנסת. משהו השתנה.
להבא, את נכנסת אצלי לרשימת "המדור לחיפוש קרובים", ואז לא תוכלי להיות בשקט בין הצללים, תהיי מוכרחה להגיב.
וגם...
 

silvey

New member
הנה עוד ../images/Emo24.gif

תגידי, גם אצלך יש בעיות עם
מהבוקר האותיות נהיות גדולות ושוב רגילות. לא רואים משפט שלם וברור. הדפים מתחלפים ממש לאט. גם אצלך? או שהבעיה במחשב שלי...
 

נירהמ1

New member
זה קורה לפעמים גם אצלי - היום לא

לי להיות כל כך ליד המחשב, כך שהיום לא ראיתי את התופעה.
 

silvey

New member
מתכון - שעועית ירוקה עדינה קלי קלות

מתכון לא חדש אבל תמיד מקשט את השולחן והצלחת וגם בריא... שעועית ירוקה עדינה שקית שעועית עדינה שלמה קפואה - 800 גרם 1 כף שמן קנולה 1-2 כוסות מים רותחים עם 1 כף גדושה אבקת מרק קורט פש"ג אופן ההכנה:- - מחממים שמן בסיר - כשחם, שופכים פנימה את שקית השעועית הקפואה, ישר מהמקפיא - בוחשים בכף עץ כל הזמן עד שהשעועית מפשירה ומתחממת - מוסיפים, בזהירות, כדי שלא יתיז, את המים והתבלינים ומערבבים - מבשלים יחד כ-10-15 דקות עד שהטעמים נספגים בשעועית ב ת י א ב ו ן
 

silvey

New member
מתכון - סלט טרי מפירות העונה

סלט טרי מפירות העונה המרענן הלאומי של ארוחות שבת בצהריים... 2 תפוחי עץ ללא קליפה חתוכים לקוביות קטנות 4-6 תות שדה חתוך 2 תפוזים קלופים וחתוכים 2 קיוי קלופים ופרוסים 3 אפרסמונים חתוכים 2 בננות קלופות ופרוסות 2 תאנים יבשות חתוכות 6 תמרים יבשים חתוכים או 1 כף סילאן תמרים במקום מיץ תפוזים טריים שיכסו את הפירות אפשר להוסיף 1/2 קופסה אננס לייט-פרי ומיץ לחתוך, לערבב ולהשאיר במקרר למיזוג טעמים.
 

pirge

New member
סילבוש, התגעגעתי ושמחתי לראות

את מעללייך הטעימים
. חולה על חצילים כבושים . והכל 10. תהנו מהמטעמים.
 
למעלה