מתכונים לחג השבועות

מאפה זוקיני,חצילים גבינות baronm10

מאפה זוקיני,חצילים גבינות ועשבי..ו baronm10 / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 10:32 | 01/03/06 תיבול ממולץ מאד מניסיון ,טעים ומרשים המתכון- מאפה זוקיני ,חצילים גבינות ועשבי תיבול בנוסח פרובנס המתכון כפי שהובא והוכן ע"י בני סידא בסדנה בה נוכחתי וגם טעמתי . היה טעים מאד הכנתי אותה עם שינוים שאציין בסוף המתכון. לבצק 3/4 1 כוסות קמח 150גר'חמאה קרה חתוכה לקוביות 1/2כפית מלח 1 ביצה למלית 2 חצילים קלופיםוחתוכים לרצועות 4 קישואים בינוניםחתוכים לרצועות שמן לטיגון חצי עמוק 4 פלפלים אדומים קלוים וקלופים מלח, פלפל שחור גרוס 150 גר' גבינת סנט מור פרוסה 1/2 כוס צימוקי זיתים 1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות 150 גר' גבינת קשקבל או פרמזן מגורדדת 1/2 כוס עשבי פרובנס{טימין ,ריחן,מיורן } 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה 3 ביצים 2 כפות קמח תבנית קפיצית 26 מ"מ 1. שמים במעבד מזון המצויד בלהב פלדה,קמח ,חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק.עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומקררים לשעתים. 2 . מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעלה עגול בקוטר 26 ס"מ ,מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ודפנות התבנית ,מקררים לשעה . 3 . מטגנים את החצילים והקישואים כל ירק בניפרד עד להזהבה ושמים על ניר סופג לספיגת עודפי השמן. 4 . מחממים תנור ך200 מעלות ,מסדרים את הירקות על הבצק ומתבלים במלח ופלפל. 5 . מסדרים מעל את הגבינה הפרוסה,צימוקי הזיתים ,העגבניות הקצוצות גבינת הקשקבל ועישבי התיבול. טורפים את השמנת הביצים והקמח ויוצקים מעל החומרים 6 . אופים כ 45 דקות עד שהמאפה מזהיב ,ממתינים כחצי שעה ופורסים למנות. הכנתי את המתכון ללא קישואים, את הגבינות שיניתי לפי מה שהיה לי {בדרך כלל בנימצא גבינות רזות .במקום צימוקי זיתים שמתי זיתים מגולענים . לגבי עישבי התיבול השתמשתי רק בעלי בזיליקום. למרות כל השינוים התוצאה היתה טעימה מאד . מיזוג ניפלא של טעמי ירקות קלוים עם גבינות .שווה את המאמץ.
 
כדורי גבינה לשבועותו baronm10

כדורי גבינה לשבועותו baronm10 / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 16:48 | 09/05/06 טריו גבינות כדורי גבינה עטופים במעטפת של צנוברים ,אגוזי פאקן מסוכרים ושומשום קלוי המתכון שלי הוא תערובת גבינות דלות שומן לפחות המסה העיקרית וללא חמאה אני לא מצין כמויות כי בשלב מסוים של התערובת איבדתי את הכמויות כי שיחקתי עם הטעמים עד הטעם הרצוי גבינת טוב טעם גבינה בולגרית גבינה צפתית גבינת קאשקבל פארמזן גבינת סקישאני הוספתי אבל לא ממליץ מכיון שהיא רכה מידי עבור התערובת למרות המלצות במתכונים אחרים לא הוספתי חמאה ויצא טעים מאד לגרד את כל הגביות ולערבב לעיסה ,להכניס לכמה שעות למקרר. לאחר התקשות התערובת לכדרר לכדורים לעטוף עם חומרי הציפוי. להכיס לקערית שמדופנת בנילון ניצמד לעיצוב הצורה "כיפה "ולהכניס למקרר ליום טעים ומרשים להגשה הרעיון למתכון סמדר מפורום וואלה
 
