מתכונים לחג השבועות

silvey

New member
שכבת הקצפיות התחתונה

קניתי 2 חבילות של קצפיות מוכנות ב"סופר"... הנחתי לפי צבעים כדי שיהיה לי יפה בעיניים...כי רק אני ראיתי...
או מי שהרים את כלי הזכוכית והציץ למטה...
 

silvey

New member
פיזרתי פירורי קצפיות ל"סתום חורים"

לעיבוי הבסיס.
 

silvey

New member
מעל, את שכבת הקצפת

הקצפתי 2 שמנת מתוקה 32% יחד עם 3 כפות סוכר
 

silvey

New member
ולסיום - קישוט עם תותים טריים

חתוכים לשניים. אפשר להוסיף סירופ תות בין השכבות, סירופ קרבל, מייפל וכל מה שתאהבו. אפשר להוסיף לקצפת גם סוכר וניל לטעם או כפית תמצית וניל.
 

pirge

New member
סילבי, הפבלובה משגעת. ותודה על

שלבי ההכנה. מקסים. בקר נפלא.
 

נירהמ1

New member
היא אכן נראית מלכותית וגם טעימה../images/Emo3.gif

נראית משגע ה"פבלובה" שלך.
 

pirge

New member
מדיאס חצילים

מדיאס חצילים לקלף חציל ארוך לחתוך לפרוסות – אפשר להשאיר כמו סנדויץ' להכין מלית: גבינה צפתית קשה מגוררת גבינה צהובה ביצה מלח ופלפל אני שמתי גבינה פטה,קוטג' וצהובה. מערבבים וממלאים את הפרוסה. מכינים בצלחת: פירורי לחם מהולים בקמח רגיל טובלים את הפרוסה הממולאת בגבינות---- מ-2 הצדדים מטגנים במחבת טפלון מ-2 הצדדים. מעבירים לתנור. כדאי להניח על ניר אפיה. אופים עד שהחצילים משחימים מכינים יוגורט מתובל בשום,שמיר,נענע,מלח ופלפל ואפשר גם מלפפון ירוק או חמוץ חתוך דקיק. מערבבים. מגישים את הפרוסה עם כף יוגורט מעל. מתכון עצמי בהשראת המתכון של גרסיה גרגו מהספר בישול לבנוני.
 

pirge

New member
קישואים ממולאים גבינות וברוטב

אני מכינה אותם בלי האורז בשלל גבינות מתכון נפלא ומומלץ. 14:08 | 27/12/04 קישואים ממולאים-חלבי ורוטב יוגורטו pirge / מתכונים ו קישואים ממולאים ברוטב יוגורט של השף הלבן - מתכון טעים ביותר. עד 10 קישואים עגולים בינוניים חתוכים לרוחבם בחלקם העליון 4 כפות שמן זית חצי כוס יין לבן יבש מעט עלי מרווה מלח גס מלית: 100 גרם פתיתי עמק 100 גרפ פתיתי פרמזן 4\3 כוס אורז בסמתי מבושל. 3 כפות צנובר קלוי 6 שיני שום קצוצות חבילת פטרוזיליה קצוצה דק מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם רוטב: 3 גביעי שלי יוגורט 3 שיני שום קצוצות רבע כוס שמיר קצוץ פלפל חריף קצוץ דק מלח פלפל שחור גרוס לרוקן את תוכן הקישואים בעזרת כפית.. לערבב את המילוי ולמלא את הקישואים.מניחים את הקישואים בתבנית פיירקס עם שמן זית,יין לבן,עלי מרווה,ומלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות. הכנת הרוטב: מטגנים שום קצוץ עם פלפל חריף, ומוסיפים יוגורט, שמיר, מלח,פלפל. מבשלים על סף רתיחה על להבה קטנה ולא להרתיח את היוגורט. (אסור להרתיח) מגישים את הקישואים ומעליהם יוצקים את הרוטב.
 

