מתכונים לחג השבועות

נירהמ1

New member
פשטידת קישואים/צחי בוקששתר ביוון

פשטידת קישואים/צחי בוקששתר ביוון מתכנית טלוויזיה החומרים: 3 קישואים קובית גבינת פטה 2 ביצים מעט אורז יווני שדומה לבורגול (אין כמות אבל בערך חופן) פלפל שחור מלח שמן זית - לתיבול התערובת אופן ההכנה: - שמן זית - לתחתית התבנית - שופכים את שמן הזית לתוך תבנית פיירקס 28 (שכבה עבה לפחות 1 ס"מ) - מפזרים מעל מעט קמח ומעט מלח - את הקישואים ואת גבינת הפטה מגרדים בפומפיה. - מערבבים את החומרים לעיסה - מניחים את התערובת מעל השמן (בזהירות - מניחים מעל בלי לערבב עם השמן) - לשטח בעדינות את התערובת שבתבנית - ליישר בעדינות - לפזר מעל מעט קמח ומעט מלח - מכינים בלילה מחלב ושמן להוסיף לבלילה 1 ביצה (בערך 1 :1 אין כמויות – 1 ביצה 1 כוס חלב) לערבב היטב את הבלילה ולצקת מעל הפשטידה - להכין 2 ביצים קשות, לקלף ולחתוך לחתיכות קטנות שאותן מסדרים מעל בלילת הפשטידה. לאפות כ-1/2 שעה עד להזהבה. הערות: מקור המתכון: צחי בוקששתר בתכנית טלוויזיה
 

נירהמ1

New member
מתכונים טעימים של רות סירקיס

מתכונים טעימים של רות סירקיס: ברוסקטות עם סלסלה ורדה אגרו-דולצ'ה; פרוסות חצילים מטוגנות (או אפויות) בטעם ים תיכוני; סלט כרוב ונבטים; אספרגוס מוקפץ עם פיטריות; סלט גמבות קלויות בשום ושמן זית; סלט ניסואז בקיץ ישראלי; סירות חצילים ממולאות בציפוי טחינה הכל בקישור.
 

נירהמ1

New member
בורקס בולגריים במלית גבינה וחציל קל

בורקס בולגריים במלית גבינה וחציל קלוי /בני סיידא מ"מאכלים פיקנטיים" החומרים לבצק : 4 כוסות קמח 200 גרם מרגרינה, רכה 100 גרם גבינת קשקבל, מגורדת דק 1/3 כוס חלב. קורט מלח . החומרים למלית : 1 חציל בינוני . 250 גרם גבינה בולגרית, מפוררת . 1 ביצה . מלח . לבירוש (הברשה:) שמן שומשום . - תבנית אפייה שטוחה ומשומנת . אופן ההכנה : 1. להכנת הבצק : שמים במיכל מעבד- מזון מצויד בלהב פלסטיק את כל חומרי הבצק ומעבדים אותם; מחממים תנור לחום גבוה (200 צ') 2. להכנת המלית : קולים את החציל על אש פתוחה, עד שיתרכך וקליפתו תעלה בועות, מרוקנים בעזרת כף את התוכן ומועכים היטב, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומתבלים במלח . 3. מחלקים את הבצק לשני כדורים. על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעלה מלבני בגודל 40x40 ס"מ . 4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, בכוס גדולה או בחותכן עוגיות. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. את העיגולים מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים היטב . 5. צובטים את הבצק שבשוליים ומקפלים פנימה, מניחים את הבורקס בתבנית ומורחים בנדיבות בשמן וזורים מעל שומשום . 6. אופים במשך כ- 40 דקות עד שהבורקס מזהיבים, מגישים חם לצד סלט או תוספת אחרת. הערות: מקור המתכון: בני סיידא, מאפים פיקנטיים
 

נירהמ1

New member
בורקיטס (בורקס) חצילים וגבינה בולגר

בורקיטס (בורקס) חצילים וגבינה בולגרית/אפרת ב.א. מ"מתכונים.נט" רכיבים: לבצק: גביע (170 מ"ל) יוגורט חצי כוס שמן חצי כוס מים 1 ק"ג קמח 1 כף מחוקה מלח 1 כפית אבקת אפייה 400 גרם מרגרינה למילוי: 2 חצילים בינוניים 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת מעט קמח 1 ביצה טרופה פלפל שחור טחון טרי 1 ביצה למריחה שומשום לפיזור על הבוריקטס אופן הכנה: להכנת הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר, עד שהם מתאחדים לבצק חלק וגמיש (אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים). עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-30 דקות. להכנת המילוי: קולים את החצילים מעל להבה גבוהה, על פלאטת מתכת, מיכסה ישן של סיר פלא, להבה חשופה, או מנגל (הכי טוב). כשהחצילים קלויים היטב ועדיין חמים, מקלפים אותם. מרחיקים את הגרעינים (שנותנים טעם מר), מועכים במזלג ומערבבים עם שאר מרכיבי המילוי (מוסיפים מעט קמח, רק כדי להדק את המילוי). מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות. להכנת הבורקיטס: מקמחים מישטח עבודה, מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית הפוכה או מיקד עגול (חותכן עוגיות). מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה ממילוי החצילים. מקפלים ומהדקים בעדינות, תוך צביטת השוליים ויצירת מעין דוגמה מסולסלת. מסדרים את הבורקיטס בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה טרופה וזורים מעט שומשום. אופים בתנור החם כחצי שעה, עד שהבורקיטס מזהיבים היטב. הערות: מקור המתכון: http://www.mapa.co.il/food כפי שניתן ב"מתכונים.נט"
 

נירהמ1

New member
סוטלאץ' – קינוחי אורז/בני סיידא

סוטלאץ' – קינוחי אורז/בני סיידא, מגזין שף, מ-ynet "מהמזרח התיכון ועד הודו: ממוחלבייה דרך אורז הודי עם זעפרן ופירות יבשים ועד סוטלאץ' - בני סיידא מגיש המון גרסאות לקינוחים מאורז וחלב..."
 

pirge

New member
מאפינס פטריות בגבינה ללא קמח

מאפינס פטריות לקחתי מרשם של פשטידה מחברה והכנתי בתבנית שקעים (סיליקון)(לא לשמן..) יוצא 24 מאפינס טעימים ויפים להפליא זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם ויצקתי את הבלילה הבאה: בצל גדול חתוך קוביות מטוגן ומוזהב במחבת עמוקה עם 2 כפות שמן. קופסה גדולה פטריות חתוכות ללא נוזלים מטוגנת עם הבצל אחרי שהוזהב עד שלא יהיו נוזלים במחבת. מוסיפים: 5 ביצים תוך בחישה אחרי כל ביצה 2 שמנת חמוצה 2 כפות אבקת מרק פטריות 4\1 קילו גבינת קשקבל או גבינה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. מעל המאפים לזרזף מעט פפריקה אדומה ולאפות בחום 180 מעלות כ-35 דקות.
 

pirge

New member
מאפינס פטריות בגבינות ללא קמח

מאפינס פטריות בגבינה ללא קמחו pirge ו 08:48 | 16/05/06 מאפינס פטריות לקחתי מרשם של פשטידה מחברה והכנתי בתבנית שקעים (סיליקון)(לא לשמן..) יוצא 24 מאפינס טעימים ויפים להפליא זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם ויצקתי את הבלילה הבאה: בצל גדול חתוך קוביות מטוגן ומוזהב במחבת עמוקה עם 2 כפות שמן. קופסה גדולה פטריות חתוכות ללא נוזלים מטוגנת עם הבצל אחרי שהוזהב עד שלא יהיו נוזלים במחבת. מוסיפים: 5 ביצים תוך בחישה אחרי כל ביצה 2 שמנת חמוצה 2 כפות אבקת מרק פטריות 4\1 קילו גבינת קשקבל או גבינה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. מעל המאפים לזרזף מעט פפריקה אדומה ולאפות בחום 180 מעלות כ-35 דקות.
 

pirge

New member
מבחר מאפינס מלוחים מבצק בסיסי

מאפינס שונים ומגוונים. מהכמות הזו יוצאים 24 מאפינס זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם . בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ כף אחת קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח. שקית אבקת אפיה 2 כפות אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל., מי שאוהב עשבי תיבול יכול להוסיף כ-2 כפות.(פטרוזיליה קצוצה או כוסברה) לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות תירס 3 כפות טונה ללא השמן 3 כפות ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות דלעת\בטטה מגוררת 3 כפות אגוזים קצוצים ועוד כיד הדמיון. לעשות מהבלילות מאפינס בתבניות שקעים. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים.
 

pirge

New member
מאפינס במלית קוביות גבינות צאן

מאפין במילוי גבינת צאן מצרכים 2 כוסות קמח עוגות – שטיבל 5 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה 1 כפית מלח 1 כף סוכר 2 ביצים טרופות 2 גביעי שמנת חמוצה 100 גרם חמאה מומסת 1 כף טימין טרי למילוי: קוביות גבינת צאן מסוגים שונים. עגבניות מיובשות חתוכות גס, זיתים מגולענים, אגוזים. אופן הכנה מערבבים היטב את החומרים (מלבד חומרי המילוי) במעבד מזון או בעזרת כף עץ, עד קבלת עיסה אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת. במרכז כל מאפין להטביעה קובית גבינה + זית , אגוז וכו.. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד קבלת גוון זהוב. מצננים מעט על רשת צינון, מוציאים את המאפינס בעדינות מהתבנית וממשיכים לצנן. בתאבון. מאת אביבית
 
למעלה