מאפה גבינות וצנובריםו baronm10

מאפה גבינות וצנובריםו baronm10 / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 17:19 | 07/12/05 מאפה גבינות וצנוברים חומרים: 500 גר' גבינה כנען 250 גר' גבינה סקי 250 גר' גבינה בולגרית פיראוס 200 גר' גבינה צפתית פיראוס גבינת פארמזן מגורדת דק זיתים קצוצים בצל ירוק קצוץ עיטורי עגבניות עם זיתים שחורים בשמן זית {אוליביה} 4 ביצים 3 כפות קמח תופח {שמתי 2 כפות קמח מצה } 1שמנת לבישול {לא היה ,שמתי כוס חלב } הכנה:: לערבב את כל החומרים ולהעביר את התערובת לתבנית לפזר מעל פארמזאן {חוץ ממה ששמנו בתערובת } לתנור בחום בינוני עד השחמה. קצת לפני סוף האפייה לפזר צנוברים שקלינו קלות במחבת ולפזר מעל עוד פארמזן.
 
מאפה גבינות מענין מאת: pirge

מאפה גבינות מענין מאת: pirgeו 31/03/05 | 18:32 בצק: 3 כוסות קמח תופח גביע יוגורט\אשל\שמנת חמוצה 200 גרם מחמאה מלית: 750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז 3 ביצים גדולות כף מים שקיק "דיפ" רוקפור 2 כפיות א. מרק פטריות כוס גבינה צהובה מגוררת 2\1 כוס אגוזים קצוצים גס 2\1 כוס שמיר קצוץ חלמון טרוף שומשום לשים בצק ומחלקים ל3\2 ועוד 3\1. לרדד את ה3\2 בתבנית מלבנית משומנת. מערבבים את החומרים למלית ויוצקים על הבצק. מרדדים את 3\1 הבצק הנותר לעלה ומניחים על הגבינות. מנקבים בשיני מזלג את פני כ ל הפשטידה ומורחים בחלמון הטרוף. מצפים בהרבה שומשום. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה חומית. מתוך עיתון זמנים מודרניים-ישן
 
מאפה קישואים עם גבינות שיש pirge

מאפה קישואים עם גבינות שיש במקרר מאת: pirgeו 11/03/05 | 16:09 מאפה קישואים בגבינות שיש בביתו pirge / מתכונים ו 21:03 | 28/04/04 קילו קישואים עם הקליפה רחוצים וחתוכים למקלות. 80 גרם חמאה 4 כפות שמן זית 6 שיני שום כתושות מלח פלפל מטגנים את הקישואים בחמאה והשמן. מזהיבים. מעבירים לתבנית אפיה. מתבלים. מכינים קרם גבינות: 350 גרם גבינות שיש בבית כגון: לבנה חמוצה : קצ'קבל: בולגרית: פרומעז: צהובה מגוררת: מערבבים את הגבינות עם 4 כפות שמן זית+גביע קרם פרש+גביע שלי +3 ביצים טרופות+3 כפות קמח+מלח פלפל. יוצקים על הקישואים בתבנית ואופים להזהבה. מחכים חצי שעה ופורסים.
 
מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינותו מאיה

מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינותו מאיה 72 / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 20:37 | 14/04/04 לבצק: 1 ק"ג קמח 450cc מים 60cc שמן (1/4 כוס) 1 ביצה כפית שטוחה מלח 3 כפות חומץ 3 כפות וודקה 1 אבקת אפיה למלית: 1 ק"ג חמד 250 גר' גבינה בוגרית 1 קוטג' או גבינה כחושה 2 ביצים ההכנה: ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה נראה קצת דביק. ככל שלשים יותר – ככה קל יותר לפתוח את הבצק (סה"כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לפזר על כל חתיכה מעט קמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות. ועכשיו מתחילה העבודה... לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס"מ. להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11 עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון נצמד כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים למספר דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן. אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל). קודם מותחים את הקצוות עם קצות האצבעות ואח"כ מרימים את הבצק ועם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה ( טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים בצורה שווה על כל העלה). מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון וקצה עליון לכיוון המרכז, בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס"מ (לא לקפל ל-3). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז באותו אופן כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים, מתקבלת צורת מעויין. מעבירים לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ'פורי מלמעלה. אופים בטמפ' של 220 מע' כ-25 דק' - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת. עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד... אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
 

חניש7

New member
זיווי וואהו את יודעת כמה חיפשתי את

הבורקס הגרוזיני הזה. שלא יערפו לי את הראש שקראתי לזה בורקס
 
מאפה גבינותו ווין תו

מתכון: מאפה גבינותו ווין תו / מתכונים [מצורף קובץ mat] ו 10:18 | 26/04/02 מתכון: מאפה גבינות רכיבים: 200 ג גבינת קשקבל מגוררת 100 ג גבינת בשן (או כל גבינה מעושנת) מגוררת 200 ג גבינה בולגרית (או פטה) מגוררת צרור עירית קצוצה 4 כפות עגבניות מיובשות מושרות בשמן, קצוצות 4 כפות צימוקי זיתים (או זיתים מצומקים קצוצים) 3 כפות שמיר קצוץ 3 כפות קמח 1 מיכל שמנת מתוקה 1 גביע שמנת חמוצה 4 ביצים פלפל שחור גרוס טרי אופן הכנה: מערבבים הכל לתערובת אחידה ויוצקים את כל החומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות במשך 45 דק´. אפשר להגיש פושר או חם עם אבטיח, מלון, ענבים או תאנים. הערות: מאיה מאיה מקור המתכון: בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מאפה גבינות עיזים בניחוח טרגוןפיליס

מאפה גבינות עיזים בניחוח טרגון/ פיליס גלזר 12 מתאבנים (או 6 מנות עיקריות). אם אתם מתכננים מסיבה הכפילו את המתכון. מתאבן אלגנטי למסיבות או מנה עיקרית עשירה. נחמד להגשה עם סלט עלים. חומרים לקלתית: ½ כיכר לחם כפרי 100 גרם חמאה מומסת 1/3 כוס גבינת פקורינו – רומנו או פייסה מגוררת למילוי: 400 גרם גבינת עיזים רכה 100 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם") 2 ביצים 1 כוס שמנת חמוצה 9% מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם עלים מ - 2 גבעולי טרגון הכנה: מרפדים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה. משמנים קלות את דפנות התבנית בחמאה ומצמידים רצועות נייר אפיה לצדדים. מסירים את הקרום מהלחם וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מערבבים את הפירורים עם יתר חומרי הקלתית ומהדקים בתחתית התבנית. מכניסים למקרר ומכינים את המילוי: במעבד מזון או במערבל חשמלי מערבלים את הגבינות עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה והמלח ומערבבים היטב. בוחשים פנימה את עשבי התיבול ויוצקים לתבנית. מניחים את התבנית מעל דף אפיה או בתוך תבנית אחרת ( למניעת טפטופים לתחתית התנור) ואופים בחום של 170 מעלות צלזיוס במשך כ- 45 דקות, או עד שהמאפה מוצק ומוזהב. מכבים את התנור ומשאירים בפנים עוד כחצי שעה. את המאפה ניתן להגיש חם או קר. לפני הוצאתו מהתבנית יש לצננו מעט ואז להעבירו לצלחת גדולה ולפרוס אותו שם לפרוסות דקות. ערך תזונתי למנה: 509 קלוריות, 19.6 גרם חלבון, 28 גרם שומן, 44.47 ג´ פחמימות.
 
לזניה מאולתרת(מאפה גבינות pirge

לזניה מאולתרת (מאפה גבינות וירקותו pirge / מתכונים ו 10:25 | 24/07/04 קערה אחת עם 2-3 קוטג' גביע גבינה 5 אחוז 3 ביצים מלח פלפל בצל ירוק מעט פטרוזיליה או ירק אחר לטגן בשמן בצל ואת הירקות שאת רוצה.(קישואים ובטטה חתוכיםלקוביות) . ל ה ז ה י ב. להוסיף 2 רסק עגבניות תבלינים אורגנו מלח פלפל . להוסיף מים בכמות יפה. לסדר שכבות של לזניה גבינות וירקות. בסוף צריך לכסות את הלזניה בהרבה רוטב שיכסה היטב את כל המאפה. לכסות בניר כסף ולאפות חצי שעה. להוריד נייר ולהמשיך להשחים. אפשר להוסיף גבינות צהובות מגוררות על המאפה לפני שמכניסים לתנור. חום בינוני כ-175 מעלות.תנור שחומם מראש.
 
עוגת גבינה עם תותים ak5

עוגת גבינה עם תותים מאת: ak5ו 25/07/05 | 17:12 עוגת גבינה עם תותים – ששת מתוקים עמ' 104 החלפתי את התחתית האפויה וציפוי הפירורים תבנית 26 מכוסה בנייר אפיה 200 ג' ביסקוויטים מפוררים (שוקו או רגיל) 100 ג' חמאה מומסת לערבב ולשטח על תחתית התבנית. להדק היטב ולשים במקרר תערובת הגבינה 500 מ"ל שמנת מתוקה ¾ כוס סוכר 750 ג' גבינה לבנה 5% ½ שקית (40 ג') אינסטנט פודניג וניל להקציף שמנת, סוכר ופודינג לקפל פנימה את הגבינה. הרכבה: רצוי לשים שקף מסביב לדפנות. להרטיב את השקף ולהצמיד פרוסות דקות של תותים מסביב לשפוך התערובת בזהירות לתוך התבנית לפזר למעלה פרוסות תותים למרוח 2 כפות נפאג' מומסות בשתי כפות מים. מצורף קובץ jpg
 
עוגיות שבלול עם גבינה - חנה שאולוב

לבצק: 2 ביצים 1/2 כוס שמן 1/2 כוס סוכר 3/4 גביע שמנת חמוצה 1 שקית סוכר וניל 1/2 2 כוסות קמח תופח למלית: 2 גביעים גבינה לבנה כחושה (500 גרם) 4 כפות סוכר 1 ביצה 2 שקיות סוכר וניל אבקת סוכר לזרייה תבנית אפייה שטוחה משומנת הכנה: 1. מחממים תנור לחום 190 מעלות 2. מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. מחלקים לארבעה. 3. להכנת המלית: טורפים יחד את כל חומרי המלית לתערובת אחידה. 4. מרדדים כל חלק של הבצק לעלה דק מאוד וחותכים לרצועות ברוחב 8 ס"מ ובאורך 15-20 ס"מ 5. שמים באחד הקצוות של כל רצועה 2-3 כפיות מהמלית (מניחים את המלית רק בקצה הרצועה) ומגלגלים לגלילה קטנה. צרים מכל גלילה צורת שבלול 6. מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה עד שהשבלולים יזהיבו. זורים מעל אבקת סוכר מתוך הספר: חנה שאולוב עוגות ועוגיות
 
עוגיות גבינה וקינמון - חנה שאולוב

לבצק: 4 כוסות קמח רגיל 200 גרם חמאה או מרגרינה 1 גביע שמנת חמוצה או אשל 6 כפות שמן למלית: 2 גביעים גבינה לבנה שמנה (500 גרם) 70 גרם חמאה או מרגרינה רכה 2 חלמונים 3 כפות סוכר 100 גרם צימוקים 2 כפות רום לציפוי: 1/2 כוס סוכר 2 כפיות קנמון טחון תבנית אפיה שטוחה הכנה: 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות 2. שמים את הקמח החמאה והשמנת במעבד מזון ומעבדים לבצק חלק 3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מורחים כל עלה ב- 2 כפות שמן 4. טורפים היטב את כל חומרי המלית לתערובת אחידה מורחים את המלית על עלי הבצק מגלגלים כל עלה לגלילה ופורסים כל גלילה ל- 12 פרוסות 5. מערבבים את הסוכר והקינמון טובלים כל פרוסה מצידה החתוך בתערובת הסוכר ומניחים בתבנית כשהצד הטבול בסוכר כלפי מעלה 6. אופים כ- 45 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מתוך הספר: חנה שאולוב עוגות ועוגיות
 
עוגיות מלוחות מגבינת קשקבאל

3 כוסות קמח תופח 200 גרם חמאה או מרגרינה 250 גרם גבינת קשקבאל מגוררת 2 כפות שמנת חמוצה שומשום לעיטור הכנה: 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות 2. מעבדים במעבד מזון מצויד בלהב פלדה, או במערבל, את הקמח החמאה והשמנת לתערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה ומעבדים שוב. 3. מחלקים את הבצק לשלושה ומרדדים כל חלק לעלה. קורצים עיגולים בחותכן עוגיות או בכוס מעבירים לתבנית, זורים מעל שומשום ואופים כחצי שעה עד שישחימו מתוך הספר: חנה שאולוב עוגות ועוגיות
 
מקלות גבינה צהובה

1 חבילה בצק עלים מוכן (400 גרם) 1 ביצה טרופה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת פילפלת מתוקה פילפל שחור מלח אגוז מוסקט מגורר תבנית אפיה שטוחה הכנה: 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות 2. מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ. מברישים את העלה בביצה הטרופה 3. מפזרים שלושה רבעים מכמות הגבינה הצהובה על מחצית העלה וזורים עליה פילפלת, פילפל, מלח ואגוז מוסקט מקפלים את המחצית השניה של הבצק כך שתכסה את הגבינה ומרדדים שוב למלבן 4. חותכים את העלה לרצועות בגודל 8X2 ס"מ מניחים בתבנית וזורים על הרצועות את יתרת הגבינה הצהובה אופים כ- 20 דקות עד שהמקלות יזהיבו מתוך הספר: חנה שאולוב עוגות ועוגיות
 
אורז עם חלב סטאלג'

סטאלג'ו האחת ולא היחידה ו 23:34 | 08/06/03 אחרי כמה בירורים עם הדודות הנה התוצאות: חומרים: 4 כוסות חלב 1 כף קורנפלור (גדושה) 5 כפיות סוכר (או לפי הטעם) מי ורדים תהליך הכנה: מחממים את החלב, כשמתחיל לרתוח להנמיך את האש. להוסיף את הקורנפלור+סוכר, טיפות מי ורדים, לערבב כל הזמן עד שמסמיך. הגשה: או בצלוחיות או בתבנית (ולחתוך) עם מעל קינמון. מאוד מקווה שעזרתי, ושזה מה שחיפשת. :)זוהר:)
 

גלית2006

New member
עוגת זפיר, שמנת ופירות קלה

בדיוק חשבתי על המתכון, אבל לא הייתי בטוחה בקשר לזפיר... בעזרת פירגה, מצאתי את המתכון דרך גוגל והייתי בטוחה, שהוא ממש מקורי
. טוב....... זוהי העוגה - מאוד טעימה! ממליצה בחום! נלקח מהאתר "מתוק.נט" המצרכים: 1 ק"ג זפיר (נראה כמו נשיקות אבל מרקם של מרשמלו - קונים במעדניות הרוסיות או בטיב טעם) 2 שמנת מתוקה מוקצפת ללא סוכר 1/4 ק"ג אגוזים מרוסקים גס 4 קיווי חתוכים לפרוסות תותים חתוכים לפרוסות חוצים כל זפיר לשניים (הם באים 2 זפירים מחוברים, אז זה בעצם הופך להיות 4 חתיכות. טיפ: בזמן חתיכת הזפיר כדאי כל פעם לטבול את הסכין במים רותחים. מסדרים אותם על צלחת גדולה! בצורה של עיגול (זה בסיס העוגה). מעל מורחים קצפת, מפזרים אגוזים ועליהם פרוסות תותים. שמים שכבה שנייה של זפיר ושוב קצפת, אגוזים והפעם קיווי. וכך הלאה... מלמעלה זורים אגוזים ומקשטים בקיווי ותותים.
 
וואווו עוגה יפה מאודד תודה לך

וגם המתכון נראה טעים והכי הכי הצלחת שלך יפייפיה תודה ששיתפת שהייה לך המשך ייום קסום ומלא אהבה טשמחה
 

גלית2006

New member
זיווש, ../images/Emo51.gif מתוקה!

כל הבאסה, שגם התמונה נלקחה מהאתר "מתוק.נט" הצלחת באמת יפה, אבל לא שלי... אני ואמי עשינו את אותה העוגה, אבל הייתה לי קצת בעיה בניסוח המתכון, אז נעזרתי במתכון קיים וגם בתמונה. מאחלת גם לך יום קסום ומלא הפתעות!
 
למעלה