pirge

New member
עלי גפן ממולאים גבינה ואפויים

16:42 | 06/06/05 עלי גפן במילוי גבינת פטה/ eingediו clcl ו עלים של גפן במילוי של גבינת פטה פילה עגבניות עירית וצנוברים ברוטב עגבניות מקור המתכון: eingedi לוקחים עלים מוחמצים מוכנים. 200 גרם גבינת פטה ב% שומן נמוך מגוררת 2 עגבניות קלופות ללא גלעינים חתוכות לקוביות 2 כפות צנוברים קלויים זהוב ללא שמן כף עירית טרייה קצוצה פלפל ומלח. מערבבים הכל יחד מניחים מעט בתוך העלה מגלגלים סיבוב מקפלים קצוות פנימה וממשיכים לגלגל. מניחים בתוך תבנית. יוצקים מעל 4 עגבניות מרוסקות 4 שיני שום כתוש פלפל שחור טחון טרי ושמן זית מעל הכל. מכניסים לתנור חם ל30 דקות סוחטים לימון טרי ומגישים חם או קר
 

satr

New member
זיוי יפים יפים שבא ל ../images/Emo7.gif

אני רוצה כזה עכשיו!!!! זיוי נראים סוף הדרך חולה על עלי גפן אפשר משלוחה?????????? ורד
 

pirge

New member
בצק אחר מלבנה, במלית תרד וגבינה

שקם אבל עם גבינת לבנה------ במלית תרד וגבינות מאת:פירגה מתכון שנמצא בעיתון באדיבות מרכז הדרכה לארוח של א ו ס ם. בצק: חבילה קטנה קמח תופח גולדבנד או מרגרינה רכה גביע לבנה בכמות של מיכל שמנת ללוש לבצק נעים לשמור עטוף בניילון---במקרר-לפחות לשעתיים או יותר – לחלק ל-3 כדורים שווים. מלית תרד וגבינות: בצל גדול קצוץ או כוס קוביות בצל מוקפא 4 כפות שמן קנולה – אפשר לשים עד 3\1 כוס שמן חבילת תרד מופשרת וסחוטה --- או תרד טרי קצוץ . 2\1 כוס חלב כף קמח גדושה 50 גרם גבינה מלוחה 50 גרם גבינה צהובה קשה מגוררת ג ס 2 ביצים טרופות - מורידים בערך כף מהביצים כדי למרוח על העלים כ-2- 3 כפות פירורי לחם מלח ופלפל מטגנים את הבצל ומזהיבים קלות מוסיפים את התרד ומפשירים תוך כדי ערבוב בערך כ-5 דקות מוסיפים את החלב, הקמח ומערבבים היטב מוסיפים גבינות ותבלינים ומערבבים ביחד מורידים מהאש מוסיפים את בלילת הביצים מערבבים ביחד ומוסיפים את פירורי הלחם-תמיד אפשר להוסיף עוד כף לפי הצורך מצננים היטב ממלאים את הבצק בבלילה את כף הביצה שהורדנו מוהלים במעט מים ומברישים את העלים אופים בחום 175 עד השחמה.
 
פסטל/ספנאקופיטה/מאפה תרד

בקישור יש לך הדרכה איך להכין לדעתי פשוט וקל והכי חשוב טעים פאסטל/פשטידה?ו זיוי האחת וזהו / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 02:20 | 09/12/05 **אני הוספתי יותר גבינות ועשיתי מבצק עלים • ספנאקופיטה כך קוראים לזה היווניםו סימונה 5 / מתכונים ו 19:49 | 14/10/05 ספאנקופיטה -פשטידת תרד וגבינה מאת: סימונה 5ו 01/10/04 | 07:02 במקור עם בצק פילו אבל אפשר עם בצק עלים למלית: 1 קילו תרד טרי 1 בצל קצוץ דק 4 בצלים ירוקים קצוצים דק 2 כפות שמן זית 4 כפות שמיר או פטרוזיליה 4 ביצים 250 גרם גבינת פטה 2 כפות גבינה צהובה מגוררת קורט נדיב אגוז מוסקט פלפל שחור שוטפים את עלי התרד היטב ומסלקים את העוקצים. חותכים את העלים לרצועות. בסיר גדול מטגנים את הבצל והבצל הירוק טיגון עדין בשתי כפות שמןזית. מוסיפים את התרד השמיר או הפטרוזיליה ובוחשים עד שהתרד מתרכך והנוזלים מתאדים. מצננים. טורפים את הביצים מוסיפים את גבינת הפטה מעוכה במזלג ואת הגבינה הצהובה,את תערובת התרד והתבלינים בוחשים היטב. מרפדים תבנית גדולה בגודל 30 על 40 בבצק עלים משטחים את המלית בשיכבה אחידה ומכסים בשיכבה נוספת של בצק עלים.את השוליים של בצק העלים דוחקים בין דפנות התבנית לבין המלית. מברישים בביצה טרופה ואופים בחום 190 מעלות כשעה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=63777061&FlagSybase=1
 

pirge

New member
שמרים רטובה וטובה במלית גבינה

מלית גבינה: 3 חבילות גבינה לבנה רזה 5% שקית אינסטנט פודינג וניל 2\1 כוס סוכר או יותר לטעמכם קליפת לימון או סוכר וניל ביצה שלמה צימוקים לערבב ביחד. | 15/07/05 עוגת שמרים רטובה וטובה-פירגהו pirge ו מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה / הערות לעוגה.. במתכון הזה אפשר לשים במקום קוביה טריה של שמרים---- 1 שקית שמרית (50 גרם) במקום הקוביה. אפשר להכין לפי סדר החומרים הרשום, עם תוספת מעט מים לשמרית יחד עם הסוכר, או לערבב חומרים יבשים ורטובים בנפרד, ולאחד את שתי התערובות. איך שנוח. הבצק ד ב י ק מאד.... זה בסדר. בתום המנוחה הממושכת במקרר הוא יתנהג יפה. עוגה מעולה. אילו היו הערות של דניאלה....... מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה - פירגה רכיבים: לבצק: 2 כוסות חלב 400 גרם מרגרינה בלי מלח 4 ביצים 1 ק"ג קמח (לא יותר) קוביית שמרים לחים (50 גרם) או כאמור תחליף בהערות למעלה. 4\3 כוס סוכר למילוי: חמאה מומסת למריחה על העלים ( כדאי להכפיל את כמויות המילוי למלית עשירה יותר - אפשר לגוון בשלל מילויים שונים--ניתן להכין שבלולים קרואסונים - מעטפות ---לחמניות וכו'........ כוס סוכר 2 כפות קינמון 4-5 כפות קקאו --- אפשר להוסיף נוטלה\\או שוקולד למריחה\\טחינה וסילאן ושוקולד ריבות \ חלבה\שוקולד צ'יפס\ אגוזים וכו'....... לציפוי מיד אחרי האפיה. 1/2 כוס חלב 1/2 כוס סוכר שקית סוכר וניל אופן הכנה: שימו לב לקחת קערה גדולה מאד כי הבצק תופח למימדים...... 1.בקערה גדולה ועמוקה לערבב את השמרים עם הסוכר עד שיתחיל לתסוס (עיסה) . 2. להביא לרתיחה את החלב והמרגרינה. לכבות את האש. 3. להכניס את הביצים שלמות לעיסת השמרים ולבחוש. להוסיף לסירוגין את הקמח והחלב. לערבב לבצק דביק. 4. לעטוף בנילונית את הקערה ולהכניס למקרר ל-5 שעות להתפחה. 5. לערבב את חומרי המילוי. 6. אחרי ההתפחה, ליצור 8 כדורים שווים. 7. כל כדור לפתוח לעלה על משטח מקומח. למרוח חמאה מומסת ולפזר ביד נדיבה מילוי. לגלגל לרולדה. 8. ליצור 8 רולדות. מכל 2 רולדות לעצב לצמה "בורג". להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת. אני לא שמה באינגליש קייק אלא מסדרת בתבנית גדולה את הרולדות אחת ליד השניה ומשאירה קצת רווח. 9. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק אם מוכן. 10. להכין סירופ: לבשל ביחד:חלב+סוכר+סוכר וניל. 11. כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם. כדאי להקפיא בניר כסף וכך גם לחמם בתנור. העוגות מהממות ומומלצות ע"י כל מי שהכין אותם. גם בפורומים אחרים. מקור המתכון: pirge -פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה