מתכונים לחג השבועות

מרק בוטנים חלבי fairy_mi

מרק בוטנים חלבי מאת: fairy_miו 11/11/03 | 12:39 עוד מתכונים למרק בוטנים, טרם נוסו מרק בוטנים חלבי רכיבים: 3 גזרים 1 בצל 2 גבעולי סלרי 1 כוס חלב 1/2 כוס חמאת בוטנים 2 כוסות מים 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל 1 כוס שמנת מתוקה בוטנים או אגוזים קצוצים לקישוט אופן הכנה: . מבשלים את הירקות במים כ 30 דקות - עד שיתרככו 2. מרסקים את הירקות במעבד מזון ו מעבירים במסננת 3. ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מרק, בוחשים באיטיות מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים, מלבד השמנת, ומביאים לתיחה. 4. מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת. מחממים עוד 1-2 דקות ומגישים מקור המתכון: ענת סקילי
 
מרק פטריות חלבי. clcl

מרק פטריות חלבי.ו clcl / מתכונים ו 12:38 | 27/07/05 מרק פטריות חלבי. / 2eat מרכיבים: 3 תפוחי אדמה בינוניים 1 בצל יבש גדול 300 גרם פטריות שמפניון 200 גרם פטריות חורש 1 מיכל שמנת מתוקה 100 גרם חמאה 1 ליטר חלב 2 כפות שטוחות של קמח 1 כוס מים מלח פלפל הוראות הכנה: ממיסים בסיר 50 גרם חמאה. פורסים את הבצל היבש לרצועות ומטגנים מעט, מקלפי את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפיםאל הסיר ומטגנים יחד עם הבצל כ-5דקות. מנקים אתהפטריותוחותכים אותם, מוסיפים אל הבצל ותפוחי האדמהומטגנים יחד עוד כ-5 דקות. בנתיים בסיר קטן ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים את הקמח ומערבביםהיטב. מוסיפים בהדרגה את המנת המתוקה ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים. את הבלילה מחממים מספר דקות על האש ומוסיפים אל הסיר עם הירקות. מוסיפים אל הסיר את החלב ואת המים, מתבלים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה (עם השגחה) עד שתפוחי האדמה יתרככו. הערות: בעת תיבלון אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורר. אפשר להוסיף לפני ההגשה גבינת פרמזן מגוררת.
 
עוגת ביסקוויטים משוכללת clcl

עוגת ביסקוויטים משוכללתו clcl / מתכונים ו 13:37 | 05/04/06 בטעם שוקו-קפה-וניל המרכיבים (לתבנית בגודל 30X30 ס"מ, עם דפנות בגובה 5 ס"מ) לבסיס: 450 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 3-4 כפות סוכר ½ 1 מכלים שמנת מתוקה 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל 1 כפית תמצית וניל ½ כוס חלב 1 גביע שמנת חמוצה לביסקוויטים: 1 חבילה (300 גרם) ביסקוויט קסטה או פתי בר 2 כפות קפה נמס ½ כוס מים רותחים ½ כוס חלב 1-2 כפיות סוכר אפשרות: 2 כפות ליקר קפה או קוניאק ½ כפית תמצית וניל לקרם השוקולד: 1/3 כוס קפה חזק (מ- 1 כפית גדושה קפה נמס מהול במים, ללא חלב) 200 גרם שוקולד חלב, חתוך לקוביות 2 כפות חמאה ההכנה: קרם הגבינה: 1. שמים בקערת המערבל את הגבינה והסוכר ומערבלים כ- 3 דקות במהירות בינונית (מדי פעם, מסירים את הקרם המצטבר על הדפנות במרית). 2. יוצקים פנימה, בהדרגה, את השמנת המתוקה וממשיכים לערבל עוד כ- 3 דקות. 3. מוסיפים את אבקת הפודינג ותמצית הווניל ומערבלים כחצי דקה, עד שהיא נבלעת בקרם. 4. יוצקים פנימה את החבל ומערבלים עוד כחצי דקה, עד שהמרקם אחיד. 5. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים במרית (ביד – חשוב לא לערבל כדי לפגום באווריריות), עד שהיא נבלעת בקרם. הביסקוויטים: 6. שמים בכלי שטוח את הקפה, המים, החלב, הסוכר, תמצית הווניל והקוניאק (אם רוצים) מערבבים וטובלים שליש מכמות הביסקוויטים למשך שנייה. מוציאים ומסדרים אותם בצפיפות על תחתית התבנית (ייתכן שתצטרכו לחתוך קצת חלק מהם). 7. מורחים שליש מקרם הגבינה על שכבת הביסקוויטים ומיישרים במרית. 8. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (מסיימים בגבינה). 9. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (או עד 5 שעות). קרם השוקולד: 10. שמים את הקפה בקערה חסינת חום ומוסיפים את השוקולד. 11. מחממים במיקרוגל כדקה, או מניחים על סיר מלא במים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס כולו. 12. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. 13. משהים לצינון עד שהקרם פושר. 14. מוציאים את העוגה מהמקרר, יוצקים עליה את השוקולד ומטים את התבנית כך שהשוקולד יצפה את הגבינה בשכבה אחידה. 15. עוטפים ברדיד אלומיניום ומאחסנים במקרר חמש שעות לפחות לפני ההגשה זמן הכנה: שעה, עוד 5 שעות קירור. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים, או כחודש במקפיא (מפשירים בטמפרטורת החדר) מתכון של: קלי מגר, עוגת השבוע לאישה
 
טרין חצילים פלפלים ורוקפורו clcl

מתכון: טרין חצילים פלפלים ורוקפורו clcl / מתכונים ו 15:08 | 03/04/06 * לא נוסה * מתכון: טרין חצילים פלפלים ורוקפור להכנת רוטב בשאמל: 1/2 ליטר חלב 50 גר' חמאה 1 כף גדושה קמח מלח, פלפל, מוסקט למילוי הטרין: 2 חצילים ארוכים ללא גרעינים 3 פלפלים צהובים קלויים ומקולפים 3 פלפלים אדומים קלויים ומקולפים 100 גר' גבינת רוקפור רוטב פסטו בזיליקום אופן ההכנה: רוטב בשאמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח והתבלינים, יוצרים רביכה, מוסיפים את החלב, מרתיחים על אש קטנה למשך 20 דקות. הכנת הטרין: מחממים תנור ל-250 מעלות, פורסים את החצילים לאורך, מניחים על רשת תנור,קולים בתנור כ-10 דקות או עד לקבלת צבע זהוב חום, ומצננים. מניחים את החצילים בתבנית אינגליש קייק, כך שבכל פעם יתרת החציל תפנה לכיוון הנגדי. מורחים רוטב פסטו, יוצקים מעט בשאמל, מניחים פלפלים אדומים, יוצקים מעט בשאמל, מניחים פרוסות רוקפור, יוצקים מעט בשאמל, מניחים פלפלים צהובים, מורחים רוטב פסטו,יוצקים מעט בשאמל. סוגרים עם קצוות החצילים, יוצקים את יתרת רוטב הבשאמל. מחממים תנור ל- 150 מעלות ואופים למשך כ- 30 דקות. מומלץ לקרר כ-24 שעות לפני ההגשה. הערות: מקור המתכון: שף קובי גוטהלף, פלמחים על הים
 
טרין גבינה בעטיפת חציליםו clcl

מתכון: טרין גבינה בעטיפת חציליםו clcl / מתכונים ו 15:06 | 03/04/06 טרין גבינה בחצילים שיהמם את האורחים באים אורחים לנשנוש קל? הנה משהו שגם יש לו שם מפוצץ וגם יוצא צבעוני ומרשים: . אה, וזה הרבה יותר קל להכנה מאיך שזה נשמע. מתכון: טרין גבינה בעטיפת חצילים ובמילוי פלפלים קלויים מרוקנים תכולה של שני גביעי גבינת 9% לתוך חיתול בד ומניחים על מסננת לכשעתיים. קולים 3 פלפלים אדומים בתנור (או על אש חשופה) וקולפים אותם. חותכים 2 חצילים לאורכם בעובי של 1/2 ס"מ, מורחים בשמן זית ואופים בתנור חם על נייר אפייה כ-15 דקות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. מניחים את פרוסות החצילים הקלויות על התחתית והדפנות. בקערה מערבבים את הגבינה יחד עם 2 שיני שום כתושות ומעט מלח ופלפל, ומניחים מחצית מעיסת הגבינה על החצילים. מסדרים את הפלפלים ועליהם מורחים את שאר הגבינה. מכסים מלמעלה בשאריות החציל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מוציאים, פורסים, מגישים בתוספת צנימים ושמן זית ומחכים למחיאות הכפיים. הערות: מקור המתכון: ליהי לפיד
 
טרין חצילים וגבינת עיזיםו clcl

מתכון: טרין חצילים וגבינת עיזיםו clcl / מתכונים ו 14:59 | 03/04/06 *לא נוסה* מתכון: טרין חצילים וגבינת עיזים החומרים: 5 חצילים בינוניים קלופים ופרוסים לאורכם בעובי 8 מ''מ לערך 2.5 כוסות שמן זית איכותי (לטיגון). 2 חב' גבינת פרומעז (כל חבילה 120 גר'). 2 חב' גבינת סנט מור (כל חבילה 160 גר'). כוס שמן זית איכותי. 8 עלי בזיליקום טריים. 2 כפיות עלי אורגנו טריים קצוצים. מלח, פלפל שחור גרוס. אופן ההכנה: 1.מניחים את פרוסות החציל על מגש ומוסיפים מעט מלח, משהים למשך חצי שעה. 2.מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את החצילים עד להשחמה. 3.לאחר הטיגון מעבירים את החצילים לנייר סופג וסופגים את שאריות השמן ומקררים. 4.פורסים את הגבינות בעובי 2 ס''מ לפרוסה ומניחים בנפרד. 5.לאחר-מכן מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק קשיחה. 6.מניחים שתי שכבות חצילים בתחתית, זורים מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים שכבת גבינת פרומעז, על הגבינה שמים את עלי הבזיליקום ושכבה מגבינת הסנט מור. 7.יוצקים 2 כפות שמן זית, מניחים שוב שכבות כמתואר לעיל אך במקום בזיליקום מפזרים את עלי האורגנו, מכסים הכל בשכבת חציל ויוצקים שוב שמן זית. 8.סוגרים את הניילון ומניחים משקולת 1 ק''ג (חבילת סוכר או מלח) על הטרין. 9.מכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה. הערות: 10 מנות מקור המתכון: שף ניצן ויקטורוביץ'/קייטרינג שקדים אירוח
 
גלידת מגנום ביתית, פשוטה clcl

איך מכינים גלידת מגנום ביתית, פשוטה clcl 10/09/03 | 14:24 גלידת מגנום ביתית ******************* חומרים ל-4 מנות: 1 1/2 חלמונים (1 שלם+ 1 1/2 כפיות) 3 כפות סוכר 1 1/2 כפות גבינת מסקרפונה 2 כוסות שמנת מתוקה (38% שומן) 1/2 מקל וניל 50 גר' שוקולד (מריר או חלב) מומס או סירופ שוקולד אופן הכנה: 1. טורפים בקערה חלמונים, סוכר וגבינה. 2. מחממים (לא מרתיחים!) שמנת ומקל וניל במשך כ-2 דקות. 3. מעבירים חלק קטן מהשמנת לחלמונים ומערבבים. מאחדים את שתי התערובות בקערה. 4. יוצקים שוקולד מומס או סירופ שוקולד לתחתיות של 4 כוסות פלסטיק חד-פעמיות ומכניסים לפריזר ל-5 דקות. 5. מוסיפים בזרם דק את תערובת השמנת והחלמונים, ומחזירים למקפיא לשעה נוספת. 6. מוציאים, נועצים מקלות עץ ומחזירים להקפאה עמוקה, למשך הלילה. טיפ: אפשר להוסיף לתערובת השמנת סוכריות קופצות, פקאן מסוכר, פירות יער, ג'ינג'ר כבוש, קוביות ענבים קלופים ועוד הרבה דברים טובים. מקור המתכון: עידו מדר
 
פאי פרג ללא בצק clcl

פאי פרג ללא בצק clclו 26/02/04 | 10:19 פאי פרג ללא בצק יחודו של הפאי הזה בכך שאין לו קליפת בצק להכיל את המלית. המעטפת עשויה חמאה וקמח בלבד. חמאה קמח לשמן תחתית ודפנות של תבנית אפייה מתפרדת בכמות גדולה של חמאה. לקמח את החמאה, בהרבה קמח, בערך כוס. אפשר ללחוץ מעט את הקמח כדי שייטעע היטב בחמאה. לנער את עודף הקמח. 3/4 כוס סוכר 200 גרם פרג טחון 1 כף רום 1 כוס חלב לערבב את הסוכר עם הפרג, הרום והחלב. לבשל כ- 20 דקות בסיר כפול ולצנן. 6 חלמונים 1/2 כוס סוכר לטרוף את החלמונים עם הסוכר ולהכניס לתערובת הפרג הצוננת. 6 חלבונים 1/2 כוס סוכר להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ולהוסיף לתערובת הפרג. להכניס ב ע ד י נ ו ת את המלית אל התבנית ולאפות כשעה בחום בינוני (175 מעלות). 1 שמנת להקצפה 1 כף סוכר 1 כפית רום להגיש מקושט בשמנת מוקצפת עם סוכר ורום. מקור המתכון: מולי בר-דוד
 
עוגת גבינה אפויה קלאסית עם רוטבclcl

עוגת גבינה אפויה קלאסית עם רוטב פטלו clcl / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 15:05 | 31/08/04 עוגת גבינה אפויה קלאסית עם רוטב פטל של "לחם ארז" מספר מנות: זמן הכנה: זמן אפיה: קטגוריה: גבינה רמת קושי: קל החומרים הדרושים חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ לתחתית עיגול בצק פריך- אפוי, בקוטר התבנית למלית גבינה 750 גרם גבינה 9 אחוז קליפה מגוררת מלימון אחד 5 ביצים, מופרדות 1 כוס סוכר 4 כפות קמח 2 כפות קורנפלור 1 כוס חלב אבקת סוכר, להגשה רוטב פטל 250 גרם פטל טרי (אפשר קפוא, ומופשר) 2-3 כפות סוכר (לפי הטעם) 1 כפית מיץ לימון הוראות הכנה מחממים תנור ל160 מעלות. מערבבים גבינה עם קליפת לימון, חלמונים וחצי כוס סוכר. מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב ומערבבים היטב. במיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ לרפד את הדפנות ברצועת נייר אפייה גבוהה מעט מדפנות התבנית, כדי לתת תמיכה לעוגה והיא תתקבל גבוהה), מעל הבסיס האפוי. אופים שעה ורבע עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם רוטב פטל. רוטב פטל: טוחנים יחד במעבד מזון עד לקבלת רסק פרי. אפשר לדלל במעט מים אם רוצים, ואם מעדיפים רוטב חלק, מסננים. שומרים במקרר עד ההגשה מקור: לחם ארז
 

effyba

New member
עוגת הגבינה"האלוהית" של אורן גירון

מתכון: האלוהית - עוגת גבינה במילוי טראפל רוזמרי רכיבים: גרם עוגיות OREO‘s קלאסיות 70 גרם חמאה מומסת למלית הגבינה: 500 גרם גבינת שמנת 3 ביצים 2 כפות קורנפלור גרגרים ממקל וניל אחד 1 גביע שמנת חמוצה 1 כוס סוכר לכדורי גנאש (להפתעת השוקולד וגם לטראפלס): 250 מ"ל שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד רוזמרי 100 גרם שוקולד מריר אבקת קקאו לציפוי לרוטב שוקולד להגשה: 200 גרם שוקולד מריר 1 מיכל שמנת מתוקה אופן הכנה: טוחנים את העוגיות (כולל הקרם) במעבד מזון ומערבבים עם החמאה המומסת. מהדקים לתחתית התבניות, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומקפיאים עד השימוש. + מכינים טראפלס: מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על שני סוגי השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מקררים שעתיים במקרר. מזלפים כדורים על נייר אפיה, או מניחים על הנייר גבעות מהתערובת בעזרת שתי כפיות. מקררים 20 דקות במקרר, מוציאים ומגלגלים לכדורים. מגלגלים בקקאו (לוודא עם אורלי) ושומרים במקפיא עד השימוש. + מערבבים את כל חומרי המלית לקבלת עיסה אחידה. + מחממים תנור ל160- מעלות. + יוצקים את המלית לכל תבנית עד חצי מגובה התבנית, מטביעים כדור שוקולד אחד במרכז כל עוגה, ומכסים בשאר הבלילה עד שלושת רבעי מגובה התבנית. אופים 40 דקות. מצננים מעט עד שנוצר שקע במרכז העוגה. + מכינים את הרוטב: מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס והרוטב חלק. + להגשה: מניחים כדור שוקולד נוסף בשקע שנוצר במרכז כל עוגה ומגישים עם רוטב שוקולד. הערות: מקור המתכון: אורן גירון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת גבינה בחושה של אמא/רינת אליאס

עוגת גבינה בחושה של אמא מקור המתכון: רינת אליאס 200 גרם מרגרינה 1 כוס סוכר 3 ביצים 250 גרם גבינה לבנה 5% 1 חבילה קטנה של קמח תופח (1/2 2 כוסות) מעט תמצית רום + מערבבים מרגרינה וסוכר (אפשר במיקסר). מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים. + מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד. + יוצקים לתבנית 26 משומנת. אופים כ-55 דקות בחום בינוני (180 מעלות).
 

effyba

New member
עוגת גבינה אפויה בטעם קפה של לילית

מתכון: עוגת גבינה אפויה בטעם קפה של לילית רכיבים: לבסיס: 1 כוסות אגוזי פקאן קלויים קצוצים דק 1/2 כוס פירורי ביסקויט 50 גר' חמאה מומסת 2 כפיות קקאו 5 כפות סוכר למלית: 1/4 כוס מים רותחים 1 כף קפה נמס 1 כפית קקאו 2 כפות ליקר קפה קלואה 1 קג' גבינת "טוב טעם" 1 כוס סוכר 4 ביצים 1 כוס שמנת חמוצה 4 כפות קורנפלור אופן הכנה: מחממים תנור ל-160°, מניחים נייר אפיה בתבנית 24 עם תחתית מתפרקת. מערבבים את החמאה המומסת, הסוכר והקקאו בקערה עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את האגוזים הקצוצים דק ופירורי הבסקויט ומערבבים. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומצננים. מעלים את חום התנור ל-200°. בקערה קטנה ממיסים את הקפה נמס והקקאו במים הרותחים, מניחים בצד. בקערת המיקסר או בקערה רגילה מקציפים את הגבינה עם הסוכר כדקה, מוסיפים את הליקר תערובת הקפה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה. מוסיפים את השמנת והקורנפלור ומקציפים 30 שניות. יוצקים על הבסיס בתבנית ומכניסים לאפיה של 6 דקות, מורידים את חום התנור ל-160° ואופים עוד כשעה או עד שהעוגה התייצבה אך המרכז עדיין רוטט מעט. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת, מניחים עוד שעה להתייצבות המלית לפני חיתוך. לשמור במקרר
 

effyba

New member
עןגת גבינה במעטפת ביסקוטים

מתכון: עוגת גבינה במעטפת בישקוטים רכיבים: לבסיס: 125 גרם קמח, 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, 50 גרם אבקת סוכר, 1 חלמון, 1 כפית תמצית וניל לבישקוטים: ביציםמופרדות, 3/4 כוס סוכר, 3/4כוס קמח או בישקוטים קנויים. למילוי הגבינה: 4 ביצים מופרדות, 250 מ"ל חלב, 1 כפית תמצית וניל, 1 כפית קליפת לימן מגוררת, 3 כפיות ג'לטין, 2 גביעים גבינה 9% , 250 גרם סוכר, 1 מיכל שמנת מתוקה אופן הכנה: מעבדים את חמרי הבצק במעבד עד למרקם פירורי, מאחדים לכדור ומצננים כחצי שעה. משטחים בתבנית 26 ואופים 10 דקות בחום 190 עד להזהבתו. בישקוטים: מקצייפים החלבונים עם הסוכר, מוסיפים למונים ומקפים פנימה את הקמח. יוצרים פסים עם שקית זילוף, מפזרים סוכר בנדיבות ואופים עד להזהבה. מסדרים את הבישקוטים על דופן התבנית העגולה בצורה אנכית. מילוי: מניחים את הגבינה להגרת נוזלים בבד חיתול משך שעה. מבשלים חלמונים, חלב, וניל וגרידתלימון על אש נמוכה תוך בחישה עד להסמכה מבלי להרתיח. מסירים מהאש. ממיסים את הג'לטין בקבע כוס מים קרים ומוסיפים לסיר. מערבים היטב עד שהג'לטין נמס. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. מקציפיםאת החלבונים ע מחצית כמות הסוכרומקפליםלתוך הבילה. מקציפים את השמנת עם שאר הסוכר ומקפלים אל התערובת. יוצקים לתבנית ומצננים לפני ההגשה. הערות: זכתה במקום ראשון בתחרות עוגות הגבינה 2002 מקור המתכון: שי דניאלי/ידיעות אחרונות הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם רוטב

שוקולד תפוז מתכון: עוגת גבינה ושוקולד לבן עם רוטב שוקולד-תפוז רכיבים: חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ: בסיס עוגת שוקולד או קלתית בצק פריך או תערובת של: 150 גרם עוגיות חמאה מרוסקות + 50 גרם חמאה מומסת - מהודקת היטב לתחתית תבנית משומנת למלית: 250 גרם שוקולד לבן, קצוץ 1 כוס שמנת מתוקה 2 קופסאות גבינה לבנה 9% 1 כוס סוכר 5 ביצים 2 כפות גראן מרנייה (או ליקר תפוזים אחר) לרוטב שוקולד-תפוז: 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ 2-1 כפות "פריגת" תפוזים 50 גרם שמנת מתוקה 2-1 כפות גראן מרנייה (או ליקר תפוזים אחר) אופן הכנה: מעל ביין מארי ממיסים את השוקולד הקצוץ עם 1/2 כוס שמנת. * במיקסר מערבלים את יתרת השמנת עם גבינה, סוכר, ביצים וליקר. * מחממים תנור ל150- מעלות. * מוסיפים את תערובת השוקולד לגבינה, ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הקלתית ואופים כשעה, או עד שהמלית מתייצבת. מצננים על רשת ומכניסים למקרר, למשך הלילה. * לפני ההגשה, מכינים את הרוטב: ממיסים את מרכיבי הרוטב, וטורפים עד לקבלת מירקם אחיד. אם רוצים לדלל את הרוטב, מוסיפים מיץ תפוזים או ליקר הערות: מקור המתכון: CLCL מתוך על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה/הנס ברטלה מעל השולחן

עוגת גבינה/הנס ברטלה, "על השולחן" רכיבים: ציוד: טבעת 24/26 או תבנית קפיצית 24/26 גזירי נייר ברוחב של 2-3 ס"מ יותר מגובה הטבעת ספוגים במים בצק פריך: 200 גר חמאה די רכה 100 גר סוכר 300 גר קמח ביצה קורט מלח 2 טיפות מיץ לימון 2 טיפות תמצית וניל צימוקים מלית גבינה: 900 גר גבינה מסוננת 225 גר סוכר 50 גר קמח 60 גר קורנפלור 150 גר חלב 7 ביצים מס' 3 (220 גר חלבון) קורט מלח 2 טיפות תמצית וניל 2 טיפות תמצית לימון אבקת סוכר לקישוט. אופן הכנה: בצק פריך מכניסים למעבד מזון חמאה, סוכר , ומערבלים לכמה שניות מוסיפים מלח לימון ווניל וביצה ומערבלים לעוד כמה שניות מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שמתחיל להתאחד מוציאים מאחדים את המסה ומקררים לשעה לפחות. מלית גבינה במעבד מזון לערבב את הגבינה 45 גר סוכר והחלמונים כחצי דקה. לגרד משולי הקערה ולהוסיף את תמציות הלימון וניל מלח ולהוסיף תוך כדי ערבול את הקמח והקורנפלור לאחר מכן להוסיף את החלב שהמסה מאוחדת להוציא לקערה. להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף נוקשה ולאחד עם תערובת הגבינה אפיית העוגה: לרדד את הבצק ל עובי של כחצי ס"מ להניח על גבי נייר אפיה לשים בתוך התבנית ( או הטבעת) לעטוף את שולי תבנית בנייר הרטוב לחורר את הבצק לפזר את הצימוקים לשפוך את מלית הגבינה ? להכניס לתנור ל10 דקות ב 250 מ"צ להוציא ולהעביר סכין מסביב על דופן הטבעת להחזיר לתנור ב 175 מ"ל לעוד 50 דקות קישוט: לשמור במקרר ליום לפזר אבקת סוכר. הערות: מקור המתכון: הנס ברטלה, "על השולחן"
 

נירהמ1

New member
קרם בוואריה/הנס ברטלה../images/Emo140.gif

קרם בוואריה/הנס ברטלה, "על השולחן" לקרם הנהדר הזה יצא שם רע במקומותינו. קבלו את הגירסה האמיתית! כשמכינים בכלים אישיים או בתבנית מניחים בתחתית בסיס ביסקוויט או תופין. מרקם הג‘לי של הקרם הופך אותו מתאים למילוי עוגות בשכבות. חומרים ל-20 מנות: 1 ליטר חלב 2 מקלות וניל, חצויים לאורכם 8 חלמונים 240 גרם סוכר 15 גרם ג'לטין 1 ליטר שמנת, מוקצפת הכנה: בסיר מביאים לרתיחה חלב עם מקלות הווניל. בעזרת מטרפה או במיקסר מערבבים את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. בקערית ממיסים את הג'לטין עם מעט חלב קר (או משרים עלי ג'לטין). לחלב החם מוסיפים את הג'לטין המומס ומחזירים לרתיחה. מוסיפים את התערובת לחלמונים תוך כדי טריפה. מעמידים על קערה של מי קרח ובוחשים ברצף עד שהתערובת מתקררת ומתחילה להיקרש. אפשרות אחרת לקירור מהיר: יוצקים את הקרם על מגש ומצמידים יריעת ניילון על פניו, למנוע היווצרות קרום. כשהקרם נקרש אפשר להוסיף טעמים (ראו מסגרת). אם לא, מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומקררים. הערות: מקור המתכון: הנס ברטלה
 

נירהמ1

New member
טיגוניות ריקוטה/הנס ברטלה../images/Emo39.gif

טיגוניות ריקוטה/הנס ברטלה "החומרים ל-25-20 יחידות: 200 גר' קמח 100 גר' גבינת ריקוטה 30 גר' סוכר 1 ביצה 30 גר' רוויון מעט מלח 2 כפיות שמרית 35 גר' חמאה רכה הכנה: - מכניסים למערבל קמח, גבינת ריקוטה, סוכר, ביצה, רוויון ומלח. לשים במשך דקה ומפוררים פנימה את השמרים. ממשיכים ללוש כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עד שהיא נבלעת בתוך הבצק. מניחים לבצק לתפוח 1/2 שעה. - לשים שוב ומחממים את השמן. בעזרת שתי כפות מעצבים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומטגנים במשך 3-4 דקות. מערבבים והופכים מדי פעם. מניחים על מגבת נייר לספיגת השמן. - מגישים עם אבקת סוכר או סוכר מעורב עם אבקת קינמון." הערות: מקור המתכון: הנס ברטלה, הובא על ידי קרין גורן
 

נירהמ1

New member
קנולי בנוסח סיציליאני/CookChare

קנולי בנוסח סיציליאני/CookChare החומרים (ל-30 קנולי): 200 גרם קמח 30 גרם חמאה 2 שקיות סוכר וניל 30 גרם קמח (לקימוח המשטח( 1/4 כוס יין לבן חצי יבש רצוי להוסיף גם מעט מלח למילוי: 700 גרם גבינת ריקוטה 125 גרם סוכר 100 גרם שוקולד חלב 250 גרם פירות מסוכרים (קליפות לימון, תפוזים, דובדבנים וכדומה) 1 שקית סוכר וניל אבקת סוכר אופן ההכנה: מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבלת עיסה חלקה וקרמית מוסיפים את סוכר הווניל ואת הקמח ולשים עד שנוצר בצק מניחים את הבצק במקום קריר לשעה וחצי לפחות מרדדים את הבצק במערוך לעובי של כחצי סנטימטר וחותכים ריבועים בגודל של13x13 ס"מ לוקחים קונוסי מתכת המשמשים לגלגול בצק ומגלגלים עליהם את עלי הבצק מדביקים את קצות קונוס הבצק בעזרת מעט מים או חלמון של ביצה מחממים במחבת כמות גדולה של שמן ומטגנים בו את קונוסי הבצק עד שהם מזהיבים מוציאים את הקנולי מהשמן ומניחים על נייר סופג מערבבים היטב את כל חומרי המילוי עד שמתקבלת עיסה אחידה ומגרדים פנימה גם את השוקולד מוציאים את גלילי המתכת מן הקנולי וממלאים במילוי. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. הערות: מקור המתכון: CookChare
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה אמריקאית/דליה למדני

עוגת גבינה אמריקאית/דליה למדני, משף, לאשה רכיבים: לקלתית: 1 ספל פירורי ביסקוויטים 1/4 ספל סוכר 65 גרם חמאה מעט קינמון מעט מוסקט מגורר למלית: 4 ביצים, מופרדות 1 ספל סוכר 1 ספל שמנת חמוצה 1 כפית תמצית וניל 2 כפות קמח 1/4 כפית מלח 500 גרם שמנת רכה אופן הכנה: הקלתית: מערבבים את המרכיבים לבצק ומשטחים אותו בתבנית, עם שוליים בגובה 2.5 ס"מ. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מקציפים את החלבונים עם רבע ספל סוכר, עד שהקצף יציב. טורפים את החלמונים עם השמנת והוניל. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טריפה, את הסוכר הנותר, את הקמח ואת המלח. מצרפים בהדרגה את הגבינה וטורפים עד שהבלילה אחידה. מאחדים את הקצף עם הבלילה בעדינות, בתנועות קיפול. יוצקים את הבלילה על הקלתית, מכניסים לתנור ואופים כשעה, או עד שהמלית מוצקה למגע. מצננים ושומרים במקרר. הערות: לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ נפח הספל הוא 250 מ"ל מקור המתכון: שף - לאשה
 
למעלה