מתכונים לחג השבועות

נירהמ1

New member
פשטידת תירס בקלי-קלות/נויה של 4

פשטידת תירס בקלי-קלות/נויה של 4 החומרים: 1 קופסה גרגרי תירס 3 כפות שמן 3 כפות קמח תופח 1/2 כוס חלב 250 גרם גבינה לבנה או כל גבינה אחרת שיש לך בבית (בולגרית, קוטג) מלח, פלפל שחור 3 ביצים אופן ההכנה: לערבב הכול בקערה בעזרת כף. לצקת לפיירקס משומן. לזרות מעל מעט גבינת קשקבל מגוררת. לאפות ב-180 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שמשחים. להגיש חם. בתיאבון !!! הערות: מקור המתכון: נויה של 4
 

pirge

New member
מאפה אטריות ברוקולי וגבינות - משגע

מאפה אטריות ברוקולי וגבינות חדשה מומלצת- טעימה ויפה –משביעה ביותר בתבנית שהכנתי הפשטידה ממלאת את כל התבנית. מקור:פירגה חומרים: 3 כוסות אטריות תלתלים- או אחרים- לפני בישול –קונים שקית ומודדים בכוס רגילה של 200 סיסי. קילו ברוקולי בפרחים או להשתדל שהפרחים יישארו שלמים 400 גרם גבינות מעורבות "טוב טעם"פטה,בולגרית, צהובות,קוטג,לבנות........... 2\1 כוס חלב 3 ביצים טרופות במזלג 4 כפות שמן קנולה תבלינים: מלח פלפל שחור פפריקה 2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה - טרייה קורט אגוז מוסקט תבנית אובלית פיירקס 36X22 מרוחה במעט מרגרינה ולפזר עליה גם כף פירורי לחם. אופן ההכנה: 3 כוסות אטריות תלתלים לפני בישול – מבשלים בהתאם להוראות עד לריכוך. מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז------- ושמים בקערה גדולה. מרככים את הברוקולי עד לדרגת פריכות. מוסיפים את הברוקולי בפרחים שלמים לאטריות. מוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים בעדינות ----שומרים על הברוקולי שיישאר עד כמה שניתן שלם. טועמים ומשפרים טעם. יוצקים לתבנית ומיישרים בעזרת כף היד. אופים בחום 175 בתנור חם כ-45 דקות או עד הזהבה חומית.
 

pirge

New member
מאפה גבינות קל מאד וטעים ביותר.

21:50 | 03/10/04 מאפה גבינות קלו pirge / מתכונים ו בצק שקם מרגרינה + קמח תופח 350 גרם + שמנת 9 אחוז ללוש ולאחסן שעה במקרר. מאפה גבינה לחלק לשניים לשטח חלק אחד בתבנית. לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה. לכסות בחלק השני של הבצק. לחתוך לריבועים או מעוינים. לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב ומעט פלפל שחור (לא חובה הפלפל) לצקת את הבלילה על המאפה ולאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי. אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.טעים אפילו אחרי חודש.
 

נירהמ1

New member
גם אני תיכף הולכת לישון - עוד

קישור אחד ופורשת. לילה טוב.
גדול גדול.
 

נירהמ1

New member
פשטידת תפוחי אדמה של ANNABELL

המלצה חמה - פשטידת תפוחי אדמה של ANNABELL, חברה מקסימה מ"בישול לילדים". המתכון ניתן לאחר מפגש ראשון של פורום "בישול לילדים" חומרים: 7-8 תפוחי אדמה גדולים 3 בצלים 3 ביצים ½ כוס קמח תופח (אולי קצת יותר) מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: לקלוף תפוחי אדמה, לחלק לרבעים ולבשל במים עד לריכוכם, לסנן ולמעוך בעזרת מועך פירה לטגן בצל קצוץ עד להשחמה להוסיף בצל מטוגן לעיסת תפוחי האדמה וקצת מהשמן בו טוגן הבצל להוסיף ביצים להוסיף קמח תופח ולבדוק שהעיסה אינה דלילה ואינה סמיכה מדי. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, לבחוש את כל התערובת בעזרת כף עץ. בשארית השמן מהמחבת בו טוגן הבצל יש לשמן תבנית פירקס או כל תבנית אחרת בעזרת כף עץ להעביר את התערובת אל התבנית וליישר בעזרת מרית בתנור מחומם מראש יש לאפות ללא כיסוי עד אשר הפשטידה מקבלת גוון חום. הערות: פשטידה קלה מאוד להכנה וטעימה. מקור המתכון: ANNABELL מפורום "בישול לילדים"
 

pirge

New member
פיצה אטריות- המלצה חמה

פיצה אטריות מתאים ל-2 תבניות עגולות מס' 25 חבילה אטריות בינוניות מהסוג הרחב 400 גרם מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה מוסיפים לאטריות 2 ביצים + 100 גרם מרגרינה רכה ושוטחים בתבניות משומנות מצמידים גם לדפנות. מהדקים היטב. מערבבים: 6כפות רסק עגבניות 2 עגבניות מרוסקות 6 כפות שמן זית 4 שיני שום כתוש כפית מלח 2\1 כפית פלפל שחור מורחים על האטריות. אפשר להוסיף לפי הטעם: זיתים: בצל פרוס : עגבניות פרוסות: או שרי: פטריות: ט ו נ ה: 300 גרם גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל לפיצה אופים בחום 170 מעלות כ-15 דקות
 

pirge

New member
פשטידפיצה מתכון מחתני היקר

פשטידפיצה מקור: חתני היקר. בצק: קמח תופח קטן (2\1 2 כוסות) 3 גיל או אשל מעט מלח ללוש לבצק דבקי מאד. לשמן תבנית ג ד ו ל ה של התנור . לשטח את הבצק בעזרת כף. לאפות 10 דקות בתנור שחומם מראש – 170 מעלות. מלית: לטגן בצל קצוץ גס ולהזהיב. להוסיף 4 כפות תירס מקופסה. קופסה טונה קטנה חצי קופסת פטריות חתוכות (קופסה קטנה) צ'ילי לאוהבי החריף.כף קטשופ במקום.... או גם וגם. מלח,פלפל שחור,עשבי תיבול מעט מים. לבחוש דקה ולהוריד מהאש. לקרר. לשטח מעל לבצק החצי אפוי 300 גרם גבינה צהובה מגוררת ומעל לפזר את הרוטב. מעל לרוטב להשאיר מעט גבינה נוספת לפיזור. לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות נוספות— לחכות בדיוק 10 דקות....להתאהב. תהנו.
 

pirge

New member
מאפה כרובית בגבינות

13:44 | 04/04/06 פשטידת כרובית בטוב טעם ו pirge ו פשטידת כרובית עשירה בגבינות ------ מומלץ. לפני שמתחילים--- מכניסים לקערה ג ד ו ל ה את הכרובית. מוסיפים כוס מים מהברז --מכסים בנילון ---מכניסים למיקרו ומפעילים ל-10 דקות. מוציאים מהמיקרו ומסננים. חותכים את הכרובית לפרחים יותר קטנים .אישית, אוהבת פרחים די גדולים. כל אחד יכול לחתוך כמו שהוא אוהב. מכניסים את הכרובית לקערה גדולה. להוסיף לקערה: 2 בצלים חצויים ופרוסים - מטוגנים ב-3 כפות שמן קנולה. 5 ביצים טרופות מעט במזלג. כוס קמח רגיל 2 כפות פירורי לחם 2\1 שקית אבקת אפיה רבע כוס שמן - אפשר פחות. להוסיף גם : 100 150 גרם גבינה צהובה מגוררת-איזה שאתם רוצים. להוסיף גם: חבילה גבינה "טוב טעם" מפוררת . להוסיף קורט אגוז מוסקט, מלח,פלפל שחור ופפריקה אדומה מתוקה. בוחשים בעדינות ----------- טועמים ומשפרים טעם. אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות או עד לצבע זהוב חומי. לאפות בתבנית עגולה גדולה משומנת או מלבנית. 31X27עמוקה. תוסיפו 2 כפות פירורי לחם על התבנית המשומנת, ואז תיצקו את הבלילה. תהנו. המלצה .
 

pirge

New member
לזניה פטריות גבינות "טוב-טעם"

מומלץ בחום. לזניה פטריות וגבינות ברוטב אדום מקור:פירגה לזניה גדולה בתבנית 34X38X5 -------- או ליותר שכבות בתבנית 27X33 לשמן את התבנית. לפזר מעט פירורי לחם. חבילה דפי לזניה 500 גרם ללא בישול מוקדם 300 גרם פטריות מקופסה או טריות –ללא הנוזלים 2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דקיק 4 כפות שמן קנולה 2 חבילות גבינה "טוב – טעם" 2 כוסות גבינה צהובה בטעם שאוהבים גביע יוגורט ביו 3% קופסה טל וטרי עגבניות כתושות –400 גרם קופסה קטנה רסק עגבניות מים (לשמור את הקופסה הריקה של טל וטרי) ולמלא בה מים. מלח פלפל שחור טימין אורגנו אגוז מוסקט בקערה אחת לערבב את הגבינות והביו ולתבל רק במלח ופלפל שחור –לטעום ולשפר. הגבינות יהיו במרקם קשה – לא להוסיף כלום. במחבת גדולה ועמוקה---- לטגן את הבצלים בשמן ולהזהיבם. להוסיף את הפטריות ולטגן בבחישה--- עד שלא יהיו נוזלים. להוסיף את תכולת קופסאות העגבניות והרסק למלאת מים בקופסה הגדולה של טל וטרי עד למעלה ולצקת למחבת. לתבל בכל התבלינים ולטעום. לשפר טעם. לתת רתיחה אחת ולסגור את הלהבה.שכל הרוטב יישאר. –לא לאדות. סידור התבנית: לסדר בתבנית משומנת---8 דפי לזניה (זה בדיוק ממלא את התבנית בגודל שנתתי) לצקת 2\\1 מרוטב העגבניות והפטריות מעל לשים 2\\1 מכמות הגבינה (אם הגבינה קשה-לקחת גושים קטנים ולסדר באופן שווה מעל ) לשים שוב שכבת דפי לזניה - להדק. לשים את יתר הגבינה וליישר להניח שוב דפי לזניה ולהדק להוסיף כוס מלאה מים לרוטב שנשאר ------ ולערבב. צריך להיות רוטב דליל. לצקת את הרוטב על כל הלזניה שיכסה את כולה. אחרת הלזניה תתייבש. להניח ניר אפיה ברפיון. להכניס לאפיה בחום 175. אפיה כשעה.
 

נירהמ1

New member
פשטידת תפוחי אדמה בטטות ועשבי תיבול

פשטידת תפוחי אדמה בטטות ועשבי תיבול/נירהמ1 לתבנית עגולה של פאי או טארט חומרים (ממה שהיה בבית): 2 בטטות בינוניות 5 תפוחי אדמה בינוניים 5 ביצים 1 שמנת חמוצה פירורי לחם (לפי העין בערך 1/2 כוס פלוס-מינוס) 1/2 1 כפיות מלח, פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם) חופן זרעוני קצח 1/2 פלפל ירוק חתוך לחתיכות קטנות 1/2 פלפל אדום מתוק חתוך לחתיכות קטנות 1 בצל סגול גדול 6-5 שיני שום מרוסקות מעט עשבי טוסקאנה, מעט טימין – קונים בסופר בצנצנות זכוכית עם מטחנה מעט עלי רוזמרין קצוצים דק (יש לי באדנית שיח רוזמרין ענק) לקישוט: פלפל אדום מתוק וענף רוזמרין הכנה: מגררים את תפוחי האדמה, את הבצל ואת הבטטות מוסיפים את השום הכתוש וסוחטים מנוזלים שמים במסננת מעל קערה לניקוז שארית הנוזלים מעבירים לקערה מוסיפים: שמנת חמוצה פירורי לחם ביצים פלפל ירוק ואדום קצוצים ותבלינים מערבבים הכול שוטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מקשטים בפלפל אדום ובענף רוזמרין אופים בחום של 180 מעלות עד שפני הפשטידה מזהיבים-משחימים. הערות: קלה להכנה מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
 
תודה גדולה גם לפירגה היקרה../images/Emo140.gif

וכל הכבוד על העבודה הגדולה שעשית והעשרת את השרשור במתכונים נהדרים תודה לכן נשים נפלאות ויקרות לילה טוב לכן ולכולם תודה רבה רבה
 

pirge

New member
לזיווש ולכל החלביים המקסימים. תודה

על השרשור הנפלא לשבועות שהוא החג ש
לנו. תודה על כל המתכונים המהממים וההשקעה מכל ה
.
 

silvey

New member
פבלובה מלכותית קלי קלות - silvey

קל להכין שעות מעטות לפני האירוע. צריך רק שהמצרכים יהיו בבית... יאממממיי...
מתיקות...
 

silvey

New member
וכך נראתה פבלובה "עצמאות" שלי...

הכנתי אותה הפעם עם תותים טריים פרוסים בתוך סוכר שהעמדתי כל הלילה להגיר נוזלים.
 

silvey

New member
וההכנה בשלבים: תותים בסוכר

קצת יותר מרבע קילו תותים חתוכים לפרוסות יחד עם 3 כפות סוכר לכל הלילה סה"כ תותים טריים היו בערך 450 גרם. את היפים ביותר השארתי לקישוט העליון
 
למעלה