מתכונים לחג השבועות

silvey

New member
מצ"ב סעודת חג שבועות 2004 שנערכה

בביתי. מצורפים כל המתכונים והצילומים. מה שהעלה חיוך על פניי הן התשבוחות משושי, עינבל ומירבלי. אח..אח..אח... איך חולף לו הזמן..."היו זמנים במַ...תכונים...."
 
מרק דובדבנים בקלי קלות

מתכון: מרק דובדבנים קר בקלי קלות רכיבים: 2 צינצנות דובדבנים מגולענים חמוצים, תוצרת הונגריה או רומניה מים סוכר (בערך כוס) 2 שמנת חמוצה אופן הכנה: שמים בסיר תכולת 2 צינצנות דובדבנים (לקנות רק ללא חרצנים!) . להוסיף מים לסיר בחישוב של 3 צינצנות דובדבנים מרוקנות מהדובדבנים ומלאות במים. להוסיף כוס סוכר (או לפי הטעם, המרק צריך להיות מתוק), להביא לרתיחה קלה, לבחוש היטב עד שהסוכר ימס ולכבות. לשים בקערה גדולה 2 שמנת חמוצה, למזוג פנימה מצקת מלאה של מרק חם ולערבב היטב , להמשיך לערבב פנימה את המרק עד להמסה מוחלטת של השמנת. לאחסן בקערה מכוסה במקרר כ-24 שעות. להגיש צונן מאד. הערות: בבית אמי, ההונגריה הגזעית מבודפשט, המרק הזה כיכב בקביעות בשבועות. ולידו כמובן הגומבוץ (כופתאות) גבינה, ופלצ'ינטה (בלינצ'ס) ממולאת בגבינה עם צימוקים. המרק מאד מרענן בקיץ ומומלץ לקינוח קל וטעים. אפשר להחליף שמנת חמוצה אחת בשמנת מתוקה. אני מעדיפה את הגירסה החמצמצה יותר. לפני ההגשה לערבב היטב. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קיש בטטות וגבינת צאן מנצח

מתכון: קיש בטטות וגבינת צאן מנצח רכיבים: בסיס בצק פריך: 2 כוסות קמח מנופה 150 גר' חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות קטנות 2 חלמונים 2 כפות מים קרים מהמקרר כפית מלח למלית: גליל גבינת פרומעז או גבינת עיזים דומה אחרת 3 בטטות בינוניות טימין בזיליקום גבינת קשקוואל מגוררת שמנת מתוקה 2 ביצים מלח פלפל שחור טחון טרי אופן הכנה: לשים (רצוי במעבד מזון) את הבצק עד שמתאחד ולא יותר. יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון ומקררים לפחות חצי שעה. משמנים תבנית פאי מס' 24 (רצוי עם תחתית מתפרקת) בחמאה, מרדדים את הבצק ומסדרים על התבנית. שמים את התבנית עם הבצק במקפיא ובינתיים מכינים את המלית: את הבטטות מבשלים מראש עד שתהינה רכות במקצת (לא יותר מדי זמן) , קולפים , מקררים ופורסים. חותכים את גליל הגבינה לפרוסות ומניחים על הבצק הקר. מניחים את הבטטות הפרוסות על הגבינה, ממליחים ומפלפלים. קורעים את הבזיליקום ומפזרים על הבטטות. מכסים בגבינת קשקוואל מגוררת. מערבבים שמנת מתוקה עם שתי ביצים ומתבלים בעלעלי טימין, מלח וטיפת פלפל שחור. שופכים בזהירות על פני המלית. אופים בחום בינוני עד להתיצבות הקיש, בערך 35- 40 דקות. הערות: אפשר כמובן להשתמש בכל בצק פריך לקיש שרגילים אליו. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קיש בצל ופטריות

מתכון: קיש בצל ופטריות רכיבים: אופן הכנה: לשים בצק פריך ללא סוכר ומקררים שעה. מרדדים ומניחים על תבנית קיש משומנת קלות ומקררים לשעה נוספת. הקירור מאד חיוני ובעיקר בקיץ. אופים חלקית אפיה עיוורת ומקררים את הקילתית. מטגנים בחמאה בצל ענק לבן קצוץ דק ובערך חמישה בצלים ירוקים קצוצים דק כולל הגבעולים. מוסיפים תכולת 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות מאד פרוסות דק ומתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי וטימין טרי. מטגנים מס' דקות, מקררים מעט ומניחים על הקילתית. מערבבים שמנת מתוקה עם שתי ביצים ומתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי ועירית קצוצה דק ושופכים בעדינות מעל הפטריות. אופים בחום בינוני עד להזהבה 35-40 דקות או עד שהקיש מוכן. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קישואים ממולאים גבינות

מתכון: קישואים קרים ממולאים גבינות רכיבים: 10 קישואים קופסת גבינה לבנה 5 אחוז 100 גר' גבינת פטה קצת מלח פלפל שחור גרוס עדין חופן שמיר קצוץ דק גבעולים קצוצים דק של בצל ירוק אחד 2 ביצים אופן הכנה: חוצים את הקישואים ומרוקנים את תוכנם. מערבבים את חומרי המלית היטב וממלאים את הקישואים עד לקצה. שמים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני עד שמתיצב ומזהיב (עשרים דקות עד חצי שעה). הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
אנטיפסטי

מתכון: אנטיפסטי ירקות רכיבים: אופן הכנה: מצרכים לאנטי פסטי: בטטות פרוסות, חצילים לא קלופים, שטופים, פרוסים לאורך, קישואים לא קלופים, פרוסים לאורך, בצל חתוך לרבעים, פלפלים בגוונים שונים חתוכים לרבעים. לתבל עם שמן זית, טימין, מלח גס ופלפל טחון טרי. לאפות בחום 200 מעלות כ-20 דקות. אפשרות נוספת שאותה אני אישית מעדיפה: לקלות בתנור חם פלפלים בגוונים שונים. לשים בשקית נילון ולקלוף. לחתוך לרצועות יפות, לשים בקערה ולתבל בשמן קנולה, חומץ בלסמי, שום,פלפל טחון טרי, ומלח. אפשרות נוספת, לחתוך את הפלפלים לשנים או ארבע ולתבל ממש לפני ההגשה עם שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל טחון טרי. לחתוך חצילים צרים ומאורכים לפרוסות, לתבל במלח ופלפל ולטבול אותן כמו שניצלים בקמח, ביצה ופירורי לחם. לטגן עד השחמה. לבשל קישואים יפים (רצוי זוקיני כהה} כשתי דקות במים רותחים. לחתוך לאורך ולתבל בדומה לפלפלים הקלויים. (לא לקלוף). את כל אלה אני עורכת במגש יפה. מה שנשאר נכנס לסנדוויצ'ים נהדרים למחרת היום. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
ברוקולי מוקרם

מתכון: ברוקולי מוקרם רכיבים: ברוקולי טרי או קפוא מבושל חמאה פירורי לחם 2 קופסאות שמנת לבישול 15 אחוז מלח פלפל שחור מעט אגוז מוסקט טחון פרמזן מגורר אופן הכנה: מרתיחים את השמנת ומתבלים. מבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך. שמים את הברוקולי בתבנית פיירקס משומנת בחמאה , ממליחים ומפלפלים מעט וזורים פירורי לחם. מנקדים את הברוקולי במעט חמאה ושופכים עליו את הרוטב. מפזרים את הפרמזן ואופים בחום בינוני עד להמסת הגבינה (בערך 20 דקות). הערות: אפשר להמיר את השמנת לבישול בשמנת מתוקה. אפשר להכין את המתכון כפרווה ע"י המרת החמאה במחמאה והשמנת בשמנת ריץ' לבישול. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
בלניצ'ס-חביתיות

מתכון: חביתיות -(Palacsinta)- רכיבים: 2 ביצים כוס חלב כוס ורבע מי סודה כוס קמח 2 כפיות תמצית וניל טובה קליפת לימון מגוררת 2 כפות סוכר 2 כפות חמאה נמסה אופן הכנה: לערבב הכל היטב עד שלא יהיו גושים. התערובת צריכה להיות דלילה. לחמם מעט חמאה במחבת ולטגן חביתיות דקות ככל האפשר. אצל אמא שלי היו 2 סוגי מלית. אחד עם גבינה ואחד עם ריבה ביתית טובה. למלית גבינה: גבינת טוב טעם או גבינה 9 אחוז אם אוהבים מרקם רך יותר חלמון ביצה טריה מאד (לא הכרחי למי שנרתע...) סוכר לפי הטעם 2 כפיות תמצית וניל צימוקים למלא את הפלצ'ינטה ולגלגל. לפזר מלמעלה אבקת סוכר. הערות: המעדן ההונגרי האולטימטיבי לחג השבועות. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קינוח הונגרי נהדר-חלב ציפורים

מתכון: חלב ציפורים - madartej רכיבים: 10 ביצים מופרדות 5 כוסות חלב +חצי כוס חלב לרוטב 6 שקיות סוכר וניל 4\3 כוס סוכר לחלב+חצי כוס סוכר לקצף 2 כפות קורנפלור אופן הכנה: להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה. להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח . להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס' "נגלות" עד שהקצף יגמר. לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד. להגשה- מניחים בעדינות רוטב מעל הקצפיות המבושלות. הערות: להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה. להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח . להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס' "נגלות" עד שהקצף יגמר. לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד. קינוח הונגרי קלאסי וטעים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
חציל בגריל עם טחינה ורוטב עגבניות

מתכון: חציל בגריל עם טחינה ורוטב עגבניות טריות רכיבים: אופן הכנה: כל כך פשוט וכל כך טעים... קולפים את החציל בעודו חמים ומשאירים את העוקץ. מניחים בצלחת גדולה ושטוחה, החציל מגיר נוזלים וזה מצוין. על הנוזלים ומסביב לחציל, מניחים בעזרת כף טחינה גולמית איכותית וסביב הטחינה מניחים רוטב עגבניות שמורכב מעגבניות טריות מגוררות, שום כתוש טרי (הכמות לפי הטעם), מלח ופלפל שחור. על כל אלה מטפטפים חומץ בלסאמי ובוזקים מלח ים ופלפל שחור טחון טרי. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

חנהלילי

New member
מרק חלבי לשבועות../images/Emo80.gif

מרק שאני מכינה רק לשבועות כבר שנים רבות וקיבלתי אותו מחברה. בתי הבכורה לא מוותרת עליו והוא חייב ל"התייצב" בשולחן החג של שבועות. 1 או חצי ח' חמאה 3-4 גזרים מרוסקים גס 3-4 תפ"א חתוכים לרבועים קטנים צרור פטרוזיליה כ-5 כוסות מים איטריות קטנטנות בצורת טבעת כ-רבע ח' שמנת לבישול (משהו דומה לשמנת מתוקה) ההכנה: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הגזר המרוסק ומזהיבים. מוסיפים את התפ"א וממשיכים להזהיב.אחרי כמה דקות ספורות של בחישה מוסיפים את המים, פטרוזיליה בשלמותה, מלח ומבשלים עד להתרככותם של הירקות. בשלב הזה מוסיפים את האיטריות עד שמתרככות.מכבים את האש. שופכים את השמנת לקערה נפרדת יוצקים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את מי המרק לתוך השמנת עד שהופך להיות דליל. מחזירים הכל לתוך סיר המרק.(אין צורך להשתמש בכל כמות המים כדי לדלל את השמנת)
 
כדור גבינת שמנת מתובל

מתכון: כדור גבינת שמנת מתובל רכיבים: גבינת שמנת "נפוליאון" 30 אחוז 30 גרם חמאה אגוזים קצוצים די גס זיתים קצוצים כנ"ל פלפל שחור גרוס שומשום אופן הכנה: לערבל היטב את השמנת והחמאה במעבד מזון. לערבב פנימה את האגוזים והזיתים. לקרר מס' שעות במקרר לצורך התיצבות. לגלגל לכדור. לקלות את השומשום במחבת יבשה עד להשחמה קלה. לגלגל את הכדור בשומשום ובפלפל שחור גרוס. הערות: כמות הפלפל השחור תלויה בטעם האישי , ואפשר לוותר עליו. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
לביבות גבינה

מתכון: לביבות גבינה רכיבים: אופן הכנה: מערבבים חצי קילו גבינה כמו טוב טעם או טבורוג (גבינות שהן מוצקות) עם 3 ביצים , 2 כפיות תמצית וניל, אבקת אפיה וחצי כוס סוכר. מוסיפים קמח עד שנח ליצור קציצות(בערך -6-8 כפות} מטגנים עד להזהבה משני הצדדים וומגישים חם לצד ריבה טובה ושמנת חמוצה מעורבבת עם קצת סוכר. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
לביבות תירס

מתכון: לביבות תירס רכיבים: קופסת תירס 2 ביצים גביע קוטג' מלח פלפל שחור מלח שמיר קצוץ דק שמן קנולה לטיגון אופן הכנה: לערבב את כל הרכיבים ולטגן עד להזהבה קלה משני הצדדים. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מוסקה צימחונית מעולה

מתכון: מוסקה צימחונית רכיבים: 2 חצילים קמח ביצה פירורי לחם גבינה צהובה בצל שום פלפל ירוק או אדום עגבניות קופסה קטנה רסק עגבניות מלח פלפל אופן הכנה: פורסים את החצילים, טובלים בקמח, ביצה מתובלת בפלפל ומלח ולבסוף בפירורי לחם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. בין כל 2 פרוסות חצילים מטוגנים מניחים פרוסת גבינה צהובה. משמנים תבנית במרגרינה ומסדרים את החצילים הממולאים בתוכה. לרוטב: מטגנים בצל קצוץ ושום כתוש עד להזהבה, מוסיפים פלפל ועגבניות חתוכות לקוביות קטנות, רסק עגבניות, כף קמח, כוס מים, מלח ופלפל. מרתיחים ושופכים על החצילים. מגרדים מלמעלה גבינה צהובה ואופים בחום בינוני עד שהגבינה מבעבעת. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
פשטידת תרד

מתכון: פשטידת תרד רכיבים: חבילת תרד טרי בצל בינוני קצוץ דק 2-3 שיני שום גדולות כתושות שמן קנולה שמנת מתוקה 200 גר' גבינת קשקוואל מגוררת 100 גר' גבינה צפתית מגוררת 3 ביצים פלפל שחור 3 כפות קמח תופח אופן הכנה: מבשלים את התרד זמן קצר עד לריכוכו וקוצצים דק. מזהיבים את הבצל בשמן ומוסיפים את התרד. מבשלים שתיים שלוש דקות תוך ערבוב ומוסיפים את השמנת המתוקה. מבשלים מס' דקות עד להסמכה קלה. מכבים את הלהבה, מוסיפים במהירות ותוך בחישה את יתר המצרכים מלבד הקמח . מוסיפים את הקמח תוך ערבוב נמרץ. משמנים תבנית פאי או תבנית מרובעת ואופים עד ליצוב הפשטידה כ35 דקות בחום בינוני. הערות: אין צורך להמליח כי הגבינות והתרד מלוחים דים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת גבינה מצוינת

מתכון: עוגת גבינה רכיבים: לבצק: 1/12 כוסות קמח תופח כף גדושה שמנת 1/2 כוס סוכר 100 גר' מרגרינה ללא מלח קליפת לימון מגוררת 1 חלמון למלית: 3 קופסאות גבינה 9 אחוז שארית השמנת 2 חלמונים קליפת לימון מגוררת כוס סוכר חצי כפית תמצית וניל 2 כפות קורנפלור (לסנן במסננת דקה) 1/3 כוס סוכר לחלבונים אופן הכנה: ללוש בצק ולשטח אותו בעזרת האצבעות בתבנית משומנת (כולל יצירת שוליים ) בתבנית מס' 26. לערבב היטב את חומרי המלית ולהניח על הבצק בתבנית. לאפות בחום בינוני כ-50 דקות. להקציף את שלושת החלבונים עם שליש כוס סוכר ולהניח את הקצף על העוגה האפויה. לאפות עוד 10 דקות עד רבע שעה עד שהקצף מזהיב. יש אפשרות למרוח את העוגה במקום בקצף הביצים בשמנת מתוקה מוקצפת עם מעט סוכר. הערות: טעימה ומומלצת. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה